Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 183 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      113
    • да правят какво си искат
      5%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      54
    • по-скоро НЕ
      65%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      56%
      102
    • не
      43%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Аз мисля че ми надуват прекалено главата по всичките телевизии с този конфликт. :conversation:

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 250,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

Икономика. Военни разходи. Голям бюджет. Харчене на много пари за оръжие и още повече за пропаганда. Поставяне на конфликта в световен мащаб. Разломна точка на религиозно/национална основа. А чия е земята? И чия е вярната религия? Риторични въпроси. На никой. Те повечето които са пропагандирали „това е наше” „това е правилно”ги няма. Но вкарали идеята в главите на наследниците си. Или не? Кой знае. Та какво мисля ли – то не можеш да мислиш, от толкова кръв, смърт и болка на хората, живущи там, кво друго. И никой не отстъпва. Така ли? Да ама не. Войни за териториални позиции са се водили до края на 2-рата световна. Справка – историята. От тогава – само пари, власт. Нищо друго. А това е БОЗА. ИЗМИСЛЕНА ОТ НЯКОЙ С МНОГО ВЛАСТ И МНОГО ПАРИ. А в случая – кой? ..................ите. Ей тук, на многоточието сложете който си искате.

П.С Профруит си и такъв ще си останеш Бай Ганьо :conversation: Нищо друго не си,а ако дойда там ще видиш кой съм аз портокалоядецо.Само с това ли се гордееш,че си ОК,че си ядеш на корем,че си с висок стандарт,хахаха.Алоооо кога стана маймуна кога г*за ти почервеня .И след като се гордееш че си българин защо държиш да ти се пише ника на английски,и го вземаш толкова вътрешно ако е с кирилски букви.

Айде иди си яж портокалите,и аз се чудя защо ли споря с теб,ясно че си промит както в г*за(нали все пак не се бършеш с пясък) така и в мозъка.

Със здраве! :hush:

А портокалите да ти кажа се белят първо,и не се ядат с кората :eek:А палестинците ще ме посрещнат направо с цветя и танци на народите,защото съм им брат по мислене ,не се съмнявай хахахах :nono:

Харесва ли ти моя сарказъм Профруит .На мен ми харесва когато опиташ иронично отношение ;)

В "Канал 2001" работят едни с отвеяни физиономии.С очила и вратовръзки от времето на деветосептеврийските манифестации.Там те бистрят проблемите на извънземните, портите към паралени светове, анаеробното дишане, трансмедитацията, извънматочното оплождане.Седя, гледам ги и си викам-тия са много напред с материяла.К'ви миФки, тия гърчат асфалта на юфка.

Когато тръгвах за Израел уникалният Коце Нинов...единственият в света мега пазарджишки хакер и кракер на степен 3.14 ме зарече:

-Всичко им е хубаво на евреите, ама много им е шибан езика.Като идеш там да не се потопиш като Радката Читака в Испания и да ми пратиш видеокасетка с запис-"Това е DVD.Tова е форд Мондео на шест години.Това е кожен диван".Ако ще ми пращаш запис искам да видя джип, яхта, басейн.Да се обрежеш ей.Друго си е окастрена тояга.Муш муш било по-сладко.И да не ме забравиш.Да ми намериш валяк! Ще асфалтираме заедно улиците! Нали все се строяло там.

Водолейте са най-умните хора.Те са творчески личности и минута не търпят белезници свързващи ръцете с краката.В прибавка на моя характер е свободния ми дух, който ме доведе тук.Виждам прекрасно с двете си очи.Чувам ясно с двете си уши.Намирам се в разсъдък.Изведнъж се появява от матрицата мистър Морфей А (и аз на пук не с латински букви).Така от 2400км започва едни съждения, едни видения...същински микс а ла Че Гевара Канал 2001.Моят ментор е Реймънд Чандлър и подобно на неговия герой заключавам, че си запознат с Алеко Константинов.Но не схващам защо намеси маймунския анус.

Данчо Рижия завърши в ветеринарното училище в Стара Загора.Той ми е показвал как се запложда изкуствено крава и женско прасе.Навличаше едни дълги ръкавици и им мушеше някакви стоманени тръби.Заплождаше ги срещу 50лв.Вероятно си отличник бил на подобно училище и си получил шеметно предложение да заплождаш горките животни в цирка.Маймуни има там.Не знаех, че г*за им е червен.Да не бяха предложенията ми верни, то тогава прекаляваш с нещо.Може би с фалшив алкохол или пък ганджа.Много злоба стаена има в тебе.Изпусни малко.Виж, лято е.Жените са по къси поли.Искат на море.Все ще се намери някоя за теб ласка да даде.Ако си "у лево" и мъж ще се намери.

