Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 183 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      113
    • да правят какво си искат
      5%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      54
    • по-скоро НЕ
      65%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      56%
      102
    • не
      43%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Айде сега,кой какво не издържа не разбрах.Нима аз намесвам юдаизма ?? Шак нещо пак четеш както ти е угодно ;) Ако видиш да споменавам нещо за юдаизма,на тебе ще ти дам правото да ми се присмееш публично и то без да се обадя дори.Но май няма да намериш нищо подобно. Ако имаш предвид линка за ционизма, е не си го чел,там се споменава че ционизма не е юдаизъм :yanim: А когато спорим за Израел и Ливан и някой започне пак тема за това какво зло било исляма ,тогава наистина няма нужда от думи.

Аз не представям конфликта като религиозен,макар че има и такъв аспект. Представям го като продължаващата агресивна политика на Израел,спрямо нейните съседи,в които доминираща религия е исляма. А също така представям Израел,като една изкуствена и несправедливо създадена държава,която е не само арогантна,но и нагла,естествено не без помоща на големия си брат САЩ. А юдаизма почти няма нищо оbщо,освен малкото юдаизъм възприет от ционизма,като политика на религиозна основа.Това е ;)

Шак вече наясно ли си Публикувано изображение

Аз съм наясно с това , което пишеш, но не мога да съм съгласен с него.Дори да е вярно това което представяш( сигурно в известна степен е така) то не може да се каже че всички ,които живеят в Израел са с това виждане. Второ, сле дизвестно време виждайки че тази идея не издържа, ционистите се разцепват и поддръжката на това, което представяш е нищожна,а това е било преди 20 години.И накрая прочети поста ми над твоят, помисли върху него и ми отговори, дали пък не съм иаз маалко прав.

Редактирано от Shak (преглед на промените)

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 250,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

Да бе,ционистите се разцепват,но създаденото от тях все още живее и нанася жертви на милиони невинни и безсилни засега араби и мюсюлмани.Това няма да остане ненаказано ,запомни го.исляма проповядва мир,но когато някой иска да те унищожи,да те изгони или те изгони от дома ти,то той трябва да бъде наказан,и ще бъде.Кое не е ясно тука.Евреите ако искаха да живеят защо не си живяха в родината където са израснали и родени а? От хиляди години те са все някаде,не са помнели дори какво е това Йерусалим,не са го виждали,исвен тези които наистина са решили да останат,и не са се изселили.Мюсюлманите които винаги са били толерантни към тях в историята,изведнъж виждат как същата тази религиозна общност изведнъж им стъпва на врата,извива им ръцете,убива жените и децата им,краде земите им,и има претенции да има държава.Е съжалявам,но това вече е прекалено,наглоста си има граници,съседството също.А като виждат че и християнска държава подкрепя враговете им.Какво очакваш от толкова онеправдани хора,и държави а? Ако ти беше на мястото на мюсюлманите в Палестина,в Ливан какво щеше да направиш мислиш? Дори да не беше мюсюлманин,нима безропотно щеше да им кажеш на евреите"Елате ,унижавайрте ме,вземете всичко което можете със сила,убивайте ме,мачкайте ме , и аз нищо няма да ви направя " така ли?? Моля те,стига с тези наивитети.Щом сме на принципа на силния,ще играем по този принцип.И Израел няма какво да реве,на каквото си е постлал,на това ще лежи. както ти казах и преди,САЩ няма да са вечни,и тогава незнам,ни най малко няма да плача ако има нов геноцид,и евреите отнова бъдат разпръснати там откъдето са дошли преди 1945-а.

