Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 185 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      115
    • да правят какво си искат
      4%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      56
    • по-скоро НЕ
      64%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      57%
      104
    • не
      42%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Чета, чета и пак абсолютно същата ситуация - едните си повтарят колко са дрипави и фанатизирани едните, другите си повтарят колко агресивни и нахални са другите. Искам да попитам нещо подкрепящите Израел, бих се радвала на кратки и ясни отговори

Според Вас какво искат палестинци, ливанци и всички останали враждебно настроени срещу Израел хорица, каква е целта? Ясно е, че смятате, че Израел само се защитава т.е. неговата цел е отпор срещу фанатиците.

Прави ли бяха Израел да излязат трайно извън границите, подарени им от ОН?

Нормално ли е на всяко терористично нападение да се отговаря с война и с нови завладени територии и докъде ще доведе това?

Ще отговоря на първата част от въпроса така,при една война навлизаш и завзимаш територий,при положение че противникът откаже да подпише мирен договор , макар и победен войната практически продължава и е логично да вземеш стратегически позиций и да разшириш териториите си, имаше опити от страна на Израел да бъде постигнат траен мир, като бъдат върнати територии, но идеологът на този почти постигнат мир бе убит. (това ми напомня за вица Не бях аз, беше ЦеРеУ...)но да продължа мисълта си, в момента Израел отговаря на всеки терористичен акт, поради простата причина, че страните които го провокират нямат сключен мир с Израел, сключилите такъв нямат проблеми.

Това е моята гледна точка.

Със здраве

Едит: Продължение на темата

Ерусалим. Израелският министър на вътрешните работи Рони Бар-Он заплаши днес със смърт лидера на ливанското шиитско движение Хизбула Хасан Насрала. Бар-Он подчерта пред израелско радио, че Насрала сам е определил съдбата си, предаде Франс прес.

БТА

И още малко информация:

През изминалата нощ израелски самолети бомбардираха обекти на шиитското движение „Хизбула” в Ливан, съобщава Ройтерс.

Атакувана бе и главната магистрала от международното летище на Бейрут до южните части на страната, където са разположени офисите на движението „Хизбула”.

Бомбардирани бяха и складове за гориво на електроцентрала близо до ливанската столица и мост в южните части на града.

Освен това при общо седем бомбардировки по международния път Бейрут -Дамаск израелската авиация разруши четири моста в 20 километров участък.

Тази нощ израелската авиация бе най-активна от началото на акцията, предприета след отвличането на двамата израелски войници от шиитската организация „Хизбула” на израело-ливанската граница.

Късно снощи от израелската армия разпръснаха листовки в района на пристанището Тир, в южната част на страната и в южното предградие на Бейрут.

Те съдържат призива населението да избягва местата, където се намират и действат бойците на ливанската шиитска формация „Хизбула”.

„Израелската армия ще продължи да действа в Ливан колкото сметне, че е необходимо за защитата на израелските граждани”, се казва още в листовката, подписана от "Държавата Израел".

Ливанските сили за сигурност спряха движението по магистралата, по която вчера хиляди туристи и чуждестранни работници напускаха Ливан през Сирия.

Междувременно стана ясно, че от Държавния департамент на САЩ са призовали всички американски граждани да напуснат Ливан. Разрешено е на семействата на американските дипломати да напуснат близкоизточната страна.

Припомняме, че вчера израелският министър на отбраната Амир Перетц обяви, че Израел иска да "унищожи” „Хизбула”, а премиерът Ехуд Олмерт разпореди армията да продължи операциите си срещу Ливан. Олмерт взе решението си на специално заседание късно снощи с министъра на отбраната Амир Перетц и с началника на генералния щаб Дан Халутц.

В същото време ливанското правителство, което изразява категоричната позиция, че не носи отговорност за отвличането на двамата израелски войници, призова Съвета за сигурност на ООН да поиска прекратяване на огъня и да действа незабавно за постигане на цялостно решение за излизане от кризата.

news.bg

И накрая:

Две ракети, изстреляни от ливанската шиитска групировка "Хизбула", улучиха вчера вечерта северния израелски град Хайфа. Военният конфликт между Ливан и Израел продължава вече трети ден.

