Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 183 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      113
    • да правят какво си искат
      5%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      54
    • по-скоро НЕ
      65%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      56%
      102
    • не
      43%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

...Той не се поколеба да изстреля срещу Тел Авив-Яфо балистична ракета, но израелското ПВО я прихвана и тя бе унищожена във въздуха над Хайфа...

Ако има хора служили в ракетни войски ще ви кажат колко е трудно да се унищижи балистична ракета по време на свободното и падане към целта. След инфлексната точка от траекторията на ракетата, от цялото туловище на ракетата остава тяло с обема на 100-200 литров варел от нафта (зависимост от големината на ракетата). Това е в най-добрия случай, ракетата може да носи 3 или 4 по-малки глави всяка, от които поема по своя траектория. Досега ефективно оръжие против такова нещо няма. А в най-лошия случай всяка една от тези глави може да е касетъчен боеприпас, което прави унищожението му невъзможно и най-вече безмислено (касетъчните носители са секционирани и бронирани, точно по причината, ако ги цепне бомбичката част от зарядите им да продължат смъртоносния си път). Най-вероятно такава ракета въобще не е била изстрелвана, ако беше изстреляна щеше да се чуе за разрушения и смърт, а не спокойните вести, че е унищожена. Отново заблуди с цел да се оправдаят глупави действия.

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 250,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

То ест това е поредната глупост на журналистите, които лъжат хората, като се почне с тези в Израел и се свърши с нас.

Популярното име "Катюша" е станало нарицателно за всички подобни ракети, както "Ксерокс" за всички копирни машини :) .

Ако има хора служили в ракетни войски ще ви кажат колко е трудно да се унищижи балистична ракета по време на свободното и падане към целта. След инфлексната точка от траекторията на ракетата, от цялото туловище на ракетата остава тяло с обема на 100-200 литров варел от нафта (зависимост от големината на ракетата). Това е в най-добрия случай, ракетата може да носи 3 или 4 по-малки глави всяка, от които поема по своя траектория. Досега ефективно оръжие против такова нещо няма. А в най-лошия случай всяка една от тези глави може да е касетъчен боеприпас, което прави унищожението му невъзможно и най-вече безмислено (касетъчните носители са секционирани и бронирани, точно по причината, ако ги цепне бомбичката част от зарядите им да продължат смъртоносния си път). Най-вероятно такава ракета въобще не е била изстрелвана, ако беше изстреляна щеше да се чуе за разрушения и смърт, а не спокойните вести, че е унищожена. Отново заблуди с цел да се оправдаят глупави действия.

Това което пишеш важи за съвременните ракети, примитивните ракети (популярно наричани "Скъд") изстрелвани преди време от Ирак имаха само една бойна глава която не се отделя от носителя. Въпреки това нейното сваляне е доста трудно и често пъти изстреляните зенитни ракети нанасяха съизмерими щети. Ливан разбира се не притежава нищо подобно, Profruit както винаги е чул недочул :offtopic_s: . Една от по-мощните ракетите на Хизбула се взриви малко след изстрелването си по твърде ефектен начин.

И на края една ефектна снимка от последната война (да се надяваме че това е краят и):

Публикувано изображение

Редактирано от m75 (преглед на промените)

Според мене - и в армията, и в правителството ще фърчат глави. Много от запасняците и родители на редовни воиници искат да получат отговори на трудни въпроси. Еуфория по улиците няма, но хората са радостни, че поне засега войната свърши и могат да се върнат по домовете си. Профруит е прав - нова война ще има. Аз мисля, че тя ще е и по-дълга и по-жестока.

Израелците говорят за разследване на причините за резултатите от военните деиствия. Предполагам че ще бъдат отпуснати допълнителни средства за воення бюджет - за защитата на Меркавите (има такъв замразен проект поради финансови съкращеня) и за защита от Катюшите (също замразен проект заради финансови съкращеня). За причините за спирането на двата проекта също се задават много неудобни въпроси и се търсят отговори. В началото на войната говориха доста за двата проекта, особено за защита от Катюшите. От проведените опити с пилотен модел в Мексиканската пустиня са получени 100% положителни резултати, включително прихващане и унищожаване на Катюши, Касами и обикновенни снаряди.

