Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 183 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      113
    • да правят какво си искат
      5%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      54
    • по-скоро НЕ
      65%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      56%
      102
    • не
      43%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Автор

Лек въпрос. Къде са границите на Израел? Май не са стриктно дефинирани, до къде тогава трябва да се отдръпнат ливанците?

Не ливанците,а терористите от Хизбулла.Трябва да се оттеглят дотам че да немогат да обстрелват територията на Израел и мирните граждани,това ще гарантира мир.Иначе ще влязат с булдозерите.Опити за провокация ще има със сигурност.Конфликта не е Израел/Ливан,а Израел/Хизбулла срещу която слабото ливанско правителство е безпомощно.
  • Отговори 3,5k
  • Прегледи 250,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

Не ливанците,а терористите от Хизбулла.Трябва да се оттеглят дотам че да немогат да обстрелват територията на Израел и мирните граждани,това ще гарантира мир.Иначе ще влязат с булдозерите.Опити за провокация ще има със сигурност.Конфликта не е Израел/Ливан,а Израел/Хизбулла срещу която слабото ливанско правителство е безпомощно.

Аз мисля че по скоро Израел като се изтегли в границите си до 1975-а,това ще гарантира трайния мир в региона,и създаването най накрая на независима и пълнофункционираща държава Палестина ;)

Останалото са глупости,и пак ще има конфликти в региона. А булдозерите и те не са вечни,а може и да действат и в обратна посока ;)

• Автор

Границите от 1975 година ще ги видят през крив макарон,с безкрайните си искания за какво ли не няма да постигнат мир.То и Япония си иска Курилите от Втората световна..Това няма нищо общо.Тук говорим за връзването на ръцете на терористите от Хизбулла,която е отговорна за глупостите до които се стигна.Ако не бяха изстрелвали ракети Израел нямаше да има повод за нищо,толкова е просто.Мир и за двата народа.

Да се върнем около 100 години назад. Повода за избухването на първата световна война е и убийството на австрийския престолонаследник Франц Фердинанд от сръбския студент Гаврило Принцип. Причината е желание за преразпределение на сферите на влияние...

Та и тука поводи много - стига да ги търсиш. Причината обаче, е че на Израел му е тясно.

И още нещо Драгозов,ливанското общество е ЗА Хизбула,не против :angry22: Пак не си доразбрал нещо .

• Автор

Ама да не се връщаме 100 години назад,тогава е било друго.Днес има телефон,телевизор,интернет и атомни електроцентрали.Живеем в 21-ви век и трябва да докажем че мира зависи и от двете страни,това не е нещо едностранно което трябва да се спазва от едната страна.Единственото мирно решение е това което се спазва и от двете страни.Не се връщайте 100 години зазад и не цитирайте хиляди томове защото някои неща никога няма да се върнат и за двете страни.

@Morfey_A,не "пак не съм разбрал".Напротив,аз разбирам всичко и съм реалист.Нито евреи,нито араби ми плащат и не ми пука за тях.Просто мисля трезво.

• Автор

Аз пък ще ти кажа че има и нещо старо,казва се дипломация и благодарение на нея стари държави като Англия и Франция са избягвали множество конфликти.

Аз пък ще ти кажа че има и нещо старо,казва се дипломация и благодарение на нея стари държави като Англия и Франция са избягвали множество конфликти.

Ха, не ми посочвай точно Англия и Франция за пример на добри дипломатически отношения. Защото ако почна да изброявам войните по между им, списъка ще е бая голям - за това ще цитирам само 100 годишната война - колко ли години е продължила тя :) и колко пъти са имали възможност да си решат конфликта по дипломатически път. Казсус бели се търси точно за това, за да се избегне възможноста за дипломатическо решение на проблема.

• Автор

Зависи от коя страна се гледа,и аз мога да дам множество примери за проява на дипломация.

Зависи от коя страна се гледа,и аз мога да дам множество примери за проява на дипломация.

