Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 22 часа, lebel написа:

Бех го забравил. Благодаря!

Толко глупости, които не заслужават място по рафтовете на паметта ми има там, а т'ва беше изпаднало. Светла им памет на тия два светлика.

въртелешката нали е за това,  всеки да сподели каквото има в торбичката ))

днес беше ден за разходки с патки.. много хора не видяхме, но беше слънчево и найс

..jpg.80147769700370e1f3cc0592cac7d080.jpg

..thumb.jpg.48f592e9fe547a4bf780c738361c12a4.jpg

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

Заорах дъното

Забравих си телефона на последния оглед

Звъннах на Д2, накарах го да звънне на жената където оставих тел да я предупреди и ходих да си го взема

Добре че е наблизои скокнах за десесита мин до у тях

преди 4 часа, emmi написа:

Заорах дъното

Забравих си телефона на последния оглед

Звъннах на Д2, накарах го да звънне на жената където оставих тел да я предупреди и ходих да си го взема

Добре че е наблизои скокнах за десесита мин до у тях

Тралиш, а? Не е ли незаконно...

едит:

преди 6 часа, lebel написа:

Тралиш, а? Не е ли незаконно...

едит:

Ако не те гепнат не е 

Леко разсеян Емот

на 14.01.2024 г. в 23:47, Уиш... написа:

спите,а

айде моля другарите с колекциите в барчетата да сипят по едно, че кафено много скъпо..😂

...

Наче, неска цел ден бех №13... И водата беше 13 целзия... Въздуха около 18... Дъждът беше около 15... Съответно, най-сухо беше под водата... Цел ден даялдисване и най-накрая да се утрепя на сухото... Ама то щот и сухото беше подгизнало... А на връщане, вятърът и вълните като емнаха лодката... Абе, за четвърт бройка да одера козела... И на кея се утрепах още веднъж... Като първолак... Ожулих коленете... А и на всичкото отгоре, синьораираните гобита бяха налазили морските тралалежи като дървениците както налазват стебло копър....

image.png.81f021661861f5e96158f94b179f00d1.png

преди 19 минути, darkterminal написа:

Наче, неска цел ден бех №13... И водата беше 13 целзия... Въздуха около 18... Дъждът беше около 15... Съответно, най-сухо беше под водата... Цел ден даялдисване и най-накрая да се утрепя на сухото... Ама то щот и сухото беше подгизнало... А на връщане, вятърът и вълните като емнаха лодката... Абе, за четвърт бройка да одера козела... И на кея се утрепах още веднъж... Като първолак... Ожулих коленете... А и на всичкото отгоре, синьораираните гобита бяха налазили морските тралалежи като дървениците както налазват стебло копър....

Ихтиандър... ти съвсем отвикна̀ от таа пуста суша... Ма и без да водолазвам те разбирам де. Може би не напълно, но според мен - достатъчно... A водата, ееехх, водата...Май наистина сме излезли от нея. Неясно защо.

Англичанин влязъл да поплува в морето.  Отплувал доста навътре, поспрял, поогледал се и с изненада видял наблизо друг плувец, с фрак  и  цилиндър на главата.
Смутен, той се опитал да завърже разговор:
- Здравейте, сър! Чудесно време, нали?
- Напълно съм съгласен, сър, времето наистина е прекрасно.
- А водата, сър? Температурата и е  ... нямам думи!
- О да, каквото и да се каже за водата днес, ще бъде недостатъчно, сър.
- Простете, сър ... ако не е съвсем неделикатно от моя страна ... защо се къпете облечен?
- Виждате ли, сър ... не искам да споря, но ... вие сте този, който се къпе. Аз се давя.

... май съм го писал 2-3 пъти... което никога не ме е спирало.

Добро предпладне ви!

преди 2 часа, darkterminal написа:

Никакво дране на козли! вържи следващия път за коланчето едни наколенки и резервен пояс ... и не подценявай вятъра. 

аз тука ката ден боря подъл вироз, днес сефте помислих за кафе.. като седмица ми се овидя това лежане

преди 6 часа, Уиш... написа:

Никакво дране на козли! вържи следващия път за коланчето едни наколенки и резервен пояс ... и не подценявай вятъра. 

аз тука ката ден боря подъл вироз, днес сефте помислих за кафе.. като седмица ми се овидя това лежане

До помирисване на кафе не сме стигнале още, разбираме. Да се оправяш бързо и качествено!

Никакво дране на козли! ...

...

Държах се ти казвам! Държах се! Като спартанец на Термопилите се държах... Но от устата ми освен въздух, друго не излезе... Няма да се излагаме пред чужденците я...

