Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 183 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      113
    • да правят какво си искат
      5%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      54
    • по-скоро НЕ
      65%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      56%
      102
    • не
      43%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Шак,за листовките ставаше дума,че ако не се махнат цивилните от района ще бъдат считани за терористи.Това си е направо гавра от страна на Израел,хем им разбиха пътищата,бомбандират ги и сгеа искат да се махат.Как ще стане толкова лесно,а и къде да отидат хората?Защо в началото още не им дадоха бежански коридори,а чак сега се сетиха.Късно либе за китка е това тяхното,намерили кога да се направят на човеколюбиви.Това е истински популизъм.Първо действат без да се замислят,по навик и от гордост,а после се сещат че не е трябвало така.Жалко за тях,и това ми било нация с претенции за цивилизованост,за хуманизъм. Не са по-хуманни от никого другиго.

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 250,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

• Автор

Не е гавра защото терористите разчитат на това че се смесват с цивилното население.По-добре ли е да се стреля по невинните?

Имах предвид че е гавра защото не даваха в началото да се изтеглят цивилните,а чак сега ги карат да се махат Драгозов.Това е гаврата за мене в случая.В началото цялата световна общност искше да се дадат коридори за бежанците,да се изтеглят от района,но тогава Изрел не даде.Чак сега се сетиха:)

• Автор

Тия неща са донякъде и тактика,война си е все пак.Може би не са искали и терористите да избягат заедно с цивилното население.Едва ли израелската армия има желание да убива жени и деца,това го желаят само терористите за постигане на каузите си.Едва ли ще има примирие според мен,мисля че ще бъде продължително и ще завърши с намесата на международни умиротворители които ще седят там с години докато се успокоят нещата.Трябва и някаква буферна зона която да попречи на Хизбулла да им хвърля ракети и да ги провокира.

Шак,за листовките ставаше дума,че ако не се махнат цивилните от района ще бъдат считани за терористи.Това си е направо гавра от страна на Израел,хем им разбиха пътищата,бомбандират ги и сгеа искат да се махат.Как ще стане толкова лесно,а и къде да отидат хората?Защо в началото още не им дадоха бежански коридори,а чак сега се сетиха.Късно либе за китка е това тяхното,намерили кога да се направят на човеколюбиви.Това е истински популизъм.Първо действат без да се замислят,по навик и от гордост,а после се сещат че не е трябвало така.Жалко за тях,и това ми било нация с претенции за цивилизованост,за хуманизъм. Не са по-хуманни от никого другиго.

Знам за какво говорим, следя диспута Публикувано изображение .Едно време по време на 2СВ се избише цивилно население тук в БГ, защото бяха смятани за ятаци. Толкова епросто, помагаш .... за малко бягаш и се спасяваш.(Разбира се на мен ми е лесно да го говоря от положеието в което съм в момвнта седнал пред монитора, и пишейки по темата) но няма как, по някакъв начин трябва да бъдат предпазени именно невинните.

Не е гавра защото терористите разчитат на това че се смесват с цивилното население.По-добре ли е да се стреля по невинните?

Мисленето ни е еднакво

Едит: news.bg , а другият линк е за набезите на Хизбула срещу миротворци на ООН

mignews.com

Редактирано от Shak (преглед на промените)

Ааа,не съм съгласен :) Хизбула нямаха намерение никакво да бягат,Израел го знаеше добре.Просто ги беше страх да не дойдат подкрепления и още ракети,затова действаха така бързо.Помните ли как според тяхното разузнаване мислеха че Хизбула има към 1500 ракети само :) Е досега Хизбула е изстреляла над 2000 рякети : -- > http://www.mignews.com/news/disasters/worl...0044_31750.html

Тогава шейх Насрала им се изсмя и им каза че имат много повече.Израел мислеше че с бързите въздушни удари ще унищожи ракетите,е видя се че това нестана :).И сега се сетиха че няма начин да унищожат всички ракети,и искат поставяне на умиротворители.Достраша ги и от сухопътна инвазия,щяха да се забатачат яко. А сегашното искане е може би отсрочване само на сухопътната инвазия.А и Израел последните дни пострада доста,има попадения в химически заводи край Хайфа,и в петролна рафинерия ,видяха че и тяхната промишленост и инфраструктура се унищожава.Бяха унищожени и водонапорни кули край един град.А те не го очакваха,наруши се производството им,населението им изпада в шок,те не са свикнали да ги бомбандират тях,четох че има поне около 2000 души постъпили в болници заради шок от ракетите.А ливанците защо не изпадат в шок а? Просто са по издръжливи психически затова.Евреите са изнежени,затова няма да издържат на дълговременна война,каквито и оръжия да имат.

