Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 185 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      115
    • да правят какво си искат
      4%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      56
    • по-скоро НЕ
      64%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      57%
      104
    • не
      42%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

И преди случката от 7-ми, целият свят говореше за "окупираните територии"

Я госпожата с голямото IQ , да обясни на аудиторията кой е окупатора...

Ама май на такива неудобни въпроси не ѝ се отговаря, щото разбираш ли авторите им били с ниско IQ.

Не било че логичният отговор би я заврял в под на кучето опашката, а най ми било, мила моя майно льо, щото питащият бил под нивото ѝ :getout:

• Отговори 3,7k
  • Прегледи 263,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

на 22.02.2025 г. в 15:21, ivottoshev написа:

Защо намесваш руснаците? 

Тук говорим ако българските опълченци почнат да "колят и изнасилват турското население". Ще ги обявиш ли за терористи?

Да или за разбойници. Какви други да са? Ако хайдути са правили такива неща, това са били разбойници и изнасилвачи. Хайдутите на Петко Войвода не са вършили такива неща.

на 22.02.2025 г. в 15:21, ivottoshev написа:

Защо намесваш руснаците? 

Тук говорим ако българските опълченци почнат да "колят и изнасилват турското население". Ще ги обявиш ли за терористи?

Да или за разбойници. Какви други да са? Ако хайдути са правили такива неща, това са били разбойници и изнасилвачи. Хайдутите на Петко Войвода не са вършили такива неща.

на 23.02.2025 г. в 16:22, M.Николов написа:

Аутопсията на майката и двете деца, починали в плен в Газа, не показала следи, че са загинали в бомбардировка

Интересното е, че ръководителя на Националния институт по патоанатомия на Израел не посочва как са починали жертвите.

"Иденфицирахме тленните останки на Шири Бибас два дни след като идентифицирахме тленните останки и на нейните деца. Нашето изследване не позволи да открием никакви следи от травми, причинени от бомбардировка", заяви Кугел. Той обаче не каза как са починали майката и двете й деца."

Лично моето мнение е, че Израел ще изчака размяната на всички заложници, след което ще започне операция за убийството на всички освободени палестински затворници и всички, които са или биха могли да бъдат замесени във убийствата на еврейските заложници и не само.

Убитите зслижници дали щяха да умрат, ако не бяха отвлечени?         Израел не прощава...

преди 35 минути, Мечо Хубавеца написа:

Да или за разбойници. Какви други да са? 

Разбира се, разбира се. Ботев е бил пират и терорист, щото е завзел чужд кораб, а Левски е бил престъпник, щото е убил две заптиета, еничарството е било нещо прекрасно и която майка не е можела да уреди детето си е ронела крокодилски сълзи, пък четата на Бенковски недоволният народ я е замервал с камъни.

Знаем за позицията на отявлените АНТИБЪЛГАРИ :getout:

преди 18 минути, ivottoshev написа:

Разбира се, разбира се. Ботев е бил пират и терорист, щото е завзел чужд кораб, а Левски е бил престъпник, щото е убил две заптиета, еничарството е било нещо прекрасно и която майка не е можела да уреди детето си е ронела крокодилски сълзи, пък четата на Бенковски недоволният народ я е замервал с камъни.

Ботев е завзел чужд кораб за съвсем малко време и към това деяние няма претенции никой. Няма как да е пират. Той си има други грехове...Левски се бори за освобождението на България и ако е убил заптиета е с такава цел, а не да ги ограби или за удоволствие. Ами да имало е такива българи, които са давали мило и драго да им вземат детенцето, а те самите приемат искяма доброволно. Последните сто години еничари са ставали деца на мюсюлмани. Не е имало нужда от кръвен данък.  Пише го Захари Стоянов, прочети как един е хвърлил камък по четата на Бенковски... Фактите са такива. Не сме нация от герои...

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Ботев е завзел чужд кораб за съвсем малко време и към това деяние няма претенции никой. Няма как да е пират. Той си има други грехове...Левски се бори за освобождението на България и ако е убил заптиета е с такава цел, а не да ги ограби или за удоволствие. Ами да имало е такива българи, които са давали мило и драго да им вземат детенцето, а те самите приемат искяма доброволно. Последните сто години еничари са ставали деца на мюсюлмани. Не е имало нужда от кръвен данък.  Пише го Захари Стоянов, прочети как един е хвърлил камък по четата на Бенковски... Фактите са такива. Не сме нация от герои...

