Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 185 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      115
    • да правят какво си искат
      4%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      56
    • по-скоро НЕ
      64%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      57%
      104
    • не
      42%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

преди 1 час, valkiria1 написа:

Ама ти и семки нямаш в главата. Дори не помниш за какво ти се дават пари. Трети път, неграмотнико. Твърдиш,че в моя пост има споменати Левски, Ботев и пр..

Куковицо, ще ми кажеш ли четите на Ботев и Раковски легални ли са били, та не влизат в този списък:

Цитат

нелегалните ви чети са терористи, които вие наричате борци за свобода

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

Четвърти път задавам въпрос свързан с темата : кои са народите населявали територията на географската област Филастина???

Само пациент лечебно заведение със съседи по стая Наполеон и Клеопатра би имал самочувствието да смята че неговото мнение по този въпрос е по-меродавно от мнението на цивилизованият свят в лицето на ООН.

• Отговори 3,7k
  • Прегледи 263,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

преди 6 минути, ivottoshev написа:

Куковицо, ще ми кажеш ли четите на Ботев и Раковски легални ли са били, та не влизат в този списък:

преди 17 минути, valkiria1 написа:

След като ни направи забележка, ние с Мечо като културни хора спряхме да разискваме българската история. Именно ти беше тази, която отново зачекна тази тема с прословутият си пост с "нелегалните чети". Провери!

пп: ще чуя ли едно простичко: "извинете, аз съм виновна за спама", или да не търся доблест и чест у евреин?

Участваш в публична дискусия. Това са две твои твърдения, които приканих да обясниш.

И аз любезно те приканих да не ме занимаваш с глупости :) 

Да започнем от най-елементарното, че дори думата хазари не е оригиналната дума.

И да завършим с още по- елементарното: Темата не са хазарите.

Говорихме за едно, ти почна да дрънкаш друго. Опитваш да размиеш темата или какво?

Като толкова много искаш да обсъждаме хазарите, направи тема за тях.

Аз знам достатъчно за да твърдя,че пишеш глупости.

Същото знае всеки един глупак

преди 1 час, Michigan111 написа:

И да завършим с още по- елементарното: Темата не са хазарите.

😄Вярваме ти, дошъл си да се изкашляш и си забравил какво си писал.

преди 21 часа, Michigan111 написа:

Повечето са хазари, писал съм го в този форум преди време.

Същото знае всеки един глупак

Няма нужда  да се афишираш по няколко пъти. Още от първия път само с едно изречение,човек фиксира нивото ти на обща култура.  Така и не успя да посочиш дори едно -единствено стойностно доказателство  в подкрепа на глупавите си "факти".

преди 1 час, ivottoshev написа:

.....................................................

Дори наредени един до друг, сумарният ви мозък видно е  не може да надскочи санитарния минимум.

Явно е,че и обединяването не води до поумняването. Аз лично не съм изненадана....абее, прав е Славейков!!!

преди 5 минути, valkiria1 написа:

Няма нужда  да се афишираш по няколко пъти. Още от първия път само с едно изречение,човек фиксира нивото ти на обща култура.  Така и не успя да посочиш дори едно -единствено стойностно доказателство  в подкрепа на глупавите си "факти".

Да ти кажа, ако не си забелязала, нямал съм и намерение да давам доказателства на хазарката. Темата е друга и не обсъждаме душевните ти диарии. Ако желаеш да обсъждаме хазарския ти произход, направи друга тема. Там можеш на воля да излгаш НЕглупавите си факти. Дали успяваш да разбереш какво ти пиша?

преди 8 минути, valkiria1 написа:

😄Вярваме ти, дошъл си да се изкашляш и си забравил какво си писал.

Тук вероятно и сама не разбираш какво точно се опитваш да кажеш, наивно е да очакваш аз да разгадая какви точно наченки на мисли се опитваш да изразиш :D 

преди 26 минути, valkiria1 написа:

Дори наредени един до друг, сумарният ви мозък видно е  не може да надскочи санитарния минимум.

