Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

Хапартура тре има.

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

Добро утро, упс, то станало Ден ... Кхъкхъ, повтаряме

Добър ден, мили мишлета. Днес по софийско временцето е приятно като температури, но лееко мрачнее мързеливо-зимно.

Аз последно си поръчах тениски/t-shirtКИ, даже ги бях забравила, и се изненадах приятно че са от, ако се сещате навремето много популярна фирма, Fruit of the loo

Logo-Entwicklung.jpg

Иначе тази година имам две фейк поръчки, с фалшиви неща, които не отговаряха на картинката от сайта. И имах разправиии и с КомисиятаЗаЗащитаНаПотребителите и с 4РУ и със Спиди-та и с Еконти, та вече почти нищо не си поръчвам онлайн, освен книги и ето тези тениски, че е изпитано.

преди 13 часа, Mediterranean написа:

Никнеймът е по-показателен за човек. Ето мен ме описва идеално. 🙂 

Корейчетата им изгубих дирята, казармата им разби групичката.

Не съм съвсем съгласна, защото доста често "зад" него в реалността човекът е различен. Но ако на теб ти е достатъчен НикНейм, върни се откъдето започнахме, чети между редовете, и може да разбереш каквото те интересува.

Милите те. Те там ще ги боготворят и не вярвам да им е много зле. Нооо нещо друго не те ли вълнува на тяхно място? Примерно да се запишеш на едно таекуон-до или те-кион? Все едно в друг аспект да се доближиш леко до културата им :wub:

Аз например, скоро гледах един меегааатъп филм, който се води комедия холивудска, изпълнен с безкрайни простотии, и като е излязъл по кината е събрал 90 Милиона, моля ти се!!! Даже не го догледах, но от там се заинтригувах и се разтърсих да започна да ходя на фехтовка :P

преди 4 часа, emmi написа:

...

Че колко сили съм фърлила докат мога да ги наричам така, м? 

Ей така са исчезнале динозаврите, мхм

...

То... язе саках да наблегнем, че така са се е появило човечеството (без да търся вина), ма с таа мойта лаконичност... стаат грешки... казал таралежът и слязъл от четката...

преди 25 минути, Maleficient написа:

Добро утро, упс, то станало Ден ... 

...

...

Аз например, скоро гледах един меегааатъп филм, който се води комедия холивудска, изпълнен с безкрайни простотии, и като е излязъл по кината е събрал 90 Милиона, моля ти се!!! Даже не го догледах, но от там се заинтригувах и се разтърсих да започна да ходя на фехтовка :P

Дано имаш повече късмет от мен...

Вече мина половин година, откакто се записах на фитнес. Не виждам някаква промяна! Утре ще отида там лично, да разбера защо нямам никакъв прогрес.

преди 4 часа, lebel написа:

....

Дано имаш повече късмет от мен...

Вече мина половин година, откакто се записах на фитнес. Не виждам някаква промяна! Утре ще отида там лично, да разбера защо нямам никакъв прогрес.

Чакай сега. Малефчето половин година редовно посещава и йога и фитнес. Йогата 3 пъти, а фитнеса 2-3, на седмица. Август месец почти всеки ден съм ходила редувайки ги, зааащото всъщност бях с карта Мултиспорт, и ми беше алчно да не си я ползвам, понеже плащаш една сума, но може да си ходиш колкото пъти искаш в месеца, единствено са не са две дейности в един ден. А спрях август, т.е. Септември, щото май отбелязах, че една лоша кокошка ми прекрати служебното правоотношение, демек се оказах безработно и клето , подсмрък подсмрък

НО по-важното, че за тези 6 месеца от фитнеса доста промяна в тялото си забелязах и останах доволна, че има ефект, но трябва постоянство :)

Така че, действай смело!

А аз може би пак ще се завърна скоро ...

Аз ти схванах шегата за фитнеса, да не ме помислиш за много ...тъпа, но и се опитах да отбележа, че има предимства, ако сме сериозни.

Предвид, че дълго време аз доста мрънках и на колежки и на сина ми, колко не е моето и не виждам смисъл да ходя и да го правя, но все пак сега вече съм по-убедена и мисля, че ще го правя с повече желание :sunglasses: имах и още нещо за "стимул", но е малко лично, така че ще пропусна.

