Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 183 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      113
    • да правят какво си искат
      5%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      54
    • по-скоро НЕ
      65%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      56%
      102
    • не
      43%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Да, видяхме това във Виетнам, Афганистан, Югославия, Ирак... американската военна техника е куп непотребно желязо Публикувано изображение.

Никой не оплюва еврейската нация още по-малко да я отрича. И къде точно прочете, че ни харесва даването на жертви (от която и да е страна)? Ти си първия Публикувано изображение.

Дали сме 21 или 12 век политиката си е политика. Средствата се менят, но целта остава същата. Прочети малко за зоните на влияние в близкия изток. Има една приказка: "Дръж приятелите си близо, а враговете още по-близо".

Дори няма да похващам грандоманските ти изявления за "две цивилизации". Явно някои понятия не са ти ясни.

Никога,не споря с хора,който крият годините си./принцип/.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 250,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

Кръстоносец,тогава поспори с мен :)Аз не си крия годинките.А и те не са гаранция за мъдрост и зрялост,кавато не показваш засега тука. yvsot и arti показват повече разум и мислене,нищо че са доста под теб в ЕГН-то.А и самия ти ник незнам защо ми носи само мисълта за думата антисемитизъм,произлязла точно от такива като теб.Ако прочетеш внимателно историята,Йерусалим винаги е бил средище на мирно живеещи мюсюлмани,евреи и християни през вековете,с малки изключения.И то по време на Кръстоносните походи.евреите винаги са били по-подтискани от западния свят отколкото от арабите и мюсюлманите в цялост.И не на последно място,целия проблем м/у мюсюлмани и евреи започва именно от евреите подложени на гонения в западния уж "цивилизован" по онова време свят. А сега се получава един вид два братски народа хванали се гуша за гуша.А такива като теб потриват доволно ръце и се кефят.Жалък си със своите изказвания за нецивилизованост,при условие че ти показваш абсолютна липса на такова нещо. фанатизъм казваш,христинството е било фанатизирано доста преди исляма да бъде принуден да стане такъв.И то поради натиска от страна на християнския свят.Говориш за война на цивилизациите,сякаш си чел Фукояма ,но май не си разбрал нищо. Със здраве,и аз не споря със заслепени личности,отказващи да признаят поне истината честно.Знаем си какво правим,но понеда имаме доблеста да си признаем. Арти правилно каза,няма да има мир докато не се върнат завзетите земи.Аз ще допълня защо не ги връщат.Голанските възвишения са стратегически позиции в региона,който ги владее има предимство и то голямо във военно отношение.Ивицата Газа и границата по река Йордан е заради водата,иначе Израел няма много водни източници.А водата в световен мащаб става все по важен стратегически ресурс,сладката вода имам предвид.Анализаторите вече сочат възможни конфликти заради нея. Та това е.Останалото е предразсъдъци,твоите например.А недей си пожелава война за да не ти дойде до главата драги кртъстоносец,защото тогава ще плачеш,помни го.Аз поне съм запознат с войната,а ти дали знаеш къв ужас е тя??Дано не разбереш никога. Със здраве !

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Никога възрастта не е била водещ критерий при разменянето на мнения в този форум. Тук има много интелигентни хора на по 20 години. Не отричам важността на житейския опит, но тук той няма да ти е от полза. PS: Редактирах си профила. Можеш спокойно да видиш на колко години съм.