Гумени глави, Мишо Шамара.Пуснии си песента "От Свиленград до Варна". Поздравен бъди с нея.Тази песен ме изпълва и е точно за парчета като тебе.

Грейпфрути.Оранжеви при това.Какви портокали, какви 5лв?

Хайде пак на поправителен.Има държавна граница.КПП-та.Столицата на Израел е Йерусалим.Палестина съседка на Израел.Към нея е присъединена ивицата Газа.

Израел отстъпи "териториите", като изтегли поданиците си и събори синагогите.Израел отстъпи половин Йерусалим.Израел и до ден днешен дава безвъзмездно електроенергия и вода на държавата Палестина.Граждани на държавата Палестина копаят къртичини под бетонната стена и се гърмят при първи удобен случай в израелски град.

Живеем в нов милениум.Границите са поставени и връщане назад няма.Сега имаш шанс да се преименуваш на Симеон Велики II като върнеш северна Добруджа, западните покрайнини, земите до Одрин, земите до Солун.Да, ама не-Петко Бочаров.И какво правим? Разглеждаме внимателно средния си пръст, бъркаме си в аналното отвестие, после си чоплим носа и го облизваме, за да разберем вкуса.Разкрили тази загадка на природата сядаме да почешем същия този пръст по китайската си клавиатура.

Медиците ни са още в Либия нали? При твоите араби.Какво направи правителството ни? Какво направи ти? Отговорът е нищо.Ако това бяха израелски медици и имаше поне един евреин из между тях, Израел да е направил десант милион пъти, за да си ги върне живи или умрели.Тук тела не се горят.Те се заряват в земята.Какво знаеш за операцията "Моше".През 70 години в Африка бушува гражданска война.Там има евреи.Цяла армада от хеликоптери и транспортни самолети тръгва към земите на Етиопия.Докарват близо 250 000 евреи, които са на практика примитивни хора.Естесвено негри.Лека полека тези хора днес са се устроили.В Израел няма смъртна присъда.Единствената изпълнена е над немския военопрестъпник отговорен за геноцида.Надушват в Аржентина.Айхман мисля, че се казваше.Отвличат го и го съдят в Израел.Бесят го , а после пръсват прахта над морето, за да не може душата му да намери покой.

Те самите казват.Израел е малка държава и земята ни стига, но ще я пазим докрай.Имали са шанса арабите да си пазят земята, ама от пасмина солдат не става.

Същите тези евреи дето са оцелели в концлагерите са тръгнали с понтонни лодки към земята Обетована.Те са видяли смъртта и нищо не им е оставало освен да се бият наново за новата си Родина.ООН решава и те си извояват това право.Кой бутна Ливан, кой направи преврата в Йордания ти го оставям за домашно.

Израел е демократична държава в най-краен вариант.Нормално е да видиш пречупен кръст и на никой не му пука.Оставена нарочно свинска глава на улицата в религиозен квартал е по-голямия цирк.Тел Авив-Яфо е третия град в света сборище на хомо.Наскоро искаха да дефилират голи по улиците на Йерусалим.Религиозните им казаха, че ако се появят, ще ги "шибат" пред световните тв камери.И "меките китки" разсмислиха.Разсмисли и ти.Надушвам те.

Виж, приеми приятелски съвет.Тук като пристигнеш да ядеш палестинска погача с сол да не забравиш три неща.Бутилка вода, вазелин и памперси.Водата ясно-жега е.Памперсите? Мъжко, женско що е дупе, арабелите не издиряват.За вазелина се сети.Пък после може да ти дадат коня на Будьони и една кривя сабя да чукаш с нея по израелските танкове.

За тебе винаги да знаеш...