П.С --> http://www.mignews.com/news/disasters/worl...1438_52033.html

Евреите не са изнежени, :) ,един народ,който се бие със всичките си съседи вече 30-40 години,не е изнежен,а точно обратното! А относно цялата война-мисля,че първоначалната идея е била да се получи нещо като войната в Косово-с точни,хирургически удари от въздуха да се унищожи инфраструктурата,да се всее максимално паника,без да се използват сухопътни части,и след това -падане на неудобното правителство (в случая-заклеймяване на "Хизбула").....

Сметки без кръчмар му викат на това тяхното в момента Trichocephalus,нищо друго не направиха. :)

Само цивилни избиха главно,и инфраструктура разрушиха.Затова пък и те сега ще страдат,и тях ги нацелиха добре,макар и в по-малка степен.Изнежени са,защото не очакваха такава ответна бомбандировка.В Косово,американците не ги бомбандираха,защото те бяха от далееече,но Израел не е САЩ,както и Ливан не е Косово :)

А защо тогава изпада в шок населението им??Това какво говори,че са калени ли,хахах :)

П.С Вече се споменават имената на 5 загинали военни от Израелска страна в последните 2 дни --> http://www.mignews.com/news/disasters/worl...4949_48634.html

Има един с чин майор,останалите са сержанти и старши сержанти,.Май са били спец подразделение.

Ааа,не съм съгласен :) Хизбула нямаха намерение никакво да бягат,Израел го знаеше добре.Просто ги беше страх да не дойдат подкрепления и още ракети,затова действаха така бързо.Помните ли как според тяхното разузнаване мислеха че Хизбула има към 1500 ракети само :) Е досега Хизбула е изстреляла над 2000 рякети : -- > http://www.mignews.com/news/disasters/worl...0044_31750.html

Тогава шейх Насрала им се изсмя и им каза че имат много повече.Израел мислеше че с бързите въздушни удари ще унищожи ракетите,е видя се че това нестана :).И сега се сетиха че няма начин да унищожат всички ракети,и искат поставяне на умиротворители.Достраша ги и от сухопътна инвазия,щяха да се забатачат яко. А сегашното искане е може би отсрочване само на сухопътната инвазия.А и Израел последните дни пострада доста,има попадения в химически заводи край Хайфа,и в петролна рафинерия ,видяха че и тяхната промишленост и инфраструктура се унищожава.Бяха унищожени и водонапорни кули край един град.А те не го очакваха,наруши се производството им,населението им изпада в шок,те не са свикнали да ги бомбандират тях,четох че има поне около 2000 души постъпили в болници заради шок от ракетите.А ливанците защо не изпадат в шок а? Просто са по издръжливи психически затова.Евреите са изнежени,затова няма да издържат на дълговременна война,каквито и оръжия да имат.

Че кой е казал , че Хизбула искат да бягат?Само казах,че смесвайки се с тълпата и играейки с яташките прийоми, Израел има право да смята и цивилните за терористи

Приятно ми беше, да поговорим. Утре пак ще продължим

Редактирано от Shak (преглед на промените)

Виждам,4е много красиво пишеш,но в много неща грешиш!Израелците сьвсем не са нежни,а са много твьрд и сплотен народ! :) Докато не премахнат заплахата от ракетите -Израел няма да се спре пред нищо,за да осигури нормален живот на гражданите си!

Сайбер,палестинците също са твърд народ,изобщо всички в оня регион са такива.Така че ще видим кой ще издържи повече,и кой няма :)

Чао Шак,до слеващия път :)

Има още 2 изстреляни ракети срещу Негов.Жертви няма.