Камилите в Израел са едногърби.Изглеждат ми малки и въобще не са красиви.Сравнявам ги с онези от цирка през детските ми години.Тук идвам и гледам яко сте им били камшиците на тези камили. Радостната новина е, че снощи са спипали двете камикадзета с динамитените пояси.Показаха ги по телевизията съблечени чисто голи.Някой от тях крият динамита около гениталите си (белким по-бързо ги пратят при девиците в Рая).Вързан кабел за ръката и ги пускат до багажника на автомобила, където се намирали коланите.Показаха и как взривиха тези колани.Около магистралите е само пясък.Искали са да се гърмят в един красив град наречен Ришон Лецион (Пръв в Цион).Тези хора ще бъдат отведени в затвор.Като граждани на чужда държава наречена Палестина проникнали нелегално на територията на държавата Израел те ще бъдат осъдени за тероризъм.Браво на тях, те са вашите герои.Така ви разбирам, 'щото им съчувствате за тяхната кауза.Точно такива 1800 са затворниците тук.Заловени атентатори.Да не са идвали с динамит. Лошата новина е, че нови 150 камикадзета са плъзнали.Как става този номер? Има араби християни израелски граждани.Те служат в армията и по-точно в разузнаването.Получават много високи заплати.Тяхната задача е да слухтят незабелязани в държавата Палестина към която се числи и парчето земя наречено Газа.Така че ще имате време да се радвате, ако до 24 часа се чуе, че някъде бомба е "издухала" невинни граждани.За мен не се притеснявайте.Живея в "руски" град и тук "руското" кметство забрани с закон заселване на израелски араби.Преди три години арабски терористи отнесоха кметството, като затриха много животи.Правете разлика между израелски и палестински араби. Израелските араби никой не ги закача.Те са граждани и се ползват с по-голями облаги от мен.Те не служат в армията.Ползват безплатна мед. помощ.Почиват и същевремено им се плащат всичките Байрями и Коч байрями на 100%.Плащат по-малки данъци.Карат джипове.Имат собствен бизнес.Знае се, че се препитават от продажба на дрога и фалшиви цигари.Проституция, нелгално оръжие и хазарт (неща забранени със закон тук). Какво става с войника в Газа? Франция и Испания съчувства според мен на палестинците от кумова срама.Тези държави са засрани от подобна измет и видяхме какво направиха арабите дошли да живеят там от бившите им колонии.Палиха коли по улиците и магазини.И бре демокрация. Войникът е с двойно гражданство и палестинците от Газа са в шах.Да убият ли френския граждани или не? На Франция и дреме, тя гледа футбол и се направи на ощипана госпожица като остави проблема.Израел обаче се опълчи след една седмица преговори.Ами няма да стане.Бой по китарите и това.Да върнат войника и всеки да си ходи в къщи.Едва ли има разумен човек на когото да му се мре.

Профруит,да няма,на такива като теб не им се мре,съмнява ме дали за България дори би умрял ако се наложи.Но за мен това е верою,ако ще се мре ,поне да е за справедлива и важна кауза.За палестинските араби както ги наричаш е същото.Никой не иска да мре,но когато се налага,когато вече няма условия да се живее,то тогава отиваш на бой,и най вероятно ще умреш.И го правиш не само заради себе си,правиш го заради другите,за да могат те евентуално след време да живетя добре,и да се сещат за такива като умрелия за кауза.Тогава те стават герои,национални или световно признати. А мишките се свират в дупки,и само чакат да изпълзят от дупките си ,след като всичко свърши.Е аз не съм мишка.За някои (мишките) това е глупаво,за тях смелоста е глупост.Да,те мишките се присмиват на такива умиращи,гледат си първичните инстинкти за ядене,пиене,живот и разплод.Те незнаят какво е да си човек,те са си мишки,само животни.Не са Хора,поне не и Човеци :) Човека,поне според мен,не го вълнуват само първичните животински инстинкти,не се влияе от собствения си егоизъм само,той разбира че повечето не са достойни,но все пак се жертва за тях.Той се надява да направи от мишките Човеци,надява се да спаси други Човеци. :);)

• Администратор

Morfey_A Защо не вздриявяват военни, защо не се гърмят в административни сгради, а взимат невинни жертви. Утре някой като се взриви в кафето, в което е сина ти, и той бъде осакатен, ще кажеш "за справедлива кауза се взриви оня циганин" или ще поискаш всички цигани да бъдат избити? Помисли за нещата от другата страна... То хубаво си искат земята, ама това ли е начина? Трябва ли да се убиват случайни хора? Или целта все пак е друга...

Прочети предните ми постове,след това ме оценявай и давай такива сравнения. Не няма да поискам да бъдат избити,ще помисля защо е станало така,ще искам да науча кой все пак е виновен,ще искам да се спре с това насилие.Но няма да искам мъст към цяла нация или раса в никакъв случай.Задоволява ли те обяснението ми???