... вържи следващия път за коланчето едни наколенки и резервен пояс ...

...

Абе наколенки... И в двата случая кроковете ме подведоха... ... ... И дума да не чувам! Няма да ги сваля!

... и не подценявай вятъра.

...

Ас уш го пиша преятел Вятъра... А той така да постъпи... Да дигне едни сечени вълни... Не много големи... По около 2 метра... Ама идваха отвсякъде... И лодката уж голяма - нейде към 30тина метра, щото да побере 25 ентусиаст-гмуркачи и 5 човека екипаж... А като я емне някоя странична вълна и земе та я подметне като волейболна топтка... И в камбуза фърчат чаши, телефни, бутилки с вода, хора подскачат по седалките си... Народа се хили и си разправят разни истории за пътешествия, гмуркания и други юнашки приключение, други дремят, а един Ламер седи в пред-одери-козелно състояние, пребледнял, потящ се,  хванал се за масата, отчаяно отказващ да приеме показнията на вестбуларния си апарат... Това ми се видяха най-дългите два часа в живота ми... Въобще, оказа се, че лодките са погли същества, особено когато си играят с вятъра... Но, засега Ламер  не се е отчаял и се е записал на още една екскурзия с гмуркане до Санта Каталина с лодка... Трябва все пак някак си да се привиква с тези условия...

...

Знам го ас тойзи вироз... Ногу е погъл... И при мен се вири по Нова Година... Цяла сегмица пемпература, кашлица, саполи, болки в гърлото до невъзможносд да говориш... Абе пълна картинка... Ама ти не му се плаши... Зимай си илачите, пази леглото и той ше мине!

Гечмиш олсун - дето викаше Мерилката...

П.П. Битува цял раздел в Ламерският лексикон, прихванат, посаден и пораснал със вещата помощ на Ламерил...

преди 9 часа, lebel написа:

Ихтиандър... ти съвсем отвикна̀ от таа пуста суша... Ма и без да водолазвам те разбирам де. Може би не напълно, но според мен - достатъчно... A водата, ееехх, водата...Май наистина сме излезли от нея. Неясно защо.

...

Ми незнам... Все към под водата ме влече... Винаги има какво да се види... И усещането за летеж... Незаменимо...

...

... май съм го писал 2-3 пъти... което никога не ме е спирало.

...

Не си! Поне не и в тази тема...

...

Добро предпладне ви!

Добро и на теб... По наще шириние баш предпладне...

image.png.ffa653fb1df74c62885573c69884977f.png

преди 5 часа, Mediterranean написа:

Тоа рибок много ядосан. Сигурно от тебе.🤭

Чи от кой друк да е идосан?! Ламер е виновен са сичко!

преди 14 часа, darkterminal написа:

...

Ми незнам... Все към под водата ме влече... Винаги има какво да се види... И усещането за летеж... Незаменимо...

Не си! Поне не и в тази тема...

Добро и на теб... По наще шириние баш предпладне...

Рибето (трудно ми е да го "мащабирам") наистина се е начумерило.

Иначе... ясно е, че и видимото (тия красоти дето ги вадиш и за нас) има значение, даже и за моя 2-3-4(може би) метров опит с плавници и маска е видно, но основната причина, чини ми се, е това, което наричаш "усещане за летеж". Лекотата, подвижността... усещането, че това е твоята среда. Не съм гмуркач, но съм сравнително добър плувец и съм плувал достатъчно, за да почувствам и аз поне част от това. А и имах приятел, който... имаше наднормено тегло... във водата засияваше. Споменавал съм това-онова за него... ще спомена още няколко неща. Основното е, че беше пич отсекъде! Иначе... бивш ватерполист (едно лято купи топка и ме тормозеше да си я хвърляме), мисля и национал... дали младежи или мъже не помня, не съм го и разпитвал много... години наред главен спасител по морето... веднъж го попитах колко души е спасил. Помня, че спомена некво число около 27.  27! И допълни (не помня дали влизаха в 27-те или бяха бонус) - двама младши спасители... каза - тях ги извадих и двамата заедно. И аз му повярвах (а аз, вярвай ми, не съм от доверчивите). Защото съм го виждал във водата. Голямо пуфкаво делфинче. Така и не можах да докарам неговия "делфин".  Вуйчо! Ако гледаш и четеш са нейде отгоре, аз помня! Буля Лебелица - също! И не само ние!

а вот и я!

на 21.01.2024 г. в 20:30, darkterminal написа:

Държах се ти казвам! Държах се! Като спартанец на Термопилите се държах... Но от устата ми освен въздух, друго не излезе... Няма да се излагаме пред чужденците я...

