Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 183 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      113
    • да правят какво си искат
      5%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      54
    • по-скоро НЕ
      65%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      56%
      102
    • не
      43%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Следя темата с интерес, нямам позиция защото не съм запознат като цяло с фактите и не искам да си правя пребързани изводи, а само да споделя няколко мои разсъждения. Лично аз досега не съм чул някой да е успял да се противопостави адекватно на тероризма. Така че не мога да се съглася с твърдението на stanley56, че "единственият адекватен отговор е този на оръжието!". Има много по-адекватни отговори, но за това се изискват доста отстъпки, а те винаги са свързани с финансови и териториални загуби. Има нещо много нередно в това един човек да се увие в динамит и да се взриви насред тълпата. Нека изключим теорията за фанатизма, защото тя не винаги е най-адекватна и правилна. Нещо много нередно кара същия този човек, да сложи край на живота си повличайки невинни хора. Има нещо много нередно и със сигурност не са виновни невинните жертви. Сами разбирате че трудно някои би отстъпил теротории, а още по-малко доходоносни такива. Ясно е че власта опиянява и някои лидери са се самозабравили. Аз лично не знам как спят тези хора, след като току що са подписали документ, с които избиват хиляди ХОРА. Винаги има друго решение освен насилието, защото то в повечето случаи не е никакво решение, а подклаждане на огъня. Все някой трябва да отстъпи, да спре безумието на войната. Банално е но в нея (войната) победители няма, има само една статистика на невинни жертви, която се увеличава всеки изминал ден. Имах възможността последните няколко години и най-вече изминалата да бъда в компанията на хора от цял свят. Класът ми беше съставен от 20 човека от 19 различни страни включително Пакистан, Ливан, Бангладеш, Индия, САЩ, Колумбия и прочие. Много добра приятелка ходи с Израелец(арабската част) от няколко години, а една от най-добрите й приятелки е Израелка(еврейка). И двамата са съвсем нормални и нямат никакви проблеми помежду си, както и всички тези хора, от всички тези страни, които споменах. Прекрасни човешки създания, интелигентни, ерудирани, добри хора. Повярвайте ми няма никаква разлика между тях. За мен всяко делене на основа еврей, араби, негри, китайици, американци, европейци е изключително елементарно, изкуствено създадено и подклаждано. Само че всичко това се развива в Западна Европа и се питам аз, това ли е причината да има мир? Не бихте ли отстъпили 10 кв. км, за да спасите 10000 човешки живота. Светът става все по-малък и малък и конфликтите започват да засягат все повече хора. Трябва да се научим да живеем в него, без да правим разграничение на основата на раса, религия и националсност.

Редактирано от lpa (преглед на промените)

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 250,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

За жалост не всички мислят като тебе. Много би ми се искало поне 25% от населението на на тази земя да има твоето мислене, но в повечето случай се мисли единствено как да владееш, и как да направиш повече пари. Морала остава на втори план, от което много ме боли, защото хората трябва да се осъзнаят, че това което сега вършат работи срещу тях.

lpaтова което си написал звучи прекрасно, но реалността, за съжаление, е друга - нашият свят винаги се е управлявал от интересите, а не от морала.Велики са тези държави, които най-добре защитават и устояват своите собствени интереси.Всичко останало са красиви приказки!

Редактирано от stanley56 (преглед на промените)

Знам че звучи наивно, но все пак аз не искам да мисля по-друг начин! Повярвайте ми има много хора, който мислят по този начи и не е нужно само защото парите движат света, да се избиват хиляди невинни хора. stanley56, лпа LPA :ph34r: досега няма юзер, който да не ми е сбъркал ника :baby:

Знам че звучи наивно, но все пак аз не искам да мисля по-друг начин!

Повярвайте ми има много хора, който мислят по този начи и не е нужно само защото парите движат света, да се избиват хиляди невинни хора.

stanley56, лпа LPA :ph34r:

досега няма юзер, който да не ми е сбъркал ника :baby:

То и Джон Ленън има една прекрасна песен "Imagine", и много хора я харесват,но си остава само песен. Реалността е друга
В допълнение на това имаме претенцийте да сме си на 3 морета :ph34r:
Ако имаме подкрепата на някоя малка държавица подобна на САЩ щяхме на минутата да предявим претенции за излаз на още две морета. Веднага ще се намерят хора като от "Атака" които да провокират такива действия.