"В спора губи този,който пръв посегне към меча" Така де, налетяхте,като талибани на будиска статуя.Явно друго мнение не Ви понася.С твърде елитарното си чувство за ВСЕЗНАНИЕ, веднага се хванахте за обидите,като чеченска терористка за детонатор,както и да е.Е нормално е,някой преди мен Ви каза,че се смята за българин и христянин, някой го превърна в най-долен ционист и унищожител на палестинския народ,само за това,че иска да живее спокойно,той работи не убива никой.А "укачането " за ника ми и последвалата го злобна атака гарнирана с цитати и клишета, е има такива неща,като двусмислие/за ника/,ирония,карай важното е да пуцаме въвъ въздуха,че кулите паднаха. И накрая,това за годините,пак не го разбрахте/ и двамата/.Много повече от Вас съм виждал тук и 16 годишни на който съм се възхищавал и двойно по-възрастни от който ми се......Така,че не познахте пак,просто на по-млад човек не бих написъл горното/не го заслужава/.Просто болезненото Ви чувство,че може и да не сте прави,рано или късно ще ви изиграе лоша шега. Всичко добро! П.П."Най-новия танк на руснаците/ за времето си / бе заловен от изрелците,без грам изстрел,докато арабските му танкисти",се молеха на килимчетата си".Дано сега разберете,какво исках да кажа в предния си пост.Просто се води борба за оцеляване,най-страшната.Какви кръстоносни походи,какви зони на влияние,какви пет лева. П.П.2 Това ,че едния си бе дублирал поста/от бързане/,а другия си редактира профила ..........е кучета ме яли мен невежия. Всичко най-добро.

Профруит,да няма,на такива като теб не им се мре,съмнява ме дали за България дори би умрял ако се наложи.Но за мен това е верою,ако ще се мре ,поне да е за справедлива и важна кауза.За палестинските араби както ги наричаш е същото.Никой не иска да мре,но когато се налага,когато вече няма условия да се живее,то тогава отиваш на бой,и най вероятно ще умреш.И го правиш не само заради себе си,правиш го заради другите,за да могат те евентуално след време да живетя добре,и да се сещат за такива като умрелия за кауза.Тогава те стават герои,национални или световно признати.

А мишките се свират в дупки,и само чакат да изпълзят от дупките си ,след като всичко свърши.Е аз не съм мишка.За някои (мишките) това е глупаво,за тях смелоста е глупост.Да,те мишките се присмиват на такива умиращи,гледат си първичните инстинкти за ядене,пиене,живот и разплод.Те незнаят какво е да си човек,те са си мишки,само животни.Не са Хора,поне не и Човеци :)

Човека,поне според мен,не го вълнуват само първичните животински инстинкти,не се влияе от собствения си егоизъм само,той разбира че повечето не са достойни,но все пак се жертва за тях.Той се надява да направи от мишките Човеци,надява се да спаси други Човеци.

:);)

Едно време пред елинските солдати е излизал един такъв като тебе и започвал да им държи пламенна реч.То било патос, то било риторика.Наркотици и водка не е имало.Нужен е бил хъс да надъха войската.Ефект е имало.Справка историята.

България е в НАТО и дай Боже на първи януари сега в ЕС.Къде ти се привиждат тези български врагове не ми е ясно? Подлагаш любовта ми към Родината България на съмнение.Обиди ме за втори път.Продължаваш да ме цитираш "Профруит".Поредна обида.Кой си ти бе?

За пореден път ти казвам.Ям грейпфрути на корем та като се върна да опаткам с един замах незадоволените девойки.Приличам на Ален Делон, да сме на ясно.Това за "теорията" ти за разплода.

Като са ти толкова немили-недраги палестинците ела им помагай.Само ги питай след разделението, защо толкова се натискат да се пишат израелски араби? Му хахаха, заради стандарта на живот бре.И досега си бършат г*за след голямото изхождане с пясък....Какво си губя времето ?....Ела ги виж.Не забравяй да си сложиш немска каска като им идеш на гости.Може да си им адвокат тук, но си оставаш неверник, сиреч враг.Е, ако си един от тях те разбирам.

