Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 183 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      113
    • да правят какво си искат
      5%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      54
    • по-скоро НЕ
      65%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      56%
      102
    • не
      43%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

На Буш не му стиска да каже каквото и да е на Иран поради една проста причина Иран се намира доста близо до Русия, а братушките са най-въоръжени от всички държави по света и ако се решат да започнат да заличават и ще си имаме WORLD WAR 3 и ще стане една голяма касапница.

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 250,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

• Автор

Русия няма да си мръдне пръста за Иран,в момента нейн приоритет са природните и богатства които вдигнаха икономиката и на крака.Това че се въздържа от гласуване или е против резолюция за Иран в съвета за сигурност не означава нищо.Природния газ има много повече пазар в САЩ отколкото в Иран.

Ето ,моето мнение : Пазете се от араби, евреи и ... китаици :speak: да не забравяме и американците :angry: Еин дол дренки са всички, да прибавм към тях французи, италианци, германци...списъкът е дълъг. Всеки защитава себе си, разликата е в методите. Кофтито е, че тая техническа революция завари различните нациии на различно ниво на развитие, което е главна причина за сегашното положение. Аз не мога да взема ничия страна, но винаги ще бъда на страната на ония, които уважават България, и които са коректни с нас! В момента съм на страната на Израел, но не искам да си имам работа с евреи, макар че сега работя главно за тях. Ако не бяха евреите, нямаше да ми се вдигне жизнения стандарт в момента... За мен е важно какво аз мога да спечеля от цялата работа. Ако утре ми кажат: Моето момче, нещо не си вършиш работата както трябва, аз ще им тегля една майна и не само аз !!! Животът е сложен и няма място за много емоциии!!!

Сега ще напиша нещо, което не е за вярване.За мъжкото дупе.В мюсюлманския свят без значение арабин, турчин , перс, жената се купува.Ти искаш ли да бъдеш купена, а не спечелена с любов?

Жениха отива при бащата и започва пазарлък.Щом може да издържа жената и децата от нея да я взима и да си прави харем.Египет е бедна държава.Там има много бедни мъже.Ми не могат да си купят булка.Публични домове няма. И какво прави един мъж на 25 години.Изпе****сява се.Е какво очакваш?

Разбира се,че не е за вярване.Всяко подобно твърдение е изключително долнопробна клевета.

В библията православни християнино пише : НЕ ЛЪЖИ.

Това разбира се не ти попречи да надръкаш простотии с една единствена цел.

И тя е създаване на междурелигиозни конфликти и насаждане на нетърпимост към определена религиозна група.

В ислямът същесвува задължението махар(думата е непроизносима на български и затова и транскрипцията по всяка вероятност не е точна)

Смислите на това задължение са следните:

Бащите на младоженците се уговарят в качеството им на представители на младата двойка за предварителна задължителна помощ от страна на бъдещия съпруг към съпругата.

Целите на тази помощ са следните:

В исляма задължението за издръжката на семейството се пада изключително на мъжа.

Собствеността на жената е неприкосновена за мъжа.С други думи жената може да разпорежда както намери за добре с всичко което е нейна собственост без намеса от страна на мъжа и,като това не отменя задължението на мъжа да се грижи за нейните нужди.Всичко което жената придобие и по време на брака е отново нейна изключителна собственост.

Помощта,за която говоря,става собственост на бъдещата съпруга.

Размера на помощта зависи от възможностите на бъдещия съпруг.

Известно е че средната продължителност на живота при жените е по-голяма от тази при мъжете.

По този начин се гарантират средства за препитание на жената най-малко за известен период от време след смъртта на съпруга(било от старост или друга причина).

Също така по-този начин се гарантира че мъжът е достатъчно зрял и че разполага с възможности да посрещне бъдещите нужди на семейството.

Тези въпроси се договарят от бащите,защото те са по-опитни,не се влиаят от емоциите в такава степен както младоженците,ще се стараят да намерят разумен размер на помощта така че да не е непосилна,но и да е достатъчна.Бащите мислят доброто на деца си.