П.С Нови цивилни жертви от ливанска страна: --> http://www.mignews.com/news/disasters/worl...0933_92982.html

Сайбер,палестинците също са твърд народ,изобщо всички в оня регион са такива.Така че ще видим кой ще издържи повече,и кой няма :)

Чао Шак,до слеващия път :)

Има още 2 изстреляни ракети срещу Негов.Жертви няма.

П.С Нови цивилни жертви от ливанска страна: --> http://www.mignews.com/news/disasters/worl...0933_92982.html

Ще видим!!!!!!

Горещо препоръчвам по повод темата и актуалните напоследък събития:

-> Paradise.Now.2005.DVDRip.XviD-UnSeeN

-> The.Road.to.Guantanamo.2006.LiMiTED.DVDRip.XviD-PROMiSE.ShareHeaven

-> Valley.Of.The.Wolves.Iraq.2006.DVDRip.XviD-TURKiSO

и понеже темата е актуална бих желал да изкажа и аз моето мнение без да ангажирам никой с мнението си, то си е лично мое и мое лично право е да го изказвам:

Имам доста приятели евреи и доста такива араби, които видите ли един друг се уважават и единственото за което постоянно се стига до спречкване е политическата тема на двата свята, в които живеят.

Всяка една от страните е права сама по себе си, но има едно НО - евреите са в по неизгодна позиция от към аргументи, не говоря от към армия и въоръжение, защото и България докато беше под крилото на бившият СССР никой не смееше да я закача и да надига вой, но времената се менят, както и геополитическата обстановка в света, само забележете за период от 20 години колко нови държави се появиха?!?

Та Израел е сравнително една от новите-стари държави с млада история и също и Палестина с тази разлика, че ООН дава правото на две държави, но едната подкрепена от САЩ не дава възможност на другата да се развива под претекс, както е модерно напоследък "тероризъм"!

За едни това е "тероризъм", но за други е свобода и аз лично подкрепям свободата във всяка една й форма!

Следствието от всичко това, е че докато Израел си имат модерна и добре обучена армия и не дават шанс на Палестинците да си направят такава армия и/или полиция и/или правителство, което да е по мярка на евреите то и съответно крайните екстремистки движения ще продължават да съществуват.

Винаги след промените в Световен мащаб е така:

- Ако в дадена държава правителството не е крайно ПроАмериканско и/или Еврейски настроено, то съответно е НЕ-Демократично!

- Ако в дадена държава Законите не са по Европейски и/или Американски модел то съответно е първобитно правосъдието, че какво му е лошото на крадеца да му резнат ръцете [Дубай, Йордания, Саудитска арабия и др.], то и при Хан Крум е било уж първобитна правосъдната система, но видите ли е била крайно ефикасна!

- Ако и т.н. и т.н.

Всяка една държава си заслужава управниците, никой не може да се прави на Световен жандарин!

Всеки сам за себе си преценява дали в неговата държава е демокрация или дикататура!

И малко чиста история без примеси:

1948 Великобритания признава правата на евреитеда създадат "свой дом в Палестина"!!!!

Ден след обявяването на Израел 5 Арабски държави [Египет, Сирия, Трансйордания, Ливан и Ирак] нахлуват в новата страна за да помогнат на своите братя Палестинци и така започва войната позната, като Войната за независимостта на Израел!

Общо 4 войни е водила Израел с своите съседи:

1948 Войната за независимостта (преди това СССР отказва на евреите да даде парче от СССР за държавата Израел)

1956 Синайската война

1967 Шест дневната война

1973 Ком Юпурската война

Това е моето лично мнение и пак повтарям, че не ангажирам никой с моето мнение и разсъждения!

P.S. Само да спомена, че по времето на Сталин, г-жа Майерс е ходила лично при него да моли за парче земя за Израелска държава, на което той отказва и на въпроса защо, той отговаря простичко, че Американски нож на Руска земя няма да търпи!