Съжалявам, не разбрах мисълта ти. Кое зависи от коя страна се гледа?

Ама да не се връщаме 100 години назад,тогава е било друго.Днес има телефон,телевизор,интернет и атомни електроцентрали.Живеем в 21-ви век и трябва да докажем че мира зависи и от двете страни,това не е нещо едностранно което трябва да се спазва от едната страна.Единственото мирно решение е това което се спазва и от двете страни.Не се връщайте 100 години зазад и не цитирайте хиляди томове защото някои неща никога няма да се върнат и за двете страни.

@Morfey_A,не "пак не съм разбрал".Напротив,аз разбирам всичко и съм реалист.Нито евреи,нито араби ми плащат и не ми пука за тях.Просто мисля трезво.

Я да видим сега как ще разсъдиш.

Погледни този линк.

http://www.newyorker.com/fact/content/articles/060821fa_fact

превод на руски.

http://www.lenta.ru/articles/2006/08/15/hersh/

• Автор

Линкове....мога да ви затрупам.Кой да ги чете,гледни точки колкото искаш.

И още нещо Драгозов,ливанското общество е ЗА Хизбула,не против :wors: Пак не си доразбрал нещо .

Не всички - по ливанските форуми и блогове можеш да видиш доста интересни коментари. Насралла и Хизбулла се подържат от шиите - христяните и друзите не го/ги уважават много, напомня им за кланетата през 70 години.

Редактирано от bigalex (преглед на промените)

Линкове....мога да ви затрупам.Кой да ги чете,гледни точки колкото искаш.

Вярно можеш да ни затрупаш с линкове.

Ето ти доказателството.На линка най-долу

Ще е интересно да прочетеш как зам.началник на генщаб на израелската армия се опитва да защити началника на генщаба на същата тази армия.

Последния взел,че си продал акциите още щом научил за пленяването на войниците.

Не се притеснявай гледната точка е на самите израелци.

Те го обвиняват,че е знаел за предстоящата война.

http://lenta.ru/news/2006/08/16/kaplinsky/

Вярно можеш да ни затрупаш с линкове.

Ето ти доказателството.На линка най-долу

Ще е интересно да прочетеш как зам.началник на генщаб на израелската армия се опитва да защити началника на генщаба на същата тази армия.

Последния взел,че си продал акциите още щом научил за пленяването на войниците.

Не се притеснявай гледната точка е на самите израелци.

Те го обвиняват,че е знаел за предстоящата война.

http://lenta.ru/news/2006/08/16/kaplinsky/

Това само потвърждава старата истина - Шефа винаги е прав. :wors:;)

Като даваш линкове поне ги прочети - тук даже няма и нужда до края щото в самото начало си пише в какво го обвиняват - не за това че е знаел за войната, а за НЕЕТИЧНО ПОВЕДЕНИЕ.

Заместитель главы Генерального штаба Израиля Моше Каплински встал на защиту своего шефа Дана Халуца, которого обвинили в неэтичном поведении в первые дни вооруженного противостояния с "Хизбаллой", пишет газета Yediot Ahronot.

Това само потвърждава старата истина - Шефа винаги е прав. :P;)

Като даваш линкове поне ги прочети - тук даже няма и нужда до края щото в самото начало си пише в какво го обвиняват - не за това че е знаел за войната, а за НЕЕТИЧНО ПОВЕДЕНИЕ.

Има нужда да се прочете до края.

Напомним, что некоторые депутаты Кнессета потребовали проведения расследования действий Халуца, так как сочли, что игра на бирже в тот момент, когда двое солдат только что были похищены и еще несколько - убиты, не соответствует этическим нормам

А неетичното поведение в случая е че той е знаел за за войната и заради това е продал акциите си.

Аз съм чувал че по време на война акциите падат.

Много странна прозорливост за началото на войната проявил началника на ген.щаба.