Умната и лека

:) :) Аз налетях като талибанин на един индианец крусейдър хахаха. Не съм ти налитал,ти налетя с твоето изказване за арбите,което беше толкова мило,все едно те са индианци.Човек претендиращ за познания и факти едва ли ще го каже,на мен просто ми остана да ти покажа че подобно отношение се връща.Аз да съм казал че евреите са нещсатници или живеещи в 12 век като цигани?? А днес било срещу вчера,фанатици срещу идея,зомбирани неграмотници срещу съременни войници ??? Хм,е това бе каквото повикало,такова отговорило от моя страна,сърди се на себе си.А сега се правиш и на сърдит,все едно съм те обидили лично теб. Да,аз използвах ирония ,използвах сарказъм, обеси ме затова тогава. Но поне се придържам към реалното положение,не си измислям неща и не поствам велики фрази като " ВОЙНА НА ДВЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ",хахаха ;) взети извън контекста им. Ако искаш да знаеш,това си е направо война на няколко цивилизации като цяло А двете сме аз и ти П.С Профруит си и такъв ще си останеш Бай Ганьо :) Нищо друго не си,а ако дойда там ще видиш кой съм аз портокалоядецо.Само с това ли се гордееш,че си ОК,че си ядеш на корем,че си с висок стандарт,хахаха.Алоооо кога стана маймуна кога г*за ти почервеня .И след като се гордееш че си българин защо държиш да ти се пише ника на английски,и го вземаш толкова вътрешно ако е с кирилски букви. Айде иди си яж портокалите,и аз се чудя защо ли споря с теб,ясно че си промит както в г*за(нали все пак не се бършеш с пясък) така и в мозъка. Със здраве! :) А портокалите да ти кажа се белят първо,и не се ядат с кората ;)А палестинците ще ме посрещнат направо с цветя и танци на народите,защото съм им брат по мислене ,не се съмнявай хахахах :) Харесва ли ти моя сарказъм Профруит .На мен ми харесва когато опиташ иронично отношение ;)

П.П."Най-новия танк на руснаците/ за времето си / бе заловен от изрелците,без грам изстрел,докато арабските му танкисти",се молеха на килимчетата си".

Вярно е, че Израел по време на войните пленява няколко стотин арабски танкове, някой от които се ползват и досега. Само че тази пропагандна историйка има поне една неточност. ;)

В тази толкова "чуплива" тема, след като авторът на темата излишно помоли да не се излиза от добрия тон, да се появят постове изпълнени с лични нападки, не е никак полезно за излагането на мненията и фактите. И въпреки, че в случая с човека, който пръв според мен се впусна не в мнения и факти, а в анализ на опонента, което излиза от добрия тон, да сме на едно мнение, ще помоля да не се стига до размяна на такива реплики. Всеки човек има мнение, което може да ни възмути, но захапването на тема личност показва само слабост. Както казах и преди хората, които са твърдо зад Израел, са на тази си позиция главно заради тероризма, с който си служи Палестина. Заради абсурдните средства, целта избледнява в очите на хората и остава само мнението, че са диваци, убиващи невинни. А какво друго им остава, както каза Profruit те си бършат задника с пясък, с какво друго да се противопоставят на една държава стотици пъти по-развита от тях освен със собствения си живот. Да, фанатици са, но това останалия свят не би трябвало да го засяга, ако нямаше парливи допирни точки между двата народа. Те също използват за нас приятни епитети, но може би не всички са такива. Та това, което исках да кажа е, че в случая трябва да се погледне не на методите, с които си служат, а дали имат право да са недоволни. Според мен имат. И ако пак ми кажете, че ще разцелувам някой терорист, не няма да го направя, ще го сложа зад решетките, но ще се боря за това Палестина да получи това, което й се полага. Според мен на споменатите територии, Израел се явява окупатор, когато говори с факти Morfey_A си служи прекрасно с тях - той каза защо Израел няма интерес да отстъпи лесно от тях. Но... просто те са окупирани през 1967 година, когато такива самоволни преструктурирания на картата са недопустими и останалият свят си е замълчал. Ако някой ми каже, че счита това за правилно само защото териториите са взети от араби (фанатици, терористи, измет, дрисльовци, племе и много още знайни и незнайни епитети) много ще ме учуди? И пак казвам, израелците са страхотна нация, достойна за уважение, но и те правят "грешки", грешки така изгодни за тях и така неизгодни за комшиите им. Компромис е било създаването на държавата им въобще, всякакви техни понататъшни териториални претенции излизат извън рамките на търпимото.