@ delphipro

Не мисля, че си прав защото това както някои хора тука споменват е равносилно на WW3

@ Profruit

Добре структурирано мнение, с изключение на факта, че противоречи на моите виждания!

Просто не ми допадат политическите виждания на Израел, това е като вица за Заека дето влиза в кръчмата и пита кой ще се бие с него и който и да излезе отвън е Лъвът и се сещате...

@ bigalex

Явно получава от "първа ръка" новините, както и аз :)

В Хайфа даже и едно приятелче е ранено Публикувано изображение

Защитата на родината е чисто политическо понятие!

А за Мохамед не си прав, от чиста образователна цел съм чел пасажи от Корана и мога да кажа, че е доста чиста религия, за разлика от някои други!

Джихад (Джи-хаад) е свещена война срещу неверниците влезли в светите мюсулмански територии, което пък в Чечня и други "горещи" райони звучи доста интересно при положение, че там земите не са "свещени"!Чистият Джихад се води точно в района: Израел, Йордания, Иран, Ирак, Сирия, Ливан, Египет, Палестина!

Всяка религия си има крайни фанатици!

А за това, че Арабите в Еврейските градове са богати, мога да кажа че в много отношения са по богати и от самите евреи, но: "Голяма парица, мирна главица"

@ m75 и @ Shak

И двамата сте прави, ама и Кюрдите са си народност, но тях в момента никой не ги е....

Добро попадение е:

Крайни течения има във всички религии, стига да се намерят заинтересовани спонсори.

И да: Кирил и Методий са Гръцки патриции, питай Б.Д. в НИМ :)

@ Morfey_A

Хареса ми "посланието" на "посланика"

@ infinity1305

Правилно и много вярно!НЕ съм мюсулманин, но най толерантната религия е тя!

@ Saiber

Не мисля, че COPY и PASTE от руските (израелските) сайтове е повод да изказваш мнение!

Евреите имат няколко големи общности и то наистина големи и това са: РУСКАТА, ИСПАНСКАТА и АМЕРИКАНСКАТА!

Интернет е почти свободна трибуна и там където някой каже нещо не на място бива веднага цензуриран!Да не забравяме, че BIG BROTHER IS WATCHING YOU!

@ dragozow

Русия всячески се опитва да си запази териториалната цялост!

Едно пускане на Чечня, е като пускането на духа от бутилката!Все едно сега Аляска да кажат искаме да се върнем пак в Руската федерация!

Но ти си винаги ПроАмерикански настроен :)

А за демократичните избори при тях за разлика от при нас са доста по демократични!И техните правителства са избрани пряко от народа и точно това е една от причините Израел да не доволен!

И да допълня - "твоите" съждения са просто смешни!Как една държава да има икономика след като не ти дават възможност да я изградиш!

България имаше силна земеделска икономика, но ето сега внасяме домати от Турция и пилета от Гърция и т.н. разбери, че всичко е въпрос на интереси!

Не е правилно да цензурираш така форума!Името форум само по себе си подсказва, че е място за дискусии!Правилно е да триеш СПАМ-а, но не и изказвания свързани не само по темата!

Налагаш Авторитарен режим в най чистата му форма!

@ yvsot

Изключително вярно съждение, но да не забравяме и Китай с проблема Тайван

Я да си помислим какво ще стане ако и Индия и Пакистан решат, че е вече крайно време да решат веднъж завинаги, кой ще притежва Кашмир ?!?!?

Ами ако Севеврна Корея реши да си се обедини?!?!

Ето Ви и един джокер за основен доставчик на техника и оръжие за Иран и изобщо Арабският свят се смята както Русия, така и Китай :)

@ badr

Определено едни от най добрите изказвания по темата!

@ Trichocephalus

Много точно казано за "неудобното" правителство, но останалото е просто глупост, поради факта че са малко повече от "30-40 години" с подкрепата на Чичо Сам!

1947: UN takes control over Palestine.

— November 29: A UN plan for dividing Palestine into two countries, one Jewish and one Arab, with Jerusalem as international zone, is presented. This plan was immediately met by violent protest from the Arabs. 590,000 Jews and 1,320,000 Arabs live in Palestine (31%).

