Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

току-що, цър-вул написа:

Ти си била в паралелна фселена

бедна им е фантазията явно. що за ненормална работа в огромен град да натряскаш няколко улици с еднакви имена ..  да взема да се кандидатирам за кръстница, сформирам отряд по кръщаване  и ръсим бисери наред .. веднъж завинаги да се помнят! оле!

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 48 минути, цър-вул написа:

image.jpg

Таа пърцуца ше е нешо като Шанел №5... което пък... знаете си...

Девушка запуталась в сумочке и вместо баллончика с газом брызнула в маньяка "шанелькой". И с криками "Бляяяя! он 3200 стоит! " забила маньяка насмерть.

или преведено (макар тук да няма нужда... просто вреден навик), с което не искам да обидя туземците...

Девойче, вадейки трескаво от чантата си флакон, вместо лютив спрей пръснала "Шанел" в очите на маниак . И осъзнавайки грешката си, с пронизителен вопъл, "eбaти, тва струва 300 беее", го пребила до смърт.

И... простете невежеството ми, но... тоя "Винпром Еванстън" неква eбaвкa ли е или верно си е в Еванстън (Щатите)?

пп па аз, като по-прос, се уредих с   spacer.png

Тоя аромат ми действа, като... щех да напиша като валериан на котак, обаче са сетих, че там е доста по-сложно и едва започнал, ше свърша (което ме подсеща за един друг виц, ма да не прекалявам) с "действа".

едит: аа, те и Еванстън-ите били 2... освен всичко друго. Е, брао.

преди 37 минути, цър-вул написа:

Нещо ги поразвалиха мускатовите рикии - Сливенска перла, Бургаска мускатова, Бисерна...

Бургаската мускатова специална, дето си я купих неска (черния етикет - горе), не съм я опитвал изобщо. Бургаска мускатова (червения етикет) не съм опитвал отдавна. Поморийската мускатова - също. Карнобатската - също. Имам Сливенска перла от 2014 (неотваряна). Тия дни дегустирам  Стралджанската отлежала мускатова (която ми е фаворита от години)... "с пипетка" - не усещам разлика. Та... не знам. Може да си прав. А може и небцето ти и изобщо сетивата ти да са твърде изтънчени. Аристократ.

пп Баси, а аз съм бил експерт, без да знам!

Цитат

03.06.2012

Експертите на BTI определиха ракия Стралджанска за най-стилна в света

Ето как топ експертите определиха Стралджанска: "Златен цвят на слама. Аромат на сушени кайсии и стафиди, гъвкаво тяло с пикантни нотки на розов пипер и полъх от бели цветя. Завършек с акцент на минерално масло". Ревюто на всеки оценен продукт пък завършва с една заключителна дума. Родната изискана ракия е определена като - Stylish (стилна, изискана).

... как да не си накапя...

Ма не. ше изчакам. Ше заема героична поза и... ш'си напрая селфи!

Руснак позира на художник.
- Искам да ме нарисуваш в героична поза!
- И каква да е тя?
- Пред мен - бутилка водка, а аз не съм я отворил.

преди 6 часа, Уиш... написа:

късно ее. вчера без малко да ме изгуби един таксиджия, ама как все на мен такива се падат.. изтръска ме пред вратата с правилния номер, име на улица сичкофсъвпада.. чукам и чакам.. пустота.. звъна на жената която трябваше да ме посреща и пита къде съм .. пред вратата сме един брой мен и един брой куфар..погледни нагоре и ще ме видиш на терасата.. ми то няма тераса.  има ли аптека на ъгъла.. ми няма . и приключенията рязко почнаха

...

Ти, пак, че си улучила града! Казвай ся прет сялото Ламерско опщество, какво се беше объркало и как се оправи ситуацята, че иначе, те качваме на кънки и те осдтавяме да дърпаш турантите по тролеите... Тъй де... Знаеш как тръгват слуховете...

преди 6 часа, Уиш... написа:

бедна им е фантазията явно. що за ненормална работа в огромен град да натряскаш няколко улици с еднакви имена ..  да взема да се кандидатирам за кръстница, сформирам отряд по кръщаване  и ръсим бисери наред .. веднъж завинаги да се помнят! оле!

Ас лично съм удебен, че на най-кривия, къс и тесен сокак... Най ще му подхожда името "Тежкият Ламист"!

Оле!