Нямам повече въпроси. Всеки може да си направи изводи за личността ти по написаното от теб до сега.

току-що, ivottoshev написа:

Нямам повече въпроси. Всеки може да си направи изводи за личността ти по написаното от теб до сега.

Всеки който признава фактите, ще ме разбере какъв съм.   Имало ли такива, които са сменяли вярата си и са давали децата си да станат еничари? Как да не е имало като повече от 100 години не е имало кръвен данък, а еничари е имало. Имало ли е такъв човек, който е хвърлил камък по четата на Бенковси? Захари Стоянов го е написал.  Дядо Въло предава ли Бенковски и другарите му за пари? Колко хора се присъединяват към Ботевата чета?  

По темата за войната с Украйна също се позовавам на фактите. Не съм пристрастен. 

преди 2 часа, Мечо Хубавеца написа:

Убитите зслижници дали щяха да умрат, ако не бяха отвлечени?         Израел не прощава...

Ден след аутопсията,  американския посланик, комисиите в ООН и Световната здравна организация бяха запознати с начина по който са убити децата и майката. Официално изявление беше направено  и от контраадмирал Хагари. Последваха изявления на редица чуждестранни политици и духовници. Източниците са достатъчно много, но функционалните неграмотници не боравят с тях. Какво да ги даваш, когато няма да ги разберат.  Дори на български не разбират и не четат, какво пише. Фенът на Хамас, който е дал в поста си линка, също е излъгал в твърдението, че не са споменати причините за  смъртта на децата. В дадения линк, много ясно е написано:

"След аутопсията израелската армия заяви в петък, че двете деца са били брутално убити от терористите с голи ръце.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че става дума за ужасяващи убийства, извършени от чудовища"

пп децата са удушени с голи ръце. След това, черепите им са раздробени и телата разкъсани на части, за да се имитира смърт от бомби. Коментара е излишен.

Последно кой е правил изследванията, израелската армия или Националния институт по патоанатомия на Израел?

За мен е по-важно какво казва патоанатомът правил изследванията, не какво казва израелската армия.

Последната е хващана да лъже.

"Иденфицирахме тленните останки на Шири Бибас два дни след като идентифицирахме тленните останки и на нейните деца. Нашето изследване не позволи да открием никакви следи от травми, причинени от бомбардировка", заяви Кугел. Той обаче не каза как са починали майката и двете й деца."

Много обичам да ме цитират функционално неграмотни.

преди 3 часа, valkiria1 написа:

Ден след аутопсията,  американския посланик, комисиите в ООН и Световната здравна организация бяха запознати с начина по който са убити децата и майката. Официално изявление беше направено  и от контраадмирал Хагари. Последваха изявления на редица чуждестранни политици и духовници. Източниците са достатъчно много, но функционалните неграмотници не боравят с тях. Какво да ги даваш, когато няма да ги разберат.  Дори на български не разбират и не четат, какво пише. Фенът на Хамас, който е дал в поста си линка, също е излъгал в твърдението, че не са споменати причините за  смъртта на децата. В дадения линк, много ясно е написано:

"След аутопсията израелската армия заяви в петък, че двете деца са били брутално убити от терористите с голи ръце.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху каза, че става дума за ужасяващи убийства, извършени от чудовища"

пп децата са удушени с голи ръце. След това, черепите им са раздробени и телата разкъсани на части, за да се имитира смърт от бомби. Коментара е излишен.

И от бомбите да бяха убити, терористите са виновни.  