Няма ранени при атаката. По-рано вчера "Хизбула" заплаши, че ще атакува Хайфа и околностите му, ако израелците обстрелват Бейрут или южните му предградия.

Хайфа е третият по големина град в Израел и най-голямото търговско пристанище в страната. След новата атака градът става най-вътрешната точка от територията на Израел, до която някога са достигали ракети, изстреляни от Ливан. Градът се намира на 30 км от северната израелска граница.

netinfo.bg

И едно мнение , което не е мое:news.bg

Редактирано от Shak (преглед на промените)

• Отговори 3,7k
  • Прегледи 263,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад е предупредил Израел да не предприема никаква агресия срещу Сирия в телефонен разговор със своя сирийски колега Башар Асад, предаде държавната телевизия. “Ако Израел извърши още един акт на идиотизъм и нападне Сирия, това ще бъде равносилно на нападение срещу целия ислямски свят и ще получи болезнен отговор”, е заявил иранският президент. “Израелската агресия е резултат от слабостта на марионетен режим, който е на път да изчезне”, е добавил Ахмединеджад. На свой ред американският държавен секретар Кондолиза Райс поиска Сирия да притисне бунтовниците от Хизбула, за да спрат нападенията срещу Израел. Същевременно тя обаче призова Израел да се въздържа от нападения срещу ливански цели.

Ами ако Буш каже: Ще заличим Иран, ако нападне Израел!

Дали Иранския президент няма да се наака! Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Само в твоята глава може да се случи това.... такова изказване може да му коства поста

Мчи те си се джафкат и заплашват вече сумати време не вярвам да има голяма разлика...

Иранският президент Махмуд Ахмадинеджад е предупредил Израел да не предприема никаква агресия срещу Сирия в телефонен разговор със своя сирийски колега Башар Асад, предаде държавната телевизия.

“Ако Израел извърши още един акт на идиотизъм и нападне Сирия, това ще бъде равносилно на нападение срещу целия ислямски свят и ще получи болезнен отговор”, е заявил иранският президент. “Израелската агресия е резултат от слабостта на марионетен режим, който е на път да изчезне”, е добавил Ахмединеджад. На свой ред американският държавен секретар Кондолиза Райс поиска Сирия да притисне бунтовниците от Хизбула, за да спрат нападенията срещу Израел. Същевременно тя обаче призова Израел да се въздържа от нападения срещу ливански цели.

Само искам са попитам, дали Иранскияпрезидент е предупредил официялно Израел или просто е провел Разговор със Сирийският си колега.Понеже едно е официялно да предупредиш една от страните в конфликта , че ще има последици, друго е да проведеш приятелски разговор с колегата си , но без определено изказване просто за окуражаване Публикувано изображение

В това последното неизвестно мнение отново опираме до сблъсъка на "цивилизация от демократичен, европейски тип" и "племенен обществен строй от 15-ти век". Точно от това ме е страх да не се гледа едностранчиво на нещата, само заради това, че и ние принадлежим към цивилизацията от демократичен тип и другите са ни някакви противници. Наистина в много от мненията в защита на Израел виждам, че просто хората не могат да се отърсят от това, че конфликта се води точно с арабите. Ако се водеше война без избиване на невинни жертви, т.е. без тероризъм, просто да речем, че Франция беше на мястото на Палеситна или Ливан и искаше същите неща от Израел, но с явни военни действия пак с убиване на невинни, тогава на чия страна щяхте да сте? Разберте, че потъпкването на техните права от Западния свят разпалва най-много тероризма и след като ние сме цивилизованите, а те са диваците не трябва ли ние първи да направим компормис? И мислите ли, че след като ООН не прави нищо сега това ще доведе до разрешение на конфликта? Мислите ли, че ако Израел се разпростре на нови територии и избие още араби под нашите аплодисменти това ще оправи нещата? Напротив - утре ще има двойно повече самоубийствени атентати и така докато не избием всички араби, които са поискали нещо в разрез с нашите желания - говоря за цели страни. Отвратително, жалко и гнусно е това положение! Всеки, който иска хората от арабските държави да мрат и да страдат, само защото са племенен обществен строй от 15-ти век е... нямам думи... а точно това усещам в много от постовете, просто силен расизъм, не мога да не спомена, че и спрямо евреите има такива настройки, което е в пълно противоречие с хуманност, расова търпимост, с понятието 21 век.