Хахахха,наистина си циркаджия джуиш,и то от най евтините.Жалко че не могат да се радват на таланта ти арабелите,сигурно тогава щеше да се възползваш сам от вазвлина.Израел си остава окупатор,колкото и да се надуваш,като гледам малката ти и скромна бозава снимка,си ми ясен.Ами то магаре от пасти не разбира.Но защо му е,то си е инато,докато не яде копраля. Интересуваш се от канали 2001,ами нормално,навярно в екстазно благововение питаш тамошните медиуми дали ще го има Великия Израел,царството на Яхова,дали ще умрат всички арабески,както ги наричаш.Но на пак не уцели,портокали или грейпфрут пак маймуната си остава маймуна.А маймуната е примитивно животинче,макар и най близко до човека :) Та седя си аз сега,мъча се да разбера шута защо наистина е станал шут,май се сещам,тамошните цени повече и от родата си ,от земята дето е израснал,и гледа може би с презрение на останалите тука.Пък за какво му са,нали той си е на кефа паднал.И толкова горд от себе си вече решава по убеждение или може би защото това му е задача,да дава акъли и да учи на ум и разум.Нали той е най големия тарикат,нали той е взел свето,другите да му мислят. И след като срещне един който не му се връзва,започва пак на смешник да се прави,от Марс бил той,защо не го разбират,защо евреите обвиняват.Нали първи Цион му е родина,как така ще я дават на други.А се не пита горкия как ще оцелее след някоя и друга година,когато и него ще смачкат евентуално,или скъпата му родина.Защото историята той чете като дявол евангелие,дори по лошо,като евреин евагелие.Мъчи се да скрие муцуната своя,зад маска на палячо,но не успява. А когато усети че края е близо,кат мишка той ще побърза в дупката своя да се скрие.И пак онези арабески толкова лоши,ще са в устата му,и никога няма да види какво е реалното. Надува се,щото сега Изрел е силен,но никоя сила не сеща се,че не е вечна.След 10-20 или 100 години дали ще го има това недоразумение наречено Израеля ;) А същите тези арабески които покой му недават,ще пикаят на гроба му и мир на духа му не ще дават.Защо ли,защото така постлал ще си бъде,нищо че на техен приятел понякога се прави.:) А ние в горката му стара родина,които не сме го разбрали,арабески сме за него,и резеняци.Погледнал в кълбото което шарлатани са му дали,отсича като с меч-не ,това така е,а не така.и с гръмки смешки отново се смее,примигвайки хитро,потривайки длани,сега ще го смачкам аз тоз арабелозащитник:) Обаче забравил е поговорката стара,че сметка без кръчмаря прави. Много си смешен Профруит,наистина,само мога от сърце да ти се смея:) :)Защитнико еврейски,защо злобееш?Нима съм ти бръкнал във ануса ;)Май така е:) П.С А за негрите които са признати за евреи нямам думи.Толкова ли закъса сегашната ти родина за евреи от кръв и плът,че негрите за евреи призна:)Или може би липсва ви разждаемост а Профруит,не се бой,арабите се плодят и заради вас,няма страшно.така и така се мъчите да признавате кого ли не за евреи,поне тях вземете,нали и те са от ваше коляно ;)

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Ехх, Морфей-А...не че съм фен на Profruit, не само това.Шапка му свалям, как само успява да изкара на показ нечие невежество.

Ще ми кажеш ли, с какво образование си?Подхода ти е малко...нервен, та затова питам... Публикувано изображение

п.п. Извинявам се за офф.. ;)

.Палестина съседка на Израел.Към нея е присъединена ивицата Газа. Израел и до ден днешен дава безвъзмездно електроенергия и вода на държавата Палестина.Граждани на държавата Палестина копаят къртичини под бетонната стена и се гърмят при първи удобен случай в израелски град.

Това са окупирани земи. Окупирани от Израел. Кой друг трябва да носи отговорност за тях, т.е да плаща разходите? Държава Палестина не съществува.

Израел отстъпи "териториите", като изтегли поданиците си и събори синагогите.Израел отстъпи половин Йерусалим.

Няма такова нещо, статута на Ерусалим изобщо не се обсъжда от Израел.

... Израел да е направил десант милион пъти, за да си ги върне живи или умрели.

Ако им позволят Щатите

.Докарват близо 250 000 евреи, които са на практика примитивни хора.Естесвено негри.

Тогава има недостиг от преселници, емигрантите са повече от имигрантите...

В Израел няма смъртна присъда

не важи за нееврейте, тях ги убиват и без съд.

.Израел е малка държава и земята ни стига, но ще я пазим докрай.

Израел започва заселване на всички окупирани от него земи, но се налага да напуснат Синай, а след това и Газа. Така че нито земята им стига, нито я пазят докрай.