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

Принципно да. Всяка една жертва от двете страни е причинена от безумния план на Яхя Синуар,който планира и нареди теракта на 7-ми октомври. Обаче,  Шири и нейните деца са отвлечени от "мирни" "палестински" граждани. На камерите се вижда много ясно.  Тримата са отвлечени с втората вълна нахлула в кибуците-тази на палестински мародери, тръгнали да убиват, насилстват и грабят. Жената и децата са убити зверски още в началото на военните действия. Патоанатомите не разполагат с указания  да дават информация за състоянието на труповете и причините за смъртта. Това се прави само и единствено  от упълномощеното затова лице-в случая Хагари. Никаква информация не излиза без да е минала военна цензура. Всяко едно предаване на такива новини, започва с обявлението " Разрешено е да се публикува и съобщи..." и следва съобщението. Функционално грамотните и знаещи езици, които следят телевизионните канали на Исраел знаят това. Много от бившите заложници и техните роднини, наложиха вето върху инфо което ги касае пряко.Дори,когато ги освобождаваха бяха сложени паравани при слизането им от вертолетите и влизането в болниците.  В много случаи това се прави  за да се защити психическото им състояние,  достойнство и бъдещата безопасност.   Бащата Ярден, даде съгласие публично да бъде обявено чрез Хагари как  е загинало семейството му. Това заяви и самия той "Нека целия свят да види и чуе" . Хагари и Нетаняху  го направиха-единия в специалната сводка , а другия пред Кнессета. На всички  е ясно,че това няма да остане ненаказано."Ще бъде върнато по много запомнящ се начин". Това са думи на Нетаняху, който държеше снимка на тримата зверски убити Бибас пред Кнессета. Лично аз смятам, а и хиляди други също, че забраната за инфо върху такива случаи е неправилно, защото хората по света, не могат да видят и придобият представа за истинското състояние на нещата и това, кое предизвика заслужения гняв на медината. Така бяха наложени цензури върху това, какво са преживели заложниците. С интервюто на Мия, нещата се промениха и вече никой от тях не се срамува да разкаже на какво са били подлагани. Но, разбира се, още от времето на атентата на Олимпиадата в Мюнхен е ясно какво следва в такива случаи. Профрут в един свой пост цитира Голда Меир. Това е.

преди 2 часа, Мечо Хубавеца написа:

А окупаторите, станали причина да се пръкнат тези "терористи"? Те вина имат ли?

преди 9 часа, ivottoshev написа:

А окупаторите, станали причина да се пръкнат тези "терористи"? Те вина имат ли?

Окупаторите как са станали причина да се пръкнат тези терористи? Хипотетично, ако Ботевите четници са убивали и изнасилвали невъоръжени турци, османците ли са причина за тези действия? Смятат, че евреите са окупатори, защо обаче убиват, отвличат и изнасилват цивилни? Ботевите четници не са го правили.

преди 13 часа, M.Николов написа:

Последно кой е правил изследванията, израелската армия или Националния институт по патоанатомия на Израел?

За мен е по-важно какво казва патоанатомът правил изследванията, не какво казва израелската армия.

Последната е хващана да лъже.

Много обичам да ме цитират функционално неграмотни.

Как са загинали може и да не може да се докаже. Само че преди да са убити са отвлечени и това е доказано. Тези които се занимават с отвличания трябва ли да бъдат съдени и вкарани в затвора? Ако да, защо част от тези хора са още на свобода? 

преди 18 часа, ivottoshev написа:

И преди случката от 7-ми, целият свят говореше за "окупираните територии"

Я госпожата с голямото IQ , да обясни на аудиторията кой е окупатора...

Ама май на такива неудобни въпроси не ѝ се отговаря, щото разбираш ли авторите им били с ниско IQ.

Не било че логичният отговор би я заврял в под на кучето опашката, а най ми било, мила моя майно льо, щото питащият бил под нивото ѝ :getout:

Аз не споря кой е окупатор, кой не. Само че искам да те питам пак за Ботевите четници. Ако изнасилваха, убиваха и отвличаха невъоръжени турци щяха ли да са национални герои или не? Щото ми се чини, че нямаше да са...

преди 53 минути, Мечо Хубавеца написа:

Хипотетично, ако Ботевите четници са убивали и изнасилвали невъоръжени турци, османците ли са причина за тези действия? 

Ако тези "невъоръжени турци" си бяха седели в Турция, щяха ли да бъдат избивани и изнасилвани?

Присвоили са си чужда земя и понасят последствията за това си действие.  

Ти кое не разбра?

преди 20 часа, ivottoshev написа:

Пак олигофрения. Левски не е убил никакви 2 заптиета, а осъден за това че убива Стойчо Гиргинов, слугата в къщата на Халачев в Ловеч.

