Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 2 часа, Maleficient написа:

Аз петъчно и предпразнично казвам: Наздраве с Джакче :cheers: 

много се зачудих днес в БИЛЛА-та на едно сетче-компилация от сиренца на Кастело - споменавала съм за любимото ми с ананас и ямайски ром ... ама друг път с бяло вино или розенце ...

800-800.jpg

Моето е с домати и босилек. 😋

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 1 час, Mediterranean написа:

Моето е с домати и босилек. 😋

Какво е това? Паста?

:)

Моя Милост Ви пожелава Весело посрещане на Коледните и Новогодишни Празници! От мен ЗДРАВЕ!!!!!!!!!! , а всичко останало ще бъде , както си го направите. Хубав ден и нещата да са Ви ОК!

ps В спойлера оставям нещо за ценителите...

Spoiler

Последният албум на Tarja Turunen, офф издание 10.11.2023( първа преса 2 LP , 45 rpm)- двоен винил на 45 оборота , 12 песни.  Звук-един път. Който е бил вечерта на концерта в зала 3 на НДК , знае за какво става въпрос. По това време , албума на винил бе още "pre-order" , a за мен няма прегради в музикално отношение и се сдобих на място с "може би" единствената бройка . На колекционерите като мен мога да кажа само..." заслужава си"!!!

20231223_124358-1.jpg.ee4e54f8bf1bdb60e1c807772f8a3320.jpg20231223_124417-2.jpg.da81aac2b17e286ea6e92b82722428f4.jpg20231223_124510-3.jpg.86623ae354f7e6754e72ffe1231bb5fe.jpg20231223_124609-4.jpg.3946f4cd960cdb3d23d609a229587500.jpg

sudo donkeyutil mount /dev darkbeer and type "наздраве"

:beer: 

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Някой наздраве ли каза?  :cheers:

Пожелавам на всички хубаво настроение и весело изкарване на предстоящите празници!

Наздраве с Доцентско червено! 

Много доволен Емот

Хахаха к2рназ съседка 😄 "Жената разкъсала ризата на Чарли и се опитала са го удуши."  Ама защо само е опитала.🤭 https://www.segabg.com/category-culture/susedka-napadna-charli-shiyn-u-doma-mu

преди 6 часа, Mediterranean написа:

Хахаха к2рназ съседка 😄 "Жената разкъсала ризата на Чарли и се опитала са го удуши."  Ама защо само е опитала.🤭 https://www.segabg.com/category-culture/susedka-napadna-charli-shiyn-u-doma-mu

да не е Роуз images?q=tbn:ANd9GcS3OLEovje_luI7rc2RgAu

преди 3 часа, Trichocephalus написа:

избата се справя добре ? 

Има една изба "Двор 1" 

Води те с едно кръгче - вече имат изба и награди. Сигурна съм, че може да изпревариш колегата

преди 16 минути, darkterminal написа:

Светла Коледна Нощ и сбъднати въжделения желая на всички!

Амин!

Дай Боже ! 

преди 3 часа, emmi написа:

Има една изба "Двор 1" 

Води те с едно кръгче - вече имат изба и награди. Сигурна съм, че може да изпревариш колегата

Покорно Вам благодаря за добрата оценка на труда ми :wors: Ще се старая и за в бъдеще, и ако е рекъл Господ - ще стане и това 

преди 3 часа, цър-вул написа:

Започна ли изграждането на Винопровод 1? 😎

sudo dd if=/dev/urandom of=/dev/winoprovod bs=10M 

преди 17 часа, Trichocephalus написа:

най-сетне ! 

"Сам в къщи" по нова !!!  

Честито за назначението, младеж!

Сега видях в новостите в сайта на 24 часа, а новината вече на 20 дена ..

Успех!

Честито Рождество Христово на всички!

i?r=BDHElZJBPNKGuFyY-akIDfgnrboAqiQmxxYS

Честито Рождество!

