Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 7 минути, miro20 написа:

фейкомет е същото да те нарека лъжец

Аз мога ли да те нарека платен трол ?

Оп извинявай, уж на теб обяснявах преди малко. Ще прочета правилата да видя.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Аз мога ли да те нарека платен трол ?

Ти можеш да плямпаш каквото си искаш, и го правиш. Казах какво би  било коректно от твоя страна. Но ти си продължаваш в съвсем друга посока.

Д-р Александър Симидчиев: Епидемията от COVID-19 затихва

Цитат

Според него вирусът ще остане, но не в този вид

„Епидемията от COVID-19 затихва и в България, и в други държави. Това е обичайният ход на нейното развитие. От глобалното масово заразяване ще минем към един етап на т.нар. клъстерно развитие на епидемията, където има отделни места, в които се поддържа инфекциозен процес. На такъв етап е в момента България“. Това каза в предаването „Здравей, България“ пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Той обясни, че епидемията ще загасне, но коронавирусът ще остане и всяка година ще има заболели от него. Д-р Симидчиев посочи, че старият щам на вируса SARS-1 е изчезнал, тъй като е бил разпространен само в 14 държави. SARS-2  обаче е засегнал над 200. „Разпространението му е много по-масивно в световен мащаб, което значи че ще остане нещо недоизчистено. Така че вероятността той да остане да остане за много години напред е голяма, но няма да е в този вид“, обясни пулмологът.

Д-р Симидчиев даде и няколко препоръки за предпазване от заразяване. „Остават същите мерки – миенето на ръце, социалното дистанциране. Идеята е, че срещу нас може да стои човек, който е потенциално заразен и като имаме такъв подход може да сме спокойни“, обясни той.

Маските трябва да се носят, защото предпазват другите от нас", завърши той и препоръча да пазим имунната си система. 

https://nova.bg/news/view/2020/05/19/288341/д-р-александър-симидчиев-епидемията-от-covid-19-затихва/

преди 16 минути, miro20 написа:

Казах какво би  било коректно от твоя страна

Твоя морал е като морала на Мутафчийски Менгеле.

Както беше лека настинка

Стана чумата на века, като взе парите

Така както защитаваш подобна твар, какво мислиш е мнението на форума за тебе ?

Ето и една истинска журналистка. 

преди 52 минути, Реджеп Иведик написа:

Няма да съм се жив да ви уча.

преди да бързаш да умиргаш вземи да дойдеш до Пловдив, че имаш да триеш носове... Че пак ... думичките са единственото дето останаха написани.

Сам ми предложи "служебна победа", но мен победите не ме интересуват, нито службите. За някои сериозни хора думите, реалностите, действията и живота - са едно. Щом са казани думички и те касаят нещо от живота и изреклия ги - значи се вижда съответствието им и отвъд думичките. 

Точно както и сред темичката - свободните изхвърляния по "многохилядните митинги" и бунтовете за сваляне на правителството са просто изхвърляния, докато се заигравате на частни и групови ползички и играещите са единствените които се взимат насериозно... Пък са просто играещи деца, пред мониторите, най-вече защото детството е неизживяно, а и порастването на числото на годинките и нерадостните переспективи от възрастовите предстоящи етапи. Заради това неизживяното детство  нараства по значение и да се стига до вдетиняване. И пред мониторите ужасно много личи, щото падат всякакви задръжки.

Колкото до ЛЪЖЕЦ - човек, който изразява преднамерено лъжи. Не просто да вярва в това, което пише - преднамерено да изкривява или отказва приемане на факти, заради усещане за полза и нужни изживявания. Думите за идването ти в Пловдив и нахаканите изхвърляния за триене не носове, също в този миг са просто лъжа. Защото "ще видим, някога може и да дойда, ама сега не ми е важно" - са просто оправдание за изречена лъжа. И пак - игра на нахаканости и изхвърляния по виртуала, на ужким... Каквото и е участието ти в темата и на няколкото мучащи играещи деца сред нея.

Така, че - лъжец си, по определение. Никаква философия и "средни пътища" не променя че си правите гаргара с живота, света, докато свободно се се играе на "наужким" сме сериозни, ние сме бунтари и знаем истините... Гаргара с бълбукане и повторения, което само имитира "говорене"... Не по-различно от "бъъългаари, ююнааци" на Джаро.

Да, правилата не забраняват свободните изцепки за каквото и да е. Това не променя с нищо че игрите на "лични и групови истини" и лъжите по тях... са си просто лъжи, заради ползата от играта.

А иначе - по определение, субект, който изрича, съставя, поддържа и доказва 'истина' под предлог че той "вярвал" ... е лъжец - особено когато критерия за това че лъже, е генералното разминаване между думи , действия, "дела и документи". Играта че "било истина", щото с няколко други им била договорена да си поиграят - не променя с нищо ЛЪЖАТА ( с главни букви :) ) и това че тук некви нагляри само объркват игрите на мучене, на няколкото деца, които едното от тях сам си ги нарече "говеда сме". Той имаше предвид точно "ВАС" (пак с главни букви :) )

преди 19 минути, _ramus_ написа:

Той имаше предвид точно "ВАС"

ВАС пък що ги намеси ?

А, сетих се. Щото вчера обявиха за нищожна заповедта на министър Ананиев.

Те си изпълняват задълженията, Учителю. Какво са виновни, че ни управляват неграмотни калинки ?