Не ми я понятно как не се поглежда политическата карта когато се пише. Ами вижте кои държави на изток от Египет са в конфликт с Израел и САЩ. Какво си мислите, че в Ливан, Сирия, Иран, Ирак, Афганистан и т.н. живеят само неграмотни терористи на които не им е мил живота защото се плодят като зайци. Що за изказвания изчетох, възмутена съм от това отношение. Радвам се от включването на lpa, обърна внимание на приликите ни като разумни човешки същества. Ако погледнете на Израел като оръжието на САЩ за петрол, то терористите доста бързо ще станат жертви в съзнанието ви. Буш стана абсолютния диктатор в света. Незнам до къде ще се стигне. Като си мисля за хронологията на събитията във времето, всичко сочи че скоро ще има 3-та световна. Важното обаче е тя да е възможно най-далеко от САЩ, нали! Запитайте се: Кой има най-много оръжие и най-модерни технологии? Кой е готов да ги използва? Къде и защо точно там? Ако им беше достатъчно това което имат, щяха да контролират тероризма много по-лесно със заплахи и щяха да имат единодушната подкрепа от цяла ЕВРОПА и РУСИЯ. Тероризма си търси поводи, а някой с удоволствие им ги дава. Тезата за промиване на мозъци е по-валидна за американците отколкото за за която и да било друга нация. Само се позаинтересовайте какаво са си мислели за нас - комунистите.

Велики са тези държави, които най-добре защитават и устояват своите собствени интереси.Всичко останало са красиви приказки!

Така е. Ако САЩ даваха същите пари които броят на Израел и ги наливаха в бедните държави в региона (за мирни цели) то 1-во ще се отрази зле на икономиката им и 2-ро ще се отрази зле на икономиката им (тафтологията е умишлена).

Никой неможе да се нарече морален в този лавинообразен конфликт. Неразбирам как защитниците на израелската кауза могат да делят участниците в цялата тази картинка на черни и бели. Не е ли това лицемерие?

Редактирано от yvsot (преглед на промените)

Никой неможе да се нарече морален в този лавинообразен конфликт. Неразбирам как защитниците на израелската кауза могат да делят участниците в цялата тази картинка на черни и бели. Не е ли това лицемерие?

Политиката, съотв. държавното управление и моралът са категории, които се взаимоизключват, така че не виждам защо търсите морал в случая.В междудържавните отношения, водещ винаги е бил интересът и по-силен е този, който може по-добре да защити своите интереси.

В допълнение на това имаме претенцийте да сме си на 3 морета :ph34r: Ако имаме подкрепата на някоя малка държавица подобна на САЩ щяхме на минутата да предявим претенции за излаз на още две морета. Веднага ще се намерят хора като от "Атака" които да провокират такива действия.

Не ми я понятно как не се поглежда политическата карта когато се пише. Ами вижте кои държави на изток от Египет са в конфликт с Израел и САЩ. Какво си мислите, че в Ливан, Сирия, Иран, Ирак, Афганистан и т.н. живеят само неграмотни терористи на които не им е мил живота защото се плодят като зайци. Що за изказвания изчетох, възмутена съм от това отношение. Радвам се от включването на lpa, обърна внимание на приликите ни като разумни човешки същества. Ако погледнете на Израел като уръжието на САЩ за петрол, то терористите доста бързо ще станат жертви в съзнанието ви. Буш стана абсолютния диктатор в света. Незнам до къде ще се стигне. Като си мисля за хронологията на събитията във времето, всичко сочи че скоро ще има 3-та световна. Важното обаче е тя да е възможно най-далеко от САЩ, нали! Запитайте се: Кой има най-много оръжие и най-модерни технологии? Кой е готов да ги използва? Къде и защо точно там? Ако им беше достатъчно това което имат, щяха да контролират тероризма много по-лесно със заплахи и щяха да имат единодушната подкрепа от цяла ЕВРОПА и РУСИЯ. Тероризма си търси поводи, а някой с удоволствие им ги дава. Тезата за промиване на мозъци е по-валидна за американците отколкото за за която и да било друга нация. Само се позаинтересовайте какаво са си мислели за нас - комунистите.