Темата (за мен) е изключитено интересна главно поради факта, че не бях напълно запознат с някои факти. Сега нещата ми се изясниха отчасти, но все пак има нещо мътно. Някаде по постовете някой изложи мнение, че няма конфликт, който да не може да се реши с мирни средства. Съгласен съм, явно някой има интерес, конфликтът да не бъде решен. Абсурдно е също така и да говорим за окупация на територии в наши дни. Това е процес престанал да функционира (явно не толкова отдавна). Имам двама познати от Израел (арабин и еврейка), но винаги съм се чувствал леко неловко да ги попитам за ситуацията. Те живеят в Германия от няколко години и не съм забелязал да имат някакво различно отношени помежду си. Не се прибират, далеч са от събията, които е случват там, но доколкото знам родителите им са ги запратили в Германия, далеч от бойното поле. Това ли е цената за създаването на новата държава, да е практически невъзможен нормалния живот. Рано или лъсно това безумие трябва да престане. Единственият начин за мирното решаване на този конфликт е с взаимни отстъпки и компромиси от двете страни. Така го виждам аз, зная, че звучи наивно, но все пак...

Редактирано от lpa (преглед на промените)

Смятам, че е време да заровят томахавката и да седнат да се разберат или някой да ги принуди да се разберат, защото аман заман мине се, не мине и хоп бомба, хоп престрелки и това всичкото в новините! Не гледат да завъртят някой алъш вериш, да разцъкат некоя и друга далаверка, ами само се драчат и пънат като магарета на байр, ама ха и лудницата му!!!

Е търсеше си го............... Та, Г-н парадиращ полицай,един въпрос? Вие изпълнявате служебните си задължения..........дали си патрулка ,или офицер/комисар/,все едно.Ако си второто още по-зле.Та виждате,един накичен с пластика/взрив/ палестинец/арабин/, недоволен от Българската политика/НАТО ,Ирак/. Да кажем вървящ към НДК,или просто в трамвай.Та много ми е интересно с тези си напъни за всеобхватен хуманизъм,каква би била реакцията ВИ. Ще му покажеш ,къде е най- добре да се взриви/погледни постовете си по-горе/,или ще му забиеш един "деветак" м/ду очите.Да, не си пратил ти войски в Ирак,но се храниш от държавната хазна.Можеш и да се изтъпанчиш на сред София,или някоя паланка там / с плакат/ и да заявиш"Гърмете кво ви падне ,те са ....виновните/деца, жени/ карай и те утре може да са окупатори.Ми,като те са виновни,хвърляй фуражката и бягай наемник,та да идеш в Израел и да им покажеш,КОЙ СИ ти. П.П.Ще Ви трябват поне още сто години, за да се почувствам обиден от Вас. П.П.2 Почти винаги,когато ми се изпречи локва , я прескачам./ама ,нали....грешка/ П.П.3 Седнало врабче в орлово гнездо ,орлета да мъти. Аре стига толкова,че може да прочетеш това още сънен и ще почне едно писане,ровене на сайтове,за велики мисли и т.н.и ще вземеш да си пренебрегнеш работата ,защитавайки не палестинците,а собственото СИ его.........и току виж се стигнало до РЕПОДБОР,а там е ,като в Бейрут някога,трудно някой оцелява.

Когато не ми знаеше ЕГН-то: "Никога,не споря с хора,който крият годините си./принцип/." След това казваш: "Това, че едния си бе дублирал поста/от бързане/, а другия си редактира профила... е кучета ме яли мен невежия." CRUSADER, ти си писал това днес в 6:32 сутринта: "Аре стига толкова, че може да прочетеш това още сънен и ще почне едно писане, ровене на сайтове, за велики мисли и т.н. и ще вземеш да си пренебрегнеш работата ,защитавайки не палестинците,а собственото СИ его... и току виж се стигнало до РЕПОДБОР,а там е, като в Бейрут някога,трудно някой оцелява." Аз на теб нямам какво да ти доказвам, а и всички виждат лишените ти от обосновка постове. Arti много трезво и правдиво описа позициите на двете страни. Вземи го прочети. Ако някой има нужда да рови из сайтове за да научи нещо по проблема - то това си ти. Но няма да го направиш. Ти си като кон с капаци. Когато нямаш аргументи нападаш на лична основа. Това показва само безсилието ти. Няма да коментирам повече твоите изказвания защото падам до твоето ниво, а това е обидно за мен и четящите. Със здраве!