Повечето цивилни израелци мислят, че не трябваше да се спират военните действия, че те са били недостатъчни и че е трябвало да се влезне с пълна сила и по земя още от първия момент. Военните също не са доволни от резултатите и начина на водене на военните действия. Пуснаха в началото части, които дойдоха от Газа и са свикнали на друг начин на водене на военните действия - градски и улични боеве.

Всички ще си учат уроците отново, ще си пишат домашните и ще държат изпити. Публикувано изображение

Редактирано от bigalex (преглед на промените)

Според мене - и в армията, и в правителството ще фарчат глави.

Още по време на бойните действия командващият на северният военен окръг на Израел бе поставен под похлупак. Не бе отатранен от длъжност, но не взимаше решения.

Профруит е прав - нова война ще има. Аз мисля, че тя ще е и по-дълга и по-жестока.

Тъжно, но истина. Там хората живеят в очакване на следващата война.

Израелците говорят за разследване на причините за резултатите от военните деиствия. Предполагам че ще бъдат отпуснати допълнителни средства за воення бюджет - за защитата на Меркавите (има такъв замразен проект поради финансови съкращеня)

Технологии способни да прехващат противотанкови ракети в полет съществуват от 30 години в Съветския съюз. Това са системите за активна защита "Дрозд" и "Арена". Израел също наскоро разработи подобна система - "Трофи". Проблемът с тях е че не са безопасни за пехотинците намиращи се близо до танка. Цената на руската Арена е 300 хил. долара, колко струва Трофи не знам, но надали е по-евтина.

...и за защита от Катюшите (също замразен проект заради финансови съкращеня).

Засега това е нереално.

Популярното име "Катюша" е станало нарицателно за всички подобни ракети, както "Ксерокс" за всички копирни машини :) .

Виждам усмивката ти в края на изречението и те разбирам ;)

Това което пишеш важи за съвременните ракети, примитивните ракети (популярно наричани "Скъд") изстрелвани преди време от Ирак имаха само една бойна глава която не се отделя от носителя. Въпреки това нейното сваляне е доста трудно и често пъти изстреляните зенитни ракети нанасяха съизмерими щети. Ливан разбира се не притежава нищо подобно, Profruit както винаги е чул недочул ;) . Една от по-мощните ракетите на Хизбула се взриви малко след изстрелването си по твърде ефектен начин.

Тези ракети, за които говоря аз бяха модерни 80-те години. Сега има много по-модерни, а по малко модерните са отдавна разпродадени или са отишли за скрап. Кой има и кой няма незнам, знам обаче, че в Кувейт има официално закупени от руснаците РСЗО "Смерч", ако и в Ливан има такива ... майка плаче.

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

"Смерч" --> http://www.splav.org/ru/arms/smerch/index.asp

"Ураган" --> http://www.splav.org/ru/arms/uragan/index.asp

Срещу тях защити все още ефективни няма,и едва ли в скоро време ще има.

И малко повече за тях --> http://bgarmy.eamci.bg/Scripts/isapiVWB.dl...e?THEMEID=24753

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Така изглеждат местата където са падали Катюшите. Понеже почнахме да качваме снимки та реших и аз.

@darkterminal

Благодарско за помоща - заплеснах се по статиите на Морфеи (пак си дойдохме на приказката, че Морфей е виновен) ;)

По добре дай линката така. Само не разбрах какво трябваше да покаже. Да, съвременните осколочни заряди съдържат пресовани в пластмаса сачми от хром-манганова-стомана*. Това повишава ефективноста на заряда, като се увеличава зоната на въздействие, поразяващия ефект и пробивната сила на осколките.

* Хрома и мангана се използват като легиращи елементи, за да се добият твърдосплавните характеристики на сачмите.

