Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 185 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      115
    • да правят какво си искат
      4%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      56
    • по-скоро НЕ
      64%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      57%
      104
    • не
      42%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Споко, беше за отговора но ти ме изпревари.Поради атаките от страна на "Хизбула" Израел нанася въздушен удар, "Хизбула" отговаря с ракети.Е ти какво очакваш, ако тебе те атакуват ще кажеш ли, ааа, комшии сме давайте,давайте?Може би незнам, но ако бях аз щях да отвърна на удара с удар.Единственто което ме гнуси в тази атака е безсмисленото клане на бежанци.

• Отговори 3,7k
  • Прегледи 263,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

Ок,Виж и това все пак,наш анализатор е,има доста интересни неща за замисляне. :)

-- http://bgsoldier.eamci.bg/Scripts/isapiVWB...e?THEMEID=62797

• Автор

Нормално,щом отвличат техни войници.Въобще къде са тръгнали тия голтаци с остарели руски оръжия да се заяждат с Израел.Всичко е с цел,сега ливанците ще ревнат в ООН че са тормозени.Те много добре са знаели че ще ядат бой за това.

Нормално,щом отвличат техни войници.Въобще къде са тръгнали тия голтаци с остарели руски оръжия да се заяждат с Израел.Всичко е с цел,сега ливанците ще ревнат в ООН че са тормозени.Те много добре са знаели че ще ядат бой за това.

За съжаление оръжието им не е остаряло и руско...

Първото датира отпреди 12 години. Тогава, на 1 септември 1993 г., в Осло бе подписано

споразумение за

създаване на Палестинска автономия

Тя бе учредена на базата на ООП и така организацията официално се завърна на територията на Израел. С това бе прекратен един сравнително спокоен период от живота на страната, започнал през 1982 година, когато след разгрома на въоръжените сили на ООП те напуснаха Ливан и се пръснаха из арабските страни, а Ясер Арафат две десетилетия се намираше в Тунис, изпаднал в политически вакуум. През тези 20 години от терористични актове в Израел са загинали около 300 души ­ не повече от 15 средно на година.

С подписването на споразумението повече от 30 000 палестински бойци, отлично обучени за терористична и подривна дейност, начело с Ясер Арафат се завърнаха на територията на еврейската държава и получиха статут на полиция на западния бряг на река Йордан и на сектора Газа. Самото израелско правителство ги въоръжи с трофейно оръжие от войните с арабите.

Първата работа на Арафат и неговата администрация бе да въведат, макар и неофициално,

редовна военна служба

с деветмесечно обучение

Така към 30-хилядния полицейски контингент бяха добавени подразделения от армейски тип, въоръжени с автомати, картечници, РПГ и снайперски пушки. Заедно с това автономията купуваше нелегално комплекси ПТУР и ПЗРК, миномети и преносими ракетни установки. Те се доставяха по подземни тунели от Египет или по море. Заплащаха се с парите, които постъпваха за икономическото и социалното развитие на автономията.

Така по данни на МОСАД през 2000 година палестинците разполагаха с 50 000 обучени и добре въоръжени бойци (75 пехотни батальона и други спомагателни подразделения). Като се добавят и 100-те хиляди от резерва ­ получава се сила, която рязко изменя обстановката в страната.

Тези въоръжени сили не са създадени за терористична дейност. В терора и диверсиите се специализираха различните екстремистки организации (ХАМАС, ”Ислямски джихад”, ”Батальоните на мъчениците от Ал Акса” и др.) и той също премина на ново, по-зловещо стъпало ­ самоубийствените атентати. Но военните подразделения си остават предназначени за ударни действия в случай на широкомащабна война срещу Израел.

Така ООП създаде мощна,

отлично въоръжена

и добре обучена

армейска групировка

която в случай на военен конфликт е способна да пререже комуникациите в самото сърце на еврейската държава и така да предотврати своевременната мобилизация и разгръщане на израелски резерв ­ 400-хилядния корпус ”Милуим”, без което успешни военни действия на израелците са невъзможни. А ролята на този корпус е залегнала в сърцевината на тяхната стратегическа концепция. И всяка промяна в нея във връзка с новата обстановка ще изисква огромни средства и усилия...