В това последното неизвестно мнение отново опираме до сблъсъка на "цивилизация от демократичен, европейски тип" и "племенен обществен строй от 15-ти век". Точно от това ме е страх да не се гледа едностранчиво на нещата, само заради това, че и ние принадлежим към цивилизацията от демократичен тип и другите са ни някакви противници. Наистина в много от мненията в защита на Израел виждам, че просто хората не могат да се отърсят от това, че конфликта се води точно с арабите. Ако се водеше война без избиване на невинни жертви, т.е. без тероризъм, просто да речем, че Франция беше на мястото на Палеситна или Ливан и искаше същите неща от Израел, но с явни военни действия пак с убиване на невинни, тогава на чия страна щяхте да сте? Разберте, че потъпкването на техните права от Западния свят разпалва най-много тероризма и след като ние сме цивилизованите, а те са диваците не трябва ли ние първи да направим компормис? И мислите ли, че след като ООН не прави нищо сега това ще доведе до разрешение на конфликта? Мислите ли, че ако Израел се разпростре на нови територии и избие още араби под нашите аплодисменти това ще оправи нещата? Напротив - утре ще има двойно повече самоубийствени атентати и така докато не избием всички араби, които са поискали нещо в разрез с нашите желания - говоря за цели страни. Отвратително, жалко и гнусно е това положение! Всеки, който иска хората от арабските държави да мрат и да страдат, само защото са племенен обществен строй от 15-ти век е... нямам думи... а точно това усещам в много от постовете, просто силен расизъм, не мога да не спомена, че и спрямо евреите има такива настройки, което е в пълно противоречие с хуманност, расова търпимост, с понятието 21 век.

Кой , чии права е потъпкал?

Пльосването на една държава по решение на ОН в областта Палестина, щото там били свещените граници на евреите нявга как го наричаш? Искам да уточня, че това да кажем, че сме го дължали на евреите, защото за нито една друга държава не бих го приела, сега го приемам, но разбирам защо на арабите е трудно да го приемат, те никога не са избивали евреи масово и никога не са им били длъжни с каквото и да е, те са били против това раково образувание там, но то става факт. Дотук добре. След това вместо да се реши това несъгласие с преговори, както вие искате, се стига до война, започната от Израел, след която те комфортно започват разширението си (това как го наричаш? просто надмощие, просто самозащита хаха), е, вярно връщат някои територии след сключени мирни договори, но въобще не е трябвало да се стига до там. Ако не бяха отговаряли с такава по рода си агресия, нямаше въобще да се стигне дотук, а дори да се беше стиганло и те само защитаваха териотриите си, щях да ги съжалявам, но сега е точно обратното. След това говорим голобално и за постоянната намеса на САЩ в тези територии - всичко това предизвиква агресия. За каква цивилизация въобще говорим? Просто две племена се джафкат в 15 век - за власт, за петрол, за пари и едното ще бъде заличено от историята в този му вид, това е моята прогноза, просто никой нищо не прави за запълване на пропастта между тези два свята.

Пльосването на една държава по решение на ОН в областта Палестина, щото там били свещените граници на евреите нявга как го наричаш? Искам да уточня, че това да кажем, че сме го дължали на евреите, защото за нито една друга държава не бих го приела, сега го приемам, но разбирам защо на арабите е трудно да го приемат, те никога не са избивали евреи масово и никога не са им били длъжни с каквото и да е, те са били против това раково образувание там, но то става факт. Дотук добре. След това вместо да се реши това несъгласие с преговори, както вие искате, се стига до война, започната от Израел, след която те комфортно започват разширението си (това как го наричаш? просто надмощие, просто самозащита хаха), е, вярно връщат някои територии след сключени мирни договори, но въобще не е трябвало да се стига до там. Ако не бяха отговаряли с такава по рода си агресия, нямаше въобще да се стигне дотук, а дори да се беше стиганло и те само защитаваха териотриите си, щях да ги съжалявам, но сега е точно обратното. След това говорим голобално и за постоянната намеса на САЩ в тези територии - всичко това предизвиква агресия. За каква цивилизация въобще говорим? Просто две племена се джафкат в 15 век - за власт, за петрол, за пари и едното ще бъде заличено от историята в този му вид, това е моята прогноза, просто никой нищо не прави за запълване на пропастта между тези два свята.