преди 17 минути, lebel написа:

Бургаската мускатова специална, дето си я купих неска (черния етикет - горе), не съм я опитвал изобщо. Бургаска мускатова (червения етикет) не съм опитвал отдавна. Поморийската мускатова - също. Карнобатската - също. Имам Сливенска перла от 2014 (неотваряна). Тия дни дегустирам  Стралджанската отлежала мускатова (която ми е фаворита от години)... "с пипетка" - не усещам разлика. Та... не знам. Може да си прав. А може и небцето ти и изобщо сетивата ти да са твърде изтънчени. Аристократ.

...

Дръж ги - дръж ги, тез бутилки неотваряни... Дръж ги... Само като ти прокисне ракията в тях, да не се чудиш после...

предвид климатичните условия съм свела движенията из координатната система до санитарния минимум

като перфектния вариант да съм локализирана на дивана и да не мръдна от него до пролетта

но..........

перфектния вариант е като абсолютната нула

никой не ги е виждал

преди 3 часа, darkterminal написа:

...

Дръж ги - дръж ги, тез бутилки неотваряни... Дръж ги... Само като ти прокисне ракията в тях, да не се чудиш после...

Начи тъй. Ше прокисне? Колебаех се дали да си призная за Перла-та... викам си - ше го мерне некой алкаш и ше ме напрай... ше ми стори ена виртуална грамада, ше събере още съобразяващи "на троих" и ше се почне -  проклет да е lebel ... a то... приятелски огън.

Ок, а ла гер, ком а ла гер, да скоминясваме... начи... в туй барче има още 4 бутилки уиски (Bushmills - наченат,Tullamore Dew - предпочитано, Jim Beam - ставащо, Johnnie Walker Red Label - подарък), 5 бутилки водка (предпочитаната Зелёная марка - традиционна, ръжена и кедрова, Русский Стандарт, Sobieski Premium), ено Plomari,  Ракия, освен Сливналийката, отлежала Троянска сливова, какво?... бутилкааа, по литър Смокинова и Гроздова, в бутилки от ИКЕА, от неква приятелска на приятел изба, Мускатова, да, бутилка Бургаска и бутилка Стралджанска - начената... и последното попълнение, от свата - страхотна гроздова, правена от него, за него. Тая година немаше мърдане. Каза, че ше го обидя, а ние не искаме това. Радвам се, че сме сватове. Пу-пу-пу. Да са живи и здрави!
С него служихме 2 години! 2 години! Знаеш, там, за един-два месеца се разбира що за стока си и може ли да се разчита на теб. А това бяха 2 години! После се загубихме и после (голямо после) децата ни (да са живи и здрави, и те, и децата им, пу-пу-пу, да не им е уроки) 'зели, че се намерили. Без да знаят. Без да знаем и ние. Така "намериха" и нас. Светът само изглежда голям.

Лека... На посошок? 

Сергей Альбин - Я Вам сыграю Господа

преди 13 часа, цър-вул написа:

Да ти бяха пратили GPS(дет им викат гъпъсъ 😎) координати...

барабар с тях стана обърквацията,  бакшишът  с трениран жест сгъна 50те евро  и адиос прешъс уишиос, шоумастгоуон

преди 7 часа, darkterminal написа:

Ти, пак, че си улучила града! Казвай ся прет сялото Ламерско опщество, какво се беше объркало и как се оправи ситуацята, че иначе, те качваме на кънки и те осдтавяме да дърпаш турантите по тролеите... Тъй де... Знаеш как тръгват слуховете...

естествено, греда, града се тая..нас не догонят.:biggrin:

пп ау,тук някакво злопаметие ли подушвам,случаен съвпад на звездните карти с момента в който размених локациите на ени острови?? 

ми какво, съвсем старателно си казах, даже показах адреса на телефона и най небрежно се метнах отзад и зазяпах пейзажа. след половин час вече бях в точното време на  грешното място..  следващата сцена си предсави как  извивам гласец, екскюзми, на първият срещнат на пътя човек,тикам му телефона да си говори с госпожата от балкона, тя ме локализира и след 5 минути правилното такси ме взема и ме откарва на правилното място..можеше и по технически и ентелегентен начин да се разиграе сценария,носепак да не се изхвърляме много 🙈

преди 7 часа, darkterminal написа:

Ас лично съм удебен, че на най-кривия, къс и тесен сокак... Най ще му подхожда името "Тежкият Ламист"!

Оле!

веднага те записвам в комитета по измисляне на улични имена! оле.!само си представи какво творчество ще настане

комитет-а  силно симпатична дума.. подхожда си комета,ракета и прочее бум тряс думи💣

Ииибаси, толко ми се е спяло, че в предния си пост съм изпуснал първата си асоциация с... с... с... даже нема да падна толко низко и да го охарактеризирам... мхм...