Така е. Ако САЩ даваха същите пари които броят на Израел и ги наливаха в бедните държави в региона (за мирни цели) то 1-во ще се отрази зле на икономиката им и 2-ро ще се отрази зле на икономиката им (тафтологията е умишлена).

Ами когато България влезна като окупатор през втората световна война, нали бяхме с по-силния.

После ако погледнеш кои са най-богатие хора в света ще видиш че челни мста държат управляващите на точно тези петролми държавици,ами защо не си развържат малко кесията и да направят икономиката си по добра?Те си експлоатират петрола и това е.САЩ че са с промити мозъци всеки го знае,по-лошото е че това промиване дойде и до нас, и се вихри главоломно.А докато има пари ще има интереси, докато има интерерси ще има конфликти, докато има конфликти ще има такива като "Хизбула" които от това си правят парите

То и Джон Ленън има една прекрасна песен "Imagine", и много хора я харесват,но си остава само песен. Реалността е друга

недей толкова лековато захвърляй услията на много хора, насочени имено към мирното разрешаване на конфликтите. Има и ще има единици, движения, организации и прочие, които ще се борят, за да може тази прекрасна песен да просъществува, дори и не в цялостния и блясък.

Струва си поне да опитаме, нали?

недей толкова лековато захвърляй услията на много хора, насочени именно към мирното разрешаване на конфликтите. Има и ще има единици, движения, организации и прочие, които ще се борят, за да може тази прекрасна песен да просъществува, дори и не в цялостния и блясък.

Струва си поне да опитаме, нали?

Горният поост, показва защо е такова отношението ми.Нямам нищо против това което казваш, но просто по-реално трябва да се гледа на нещата.То вече след един обикновен мач се стига до кръвопролития, камо ли , когато говорим за интереси със стратегическо значение.

Иначе уважавам мненията ти, но това е наистина по детски наивно :ph34r:

yvsot, делението на черни и бели е неизбежно, някои играят шахмат.Някой мести фигурките.

Това се опитвах да кажа и аз , но ти намери точните думи :ph34r:

yvsot, делението на черни и бели е неизбежно, някои играят шахмат.Някой мести фигурките.

Цветна приказка

Едно време, отдавна, много отдавна, на Земята имало само Черно и Бяло.

Хора и треви, животни и цветя, планини и гори, реки и морета били бели и черни.

И добре си живеели всички твари, те не познавали другите краски, та не тъгували за тях.

Обаче един ден се случило нещо страшно и тревожно. Скарали се Черното и Бялото, че не могли Земята да поделят. А лютата им битка отроче дала – Сивото. След всяка среща на Бялото и Черното се явявало то, та почти целия свят превзело. Сивото ставало все по-силно и мощно, та разбрали двете враждуващи краски, че никой от тях няма да властва на Земята. Но срам ги било за помощ да молят, а гордостта им не позволявала да спрат. И продължавала безумна война надлъж и нашир, и никой не отстъпвал.

Нечувана сивота била навсякъде, където Бяло и Черно се срещали.

Пропищяло мало и голямо, и виковете чак до Небесата стигнали. И чул ги Ангелът, на когото била поверена Земята. И втурнал се със своите войнства, хора и твари да избавя, но Сивото било вече силно.

Отишъл тогава Ангелът при Господа за помощ, а по белите му крила имало сиви ивици.

И чул Господ молитвата му и смилил се над Земята и всички твари, та нови краски създал – Бяло и Черно в хармония да живеят. Че ясно било – трета сила е нужна, та мир да има.

Явили се тогава Червеното, Оранжевото и Жълтото, Зеленото и Синьото, и най-накрая – Виолетовото. Коленичили пред Господа и пъстроцветна дъга около престолът Му засияла.

И рекъл им Господ:

- Идете, чеда мои, та Земята и хората да оцветите, с багри и красота от сивота и безличие да ги спасите!