"Най-неприятният факт, с който неизбежно се сблъсква всеки, е истинската причина за обесването му. Това е убийство на Стойчо Гиргинов, слугата в къщата на Халачев в Ловеч. Бил е родом от с. Леси дрян, днес Лесидрен. Познавал е Левски и е знаел кой е, защото преди това е слугувал в къщата на един от комитетски дейци Иван Драсов. Затова е и убит. Убийството му не е извършено при самоотбрана (един безоръжен младеж напада двама въоръжени мъже?), а е премахване на неудобен свидетел. Възрастта му е обект на много спекулации. Самият Левски в писмото до Каравелов я определя като 24 години, което е очевидна неистина. В хода на съдебното следствие пълни самопризнания прави съучастникът в обира Вутьо Ветьов от Видраре. Той описва случката така:"

https://ids777.wordpress.com/васил-левски-идеал-или-идол/

https://trafficnews.bg/bulgaria/ragnah-go-oshte-vednazh-da-ne-se-machi-edno-ubiistvo-prechi2-132808/

Та ето, ти дори не си чел историята за какво съдят Левски, но си типичен Ганьо, с търбуха от алкохол и си мисли, че е патреот и разбира от всичко!

Защо го правят герой е друг въпрос, но очевидно на теб кутийката ти с информация просто не може да работи щом ти дори не знаеш за какво го съдят и кого е убил. Просто като развалена плоча блеят ли блеят овцете и после що сме на тоя хал... Липсва ви всякаква критична мисъл, и към историята, и към себе си.

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Ако тези "невъоръжени турци" си бяха седели в Турция, щяха ли да бъдат избивани и изнасилвани?

Присвоили са си чужда земя и понасят последствията за това си действие.  

Ти кое не разбра?

Разбрах, щом са живели или отишли на място което не е тяхно, значи може да ги колят, отвличат и изнасилват. Ако някой ти се настани и присвои  двора е напълно законно да го изнасилиш и убиеш според теб. Да не се е настанявал там, той си е виновен. Не разбрах само, ако Ботев беше изнасилил и убил туркиня, щеше ли пак да е национален герой?

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Ако някой ти се настани и присвои  двора е напълно законно да го изнасилиш и убиеш според теб. Да не се е настанявал там, той си е виновен.

Да! 

ВКС окончателно оправда лекаря, който застреля крадец пред дома си

Цитат

Той беше подсъдим за това, че е застрелял и убил Джевизов при превишаване пределите на неизбежната отбрана, след като мъжът е влязъл в дома му.

Предполагам че и в еврейското законодателство е така. От Холивуд пък редовно излизат филми в които собственик на имот застрелва нарушител... 

преди 55 минути, ivottoshev написа:

Да! 

ВКС окончателно оправда лекаря, който застреля крадец пред дома си

Предполагам че и в еврейското законодателство е така. От Холивуд пък редовно излизат филми в които собственик на имот застрелва нарушител... 

Е и? Ако бях съдия и аз щях да го оправдая! Но какво общо има това с което дискутираме? Ако циганинът се беше опънал да спи в гаража и докторът го беше застрелял щеше да е друго. Влиза докторът при него насилва го сексуално и го застрелва....Дали щяха да го оправдаят?

преди 12 минути, Мечо Хубавеца написа:

Е и? Ако бях съдия и аз щях да го оправдая! Но какво общо има това с което дискутираме? Ако циганинът се беше опънал да спи в гаража и докторът го беше застрелял щеше да е друго. Влиза докторът при него насилва го сексуално и го застрелва....Дали щяха да го оправдаят?

Ей-й-й-й, не ти се пада по гръб, а :giggle1:

преди 22 минути, ivottoshev написа:

Ей-й-й-й, не ти се пада по гръб, а :giggle1:

Предостави ми факти и ще го направя. Няма как да оправдая хора, които изнасилват, отвличат и изнасилват. Да бяха постъпили като Путин палестниците, като имат териториални претенции....Ако можеш да ме обориш с факти, обориме.

преди 10 минути, Мечо Хубавеца написа:

Предостави ми факти и ще го направя. Няма как да оправдая хора, които изнасилват, отвличат и изнасилват. Да бяха постъпили като Путин палестниците, като имат териториални претенции....Ако можеш да ме обориш с факти, обориме.