Допустимо е ако младоженеца е беден помощта да се изразява дори и само в прочитането на молитва.

Съвсем пък не е задължително помощта да бъде в пари.

Задължително условие фард(неотменимо задължение) за сключване на брака е изричното съгласие на младоженката и то изразено напълно доброволно три пъти.Задължение на имама(свещенника извършващ обряда) е да се убеди в доброволността на този акт,същото задължение лежи и върху свидетелите на брака.

Допустимо,макар и крайно нежелателно е момичето да се омъжи без съгласието на родителите.

Ми не могат да си купят булка.Публични домове няма. И какво прави един мъж на 25 години.Изпе****сява се.Е какво очакваш?

На тази лъжа пак ще противопоставя фактите.

Известно е че най ниското равнище на разпостранение на СПИН и другите болести предавани по полов път е именно в страни където преобладваща религия е Ислямът.

Странно как контрастира това с твоите брътвежи като се има предвид че педалите са от най рисковите групи за разпострание на тези болести.

Отделно от това в много от тези страни с закон са забранени извънбрачните полови връзки,както и хомосексуалните контакти.

Също така в нито една мюсулманска страна не са разрешени и никога няма да бъдат разрешени еднополови бракове.Твърдя че неодобрението към хомосексуалните отклонения в ислямския свят е много по-високо от където и да е другаде.Последното нещо което ще се случи в ислямска страна е гей парад.

Безсмилено предполагам е да съобщя че исляма категорично забранява пе****стията.

@dragozow

Ако не ме лъже паметта ти призоваваше да няма обиди и че всички постове съдържащи такива ще бъдат изтривани.

Има няколко истини и те са:

1.Хитлер не случайно ги е избивал

2.Публична тайна е че света се управлява от израелци

3.Никой от съседните държави на Израел не я обичат (все пак ООН са ги населили там без да пита никий)

4.Мислят се за господари на света и никой нищо не може да и направи

.

.

.

Не ви ли прави впечатление че и отвличат ВОЙНИЦИ(не цивилно население), а израелците убиват 90% ЦИВИЛНО население.А и ако не знаете там войниците(мъже и жени) ходят по улиците с заредени автомати и с бойни патрони.

Един единствен коментар: Ненавист и расистки изказвания подтикващи аудиторията към расова дискриминация Публикувано изображение:)

Kои ние?

После войната не е предизвикана от Израел а от арабите, които са несъгласни с установяването на държавата Израел.После това не е била палестинска земя, първоначално е била в границите на турската империя,после Английски прпотекторат.Какво са им криви еврйте на арабите, че те (арабите) са несъгласни там да има държава Израел? Прост отговор интереси от страна на великите сили,не е интересна държавата Израел, колкото граничещите с нея, богати на петролни находища страни, за да може да се експлоатират по някакъв по изгоден начин от великите сили там трябва да има вражда.Там имат интереси САЩ,Русия,Франция,Германия - всички изкат да се доберат да ПЕТРОЛА...

Мое изказване потвърдено после от Profuit и неоспорвано до сега

Безсилието взе връх.

Ако някой ми бе,казал,че в 21 век ще видя защита на аргументи с това: "И никога на такива няма да дам и другата си буза,ще им отрежа по-скоро главите ", в български форум и то тоя,нямаше да повярвам.Освен,че нарушава основни правила/на форума/,този цитат ,едно към едно визира и един член от НК.

П.П.Каквато и да е хуманна кауза,защитавана от РЕЗАЧИ на глави е ОБРЕЧЕНА.

Жал ми е за теб.

Да, това просто не би могло да се коментира. (изказването на Морфей А)

Ливан официално поискал примирие от Израел.Що за наглост,все едно някой да ти врътне два шамара и после да ти се извини.