На Червеното дал над живота и любовта да властва, и да оживотвори цялата Земя. На Оранжевото заповядал здравето и правдата да пази. Като дошъл до Жълтото, Той му поверил ума и радостта на човека, та да е разумен и весел. Всичко, що расте и се развива, Господ обагрил в Зелено, да се радват тварите на плодородие и изобилие. А със Синьото той оцветил небето, та да напомня за свободата и истината, та с вяра и красота да живеят хората. На Виолетовото строго рекъл:

– Иди и пази Царството Ми, защото на тебе сила и власт давам! Но с благост и почит действай, защото Милостив и Благ съм!

Научили за това Бялото и Черното, та се примолили:

– Господи, двамина бяхме, та цялата Земя не поделихме, а Ти и други като нас пращаш. Обещаваме, всичко сами ще оправим, само Земята ни не отнемай!

Та отговорил им Вечният:

- Не война и бран, а мир ще има вече! Моят Мир и Милостта Си ви давам!

И отсега нататък на Бялото било отредено на хората всичката си светлина да дава, да бъде чисто и съвършено, пълно с всички краски. Но да има равновесие, на другия край Господ поставил Черното, и рекъл му от силата си на Бялото да заделя.

И така през всички нови краски потекла Силата Божия между Черно и Бяло, та нов и чуден живот на Земята дала.

Светла и цветна станала доскорошната сивота.

И ето че по багрени пътеки черното и тъмнината на светлина и виделина ставали. И заживели хората цветно и красиво, и шарена багреница живота им изпълнил.

Минало време, а сред живите краски и пъстър живот, едничка зебрата за древните дни напомняла.

Автор: Радислав Кондаков

http://www.beinsadouno.com/

Горният поост, показва защо е такова отношението ми.Нямам нищо против това което казваш, но просто по-реално трябва да се гледа на нещата.То вече след един обикновен мач се стига до кръвопролития, камо ли , когато говорим за интереси със стратегическо значение.

Иначе уважавам мненията ти, но това е наистина по детски наивно :rolleyes:

Разбира се, че е наивно, вече споменах. Но не ми излизайте с теорията за реалността, моля ви. Виждате ли нормално е да се мачкат хората само щото не са бели, нямат пари, по-слаби са и прочие. Аз отказвам да приема това за нормално и отричам тази реалност. И ще ви кажа защо, защото това не е нормално, не е нормално хората толкова лесно да се примиряват с това. Парите движели света, ами нека со го движват, само че темпът се усилва прекалено бързо и скоро ще рухне от изтощение. Ако няма наивници нямаше да има и приказки.

dimd, мерси за чудесната притча.

Разбира се, че е наивно, вече споменах. Но не ми излизайте с теорията за реалността, моля ви. Виждате ли нормално е да се мачкат хората само щото не са бели, нямат пари, по-слаби са и прочие. Аз отказвам да приема това за нормално и отричам тази реалност. И ще ви кажа защо, защото това не е нормално, не е нормално хората толкова лесно да се примиряват с това. Парите движели света, ами нека со го движват, само че темпът се усилва прекалено бързо и скоро ще рухне от изтощение. Ако няма наивници нямаше да има и приказки.

dimd, мерси за чудесната притча.

Да притчата е хубава, но lpa кажи ми акакъв довод да ти дам та да видиш, че нещата са по инак устроени. Иначе аз съм Безусловен Оптимист, но в случай , като този дори и аз признавам че това за което говориш е невъзможно поне за сега.Човека не е дорасъл за да мисли само позитивно, както и на тебе и на мене , а и на много други се иска.За съжаление трябва още много боб да се изяде докато човека разбере нуждата от СЕБЕОПАЗВАНЕ, а не САМОУНИЩОЖЕНИЕ.По аватара ще разбереш че не по-малко от теб искам да е както ти казваш

Ох, какво повече да ти кажа. Прав си (донякаде :ph34r: ), а аз ще продъжа да си бъда идеалист :ph34r:

Ох, какво повече да ти кажа. Прав си (донякаде :) ), а аз ще продъжа да си бъда идеалист :)

Мога само да те поздравя, такива хора са нужни сега :eek::wors::doh:

Shak : Оммммммммммм... Но светът е бил създаден от вибрации, а не от сътресения (погледни пак аватара си). И тъй като моралът е вибрация (продължителна хармония) а не резонансен трус (дисбаланс), то аз бих заложил на него - морала/хармонията/баланса. Баланс трябва да има дори и в мислите ни. Мисля си, морално ли е, да настнят политически дисидент в дома ми и на всеки опит да накарам властите да си го приберат, той да отговаря с това че се разполага в още една стая. Пак си мисля, понеже често ходя в съседите и си говори за това колко несправедливо е това и там пишем молби за изселване, въпросният господин да нахлуе с шут у съседите и да почне да раздава от никого неискано правосъдие. Това морално ли е? Морално ли е аз да карам съседските деца да ходят и да фърлят пиратки под краката му? Макар, че ме е оставил без баня и вода за естествени нужди - май не е много морално. Но още по неморално е и парадирането му, че той е прав, защото е дисидент. Неговата правда свършва там където той е нарушил моята. Мисля, че алегорията е ясна. А защо спрегнах темата за морала, в един така неморален конфликт? Защото, свят шарен, съдби много, но не искам някога моята да стане такава, хората да ме наричат "циганин" понеже пазя дома си. Оммммммммммм...

Shak : Оммммммммммм...

Но светът е бил създаден от вибрации, а не от сътресения (погледни пак аватара си). И тъй като моралът е вибрация (продължителна хармония) а не резонансен трус (дисбаланс), то аз бих заложил на него - морала/хармонията/баланса.

Баланс трябва да има дори и в мислите ни. Мисля си, морално ли е, да настнят политически дисидент в дома ми и на всеки опит да накарам властите да си го приберат, той да отговаря с това че се разполага в още една стая. Пак си мисля, понеже често ходя в съседите и си говори за това колко несправедливо е това и там пишем молби за изселване, въпросният господин да нахлуе с шут у съседите и да почне да раздава от никого неискано правосъдие. Това морално ли е? Морално ли е аз да карам съседските деца да ходят и да фърлят пиратки под краката му? Макар, че ме е оставил без баня и вода за естествени нужди - май не е много морално. Но още по неморално е и парадирането му, че той е прав, защото е дисидент. Неговата правда свършва там където той е нарушил моята. Мисля, че алегорията е ясна.

А защо спрегнах темата за морала, в един така неморален конфликт? Защото, свят шарен, съдби много, но не искам някога моята да стане такава, хората да ме наричат "циганин" понеже пазя дома си.

Оммммммммммм...

Радва ме че знаеш, какво значи този символ, но когато говорим за морал,трябва да се проследим цялата история,отначало.Изглежда не следиш внимателно темата, понеже не еднократно изтъкнах по-горе за какво става въпрос.Когато говорим за морал , как ще ми създадеш тази вибрация положителна , когато както си пазарувам и вземе ,влезне някой и се взриви?Ами аз ще съм потресен,първо и второ жертвите които този е причинил, ще ме накарат да се замисля, дали аз , който нося някакъв морал (толкова хубава дума) трябва да оставя нещата така, когато ми кажат твите близки загинаха при този атентат, да отговоря, "Е нищо де , той човека си има кауза някаква, а и аз имам морал ,който не ми позволява да го упрекна"?Това ли е твоето виждане на нещата?Кажи ми колко атентата бяха правени в Израел от Палестински провокатори терористи, преди Израел да нахлуе?Дали когато се установи тази държава , нямаше опит тя да бъде унищожена от арабите?Или те просто нямат морал?Има поговорка "Каквото повикало , такова се обадило"

Този трус , както го нарече създаден от терористите сега им се връща , като цунами.

Хари Ом тат сат.

Редактирано от Shak (преглед на промените)

Радва ме че знаеш, какво значи този символ, но когато говорим за морал,трябва да се проследим цялата история,отначало.Изглежда не следиш внимателно темата, понеже не еднократно изтъкнах по-горе за какво става въпрос.

Ето за какво става въпрос.Мнението е на бивш израелски журналист.

Победихме и окупирахме териториите. Сега много израелци казват: тези територии принадлежат на нашата история, те са част от нашето минало, не е имало друг суверенитет върху тези територии, те ни принадлежат. Но по-късно в Израел разбрахме, че анексирането на Западния бряг и Газа към Израел е невъзможно. Така че казахме - добре, целта ни не е анексиране, а предотвратяването на независима палестинска държава на тези територии.

Тук се говори не за нежеланието да заграбят(анексират) чужда територия,а за това че не са успели.

