Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

https://btvnovinite.bg/bulgaria/evrostat-balgarija-e-sred-stranite-v-es-s-naj-malko-lichni-lekari-na-glava-ot-naselenieto.html

и съответно:

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/evrostat-bylgariq-e-v-pyrvata-desetka-na-es-po-broj-na-lekarite-na-glava-ot-naselenieto-1629997

Така, че е важно да се уточни какво е имал предвид професора.

• Отговори 55,5k
  • Прегледи 2,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 38 минути, M.Николов написа:

Много силно се съмнявам да е имал предвид това, след като в разговора става въпрос за болнично лечение. Ти и адвокат вече му стана на тоя психар. При ковид 19 с джипито имаш само един контакт по телефона. Ако му се обадиш, а не се обадиш директно на посочените телефони. Джипитата в момента си бият шамари, щото няма кьорав човек при тях.

преди 7 часа, nikssi написа:

Някъде да пише кой е притежателя на сайта, кой е телефона за връзка? Каква информация събират при посещението на сайта? М? И тая фейсбук страница какво показва? 

Булшит!

булшит са твоите елементарни  заяжданици за този сайт.

преди 6 часа, karadzha написа:

Един път и тулупът да се излъже:D Да няма само той да лъже:)

Пардон.. вашиТЕ празнословни заяжданици .  :) 

преди 7 часа, karadzha написа:

Лъже. А първия път бе, когато каза, „към нас се задава една епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история:D(или излъга, че коронавирусът е по-безобиден от грип; може сам да си избереш кое е лъжа от двете)

Не, не лъже. Във видеото обяснява и това и за любимите клипове на реджепа "преди и сега". Дето от конференцията в Берлин отначало са имали едни изводи, после след развитието на вируса, се променят изводите.

Което е напълно нормално за непознат вирус.

реджепа така и не ще да цитира Тръмп или Джонсън какви ги говореха....Ама там нямат толкова "гумени глави" каквито е пълно тук дето да спекулират с това :)

преди 1 час, M.Николов написа:

ключовата дума е май "общопрактикуващите" .

В дарик се говори за ОБЩО  28 хил лекари през 2014 г, като 4 747 са общопрактикуващи.

в БТВ се говори за брой общопрактикуващи на 100 хил население.

Като разделиш грубо данните на дарик на 70 получаваш около 67, т.е. колкото и говори БТВ - около 64 на 100х

преди 19 часа, Inana.. написа:

Гледах многохилядния протест в центъра на София през няколко стрийма в социалните мрежи. Ако го излъчваха по някоя национална телевизия, щях да го гледам на по-голям екран. А ако протестът не беше организиран от Копейкин, може би щях да съм там.

Самият лидер на „Възраждане“ обаче не беше централна фигура. Колкото и тези, които решиха все пак да „отразят“ какво се случва, да го направиха през криво и мръсно огледало. Изказваха се основно млади и стари хора, като не всички бяха симпатизанти на организатора.

Единствената медия, която що-годе читаво отрази събитието, беше FROGNews. Може да е имало и други, но вероятно са от по-малките. А тези, които всеки ден искат „да се доверим на опита“ им, или мълчат досега като п., или слагат грешни акценти на грешни места за грешните неща.

„Дневник“ и „Медиапул“… и „СЕГА“

Особено „Дневник“ не могат да се оплачат от липса на репортери. Но тепърва чакам да видя поне един ред за протеста. Все тая дали ще е отразен адекватно от тези видни умно-красавци.

(Никакъв шанс да са адекватни.)

От някое време без никакви задръжки мога да поставя в тяхната категория и „СЕГА“. Те написаха една статийка. Но прецениха, че покриването на целите жълти павета (от Президентството до Народното събрание) от неизброимо много хора с плакати и мегафони, и от охраняващите ги полицейски кордони, не заслужава да бъде поставено в слайдшоуто с важните новини.

Самата статийка е малоумна, бих казал, в типично грантаджийски стил. Защото никой не може да ме убеди, че „СЕГА“ не усвоява пандемични бюджети. Разликата в критичността към властите преди и след онзи Петък 13 е крещящо очевидна.

Та, в тяхната сводка четем, че… протестиращите не спазвали социалната дистанция и не носели маски?! (Авторът да знае, че е олигофрен!) И че протестирали срещу 5G. И че се чували възгласи срещу задължителната ваксинация против COVID-19.

Пропуснали са да напишат само, че се провежда някакъв симпозиум на „конспиративните теоретици“. Но изрично са написали, че „според протестиращите“ едно е такова или инакво. Разграничили са се, което също показва къде са се присламчили.

