Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 1 час, emmi написа:

Нацитирва, а? 

...

Не се сдържах...

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 5 часа, darkterminal написа:

Не се сдържах...

Праелно. Не бива да се здържа човек, мхм... 

преди 7 часа, NChapkanski написа:

Напред ,назад ,и се завърнах в форума след няколко години отсъствие 

Айде, ще наваксаш сега

преди 9 часа, darkterminal написа:

а, тези двечките много хи харесвам

Ох... Как ме връщаш в детството... Имах една тънка детска книжка в мерена реч. Дето така се и казваше:

Цитат

Криво седи, право съди стар кадия...

преди 1 час, darkterminal написа:

Ох... Как ме връщаш в детството... Имах една тънка детска книжка в мерена реч. Дето така се и казваше:

Еми... убежище си е детството. А и не е, като да не си ме връщал и ти там. За което благодаря.

Книгите, еехх, книгите... Тия дни се бях настроил ретроспективно и се бях (т'ва леко замяза на "бил съм се бил напил и съм се бил бил"... ко се заям, мое и още некое друго "бил" да прасна) сетил, че имаше един период, в който вземах (четях и връщах) книги от 3-4 библиотеки едновременно. Това, което ме "спаси", беше, че четях много бързо (това и досега е така, но най-странното е това, че не само чета, а и запомням... все още) и едновременно с четенето успях да изиграя всичките си детски мачове, както и да си изпростея активно във всичките тогавашни детско-юношески простотии... + още нещо...

на 16.12.2023 г. в 6:21, darkterminal написа:

Ми то кой иска да е женен за мърморана...

Оооооо! Мишуе! Отдавна не се беше вествуаа! А добро си ни дошуа!

Джънгъл биллс, джънгъл биллс, джънгъл он дъ миллс
O! Уот пън ис ту брайд он ан уан хорз шарпен блейд... Хей!

Буенос диас Ел ДаркЕнкантадор ❤️ Eй ме на, вес, вес, зиматаааа

Щото то всеки може лятото със снимчици от моренца и плажчета. Не че вие островитяните не можете целогодишно да сте изтипосани по такива пейзажи, нооо все пак Зимата е някак по-задушевно. Нямам камина, но някой ден като си взема една къщичка по Банкя, и още пиша тук, ще се похваля.

Вчера, а особено днес временцето е невероятно приятно и слънчево. Настроението е различно като е така слънчево, нищо че не топли, а само ни се усмихва Слънчо.

Тези дни починахме си.  Вчера олекнах с 20 кинта за Медицинско ... кога е станало толкова не знам. Направих една баничка много бързо и инцидентно, защото се оказа, че има рожден ден и купон за гаджето :) много свястно дете снахата - Лорчето! Хем умно, хем амбициозно и съобразително, пък художничка, пък три езика знае, покрай нея и Безценното реши Немски да учи - приказка просто.

Нещо съм се отпуснала напоследък и не съм чела книжки, но тези дни това ще бъде поправено.

И таканататък като ще обобощя, че Животът е прекрасен!

преди 2 часа, lebel написа:

Еми... убежище си е детството. А и не е, като да не си ме връщал и ти там. За което благодаря.

Книгите, еехх, книгите... Тия дни се бях настроил ретроспективно и се бях (т'ва леко замяза на "бил съм се бил напил и съм се бил бил"... ко се заям, мое и още некое друго "бил" да прасна) сетил, че имаше един период, в който вземах (четях и връщах) книги от 3-4 библиотеки едновременно. Това, което ме "спаси", беше, че четях много бързо (това и досега е така, но най-странното е това, че не само чета, а и запомням... все още) и едновременно с четенето успях да изиграя всичките си детски мачове, както и да си изпростея активно във всичките тогавашни детско-юношески простотии... + още нещо...

Аз пък чета бавно :( понякога препрочитам, за да схвана и така ... дългичко ми се получава четенето. Добре че не взимам от приятели или библиотека, че щях да се изложа. Иначе, р ви се възхищавам на двамата, че помните толкова неща от детството си, връщате се, разказвате го толкова интересно, и все едно с вас го преживявам отново. Може би сте по-впечатлителни, защото аз си спомням откъслечни епизоди, но накрая винаги емоцията и чувството е на ...съжаление, отчуждение и нещо много далеч останало, което няма как да се върне или да бъде поне подобно. 

Но както и да е. Мисълта ми беше, да те похваля и потупам поздравително по гръбчето :wub:

преди 5 часа, Maleficient написа:

...