Пожелавам здраве преди всичко, много топлина и уют в семейните огнища, радост и  доброта в живота ви ❤️

ПП. Мислех да сложа песничката "Над смълчаните полета", но там сценографията е със снежни картина, а в момента това е далеч от невероятно топлото и слънчево време в момента. Не знам шейничката и еленчетата на дядо Коледа как са се справили ...

За това ...

преди 8 часа, Maleficient написа:

Честито Рождество!

Пожелавам здраве преди всичко, много топлина и уют в семейните огнища, радост и  доброта в живота ви ❤️

...

Ай, че хубаво пожелание!

Благодаря Малефчо!

преди 9 часа, Богатир написа:

Успех!

...

Хай да ле си дале Бритчет... Добре, че сте вие, та да тръгне благат вест!

на 24.12.2023 г. в 8:49, Trichocephalus написа:

Дай Боже ! 

...

Амин Докторе! Амин! И успех на новото поприще!

...

Честито Рождество на всички! Светлина и благословение над домовете ви желая!

Амин!

Добър ден, скъпи ...попреяли мишуета :wub:

Дацо :laughing5:Жозеф или Дарина, ако има наоколо, да почерпят. Но най-вече Дацо :lol6:защото имат имен ден днес

Аз съвсем откровено си признавам, че вчера преядох ...и така надумкана обаче остава и сме стигнали до десерта. А той един вкусен ама вкусен тиквеник, с орехчета ... три-четири пъти отказах възпитано, защото нямах място и не можех да дишам просто ... оообаче  на петия път се поддадох на изкушението - Да ми прости господ лакомията :help: но с тиквеника блаженството ми беше завършено, маратона с Финиш, черешката беше на тортата, и от това се чувствах невероятно добре.

И аз пих "доцентско" домашно червено вино (щото ... единия дядо на Безценното е доцент :wub:) пък!

Купих и подаръци. На доцента една книга, която като влязох в книжарницата, като хипнотизирана-цак до рафта, цак корицата, автора, и решено, и купена

Аз пък получих, понеже съм слушкалО, едни банкноти в плик, и мисля да си купя с тях златни обички и още нещо ... :sunglasses:

Също така ... много впечатления имам от  вчера ... вие като не пишете и си траете, аз самичко на сцената си дърдоря - дърабърадърабъра

... вчера зяпам някаква поредна серия на сериалче с една татуирана мацка, къде има най-белите склери на света!!! отделно че е красива, очите ѝ, усмивката и т.н.

Мъртва точка е заглавието. Популярен е май и може да сте го засичали. 

В този епизод (Тя има татуировки по цялото тяло, които се оказват шифри/знаци/насоки за определени местопрестъпления или пък за предстоящи такива) стигат до някакво уж изоставено място/къща, където се оказва, че въобще не е пуста и някаква започва да стреля по тях. След първата серия стрелба Някаквата казва, очевидно на друг език, защото е със субтитри на английски: Слез по стълбите! Аз ще те прикривам.

Българската дубльорка доста високо издублира репликата и реално не се чува на какъв език е. Но нашата татуирана мацка казва на Кърт-ФеБеРе-аецът партньор: Внимавай, по стълбите идва!

И хоп, бум бам ги гръмват. ФеБеРе-аецът я пита: От къде разбра, че по стълбите ще дойде? Това на какъв език беше? 

Отговорът е: ........ БЪЛГАРСКИ!!! 

Връщам три пъти да видя дали е български, но от дубльорката не мога да чуя реалната реплика на актрисата за по стълбите. Все пак интересът ми е силно повишен да видим сюжета на серията, дали пък няма да ни отведе някъде по българските земи.