Kои ние?

После войната не е предизвикана от Израел а от арабите, които са несъгласни с установяването на държавата Израел.После това не е била палестинска земя, първоначално е била в границите на турската империя,после Английски прпотекторат.Какво са им криви еврйте на арабите, че те (арабите) са несъгласни там да има държава Израел? Прост отговор интереси от страна на великите сили,не е интересна държавата Израел, колкото граничещите с нея, богати на петролни находища страни, за да може да се експлоатират по някакъв по изгоден начин от великите сили там трябва да има вражда.Там имат интереси САЩ,Русия,Франция,Германия - всички изкат да се доберат да ПЕТРОЛА...

Арти,мерси за добрите оценки.Аз наистина понякога съм емоционален,но ти ми кажи как да водиш нормален спор с хора отричащи очевидното,показващи абсолютна липса на познания в темата,и не на последно място показващи някаква фанатична омраза към всичко ислямско?? То не бяха наричани кучета,не бяха наричани просяци,цигани ,е моите уважения,такива хора не заслужават по-добро отношение към тях от мен.А няма да споменавам и личните нападки към мен които също ме провокират. Аз който с все сили се старая да запазя добрия тон по отношение на евреите и Израел,виждам само нападки на религиозна и расова основа.И никога на такива няма да дам и другата си буза,ще им отрежа по-скоро главите :yanim: Та така Арти,а мненията ти ми харесаха.Задълбочено разглеждаш причинно-следствените връзки,които наистина много малко хора в тази и предишната тема успяха да видят въобще. Продължавай все така,успех.Аз ще почивам тези дни :)

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Ако визираш мен, не виждам с каво съм те нападал,иначе прятна почивка Със здраве

Арти,мерси за добрите оценки.Аз наистина понякога съм емоционален,но ти ми кажи как да водиш нормален спор с хора отричащи очевидното,показващи абсолютна липса на познания в темата,и не на последно място показващи някаква фанатична омраза към всичко ислямско?? То не бяха наричани кучета,не бяха наричани просяци,цигани ,е моите уважения,такива хора не заслужават по-добро отношение към тях от мен.А няма да споменавам и личните нападки към мен които също ме провокират.

Аз който с все сили се старая да запазя добрия тон по отношение на евреите и Израел,виждам само нападки на религиозна и расова основа.И никога на такива няма да дам и другата си буза,ще им отрежа по-скоро главите :yanim:

Та така Арти,а мненията ти ми харесаха.Задълбочено разглеждаш причинно-следствените връзки,които наистина много малко хора в тази и предишната тема успяха да видят въобще.

Продължавай все така,успех.Аз ще почивам тези дни :eek:

Безсилието взе връх.

Ако някой ми бе,казал,че в 21 век ще видя защита на аргументи с това: "И никога на такива няма да дам и другата си буза,ще им отрежа по-скоро главите ", в български форум и то тоя,нямаше да повярвам.Освен,че нарушава основни правила/на форума/,този цитат ,едно към едно визира и един член от НК.

П.П.Каквато и да е хуманна кауза,защитавана от РЕЗАЧИ на глави е ОБРЕЧЕНА.

Жал ми е за теб.

Редактирано от CRUSADER (преглед на промените)

Кога ще свърши, то сега започва.Нефтът се намира в Близкия изток.Ето ви причина, някой да вдигне цените на горивата, като подклажда шепа фанатици.

Бинго! Ето причината за всичко,събрана в едно изречение! Докато ти четях поста,по новините тъкмо казваха,че нефта удря рекорда по цена... :)

• Автор

Ливан официално поискал примирие от Израел.Що за наглост,все едно някой да ти врътне два шамара и после да ти се извини.

• Автор

Е става напечено,нали Иран има ядрени глави ли какво беше

То и на евреите им се намира подобно оръжие(опази).Иран няма да нападне Израел защото неможе да се справи с тая хапка.Той Буш и без това само си търси повод да ги смачка малко.А и между другото това изказване на иранският президент не му е първото.Имаше едни снимки по вестниците че той е терорист участвал във взимането на американските защожници в Техеран.Така че с право светът не иска Иран да има атом.Иначе не е лошо да имат ток и атомни централи защото това е най-евтината енергия.Обаче...доверие не се гради така.Защо някой не забрани на Чехия например да има атомна централа?Отговора го знаете.