И само една крачка ги дели от

„ПИК“-льовците и „Монитор“-ците,

които определено се втурнаха в отразяването, както Матросов се е втурнал към оная амбразура. Те обявиха протеста за „незаконен“. Акцентираха не само срещу Копейкин, но и срещу „уволнената“ съдийка Ченалова — като обаче пропуснаха да кажат дали е вярно това, което жената каза на полицаите, като ги остави да мислят.

От Недодялкините и Пеевските медии разбрахме още, че са се събрали по-малко хора, отколкото ама много ясно се виждаше в предаванията из социалните мрежи. И че са „татуирани“, и че са „докарани с автобуси“, и че се чували обичайните скандирания на футболните агитки. Да, имаше и такива — едно малцинство в многохилядната група, докато батките и ултрасите бяха преобладаващите на протестите в подпрепа на „Гешев е радост!“.

(Тогава същите „ПИК“-льовци не забелязаха татуировките и футболните гамени. Нито как ги докарват с автобусите. Нито боята на повечето от тях. Въпреки че самите тези жълтури водеха мургавите или бяха в техния сектор!)

Нова Домусчиева и bTV

Каквото и да излъчат, когато и да го излъчат… Късно е, либе, за китка. Със свинете във властта са си „Като две капки вода“ (без публика).

Прогнозирам — защото напоследък „пророчествата“ много ми се получават, — че ще се изкарат в центъра на събитията. Например една от репортерките на Нова Домусчиева и нейният оператор бяха любезно напъдени от протеста. И основателно, но, за да си направят новината, сигурно ще говорят как техните хора били „нападнати“ от „агресивните“.

А защо бяха напъдени? Ами за цялостно творчество. И го заслужаваха дори само за това, че по време на протеста тази телевизия реши за по-уместно да разпространи изявлението на Мутафчийски: „Карантината е най-силното оръжие срещу епидемията“.

Една измислена епидемия. Една диктаторска карантина, каквато за ПРЪВ ПЪТ се въвежда при такава „пандемия“, така че трябваше да се докаже като оръжие. Доказа се само като оръжие на мракобесниците срещу хората.

Няма да пропусна и „Афера“

Там има една ключова особа, която до вчера се бореше срещу „заспалия народ“ и „протестиращите от диваните“. Редовно изтъкваше как е ушила байрака като Райна Княгиня. Само че нямало мъже, които да се включат в борбата.

И ето че днес наизлязоха хиляди мъже и жени, дядовци и баби, бащи и майки, деца на всякакви възрасти… Но Райна Княгиня не беше сред тях, нито написа ред за случващото се. Също като тези, които нарича „плашипутарници“ и „дръжки на микрофони“.

От нейния кръг само Мартин Карбовски се отсрами. В неговия си стил. Превзето (полу)неадекватен — може би заради погълнати субстанции, а може би заради еуфорията.

До вчера Райна Княгиня пишеше против Копейкин. И с право. Ама днес реши да остане на дивана, без дори да громи хунтата от този диван — с един ред в полза на въставащия „заспал народ“.

Наричам го принцип на безпринципността. Когато човек е неспособен да се абстрахира от антипатиите и спонсорите си. За да даде едно рамо — не на този, който организира протеста, а на другите, които са дошли на протеста му, макар и да не му симпатизират.

Може би целта на аферата е други да яхнат протестите на тия, дето наскачат…

Лесна прогноза

Нещастниците, имащи се за журналисти, един през друг вадеха заглавия за „арестуваните и отведените от полицията“. С това удариха едно рамо на „ПИК“-льовците и свинеподобния „Монитор“, които говореха за „метежници“. Иначе, видите ли, те, „сериозните“ били различни от „крайно жълтите“.

И като почнаха да наричат „БЛИЦ“ и „ПИК“ с термина „крайно жълти“, ще трябва да им признаем нещо… Тук са честни да признаят, че самите те — „сериозните“ — са жълти, просто не от крайния нюанс. В същото време Елена Йончева иска да им издейства повече пари от ЕК, защото, ако не знаете, щом налееш пари на жълтите, свободата на словото ще процъфти.

Не, наливането на каквото и да било върху спечени говна ги кара да смърдят повече и по-надалече. Природен и сетивно наблюдаван факт. Не е нужно да си посветен, за да го знаеш.

Нивите имат нужда от тор. Но когато няма плодородна почна, а има само тор, тази тор изгаря всичко, което може да расте и даде плодове. Друг факт.