Ами ще поискат dragozow иначе ще сравнят със земята , но когато са давали земя на терористични групировки, да са мислили, подкрепям те на 100%

@arti ,не си права като казваш че Израел никога не е правил опити за преговори.Преди палестинските терористи да отвлекат войника нали преговаряха.Вярно Израел са малко твърди в преговорите ама те не преговарят с който и да е,а с Хамас което си е терористична организация(макар че има уж политическо крило).Нека не се връщаме 50 години назад,спора отдавна не е за земята.Земя бол има там.Преди 50 години е имало много държави които сега ги няма.При това положение ако арабите продължават с тия неща няма шанс да се реши кризата,така се усложняват нещата само.Трябва отстъпки да има.Като за начало превителствата на държавите които са в конфликт с Израел трябва да почнат да чистят в собствения си двор.Трябва да се преборят със движения като Хамас,Хизбула и разни борци за справедливост защото те всеки път развалят всеки опит за мир.Друг въпрос е че немогат да се преборят защото терористите и правителствата не са нещо различно.Където няма държавност,закон и институции действа закона на джунглата.Неслучайно ги гледам по телевизията в Рамала местните как се разкарват с Калашници и гранатомети,нещо което неможе да се случи в държава с демокрация.

Нетговарящо на истината твърдение,многократно, е имало мирни преговори, дори веднъж почти беше постигнат мир когато премиерът на Израел плати с живота си за тези пеговори ;)

Египет получава репарации заради Синай от Израел.Египет приема безвизово израелските туристи.Даже не си прави труда да иска долари.Приема нековентируемия шекел за разплащане.Египет първи проумя, че с воена сила като Израел шега не бива и си гледа туризма с пирамидите.Молодци ребята.

Казах го преди и пак ще го кажа, тези от арабските страни, подпиисали мирен договор с Израел в монета са проспериращи и нямат никакви проблеми.Profruitнапълно си прав

Ето ,моето мнение :

Пазете се от араби, евреи и ... китаици ;) да не забравяме и американците ;) Еин дол дренки са всички, да прибавм към тях французи, италианци, германци...списъкът е дълъг. Всеки защитава себе си, разликата е в методите. Кофтито е, че тая техническа революция завари различните нациии на различно ниво на развитие, което е главна причина за сегашното положение. Аз не мога да взема ничия страна, но винаги ще бъда на страната на ония, които уважават България, и които са коректни с нас! В момента съм на страната на Израел, но не искам да си имам работа с евреи, макар че сега работя главно за тях. Ако не бяха евреите, нямаше да ми се вдигне жизнения стандарт в момента... За мен е важно какво аз мога да спечеля от цялата работа. Ако утре ми кажат: Моето момче, нещо не си вършиш работата както трябва, аз ще им тегля една майна и не само аз !!! Животът е сложен и няма място за много емоциии!!!

Offtopic, не говорим от кого и как трябва да се пазим, а за определен кнфликт и генезиса му.

Русия няма да си мръдне пръста за Иран,в момента нейн приоритет са природните и богатства които вдигнаха икономиката и на крака.Това че се въздържа от гласуване или е против резолюция за Иран в съвета за сигурност не означава нищо.Природния газ има много повече пазар в САЩ отколкото в Иран.

Да dragozow но съвсем наскоро един от шефовете на "БулгарГаз" съобщи че руските източници на природни ресурси са на изчерпване ( по специялно газта ) така че не се знае от къде ще излезне заека.
  • Автор

Да dragozow но съвсем наскоро един от шефовете на "БулгарГаз" съобщи че руските източници на природни ресурси са на изчерпване ( по специялно газта ) така че не се знае от къде ще излезне заека.

Казал го е за да вдигне цената най-вероятно.Ако са на изчерпване няма да строят газопроводи като луди.Ерата на комунизна мина и те вече искат да продават на пазарни цени което би издигнало руската икономика в небесата,що да го дават "по приятелски" щом имат клиенти за пазарна цена?Това също е метод и за изнудване на държави,без газ неможе все пак.

Казал го е за да вдигне цената най-вероятно.Ако са на изчерпване няма да строят газопроводи като луди.Ерата на комунизна мина и те вече искат да продават на пазарни цени което би издигнало руската икономика в небесата,що да го дават "по приятелски" щом имат клиенти за пазарна цена?Това също е метод и за изнудване на държави,без газ неможе все пак.