Продължаваме с разкритията на едни покани за парти, колие за 6 милиона, с което да се платят някакви хакнати масиви с информация за агенти под прикритие, и Татуираната мацка - защото какво? знае български!!! - и ФеБеРе-аецът отиват на парти, за да вземат тези така важни данни. Междувременно ... (в София полицаи от 6РУ влизат в уж необитаема сграда, започва престрелка, и жена на ... чист ма*галоРомски казва: Излез през прозореца ... - шегувам се, но ще разберете защо)

... колегите им откриват в кого са данните всъщност, най-лошият и опасен от всички хакери на планетата, който е и милиардер на всичкото отгоре, нооо що да не хаква масиви с агенти? Щото е зъл, лош ... и руснаците/китайците в момента са заети ... та този АрДотКом (или нещо такова) - не знам дали се досещате, че е българче юначе.

На екран актьорчето е ниско кинта и половина- нещо между 160 см- макс 168- брадясало като талибанин и изглеждащо като такъв без грозните им дрехи, но с костюм ...

Проговаря по едно време на български: `Аресвашлиразличнимъже - татуираната мацка отговоря ( на нея ѝ го разбрах от първи път- а на ма*гала го връщах три пъти) :Харесвам всякакви типове мъже.

Разказах всичко това, защото се замислих, какво ли ще е впечатлението за българите, на всички зрители по света, гледали този сериал. Че са кинта и половина, брадясали човечета с кафеникава кожа? Защо не викнаха Захари Бахаров или Асен Блатечки? тъпаци :(

Хайде приятен ви слънчев, отново, ден и Наздраве на Дацо, Жосеф и Дарина :cheers:

на 25.12.2023 г. в 13:40, Богатир написа:

Аз кога ги видях (вече не) Новостите, и това ми беше първата яка новина след завръщането ми толкова време, никой освен Средиземноморската, не реагира, ама и тя едно такова все едно се чуди, никой не ме отрази.

Съответно се почувствах леко неудобно, като яко яла кокоши крака, и не продължих да настоявам. А дори не си спомнях (заклевам се), защо и как бях разобличила реалния човек с ник-нейма му тук.

Така или иначе, ако някой не желае да го отрази и да се похвали, или да го възприемат като нещо различно като виртуално ... Магаре -анестезиолог, си е негов личен избор, а останалото е навлизане в личното му пространство.

За това, колкото и да съм нахална, все пак си мисля, че е възпитано да се похвали Заместник министърът и не само Еми да черпи с вино, но макар и виртуално и останалите клети пациенти и граждани на държавата.

Наздраве.

ПП. Аз ако бях станала Заместник министър нямаше да се притеснявам, и тук първи щяхте да разберете!! Нооо хората са различни и може би скромни. Или пък все пак разграничаващи в по-голяма степен виртуалния образ от реалния. За голямо съжаление на @Mediterranean

преди 17 часа, darkterminal написа:

Ай, че хубаво пожелание!

Благодаря Малефчо!

Хай да ле си дале Бритчет... Добре, че сте вие, та да тръгне благат вест!

Амин Докторе! Амин! И успех на новото поприще!

...

Честито Рождество на всички! Светлина и благословение над домовете ви желая!

Амин!

Много конфети и бенгалски огън, да знаеш пукат и пращят в момента, в твоя чест.

Да си го изпразнувате добре ... с рибките, коралите и други разни като Ром и разни неща за мезене с ром :lock:като лимон? м, това само се римува ...

Чакай да пробвам да ти напиша празнично стихотворение, че нещо се вдъхнових...

Портокал с канела

Има много аромати в пролетта

Но за зимата е портокала

Има много вкусове от Любовта

но за обичта е шоколада

Често се оказваме в мъгла

някъде на кея

Но разбираме че търсим самота

сгушени в/ъв нея

Тихо тръгваме след сън

по пътеката с липите

И сме точно там

с любовта и мегалити

:clown:

Емчето като го отвързаха и глей кво става - връща се само да вечеря и да спи

Вчера по едни чукари, днес по други чукари на пикнизи.... 

След малко ще се явят ученическите приятели на Д2 и ще има младешка вечер

Намятах едни мръвки във фурната да нахраня младешта

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.