И какво е настроението сред гражданите на израел след войната?

Публикувано изображение

Двама от тримата глупаци :nono: - в ляво Олмерт, а мустакатия е военния министър Амир Перец (бивш профсъюзен лидер)

Вярно Ливан е разрушен.

Публикувано изображение

Това е/беше квартала населяван от членове на Хизбалла, включително и Насралла. В него обикновен простосмъртен (вклъчително член на правителството) не можеше да влезе без разрешение. Снимката е от 22/07 и сигурно вече не е актуална.

Хехех Публикувано изображение добре,признавам си,аз съм виновен .Сега започва чистката така ли,абе я да махат Олмерт,Перец,танковете,самолетите и ще се зарадвам хихихи :) Ще действаме по Сталински-Има Израел,има проблеми,няма Израел -няма проблеми ;) Ех тогава тогава какъв живот ни очаква :wors:

Ето и малко предизвикателство --> http://www.harunyahya.com/bulgarian/article_siyonizm.php

Мдам, вари печи,някои си остават много наперени.Надявам се някой ден да не се налага аз да те питам как се чустваш сега,кефи ли те да те бомбардират тебе.Или пък те тормозят както Израел тормози Ливан.

А Хизбула ако за тебе са терористи,за голяма част от света са партизани и дори освободители на Ливан през 2000 година. А ти запази радикалния си патос за себе си,тука не му е мястото,само дразниш по този начин.

Аз не се радвам че учират не вини хора, но трябва да се отбележи, че Ливан подпомага една терористическа организация която убива нивини хора в Изрел без оглед на това дали са деца или възрастни. Нима когато тази групировка атакуваше Изрел и продължава да я атакува и да обива не трябва да се предприемат ответни мерки. Или не трябва да бъде наказана една страна за това, че по неите улици демонстрират терористи с плакати които подканват да се убиват християни и Изрелци. И официалните власти на тази страна не правя нищто да спрат това. Всичко това добро ли е аз не мисля че етака. И щом народа на тази страна не може да надвие над оправниците си да спрат всичко това то тогава този народ заслужава тази участ която има в момента.

Аз не се радвам че учират не вини хора, но трябва да се отбележи, че Ливан подпомага една терористическа организация която убива нивини хора в Изрел без оглед на това дали са деца или възрастни. Нима когато тази групировка атакуваше Изрел и продължава да я атакува и да обива не трябва да се предприемат ответни мерки. Или не трябва да бъде наказана една страна за това, че по неите улици демонстрират терористи с плакати които подканват да се убиват християни и Изрелци. И официалните власти на тази страна не правя нищто да спрат това. Всичко това добро ли е аз не мисля че етака. И щом народа на тази страна не може да надвие над оправниците си да спрат всичко това то тогава този народ заслужава тази участ която има в момента.

Май демонстрантите само искат да убиват евреи.Ако си гледал по БТВ предаването за войната предполагам видя малкото момиченце какво казва.Тя се радва когато убиват евреите които са нахлули на нейната земя,и иска да ги убиват. Какво може да докара едни хора до там че да се радват на това,предполагам сега ще ми изкараш тези от рода на ами той самия ислям е такъв,ами те самите ливанци са животни,те не заслужават да живеят! Да ама не,момиченцето мечтае да бъде медицинска сестра,да помага на болните,ранените.Но за съжаление се сблъсква постоянно с терора на Израел. Казваш че Израел има право да се защитава.А Ливан какво да прави,да се ди със скръстени ръце,палестинците да седят със скръстени ръце и само да се подчиняват на еврейското нахалство? Като те чета ти си на принципа на силния,който е по-силен,той ще владее.Е Израел също е на този принцип.И какво остава на Ливан,палестинците и арабите,освен да умират борейки се.И да се стремят да бъдат и те силни в името на една справелива кауза,каквато Израел няма . Мисля че за историята на евреите и Израел сме писали много,но като гледам пак ще започнем :wors:

Хехех Публикувано изображение добре,признавам си,аз съм виновен .Сега започва чистката така ли,абе я да махат Олмерт,Перец,танковете,самолетите и ще се зарадвам хихихи :P Ще действаме по Сталински-Има Израел,има проблеми,няма Израел -няма проблеми :angry: Ех тогава тогава какъв живот ни очаква :)

Ето и малко предизвикателство --> http://www.harunyahya.com/bulgarian/article_siyonizm.php

И кой го е писал това, и защо аз трябва да му вярвам? Ти не вярваш в официялни източници, аз в такива като този. Публикувано изображение

Ето и това

В отговора си пишеш за едно момиченце което иска да стане мидицнска сестра. Аз лично съч убеден, че това няма да стане дори и да го нямаше Изрел. Незнам някога дали си чел корана но в него ясно пише следното, че мусулманен ако убие християнин ще се възкачи на небето в рая на мусолманите или там както е. Също така пише, че жената трябва да си седи в кащи и да прислужва на мажа и че няма право нито на четмо нито на писмо ако спазваме корана и традиците кака това момиче ще стане сестра ???? По вероятно е да стане камикадзе като слуша проповодите на духовните си водачи. Всяка една стряна има право да съществува Изрел има право да Съществува също и Ливан има това право но Кои е ливан, че да каже коия държава да я има и коя не. Кое дава право на терористете да изваршват атинтати в името на Исляма. А народа на изрел е един от най-древните народи на тази земя и неговите страдания са предостатачни за да продължава да страда. И то наи вече да страда за това, че някои страни използват религията като основани да държат в невежество и неграмотност населението и да го превръщат в машини за убиване. Затова е време Главните водачи и лидери на Всички тероестимни страни да бъдат премахнати и в тях да се възцари демокрацията и хората да не бъдат държани в невежещтво. Можеби сам ще се обедиш в това ако си спомниш какво вършеха танибалите със собствения си народ. Държаха го в невежество и стах за да могат да го оправляват време е това да престане докото това не престане няма да има мир и спокоиствие в близкия изток никога.

Иран заплаши Тел Авив с ракетни удари

15.08.2006

Техеран. Ако САЩ нападнат Иран, Тел Авив ще се превърне в "мишена за иранските ракети", заяви влиятелният ирански религиозен лидер Ахмад Хатами, предаде Франс прес.

"Ракетите на Хизбула с обсег 70 километра превърнаха Израел в обезлюдена страна . . . Ако САЩ и Израел решат да извършат агресия срещу Иран, те трябва да се страхуват от деня, в който нашите ракети с обсег 2000 километра ще ударят сърцето на Тел Авив", обяви Хатами.

Според Франс прес става дума за иранските ракети със среден обсег "Шахаб-3".

Президентът на САЩ Джордж Буш и израелският премиер Ехуд Олмерт трябва да знаят, че да си играеш с исляма е все едно да дразниш лъва, изтъкна Хатами.

БТА

Някъде четох, че WWIII ще започне на 28.08.2006г.

. Незнам някога дали си чел корана но в него ясно пише следното, че мусулманен ако убие християнин ще се възкачи на небето в рая на мусолманите или там както е. Също така пише, че жената трябва да си седи в кащи и да прислужва на мажа и че няма право нито на четмо нито на писмо ако спазваме корана и традиците кака това момиче ще стане сестра ????

Покажи ми текста в Курана който казва това.

Да ти кажа пък аз какво пише в библията.

Не лъжесвидетелствувай.

Очевидно си написъл това с цел всяване на омраза,раздори,интриги и прочее мерзост.

...

Тези ракети, за които говоря аз бяха модерни 80-те години. Сега има много по-модерни, а по малко модерните са отдавна разпродадени или са отишли за скрап. Кой има и кой няма незнам, знам обаче, че в Кувейт има официално закупени от руснаците РСЗО "Смерч", ако и в Ливан има такива ... майка плаче.