Хисбула излиза с решение кой откъде дошъл, местнородените се примиряват с арабските закони и Израел се разпуска.Евреите са друговерци и емигранти тук.Това е генералната причина.Има решение на ОН и се създава държавата Израел.Арабите съседи не са съгласни и винаги те организират война.Израел никога не е бил агресор.Щом е война, война.За назидание и възмездяване на нанесените щети арабите имат само земя, която им се отнема.Израел настъпва и започва да окрупнява.На север е Галил и Голан.Там е много красиво.Има планини, пада снежец.Там е отлично място за минометен огън.Сирия постояно обстрелва Израел.В отговор ги смачкват и ги избутват.Сега Галил И Голан ще са израелски.това съвсем не значи , че Израел ще започне да стреля по Сирия имащ това преимущество.Историята на Израел го доказва.Те само се защитават, в отговор отвоюват земя за назидание.

Русия внесе резолюция в ОН, че Израел сринал Ливан и нито ред, как се започнало.

Добре приемаме, че Израел в началото не е агресор (да кажем, че в случая Британия и ОН, чувствайки се длъжници на евреите и притежаващи колонията са агресорите, а не толкова Израел), но след това, когато отговарят на нормалната агресия от страна на арабите, които никога не са били съгласни със създаването на държавата Израел на това място, с двойна доза агресия под благосклонния поглед и въоржаване от европейските държави - това как го наричаш, Profruit, нормална защитна реакция ли? Ето тук и разликата по между ни, излагаме едни и същи факти, но има лек нюанс в интерпретацията. Ти смяташ, че арабите трябва да се примирят с Израел без никакво право на ропот ли? А отгоре на всичкото си включил в едно изречение "те само се защитават", но "отвоюват земя за назидание", или само се защитават и отблъскват и трябва да ги съжаляваме или "се защитават", отговаряйки с двойна доза агресия, придобиват нови територии и трябва да съжаляваме другите, на които никой не обръща внимание просто защото били фанатици и решението на ОН се счита за меродавно, защото тогава това била Британска колония. Според мен, Profruit, Израел и подкрепящите го държави никога не са правили опит за преговори, просто защото силата винаги е била на тяхна страна. Помисли, адски е неприятно една пръкнала се от нищото държава да те задмине в пъти по стандарт и да има безпрекословната защита на целия останал Западен свят. Ти виждаш ли някъде толерантност спрямо тези хора, които получават натрапен военен терминатор за съсед? Или според теб само те са нетолерантни спрямо Израел? А ОН спрямо тях? "Съветът за сигурност на ОН взема решение за основаването на една еврейска и арабска държава - Израел. Този план е приет от евреите, но е отхвърлен от палестинските араби и Арабските държави." И какво се очаква в един момент мирно отношение ли?

Много ми е трудно да вземам каквато и да било страна, но все пак опитвам се да разебра и едните и другите, според мен никой не е направил компормис след 1948 г., а според мен е морално Израел да го направи пръв. Просто защото самото създаване на държавата им е компромис. С военната сила, която притежават, са могли наистина само да се защитават, да мачкат навлезлите на тяхна територия, да убиват в съседните територии, но не и да променят картата. Промяната на картата след 48 г. считам за нахалство, за пресилен отговор на несъгласието на останалите арабски държави.