1948 May 14: The new Jewish state, State of Israel, is proclaimed by the Jewish Provisional State Council. Chaim Weizmann becomes president, and the Zionist leader David Ben-Gurion the new prime minister. The secret Jewish army, Haganah, is declared as the new army of Israel.

Съответно, когато зад гърба си имаш голям играч, то по добре да играеш по свирката му ...или да му правиш такава;)

Да довърша: Yankee's GO HOME!

---------EDIT---------

@ Morfey_A

Благодаря за корекциите, но Джихад си е чиста Свещена война!

Благодаря все пак, не съм мюсулманин както споменах по горе, а правя чисти лични съждения базирани на литературата и знанията, които продължавам да натрупвам!

Мерси, но нямаше нужда...;)

Доста войни си остават скрити от медиите!

Гледай филмите ще ти харесат, особено първият е Ултра актуален и много силно въздействащ, даже е забранен в Израел, защото спомагал "тероризма" и не представял истинската страна на нещата!

Да се практикува джихад като война против неагресивните християни е забранено. Подобно нещо може да се приложи единствено ако мюсюлманите са нападнати от християните и тяхното правителство не е способно да ги защити. И доколкото християните не са предприемали кръстоносен поход, тогава единствено възможният мюсюлмански джихад може да бъде насочен към мир.

За всички Про-та:

http://www.bubbleshare.com/album/48388/overview

http://www.bubbleshare.com/album/47671/1356651/overview

Редактирано от error_404 (преглед на промените)

• Автор

"Предтекст че е тероризъм........." Не е предтекст,то си е тероризъм.Да взривяваш невинни в автобуса е точно това.

Драгозов,тогава признаваш че и бомбандировките на Израел са тероризъм:help:няма смисъл да си играем на термини,как се нарича това или онова.То е ясно каква е същноста му.Да забравим малко словесната еквилибристика. error_404 прекрасен пост,браво.Само че аз знам за около 7 войни ;)а не за 4 както казваш.Липсва последната от 76-а,и още някои предишни :)

Ето значението на думата:--> http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%...%B7%D1%8A%D0%BC

Това е официалното значение,останалото са интерпретации на база интереси,какъвто е случая с Изрел и САЩ ;)

А това е термина партизанска война :) --> http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B0%...%B9%D0%BD%D0%B0

• Автор

Не Морфей,израелски войници не взривяват автобуси със жени и деца.Мисля че се тълкува грешно от твоя страна.Неможе един човек убил невинни хора въпреки лудата му кауза да се сравнява с войник на служба.Иначе невинни жертви има и от двете страни,като на всяка война.

Какъв ти е проблема Морфей?Опитваш се да хапеш злобно щом някой те постави натясно. Нямаш проблем от моя страна. Ето искаше да ме видиш - насреща съм. Май те гони някаква параноя вече. Виждам, че добре се справяш с обидите, когато си поставен натясно и когато те бият с твоите аргументи. Не бива така. Искаш уважение, а не уважаваш.

• Автор

Разчистих темата от глупости и спам и намалих репутацията на Морфей за обида на потребител.В този форум тия неща са недопустими,ако неможете да се сдържате си има заведения.Морфей,ако обидиш още някой ще те предложа за наказание колкото и смешно да ти звучи.Не си давам труда за сайта(колкото мога разбира се) за да чета обиди и простотия тип Дата.бг.Докладваш ми за всяко нарушение на правата ти като мюсюлманин и аз трия обидите затова че те наричат талибан и терорист.Позволи си да ме упрекнеш че съм пристрастен в модерирането въпреки че най-много внимание съм обърнал на теб до момента по темата.Ако продължите в този тон ще заключа темата.

• Автор

Да @badr ,лошата страна на войната.Съжалявам за това.Съжалявам и че се стига до тук че да се убиват деца,едва ли е умишлено от еврейска страна ама са си деца.Каквото и да кажа ще е малко.Същите трупове могат да се видят и във взривен в Тел Авив автобус със цивилни.