Израел е демократична държава в най-краен вариант..

Възможно е, но само за еврейте, не важи за другите граждани на Израел. Донякъде напомня за системата в Османската империя - етносът който дава войници е привилигирован.

Фанатиците винаги са ми били пример за изродено /без/мислене. Каквито и да са мотивите им... Много на нула за Profruit е резултата май. Пък и Водолеите трябва да се подкрепяме все пак ;)

Бай Наки имаше кон.Конят се казваше Кънчо.Конете не живеят повече от хората.Бай Наки нямаше деца.Нямаше.Съдбата не го дари.Жена му се казваше Трепка.Аз бях дете и когато бай Наки ме подминаваше ме питаше как е пишката? Той въртеше колело, като онези от филма "Селянинът с колелото".Ходеше да "опъне" облак в локалния хоремаг.Облак е смес от мастика и мента.На връщане винаги купуваше голям сладолед за леля Трепка.Един ден се връщаше подпийнал със сладолед в ръка.Аз си знаех и му заложиш по детски к*р-капан (изивнявам се, така се казва).Моята топка се бе спукала.Взех, че я напълних с камъни и я заложих на средата на улицата.Представете си фатална дузпа.Бай Наки ходеше със селски "adidas".Tук му викаме цървули.Черни, с равни подметки, направени от мушама.Имат презрамка отгоре.Бай Наки ги носеше на босо, без чорапи.Френските парфюми сигурно ще са антипод на мизирзмата отделена след събуване. Като видя топката заредена, бай Наки леко изтрезня и се засили като Пеле.Такъв варварски боц и тегли, че камъните вътре се наместиха.Този човек се попеля.Сладолед и десния цървул станаха на туткал.Ние се бяхме спотаили, но станахме свидетели на най-зловещата дузпа. Веднага след като се окопити, аз рабрах силата на българската псувня.Прозрях нейната мощ без да осъзнавах значението на отделните думи.Тя се лееше докато бай Наки като ранен звяр и размазан сладолед с загубен в тъмното цървул накуцвайки се отдалечаваше към вкъщи.Той така и не разбра кой бе атентатора на този акт.Кънчо остаря и бай Наки му изпили зъбите, за да го шитне на месокомбината.Купи си нов кон.Кръсти го Киро.Киро бе много луд кон.Непокорен.Не бе виждал кобила и често ядеше камшиците.Сигурен съм, че Киро псуваше по-добре на български, откойто и да е от вас четящите тук.Киро вършеше тежката работа.Той изкарваше парите на бай Наки.Сладоледът на леля Трепка пак Кирчо.Когато Киро бе впрегнат, той често отделяше газове.Бай Наки ги вдишваше.За него това бе ежедневие. Когато решите да станете хаджии изберете полет на ЕлАл.Те летят само през нощта.Не се отделяйте от багажа.Не се плашете от разпитите.Всичко това е за ваше добро.Ще летите в Ориента.Ще кацнете на "Бен Гурион".Ще видите нови сгради, нови коли.Ще чуете непознат език.Ще усетите влагата на морето и силата на слънцето.С вас ще бъдат крайно любезни.Нито танкове ще видите, нито самолети, но знайте винаги сте заобиколени от невидими полицаи.Те ви пазят.Ще отидете в Йерусалим.Там ще видите "Западната стена".Ще видите в бороите гори бетонната стена, разделяща града на две.Имам под ръка снимки, но личните ви нападки ме възпират.Може да съм гой, но съм убеден, че Бай Наки никога не умира, той души г*за на коня. Когато всеки един от вас поживее поне един ден тук съм готов да го приема на сериозно.Смученето на пръсти е работа за бебета.Те поне са най-мили. Бъдете здрави.