Сакън! Ей зарази такива леко екстремни приключения, но във въздуха вече нося торбички в малкотоджобчи.. По бърза съм от стюардесите с  хартиените торбички, ако  надуша  че някой  се гласи да скуби жабчето.

Абе наколенки... И в двата случая кроковете ме подведоха... ... ... И дума да не чувам! Няма да ги сваля!

Телешки асцендент? или си прихванал от Ламишата, тя така преди години на едно работно място отказваше да им носи грозните униформи и се наложи да се разделят.. 

Ас уш го пиша преятел Вятъра... А той така да постъпи... Да дигне едни сечени вълни... Не много големи... По около 2 метра... Ама идваха отвсякъде... И лодката уж голяма - нейде към 30тина метра, щото да побере 25 ентусиаст-гмуркачи и 5 човека екипаж... А като я емне някоя странична вълна и земе та я подметне като волейболна топтка... И в камбуза фърчат чаши, телефни, бутилки с вода, хора подскачат по седалките си... Народа се хили и си разправят разни истории за пътешествия, гмуркания и други юнашки приключение, други дремят, а един Ламер седи в пред-одери-козелно състояние, пребледнял, потящ се,  хванал се за масата, отчаяно отказващ да приеме показнията на вестбуларния си апарат... Това ми се видяха най-дългите два часа в живота ми... Въобще, оказа се, че лодките са погли същества, особено когато си играят с вятъра... Но, засега Ламер  не се е отчаял и се е записал на още една екскурзия с гмуркане до Санта Каталина с лодка... Трябва все пак някак си да се привиква с тези условия...

,2 часа си е ламско геройство!ужс, а можеше тихомълком  да се изнесеш  отзат на лотката и никой нямаше да разбере  в цялата дандания че си ходил да помахаш за сбогом на рибите. Р

Ади,другия път напрет с ламишешките жокери  

Знам го ас тойзи вироз... Ногу е погъл... И при мен се вири по Нова Година... Цяла сегмица пемпература, кашлица, саполи, болки в гърлото до невъзможносд да говориш... Абе пълна картинка... Ама ти не му се плаши... Зимай си илачите, пази леглото и той ше мине!

Гечмиш олсун - дето викаше Мерилката...

П.П. Битува цял раздел в Ламерският лексикон, прихванат, посаден и пораснал със вещата помощ на Ламерил...

Оф, бактън от тос креват вече, топирах кошера яката, ще почна да бълнувам гребени с кошмари..добре че от всичките изброени гърлото поне не ме боли. Протяжна работа

Пп гемчишвам  уж )) помня го тоя лаф, навява усмивки.. 

Само не ми казвай че си изпътувал цялото това приключение за да снимаш жълта гумена риба :0

на 21.01.2024 г. в 19:39, lebel написа:

До помирисване на кафе не сме стигнале още, разбираме. Да се оправяш бързо и качествено!

Послушница съм аз,  още някой д.уг ден и съм огън бий

преди 7 часа, emmi написа:

а вот и я!

Изскачаш от преспите май : )

на 21.01.2024 г. в 13:24, Уиш... написа:

Тц , тц..., ще излезе ,че сте магнит за всякакви ларингофарингогърлоназални гадинки. Този ваш имунитет май ...никаъв го няма.

преди 1 час, Уиш... написа:

Оф, бактън от тос креват вече, топирах кошера яката, ще почна да бълнувам гребени с кошмари..добре че от всичките изброени гърлото поне не ме боли. Протяжна работа

Кошероподобните влакна , тип бурна екваториална флора ги оставям настрана. Хубаво е ,че нещата се подобряват. Дано да няма сериозни размирици в стомашно-чревния тракт , че там работите са по-свирепи. Малко за настроение по този проблем: " Дирникостресин се лекува с гъзорелаксин (супозитории).

преди 1 час, Уиш... написа:

Послушница съм аз,  още някой д.уг ден и съм огън бий

Пожелавам и се надявам това със стрелбата , да стане по най-бързия начин.

преди 1 час, Mediterranean написа:

Много студ тука бе. И аз съм хремаво и гърло ме боля две нощи. Скапан студ.

Хайде , още един разклатен имунитет . Хора , плашите ме. Студ било , нормално за сезона . Видях го преди малко какво е , а и като знам ,че след има-няма два часа , когато е най-големия температурен кеф ще изхвръквам ,ми става едно такова благо на душата . И на вас бързо оздравяване...и да вземете да се стегнете малко.