Та, понеже смятам, че всеки виц се чувства най-добре с "родната" му асоциация...

моля предният ми пост, свързан с т'ва... т'ва... т'ва цитат...

преди 17 часа, darkterminal написа:

...

Начи тъй. Ше прокисне? Колебаех се дали... и так далее, да се чете така...

преди 17 часа, darkterminal написа:

...

Изследователски кораб втори месец стои безцелно в морето. От скука екипажът започва да пие. Капитанът решава да изкорени вредния навик:
- Още утре водката да се изхвърли зад борда! Надвисва гробна тишина и в нея, от задната редица, някой се обажда:
- Отдавна трябваше!
Вбесеният екипаж изригва в хорово (и акапелно):
- На вас, водолазите, никой не ви е давал думата!!!

Начи тъй. Ше прокисне? ... и так далее. Благодаря!

преди 19 часа, lebel написа:

зели, че се намерили. Без да знаят. Без да знаем и ние. Така "намериха" и нас. Светът само изглежда голям.

Лека... На посошок? 

Сергей Альбин - Я Вам сыграю Господа

Ох, че хубавооооо!!! 

на 10.01.2024 г. в 17:57, darkterminal написа:

Докторът вчера ме накичи с това - с лечебна цел. За чая...
https://vecchiaromagna.it/etichetta-nera/
Ни мой са търкаля

Първата работна седмица я утикахме

Доволен Емот

Вече имам ангажимонт за началото на август. 

Обещала съм се да ходя на Тюленово да броя падащи звезди

Три дни вече поройни дъждове. И понякога пробуждане от сватбарите. Последни напъни.

Наполеон Хил е автор. Научи ме да предавам най-доброто на последователите.
Един ден ще се гордеете с това. Ще се гордеете когато ваш ученик задмине своя сенсей!!

Изкушение от  младия самурай.

canada canada2

Подобно на един исторически герой ние общувахме само на немски език.
На наш си немски ... нерукотворен ...  елементи от Гумени глави включваше задължителен курс по най-свещен език.

на 10.01.2024 г. в 14:45, lebel написа:

Начи тъй. Ше прокисне? Колебаех се дали да си призная за Перла-та... викам си - ше го мерне некой алкаш и ше ме напрай... ше ми стори ена виртуална грамада, ше събере още съобразяващи "на троих" и ше се почне -  проклет да е lebel ... a то... приятелски огън.

...

Ся... Алкаш... Алкашите само гледат как да изцоцат сичко до последната капка... Алкаш и запас/колекция от алкохол са взаимоизключващи се понятия... Запасите са за ценители! А между двама ценители никога няма да възникне свара заради няколко десетки литра алкохол... Дори и приятелски огън не беше... А дружеско предупреждение... Като между ценители...

...

Ок, а ла гер, ком а ла гер, да скоминясваме... начи... в туй барче има още 4 бутилки уиски (Bushmills - наченат,Tullamore Dew - предпочитано, Jim Beam - ставащо, Johnnie Walker Red Label - подарък), 5 бутилки водка (предпочитаната Зелёная марка - традиционна, ръжена и кедрова, Русский Стандарт, Sobieski Premium), ено Plomari,  Ракия, освен Сливналийката, отлежала Троянска сливова, какво?... бутилкааа, по литър Смокинова и Гроздова, в бутилки от ИКЕА, от неква приятелска на приятел изба, Мускатова, да, бутилка Бургаска и бутилка Стралджанска - начената... и последното попълнение, от свата - страхотна гроздова, правена от него, за него.

...

Браво! Добра колекция... Аз в мойто си шкафченце кътам няколко чешита ром, на половина по-малко коняци, два-три чешита текили и два три чешита ракийки... Но редовно ги наглеждам да не земе някоя бутилка да даде фира...

...

...Радвам се, че сме сватове. Пу-пу-пу. Да са живи и здрави!
С него служихме 2 години! 2 години! Знаеш, там, за един-два месеца се разбира що за стока си и може ли да се разчита на теб. А това бяха 2 години! После се загубихме и после (голямо после) децата ни (да са живи и здрави, и те, и децата им, пу-пу-пу, да не им е уроки) 'зели, че се намерили. Без да знаят. Без да знаем и ние. Така "намериха" и нас. Светът само изглежда голям.

...

Ей, че хубава история! Браво! Зарадва Старият Дебелак..

Да са ти живи и здрави!

