Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Коронавирус - масова истерия или реална опасност?

Featured Replies

преди 4 минути, M.Николов написа:

Пробвай да плюваш с маска.:)

И после съобщи резултата успя ли да наплюваш някой.

после що били болни докторите, въпреки че са с маска
щот некои говеда, де одят на доктор, са без маски и фърчат слюнки

• Отговори 55,1k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не е удобен. Наблюдавайте и езика на тялото на Генерала- нервен и знае, че лъже. Пък Борисов- нищо не може да направи и нищо няма да отвори скоро. Освен да даде добавки на полицаите да ни страхуват по

• Мангъров : Има заповед в България да има 5000 болни до вторник!   От министерството на здравеопазването Заповед към РЗИ България : На 02.08.2022

• Просто не усеща дъното. Прави намеци, дава квалификации използва избирателно цитиране с единствената цел да създаде интрига и предизвика отсрещната страна към някои по-хапливи забележки. Ясен е, ясно

Публикувани изображения

преди 7 часа, ivottoshev написа:

Тази маска е по всички правила. Даже е поставена правилно - покрива и носа и устата. Въпросът е кои точно вируси ще спре?

123077105_10217380064833803_784398154546

Майтап няма, днес се замислих върху следното. Пише, че трябва да носим маски и ще глобяват, който не носи маски. Но не пише, че трябва да са правилно поставени за да те глобят. Т.е. може да си я носиш... в джоба.

преди 5 часа, miro20 написа:

Можете да отваряте всякакви идиотски карикатури , но не и информация. :)

Каква информация от "24 часа" бе, Миро. В тази клоака пишат други платени тролове, като теб. Там няма информация. Има дезинформация.

Потърси в клоаката новина, която да е встрани от политическата върхушка от фашисти и няма да откриеш. Защото това е политически инструмент, а не средство за масова информация.

преди 6 минути, Myanmar написа:
на 28.10.2020 г. в 1:05, Myanmar написа:

Когато главата ти не може да побере елементарен факт, че коронавирусът е с размер 50-200 nm (1 nm е 1 милиардна част от метъра), а ситото на маска е 5 микрона (1 микрон е една милионна част от метъра), това означава, че с рибарска мрежа опитваш да уловиш пръдня.

Не четеш, пояснил съм, маската не спира единични вирусни частици, които издишаме с дъха си, но спира капчиците слюнка пълни с вирусни частици, които отделяме, когато говорим или кихаме.А именно те, представляват най-голямата опасност за човека срещу нас.

преди 50 минути, acnekt написа:

Много странен вирус живее без гостоприемник и то с дни. Явно е и бактерия? Има двойно тяло, като светлината. 

Манипулаторите се възползват от ниското образование на хора ходили на училище да ядат и си говорят за чалга в междучасията. А не вярвахте, че чалгата е опасна!

opasno.jpg

преди 49 минути, Proshark написа:

Как е оцеляло цялото човечество, преди ваксините до сега идея си нямам...

Това е добре да се зададе на хората, които чакат ваксини за да са здрави и живи. Преди ваксините и лекарствата на планетата ни не е имало хора!