:) Толкова си запознат и с изразите,само за справка израза е "курт капан" сещаш се откъде идва нали;) Ако не, питай,знаещите ще отговорят с удоволствие! Виждам че си събрал агитка разбирачи същите като теб да ти аплодират,жалко че те са само сеирджии,които май гледат шегата,но малко разбират.Краставите магарета казват се надушвали,и май така ще се окаже дори в нета. А спора сякаш се превърна в ракази които можеш преспокойно да постваш и другаде.Алегория казват някои,сатира други:love: Едва ли усещат колко си слаб на факти и затова на писател се правиш.За съжаление пак не на място. Спора свърши отдавна, ясно кое какво е,кой какъв е.Предразсъдъците са най трудното за изкореняване нещо на света,така е и с теб. Живей си със здраве Профруит,яж си грейпфрути или портокали,внимавай с палестинските самоубийци и бойци.Бий се в гърдите че си си в Израел,възхвалявай го,подмазвай му се,рекламирай го :) Но все пак помни,не всички така го разбират,не всички са като теб евреи(чисти или нечисти гои ) А Бай Наки може да души г*за на коня,но не го ближе както ти правиш.Пораснал си вече ,разбрал си къде е парсата,само неможах да разбера защо на българин се направи. Това ме подсеща за един Томаш,от един друг форум,който поне признаваше какъв е,но все пак живее тука,явно не е придобил типично еврейския манталитет който ти имаш.И той като тебе беснееше в подобни дебати,и накрая сякаш полудя,сам започна да си говори ;) Не искам да те докарвам до такова състояние,все пак не съм като теб,по друг съм. Писанията ти достатъчно говорят какъв си,за какво се бориш ;) Само съжалявам че по едно време се застъпвах за Томаш,не заслужаваше никакво състрадание,както и ти не заслужаваш изглежда с това си мислене. :P П.С В Йерусалим бих отишъл за да видя джамията на хълма,велика светиня ,а не някаква стена с дупки,по която ти си падаш :) И гроба на цар Давид бих видял,все пак светина за три религии е,божи гроб също,стария град със стените на Сюлейман Великолепни,и пътя на кръста не бих пропуснал ;)

Виждам,че Morfey_A не само сее жлъч и лични нападки към Profruit,ами и чете кой на кого дава "+" и за какво......Наричаш ни "сеирджии".Хубаво-точно такива сме си-гледаме ти сеира (сеир oт тур.seyir-наблюдаване,зрелище).Какво по-хубаво от това да си седиш и да гледаш как някой се прави на маскара (пак е турцизъм).

хубаво е да отидеш на Хадж и видиш "джамията на хълма",но когато нападаш лично хората ще си носиш и последствията-както твоите любимци,терористите.Пък може и в Едема да идеш,кой знае....

P.S.Интересно ми е,как човек,който си е сложил за подпис заглавието на книга от Гордън Диксън,да се застъпва за фанатици.Та нали точно в тази книга става дума за такива-и те са отрицателните герои?!

Trichocephalus радвам се че четеш Гордън Диксън,един от любимите ми,особено поредицата за Дорсай.А ти явно грешно преценяш защо съм си сложил заглавие от него за подпис:) А поглеждам защото ми стана чудно,как така изведнъж едни и същи които ме нападат си дават един другиго плюсове и доволно в безпаметен смях се кефят :) Нима нямам право,особено като видя нередности,е затова наистина трябва да се погрижат някои вече :)Сещай се бабо,аз само намеквам! А хора които са като глутница най малко ме плашат,и ни най малко не ме притесняват,аз съм си вълк единк,който е свикнал все с такива да се занимава,професия,няма как ;) А за маскарата недей бърза,за едни маскара,за други не.Мисли си кавото искаш,за нападки само недей споменава,защото от нападки ми дойде решителноста да ви науча малко на факти,а не като в хор да се хвалите само един други,и да си мислите че всички ви аплодират. :eek: П.С Почти дорсаец се чуствам затова си сложих цитата.А дорсайците са положителните герои ,ако си чел,те дори симпатизират на другите които споменаваш,защото съдбата им е доста близка,само че по различен път са поели. Със здраве и дано ти е било весело ;)

Morfey_A, чувствителна душа си явно... Като гледам колко емотикони си наслагал, представям си какво ти е отвътре. Пожелавам ти малко повече душевно равновесие, че почваш вече малко да ни плашиш. Ти се чувстваш като дорсаец и вълк-единак, но май повече ми приличаш на отритнато от котилото недъгаво кутре, което отчаяно си търси приятели. Кураж, човече, науката/медицината в частност/ напредва бързо, може би скоро и за твоето душевно състояние да се намери подходящ лек. А дотогава по-леко с бойците, бомбите и каквото там имаш в главицата.

Morfey_A, чувствителна душа си явно... Като гледам колко емотикони си наслагал, представям си какво ти е отвътре. Пожелавам ти малко повече душевно равновесие, че почваш вече малко да ни плашиш. Ти се чувстваш като дорсаец и вълк-единак, но май повече ми приличаш на отритнато от котилото недъгаво кутре, което отчаяно си търси приятели. Кураж, човече, науката/медицината в частност/ напредва бързо, може би скоро и за твоето душевно състояние да се намери подходящ лек. А дотогава по-леко с бойците, бомбите и каквото там имаш в главицата.