Страните които могат да произвеждат ракети с радиус на действие над 100 км са много малко, а пък тези които са готови да продават са единици. И това което може да се купи са ракети от типа "Скъд", т.е леко усъвършенстван фариант на немските Фау. Основен играч на този пазар е Северна Корея. Ливан имат ракети с обсег равен на Смерча, с тях обстрелваха Хайфа. Всички ракети от този тип бяха изстрелвани от единични пускови установки, а и вероятно са били с по-малка бойна глава, съдейки по разрушенията.

bigalex, страхотни снимки! Подобно нещо съм виждал след употребата на израелски танкови снаряди с готови поразяващи елементи, а също и рентгенова снимка на поразени хора от такива снаряди...

Кое дава право на терористете да изваршват атинтати в името на Исляма. А народа на изрел е един от най-древните народи на тази земя и неговите страдания са предостатачни за да продължава да страда. И то наи вече да страда за това, че някои страни използват религията като основани да държат в невежество и неграмотност населението и да го превръщат в машини за убиване. Затова е време Главните водачи и лидери на Всички тероестимни страни да бъдат премахнати и в тях да се възцари демокрацията и хората да не бъдат държани в невежещтво. Можеби сам ще се обедиш в това ако си спомниш какво вършеха талибалите със собствения си народ.

Атентатите в името на исляма са също толкова престъпни колкото и тези в името на демокрациата, християнството, юдаизма и т.н. Талибаните дойдоха на власт в Афганиста с помоща на основния спонсор на Израел, а именно Америка. Между другото, досега Ал Кайда не е извършвала атаки срещу еврейската държава.

И накрая, израелската нация е създадена преди 50 години. Евреите не са етническа, а религиозна общност, говорят на различни езици, дори са от различни раси!

И накрая, израелската нация е създадена преди 50 години. Евреите не са етническа, а религиозна общност, говорят на различни езици, дори са от различни раси!

Това не е вярно, в Израел се говори на иврит - това е официялен език. Другият основен е руският,поради многото руски емигранти след разпада на СССР.

Но дори да приемем че си прав - че говорят на различни езици, ами има обяснение, и то е че преди 2000 хиляди години са били прокудени от Родината си и са живели навсякъде,което предполага че езикът донякъде запада и се прима езикът на страната приемник. Но това не е признака по който да съдиш дали една нация е етническа или не.

В отговора си пишеш за едно момиченце което иска да стане мидицнска сестра. Аз лично съч убеден, че това няма да стане дори и да го нямаше Изрел. Незнам някога дали си чел корана но в него ясно пише следното, че мусулманен ако убие християнин ще се възкачи на небето в рая на мусолманите или там както е. Също така пише, че жената трябва да си седи в кащи и да прислужва на мажа и че няма право нито на четмо нито на писмо ако спазваме корана и традиците кака това момиче ще стане сестра ???? По вероятно е да стане камикадзе като слуша проповодите на духовните си водачи. Всяка една стряна има право да съществува Изрел има право да Съществува също и Ливан има това право но Кои е ливан, че да каже коия държава да я има и коя не. Кое дава право на терористете да изваршват атинтати в името на Исляма. А народа на изрел е един от най-древните народи на тази земя и неговите страдания са предостатачни за да продължава да страда. И то наи вече да страда за това, че някои страни използват религията като основани да държат в невежество и неграмотност населението и да го превръщат в машини за убиване. Затова е време Главните водачи и лидери на Всички тероестимни страни да бъдат премахнати и в тях да се възцари демокрацията и хората да не бъдат държани в невежещтво. Можеби сам ще се обедиш в това ако си спомниш какво вършеха танибалите със собствения си народ. Държаха го в невежество и стах за да могат да го оправляват време е това да престане докото това не престане няма да има мир и спокоиствие в близкия изток никога.