Прочетох доста мнения за Covid19 та решших да споделя и моето мнение.Този вирус според мен го има и той въобще не е безопасен отделен е въпроса колко в пъти се раздува..Проблем е че хората се страхуват от него защото не знаят как ще го изкарат-без симтоми,леко,тежко,или ще си отидат от този свят.Ако всеки знаеше че няма да го усети и ще го изкара леко сигурно и по медийте нямаше да го отразяват,но за съжаление при някои хора той протича доста тежко...да не кажа и фатално.Някои хора почти не го усещат като детето ми,жената...изкараха го за два-три дена без почти никакви симптоми.Детето го боля много леко гърлото...малко Стрепсилс и след два дена се оправи.Жената я боля два дена главата,полежа и се оправи.Отговора за тях а и за други които са го изкарали леко може би се крие в кръвната група-нулева положителна.Познавам няколко човека изкарали леко вируса и всичките се оказаха нулева положителна група.Дали при всички хора от тази група е така не знам.Аз съм А положителна и започнах с главоболие първия ден,лека кашлица,силна хрема на третия ден и лека температура 37.2 до 37.4.също и болки на мускулите на тялото.На втория ден главоболието изчезна,хремата..и тя за 2 дена спря,както и болките в мускулите и тялото като кашлям също спряха...всичко това отмина за 4-5 дена.Остана температурата която вечер я свалях с едно саше Терафлу,на сутринта ставаше 36.4-36.6 но към обяд и вечер пак отиваше на 37.2-37.4.Цяла седмица ту се вдигаше ту спадаше.Спрях с прахчетата и тя пак сама се вдига и спада.Проблема са и дробовете защото след хремата от втория ден те се задръстиха от налепи и трябва да се чистят..с АЦЦ или Бромхексин 8 мг.Вярвам че ще се оправя.Според мен голямото разпростране тръгна от учениците.Предадоха си вируса като тръгнаха на училище,занесога го в къщи и...вече всички са болни.Няма начин,всички ще го минем а въпросът е как?Децата се обучават по добре в училището а еликтронното обучение е...пишман работа.Когато има и епидемия то по добре електронно отколкото нищо.Този Covid19 го лепнаха на китайците но според мен е така защото те първи публично го обявиха.Това е като бензиностанцийте..всеки тайно си говори че има картел но публично нищо не се чува и когато някой го огласи публично изведнъж всички скачат на проверки като че ли за пръв път чуват.Китайците го огласиха и го лепнаха на тях.Според мен този вирус може и да е Covid но не и 19.Началото на май 2018г.се разболях...със същите симптоми.Три седмици с температура 37.2 до 37.8 която ту спадаше,ту се вдигаше.Личния лекар ме прати на кръвни изследвания-всичко нормално в границите.После снимах белите дробове-Пак всичко чисто и нормално-снимах ги защото при поемане на повече въздух се задъхвах.Отидох в пулмологията на голяма болница...втора снимка на дробовете..и пак при гледане от трима големи специалисти-нито фиброза,нито пневмония,а вече около 30-40 дена с температура 37.2-37.8...ту се появява,ту спада.Два пъти ходих при личния лекар и не знааеше какво да ме прави и какво да ми изпише да пия.Левокса,Етодин,витамини-нищо не помагаше.Накрая пих и Тимафлу,нещо за имунитета и в крайна сметка към 20 юни аз оздравях...без температура,без налепи в дробовете и т.н.Просто според мен преболедувах и се оправих но благодарение на какво-не знам.Извода до който стигна е че преди преболедувах за около 50 дена със симптоми същите като сега.Този Covid не е 19,просто го е имало и преди но по малко разпространен.Пазя си цялата документация от 2018 г.Един мой колега тогава го изкара за около месец...до началото на юни..цял месец с температура и сега-пак същите симптоми..на сто процента.Прави са някои медици-ще трябва да свикнем да живеем с този вирус.Ще го има и другата и по другата година.Той може и да не умира а да има някакъв инкубационнен период,да заглъхва и след месеци или година пак да се активира.Ако е така защо се мъчат да правят ваксина,та нали тя се слага на здрави хора с цел да не се заразят?Как ще помогнат на болните или безсимптомните заразени ако не се изчиства вируса?Според мен за да се оправят нещата първо трябва да измислят лекарство или препарат който да унищожи вируса...да излекува хората а после да се слага ваксина...на здравите за да се предпазят от заразяване.В общи линий аз така виждам нещата и според мен поне за сега положението хич не е розово.Единственото можем да си пожелаем е ако се заразим-да изкараме леко вируса и психически да не се тормозим защото ако той не ни навреди то ние сами от психична гледна точка като го мислим ще си навредим.Извинявам се ако някой съм отегчил с написаното.

преди 49 минути, acnekt написа:

Ето корона приложението, какво събра от моя телефон. Ако на някой му е чудно. От 26.10.2020.

Тези данни щяло да се изтрие след 14 дена. Да видим.👍

170FC920-E852-48AD-9CA2-7A1F783CD5BE.jpeg

Убен-пруфен - да, всичко разбрах.