Редактирано от Shak (преглед на промените)

Видях,значи все пак признаваш че Израел създадоха косвено Хисбула,като техни врагове с нахлуването си в Ливан.Сега тези същите продължават да се борят срещу тях заедно със Хамас и другите палестински групировки. А този конфликт идва точно след началото на военната операция на Израел срещу палестинците. Сякаш са си мислели че Хизбула ще кротува,айде бе,нека не се правят на изненадани и огорчени от тези нападения.Дори може това да е било очаквано действие за да се разправят с тях,тоест търсели са си повод.Нормално, и не толкова глупаво мисля.Нали все пак имат цели за изпълнение евреите,за да не върнат обещаните земи след мирния договор от Осло. А те все пак са го подписали,а сега не го признават. П.С И моля ви,ако започнете пак да си вдигате рейтингите един другимо поне измисляйте реални причини,че вече ми омръзна аз да ви служа за повод :)

Редактирано от Morfey_A (преглед на промените)

Виж горния пост, иначе нямама какво да признавам или не, факт е, но косвено.Едно е да си създам врага и да му кайа бии се, друго е да го изтикам някъде пък ако мойе да се оправи да се оправя

Когато копираш от линка който ти дадох поне спомени това. :) А това е теорията заради която Израел не иска да върне тези земи,както обеща и си търси всячески начин да не го направи. А това са земи завзети през шестдневната война,и за което ООН единодушно критикува и иска Израел да ги върне.Добре че са САЩ,който налага вето тогава в съвета за сигурност,нали са им първи приятелчета. Та сегашния конфликт е подстрекаван точно от Израел за да не направи това което трябваше,всички действия уж за оттегляне,уж за мир, по скоро бяха за замазване на очите на света,за да се изкарат другите(арабите виновни) при следващо възобновяване на военните действия.И този повод не закъсня . Ето ти сега кой крив,кой прав,всички останали изказвания за човечност и справедлива защита от нападение са само фарс и демагогия от страна на Израел. :)

• Автор

За съжаление оръжието им не е остаряло и руско...

Първото датира отпреди 12 години. Тогава, на 1 септември 1993 г., в Осло бе подписано

споразумение за

създаване на Палестинска автономия

Тя бе учредена на базата на ООП и така организацията официално се завърна на територията на Израел. С това бе прекратен един сравнително спокоен период от живота на страната, започнал през 1982 година, когато след разгрома на въоръжените сили на ООП те напуснаха Ливан и се пръснаха из арабските страни, а Ясер Арафат две десетилетия се намираше в Тунис, изпаднал в политически вакуум. През тези 20 години от терористични актове в Израел са загинали около 300 души ­ не повече от 15 средно на година.

С подписването на споразумението повече от 30 000 палестински бойци, отлично обучени за терористична и подривна дейност, начело с Ясер Арафат се завърнаха на територията на еврейската държава и получиха статут на полиция на западния бряг на река Йордан и на сектора Газа. Самото израелско правителство ги въоръжи с трофейно оръжие от войните с арабите.

Първата работа на Арафат и неговата администрация бе да въведат, макар и неофициално,

редовна военна служба

с деветмесечно обучение

Така към 30-хилядния полицейски контингент бяха добавени подразделения от армейски тип, въоръжени с автомати, картечници, РПГ и снайперски пушки. Заедно с това автономията купуваше нелегално комплекси ПТУР и ПЗРК, миномети и преносими ракетни установки. Те се доставяха по подземни тунели от Египет или по море. Заплащаха се с парите, които постъпваха за икономическото и социалното развитие на автономията.

Така по данни на МОСАД през 2000 година палестинците разполагаха с 50 000 обучени и добре въоръжени бойци (75 пехотни батальона и други спомагателни подразделения). Като се добавят и 100-те хиляди от резерва ­ получава се сила, която рязко изменя обстановката в страната.

Тези въоръжени сили не са създадени за терористична дейност. В терора и диверсиите се специализираха различните екстремистки организации (ХАМАС, ”Ислямски джихад”, ”Батальоните на мъчениците от Ал Акса” и др.) и той също премина на ново, по-зловещо стъпало ­ самоубийствените атентати. Но военните подразделения си остават предназначени за ударни действия в случай на широкомащабна война срещу Израел.