:) Виж ако можех да запиша гласа си като се смея на опита ти да ме анализираш,щеше да се чува само хахахахаха .Но понеже немога,слагам емотикони :) :) :) :) :)Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

П.С Сега само не ме изкарвай и луд, просто съм различен от това с което си свикнал Митаче ;)

:П.С Сега само не ме изкарвай и луд, просто съм различен от това с което си свикнал Митаче :)

Не се ласкай като мислиш че си различен, Morfey_A. Обикновен си. Всеки си мисли, че е различен, особено в една определена възраст. А ако вече си я минал и още се мислиш за "избрания", то изводите си ги прави сам /мен вече ме мързи/. И не съм се опитвал да те анализирам, защото ще е чиста загуба на време. Както и писането на този ми пост - така мразя да влизам в безсмислени дрязги. Лошото е, че терористите-камикадзе, които убиват невинни хора, също се мислят за "избрани", а всъщност са си едни промити мозъци. И това ако е дорсайска работа, здраве му кажи...

П.П. Между другото не съм в този форум да си търся приятели и вдигане на репутацията. Да мога да си кажа мнението е единствената ми награда. Лека нощ!

Изчетох цялата тема.Хареса ми поста на arti където кратко,точно и ясно е обяснила в общи линии в какво се състои конфликта(по въпроса нямам почти никакви знания). Харесаха ми постовете на Profruit-не съм фен на чуството ти за хумор,но ми беше много интересно да чуя мнението на интелигентен човек който живее там,част е от конфликта,вижда нещата от първа ръка. Morfey_A много си краен в отсъжданията си.Не одобрявам отношението ти към Profruit.Пътувал ли си в автобуса пазен от войник?Оглеждал ли си се за камикадзе?Стреляли ли са те с картечница?Много е лесно да философстваш в удобното си кресло пред компютъра. Не знам кой е крив и кой е прав,но не искам да изживея ужаса на който са подложени хората и от двете срани.Дано конфликта се разреши скоро,но не вярвам да стане.

Край,вече няма смисъл от темата.Наистина стигнахме до лични нападки. Съгласен съм че съм емоционален, но в креслото зад компа в добре осигурения си свят всеки вижда проблема на палестинците твърде лесно и твърде лесно ги съди.Това беше и целат на спора ми с Профруит.С неговото нахалство зад добре защитената му стена,просто провокира станалото,както и някои други. Аз също живея в сигурен свят,имам си работа,живея сносно,не много луксозно но добре,както и всички вие които пишете в тои фирум може би. А хора които не са изживели глад,терор,нещастия ,война най-лсено съдят че онези са еди какви си,че онези са боклуци.За палестинците говоря. Замисляли ли сте се колко ленсо те стават за нс цигани,понеже живеят в мизерия,колко лесно гледаме с пренебреженеи ,както направиха някои тука. А защо не ги възприемете като хора каквито са,с идеи,с желания,озверели от мъка.Всеки обича живота,те също,никой не иска да умре,както и аз. Но има моменти,има положения които просто те докарват до това да хванеш оръжието и да отидеш да умреш, дори да убиеш и ти деца,жени .Защото вече си докаран дотам от някого. Ето затова беше всичко.Израел с неговата сила ,наглост и мощ,кога ще усети че тези камикадзета са негова рожба,кога ще усети и осъзнае че носи най-голямата вина? Както Аз докарах до бяс някои хора,за да осъзнаят поне малко какво е злоба и безсилие да промениш някого. Поведението ми беше напълно насочено,защото нямаше как да стане иначе. Е сега вече надявам се разбрахте поне малко . Със здраве !