преди 12 часа, <^> написа:

Тц , тц..., ще излезе ,че сте магнит за всякакви ларингофарингогърлоназални гадинки. Този ваш имунитет май ...никаъв го няма.

Хайде сега на никакъв имунитет ще се обиждаме..

цяла седмица с часове  се мотах из тълпища народ от къде ли не, то чудо щеше да е да ми се размине

преди 3 часа, Уиш... написа:

цяла седмица с часове  се мотах из тълпища народ от къде ли не, то чудо щеше да е да ми се размине

По вашата логика,аз би трябвало отдавна да съм в земята (някъде мернах и "обратната страна на тревата). Не е до чудо ,друго ще да е... Важното е ,че започвате да вдигате гребена и ще можете отново да дърпате тролея за тирантите:D Ако ще се снима подобна сцена , с удоволствие бих отговарял за музикалното (фоново)оформление.

train-free-ride.gif.95ab306a8b937afd3c805738d757ebea.gif

ps Оставям и нещо , което успя да ме впечатли.

LeontheprofessionalandMathilda.jpg.724a654639dfcda129154ae9c0157b2c.jpg

на 22.01.2024 г. в 16:00, Mediterranean написа:

Много студ тука бе. И аз съм хремаво и гърло ме боля две нощи. Скапан студ.

Не е от студа! Тук, като са пролетни температурите, пак боледуват хората. Заразил те е някой...

на 22.01.2024 г. в 15:46, Уиш... написа:

Сакън! Ей зарази такива леко екстремни приключения, но във въздуха вече нося торбички в малкотоджобчи.. По бърза съм от стюардесите с  хартиените торбички, ако  надуша  че някой  се гласи да скуби жабчето.

...

Ас въздусите ги понасям без пруглен... Летя си без срах и срес... Само понявга, ако пильотъ е много щур и почне да върти виражи на кацане... Пак ме подвежда вестбуларният апарат... Сгажда ми се и почвам да се потя... Ма до ся в шамолед не ми се случвало да одера козела...

...

Телешки асцендент? или си прихванал от Ламишата, тя така преди години на едно работно място отказваше да им носи грозните униформи и се наложи да се разделят.. 

...

Стрелешка любов към практичното, семплото и достатъчното... За унихорми по-добре не ми говори! Вуще!

...

,2 часа си е ламско геройство!ужс, а можеше тихомълком  да се изнесеш  отзат на лотката и никой нямаше да разбере  в цялата дандания че си ходил да помахаш за сбогом на рибите. Р

...

Бе обмислях го, ама не ставаше... Валеше дъшт и сичките места на сушина бяха заети... Около леерите сичко беше затрупано с екипировка... А и с това тръскане, още едно падане ми беше само ексик... Ся щех да ходя с два натъртени гъзера...

...

Ади,другия път напрет с ламишешките жокери  

...

Уха! Тамам го гледах времето за следващият похот... Май, пак ше има приключеня...

...

...

Пък на мен креватчето ми е свидно местенце... Заемам любимото си агрегатно състояние... И се отдавам на любимото си занимание... Безметежен мързел по интереси... И се получава, че Ламер си лежи, а времето си лети... И никаква протяжност не се усещва...

...

Пп гемчишвам  уж )) помня го тоя лаф, навява усмивки.. 

...

Бъжгел... Пофта... Караманела и Маторя мина...

И Много Сладолет!

...

Само не ми казвай че си изпътувал цялото това приключение за да снимаш жълта гумена риба :0

...

Заядлица си ти и още драка! С една дума - Джангаза!

преди 16 часа, <^> написа:

По вашата логика,аз би трябвало отдавна да съм в земята (някъде мернах и "обратната страна на тревата). Не е до чудо ,друго ще да е... Важното е ,че започвате да вдигате гребена и ще можете отново да дърпате тролея за тирантите:D Ако ще се снима подобна сцена , с удоволствие бих отговарял за музикалното (фоново)оформление.

train-free-ride.gif.95ab306a8b937afd3c805738d757ebea.gif

егасимуси  и логиката съм имала :clown:

преди 4 часа, darkterminal написа:

Ас въздусите ги понасям без пруглен... Летя си без срах и срес... Само понявга, ако пильотъ е много щур и почне да върти виражи на кацане... Пак ме подвежда вестбуларният апарат... Сгажда ми се и почвам да се потя... Ма до ся в шамолед не ми се случвало да одера козела...