Но все пак ако искаш го смятай за случайност.

Profruit както винаги е чул недочул ;) . Една от по-мощните ракетите на Хизбула се взриви малко след изстрелването си по твърде ефектен начин.

Марко Семов, Петко Бочаров, Иво Минчев? Къде ти, това е човекът, който живее в София, сърфира из нета, гледа някаква телевизия, анализира и излиза с извода, че аз нося розови очила.Браво :yanim: Овации.Тед Търнър е сляп.

Телевизионерите не спят и вчера дадоха изказвания на войници от израелската армия.Какво е израелската армия? Войникът сутрин се събужда в къщи и към 7 сутринта хваща автобус към поделението си.Към 17:00 след обяд се прибира, а вечер отива на дискотека.Така три години, като получава заплата и привилегия на безплатен обществен транспорт.С две думи всичко е било цирк.

20 000 израелска армия тръгва да залови 1500 хизбулисти, все едно отива на ексурзия в Ливан.На това аз му викам на сватба без huй.Недоволство има и много въпроси чакат отговор.Много глави от правителството се клатят.Политически Израел наподобява Италия, често мандатите не стигат до край и нищо чудно до месеци да има избори.За какво иде реч.Тиловакът на армията е разрешил на войниците си да самозапасяват (мародерстват) в Ливан.Имаше документални кадри как израелски войници влизат в ливански домове и са се хранили от хладилниците им или са разбивали хранителни магазини.Клали са кокошки и агнета.Защо се е стигнало до там? Примерно десантно отделение попада в обръч на хизбулисти въоръжени с калашници и ерпегета.Войниците се обкръжении и молят за помощ.Помощ не идва, защото на никого не му се мре.Имало е следните пародии.Един от подбитите танкове е бил без боекомплект.Вървял е напред на честна дума, един вид да всява страх.Друг войник разказва, че когато свършил четирите пълнителя и поискал доставка, им доставили три съндъка.Два били празни.Пехотата е била изпратена с една консерва на ден, без вода.Това е довело до деморализация и недоволство, а също за лесно дадени жертви.Преди време главният равин излезе по телевизията и изтърси най-голямата глупост, че ще обяви дясната страна на прасето за кашерно, за да може ца(х)ал да не бъде гладна.Израел претърпя птичи грип и всички птици бяха унищожени.Агнешкото скъпо, телешкото за армията свършило.

Най-големия парадокс остава, защо не бомбардираха южен Ливан, ами сринаха Бейрут.Улицата говори, че между Буш и правителството имало тайно съгласие, като сринат града да предизвикат недоволство у Сирия и последствие у Иран.Тоест да бъдат въвлечени в война.Израел ще атакува от запад, а САЩ от изток и така на двете държави ще бъдат сложени усмирителни ризи.

Всяко чудо за три дни.Семействата с разрушените домове в Хайфа ще бъдат компенсирани, между другото цените на жилищата там леко паднаха.

Та пак да се върнем на приказката.Война не е имало, тепърва ще има.Извън всякакво съмнение е, че тук ще някога ще настъпи мир.Докато едно от двете араби или евреи не изчезне, мир няма да има.

Сините каски ще уталожат нещата, но няма да стоят вечно.

Поздрави

Телевизионерите не спят и вчера дадоха изказвания на войници от израелската армия.Какво е израелската армия? Войникът сутрин се събужда в къщи и към 7 сутринта хваща автобус към поделението си.Към 17:00 след обяд се прибира, а вечер отива на дискотека.Така три години, като получава заплата и привилегия на безплатен обществен транспорт.С две думи всичко е било цирк.

Тоба е ежедневието на така наречените "джобници" (от англ. job=работа). По нашенски - скатавки (не знам дали още използват тази дума в България ;-) ).