Публикувано изображение

Това е моя любителска снимка.Снимал съм е в движение от автомобил.Виждате двете кули.Това са небостъргачи и са символа на Тел Авив-Яфо.Всички възможни арабски и ирански ракети са насочени в този символ.Какво е интересното на тези сгради.Имат панорамен асансьор и за да влезете в първия етаж, трябва да се изкачите до върха с панорамния, а оттам да се спуснете с вътрешен асансьор.Тук работят само ортодоксални евреи.Хеликоптери доставят диаманти от ЮАР.Ортодоксалните (тези с брадите и черните костюми) ги обработват, за да поемат към борсата в Нидерланд.Това е едно от перата даващо доходите на Израел.Другите две са военна продукция и земеделие.Точно така, Израел е по-скоро земеделска държава, отколкото промишлена.Бутилка израелско вино е в пъти по-скъпо от френско.Негордо ми изглежда по щандовете на израелските магазини да гледам българско вино, като най-евтино.Разните аржентински и румънски го бият по цена.

По време на първата война в залива иракските ракети са изстреляни по тези сгради.По ирония на съдбата падат в гъсто населения арабски град Яфо.В този момент на всички израелски граждани включително араби са раздадени противогази.Докато цивилното еврейско население се крие по домовете си наденало противогази, арабите наскачат по покривите на къщите си и викат възторжено снели противогазите, че ги замерят с ракети техните иракски братя.Дур дом му викат на това братушките.

Днес автобусите не спираха на спирката.Те го правеха метри преди или на бавен ход подминаваха и всички като стадо се юрваха по него с освирквания (Ориент, следователно пийпълси са от Ориента.Само да вметна, че в Гърция ми направи впечатление надписи по хотелите -"Забранено за евреи!").Това е част от инструктажа на шофьорите да оглеждат за съмнителни типове, облечени като за зимата.Шофьорът тук е универсален.В градския транспорт се влиза само през предната врата.Автобусите са огромни манове/мерцедеси/волво и ако имате обемист багаж го слагате в багажното отделение.Шофьорът е за всичко плюс охрана.По време на движение той ви продава билет или отбива виза картата.Билетът не е скъп и струва 1.6лв.Климатроникът е задължителен.

Нещата към днешен ден са спокойни и няма да учудя никого с новината, че за да гледаш световното по футбол тук кабеларките се направиха на важни като поискаха от всеки свои абонат 100$, за да му пуснат декодиран сигнал.Довечера Франция ще напълни шошоните на жабарите с макарони. Публикувано изображение

Вече ще говоря само с факти и линкове.Няма да споря,ще доказвам с чужди думи които раглеждат въпроса.Ако искате ги четете,ако искате недейте. Вие решавате.

---> http://radr.net/ZBG/adisp.php?aid=13

---> http://www.mediatimesreview.com/america_israel.php

арабската,палестинска гледна точка : --> http://www.harunyahya.com/bulgarian/article_siyonizm.php ,

последния линк е донякаде призоваващ за мир.

анализ на последните събития --> http://www.capital.bg/show.php?storyid=269931

Това е.

Нещата към днешен ден са спокойни

ДА ЖИВЕЕ ЦАР ФУТБОЛ!

Довечера Франция ще напълни шошоните на жабарите с макарони.

Това ми хареса, но от останалият ти пост няма смисъл. Между другото ортодоксалните евреи не служат в армията, за разлика от някои от израелските араби.

Много хубави линкове, Morfey_A.Особено ме впечатли онзи, за гледната точка на палестинци.Искам да ти покажа и аз нещо-

Публикувано изображение

Моят монитор.Това е световна карта, на която са отбелязани религиозните общности.Там си пише.Ще видиш едно мъничко червено петънце, единственото място, където живеят евреи.Да знаеш, стана ми жал за онези палестински араби, докато четях за съдбата им, от твоя линк.Не за евреите, гонени и преследвани векове наред, и чак сега намерили своето място под слънцето, в Израел.И аз да бях, и аз щях със зъби и нокти да пазя малкото, което ми е отпуснал "света", и което наричам свой дом.

Това ми е ясно инфинити,само едно друго се мъчех да стане ясно.Защо някои еврейски почитатели и поддръжници,а и самите евреи не го казаха така,ами се мъчат от 10 кладенеца вода да докарат само и само да трогнат света и нас в частност с тезата видите ли ги,арабите са лошите,ние сме напълно прави да мачкаме и да се борим със зъби ,нокти,тамкове,самолети,и какво ли още не срещу тях,които нямат нищо почти.Това беше целта ми.:) Благодаря ти че си го го осъзнала най- накрая,и не ги възприемаш за жертвите в този конфликт :) П.С А един друг въпрос ми изникна в ума след думата дом.Кое се счита за твой дом и родина,за дом и родина на дадена нация.Там където са живели с поколения,или там където се е пренесъл твоя дядо едно време,вземайки земята на друг.Оня чиято земя е отнета също смята това за свой дом,но ти го гониш.Кой е прав и кой крив в тази ситуация. А и кой ги е гонил и защо,прочети малко кой ги е подтискал най много,и кой е живял в мир с тях допреди столетие.