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

E, след като с горното не те убеди нека пробвам така: Вафа Султан: Сблъсъкът, който ние свидетелстваме по света, не е сблъсък на религии, или сблъсък на цивилизации. То е сблъсък между два опонента, между две ери. То е сблъсък между манталитет, който принадлежи на средновековията, и друг манталитет, който принадлежи на 21-ия век. То е сблъсък между цивилизация и назадничавост, между цивилизованите и примитивните, между варварство и рационалност. То е сблъсък между свобода и тирания, между демокрация и диктатура.То е сблъсък между човешките права, на едната ръка, и нарушаването на тези права, с друга ръка. То е сблъсък между онези, които третират жени като зверове,, и онези, които ги третират като хора. Това, което ние виждаме, не е днес сблъсък на цивилизации. Цивилизации не се сблъскват, но се състезават. Домакин: аз разбирам от вашите думи, че това какво става е днес сблъсък между културата на запад, и назадничавостта и невежество на мюсюлманите? Вафа Султан: да, това е, което аз имам предвид Домакин: Кой е този, който предложи концепцията на сблъсък на цивилизации,? Не беше ли Самуел Хунтингтон? Това не беше Бин Ладен. Аз бих желал да дискутирам този въпрос, ако вие не сте против Вафа Султан: Мюсюлманите са тези, които започнаха да използват този израз. Мюсюлманите са тезиа, които започнаха сблъсъка на цивилизациите. Пророкът на исляма каза: Аз бях поръчан да се боря с хората докато те не вярват в Аллах и неговия пратеник.Това е когато мюсюлманите разделиха хората на мюсюлмани и не-мюсюлмани, и призоваха да се борят с другите докато те не повярват в това, което те самите вярват. Те започнаха този сблъсък, и започнаха тази война. За да започнат тази война, те трябва да прегледат техните ислямски книги и curricula, които са пълни с призиви за такфир и борба с неверниците. Моят колега е казал, че той не нарушава никога убежденията на други хора. Каква цивилизация на лицето на тази земя му позволява да кръщава други хора с имена, които те не са си избрали?Някога, той ги нарича Ahl Аl-Dhimma; друго време той ги нарича "хора на книгата"; и както и да е, друго време той ги сравнява с маймуни и прасета, или той нарича християните "онези, които получават гнева на Аллах". Кой ви каза, че те са "хора на книгата"? Те не са "хората на книгата", те са хора на много книги. Всичките полезни научни книги, които вие имате днес са техни, плод на тяхното свободно и творческо мислене. Кое ви се дава правото да ги наричате "онези, които получават гнева на Аллах" или "онези, които са заблудени", и идвате тогава тук и казвате, че вашата религия ви командва да се въздържате от засягане на убежденията на други? Аз не съм християнин, мюсюлманин, или евреин. Аз съм светски човек. Аз не вярвам в свръхестественото, но аз почитам правото на други за вярване в него. Д-р Ibrahim Ал-Khouli: Вие еретик ли сте? Вафа Султан: Вие можете да кажете каквото вие харесвате. Аз съм светски човек, който не вярва в свръхестественото... Д-р Ibrahim Ал-Khouli: Ако вие сте еретик, няма никакъв смисъл в порицаването ви, тъй като вие сте богохулствали срещу исляма, пророка, и Koрaна Вафа Султан: тези са лични въпроси, които не ви засягат,. Братко, Вие можете да вярвате и в камъни, доколкото вие не ги хвърляте по мен. Вие сте свободни да боготворите когото вие искате, но убежденията на други хора не са ваша загриженост - дали те смятат, че месията е бог, син на Мария или онзи дявол е бог, син от Мария. Оставете хората да имат техните убеждения. Евреите са дошли от трагедията на холокоста, и принудиха света за да ги почетат, с тяхното познание, не с техният терор; с тяхната работа, не с тяхното плачене и вик. Човечество дължи по - голямата част от открития и наука на 19-ите и 20-и векове на еврейски учени. Петнадесет милиона човека, разпръснати по света се свързаха и спечелиха техните права чрез работа и познание. Ние не сме видяли един евреин да се е взривил в германски ресторант. Ние не сме видяли един евреин да е разрушил църква. Ние не сме видяли един евреин да протестира убивайки хора. Мюсюлмани превърнаха три статуи на Буда в развалини. Ние не сме видяли един будист да е изгорил джамия, да е убил мюсюлманин или изгорил посолство. Само мюсюлманите защитават техните убеждения като изгарят църкви, убивайки хора и разрушавайки посолства. Този път не ще даде някакви резултати. Мюсюлманите трябва да се запитат какво могат да направят за света, преди те да искат този свят да ги почете.

http://www.nashacanada.com/2006_lef.html

Виж това :yanim:

А за Вафа Султан няма смисъл да говоря,досатъчно е казано в доста чуждестранни форуми за нея ;) прочети мненията,виж какво говорят за нея.

А за това че тя твърди че никога евреи не са взривявали,само мога да се хиля до припадък хахахахах.За будисти и мюсюлмани виж за проблемите в Кашмир. Това е,останалото е за сметка на този който мисли и иска да знае.