Временцето рязко се развали. Вааали. С изгледи да обърне в сняг и пак кучешката разходка ще е кална и мокра :huh: но нищо

Аз да отбележа, как при предния сняг като натрупа, излизахме с три топки. И той като се засили да я хване без да иска я затрупва/зарива. Почва едно риене и търсене, нооо не. После като се постопи, всички си ги намери, но иначе нямаше смисъл и си правехме класическа разходка с преход и газене в преспи и сняг, което адски ме измаряше.

Психически се подготвям.

Да не забравя. Наздраве с ... ментичка си сипах :cheers:

преди 1 час, Maleficient написа:

Аз ти схванах шегата за фитнеса, да не ме помислиш за много ...тъпа, но и се опитах да отбележа, че има предимства, ако сме сериозни.

...

Стига де. И естествено, че "има предимства, ако сме сериозни."  Ама аз не съм (не бях). Добре че не разказах другия...

на 8.12.2023 г. в 18:36, lebel написа:

Ха така !!! Не знаех , че ще мерна нещо на Fabio Lione , Luca Turilli и компания в този форум. Приятно съм изненадан , признавам . Индивидуалните проекти на "Лукчо" (Лука Турили) - един от любимите ми китаристи , също са със своята специфична енергия.

ps В спойлера оставам целия албум(за който има желание да хвърли едно ухо).

Spoiler

преди 10 часа, Maleficient написа:

Добро утро, упс, то станало Ден 

Не съм съвсем съгласна, защото доста често "зад" него в реалността човекът е различен. Но ако на теб ти е достатъчен НикНейм, върни се откъдето започнахме, чети между редовете, и може да разбереш каквото те интересува.

Милите те. Те там ще ги боготворят и не вярвам да им е много зле. Нооо нещо друго не те ли вълнува на тяхно място? Примерно да се запишеш на едно таекуон-до или те-кион? Все едно в друг аспект да се доближиш леко до културата им :wub:

Според мен човек е много по-истински във форумите, като този, отколкото в реалния живот. 

Вълнуват ме някои неща, но нямам желание да се моря. Аз съм една мързелива котка. Добре, че няма казарма за мен. Горкия Джимин...Горкия Техьонг. 

Добър ден от дъждовномокролоквестокалната София - скоро ще се събудя да напиша едно добро Утро, пък ...очаквайте скоро

Днес имах да свърша някакви неща по институциите, но ги отложих съвсем спокойно за понеделник, защото ... мога (както казваше един човек)

За това пък от известно време съм се наканила да правя един ананасов сладкиш (с топинг) и днес мисля е чудесен момент за това.

Както и за четене на книжки ... та ще ми е приятно-скучно

преди 11 часа, Mediterranean написа:

Според мен човек е много по-истински във форумите, като този, отколкото в реалния живот. 

Вълнуват ме някои неща, но нямам желание да се моря. Аз съм една мързелива котка. Добре, че няма казарма за мен. Горкия Джимин...Горкия Техьонг. 

:lock: мисля, мисля, и се чудя какво да ти кажа...

Дългата версия е да пофилософстваме върху "истинската страна" на хората в реалния живот. Твоето разбиране за "истински". Пък важно ли им е на тези хора точно във форум да са истински, а не в реалния живот? Какво, ако е обратното, и как това те кара да се държиш ти самия с истински и неистински хора? и т.н. Накратко, според мен пък, не съм особено убедена, още повече за преобладаваща част от участници, че са по-истински или въобще истински. Няма как да са велики актьори или шизофреници, и все пак показват някаква страна, но това въобще не е достатъчно, за да схванеш и разбереш истинската същност на този човек. Съмнението ми се дължи не просто на наблюдение и четене от коментарите на съответните ник-неймове, а и защото съм се срещала с реални хора писали във форум. Не да съм ги виждала по снимки и да сме френдове във ФБ, а съм се срещала на живо и съм общувала с тях. Нямаш си на идея колко е далеч представата, която си си създала и реалния човек! Включително и за мен самата се отнася и са ми го казвали- дори гласът ми, ако знаеш какво значение има и "аудиото", още повече за мъж ;) 

Кратката версия е, че не пречи да вярваш в каквото ти харесва и те прави доволна, и така в твоя хипотетичен свят от образи-представи, може дори да е по-хубаво, отколкото от реалния реален свят.