За да оцелее Израел се нуждае от външна заплаха. Противоречията между отделните етнически и религиозни групи в израелското общество са значителни. Преди време четох за специалните им части, занимаващи се с ликвидирането на палестински терористи. Възхваляваха се високите, руси и атлетични ешкенази (ашкенази?), в противовес на дребните, мургави и приличащи на араби сефарди.

:) :) Аз налетях като талибанин на един индианец крусейдър хахаха.

Не съм ти налитал,ти налетя с твоето изказване за арбите,което беше толкова мило,все едно те са индианци.Човек претендиращ за познания и факти едва ли ще го каже,на мен просто ми остана да ти покажа че подобно отношение се връща.Аз да съм казал че евреите са нещсатници или живеещи в 12 век като цигани?? А днес било срещу вчера,фанатици срещу идея,зомбирани неграмотници срещу съременни войници ???

Хм,е това бе каквото повикало,такова отговорило от моя страна,сърди се на себе си.А сега се правиш и на сърдит,все едно съм те обидили лично теб. Да,аз използвах ирония ,използвах сарказъм, обеси ме затова тогава. Но поне се придържам към реалното положение,не си измислям неща и не поствам велики фрази като " ВОЙНА НА ДВЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ",хахаха :P взети извън контекста им.

Ако искаш да знаеш,това си е направо война на няколко цивилизации като цяло

А двете сме аз и ти

П.С Профруит си и такъв ще си останеш Бай Ганьо :) Нищо друго не си,а ако дойда там ще видиш кой съм аз портокалоядецо.Само с това ли се гордееш,че си ОК,че си ядеш на корем,че си с висок стандарт,хахаха.Алоооо кога стана маймуна кога г*за ти почервеня .И след като се гордееш че си българин защо държиш да ти се пише ника на английски,и го вземаш толкова вътрешно ако е с кирилски букви.

Айде иди си яж портокалите,и аз се чудя защо ли споря с теб,ясно че си промит както в г*за(нали все пак не се бършеш с пясък) така и в мозъка.

Със здраве! :)

А портокалите да ти кажа се белят първо,и не се ядат с кората ;)А палестинците ще ме посрещнат направо с цветя и танци на народите,защото съм им брат по мислене ,не се съмнявай хахахах :)

Харесва ли ти моя сарказъм Профруит .На мен ми харесва когато опиташ иронично отношение ;)

Такива като мен, некомпетентни по темата, само четат и си затварят устата, Морфей-А.И гледат да научат нещо, ако им е интересно. ;)

И да научат нещо за конфликта в Израел, а не за г*за на маймуните, с които явно си доста добре запознат.

Този конфликт явно е доста сложен и аз просто не знам достатъчно теория и история по темата,за да бъда компетентен...И двете страни може би имат вина за ситуацията, но винаги ме е отблъсквал този фанатизъм да умреш за родината си,като избиеш колкото се може повече невинни хора... НИЩО на този свят не си заслужава да умираш за него! Това е гадна пропаганда,която превръща хората в убийци.Всички велики диктатори психопати са втълпявали това на хората - умрете за родината,умрете за религията,умрете за правата си.Пълни глупости! Morfey A, и аз не бих умрял за България,или за каквото и да е. Ти,щом искаш,върви се бий с разни хипотетични врагове на родината и цивилизацията...Живота е прекалено хубав,за да го губиш заради разни тъпи идеи,внушени ти от разни идиоти. Та случая с Израел и Палестина е същия - Две фанатизирани общности, оплетени в безброй вярвания,идеи,вражди, които им прави кеф да се избиват един друг. Ами щом им харесва - да продължават. Мен това не ме касае...

Всички велики диктатори психопати са втълпявали това на хората - умрете за родината, умрете за религията, умрете за правата си. Пълни глупости!

Незнам как би нарекал личност като Васил Левски и всички възрожденци. Мен примерно силно ме вълнува стихотворението на Иван Вазов "Опълченците на Шипка". Тази материя би трябвало да ти е по-близка и да те интересува.