Така ООП създаде мощна,

отлично въоръжена

и добре обучена

армейска групировка

която в случай на военен конфликт е способна да пререже комуникациите в самото сърце на еврейската държава и така да предотврати своевременната мобилизация и разгръщане на израелски резерв ­ 400-хилядния корпус ”Милуим”, без което успешни военни действия на израелците са невъзможни. А ролята на този корпус е залегнала в сърцевината на тяхната стратегическа концепция. И всяка промяна в нея във връзка с новата обстановка ще изисква огромни средства и усилия...

Моля моля,ако имаха съвременно оръжие нямаше да им обезвредят на Ливан противовъздушната отбрана за час.Не гледай какво имат Ливан и Палестина(нямат нищо),а гледай какво има еврейската държава.

Когато копираш от линка който ти дадох поне спомени това. :eek:

А това е теорията заради която Израел не иска да върне тези земи,както обеща и си търси всячески начин да не го направи.

Нали за това си ми го дал линка за да го ползвам

Ще си се брани Израел на него му е нужна сигурност

dragozow ползвал съм линк коъто Морфей А ми е дал, от там е информацията

• Автор

Когато копираш от линка който ти дадох поне спомени това. :eek:

А това е теорията заради която Израел не иска да върне тези земи,както обеща и си търси всячески начин да не го направи.

А това са земи завзети през шестдневната война,и за което ООН единодушно критикува и иска Израел да ги върне.Добре че са САЩ,който налага вето тогава в съвета за сигурност,нали са им първи приятелчета.

Та сегашния конфликт е подстрекаван точно от Израел за да не направи това което трябваше,всички действия уж за оттегляне,уж за мир, по скоро бяха за замазване на очите на света,за да се изкарат другите(арабите виновни) при следващо възобновяване на военните действия.И този повод не закъсня .

Ето ти сега кой крив,кой прав,всички останали изказвания за човечност и справедлива защита от нападение са само фарс и демагогия от страна на Израел.

:)

Ще ме извиниш ама подвеждаш аудиторията.Не Израел подстрекава,а точно обратното което го виждат и децата.И в двата случая на нападение над Палестина и Ливан евреите са подстрекавани.Сега арабите(понеже не им се работи явно)ще изкарат дивиденти и помощи от цял свят затова.Що една богата държава като ОАЕ не се занимава с такива неща?Как едните могат а другите не?Неможе на черното да кажеш бяло при положение че се вижда от всички.

Мисля че пункта който исках да засегна с този линк е за стратегическите военни интереси,а не за оръжията им Драгозов. Всеки път вие май нарочно гледате другото.

Няма значение какво имат,тука спорим кой крив,кой прав. А вие не сте,във всички случаи.

Доводите вече ги казах.

П.С За прекопиране от този сайт вземат пари ей,много ще плащате,хахаха :eek:

Драгозов,това че някой е късоглед не значи че всички са такива :)Нещо логиката ти куца много.

За ОАЕ ,там е друго,няма база за сравнение,изобщо няма връзка с тази тема сега,недей се мъчи да отвличаш вниманието.По добре затвори и тази тема,като гледам и тука само ще си трупате точки.Незаслужени с нищо. Ако не съм прав ме обори,ще докажа и това ;)

А с израза че май не им се работело на арабите показваш какъв си всъщност Драгозов,мислех че си по разумен и донякаде поне реално гледащ,лъгал съм се.Шовинизма и преразсъдъците май витаят във всеобщ план тука.Тогава оставям ви със здраве да се надхвалвате и плюете който искате,под нивото сте ми!

Съ здраве!

Престани с личните нападки,с мен няма да ти върже.Спазвай правилата да не определяш кой какъв е.Предрасъдъците са в теб,в мен са мисли и логика от реалността.Много добре знаеш защо затворих оная тема,наполовина заради теб и след като ви ПОМОЛИХ няколко пъти да престанете.Поздрави и успех!(Dragozow)

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Разбира се че Израел ще гледа стратегическите си цели, ти искаш да остане, и да каже влизайте оворено е за всички терористи?А това че арабите правят бизнес с оръжие и го прикриват по този начин си е техен проблем, не на еврейте Поздрави

Юдаизмът като религия се счита за най-човеко добрата религия.Юдаизмът изисква телата да бъдат заравяни

И кой го счита това,света ли??