на 11.01.2024 г. в 1:51, lebel написа:

...

Изследователски кораб втори месец стои безцелно в морето. От скука екипажът започва да пие. Капитанът решава да изкорени вредния навик:
- Още утре водката да се изхвърли зад борда! Надвисва гробна тишина и в нея, от задната редица, някой се обажда:
- Отдавна трябваше!
Вбесеният екипаж изригва в хорово (и акапелно):
- На вас, водолазите, никой не ви е давал думата!!!

...

Хъхъхъ... Водолазите са джазови! Но и те не са вчерашни! Не всеки умее да отпие от стъклена бутилка под водата...

на 10.01.2024 г. в 15:29, Уиш... написа:

...

естествено, греда, града се тая..нас не догонят.:biggrin:

...

Е! С три реактивни двигателя... Остава и да ни догонят!

...

пп ау,тук някакво злопаметие ли подушвам,случаен съвпад на звездните карти с момента в който размених локациите на ени острови?? 

...

Аз съм само паметен! Без зло! Само се сетих как преди години, когато реши да скриеш някаква ентересна есторя, сМерилката как те качихме да се търкаляш на летни кънки зад тролейбусите... И ти сама си разказа сичко докат се оправдаваше... Та си казах, че мое пап да проработи!

...

ми какво, съвсем старателно си казах, даже показах адреса на телефона и най небрежно се метнах отзад и зазяпах пейзажа. след половин час вече бях в точното време на  грешното място..  следващата сцена си предсави как  извивам гласец, екскюзми, на първият срещнат на пътя човек,тикам му телефона да си говори с госпожата от балкона, тя ме локализира и след 5 минути правилното такси ме взема и ме откарва на правилното място..можеше и по технически и ентелегентен начин да се разиграе сценария,носепак да не се изхвърляме много 🙈

...

Ето гя... Пак проработи! Инак тоя номер с показването на адреса в повечео случаи работи... Брат ми, имаше съученик дето, като се налиндаше и губеше членоразделната си реч... И за да се прибере вкъщи, показваше паспорта (от ония - зелените с дуптката на тройката на 13та страница), та таксиджията да му прочете адреса и да го закара... А в тия пашапорти, адресната регисдтрацуя се вписваше ръчно... Как са се оправяли таксиджиите - кой ги знае... Но чиляка винаги се появяваше наново... В смисъл, като същ чер гологан - не се губеше... Зими пример от него! Преди да тръгнеш да скиташ из непознат град, насвиркай се до де загубиш и говор и картина и тръугвай смело! Пияните Господ ги пази!

...

веднага те записвам в комитета по измисляне на улични имена! оле.!само си представи какво творчество ще настане

комитет-а  силно симпатична дума.. подхожда си комета,ракета и прочее бум тряс думи💣

Може ли за мен да организираш ламитет и да ме запишеш в него, като гъзен Ламер! В никакъв случай не искам да съм главен, щото главен идва от глава... А нашта ламя е известна с други части от телесата си... Пък, Ламер, трябва да съотевства на ламята си!

Оле!

преди 51 минути, darkterminal написа:

Е! С три реактивни двигателя... Остава и да ни догонят!

охо,найш кога :D

преди 52 минути, darkterminal написа:

!

Аз съм само паметен! Без зло! Само се сетих как преди години, когато реши да скриеш някаква ентересна есторя, сМерилката как те качихме да се търкаляш на летни кънки зад тролейбусите... И ти сама си разказа сичко докат се оправдаваше... Та си казах, че мое пап да проработи!

начи тъй, правили сте мечка на  неподозиращото уиши?? лъзнали сте го по прясно боядисана пързалка да му се смеят сички на овапцаните гащи... браво, а то ризата си кина за вас :0

преди 1 час, darkterminal написа:

Ето гя... Пак проработи! Инак тоя номер с показването на адреса в повечео случаи работи... Брат ми, имаше съученик дето, като се налиндаше и губеше членоразделната си реч... И за да се прибере вкъщи, показваше паспорта (от ония - зелените с дуптката на тройката на 13та страница), та таксиджията да му прочете адреса и да го закара... А в тия пашапорти, адресната регисдтрацуя се вписваше ръчно... Как са се оправяли таксиджиите - кой ги знае... Но чиляка винаги се появяваше наново... В смисъл, като същ чер гологан - не се губеше... Зими пример от него! Преди да тръгнеш да скиташ из непознат град, насвиркай се до де загубиш и говор и картина и тръугвай смело! Пияните Господ ги пази!