Това ми е ясно инфинити,само едно друго се мъчех да стане ясно.Защо някои еврейски почитатели и поддръжници,а и самите евреи не го казаха така,ами се мъчат от 10 кладенеца вода да докарат само и само да трогнат света и нас в частност с тезата видите ли ги,арабите са лошите,ние сме напълно прави да мачкаме и да се борим със зъби ,нокти,тамкове,самолети,и какво ли още не срещу тях,които нямат нищо почти.Това беше целта ми.:) Благодаря ти че си го го осъзнала най- накрая,и не ги възприемаш за жертвите в този конфликт :P

Помниш ли конфликта с българските турци в България?Не помня година, била съм малка...но помня, че тези от мястото на събитието/в България/ представяха нещата по един начин, турците в Турция-по друг, а на нас останалите по света-по съвсем различен, от пресата.Когато си на мястото на събитието, и чуваш бомбите и хеликоптерите, нещата придобиват съвсем различен образ.Profruit ни казва това, което е там.По вестниците може да пише всичко.А в добавка и малко от цялостната картина, малко за живота на тези евреи...само прави разказа му по-увлекателен, по-пикантен.И там живеят хора, Morfey_A, като нас.Ако темата беше конкретно политическа, без "подправките" на Profruit, поне за мен нямаше да е толкова актуална.Предлагам, да спрем конфликта, и само да чакаме развитие а...?

ОФФ-Франция май ще бие :)Публикувано изображение

Помня ги,изживях ги реално,а и аз не чета само вестници Инфинити,никога не вярвам на един източник,гледам и двете страни и страничните коментатори също. А профруит сега вместо да пише по темата както казаха вече,сякаш е започнал реклама на Израел. Предлагам му да направи подобна тема,може да има много заинтересовани,което ще си проличи де :) А темата си е изцяло политическа ,морална и реална за мен.Останалото бледнее .

Че май Франция ще бие.......има още време.

Morfey_A,стига сме се замеряли с линкове и статити.Прочетох ги.Дано и ти си ги прочел внимателно.Какъв е извода,до който стгнах аз?

Нама прави и криви.Всеки защищава това,което му е скъпо.И преди ти казах-ако живея там и някой откачен тръгне да взривява автобуси и да хвърля бомби по сградата където живея,ще хвана пушката и ще защитавам дома и семейството си,без да мисля той за справедлива кауза ли се бори,или просто му се е опекъл мозъка от жегата! :)

Сравнението с възродителния процес,infinity1305, е добро що се отнася масовата информация и дезинформация,но нашите турци поне не хвърляха бомби и не се самовзривяваха,а си хванаха багажа и се изселиха,като тук не им хареса.

Израело-Палестинския конфликт ще се реши с ценат на компромиси от двете стари,но първо арабите трябва да престанат с атентатите и да докажат,че са равностойни партньори за мир.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Trichocephalus те ще престанат ако Израел изпълни договореностите които беше обещала и подписа,но още не е изпълнила,и не иска да изпълни нацяло.Това е то решението,друго няма.Палестинците доколкото ги знам,колкото и жертви да дадат няма да се пречупят,по скоро ще се стигне до положение когато света ще реши и наложи нещо с натиск,и това ми се струва че ще бъде наложено на Израел,колкото и да се опъват и да показват мускулии.Ние може да не доживеем дотогава обаче. И новините ще продължават да са пълни с инфо за взривове,жертви,кръв,сълзи,нещастие. За съжаление два остри камъка брашно не мелят,но все пак онова право,историческо,морално казва че Израел трябва да отсъпи,иначе няма да има мир никога.Така мисля аз. П.С Само за едно сме на едно мнение тази вечер-че Франция трябва да е шампион :) Напред петли,бийте жабарите по главата хаха :) А възродителния процес беше 1985-а година.Изселването 1989-а .И добре че не сме хвърляли,иначе тука щеше да стане още по зле :PНали сме по-културни и имаме друго виждане за геополитика и справедливост.Та дано не се наложи да става другояче.Все пак нашата държава се управлява от по-умни хора ,и дано бъде така винаги.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.