Обвини ме в спам --> показах и доказах че спам-а е по твоя вина --> не само че извинението за което помолих го няма, ами и понеже нямаш аргументи, нападна личността ми. (Това, последното, не е признак на особено висока интелигентност :topsecret2:)

Наистина няма как да се очакват такива качества като доблест и чест у един евреин. Племето си е племе и няма как да надскочи себе си :getout:

преди 12 минути, ivottoshev написа:

Обвини ме в спам

А аз вече няколко пъти я призовавам да не спами. Спами и вика "Що спамиш" :D 

преди 1 минута, Michigan111 написа:

А аз вече няколко пъти я призовавам да не спами. Спами и вика "Що спамиш" :D 

Кажи ѝ "еврейка" и не я обиждай повече. То и да искаш, по-голяма обида не можеш да намериш :)

преди 15 минути, ivottoshev написа:

Кажи ѝ "еврейка" и не я обиждай повече. То и да искаш, по-голяма обида не можеш да намериш :)

От частни случаи генерални изводи не бива да се правят. Познавам евреи, които са си съвсем нормални хора. В най- новата ни история голяма част от евреите са и добри българи, бият се във войните за национално обединение, неслучайно има еврейски войнишки паметници, някои съществуващи и днес, някои унищожени след 44-та, и пак неслучайно българския народ не ги дава на германците през ВСВ. Но конкретно това "Моше" си дрънка небивалици и спам. И не е от сега. 

Я, Валкирия успяла да се скара с още няколко човека и да им обясни колко глупави, невежи, необразовани и невъзпитани в сравнение с нея са българите като цяло.И това без да използва и една обида(ако вярваме на @Ostavime).

Направо да не повярва човек.😄

Да ти кажа, ако не си забелязала, нямал съм и намерение да давам доказателства на хазарката.

Просто се чувстваш длъжен да отговориш? Просто се опитваш отново да пощажеш ниската си обща култура и функционална неграмотност?

1-Няма такава дума в оригинал хазари. Въпреки, че според товите признания си споменавал това няколко пъти ,дори и в тази тема.

2  палестинците не са потомци на Сим както твърдиш. Цитирах двата ти поста. Може и да си проспал ,къде си се събудил и в коя тема пишеш, но в тази написа това два пъти.

-3 няма как да докажеш нещо, което не е така. 

4-Тъпашките ти  опити за сарказъм не променят нищо.

Един български интелектуалец беше писал, че типажи като теб и други двама-трима тук много силно напомнят на късния соц. Тогава изтъкнатите представители на работническа-селската  класа обвинявали  всеки, когото сметнели за образован, в "прекалено самочувствие". Двама трима тук  въртите  едни и същи тъпи лафчета от соца и конспиративни теории за произход  заимствани пак от "учени" от онзи период? Оттогава насам   нищо ли не сте научили? Попаднах на  твоите    малоумни хипотези, което драска по повърхността на невежеството. Когато се   ръсят тъпотии от еднакъв калибър, не трябва да бъдат подминавани. Дори и заради това,че други четящи темата ,не трябва да добият представата ,че в нея пишат хора, които  освен душевна нечистоплътност са и отчайващо невежи. Това е всичко. Предполагам и това е трудно да разбереш, затова се изливаш в още  последващи постове, сякаш ще промениш нещо от вече известното.

преди 32 минути, Michigan111 написа:

. Но конкретно това "Моше"

Да ти кажа честно, сравнението с Моше е много голяма похвала. Обаче, аз съм скромен човек в сянката на такъв велик пророк. Нарицателното за евреите е съвсем друго, но и това не знаеш..пак кихаш в темата.🤣

и пак неслучайно българския народ не ги дава на германците през ВСВ

мхм и тези от Македония, нали?

си дрънка небивалици и спам.

Е, хайде сега, понеже те хванах,че не знаеш нищо за "хазарите" и това,че палестинците не са потомци на Сим и взе да ме бъркаш със себе си.

преди 1 час, ivottoshev написа:

нападна личността ми. (Това, последното, не е признак на особено висока интелигентност :topsecret2:)

Мхм. Не си правя труда, даже да докладвам. Толкова си можете -"интелигентните експерти"😄Отивай да се жалваш на бурката, неговото пръстче все седи на бутона. Героите на Славейков!!!

преди 11 часа, ivottoshev написа:

Ми дреме ми на шапката за палестинците, обаче за всеки убит евреин ще се радвам.

преди 6 часа, valkiria1 написа:

Мхм. Не си правя труда, даже да докладвам. Толкова си можете -"интелигентните експерти"

Под достойнството ли ти е да се извиниш когато сбъркаш? 