Да @badr ,лошата страна на войната.Съжалявам за това.Съжалявам и че се стига до тук че да се убиват деца,едва ли е умишлено от еврейска страна ама са си деца.Каквото и да кажа ще е малко.Същите трупове могат да се видят и във взривен в Тел Авив автобус със цивилни.

Изтрий предния ми пост и нека прекратим темата.

На фона на тези жертви дрънкането е просто неморално

Морфей, Обвинявам те открито в лъжа с цел да се изкараш ти правия и невинния и да играеш ролята на дискриминиран. Нямало наказани за думите си по тази тема. Това ти твърдение не отговаря на истината Потребител Rednex - наказан с -3 в репутацията от Dragozow и забрана за публикуване за 1 месец. Не си пропуснал и ти да му намалиш репутацията с мотива "Аз съм мюсюлманин, а ти си нещастен цървул" Така, че престани да играеш ролята на дискриминиран и онеправдан и да се опитваш да изкарваш другите лоши и само ти праведен. Защо си редактира поста с ония линкове за които Maxstep изкара лъжите на ислямската пропаганда за същността на ислямската религия. .

Редактирано от nickfox (преглед на промените)

Да не се контролират едни уж интелигентни и възрастни хора е срамота. А най-големият фарс е, че приканващи към толерантност и безпристрастност в тази тема се показаха като възможно най-нетолерантните и пристрастни. За системно нарушаване на правилата темата се затваря, а всякакви по-нататъчни минуси и плюсове на базата на съгласие или несъгласие с гледна точка изразена тук ще се санкционират като груба злоупотреба със системата за репутация.

• 3 седмици по-късно...

"Израел и Ливан постигнаха споразумение бойните действия да бъдат прекратени на 14 август сутринта." Това съобщи генералният секретар на ООН Кофи Анан. "Щастлив съм да ви съобщя, че премиерите на двете страни се съгласиха да прекратят огъня на 14 август в 08.00 часа" обяви Кофи Анан. Споразумението е било постигнато след разговор на Анан с Ехуд Олмерт и Фуад Синиора. Израел обаче сякаш смята да продължи с операциите за прочистване на Южен Ливан от Хизбула, коментира репортер на BBC. Вчера 19 израелски войници загинаха, а 5 самолета бяха свалени от бойците на Хизбула. Лидерът на Хизбула Хасан Насрала заяви, че групировката ще продължи с атаките, докато Израел не прекрати огъня. Ливанският премиер Фуад Синиора заяви, че страната му приема резолюцията на ООН, макар че има някои резерви.

Май това споразумение е за замазване на очите.... :) Няма така лесно да приключи тази война с едно щракане на пръсти.... ;)

И аз мисля че няма да свърши толкова бързо,официалните изявления на Израел го показват доста категорично,че ще действат докато премахнат всяка заплаха от обстрел от страна на Хизбула.А самия Насрала казва че докато не се изтеглят всички израелски войници от Ливан,неговите бойци ще се бият.

Като гледам хода на военните действия,Израел ина вече доста загуби,толкова колкото в никоя досегашна война с арабските страни.Онзи ден бяха унищожени 21 техни танка при засада в едно дефиле.Вчера имаше имаше и над 84 ранени освен загиналите.

По мои сметки всеки ден Израел губи по около 50 единици от личния си състав.При условие че имат около 30000 войници в Ливан скоро ще им се наложи пак да да вдигат резервите или пренасочват войски от други военни окръзи към Ливан.Солено им излиза и с техниката.

Но се надявам все пак да спрат.Разрушиха цяла страна вече,вчера са бомбандирали конвой от над 100 цивилни коли-бежанци,които са бягали,при това с охрана от полиция и ливански войници.

След всички пропагандистки обещания за бърза война,Израел затъна в една кампания която е доста неизгодна за тях.За първи път ги удрят и в собствената им територия.И все още Хизбула продължава да изстрелва всякакви ракети.

Защо ли не съм толкова оптимист за края Публикувано изображениеПубликувано изображение

---> http://www.mignews.com/news/analitic/world...1334_57596.html

Ето как може да изглежда това примирие най-вероятно.Макар че автора е доста предубеден и гледа от израелска гледна точка според мен.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.