Е колко факти още? Ако ти открадне инструменти от бараката на двора може да го убиеш, ама ако ти открадне целият двор - тогава не може :giggle1:

Евреите са отишли в палестинският двор, настанили са се и въпреки заръката на властите (ООН) не си тръгват. Какво им остава на палестинците като собственици? Да ги милват по главичките?

преди 7 часа, Мечо Хубавеца написа:

Как са загинали може и да не може да се докаже.

Функционалната неграмотност и незнаене на езици е покъртителна за някои участници в тази тема. Дадох линк  в един от посответе си по-горе, в който ясно на няколко езика е обяснено всичко това, което написах в резюме. Какво ви харесва, какво не, какво признавате  и какво не, никой не ви пита. Нито сте фактор, нито нещо зависи от вас. Фактите са ясни и обикалят цял свят. Още два линка в които е дадено и част от изказването на контраадмирал Хагари. Ясно поясних-единствената институция упълномощена да изнася факти. Без разрешение от военните, никой не си позволява да експериментира с фактите. След като нямате и понятие нито от история, нито от география, нито от езици, нито от политика в онзи край на света, къде се навирате, неграмотници? Децата и майката са жестоко убити защото са евреи.

Давам и много интересно видео в което медицинска сестра от Сидни от палестински поризход заплашва да убива исраелски пациенти. което дава ясна представа какво представляват мършите, дори и положили клетва. Палестински лекари, оперираха и остраниха два от пърстите на заложничка без упойка. По същия начин постъпваха  и с другите ранени заложници. Една гнида пък тук, нарече евреите сбирщина от раси . Е, евреите не са расисти, но ясно се вижда язвата в гнойните души на други.

пп Между другото, българската история не е тема на обсъждане в тази тема. Последните ви постове са спам.

преди 12 минути, valkiria1 написа:

Функционалната неграмотност и незнаене на езици е покъртителна за някои участници в тази тема. Дадох линк  в един от посответе си по-горе, в който ясно на няколко езика е обяснено всичко това, което написах в резюме. Какво ви харесва, какво не, какво признавате  и какво не, никой не ви пита. Нито сте фактор, нито нещо зависи от вас. Фактите са ясни и обикалят цял свят. Още два линка в които е дадено и част от изказването на контраадмирал Хагари. Ясно поясних-единствената институция упълномощена да изнася факти. Без разрешение от военните, никой не си позволява да експериментира с фактите. След като нямате и понятие нито от история, нито от география, нито от езици, нито от политика в онзи край на света, къде се навирате, неграмотници?

пп Между другото, българската история не е тема на обсъждане в тази тема. Последните ви постове са спам.

Как са убити аз не знам. Може и така да е както пишеш ти. Само че убитите преди това са отвлечени от Хамас. Това е безспорно. Ако не бяха отвлечени, нямаше да са убити. Това ми е тезата.                       Така е, спам е, но друг я подхвана.

преди 7 минути, Мечо Хубавеца написа:

Как са убити аз не знам. Може и така да е както пишеш ти. Само че убитите преди това са отвлечени от Хамас. Това е безспорно. Ако не бяха отвлечени, нямаше да са убити. Това ми е тезата.                       Така е, спам е, но друг я подхвана.

Добре. За последен път ще се опитам да обясня моето виждане и ако и тогава не ме разбереш се предавам.

Евреите са там и не изпълняват резолюциите на ООН да се махнат. Това е защото са по-силни и очевАдно за тях правото на силата е над силата на правото.

В редки случаи като този обаче, по-силни излизат палестинците. Тогава евреите почват да реват срещу правото на по-силния.

Е, що за двойни стандарти? Що за лицемерие?

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Добре. За последен път ще се опитам да обясня моето виждане и ако и тогава не ме разбереш се предавам.

Евреите са там и не изпълняват резолюциите на ООН да се махнат. Това е защото са по-силни и очевАдно за тях правото на силата е над силата на правото.

В редки случаи като този обаче, по-силни излизат палестинците. Тогава евреите почват да реват срещу правото на по-силния.

Е, що за двойни стандарти? Що за лицемерие?

non-sens

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.