Предполагам че сега ще се впуснете да защитавате " правото" им да недопускат създаването на независима палестинска държава.

Ето за какво става въпрос.Мнението е на бивш израелски журналист.

Тук се говори не за нежеланието да заграбят(анексират) чужда територия,а за това че не са успели.

Предполагам че сега ще се впуснете да защитавате " правото" им да недопускат създаването на независима палестинска държава.

Не, само ми дай източника,защото звучи доста несериозно, или така на мене ми се струва. Аз единствено твърдя че Израел има право да бъде там, и също така че непрекъснатите атаки към него , водят до положения, като сегашното.А Палестина не беше обявила държавност до преди няколко години.Като загубиш една война губиш и територий, или не си съгласен?После им ги върнаха.Питаш защо, защото Израел иска МИР , арабите не искат, те карат Израел да се държипо този начин.

Не искам да ангажирам никого с горенаписаното,това е лично мое мнение :)

Радвам се, че няколко човека са се появили, които са защитили позицията на "войната може да бъде предотвратена винаги, стига човек да бъде по-толерантен, по-морален и да не изхожда само от позицията, че силата е на негова страна." И се учудвам, че хората заставащи твърдо зад Израел, нито веднъж не прогледнаха и за справедливото желание на арабите. Виждат се само справедливите действия на Израел, а всички действия и искания на палестинци, ливанци и други ...ци сякаш нямат никакво значение. Докато останалите хора са толкова слепи, същите тези ...ци ще правят опити да им отворят очите и като виждат, че няма резултат ще опитат да им ги избодат, па дано тия, които останат с две очи цели да прогледнат. Не казвам, че одобрявам, но ги разбирам и не хвърлям вината изцяло върху тях. Имаше добър пример с нахлуването в къщата на съседа, ако някой от по-далечните ти съседи има кофти дете в къщата и то кара и други деца от непосредствената до твоята къща да хвърлят пиратки у вас, то това означава ли, че трябва да влезем и в търсене на лошите деца да избием и родителите им и братчетата и сестричетата, защото не ни ги предават или трябва да намерим алтернатива? А да не говорим, че вие самите сте се нанесли във въпросната къща с връзки, когато в тази къща е имало деца на съседите и тъй като сте имали връзки, да, все пак сте ги питали дали искат да живеете заедно, но когато те са казали не, вие все пак сте се нанесли и когато сте получили стачка от съседите, вместо да се оптитате да имате добри отношение въпреки първоначалното си натрисане, сте завзели и малко от дворовете и някоя и друга стаичка от съседните къщи. Това е дало още по-голям повод на лошите деца, с подкрепата на някои по-войнствени и желаещи сеир (в случая имащи иконом. интереси) съседи, да хвърлят пиратки. А кажете сега можете ли да вземете твърда страна в този селски конфликт и не мислите ли, че е могло много по-лесно да бъде предотвратен, ако малко повече хора са мислели за предотвратяването му и ако и сега има повече хора, които мислят за пердотвратяваното му, а не са заслепени от омразата си към тероризма и желанието си да има единстевно виновен. Не знам как по-ясно и просто може да бъде описан този конфликт. И Драгозов не казвам, че целта им е била да завземат дворчетата на съседите, но просто в един момент това са направили, увлекли са се в наказанието. Сега правят същото. Харесва им. Никой не ги спира. Защо да се мъчат да търсят разрешение и да не кълват на всеки повод, когато силата е тяхна и САЩ подкрепят "желанието им за мир".

@Shak Не четеш ли добре?Как да обявят независимост,когато на това им се пречеше с всички сили. След това караш ме да ти търся източник. Не е ли по-важен въпроса: Допустима ли е подобна позиция(тази която цитирах на бившия израелски журналист и евреин съответно) Въпросът е принципен.

Редактирано от badr (преглед на промените)

Радвам се, че няколко човека са се появили, които са защитили позицията на "войната може да бъде предотвратена винаги, стига човек да бъде по-толерантен, по-морален и да не изхожда само от позицията, че силата е на негова страна." И се учудвам, че хората заставащи твърдо зад Израел, нито веднъж не прогледнаха и за справедливото желание на арабите. Виждат се само справедливите действия на Израел, а всички действия и искания на палестинци, ливанци и други ...ци сякаш нямат никакво значение. Докато останалите хора са толкова слепи, същите тези ...ци ще правят опити да им отворят очите и като виждат, че няма резултат ще опитат да им ги избодат, па дано тия, които останат с две очи цели да прогледнат. Не казвам, че одобрявам, но ги разбирам и не хвърлям вината изцяло върху тях.