Май скоро ще започнем да повтаряме едно и също :whist: ти поне имаш интересни разкази от място, а аз остава да включа латерната Публикувано изображение

• Автор
@arti ,не си права като казваш че Израел никога не е правил опити за преговори.Преди палестинските терористи да отвлекат войника нали преговаряха.Вярно Израел са малко твърди в преговорите ама те не преговарят с който и да е,а с Хамас което си е терористична организация(макар че има уж политическо крило).Нека не се връщаме 50 години назад,спора отдавна не е за земята.Земя бол има там.Преди 50 години е имало много държави които сега ги няма.При това положение ако арабите продължават с тия неща няма шанс да се реши кризата,така се усложняват нещата само.Трябва отстъпки да има.Като за начало превителствата на държавите които са в конфликт с Израел трябва да почнат да чистят в собствения си двор.Трябва да се преборят със движения като Хамас,Хизбула и разни борци за справедливост защото те всеки път развалят всеки опит за мир.Друг въпрос е че немогат да се преборят защото терористите и правителствата не са нещо различно.Където няма държавност,закон и институции действа закона на джунглата.Неслучайно ги гледам по телевизията в Рамала местните как се разкарват с Калашници и гранатомети,нещо което неможе да се случи в държава с демокрация.

Чиста проба популизъм-да се залъжат и същевременно нахъсат шиитите в Иран.С едно изречение,което не му коства много и една неизпълнима заплаха Махмуд Ахмадинеджад показва ,че е защитник на праведните,а в същото време и казва:"Ето-тамо е врага!Ние ще го смажем!" :whist:

А в това време суровия петрол отново поскъпна.............. Публикувано изображение

Доколкото съм чел за събитията Египет също е приятелски настроена страна към Израел(вече).

http://bgfactor.org/index_.php?&id=810...d020fe99e23ada2

Египет получава репарации заради Синай от Израел.Египет приема безвизово израелските туристи.Даже не си прави труда да иска долари.Приема нековентируемия шекел за разплащане.Египет първи проумя, че с воена сила като Израел шега не бива и си гледа туризма с пирамидите.Молодци ребята.

Драгозов, според мен Израел не просто преговарят твърдо, те нито веднъж не са се сдържали, когато са били предизвикани, това спред теб е плюс, според мен - не. Колко отвлечени и убити граждани имаха другите държави, а не отидоха да завземат територии в тази или онази държава? Вярно е, че от Западна Европа тук-таме се чуват гласчета, че не са съгласни с политиката на Израел спрямо палестинците и съседите, но това не е реално правене на нещо, което да предотварти тази ситуация. А и интересно защо вие не виждате това, което цивилизованите държави виждат, въпреки че нищо не правят, как оставате без критика тази агресивна политика на Израел? Какви са аргументите, че палестинци, ливанци "нямат държавност,закон и институции действа закона на джунглата" или че "си купуват жените и са пе****сти", за това ли трябва да ги смачкат с активното покровителство на САЩ и бездейственото покровителство на Европа? Или заради това, че имат терористически организации, които с противозаконни и антихуманни начини искат Израел да спрат да раздуват пуешката си гушка? Както съм казвала и друг път между Изтока и Запада ще се увеличаа пропастта, докато дори и ние цивилизованите реагираме в някои ситуации нецивилизовано, щом надигат глави и си позволяват да са несъгласни с нашите решения да отговорим и да им запушим устите - е това не е добра политика! Не искат Израел, да мрат, ще го разширим още повече, така ще млъкнат??! Политиката на Израел е прекалено агресивна, а не превантивно защитна и не ми говорете, че няма друг начин, винаги има мирен начин, особено ако едната страна е по-цивилизована и при това е по-силната, въпросът е, че Израел се чувстват прекалено силни и не искат първи да потърсят този начин, както според мен е редно, при условие, че държавата им е подарък. П.П. Profruit, пак опираш до нравите им и изхождаш от отношението си към палестинците, а е ясно, че ги виждаш като измет, това според теб има ли общо с това кой пръв трябва да направи компромис?

• Автор

А как да преговарят "меко" след като са отвлекли техен войник.Нито едно правителство в света не преговаря с терористи.Спомни си как убиха нашите шофьори в Ирак и икак Путин нареди на баретите за смажат чеченците в Беслан и театъра макар и с цената на много жертви.На такива направиш ли им отстъпка един път той няма да им е единствен и ще почнат ежедневно да отвличат някой с цел постигане на целите си.Виж,аз не съм нито мюсюлманин нито евреин и не симпатизирам на никакви религии.Заключенията ми се вадят от досегашни събития и четене тук там.

Ливан официално поискал примирие от Израел.Що за наглост,все едно някой да ти врътне два шамара и после да ти се извини.

Ами има и такива.

Profruit на 100% ни съвпадат мненията, както с твото dragozow

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.