Останалите се прибират веднъж на 1-2 седмици. 3 седмици е много крайно,а месец и на горе - трябва да е много извънредна ситуация (както сега). Аз като разправях, че съм бил в домашна отпуска за първи път след година и половина служба ме питаха дали съм сигурен, че съм бил в армята, а не в затвора ;-) .

Израел претърпя птичи грип и всички птици бяха унищожени.Агнешкото скъпо, телешкото за армията свършило.

Не знам за кой Израел говориш - в този дето аз живея нещата са различни. Има си пилета, агнешко и телешко. А докато ги има в магазините, можеш да си сигурен, че ще ги има и за армията. Проблемът не е в липсата им. Проблемът е с логистиката в армията. Така е, като слагат "син" (ВВС) за началник щаб.....

Редактирано от bigalex (преглед на промените)

• Автор

След съгласуване с екипа всички теми за Иран,Израел и Сирия както и за войните помежду им са отворени.За обиди на етническа,верска и каквато и да е основа ще има строги наказания.Ако опонента ви обижда не му отговаряйте,просто ползвайте бутона "докладвай" с кратко обяснение на проблема и след преценка на някой от екипа ще бъдат взети мерки.За пореден път се надявам да се получи дискусия,а не детска градина.Пожелавам приятна дискусия на всички участници.

Израел атакува укрепление на Хизбула

Израелски самолети и спецчасти са атакували укрепление на Хизбула в Източен Ливан по-рано днес. Това съобщиха ливански източници и телевизията на Хизбула, цитирани от Ройтерс.

Израелската авиация е ударила призори цели в източната част на страната, информират ливански източници, а израелски спецчасти са били транспортирани по въздух до селището Бодай, на запад от град Баалбек в долината Бекаа. Освен това израелските сили бомбардирали пътища водещи към селото и разположено на запад възвишение. От израелската армия съобщиха, че проверяват информацията, без да дадат сведения.

Хизбула от своя страна обяви чрез телевизията Манар, че бойците й са влезли в сблъсъци с израелски командоси близо до Бодай и са ги принудили да се изтеглят, прикривани от военната авиация.

Отрядите на групировката са причинили жертви сред израелските сили, съобщава още медиата.

Подобно нападение би било първата голяма атака, след като временното прекратяване на огъня прекъсна продължилите 34 дни сблъсъци между Израел и шиитската групировка Хизбула, коментира Ройтерс.

Лично мнение Не си правя труда да запомням имена и длъжности от израелското правителство.То определно сърба попарата.Показваха по телевизията, че назрява скандал с членове от правителството и то определено се "клати" .Един от неговите представители се срещал с войнички и ги целувал доста странно.При целувките на две особи той прониквал с език (ха, че мераклия).Споменаха размера на заплатата на шефа на армията и тя била в размер на 43 хилки в долари.Близо 50 пъти минималната работна заплата в Израел.Армеецът купувал акции на химическите заводи и ден преди да започне войната ги продал.Бизнес нюх. След постигнато примирие, се оказа, че Израел тайно изпратил спец части облечени в ливански униформи. Хизбулистите се усетили и убили подполковник, което им дало повод да алармират ОН. Екшън и пуканки по израелската телевизия. Днес бе най-топлия ден тук от 100 години на сам.Утре тоже.Нашите со(л)джъри да си купят соларни цайси.Ретината е важна или май ириса бе. Поздрави

Израел вдигна блокадата от Западния бряг

Израел свали блокадата от Западния бряг на река Йордан и разреши да влязат на негова територия хиляди палестински работници и търговци, съобщи РИА новости, позовавайки се на съобщение на пресслужбата на израелската армия. В съответствие с решението на командването на армията от неделя право на работа в Израел са получили 26 500 човека. От тях 16 500 работници и 10 000 търговци от Западния бряг. Блокадата на палестинската територия беше въведена преди 3 седмици във връзка със заплаха от терористични актове заради военните действия в Ливан и ивицата Газа. За ивицата Газа обаче ограниченията остават в сила.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.