Имаше добър пример с нахлуването в къщата на съседа, ако някой от по-далечните ти съседи има кофти дете в къщата и то кара и други деца от непосредствената до твоята къща да хвърлят пиратки у вас, то това означава ли, че трябва да влезем и в търсене на лошите деца да избием и родителите им и братчетата и сестричетата, защото не ни ги предават или трябва да намерим алтернатива? А да не говорим, че вие самите сте се нанесли във въпросната къща с връзки, когато в тази къща е имало деца на съседите и тъй като сте имали връзки, да, все пак сте ги питали дали искат да живеете заедно, но когато те са казали не, вие все пак сте се нанесли и когато сте получили стачка от съседите, вместо да се оптитате да имате добри отношение въпреки първоначалното си натрисане, сте завзели и малко от дворовете и някоя и друга стаичка от съседните къщи. Това е дало още по-голям повод на лошите деца, с подкрепата на някои по-войнствени и желаещи сеир (в случая имащи иконом. интереси) съседи, да хвърлят пиратки. А кажете сега можете ли да вземете твърда страна в този селски конфликт и не мислите ли, че е могло много по-лесно да бъде предотвратен, ако малко повече хора са мислели за предотвратяването му и ако и сега има повече хора, които мислят за пердотвратяваното му, а не са заслепени от омразата си към тероризма и желанието си да има единстевно виновен.

Не знам как по-ясно и просто може да бъде описан този конфликт.

И Драгозов не казвам, че целта им е била да завземат дворчетата на съседите, но просто в един момент това са направили, увлекли са се в наказанието. Сега правят същото. Харесва им. Никой не ги спира. Защо да се мъчат да търсят разрешение и да не кълват на всеки повод, когато силата е тяхна и САЩ подкрепят "желанието им за мир".

Кои са справедливите действия на всички ...ци? Това не е било тяхна територия от векове, просто там са живели,БЕЗ ДЪРЖАВА, в рамките на турската империя, после в рамките на Английски протекторат.Там не е имало държава, и кой им е попречил да я направят след като им е била дадена възможността? Аз не мога да подкрепя всякакви ..ци които по терористичен път се опитват да вземат нещо което не им е принадлежало ;) Пак ще повторя не харесвам военни методи за решаване на конфликт, но когато всякакви ..ци искат да те затрият от картата, защото претендират че те са живели там,да но без държава , казвам го за 3-ти път.Че преди 3000 години там са живели праотците на сегашните еврей,после са били покорени, създава се второ царство - пак там и около 2000 години назад и то рухва.Сега защо еврейте разселени по света без дом, но съществуващи като нация да не претендират, да живеят там?

Един пример:България.Твърдим че имаме 1300 години от създаването на Първото Българско Царство.Колко години е просъществувало , колко години след това сме били щод робство?Създава се Второ Българско Царство , колко години съществува то? През останалите години на картата на света на мястото където е била българия е била една или друга Империя.Чак след Руско-Турската война, България възкръсва наново. И с какво право имаме мераците да сме на 3 и морета?И след като ги имаме тези мераци защо не почнем да предявяваме претенцийте си?

Съжалявам че ме накара да ти задам този въпрос,понеже ми е много болен Публикувано изображение но исках да дам пример

@Shak

Не четеш ли добре?Как да обявят независимост,когато на това им се пречеше с всички сили.

След това караш ме да ти търся източник.

Не е ли по-важен въпроса:

Допустима ли е подобна позиция(тази която цитирах на бившия израелски журналист и евреин съответно)

Въпросът е принципен.

Кой им е пречил с всички сили?Та нали сам Ясер Арафат обяви че ако там има Израел,Палестина няма да бъде обявена като държава.Или греша?

Всеки има право на свое мислене, аз не го одобрявам(това кото ти писа че било казано от еврейски журналист) но медии много,крайни гледни точки, много.Навсякъде е така

Редактирано от Shak (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.