Не, споменато беше че в момента Русия търси алтернативни вариянти тип Храни - Газ, въобще бартери и обвиняваше Овчаров че иска да пави нови договори,сега които ще бъдат на по-високи цени, а руснаците ще му намерят цаката да изкарат газ, но гореспоменатият е един пт вариянтите - ще помогнем ама вие ще дадете безплатно газ, или нещо такова.Не ми се задълбочава в тази тема понеже нямам познания по нея Публикувано изображение
  • Автор

Безплатно няма да има вече,ще видиш че ще ни прецакат за газа както направиха с някои бивши руски републики.В тях е и ножа,и хляба.Ние нямаме нищо за да се пазарим.

Ето доста факти и обстоятелства,на който му се чете на руски и има време:

http://softoroom.net/topic19063s0.html?p=1...mp;#entry107551

Всеки да преценява сам.

Безплатно няма да има вече,ще видиш че ще ни прецакат за газа както направиха с някои бивши руски републики.В тях е и ножа,и хляба.Ние нямаме нищо за да се пазарим.

Не знам , май до 2010 година имаме догово за определена цена, ама че ще ни прецакат спор няма, винаги е било така
  • Автор

Всеки да преценява сам.

Има за четене много в нета,неможеш да изчетеш всичко.В Уикипедия са описани историите на държавите,войни и т.н.
  • Автор

Да,до 2010 година е.Руснаците още от сега си правят устата за промяна на цената.Представи си като изтече договора.

На Буш не му стиска да каже каквото и да е на Иран поради една проста причина Иран се намира доста близо до Русия, а братушките са най-въоръжени от всички държави по света и ако се решат да започнат да заличават и ще си имаме WORLD WAR 3 и ще стане една голяма касапница.

[OFF]После от САЩ ще направят филм, а от ЕА ще направят игра по филма :) ... Аз предлагам с някоя красива форумица да се скрием нейде и после да населим света Публикувано изображение [/OFF]

Незнам всичко там е един затворен кръг, от който няма спасение... (Черногледо, нали?)

Всеки да преценява сам.

Смятам че коментар не е нужен, незабавен и съкрушаващ ответен удар от страна на Израел, той е длъжен да се защити

Да,до 2010 година е.Руснаците още от сега си правят устата за промяна на цената.Представи си като изтече договора.

Не искам и да си мисля :)