Две фанатизирани общности, оплетени в безброй вярвания,идеи,вражди, които им прави кеф да се избиват един друг.

Публикувано изображение:)

Няма нищо по-хубаво от родината. Сигурна съм, че знаеш кои са любимите песни на българските емигранти. Ситуацията е патова защото едно парче земя се смята за дом и от двете враждуващи страни. Жалко и трагично положение. На мен ми е болно да гледам и слушам какво става. Просто незнам как издържат хората там. Сигурно се свиква с годините да си под непрекъсната заплаха. Всъщност едва ли, но нямат друг избор - освен да се предадът, но няма да го направят.

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Лесно биха се разбрали за "това парче земя" и не би имало нужда от тази касапница,ако и двете страни бяха малко по-разумни и склонни към отстъпки. А точно тук имаме следното - евреите,които са най-твърдоглавата и арогантна нация на света,и палестинците,които може и да не са лоши хора,но са много от тях са оглупели от този ислямски фанатизъм,който им се налага. А има и нещо трето - никой няма интерес от мир. Нали затова убиха Ицхак Рабин - защото почти беше успял да спре конфликта... Лошото е за обикновените хора,които не ги интересува политиката и национализма,те просто искат да живеят нормално,но не им се дава това право... Виж,за Левски ме затапи,признавам... :) Естествено,че за него има само 1 дума - герой. Но това е защото съм българин.Всичко е субективно.За турците Левски е като Бин Ладен за американците...И неговата личност безспорно е доста идеализирана, но нека сега не навлизаме в тази тема :)

Здравейте отново:baby: На крусейдър(кръстоносец-а) мога да кажа само:Вари го печи го,все едно си знае,все едно си бае :)Аз не съм полицай,много ме подценяваш;)И пак обиждаш полицаите в частност,познавам доста кадърни личности от тях,и доста по умни от теб както гледам. WhiteHart Левски в Турция не се счита за терорист,мога да ти го кажа като свидетел ,от първо лице :P Вярно че понякога е субективно,но има и всепризнати герои. Вярно че много са оглупели от мизерия и нещастен живот,но недей обвинява в това само исляма.Евреите (ортодоксалните) пък са оглупели заради юдаизма,Тората,също се смятат за богоизбрани :)И смятат че палестинците заслужават единствено да бъдат избити,за да властват те :) Останалото без коментар ,пак ще се засегнат много хора.Имам дълъг и пиперлив език,както отбелязвате (особено Инфинити ;) ) Затова ще си замълча. Със здраве!

Разбира се че си заслужава да умреш за родината, но не и по начина, по който палестинците го правят. Има идеи, за който човек бил дал живота си, но смъртта на колкото се може повече невинни едва ли е една от тях!

Абе евреите донякъде ги разбирам - толкова години са мечтали за своя държава и когато след ВСВ е излязъл удобен момент те го постигат. При това положение все ще има недоволнив случая палестинците. За мен този конфликт няма да получи своето решение в близкото столетие - поне аз мисля така - два остри камъка брашно не мелят.!!!

(и преди и сега Леонардо е върха) Публикувано изображение

Разбира се че си заслужава да умреш за родината, но не и по начина, по който палестинците го правят.

Има идеи, за който човек бил дал живота си, но смъртта на колкото се може повече невинни едва ли е една от тях!

Да ,това е истината .Палестинците направиха една огромна грешка и тя се казва "КАМИКАДЗЕ".На

всякъде където имат въжможност пропагандират,че с това са намерили "цаката" на Израел,че няма вече сигорно място за евреите,че ще ги убивит всички,винаги и на всякъде,докато са там.

И ако преди някой и друг век това можеше да мине за героизъм/убийството на невинни/,то в 21 век

се нарича теророзъм.И те /палестинците/ се превърнаха от МЪЧЕНИЦИ в терористи.Но как да им се обя-

сни,че няколкостотин образовани хора биха помогнали стократно повече на каузата им,отколкото хиля-

дите терористи.

П.П.Интересно в горните си постове никъде не споменавам никове,ама два все ми се лепят,кото....те-

рорист за самолет.

Аре,в тази тема бях до тук,независимо онези никове/едно в две/,какво ще ми препишат пак.

Лека и приятна почивка на всички..........и нека сънищата Ви бъдат спокойни!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.