Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 185 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      115
    • да правят какво си искат
      4%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      56
    • по-скоро НЕ
      64%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      57%
      104
    • не
      42%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Та нали сам Ясер Арафат обяви че ако там има Израел,Палестина няма да бъде обявена като държава.Или греша?

Всеки има право на свое мислене, аз не го одобрявам(това кото ти писа че било казано от еврейски журналист) но медии много,крайни гледни точки, много.Навсякъде е така

Ех Shak Shak.

Написах бивш еврейски журналист.

И той е бивш еврейски журналист,но настоящ ПРЕЗИДЕНТ НА ИЗРАЕЛ И СЕ НАРИЧА Моше Кацав.

Радвам се че призна официално изразената държавна политика на Израел за погрешна.

Можеш да прочетеш

Специално за "Стандарт" ексклузивно интервю с президента Моше Кацав

Сега стана ли ясно кой е пречил с всички сили.

http://www.omda.bg/BULG/NAROD/Ogradite%20na%20Erusalim-2.htm

• Отговори 3,7k
  • Прегледи 263,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

Ех Shak Shak.

Написах бивш еврейски журналист.

И той е бивш еврейски журналист,но настоящ ПРЕЗИДЕНТ НА ИЗРАЕЛ И СЕ НАРИЧА Моше Кацав.

Радвам се че призна официално изразената държавна политика на Израел за погрешна.

Можеш да прочетеш

Сега стана ли ясно кой е пречил с всички сили.

http://www.omda.bg/BULG/NAROD/Ogradite%20na%20Erusalim-2.htm

Ето за това те помолих за линка, за да се прочете цялото интервю и да се видят гледните точки.Защо не спомена предните неща?

Хора прочетете го цялото и внимателно

Много подвеждащо си го направил ;)

В дъното на цялата война е Иран.Имперски амбиции или установяване на ислямизъм.

Ще ми стане смешно, ако сега се намери някой "пацифист" и седне да ми обясни, защо убиват жена с чук пред публика, само защото си боядисала ноктите с лак.Оказва се, че онанизма също се преследва сурово от закона.

Виновникът го доказах повече от ясно.

В дъното на войната е Израел.

А на мен ще ми стане смешно ако за убийството на тази жена ти набедиш исляма.

Колкото до онанизма това са си твои приказки.

Ето за това те помолих за линка, за да се прочете цялото интервю и да се видят гледните точки.Защо не спомена предните неща?

Хора прочетете го цялото и внимателно

Много подвеждащо си го направил ;)

Koe e подвеждащото.Къде се намира макар и една моя невярна дума.

И не ме интересува гледната точка на Моше Кацав.

Той си е признал.Какви обяснения дава това е без значение

Редактирано от badr (преглед на промените)

Кой каза, че това са изконни израелски теритотии? Върнете се 12 века назад при образуването на еврейската държава и ще видите с кого е водил войни Израил. Това са вече установилите там своята държава Филистимци или като днес казваме Палестинци. Ако тръгнем по тази логика, значи това са изконни палестински територии. А от къде иде Израил за да влезе в Ханаан (така се е наричал този регион тогава), ами от етиопските равнини, които са били египетско владение. Ами нека Израел тогава да обяви и Египет за своя изконна земя. Ами преди да идат в Египет? Ами светия праотец Авраам тръгва от Ур, град в днешен Иран. Защо тогава да не анексират и Иран? Не може да се спекулира с миналото! То отдавна се е променило! Да, променило се е, и Израел по една или друга причина съществува. Всеки има право да съществува! Палестинците също! За да има баланс трябва теглилките в двете блюда на везната да са еднакви. Значи за всеки е морално да съществува и за всеки е морално да се опитва да оцелее. Кой тогава е морален, Израел или Палестинците. Отговорът е очевидна мъртва хватка. И изходът от тази хватка е единоборството. Но в там, в битките също има морал, иначе нямаше да има Женевска Конвенция и т.н. Част от моралът е всеки да се оправи сам и ако не може, да отстъпи. Питам аз, Израел сам ли се бори или получава помощ за борбата си, финансова, техническа, логистическа? Израел своите ли нтереси защитава или чужди? Ето това не ми харесва - популизма, и демагогията с която си служи Израел, а също и че цените на петрола скачат...

badr, да не пишем тук за и против исляма.Знаем си го. ЦъК

А по темата искам да попитам нещо знаещите тук-има ли държава на този свят, чийто граници не са извоювани с битка.