Още малко интересна информация, за наболялата напоследък във форума тема. Още удари по Ливан, Сирия застана срещу Израел Лидерът на "Хизбула" шейх Хасан Насрала обяви "открита война" на израелците Израелски изтребители Ф-16 нанесоха тази сутринта удар по най-големия палестински бежански лагер в Ливан "Аин ал илуа" край град Сайда, Южен Ливан. В лагера живеят 85 хиляди палестинци. Военновъздушните сили на Израел атакуваха и магистралата, свързваща Бейрут и Сайда. В района са разположени складове и бази на радикалната палестинска групировка "Народен фронт за освобождение на Палестина" (генерално командване), които са съюзници на "Хизбула", предадоха световните агенции. За първи път от началото на военните действия на бомбардировки бяха подложени и околностите на град Триполи, разположен на около 90 км северно от Бейрут. Израелски хеликоптери "Апачи" обстрелваха с ракети палестинска правителствена сграда и мост в централната част на ивицата Газа при два отделни въздушни удара през изминалата нощ, съобщиха палестински източници. Първият удар бе насочен срещу сграда на министерството на икономиката в град Газа, близо до жилищен квартал с 600 жители. По-късно бе разрушен мост близо до бежанския лагер Бурейдж. Също снощи Израел разруши главната квартира на "Хизбула" в югоизточното бейрутско предградие Харек Хорейк, предадоха агенциите. Според израелска телевизия целта е била да бъде убит лидерът на движението шейх Хасан Насрала. От "Хизбула" заявиха, че шейхът, семейството му и охраната му не са пострадали. Междувременно Насрала обяви "открита война" на израелците в аудиозапис, излъчен по телевизията на групировката "Ал Манар". Вие искахте открита война и ние сме готови за открита война", каза той. Сирия ще подкрепи съюзниците си "Хизбула" и Ливан срещу израелските атаки, заяви управляващата партия БААС. "Сирийският народ е готов да окаже пълна подкрепа на ливанския народ в историческата му съпротива, за да устои на варварската агресия и престъпленията на Израел", се казва в комюнике на ръководството на партията, цитирано от Ройтерс. Бившият израелски премиер Ехуд Барак не изключва възможността за израелски удари по Сирия. В интервю за неделното издание "Велт ам зонтаг", откъси от което бяха разпространени предварително, Барак заяви: "Надявам се, че това няма да бъде необходимо. Но сирийците покровителстват "Хамас", а щабът на палестинското движение действа от Дамаск". Сирия поддържа логистично и "Хизбула" - част от оръжието, използвано за обстрел на Израел, се внася в Ливан през летището на Дамаск, добавя Барак, под чието ръководство през май 2000 г. израелската армия се изтегли от Южен Ливан след 18-годишна окупация. Пентагона уведоми Конгреса на САЩ за плановете си да продаде на Израел самолетно гориво за 210 млн. долара "за поддържането на мира и сигурността в района", предаде Ройтерс. Планираната продажба на JP-8 ще позволи на Израел да поддържа оперативната способност на авиацията си и няма да повлияе на основния военен баланс в района, се казва в уведомителното писмо до Конгреса. Сделката била поискана от Израел, но не се уточнява кога. Продажбата може да бъде блокирана от Конгреса, ако и двете камари приемат отхвърлящи я резолюции в 30-дневен срок.

Просто е смешно да слушам как военна сила като Израел нямала друг избор освен да отговаря на някакви дребни терористични удари с война и със завладяване на територии. Смешно е да слушам как тези или онези били виновни за всичко - определено и двете страни имат огромна вина, вече казах кой според мен трябва да отстъпва повече и защо. Не съм видяла аргументи срещу това. А мнението ти Шак сега ще бъде коменитрано: "После войната не е предизвикана от Израел а от арабите, които са несъгласни с установяването на държавата Израел.После това не е била палестинска земя, първоначално е била в границите на турската империя,после Английски прпотекторат.Какво са им криви еврйте на арабите, че те (арабите) са несъгласни там да има държава Израел?" Според теб кое всъщност е предизвикателството това да направиш държава Израел, при условие, че само евреите са били "за", а на териотрията е имало страшно много палестинци или това да си палестинец и да бъдеш против тази държава? И какво, вместо нещата да се решат по някакъв мирен път, Израел прави най-лесното възможно разширява си още територията под предлог, че се защитава. Айде няма нужда, една толкова силна войска да не може само да отблъсква без да завзема, пълни измислици. Ето това също никой не го е оборил и като че ли никой не иска да слуша за корените на конфликта, важно е какви пе****сти са сега, какви атентати правят, какви мизерници са и т.н. Наистина ли сте 100% на страната на Израел без да имате никакви колебания относно тази си позиция? Дано по-малко хора от такъв тип да попадат във властта, защото ще има още много жертви при такива крайни мнения.

• Автор

Арти,Израел няма за цел да завземе земята на Ливан.Искат да убият шефа на Хизбулла и тоя път май ще го постигнат.

• Автор

Нищо няма да направи и Сирия,те са малко по-силни от Ливан.Тъкмо си мислех че тоя път ще си замълчат ама не.Те открито подкрепят тероризма.

Борбата за свобода,не е тероризъм ! :)

Бих се радвал да съм гражданин на държава, която отговаря с целия си ресурс, вкл. и военен на посегателствата срещу своите граждани!Историята е показала, че срещу ислямизма и тероризма, единственият адекватен отговор е този на оръжието!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.