Всъщност - обеща ми 500лв. Промених мнението си и вече ги искам. Не си човек, който заслужава снизхождение. Ха да видим дали поне си спазваш обещанията :)

преди 2 часа, ivottoshev написа:

Всъщност - обеща ми 500лв. Промених мнението си и вече ги искам. Не си човек, който заслужава снизхождение. Ха да видим дали поне си спазваш обещанията :)

Spoiler

Добрееее, да видим ще давам или ще взимам🤣 Да видим  последователността на диалога, понеже си функционално неграмотен да разбереш какво те питам и за какво давам пари

1

преди 20 часа, valkiria1 написа:

И само да допълня и разясня  понеже функционалната ти неграмотност и дебилщина те постави на първо място сред другите ти двама подобни. Думата тероризъм, придобива положителна конотация от комунистите. Истинското значение на думата е далеч от простотията, която ти се опитваш да вмениш, и което си придобил от детските, юношеските и зрели години минали под влиянието на КПСС и  СССР. Като разработена теория на политическата борба, тероризмът се появява в Царска Русия през 19-ти век, чрез автори като Бакунин, Нечаев и Морозов.После поетапно преминава и в съвремената история на Матушката ви Рус. Модерния тероризъм в България се заражда в началото на 20-ти век и е директно повлиян от руския пример. Както се казва, единствено сте се нагълтали с лайна., които ви отведоха в лайната. Абсолютно всяка една от вашите партии- БКП,ВМРО И нелегалните ви чети са терористи, които вие наричате борци за свобода. Примера е заразителен  и бързо се разпространява. Този бацил на простотията и дебилщината се вижда и в твоите малоумни и слабограмотни на тема история постове. Пример за тероризъм са  така наречените Петимата от РМС, както и абсолютно всички членове на Висшето ръководство на страната ви, заели тези постове след преврата на 9-ти септември. Колко вързахте и прокопсахте с тяхното идване на власт е отделен въпрос.  Този пост има насоченост към хората, които четат и се интересуват от нещата. Просто използвам написаната дебилщина от теб, за да обясня разликата.

2

преди 19 часа, ivottoshev написа:

От поста ти разбрах, че за теб всичките революционери наред с Левски, Ботев, Раковски и тн., са ''терористи'', едно към едно със сегашните палестински ''терористи''.

3 !!!!!!!

преди 15 часа, valkiria1 написа:

Давам ти 500 лева, ако намериш къде в този мой пост / и изобщо съм споменала имената, които ти пишеш- Левски, Ботев и пр.

4!!!

преди 15 часа, Мечо Хубавеца написа:

Къде пише за Ботев и Левски?  Посочи, защото аз не намирам.

5!!!!!!!

преди 16 часа, ivottoshev написа:

Ми това са думи от поста на еврейката:

преди 18 часа, Мечо Хубавеца написа:

Разясни от къде разбра, че изброените от теб революционери са извършвали терористични действия?       Чудесно е, че имаш шапка...Можеш да ползваш главата си нещо....

Е, ти го питаш два пъти без пари?!🤣Да видим дали , като му дам 500 лева, ще разбере какво чете, тази проста тиква. Дали например е наясно,че първо в историята ви се появява Левски , а след това Петимата от РМС. 

6 Ни в клин, ни в ръкав, изместваш темата и задаваш този въпрос, койтоне кореспондира като отговор на въпроса, който аз съм задала , а именно, къде в моя пост са споменати имената на Левски, Ботев  и пр, както твърдиш ти. Да припомня, какво се вижда от последователността на диалога-и друг също не вижда да съм споменала тези имена.

преди 14 часа, ivottoshev написа:

Не ти искам парите. Искам да ми обясниш дали четите на Ботев и Раковски са били легални та за това не влизат в долната класацията, или причината е друга:

Цитирам поста трети път....