Аз пък чета бавно :( понякога препрочитам, за да схвана и така ... дългичко ми се получава четенето. Добре че не взимам от приятели или библиотека, че щях да се изложа. Иначе, р ви се възхищавам на двамата, че помните толкова неща от детството си, връщате се, разказвате го толкова интересно, и все едно с вас го преживявам отново. Може би сте по-впечатлителни, защото аз си спомням откъслечни епизоди, но накрая винаги емоцията и чувството е на ...съжаление, отчуждение и нещо много далеч останало, което няма как да се върне или да бъде поне подобно. 

Но както и да е. Мисълта ми беше, да те похваля и потупам поздравително по гръбчето :wub:

Благодаря, но... без почесване зад ухите... не знам...
Който чете по-бавно да не се оплаква, щото на практика е дарен от Бога с "повече" неща за четене... Знаеш ли к'во е гадно да си гледаш готините книги и в главата ти да се върти "дeeба... са ако тия не ги бях чел..." или в по-изисканите глави - по-изисканото "еехх, са ако тия не ги бях чел/а..."
Е, и аз не се оплаквам, щото препрочитането не ми е проблем, а удоволствие. Когато има език, стил... диалози, които ме кефят, липсващият съспенс ми е некак бял кахър. Забелязал съм, че сленгът (фенята, аргото, жаргонът и прочее бла-бла) особено ме кефят... еле па приведени в благопристоен вид... примерно (макар че това е от песен)...

И он (Васька/Костя Шмаровоз) сказал в изысканной манере:
"Я б вам советовал пришвартоваться к Вере,
Чтоб я в дальнейшем не обидел вашу маму".
И отошел, надвинув белую панаму.

едит: един от 1 000 000 000... варианта...

https://www.youtube.com/watch?v=EngiT3GPmLY

Добър ден, мили мишлета.

Въобще не се интересувате от този форум начи ...пуста "кръчма" :( като опустяла/обезлюдена, не като пустосване ...

Днес времето е тъпо. Едно такова мъгливо и студено. Свети някакво слънце ама не му се получава много. 

Доста ме мързи, но трябва да посготвя нещо ... та ще трябва да се стегна. Ше си купя една кутия бонбони Мерси и ще видя, дали няма да се вдъхновя.

Ами пожелавам приятен ден и да минавате да разказвате по нещо ...

преди 18 часа, lebel написа:

Благодаря, но... без почесване зад ухите... не знам...
Който чете по-бавно да не се оплаква, щото на практика е дарен от Бога с "повече" неща за четене... Знаеш ли к'во е гадно да си гледаш готините книги и в главата ти да се върти "дeeба... са ако тия не ги бях чел..." или в по-изисканите глави - по-изисканото "еехх, са ако тия не ги бях чел/а..."
Е, и аз не се оплаквам, щото препрочитането не ми е проблем, а удоволствие. Когато има език, стил... диалози, които ме кефят, липсващият съспенс ми е некак бял кахър. Забелязал съм, че сленгът (фенята, аргото, жаргонът и прочее бла-бла) особено ме кефят... еле па приведени в благопристоен вид... примерно (макар че това е от песен)...

Почес, почес зад уХите :wub:

Аз не се оплаквам, но вероятно много литература няма да прочета през живота си, което не е драма, защото няма къде да ми е полезно вече. 

А препрочитането е много специфично и често при мен е като да я чета наново една книга, ако е след 5 или 10 години.

току-що, Maleficient написа:

Добър ден, мили мишлета.

Въобще не се интересувате от този форум начи ...пуста "кръчма" :( като опустяла/обезлюдена, не като пустосване ...

Днес времето е тъпо. Едно такова мъгливо и студено. Свети някакво слънце ама не му се получава много. 

Доста ме мързи, но трябва да посготвя нещо ... та ще трябва да се стегна. Ше си купя една кутия бонбони Мерси и ще видя, дали няма да се вдъхновя.

Ами пожелавам приятен ден и да минавате да разказвате по нещо ...

Почес, почес зад уХите :wub:

Аз не се оплаквам, но вероятно много литература няма да прочета през живота си, което не е драма, защото няма къде да ми е полезно вече. 

А препрочитането е много специфично и често при мен е като да я чета наново една книга, ако е след 5 или 10 години.

реших днес да е денят Хъ, в който ще напазарувам подаръците за динозаврите за коледа. Не ме не получиха предколедни подаръци във вид на телефони и лаптопи.

И в девет и половина се бях строила в местния мол само за да разбера, че то магазините отваряли в десет

прецтаяшлиси!? 

възмутен Емот

ПреЦтаям си, щото и аз съм го играла това.

Но се сетих за едно друго, когато бях в някаква много важна комисия от 10, но се олях не, а направо омазах с кафе блузата и панталона, и реших да пробвам в близки магазина да отскоча да си закупя някаква блузка, е нямаше един, който да отваря преди 10. Та се оправих де, но закъснях, но една колежка ми даде съвет, да си нося резервни дрехи ;)  обувки и чадър

Приятно ти пазаруване! Аз още го отлагам, но и нещо нямам особено настроение, че след последните покупки и подаръци са някакви безкрайни разправии за цвета, за модела, пък бодяло, пък стърчало ...по-зле от момиче е станал с претенциите. И в крайна сметка ше му взема комплект боксерки, и толко от мен, но от сърце.