Не се мори, има толкова други, които го правят :sunglasses:

Сладкишчето друг път. Нещо в това време нямам никакво настроение за сладкиши.

За това пък във фурната бааавно се пече джоланче, и после с едни картофки - ммм, какво му трябва на човек невегетарианец...

Също така Малефчето за първи път се самообслужи касиерски в БИЛЛА- че с тия огромни опашки, то си е направо далавера. Лесно бързо и удобно. Препоръчвам!

Доволна съм от петъка :sunglasses:

Сипах си розенце. Наздраве :cheers: с едно много хубаво немско упс фашистко кашкавалче

преди 17 минути, Maleficient написа:

за първи път се самообслужи касиерски в БИЛЛА

Вчера гледам и  Лидл са пуснали сектор на самообслужване.

преди 26 минути, цър-вул написа:

Голямо удобство са, всички се бутат при касиерките, а там няма никой и минаваш бързо и спокойно, не съм обърнал внимание в нашия Лидл има ли, но в Била направо на там се запътвам.

преди 40 минути, цър-вул написа:

Това на запад се нарича бърза каса или е примерно, ако нямаш много продукти, там отиваш. И е от много време налично.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Self-checkout

Добър ден! Знам, само констатирам, че в Лидл пуснаха метода едва сега, а брат му Кауфланд от повече от година е пуснал тази технология.
И още:
https://technews.bg/article-19710.html

преди 38 минути, цър-вул написа:

Аз Лидъл-и и Кауфланд-и нямам наоколо, така че за в БИЛЛА ми е екстра. Сега, признавам, че не се справих от първия път, но имаше една готина мацка до мен, и друг един пич, абе така хората ти показват, но не е трудно, и е доста удобно ...

преди 1 минута, цър-вул написа:

Фърляж стоката през скенера, показваш на друг скенер телефона си и си 'одиж

Мани, аз го играх две напред едно назад с едно пилешко филе с три баркода на етикета, маркираш един път, то излиза два пъти и така три опита, докато не вдянах що касиерките прикриват едните с ръка при маркиране.

преди 4 минути, цър-вул написа:

Фърляж стоката през скенера, показваш на друг скенер (POS) телефона си и си 'одиж

Ти недей така. То е просто, ама не чак толкова. Щото, ако имаш да теглиш некви зеленчуци (това ми беше на мен проблема- че без да искам си ги измерих два пъти- за по-сигурно), а не само да сканираш баркодчета и карти. Ми после като искаш да излезеш пък... едно пиука, а то трябва да сканираш още един баркод на касовата бележка. Добре измислено, но трябва практика. Вече само така ще си пазарувам :sunglasses:

на 13.12.2023 г. в 11:48, Maleficient написа:

Извинявам се, че толкова старо мнение цитирам, но ... ми направи впечатление, че не съм отговорила на въпроса, а е ставало въпрос за сериала Penny Dreadful, @bornofash - а разговора е започнал на 4-5 страница от тази тема.

Що ми припомняш какви глупости съм писал. Даже аз не мога да се разбера. :lol6:

Иначе тоя сериал май още не го бях засичал. Тъкмо вчера приключих с един стар, кръстен „Герои“, който свърши, без да са му написали край и ми трябва нещо ново да бинджвам.

преди 37 минути, bornofash написа:

Що ми припомняш какви глупости съм писал. Даже аз не мога да се разбера. :lol6:

Иначе тоя сериал май още не го бях засичал. Тъкмо вчера приключих с един стар, кръстен „Герои“, който свърши, без да са му написали край и ми трябва нещо ново да бинджвам.