7

преди 12 часа, valkiria1 написа:

Ама ти и семки нямаш в главата. Дори не помниш за какво ти се дават пари. Трети път, неграмотнико. Твърдиш,че в моя пост има споменати Левски, Ботев и пр..Затова дадох поста да го прочетеш отново и да го прекараш винмателно през кухата лейка, която е на раменете ти. Къде видя изписани от мен имената. Ето го поста

8 Връщаш се по-горе,четеш още веднъж бааавно, вниматеелно поста ми и когато ми отговориш на пет пъти задения въпрос, тогава получаваш 500 лева. Слагам още 100 лева, за да можеш да наемеш някой да ти го прочете, обясни, да го осмислиш и да отговориш. Вече веднъж наблегнах на следното: Какво пиша аз, какво си мислиш че пиша, какво разбираш ти са различни неща. Когато намериш в поста ми това, което те питам, тогава ще получиш и основнтага обещана сума и бонуса. Ако се окаже,че в поста ми няма споменати имената, които твърдиш че си прочел в него-ще внесеш в касата на форума-600 лева.  Аз отивам да спя доволна от това,че допринасям за финансовото щастие на форума.Това е.

Такаа, давам 500 лева, ако ми отговориш на въпроса, който ти задавам за пети път: кои са народите, които са обитавали и обитават в днешно време географската област Филастина и защо точно наречените от терориста Ясер Арафат "палестински народ" от всички други, имат право да изискват да имат държавно образувание в друга държава?

преди 51 минути, valkiria1 написа:
  Покажи скритото съдържание

Добрееее, да видим ще давам или ще взимам🤣 Да видим  последователността на диалога, понеже си функционално неграмотен да разбереш какво те питам и за какво давам пари

1

2

3 !!!!!!!

4!!!

5!!!!!!!

6 Ни в клин, ни в ръкав, изместваш темата и задаваш този въпрос, койтоне кореспондира като отговор на въпроса, който аз съм задала , а именно, къде в моя пост са споменати имената на Левски, Ботев  и пр, както твърдиш ти. Да припомня, какво се вижда от последователността на диалога-и друг също не вижда да съм споменала тези имена.

7

8 Връщаш се по-горе,четеш още веднъж бааавно, вниматеелно поста ми и когато ми отговориш на пет пъти задения въпрос, тогава получаваш 500 лева. Слагам още 100 лева, за да можеш да наемеш някой да ти го прочете, обясни, да го осмислиш и да отговориш. Вече веднъж наблегнах на следното: Какво пиша аз, какво си мислиш че пиша, какво разбираш ти са различни неща. Когато намериш в поста ми това, което те питам, тогава ще получиш и основнтага обещана сума и бонуса. Ако се окаже,че в поста ми няма споменати имената, които твърдиш че си прочел в него-ще внесеш в касата на форума-600 лева.  Аз отивам да спя доволна от това,че допринасям за финансовото щастие на форума.Това е.

Такаа, давам 500 лева, ако ми отговориш на въпроса, който ти задавам за пети път: кои са народите, които са обитавали и обитават в днешно време географската област Филастина и защо точно наречените от терориста Ясер Арафат "палестински народ" от всички други, имат право да изискват да имат държавно образувание в друга държава?

Даваш ми… обещания.

Най-напред дай първите 500лв, които дължиш.

Там са живяли Адам и Ева, а след това тези земи са били населени от кроманьонци. (Дължиш ми още 500лв)

В по-модерни времена, цивилизованият свят в лицето на ООН казва че трябва да се изнесете от там, демек земите НЕ СЕ ВАШИ!!!

Ти може да си останала с впечатлението че разбираш повече от хората от ООН, но ще ти дам един приятелски съвет: ЛЕКУВАЙ СЕ. Днес си мислиш че си по-умна от лидерите на цивилизованият свят, утре ще си мислиш че си Наполеон или Клеопатра… 

пп: и какво стана с извинението? Наистина ли е под достойнството на евреите да се извиняват, когато сбъркат?

Цитат

Комунизмът (от латински: commùnis, „общ“, „обществен“) е социално и политическо движение, поставящо си за цел създаването на безкласово общество, основано на общата собственост на средствата за производство, свободен достъп до предметите за потребление, премахване на наемния труд и на държавата.

Цитат

Понятието „тероризъм” е производно от думата „терор”, „терористичен акт”, която дума е с латински произход и означава страх, ужас.

Няма как при комунизмът това да довежда до положителна конотация! 

Цитат

Конотацията е допълнително, второстепенно, определено от контекста значение на думата, което се е появило и е тясно свързано с опита на човека, за разлика от денотацията.

Тук не става въпрос само за въпросният регион, а за целия Свят! 