Е тъй де, за такива случаи иде реч.  Представи си позиционирана Ламиша на средна седалка, а от двете и страни цунамита от кот се сетиш..носъ ли да стиска, очите ли, кое по напред.. още потрепервам от спомена за това пътуване. Обаче научих ценен урок, преди полета се изхилих наум на една китайка, че се беше опаковала в онези космонафтски костюми по време на ковида,сещаш се.. и два часа по късно провидението ми го върна.:0

Стрелешка любов към практичното, семплото и достатъчното... За унихорми по-добре не ми говори! Вуще!

Бе обмислях го, ама не ставаше... Валеше дъшт и сичките места на сушина бяха заети... Около леерите сичко беше затрупано с екипировка... А и с това тръскане, още едно падане ми беше само ексик... Ся щех да ходя с два натъртени гъзера...

А Карлсонската униформа, и нея ли с лека ръка я захвърляш?

Кофти ситуация.. почти като за рицарски доспехи,  и да паннеш ше натъртиш ламарината:wub:

Уха! Тамам го гледах времето за следващият похот... Май, пак ше има приключеня...

търсиш си белята май, тук толкова силно духа тия дни, че всякакви плавателни са нa стенбай докато утихне.

Пък на мен креватчето ми е свидно местенце... Заемам любимото си агрегатно състояние... И се отдавам на любимото си занимание... Безметежен мързел по интереси... И се получава, че Ламер си лежи, а времето си лети... И никаква протяжност не се усещва...

Като си болен ней същотооо

Бъжгел... Пофта... Караманела и Маторя мина...

И Много Сладолет!

И реки от карамеллл.ОлЕ!

Заядлица си ти и още драка! С една дума - Джангаза!

Начи Конят Освалдо може,а рипката гумена не може???!@%@%  

хм, уишотикон с кръстосани кунки

преди 11 минути, Уиш... написа:

кръстосани кунки

Дъбре, че не съ пуд фурнътъ нъ Фъ ... :) 

преди 8 часа, Уиш... написа:

егасимуси  и логиката съм имала :clown:

Аклиматизация(както е във вашия случай) ,доколкото разбирам и Негово Величество И-М-У-Н-И-Т-Е-Т-А ! Останалото са предпоставки , реакция на организма към еди-какво си при определени условия и т.н . Това е.

преди 8 часа, Уиш... написа:

Обаче научих ценен урок, преди полета се изхилих наум на една китайка, че се беше опаковала в онези космонафтски костюми по време на ковида,сещаш се.. и два часа по късно провидението ми го върна.:0

Вие пък за китайка (а.к.а порцеланка) и то само една? Ако тръгна да пиша за едно уникално флай-вояджерство през средата на 90-те години на миналия век , ще ви се изпъне(наелектризира) кошера и ще се пренавие наново. Тогава полетите през Близкия изток бяха табу(заради конфликти) и приключението се състоя с 3 прикачвания : София-Москва-Пекин-Джакарта-Сидни . Ден и половина(почти два) във въздуха. Рязка промяна на температурата с над +30 по Целзий влажност почти 100%-основен виновник Пасифик оушън(ноември при нас зима , в южното полукълбо започва лято), накрая като слезеш от голямата птица 747 , гледаш като ударен с мокър парцал и първите стъпки от стълбичката до терминала са все едно - странно усещане на мекота и безтегловност ( не си в час). Да се бях записал астронавт и да литна в Космоса , май щеше да е по-лесно. Сега тази дестицая е има-няма 18-19 часа (с едно прикачване през Катар-Доха) или две прикачвания- като включим Истанбул-Доха-според линията 747 Джъмбото или А380 с пълни резервоари и на Крайцерска височина ( със сигурност заявавам най-отговорно, че Земята НЕ Е плоска) и пак там , без излишни обиколки ,заобиколки по света и у нас. Това е кратния вариант с основните акценти. Видяното и изживяното остава за цял живот!  Руснаци , китайци , индонезийци(по-голямата част са мюсюлмани) и какви ли не интернационални  дружби. И завършвам, както започнах : ... някаква си катайка...?

на 23.01.2024 г. в 19:46, &lt;^&gt; написа:

По вашата логика,аз би трябвало отдавна да съм в земята (някъде мернах и "обратната страна на тревата). ...

...

Права...обратна... се тая... У'ажавам Клифърд Саймък, а той казва, че "Всичко живо е трева". Склонен съм да се съглася с него.  :полушега:

преди 49 минути, lebel написа:

Права...обратна... се тая... У'ажавам Клифърд Саймък, а той казва, че "Всичко живо е трева". Склонен съм да се съглася с него.  :полушега:

Не го знаех кой е (признавам) и след кратка справка мога да кажа само , че: евентуално - му е простено ,предвид творческата биография , но реално - нещо се е объркал.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.