преди 2 минути, Myanmar написа:

Манипулаторите се възползват от ниското образование на хора ходили на училище да ядат и си говорят за чалга в междучасията. А не вярвахте, че чалгата е опасна!

opasno.jpg

оп са
ооп са

преди 38 минути, дpъндю написа:

аве колко акъл му требе на човек за да осъзнае, че с намордник, няма как да олигави събеседника - човека срещу него

Почваме да се повтаряме. В страните със строг контрол и задължително носене на маски, вирусът СЕ РАЗПРОСТРАНЯВА.

преди 38 минути, дpъндю написа:

аве колко акъл му требе на човек за да осъзнае, че с намордник, няма как да олигави събеседника - човека срещу него

А на теб колко акъл ти липсва, че да ми отговориш с твоя довод защо хората неносещи маски още не са измрели, защо милионите хора на протести и милиардите при ежедневна комуникация не са измрели още?

преди 6 минути, Myanmar написа:

Убен-пруфен - да, всичко разбрах.

Нали и в България има такова приложение. Или не. 

https://btvnovinite.bg/bulgaria/veche-mozhete-da-svalite-bg-prilozhenieto-sreshtu-koronavirusa.html

Събира се данни под формата на кодове от другите телефони и след 14 дена се изтриват, ако има нещо информират хората.

преди 23 минути, miro20 написа:

:) 

Миро, пак остана затапен. Не можеш да го сметнеш и да се напъваш. Само се гърчиш, някой със завършен пети клас да не отговори, че ще разбие на пух и прах разбитите ти вече спуснати опорки haha.png

преди 22 минути, дpъндю написа:

после що били болни докторите, въпреки че са с маска

Всички се заразяват. Просто простите хора се интересуват има ли болни лекари, сякаш това е критерий дали нещо е опасно. Лекарите също боледуват, като ги ритнеш се подуват, а в края на живота си даже умират. Голяма част от тях са алкохолици, не спортуват, не практикуват физическа работа и злоупотребяват с тютюн. При тези положения те са рискова зона, но не защото срещат хората в болница, вместо на улицата. Просто и те са само хора.

преди 15 минути, M.Николов написа:

маската не спира единични вирусни частици, които издишаме с дъха си, но спира капчиците слюнка пълни с вирусни частици

А щайгата спира обекти по-големи от портокал.

Благодаря ти за полезната информация!

преди 2 минути, Myanmar написа:
преди 21 минути, miro20 написа:

:) 

Миро, пак остана затапен. Не можеш да го сметнеш и да се напъваш. Само се гърчиш, някой със завършен пети клас да не отговори, че ще разбие на пух и прах разбитите ти вече спуснати опорки

В момента ти сам си копаеш и мяташ кал на гърба си :)  Кокото повече екзалтирани простотии ръсиш, толкова си по закопан.

Затова почти не се обаждам :)  НЯма друг който по добре да те закопае от теб самия :)  

преди 19 минути, KGKulata написа:

Проблем е че хората се страхуват от него защото не знаят как ще го изкарат-без симтоми,леко,тежко,или ще си отидат от този свят.

Неизвестност има и в това дали ще получиш инфаркт на улицата. Разковничето на проблема се съдържа в заглавието на темата.

преди 19 минути, KGKulata написа:

...

Ползвай абзаци, като белите хора, за да ти се разбира повече.

преди 13 минути, acnekt написа:

Нали и в България има такова приложение. Или не. 

И да има, други в темата треперят и подкрепят отнемането на правата на българите. Не ме интересуват такива приложения, нито поредните рецепти на медии, търсещи лесна публика с цярове от препикана царевица на гладно.

преди 6 минути, miro20 написа:

Затова почти не се обаждам :) 

Затапен и унижен. Такъв те харесвам haha.png

преди 1 час, Proshark написа:

Чух едно ..странно мнение...по БНТ..на забележете...д-р Петър Марков...цитирам: "Колективния имунитет съществува,но той съществува благодарение на ваксините и не се изгражда чрез естествена инфекция  ..."

Интересен момент е на каква база се създават ваксините!?

Аз,и не само,изглежда сме от хората с късмет....Как е оцеляло цялото човечество, преди ваксините до сега идея си нямам...Тук трябваше да има само змии,гущери ,мравки...но не и хора...

Ма ..да сме живи и здрави...

Баси тъпотиите...