В България за пръв път комунизма се свързва с терора при Атентат в църквата „Света Неделя“

От тогава до днес е налична една негативна конотация сред привържениците на монархията, т.е. имаме борба между имперско мислещи и държавно мислещи за сметка на комунистическо настроените човеци! 

Ционистите инвестират в "супер" герои! :) Това е една илюзия и се осланя само на един принцип: Ще бъде дадено на най-можещия! :) 

Историята е доказала, че всестранно развита личност няма! Трябва да се инвестира в праведни личности, а не в актьори!!! 

Конфликта в Близкия изток не е създаден от комунизъма, а от радикализма. 

Разликата между двата основни конфликта с което е ангажирано съзнанието на множеството хора е: Единия е базиран на радикализъм по отношение на територията, а другия по отношение на вярата! Те обаче прикриват основния проблем: Начина по който да се управлява човечеството! 

Образно: Нещата не са по-различни спрямо ситуацията преди 2025 г., но мащабите са по-големи! Както и средствата за въздействие върху отделния човек: От една страна е морков, а от другата тояга! Това е консервативен начин, а не либерален!!! Базиран е изцяло на страха! 

Този вид тероризъм не е виден и естествено е детонация на негативизъм! = Който не е с нас е против нас!!! => Това сега е мотото на всички Из раел!!!

От една страна са арабите, а от другата юдеите, а между тях палестинското бедно население! 

Докато има антагонизъм между богати и бедни, то лихварите ще печелят от нещастието на другите! 

Останалото са или 500 "сребърника" или иновативна кауза! Изберете сами! :)  

преди 9 часа, valkiria1 написа:

Да ти кажа честно, сравнението с Моше е много голяма похвала. Обаче, аз съм скромен човек в сянката на такъв велик пророк.

С друго впечатление оставам относно скромността ти. Именно за това е сравнението с Моше. Предполагам, че днес ти държиш жезъла.

Мхм, и тези от Македония, да.

Ако си направиш труда да прочетеш спомени на евреи от Македония, ще осъзнаеш, че българските власти там са ги предупредили когато са разбрали какво се готви. Отделно отношението на тези хора към евреите е било напълно нормално. Случайно сигурно евреи от цяла Югославия се местят масово към Македония, където има българска администрация.Но възможностите са ограничени до там. Тези територии са в германска окупационна зона и се управляват от германец. И решенията се вземат от Берлин. Не се разрешава и издаването на български документи на евреите не само от Македония, от всички окупирани земи в Югослявия и Гърция. Очакваш от българския Цар да взема решения в земи под германска окупация? Очакванията ти са нереалистични и несериозни. Което не променя факта, че администрацията и населението, каквото са могли са направили.

Просто се чувстваш длъжен да отговориш? Просто се опитваш отново да пощажеш ниската си обща култура и функционална неграмотност?

По принцип не се чувствам длъжен на никой за нищо.

А ти покажи "високата си обща култура" и "функционална грамотност" и пиши по темата.

Не в един пост да ревеш, че някой спамел, а в другия да правиш същото.

Попадна ми една информация, в която се твърди следното:

Цитирам

Самия лидер на Хамас Фатхи Хамад, който признава, че така наречените „палестинци“ са просто араби, които са мигрирали в земята на Израел от съседни региони.

Той открито заявява, че всеки палестинец има корени или в Египет, или в Саудитска Арабия - напълно развенчавайки мита, че те са местно население с древни връзки със земята.

Това разкрива измамния наратив, който е прокарван от десетилетия, за да оправдае безкрайния тероризъм и делегитимирането на Израел. „Палестинската идентичност“ беше произведена за политическа война срещу еврейската държава.

ПП:

Би БИ Си премахна пропалестински филм и се извини.

Детето разказвач във филма се оказа син на член от "Хамас".

преди 17 часа, valkiria1 написа:

1-Няма такава дума в оригинал хазари. Въпреки, че според товите признания си споменавал това няколко пъти ,дори и в тази тема.

2  палестинците не са потомци на Сим както твърдиш. Цитирах двата ти поста. Може и да си проспал ,къде си се събудил и в коя тема пишеш, но в тази написа това два пъти.

-3 няма как да докажеш нещо, което не е така. 

4-Тъпашките ти  опити за сарказъм не променят нищо.