На това какво да кажеш,освен че са пълни глупости :ph34r: За да се ограмотиш леко по въпроса има тема във форума,ето я --> http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=29515

прочети и тогава ще обсъждаме или спорим :hush:

Морфей , има и една друга тема http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=29335 там ти се казва ,какво е Юдаизъм и тези линкове които даваш започват да не издържат,понеже ако представиш нещата обратно,т.е. да кажеш че религията е една а дали се изпълнява е друг въпрос, то аз мога да кажа същото и за Исляма Публикувано изображение

myd цитира навремето един умен човек, които е казал следното:

" Трябва да направим веднага разграничението между духовността и религията. Духовното преживяване е нещо дълбоко лично, то е следствие на пряката връзка между отделния човек и космическото съзнание. Мистиците са хора, които имат пряк достъп до духовния свят, те не се нуждаят от храм или от някакво конкретно място, за да постигнат единение с космоса, не се нуждаят от йерархия, от организация. Всичко е в тях самите, в техните тела и преживявания. Докато религията е преди всичко властова организация. Истинските духовни преживявания се появяват в мистичните или монашеските клонове на религията, когато хората медитират, отправят молитви.

Когато имаме организирана религия, често се губи връзката с духовните преживявания. Религията се занимава повече с политика, власт, йерархия, собственост и по-малко с истинската духовност... Тя се стреми да обедини в сферата на своето влияние една група хора и да ги противопостави на други групи... Иначе казано, организираната религия разделя света, а не го обединява. В този смисъл, в съвременния свят религията създава по-скоро проблеми, конфликти, военни сблъсъци, отколкото да води до позитивни резултати и взаимно сътрудничество. Днес ние не се нуждаем от религии, а от духовност. "

Доктор Станислав Гроф

Един разказ на участник във войната (на руски).

Тем временем, кончилась еда, а затем и вода.

Странно е да четеш че войниците са гладували, намирайки се само на няколко километра във вражеска теритирия Публикувано изображение .

за Shak и Morfey_A, представянето на конфликта между Израел и Ливан като религиозен е изгодно само на фундаменталистите от двата лагера!

ух, това е, заминавам на море Публикувано изображение , а когато се върна темата може и да не е актуална :speak:

Редактирано от m75 (преглед на промените)

Един разказ на участник във войната (на руски). Странно е да четеш че войниците са гладували, намирайки се само на няколко километра във вражеска теритирия Публикувано изображение .

за Shak и Morfey_A, представянето на конфликта между Израел и Ливан като религиозен е изгодно само на фундаменталистите от двата лагера!

ух, това е, заминавам на море Публикувано изображение , а когато се върна темата може и да не е актуална :speak:

На война може и да те убият. Не е като на море. Публикувано изображение

Аз искам да исжа едно свое жидане по този въпрос, което жидане не натрапвам на никого. И така, спомняте ли си кога започна сичко това? Отговор - малко след като ООН и в частност ССАЩ решиха че Иран е опасна държава с ядрената си програма.За да отвлече вниманието от себе си Иран доведе нещата до тази му точка - провокация на Израел чрез отвличането на техен войник ( знаейки ) че Израел ще реагира. От там нещата се наредиха започна един кървав конфликт , от който пак Иран само има полза или си представяше че ще има, а именно , да обедини раздвоената арабска общност, и да я поведе на джихад срещу вечният враг - САЩ. Но вечният враг САЩ бе много по лесно откриваем в територията на Израел понеже се знае че САЩ подкрепят Израел, това трябваше да сплоти Арабската общност, но пак не се получи, стигна се само до много кръв разрушения и непредвидими ситуаций.Сега се вижда , че дори Хизбула е съгласна с резолюцията на ООН (те имат 2 ма министри в кабинета на Ливан) и са подписали. Сега Иран плаши че ако й посегнат ще отговори с огромна сила срещу Израел, питам защо срещу Израел и защо решиха че ще им посягат?