записвам си- като  сляза от самолетя, зареждам патрондаша сс 100 патрона ,прекръствам се и скачам в джунглата.оле! :р

като оставим лигоча, много смешен спомен с батко ти, като излязъл от виц ))

преди 1 час, darkterminal написа:

Може ли за мен да организираш ламитет и да ме запишеш в него, като гъзен Ламер! В никакъв случай не искам да съм главен, щото главен идва от глава... А нашта ламя е известна с други части от телесата си... Пък, Ламер, трябва да съотевства на ламята си!

Оле!

че ти си имаш ламитет и там съвсем ясно се записан като Гъзен Ламер, не може вв всички ламигети  с гзъ напред да се тикаш .. комитета е друга работа ,така да се каже в услуга на обществото . разбириш?

ади,ставам да направя едно кафе че усещам простотийката не може да влезе качествено от мозъчната мъгла  в главата ми D

преди 10 часа, darkterminal написа:

Ся... Алкаш... Алкашите само гледат как да изцоцат сичко до последната капка... Алкаш и запас/колекция от алкохол са взаимоизключващи се понятия... Запасите са за ценители! А между двама ценители никога няма да възникне свара заради няколко десетки литра алкохол... Дори и приятелски огън не беше... А дружеско предупреждение... Като между ценители...

...

И аз туй хортувам. Даже, преди да пратя описанието, си изключих лс-тата, да не се товаря с неща от сорта на "ше те намерим бе ооу", "ше го изпием", "виртуала ш'ти се види тесен и сух"...  и прочее...

...

Браво! Добра колекция... Аз в мойто си шкафченце кътам няколко чешита ром, на половина по-малко коняци, два-три чешита текили и два три чешита ракийки... Но редовно ги наглеждам да не земе някоя бутилка да даде фира...

...

Благодаря! И твоята не изглежда зле. Има и регионални настройки. Безаварийно колекциониране. А моята... нищо от нея нема да види "Сотбис", но пък всичко в нея (не бих си зел сам само кутията с червения пешак, но пък тя ми е ценна като подарък... и подарил я) си го харесвам. Обичам даже и само да си я гледам. Чат-пат, не постоянно.

Не знам защо се сетих, че някога ходех доста често по работа в Чирпанския край. Но не тия 1-2 дневните командировки с банкетите от фейлетоните, а ... други... доста по-тежки и доста по-дълги... И беше станало като традиция - на прибиране минавахме през Чирпанския Винпром (дори и да не се пишат с главна буква, дължа им уважение... искрено), той си имаше магазин и зареждахме батареите (при Зли дол). Винаги бяхме със собствени служебни (независимо, че звучи като оксиморон)... Газки, Уазки... после Ниви, Дъстъри... как доде. В първите години пълнехме туби, после излезе некво постановление, свързано с бутилирането и купувахме бутилирана гроздова. Ама гроздова... сякаш не от Чирпан, а от Олимп. Страшна работа. Аз 'зимах обикновено едно кашонче (12 бутилки) и прибрал се оставях по 4 бутилки на брат ми (светла му памет) и приятел... всъщност приятелско семейство. На практика изпивахме заедно и 12-те бутилки (имахме постоянно каре за бридж и дълги години редувахме домакинството на целосъботните срещи за маншове и робери), но всичко е по-вкусно и сладко, когато си го разделил с близък!

...

Хъхъхъ... Водолазите са джазови! Но и те не са вчерашни! Не всеки умее да отпие от стъклена бутилка под водата...

Сигурен съм. Скоро слушах некви "инструкции" за пиене на шампанско под водата... нещо се обръщаше бутилката с дъното нагоре, за да няма - малка бях, не разбрах... Абе... ти си начетен човек, срам не срам, ше попитам... тоя, дето си мисли, че познава вината е сомелиер, тук спор няма, нали... имат ли специфично наименование (освен юзъри... ако пригодим малко сленга - юзвери, чайници...) тия с ракията, брендито, рома... и останалите силнотокови експерти? :полушега:

...

Да са ти живи и здрави!

...

Благодаря!

Ти, Еми, Уишито, Малеф, Цър-вул, Док, Меди, Проф... (не мога да изредя всички, а ми се иска) и останалите, с които се срещам чат-пат тук, както и близките ви - също!

Живи, здрави, щастливи и късметливи!

едит: всъщност, поради това, че не използвам емотикони, както и поради някои специфики на чувството ми за хумор, вродени или придобити, възможно е някой да остане с грешно впечатление... и затова ще заявя - професията сомелиер е една изключително уважавана от мен професия.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.