А исляма какво повелява за телата според теб??

Юдаизмът като религия се счита за най-човеко добрата религия.Юдаизмът изисква телата да бъдат заравяни

При Юдаизма е забранен друг вид раздяла с мъртвите освен погребване, при другите религий е позволена и кремация

Шак,ами ти току що показа колко знаеш за религиите,Къде в исляма е разрешена кремацията ?? Публикувано изображение

П.С Профруит,за тебе беше.А ти ядеш ли сланина :yanim: Мисля че въпроса ти е доста глупав и едва ли има връзка с темата.Знам какво целиш,няма да се вържа на провокацията ти.Може да ме питаш на ЛС,там ще ти отговоря

Шак,ами ти току що показа колко знаеш за религиите,Къде в исляма е разрешена кремацията ?? Публикувано изображение

Да и в Исляма няма Публикувано изображение

Но наистина не те разбирам Морфей А , какъв е проблемът ти? В какво точно обвиняваш еврейте?Че са започнали да налагат своята воля и са започнали да се бранят и да унищожават атентаторите?Защо тълкуваш нещата така превратно?

А аз в момента Профруит гледам ЕвроНюз-а. Седя също по слипове само,ям кисело мляко и въобще не ми пука за АТАКА,да го ду..т :yanim: Ще ми накривят единствено оная работа. Защо държа толкова на палестинците ли Шак? Защото те и Ливан сега са жертви,каквото и да си говорим ,каквото и да казват Буш_Чуш ,правото и справедливоста ми показва очеизваждащо кой е прав в ситуацията от десетилетия насам.Израел е един агресор и такъв ще си остане,кръволак. А ти защо си за Израел ми е ясно,но грешиш много,ужасно много :yanim:

• Автор

Не ислямът,а хората както каза ти в друга тема са терористите.Просто в случая са ислямисти.И какво ти е виновен Буш в случая?Той май за всичко е виновен,включително и за тероризма на ливанците.Хайде помисли и кажи честно дали евреите са подстрекали с нещо тези лица?Ако не помниш Шарон е човека който започна да прави отстъпки,да разрушава еврейски селища само и само мир да има с тия.Таман се окротиха нещата и тия отвлякоха войник.Ми те евреите да седят и да гледат ли?Или пак са виновни евреите за всичко?

А аз в момента Профруит гледам ЕвроНюз-а. Седя също по слипове само,ям кисело мляко и въобще не ми пука за АТАКА,да го ду..т :yanim: Ще ми накривят единствено оная работа.

Защо държа толкова на палестинците ли Шак? Защото те и Ливан сега са жертви,каквото и да си говорим ,каквото и да казват Буш_Чуш ,правото и справедливоста ми показва очеизваждащо кой е прав в ситуацията от десетилетия насам.Израел е един агресор и такъв ще си остане,кръволак.

А ти защо си за Израел ми е ясно,но грешиш много,ужасно много :yanim:

Кажи ми, какво толкова ти е ясно за мен?

И ти си ми ясен, но не си прав.

Просто моето мнение е че има терористи, сред недообразованото Палестинско население,което е лесно манипулируемо, а от там вече е лесно да пуснеш мухата на някого и ето още един който е готов да сложи колана с динамит.

• Автор

Ееех,май не издържат нервите вече.Толкова истини казах че даже го отнесох.Как да спори човек с вас?

Че е трагедия да, но защо хора, които са изживяли болката, трябва да я причиняват на други. Не би ли трябвало да са съпричастни и да се опитват да помогнат на други народи, които могат да изживеят нещо подобно на тяхната участ по времето на Хитлер. Да би трябвало, но аз такова нещо не виждам.

това е все едно да искаш някой дето баща му го е маризил като животно като малък да стане мил и внимателен. е случва се, ама и да спечелиш от тотото се случва.

Има няколко истини и те са: 1.Хитлер не случайно ги е избивал 2.Публична тайна е че света се управлява от израелци 3.Никой от съседните държави на Израел не я обичат (все пак ООН са ги населили там без да пита никий) 4.Мислят се за господари на света и никой нищо не може да и направи . . . Не ви ли прави впечатление че и отвличат ВОЙНИЦИ(не цивилно население), а израелците убиват 90% ЦИВИЛНО население.А и ако не знаете там войниците(мъже и жени) ходят по улиците с заредени автомати и с бойни патрони.