Морфей , има и една друга тема http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=29335 там ти се казва ,какво е Юдаизъм и тези линкове които даваш започват да не издържат,понеже ако представиш нещата обратно,т.е. да кажеш че религията е една а дали се изпълнява е друг въпрос, то аз мога да кажа същото и за Исляма Публикувано изображение

Айде сега,кой какво не издържа не разбрах.Нима аз намесвам юдаизма ?? Шак нещо пак четеш както ти е угодно ;) Ако видиш да споменавам нещо за юдаизма,на тебе ще ти дам правото да ми се присмееш публично и то без да се обадя дори.Но май няма да намериш нищо подобно. Ако имаш предвид линка за ционизма, е не си го чел,там се споменава че ционизма не е юдаизъм :yanim: А когато спорим за Израел и Ливан и някой започне пак тема за това какво зло било исляма ,тогава наистина няма нужда от думи.

Аз не представям конфликта като религиозен,макар че има и такъв аспект. Представям го като продължаващата агресивна политика на Израел,спрямо нейните съседи,в които доминираща религия е исляма. А също така представям Израел,като една изкуствена и несправедливо създадена държава,която е не само арогантна,но и нагла,естествено не без помоща на големия си брат САЩ. А юдаизма почти няма нищо оbщо,освен малкото юдаизъм възприет от ционизма,като политика на религиозна основа.Това е ;)

Шак вече наясно ли си Публикувано изображение

"Реформисткото движение проникнало в Англия и Франция. Под негово влияние се намирала и Хаскала, почти едновременно развиваща се и в Русия. След половин век реформите в Германия затихнали. Реформисткия юдаизъм, който сега има привърженици в целия свят, преживява разцвета си в САЩ, където се развива от 40-те години на ХІХ в. В края на ХХ в. реформисткият юдаизъм преразгледал своята антинационалистическа и антиобредна позиция, наследена от немския реформизъм. Днес в реформистките общини са разпространени идеите на ционизма, възстановени са първоначалните обредни форми, въвежда се модифицирана или нова ритуална практика. В богослужението започнал широко да се използва иврит."

Ето това е от линка ти,и последно в Израел кое се изповядва според теб,ционизъм или юдаизъм ;)

политическо движение, поддържано и от неевреи (пр.: Уинстън Чърчил, помогнал за създаването на Израел), според което евреите трябва да създадат своя държава и да имат своя национална родина. Думата "ционизъм" произлиза от Цион, това е връх на хъмл в Ерусалим. Евреите вярвали, че там е живял Яхве - богът в юдаизма (еврейската религия) и от там ще дойде тяхното спасение. Името на Цион много често се среща в Стария (Вехтия) завет, както и в християнската литература и се сочи като райски и световен град на християнската вяра. Друга важна връзка за евреите на този връх се прави и с Цар Давид. След като Цар Давид превзел крепостта Цион, той я направил своя столица.

Основан формално през 1897 от австрийския журналист и евреин Теодор Херцел, ционизмът възприема много гледни точки в началните си години за това къде трябва да бъде създадена родината на евреите. От 1917 ционизмът се концентрира върху създаването на еврейска национална родина или държава в Палестина, където преди време се е намирало древното царство Израел. След 1948 ционизмът е движение, подкрепящо развитието и отбраната на държавата Израел и окуражаващо евреите да се заселят там.

В 1975г. ООН гласува с голямо болшинство една резолюция, която осъжда ционизма като форма на расизъм. Оттогава до днес правителствата на Израел, САЩ и Великобритания наричат тази резолюция антисемитска. В този смисъл ционизмът се изразява най-вече в опитите на Израел за утвърждаване на устоите на еврейския народ в тези територии, което често е било съпътствано с дискриминация, а според някой автори и геноцид спрямо палестинския народ, който живее по-тези земи. Тук по-интересното е, че палестинците също са част от семитските народи. Тези опити не бележат особен успех, което се утвърждава в изтеглянето на Израел от Газа под ръководството на Ариел Шарон през 2005г. От своя страна палестинците водят въоръжена съпротива за освобождение на Палестина от Израел."

А това е от Уикипедията ;)За ционизма

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.