П.С Само за сведение Вафа Султан е живяла 15 години в САЩ,коментарите са излишни ;)

П.П.С А и много ми е чудно,защо главно еврейски сайтове ми дава гугъла когато напиша името и за да науча нещо повече за нея??? Нещо не е чиста работата ;)

П.П.С Гледай сега БТВ ;)

Никога не е късно да разбереш греката си, стига да искаш да я намериш Публикувано изображение

Гледах БТВ но нищо ново,което да не знам, спомни си че сутринта бяха провокирани с 10 ракети но не отговориха.Значи сега е имало нещо друго

Това важи за всички хора по света Шак :)

Свърши вече по БТВ,минаха на друго ;)

Я виж това --> http://www.mignews.com/news/analitic/world...4118_39791.html

Това важи за всички хора по света Шак ;)

Да, но вярвам , че си разбрал за какво съм го написал. Иначе грешки прави всеки,иначе щеше да е като в Рая.....Реки от мед и тн. Но не е, и в случая трябва да се определи чия грешка е по-голяма, че ползваш Религията като средство за МЪСТ, или че се защаваш от предното,но вземайки жертви.Трябва да се отчете и фактора "кой започна пръв"

И това ако не е провокация... http://www.mignews.com/news/analitic/world...4118_39791.html

Не е провокация,това е една гледна точка за последствията след края на необявената война ;) А за разбирането,разбирам те,но не мога да приема начина ти на мислене,освен ако не е свързано с нещо лично от твоя страна.

Не е провокация,това е една гледна точка за последствията след края на необявената война ;)

А за разбирането,разбирам те,но не мога да приема начина ти на мислене,освен ако не е свързано с нещо лично от твоя страна.

Нима само аз мисля така? Върни се малко назад и погледни, ще откриеш доста съвпадения на гледни точки.

бтв: мнението на Вафа Султан е излъчено по Ал Джазира ....

Естествено че е излъчено,все пак АЛ Джазира претендира да е независима и нешредубедне медия ;) Което и мен ме кефи.Аз наблягах на друго,но ти не си разбрал изглежда.Ок няма значение :)

Естествено че е излъчено,все пак АЛ Джазира претендира да е независима и нешредубедне медия :)

Което и мен ме кефи.Аз наблягах на друго,но ти не си разбрал изглежда.Ок няма значение ;)

Прекрасно те разбрах, после ти и отговорих, за грешките...

Знаеш ли , има някава промяна в начина на водене на диалог у теб Сега е по просто да си кажа мнението ;)

;):) Ами да взема да го усложня тогава ,хахахах ;) Никога не съм се старал да е сложно,просто да е разумно и с внимание.И най важното искрено ;)

;):) Ами да взема да го усложня тогава ,хахахах ;)

Никога не съм се старал да е сложно,просто да е разумно и с внимание.И най важното искрено ;)

Доста спам стана но само ,като последно. Преди стигахме все до нож , сега някак има разбирателство Публикувано изображение

Естествено че е излъчено,все пак АЛ Джазира претендира да е независима и нешредубедне медия :)

Което и мен ме кефи.Аз наблягах на друго,но ти не си разбрал изглежда.Ок няма значение :)

Интервюто

bigalex мисля че приключихме с психоложката!

Преди стигахме все до нож , сега някак има разбирателство Публикувано изображение

:clap::clap::nono::eek::)

За жалост нещата там не вървят в тази посока...

Victoria nulla Quam quae confessos animo quoque subjugat hostes

Истинската победа е тогава, когато врагът се признае за победен

Да,но никой не се признава за победен.Обикновенно когато единия клекне е победения. В случая,май това клони леко в посока на Израел. Както и да е,вече няма категорични победи,както няма и категорични поражения.

• Автор

Браво,дано.Иначе победеният е ясен каквото и да говорят.Ако ООН изтика тия терористи далеч от границата с Израел ще настъпи спокойствие и мир.Ако ги няма терористите двете държави биха имали и добри дипломатически и бизнес отношения.

Браво,дано.Иначе победеният е ясен каквото и да говорят.Ако ООН изтика тия терористи далеч от границата с Израел ще настъпи спокойствие и мир.Ако ги няма терористите двете държави биха имали и добри дипломатически и бизнес отношения.

Защо ли тогава арабските страни се радват а не Израел ;) май грешиш драгозов ,и то кардинално грешиш .

• Автор

Радват се че се намеси ООН,в противен случай щаха да продължат да бягат.

Лек въпрос. Къде са границите на Израел? Май не са стриктно дефинирани, до къде тогава трябва да се отдръпнат ливанците?

Или Израел,все още не е ясно и за фермата Шааба ;) Мисля че така се казваше,и за която се спори.

Лек въпрос. Къде са границите на Израел? Май не са стриктно дефинирани, до къде тогава трябва да се отдръпнат ливанците?

Докъдето си решат Израел. Публикувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.