Profruit, пак пишеш глупости Публикувано изображение !

Падналите до сега 1400 катюши са сирийско производство

Най-вече иранско...

Насралла е домогнат от МОСАД и с 500кг умна бомба е ранен в бункера си

Насрала изобщо не е бил там, разрушаването на бункера е просто демонстрация на сила, а не е имало за цел да убие когото и да било.

Около трите големи града Тел Авив, Хайфа и Ашдод са разгърнати батареи за прихващане "Патриот".

И какво следва от това!? Това са зенитни ракети с малки възможности за прехващане на балистични ракети с малък обсег, до 500 км. Срещу използваните от Хизбула ракети са напълно неефективни.

Често катюшите се изстрелват от самари на магарета

Магарето не може дори да пренесе по далекобойните варианти Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Оказва се, че (В Иран) онанизма също се преследва сурово от закона .

Виж ти, какъв ти бил проблема....

Koe e подвеждащото.Къде се намира макар и една моя невярна дума.

И не ме интересува гледната точка на Моше Кацав.

Той си е признал.Какви обяснения дава това е без значение

Ами даде един малък цитат от едно доста просторно изказване, при по-внимателен прочит се разбира че нещата са по друг начин, има доста голяма разлика

Profruit, пак пишеш глупости Публикувано изображение !

Най-вече иранско...

Насрала изобщо не е бил там, разрушаването на бункера е просто демонстрация на сила, а не е имало за цел да убие когото и да било.

И какво следва от това!? Това са зенитни ракети с малки възможности за прехващане на балистични ракети с малък обсег, до 500 км. Срещу използваните от Хизбула ракети са напълно неефективни.

Магарето не може дори да пренесе по далекобойните варианти Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Виж ти, какъв ти бил проблема....

А това не го разбрах, признавам

А това не го разбрах, признавам

Shak, не е лесно да се търпи опонент, още по-трудно е да водиш компетентен спор. Публикувано изображение

Не визирам никого ;)

Shak, не е лесно да се търпи опонент, още по-трудно е да водиш компетентен спор. Публикувано изображение

Не визирам никого ;)

Вярно е, има тук един, който пък мен не търпи, ама нейсе.

Различни хора , различни нрави Публикувано изображение

Редактирано от Shak (преглед на промените)

Толкова си права Инфинити,че чак сама не усещаш колко.Компетентен спор се води с хора знаещи и разбиращи в дълбочина проблема,не с някой чиито собствени предпочитания само или предразсъдъци го карат да изсмуква доводи от пръстите си и да ги казва без най малко да се обоснове. А и мисля че вече се съгласихме всички че Израел е силната страна,но и че правото е на страната на палестинците,ливанците и изобщо народите които са съседи на Израел. А това за Иран,пак започваме да изпадаме като Буш във истерия само и само да няма някой друг нещо което ще ни поохлади да го нападнем.Всичко е интереси,а онеправданите са палестинците и ливанците. А бомбандирането на палестинския бежански лагер с над 80 хиляди жители нещо го избегнахте.Нима всички там са "терористи" както ги наричате? А нима прословутия МОСАД е толкова слаб че не може да ги намери един по един както хванаха Айхман? Или просто интереса на САЩ и Израел е да предизвикат и Иран,за да имат повод САЩ да ги нападнат.Колко удобно ще им е на САЩ подобна възможност,да вземат и техния петрол,а Израел да се почуства господар и силния в целяиа арабски свят,колко удобно наистина. Само времето ще покаже ,но мисля че натам отиват нещата.А САЩ колкото и да се зъбят малко ме съмнява да ударят ,все още не са си подсигурили гърба -Ирак в една бъдеща война с Иран .А това е грешка която не биха искали да допускат ;)

badr, да не пишем тук за и против исляма.Знаем си го. ЦъК

А по темата искам да попитам нещо знаещите тук-има ли държава на този свят, чийто граници не са извоювани с битка.