Очаквайте над 100 заразени на ден

Ако не утре, вдругиден. Ако не вдругиден, когато съвсем им стане горещо и хората почнат успешно да нахлуват в покоите им. Манипулациите с тестовете могат да изкарат и 1000 на ден.

И тогава, както е рекъл Тиквун Банкянски, ще върнат „епидемиологични мерки“. Защото мутрата е голям експерт по всичко. И еднолично определя границите на „допустимите“ и „недопустимите“ заразявания за 24 часа.

И така, и все така, докато дойде това, което става все по-неизбежно. Докато гледах стриймовете по социалните мрежи, многохилядната тълпа минаваше покрай яки улични лампи, извисяващи се над жълтите павета. Ще издържат и туловищата, и въжетата.

Между Президентството и Народното събрание има и фонтан. До него преди години се запали една жена. От радост. В този фонтан могат да се давят мъки. И мъчители.

За последното, надявам се, ще се окажа лош „пророк“. Но идва зима и ще бъде страшно и по-напрегнато от днешния „метеж“. Толкова страшно, че страхът от трупането на още народна карма почва да ми се струва аргумент, в който биха се вслушали все по-малко и по-малко и по-малко хора.

Идва времето, когато гладът ще бъде единствен и най-доверен съветник.

Иван Стаменов

https://www.otizvora.com/2020/05/12009

Помислих че ти си "анализирала " медиите докато не видях накрая... :) 

Та.. първо ... господина никъде не споменава БСТВ. Те най активно отразяваха протеста, по активно от собствени конгреси , протести и партийни сборища.

Толкова за този пасквил

Второ - репликираш ме с мой цитат за руското видео. Аз пак не разбрах ... изгледа ли го , преведе ли си го и защо цитираш нещо което няма нищо общо със заглавието  си?

:) 

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 35 минути, miro20 написа:

реджепа така и не ще да цитира

Напротив, цитирам с кеф

Мутафчийски преди да го подкупят

Мутафчийски след като прибра рушвета

От бунта на 16.05.2020

"Няма нито един починал болен ОТ ковид19. Има починали болни СЪС ковид19"

Бойка Анастасова - позовава се на становището на международната конференция на патоанатомите

Аз ви казах, Санчес отече в канала

преди 53 минути, Реджеп Иведик написа:

Напротив, цитирам с кеф

Мутафчийски преди да го подкупят

Мутафчийски след като прибра рушвета

Това ти го обясни много отдавна. Изгледай пълното видео на последното интервю :)

Чукча писатель чукча не читатель :)

И това не е Тръмп , нито Джонсън . Цитирай тях де. 

Наистина не те разбирам какво си се филмирал с тези изказвания на Мутафчийски, за които си има отдавна обяснение .

преди 3 минути, miro20 написа:

за които си има отдавна обяснение

Е да, и обяснението е, че за да си смени позицията на 180 градуса, след като всички вирусолози продължават да са на старото мнение, е взел голям рушвет.

Ако мислиш, че Тръмп е взел рушвет, ми разобличи го. Кой съм аз, че да те спирам ?

Мен Мутафчийски ми ограничава правата, него разобличавам.

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Е да, и обяснението е, че за да си смени позицията на 180 градуса, след като всички вирусолози продължават да са на старото мнение, е взел голям рушвет.

тц. не знам кои наричаш "всички" , но по голямата световна научна общност с промени мнението. А точно на мнението на тази общност, бяха първите впечатления и изказвания.

преди 4 минути, Реджеп Иведик написа:

Ако мислиш, че Тръмп е взел рушвет, ми разобличи го. Кой съм аз, че да те спирам ?

Никога не съм имал подобни простотии в главата :)  Просто те насочвам и към тяхното мнение, за да видиш че "промененото" мнение на Мутафчийски въобще не е нещо неясно или голяма конспирация с подкупи или незнам си какво .

Така че смени опорките. С това само се излагаш и се изтърка. Но кой съм аз че да те спирам да се излагаш :) 

преди 8 минути, miro20 написа:

за да видиш че "промененото" мнение на Мутафчийски въобще не е нещо неясно

Ми взел е рушвет, много ясно. Нали това казвам, че ми е напълно ясно. Иначе защо ще си променя мнението на 180 градуса, след като специалистите вирусолози не си промениха мнението.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Аз ви казах, Санчес отече в канала

Нека Испанците да минат  на 1 фаза от мерките и ще излязат още много хора.Някои ги е страх,все още от солените глоби и не излизат от домовете си.Иначе всяването на страха по медиите е многократно повече от БГ.Блокират яко всички по интернет,говорещи против ,,бедственото" положение.Вчера пак имаше бунт пред парламента,за оставката на премиера,като всички викаха ,,Свобода,Санчес да подаде оставка,Санчес да иде в затвора и т. н."Бунта на 17 май в Испания  П.П.Сега по новините обявиха,че половината страна минава във фаза 1 ,а другата във фаза 2. Отпускат положението още...