Един български интелектуалец беше писал, че типажи като теб и други двама-трима тук много силно напомнят на късния соц. Тогава изтъкнатите представители на работническа-селската  класа обвинявали  всеки, когото сметнели за образован, в "прекалено самочувствие". Двама трима тук  въртите  едни и същи тъпи лафчета от соца и конспиративни теории за произход  заимствани пак от "учени" от онзи период? Оттогава насам   нищо ли не сте научили? Попаднах на  твоите    малоумни хипотези, което драска по повърхността на невежеството. Когато се   ръсят тъпотии от еднакъв калибър, не трябва да бъдат подминавани. Дори и заради това,че други четящи темата ,не трябва да добият представата ,че в нея пишат хора, които  освен душевна нечистоплътност са и отчайващо невежи. Това е всичко. Предполагам и това е трудно да разбереш, затова се изливаш в още  последващи постове, сякаш ще промениш нещо от вече известното.

Да ти кажа честно, сравнението с Моше е много голяма похвала. Обаче, аз съм скромен човек в сянката на такъв велик пророк. Нарицателното за евреите е съвсем друго, но и това не знаеш..пак кихаш в темата.🤣

Е, хайде сега, понеже те хванах,че не знаеш нищо за "хазарите" и това,че палестинците не са потомци на Сим и взе да ме бъркаш със себе си.

Мхм. Не си правя труда, даже да докладвам. Толкова си можете -"интел,игентните експерти"😄

Аз не се интересувам много от религия, макар че тук пуснах теми на тази тема. Този Моше ( Мойсей) съществувал ли е? Как се доказва този факт като няма запазени оригинали? За разните му там четници терористи сигурно има, че са вършили престъпления, но за ония древни времена доколкото знам са оцелели само преписи...Ами ако това са писанията на човек, който си измисля, да се прави на важен, ще кажат скептиците...Теб лично какво те убеди, че Моше е съществувал и писанията му не са някакви видения или измислици, а са истина?   П.п. Без значение е дали виденията и измислиците са негови или на авторът на преписите. Разбира се може написаното от него да е истина, но ти как го разбра?                                       Недей да скромничиш. Моше е бил велик пророк за времето си, ако е съществувал, но е живял преди хиляди години по първобитен начин и не може да се сравнява с нас, дори с Тошев, както ние не можем да се сравним един ден след хиляди години с бъдещите хора, които някога ще се родят. Помисли малко колко малки са му били познанията сравнение със сегашните.

преди 8 часа, Michigan111 написа:

С друго впечатление оставам относно скромността ти. Именно за това е сравнението с Моше. Предполагам, че днес ти държиш жезъла.

Мхм, и тези от Македония, да.

Ако си направиш труда да прочетеш спомени на евреи от Македония, ще осъзнаеш, че българските власти там са ги предупредили когато са разбрали какво се готви. Отделно отношението на тези хора към евреите е било напълно нормално. Случайно сигурно евреи от цяла Югославия се местят масово към Македония, където има българска администрация.Но възможностите са ограничени до там. Тези територии са в германска окупационна зона и се управляват от германец. И решенията се вземат от Берлин. Не се разрешава и издаването на български документи на евреите не само от Македония, от всички окупирани земи в Югослявия и Гърция. Очакваш от българския Цар да взема решения в земи под германска окупация? Очакванията ти са нереалистични и несериозни. Което не променя факта, че администрацията и населението, каквото са могли са направили.

По принцип не се чувствам длъжен на никой за нищо.

А ти покажи "високата си обща култура" и "функционална грамотност" и пиши по темата.

Не в един пост да ревеш, че някой спамел, а в другия да правиш същото.

По повод написаното за Македония, като една четвърт техен потомък, да прав си....ама не съвсем. Винаги може повече. Когато някой реши да намери косур, винаги ще го намери с мотива, че е можело още. Че било нереалистично за онова време, няма значение...

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Даваш ми… обещания.

Най-напред дай първите 500лв, които дължиш.

Какво излиза сега, ти и спойлер не знаеш как се отваря, за да четеш. От написаното там и твоето мълчание по въпроса зададен няколко пъти излиза,че ти не можеш да намериш в моя пост това, което твърдиш.  Което беше забелязано  от друг. Дължиш на форума 600 лева. Свържи се с Калин и го питай къде да ги внесеш. Толкоз по този въпрос.