Защо тогава палестинците, когато да водят битка за да защитят исканията си, бват наричани с най-обидни имена?

Защо тогава палестинците, когато да водят битка за да защитят исканията си, бват наричани с най-обидни имена?

А какви са техните искания? ;)

Ами даде един малък цитат от едно доста просторно изказване, при по-внимателен прочит се разбира че нещата са по друг начин, има доста голяма разлика

Нищо различно не се разбира.Оправданията за тези действия не отричат фактите.Затова и ги пропуснах.

Ще отречеш ли сега че именно Израел е пречел за създаването на Палестинска държава през всичките тези години.Щото Моше Кацав си го признава.

Ти можеш да ги разбираш по-друг начин нещата.

Това обаче е интерпретация на фактите,а не факти.

Нищо различно не се разбира.Оправданията за тези действия не отричат фактите.Затова и ги пропуснах.

Ще отречеш ли сега че именно Израел е пречел за създаването на Палестинска държава през всичките тези години.Щото Моше Кацав си го признава.

Ти можеш да ги разбираш по-друг начин нещата.

Това обаче е интерпретация на фактите,а не факти.

Напротив, пропускаш че преди това тези земи са анексирани от друг и този анекс не е признат от ... никой освен Ливан

Едит: - Чрез един въпрос вие покрихте теми за цяло едно поколение (смее се). От самото начало, след войната през 60-те, позицията на мнозинството израелци беше, че така наречените "окупирани територии", че някои части от тези земи принадлежат на израелския народ, защото са част от историята на евреите. Например Хеброн, Наблуз, Витлеем, Йерихон и др. И защото Западният бряг и Газа никога не бяха признати от международните фактори... Хашемитското кралство ги анексира, крал Абдала, бащата на крал Хюсеин, той реши да ги анексира и само една страна в света реши да признае това анексиране - Ливан. Не Египет, не Сирия, не Европа, не Америка, не ООН... И не ние започнахме войната през 60-те, тя бе започната от

Хашемитското кралство срещу нас

Победихме и окупирахме териториите. Сега много израелци казват: тези територии принадлежат на нашата история, те са част от нашето минало, не е имало друг суверенитет върху тези територии, те ни принадлежат. Но по-късно в Израел разбрахме, че анексирането на Западния бряг и Газа към Израел е невъзможно. Така че казахме - добре, целта ни не е анексиране, а предотвратяването на независима палестинска държава на тези територии. Ето и аргумента, който използвахме през 80-те години: казвахме си, ако палестинците представляват нация, защо арабският свят не бе дал суверенитет, независимост на палестинците преди 1967 г.? Териториите бяха окупирани от Израел само от 1967 г., но арабският свят, мюсюлманският свят бяха против този суверенитет, те бяха против него. Добре, арабският свят е против независимата палестинска държава, защо ние, евреите, трябва да установяваме още една арабска държава, вече има 22 арабски страни в региона? И по-късно заради споразуменията от Осло (вече сме през 90-те години) там Ицхак Рабин направи исторически завой, там започнахме да говорим за палестинска власт. Менахем Бегин, водейки мирните преговори с египетския президент Садат, каза, че е готов да даде пълна автономия на палестинския народ. Но Ицхак Рабин направи още една крачка към палестинците - той се ръкува с Ясер Арафат, той се срещна с него в Белия дом във Вашингтон и имаме днес това, което наричаме палестинска автономия. Само преди четири години израелското правителство и израелският парламент начело с Ариел Шарон решиха да подкрепят палестинската независима държава. Разбира се, имаме много аргументи за всяка позиция, която отбелязах от 1967 г. до днес. Но днес действителността е такава, че пътната карта, която Израел прие, включва признаване на палестинска автономия и палестинска независима държава. Така че израснахме...