Очевидно има спусната опорка, според която, след преболедуване - няма имунитет, но след ваксиниране - има.

Тук също има опити за пробутване на такава абсурдна теза.

преди 15 минути, halek написа:

Очевидно има спусната опорка, според която, след преболедуване - няма имунитет, но след ваксиниране - има.

Тук също има опити за пробутване на такава абсурдна теза.

Което е невъзможно и само доказва, че заплахата ковид е политическа, а не биологична. Ако няма траен имунитет след преболедуване, няма да има и след ваксиниране.

преди 39 минути, Дечко написа:

Което е невъзможно и само доказва, че заплахата ковид е политическа, а не биологична. Ако няма траен имунитет след преболедуване, няма да има и след ваксиниране.

да, политиците се възползват от създалата се обстановка, но подценяването на вируса е голяма заплаха
невъзможността за създаване на имунитет предполага, че един ден, дори първоначално устоялите на вируса, ще пострадат
не го пожелавам на никой

преди 54 минути, halek написа:

Все едно да кажеш, че стоманата се калява, ако се ползва огън от въглища, но не и огън от дърва, и с изворна вода, но не и с чешмяна.

преди 29 минути, acnekt написа:

От създателите на Корона. Сигурно им е смешно???

Toilet paper rights прочетох и си помислих, че са вкарали в Конституцията право на тоалетна хартия, след безумието там да има правото на Интернет, ама без да се посочва кой ти дава право да го ползваш без да го платиш и къде ще си го пуснеш.

преди 12 минути, дpъндю написа:

да, политиците се възползват от създалата се обстановка, но подценяването на вируса е голяма заплаха
невъзможността за създаване на имунитет предполага, че един ден, дори първоначално устоялите на вируса, ще пострадат
не го пожелавам на никой

Дали пък да не се доверим на майката природа? И да си зададем въпроса, при какви заболявания имунитета е краткотраен??? Вместо да се въргаляме в дупките си и да ревем: "Сички ша омрееееем..."   Всички ще умрем и без вирус- безсмъртни няма!

преди 31 минути, acnekt написа:

От създателите на Корона. Сигурно им е смешно???

Вижте им количките. Това не е презапасяването, които си мислим. В някой държави, като САЩ, се пазарува веднъж седмично и дори веднъж месечно. На практика, след като всяко домакинство си има по няколко коли, една от които е градска, да я нарека, това е много удобно - пести и време и пари.

преди 17 минути, дpъндю написа:

подценяването на вируса е голяма заплаха

Още имало промити мозъци от медийно облъчване.

преди 18 минути, дpъндю написа:

първоначално устоялите на вируса, ще пострадат

ЩЕ ПОСТРАДАТ!

преди 25 минути, дpъндю написа:

не го пожелавам на никой

А къде са тогава повторнозаразените? Ако не е възможен имунитетът, не трябваше ли вече да има такива? 

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Ако не е възможен имунитетът, не трябваше ли вече да има такива? 

ами казват че е имало повторно заразени
дори след повторното заразяване, някои са починали

преди 2 минути, дpъндю написа:

ами казват че е имало повторно заразени
дори след повторното заразяване, някои са починали

А дали са повторно заразени или недоизлекувани? Ако инфекцията е наистина тежка, по- скоро е второто.

преди 3 минути, Дечко написа:

А дали са повторно заразени или недоизлекувани? Ако инфекцията е наистина тежка, по- скоро е второто.

това вече няма как да го знам
инфото ми опира до това, че дробовете стават на дупки и се стига до кислородна недостатъчност

пп

сега се сетих, че пушачите живеят с кислородна недостатъчност и един вирус ще им се отрази добре за да откажат цигарите

Редактирано от дpъндю (преглед на промените)

преди 7 минути, дpъндю написа:

това вече няма как да го знам
инфото ми опира до това, че дробовете стават на дупки и се стига до кислородна недостатъчност

пп

сега се сетих, че пушачите живеят с кислородна недостатъчност и един вирус ще им се отрази добре за да откажат цигарите

Пушачите не живеят с кислородна недостатъчност. Никога ли не са ти правили кръвно- газов анализ?

п.п. Дробовете стават на "дупки" само при рак. С разсейки по целия дроб.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.