преди 32 минути, Реджеп Иведик написа:

какво мислиш е мнението на форума за тебе

а мнението на форума за мучащите? Всъщност - не, форума въобще не се интересува от вас, щото по другите темички е все едно че не съществувате.

току-що, Реджеп Иведик написа:

Щото вчера обявиха за нищожна заповедта на министър

И? Какво като са я обявили? Ми демокрация - ти нали мучиш че няма такава?

нищо не ти се разбира

Няма как да разбереш, нужно е първо да пораснеш. Насред мученето дори тия дето мучите не се разбирате... какво остава за нещо отвъд...

преди 40 минути, Реджеп Иведик написа:

Твоя морал е като морала на Мутафчийски Менгеле.

протестите в Москва.. еххооооо :) Протестите.

врътна се нацупен и пак запя старата песен с клипове на Мутафчийски.  Понеже нямаш грам чест и морал да си признаеш лъжата.

Аз ли съм ти виновен че цитираш фейково представено видео от Москва ?  :) 

преди 3 часа, Реджеп Иведик написа:

Ама Китай ако искат от канарата да се фърлят.

Григор Лилов да си я завре тази идея, където не го огрява слънцето

И не е само той, а Блумберг също

https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-bloomberg-108-miliona-kitaytsi-pod-karantina-zaradi-novo-ognishte-na-koronavirus

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 14 минути, Реджеп Иведик написа:

А, сетих се. Щото вчера обявиха за нищожна заповедта на министър Ананиев.

Прочете ли за коя част на заповедта е обявена за нищожна и че тази същата заповед продължава да е фкат но в по малък период? 

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

То пък много сложно

сигурно, откъде да знам как е при тия, дето си мучат. за тях винаги всичко е "лесно", разбираемо, на тях сичко им е ясно, те са честни и толкова светнати. 

преди 5 минути, FusE написа:

Прочете ли

няма смисъл да му се обръща внимание и да се взима насериозно. Не им е нужно да четат - просто си играят. Деца, дето играта им е на "мучене".

Нали се долавя, за да се реди този пасквил по толкова време на ден, какво е положението отвътре и колко помия е насъбрана, за да се изхожда тук.

преди 1 минута, _ramus_ написа:

сигурно

Мутафчийски забеляза ли, че гадае, какво би искала да каже Бенатова и го използва все едно, че го е казала.

Ся се чудя на кой персонаж от форума прилича.

Ся се чудя

това е лъжа. Поредната. Достойно се състезавате с аверчето със страшния аватар.

Нахакания просташки речник, нещо не го докарва на "просветлена реч"... Не знам - в Провадия на пазара ли си роден или капитаните във военоморската сте си така по принцип?

преди 5 минути, _ramus_ написа:

това е лъжа

Не е.

Дори Мутафчийски - Менгеле не отрича интервюто.

Изгледай клипа докрая.

Накрая казва, че иска да измрат яко много хора

лъжата е "че се чудиш".  Въобще не се чудиш, защото няма как.

Интервюто въобще не ме интересува, гледах го цялото, а не 30 сек. Ти на негово място нямаше и 10 да изкараш, но на негово място никога няма как да застанеш - по обясними причини - "говедата" никой не им взима интервю.

В замяна на това си играеш на светнат, даже и на "чудене", а  няма как да се чуди такъв, дето мученето му е основното изразно средство. Няколко нови пейстнати къси фразички мучене на ден... и останалото е повторение и пейст на подбрани линкове от "сродни" души.

преди 4 минути, _ramus_ написа:

Интервюто въобще не ме интересува, гледах го цялото

Често ли гледаш докрая клипове, които изобщо не са ти интересни ?

преди 12 минути, Реджеп Иведик написа:

когато говорят хората... те искат да кажат нещо. На други хора - не на тия, дето си "разговарят мучейки".

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

Често ли гледаш докрая клипове, които изобщо не са ти интересни ?

непрекъснато - интересното не ми е важно. От мен зависи и нямам проблем, нито ми е спънка. Може би защото не муча.

Но пък ми е съвсем безинтересно когато "говедарския език" се отнесе с линкове до нещо, което не е на неговия език. Отвратен съм от Бенатова... тоя номер, с малоумно повторение на едно и също и после оправданието че  "това били въпроси на читатели " и "читателите/зрителите се интересуват" вече го гледахме по всеки журналистически пасквил, на всяка дневна телевизионна сводка предишните месеци. И всичко - само и само да се угоди на "говедата". Да си докарат сходно мучене.

Бенатова имаше приличен имидж преди да смени няколко работни места и да пада все повече. Благодарение на този имидж е и това ..."интервю". Но подозирам че вече "няма кой да й даде интервюта"... :) Това е журналистически провал, остават й просто няколкото от... "ония медии" и падението ще продължава.

току-що, _ramus_ написа:

те искат да кажат нещо

Ми а, като си толкоз оторен, разтълкувай ми какво е искал да каже автора с фразата

"Очаквам да измрат много хора. Ама яко да измрат."

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

разтълкувай ми

не и на такъв, който мученето е неговия език и негова среда, негов живот.

Няма как и няма да си губя времето. Още повече че не можеш да четеш/слушаш/гледаш дори линковете които сам пействаш.

преди 20 минути, Реджеп Иведик написа:

Не казва нищо такова, казва че очаква да умрат много хора. Правиш ли разлика между иска и очаква? 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.