преди 6 минути, Реджеп Иведик написа:

Не се гаси туй що не гасне

FB_IMG_1573205210105.jpg

преди 34 минути, miro20 написа:

но по голямата световна научна общност с промени мнението

Това не е вярно. Доктор Фаучи и солташаците му си промениха мнението. Те са тези, които раздухаха в световен мащаб коронаистерията. Те са тези, заедно със шефовете на СЗО, които стискаха за топките политическите лидери и им ги извиваха, или ги подкупваха.

Не успяха да подкупят само Лукашенко, крал Густав, Болсонаро, и малко други.

Промяната на позицията на Мутафчийски, който е издигнат като началник щаб от бате Бойко, означава, че Фаучистите или са стиснали Бойко за топките и са му ги извили, или са му дали тлъст рушвет, който той да разпредели по веригата, част от която се явява и садиста Мутафчийски - Менгеле.

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Не успяха да подкупят само Лукашенко, крал Густав, Болсонаро, и малко други.

FB_IMG_1573204875719.jpg

:offtopic_s:

Важна обява, acnekt е намерил на Реджеп козата, да се яви на гишето за припознаване. 

Извинявам се за офтопика. 

преди 10 часа, karadzha написа:

А това, че Боко обеща ГЕРБ да не са в коалиция с ДПС? И въпреки това са в скрита коалиция с тях:) Най-прясното доказателство – „Няма как да дадем на опозицията да следи нашите харчове около коронавируса“, каза Валерката (май беше той) и хоп – дадоха на ДПС да им следи, как се изразходват въпросните средства. Що? Щото ДПС не е никаква опозиция:D

Скрита коалиция? Ако е скрита как си разбрал за нея и какво пречи да е в скрита коалиция ГЕРБ с марсиянците. Коалиция е когато има коалиционно споразумение, с ДПС няма такова нито заявено, нито обсъждано. 

преди 2 минути, FusE написа:

Ако е скрита как си разбрал за нея

По поведението на ДПС в НС. Както и по думите на Данчо Ментата по интервютата.

Скрита и викат, щото е джентълменско споразумение. Няма черно на бяло. Затуй скрита.

Не ти е сила политиката. Виж колко хора те дундуркаме като бебе

преди 11 часа, Радул написа:

Трети пост за безсмислеността на демагогията, няма ли да ти дойде в повече? ГЕРБ е на власт от 10 години. Празните язовири са скорошен проблем.

https://m.24chasa.bg/novini/article/8108299

преди 2 минути, ncl написа:

Разбира се по това, че гласуват заедно по едно 80% от нещата.

Означава ли, че аз когато харесам пост при смислен такъв на Реджо съм в коалиция с него, защо смятате че опозицията трябва да в опозиция на всяка цена във всички случай? 

"Заговорът" коронавирус: степени на глупостта

Цитат

Едни вярват истински, че има някаква конспирация, а други се доверяват на официалната информация. В кризата с коронавируса обаче се очертава и една трета категория хора - които не вярват нито на едното, нито на другото.

Ако социологическите агенции искат да разберат нещо за нас, най-добре, вместо рейтинги, да мерят популярността на конспиративните теории.

Нека кажа, че на всеки човек се случва да се хване на някаква небивалица. Самият аз си спомням как се възхитих, когато в началото на 1990-те години се сблъсках с теорията, че американците не са кацали на Луната – някаква възхитителна красота имаше в тази конструкция. Тъкмо бях чел анализ за шеметния блъф на Рейгън с неосъществимата тогава система „Звездни войни“, която нанесе съкрушителен удар на Съветския съюз. А и бях подготвен естетически от „Полетът на Кеприкорн 1“, където съвсем правдоподобно се разиграваше една такава измама.

Логично е да повярваш, че ваксините са вредни, ако си се разболял точно след ваксиниране. Много несигурни хора усещат, че в службата нещо кроят и си шушукат зад гърба им. Дето се казва, самата религиозна представа за света съдържа един параноичен елемент – могъщ, невидим субект подрежда всичко около нас за свои цели, които не ни съобщава, заговорничи с ангели и демони, очаква да му се доверяваме.