Чета, чета и пак абсолютно същата ситуация - едните си повтарят колко са дрипави и фанатизирани едните, другите си повтарят колко агресивни и нахални са другите. Искам да попитам нещо подкрепящите Израел, бих се радвала на кратки и ясни отговори

Според Вас какво искат палестинци, ливанци и всички останали враждебно настроени срещу Израел хорица, каква е целта? Ясно е, че смятате, че Израел само се защитава т.е. неговата цел е отпор срещу фанатиците.

Прави ли бяха Израел да излязат трайно извън границите, подарени им от ОН?

Нормално ли е на всяко терористично нападение да се отговаря с война и с нови завладени територии и докъде ще доведе това?

И да попитам тези, защитаващи Палестина и Ливан какава е целта на Израел?

Какво според вас искат арабите?

Ако Израел отстъпи завладените в последствие територии мислите ли, че арабите ще спрат с атентатите?

Всъщност арабите искат ли въбще да няма държава Израел на това място? А вие искате ли?

Нормално ли е на всяко терористично нападение да се отговаря с война и с нови завладени територии и докъде ще доведе това?

Ето моите отговори

И да попитам тези, защитаващи Палестина и Ливан какава е целта на Израел? Чувствайки, че светът няма очи да му се бърка в работите, целта му е да задържи някои ценни за него територии, които обаче не са негови и защо не да присвои нови, тъй като никой не би застанал на страната на терористи и дрипльовци. 1967 година е доказателство.

Какво според вас искат арабите? Всъщност арабите искат ли въбще да няма държава Израел на това място? А вие искате ли? Тук съм раздвоена в мнението си - ясно е, че им се иска Израел въобще да ги няма там, което донякъде е разбираемо, но според мен неоправдано желание, ясно е, че се печели на високо ниво от военните конфликти, но не знам дали обикновените хора, които избраха Хамаз, все пак не им е писнало от подпомагащото, но и задушаващо, натрапващо се присъствие на Израел на тяхна територия. Защото това все пак това е окупирана от Израел територия, а светът мълчи.

Ако Израел отстъпи завладените в последствие територии мислите ли, че арабите ще спрат с атентатите? Тук не мога да съм сигурна, много искам да е така, но за съжаление Израел не устоя докрай, за да разбера, да, за пред света имаше дори болезнено изтегляне, но избирането на Хамаз даде нов повод, според мен просто поводите се чакат с нетърпение. А може би просто вече арабите са тотално озверели от цялата наглост на Западния свят, проявена след 1967 и искат нормално отношение, каквото пък докато има тероризъм няма да получат или пък силните организации ще подклаждат война, докато цените на петрола скачат - омагьосан кръг.

Нормално ли е на всяко терористично нападение да се отговаря с война и с нови завладени територии и докъде ще доведе това? Не, не е нормално. Много държави дадоха жертви последните години, но не реагираха така. Всяка нова територия, всяко ново смилане на араби от Израелска страна ще води след себе си още по-страшни последици. Армия срещу дрипльовци, разполагащи само с живота си, които се чувстват застрашени. Просто в един момент светът ще прегази арабския свят, ако не спре да иска да му се бърка. Аз съм против това да се случи. А в момента светът с нищо не показва, че иска да предотврати това - Израел си води война без излишни укори, Израел се разширява без излишен шум - според мен, колкото и да мразя тероризма, това не е нормално и води след себи си ужасни последици. 1967 беше грешка, а никой не говори за това. Това в Ливан и Газа е поредната грешка, а светът продължава да мълчи. Мълчанието в случая ще равнозначно на все повече и повече трупове. Публикувано изображение

П.П. Морфей това, което съм забелязала, че е най-отвратителното при един спор е да обиждаш опонентите си, че са пълни кретени, а само ти си прогледнал. Целта на спора не е да се доказва надмощие, а да накараш другия поне малко да се замисли, това не става с обиди, казвам го от личен опит. Опитвай се да разбереш как мисли другият, защо мисли така, без да изхождаш от мнението, че мисли така, защото е тъпанар. Винаги помни, че убедителен спор не се води с персонални нападки :ph34r:, защото така ценното, което казваш, се размива и губи смисъла си.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.