Невинна съм! Не е нарочно. Някаква е писала от моя профил, но добре се ме насалатил и насолил за "бисерите"- и за тогава не помня, но сега като го препрочетох си направих изводите и вече няма се меша в неща, които не разбирам :sunglasses:

Не знам защо още тогава не съм ти го (пре) хвалила, но сюжета за мен беше много оригинален, със страхотен каст от актьори, сцени, костюми и т.н. - разбирай компилация от тогавашни герои и произведения. Гледай и сподели непременно впечатления. А и аз тия дни може да видя и да си припомня.

Радвам се, да те видя и прочета :*

О, чакай, че сега се сетих, защо ти споменавам мацката от GOT, и се сетих, че имаше нещо като продължение този сериал, ама нали в друга епоха и перспектива, който честно казано не ми хареса особено, защото излезе по едно и също време с един друг Пери Мейсън (с рейтинг 75% харесване за сметка на около 60%), и сюжетът им беше едно към едно ... с леееки "козметични" различия в полза на Лос Анджелис. Но така или иначе, класическият беше доста добър!

на 5.12.2023 г. в 4:55, Буря написа:

това, като да имаш две еднакви именав телефона ли :lol6:

По-зуе е! По-зуе!

на 6.12.2023 г. в 1:29, Буря написа:

Мдаа, каза ми :magnifier: 

Не знам за вас, обаче аз установих, какво не му е наред на този петък - факта, че е сряда :mad:

Ебауаш се ти с пептъците... Ебауаш се... И после шо само един петътк ф седмисата... Ми то, зарат такиа кат' тебе не сакат да дождват по-често...

на 8.12.2023 г. в 5:08, M.Николов написа:

Бракоразводен процес. Съдията се обръща към съпруга:
- И все пак, защо решихте да се разведете?
- Не мога да живея с тази заядлива жена - пояснява мъжът - Представете си - първи май, празник, седя си аз пред телевизора, за да гледам празничната програма, а тя седи до мен и само мърмори: "Кога ще изхвърлиш елхата, кога ще изхвърлиш елхата!".

Ми то кой иска да е женен за мърморана...

на 11.12.2023 г. в 13:45, Maleficient написа:

Добър вечер.
Верно ли последно в събота е публикувано мненийце???
Много сте се отпуснали значи :(

Неудобно ми е малко, ама само малко, че толкова време не мъцнах ... нооо някак хем нямаше нещо интересно покрай мен, което да "дъвчем" ( не че трябва), хем малко ми беше трудничко да "вляза" пак във вашето форумежедневие ...

При все това, не че съм клюкарка, но май май, тук си имаме един зам.министър вече :) съвсем екзалтирано да поздравя минавам и да пожелая, каквото му е нужно на зам.министъра, ако си го няма, а ако може да помагаме, ще се постараем ...

Иначе, се надявам всички останали да сте добре и може би пак ще се опитам да вляза в Клас :sunglasses:

Не спирай и не говори. Останалото е каляване. Представяш ли си какво им е на ескимосите?

Оооооо! Мишуе! Отдавна не се беше вествуаа! А добро си ни дошуа!

на 12.12.2023 г. в 11:06, emmi написа:

Джингъл белз! 

17024079013436820497606386894596.jpg

Джънгъл биллс, джънгъл биллс, джънгъл он дъ миллс
O! Уот пън ис ту брайд он ан уан хорз шарпен блейд... Хей!

преди 7 часа, darkterminal написа:

По-зуе е! По-зуе!

Ебауаш се ти с пептъците... Ебауаш се... И после шо само един петътк ф седмисата... Ми то, зарат такиа кат' тебе не сакат да дождват по-често...

Ми то кой иска да е женен за мърморана...

Оооооо! Мишуе! Отдавна не се беше вествуаа! А добро си ни дошуа!

Джънгъл биллс, джънгъл биллс, джънгъл он дъ миллс
O! Уот пън ис ту брайд он ан уан хорз шарпен блейд... Хей!

Нацитирва, а? 

преди 3 часа, NChapkanski написа:

Добър ден ,завърнах се :D 

Къдя ходи? 

преди 2 минути, emmi написа:

Нацитирва, а? 

Къдя ходи? 

Напред ,назад ,и се завърнах в форума след няколко години отсъствие 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.