Всичко е геополитика,всичко е предварително дирижирано и отработено,а вие сте седнали да се джафкате кой има и кой няма право...Няма виновни в тази ситуация! ПОложението просто е такова,каквото е. И оттук трябва да се работи за един положителен изход,а не да се рови в миналото.

Хей Шак,я кажи да чуем от кого са анексирани преид това:) Ако наистина има такова нещо впрочем.Момче,недей изсмуква неща които си чул само,те и митовете така се разпространяват но все пак не сме тука да слушаме приказки за деца нали ;) Айде дерзай и давай довиди,недей става смешен,както с кремацията в исляма,хаха. Значи законни еврейски територии били,ти за кои хилядолетия говориш,за кои векове,и за колко години става въпрос.Айде да не изпадаме в позиция на това траките ако се появят да ни изгонят от БГ,голям смях ще падне.

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Хей Шак,я кажи да чуем от кого са анексирани преид това:) Ако наистина има такова нещо впрочем.Момче,недей изсмуква неща които си чул само,те и митовете така се разпространяват но все пак не сме тука да слушаме приказки за деца нали ;)

Айде дерзай и давай довиди,недей става смешен,както с кремацията в исляма,хаха.

Ами човека линк ти е дал няколко поста по-горе, аз дори после писах всеки по-внимателно да го прочете Публикувано изображение

Тук

А какви са техните искания? :)

Нима не е видно? Хората искат да живеят със собствената си вяра и култура на мястото където са живели техните бащи, дядовци и прадядовци през последните стотина години.

Ами човека линк ти е дал няколко поста по-горе, аз дори после писах всеки по-внимателно да го прочете Публикувано изображение

Да четох,ама ти знаеш ли или само сляпо вярваш на казаното от него :). Ако аз ти кажа че тука е имало турци преди българи дали ще ми повярваш сляпо ;)хахаха.

А сто пъти съм казвал по тези теми,абе четете древна история за да видите за какво право на евреите става въпрос,ама не,всеки пак неговата си знае.Истината е че те нямат никаквои историческо и морално право на тези земи.Просто си ги натресоха от европа и цял свят след втората световна там,и те почнаха да си правят каквото искат.Държава не се създава така,така се създават само проблеми;).Кавито виждаме.

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Нима не е видно? Хората искат да живеят със собствената си вяра и култура на мястото където са живели техните бащи, дядовци и прадядовци през последните стотина години.

Никой не им е попречил.При създаването на Израел те бягат САМИ

Не мога да разбера,защо от седмици се ядете като бесни кучета?Дъвчете и предъвквате едно и също,обиждате се!Защо просто не се спрете за малко и не запазите ЕДНА минута мълчание,за всички онези хора,който тази нощ няма да си легнат!?Който повече няма да видят децата си,били те от "едните"или от "другите"!

Бягат, защото това вече е друго място където тяхната религия и култура не се уважават или поне няма да е същотото като е било.

Естествено е да бягат сами.Да не мислиш че са им помагали да избягат.

Нали няма да вземеш да твърдиш,че са бягали,защото леката атлетика им допада.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Бягат, защото това вече е друго място където тяхната религия и култура не се уважават или поне няма да е същотото като е било.

Естествено е да бягат сами.Да не мислиш че са им помагали да избягат.

Нали няма да вземеш да твърдиш,че са бягали,защото леката атлетика им допада.

Не, разчитали са, след войната обявена на Израел од другите арабски страни, да бъде унищожен Израел и те да се върнат,след като това не става се организира ООП , точно от тези избягали.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.