Степени на глупостта

Но истински интересният феномен, според мен, са онези, които вярват на повече от една конспиративна теория. Ще е любопитно да се провери например в каква степен съвпадат онези, които смятат, че няма глобално затопляне, и тези, които мислят, че Ковид-19 е просто сезонен грип. Тук има няколко степени: глобално затопляне има, но човекът не е виновен –глобално затопляне няма – глобалното затопляне е целенасочена измама от страна на правителствата. За вируса: вирус има, но той си е обикновен грип – вирус няма, хората умират от друго – вирусът е причинен от 5G мрежите (китайските комунисти, фармацевтичните компании, Бил Гейтс...).

Могат да се добавят и още сюжети. Ваксините: не помагат – вредят – нарочно се измислят, за да ни вредят. Свинската чума от 2018/19: не беше страшна – изобщо нямаше болни животни – правителството я е измислило, за да обезлюди Странджа. Мигрантите от 2015/16: толерирани – поканени – целенасочено разселвани. И още: Истанбулската конвенция, норвежци, които отвличат деца...

Пет вида категории хора 

Ще се получат категории от хора, които вярват съответно в 1, 2, 3, 4 и 5 конспирации. Категория 1 не е особено интересна – както казах, в нея ще попаднат над половината анкетирани според момента и умонастроението: препращаме преди да помислим, впечатляваме се от скандала, от неочаквания обрат. Не ни ли е научила медийната среда, че именно разкритието на някаква дълбоко пазена тайна е истината?

В категории 2 и 3 ще се озоват, ми подсказва интуицията, към една четвърт до една трета от българите. Тази група винаги е в опозиция на властта, търси повод да я мрази и да дава израз на фрустрациите си. Във Франция установяват, че това често са хора с крайнодесни или крайнолеви възгледи, които търсят сблъсък с официалните неща, включително обяснението на света. Впрочем става дума за относително образовани хора, които имат достатъчно материал да строят фантастичните си логически конструкции – знаят кой е Люк Монтание и какво е казал за Ковид-19, гледали са в Ютюб предаването на руската RT (Russia Today), озаглавено "5G може да ви убие".

Към една десета ще попаднат в крайните категории 4 и 5; ако се направи по-фина настройка със слабите и силни версии – те ще заемат крайните позиции по всички теми. Тези хора са по-нискообразовани, или по-точно - черпят информация от маргинални канали. Кипват по-лесно, готови са на физическа саморазправа. Вече видяхме партия "Възраждане" да протестира срещу 5G мрежите – не ни били питали дали да ги монтират; във Великобритания обаче подобни бойци срещу конспирациите вандализираха 20 кули. Това са радикално настроени хора, но трудни за организиране, защото политическото действие изисква един минимум доверие и постоянство, а тук предимство има емоционалният изблик.

Невярващите на нищо и никого

Вече знаем, че подклаждането на параноичен климат е основна цел на новата дигитална пропаганда: наместо да убеждаваш в свята правота, очерняш опонента, за да се възцари климат на несигурност и в последна сметка – пасивност. А не е ли гражданската пасивност основен залог за стабилността на управлението днес?

Но най-интересната категория, която ще се очертае в едно подобно изследване, това ще са хората, които не вярват нито на конспиративните теории, нито на официалната информация. Не знам колко могат да се окажат те, но имам неприятното усещане, че натам сме се запътили всички.

https://www.dw.com/bg/заговорът-коронавирус-степени-на-глупостта/a-53469122

преди 14 минути, FusE написа:

"Заговорът" коронавирус: степени на глупостта

https://www.dw.com/bg/заговорът-коронавирус-степени-на-глупостта/a-53469122

Много им се ще да изкарат хората глупаци. И това са журналисти от пропагандна медия- едни от най- тъпите и нагли същества на планетата. Паразити от най-чист вид. Хора които в живота си не са свършили работа за 5 стотинки.

преди 46 минути, Димитър 59 написа:

Ми не купувайте на Бил Гейтс ваксините. Всяка държава нали си има министерство на здравеопазването. Защо се купуват на Бил Гейтс ваксините? Българското здравеопазване да произвежда за народа си лекарства, ваксини. Защо купува?

преди 6 минути, acnekt написа:

Ми не купувайте на Бил Гейтс ваксините. Всяка държава нали си има министерство на здравеопазването. Защо се купуват на Бил Гейтс ваксините? Българското здравеопазване да произвежда за народа си лекарства, ваксини. Защо купува?

Няма ваксина, още е в търсене на такава, а дали ще бъде намерена не се знае. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.