преди 10 часа, ivottoshev написа:

Там са живяли Адам и Ева, а след това тези земи са били населени от кроманьонци. (Дължиш ми още 500лв)

Отново показваш функционална неграмотност. Завършил  ли си поне 7-ми клас.?Да видим какво те попитах. Чети бавно, буква по буква за да схванеш какво те питам

преди 10 часа, valkiria1 написа:

Питането е: -кои са народите, които са обитавали и обитават в днешно време географската област Филастина . Твоя отговор е Адам и Ева, а по -късно и кроманьонците.

1 Адам и Ева не са племе!! Те, никога не са имали и националност

2 Петдесет години след разрушаването на Втория храм, по време на римско време, в Юдея избухва въстанието на Бар Кохба. Римският император Андриан брутално потушава въстанието и за да заличи дори спомена за еврейската идентичност на тези земи, заповядва Ерусалим да бъде преименуван на Елия Капитолина, а Земята на Израел – на Филистия. С това име ,тя е присъединена към останалите източни владения на Рим-Сурия/Сирия/ Така се появява името  Филастина /Палестина/ Тоест името е дадено много след като Адам и Хава вече не са били между живите.

3 Ган Еден се нарича местообитанието на първата двойка човеци. Територията надхвърля тази на Исраел.

4 Що се отнася до кроманьонците-няма известни археологически следи, които да документират присъствието на роднините ти по тези земи. Освен това както уточних, името Филастина е дадено векове по-късно. 

5 Народите, които са обитавали и продължават да обитават тези земи са над 15 . Само на територията на днешния мединат живеят  исраелци, друзи, самаритяни, "палестинците на Арафат", турци, йорданци. Те изповядват различни религии. Отново не си отговорил на въпроса!!!

Дължиш още 500 лева на форумната каса. Свържи се с Калин за подробности как да ги внесеш. 

Аз съм щастлива,че преди шабат допринесох за финансовото щастие на форума. 

А ти, ще се мотаеш около мен, когато завършиш поне средно образование!!

Предвид на това,че обедняваш с 1100 лева, няма да имаш пари да ми платиш да попълвам пропуските в образованието ти.😄

преди 16 минути, valkiria1 написа:

Добре, не си споменала Ботев и Раковски, а само "нелегалните им чети". Печелиш.

Ми ти реши да се връщаш назад във времето и не знаех до къде искаш да стигнем, за това споменах Адам, Ева и кроманьонците, за да няма изненади.

Сега ще отговориш що реши че си по-умна ООН? Не мислиш ли че хората там са взели предвид полюциите, които демонстрираш, и не са знаели кои племена и народи са обитавали тези земи както и в кой период са ги обитавали, когато ви казват че трябва да се разкарате?

Гледам че обичаш да болдваш и да уголемяваш. Чакай и аз да пробвам:

Кога ще се извиниш за спама, който генерира, но обяви мен за виновен, или от представител на еврейското племе не може да се очаква да прояви доблест и чест?

преди 1 минута, ivottoshev написа:

Добре, не си споменала Ботев и Раковски, а само "нелегалните им чети". Печелиш.

Вероятно има предвид четите на ВМРО. Права е в този случай и наистина насилието поражда насилие.

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Добре, не си споменала Ботев и Раковски, а само "нелегалните им чети".

Дори не съм уточнила,че става въпрос и за четите им/на Ботев и Раковски и пр../Както казах, изобщо не разбираш какво четеш

преди 10 минути, ivottoshev написа:

Печелиш.

Естествено,че печеля, един евреин никога не залага на куц кон и не си дава парите на вятъра. 

Когато внесеш в касата на форума сумата от 1100 лева, завършиш средно образование, можеш да се обръщаш към мен. 

Ти си загуба на ресурса време , а аз никога не си позволявам това. Точка по въпроса.

преди 48 минути, valkiria1 написа:

Ти си загуба на ресурса време , а аз никога не си позволявам това. Точка по въпроса.

Ауу-у-у, останала без аргументи да защитиш мнението си и унижена пред целият форум... реши да се фръцнеш :laughing5:

Радвам се че успях да те пратя в под на кучето опашката :)

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

преди 52 минути, Мечо Хубавеца написа:

Вероятно има предвид четите на ВМРО. Права е в този случай и наистина насилието поражда насилие.

При положение че с теб разисквахме българските революционери и борбата им срещу турците, тя се включва и била имала предвид четите на ВМРО? Хайде бе :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.