преди 33 минути, Maleficient написа:

ПреЦтаям си, щото и аз съм го играла това.

Но се сетих за едно друго, когато бях в някаква много важна комисия от 10, но се олях не, а направо омазах с кафе блузата и панталона, и реших да пробвам в близки магазина да отскоча да си закупя някаква блузка, е нямаше един, който да отваря преди 10. Та се оправих де, но закъснях, но една колежка ми даде съвет, да си нося резервни дрехи ;)  обувки и чадър

Приятно ти пазаруване! Аз още го отлагам, но и нещо нямам особено настроение, че след последните покупки и подаръци са някакви безкрайни разправии за цвета, за модела, пък бодяло, пък стърчало ...по-зле от момиче е станал с претенциите. И в крайна сметка ше му взема комплект боксерки, и толко от мен, но от сърце.

а, аз им взех коледни пижами 

... дори неКоледна последната хубава мека мъжка пижама като взех още стои неразопакована и Реакцията беше: Ти да си ме виждала да нося пижама? - Ми не, откакто беше малък и сладък ... - И? Да си се питала Защо ли? - Ми, не. Защо не носиш пижама? - Защото нееееееее искаааааааааааам!!!

Едва се измолвам поне като за домашни дрехи ... ама още не я е облякъл. 

Казвам ти, някои извънземни сякаш са ми го подменили по някое време, онова добричко човеченце :lock:

Кмета на Рс подарил на пенсионерския клуб по случай 50годишнината му познайте какво -  часовник! 

и сега си мисля.................... това намек нещо ли е или.....

преди 53 минути, emmi написа:

Кмета на Рс подарил на пенсионерския клуб по случай 50годишнината му познайте какво -  часовник! 

и сега си мисля.................... това намек нещо ли е или.....

Като каза Кмет, много ми е интересна коренната промяна в избирателните ви предпочитания ... Нищо лично, но все пак има някаква ирония, защото не знам дали си спомняш, че имам едни преки роднини, които са жители на Русе. 1/3 от тях заминаха за Канада и щастливо си се развиват и живеят там. Но все пак колкото и близки кръвно, ми обясниха последно, че е адски трудно емигрирането в Канада! Та те същите са върли антикомунисти (нищо че животът им е бил доста добре устроен по времето на соца) русофоби и т.н. И в един момент покрай кметските избори, ей така от любопитство като разгледах, печели Пенчо от БСП. Значи ГЕРБ са по-злодеите от социалистите, но така или иначе се изненадах, защото предни години много СДС-арско беше Русето.

Просто отбелязвам. Нито съм ви в града, нито знам кой как го обгрижва. Но все пак, без да се получават излишни полемики, реших да го спомена.

преди 37 минути, цър-вул написа:

Варианти:
1. Времето на клуба е на изтичане.
2. Клубът да пребъде във времето.
The choice is yours

ми.... някакъв кофти намек ми е....

преди 16 минути, Maleficient написа:

Като каза Кмет, много ми е интересна коренната промяна в избирателните ви предпочитания ... Нищо лично, но все пак има някаква ирония, защото не знам дали си спомняш, че имам едни преки роднини, които са жители на Русе. 1/3 от тях заминаха за Канада и щастливо си се развиват и живеят там. Но все пак колкото и близки кръвно, ми обясниха последно, че е адски трудно емигрирането в Канада! Та те същите са върли антикомунисти (нищо че животът им е бил доста добре устроен по времето на соца) русофоби и т.н. И в един момент покрай кметските избори, ей така от любопитство като разгледах, печели Пенчо от БСП. Значи ГЕРБ са по-злодеите от социалистите, но така или иначе се изненадах, защото предни години много СДС-арско беше Русето.

Просто отбелязвам. Нито съм ви в града, нито знам кой как го обгрижва. Но все пак, без да се получават излишни полемики, реших да го спомена.

то там нямаше полезен ход

Аз примерно съм впечатлена от ямболии. Кмета им е предишния, но при избирането си първоначално е бил от ГЕРБ. Сега сладурът е Независим ...сещаме се нали. Предвид, че Ямбол както знаете е доста обособен град от военнослужещи предишни, да се разбира верни на БСП-то. И в един момент Компромисът. Чета как е спечелен проект за коритото на река Тунджа, а  реално то е заличено, закопано и направено на поляна, защото така е по-лесно, отколкото да се поддържа река.

Както и да е. Но все пак специално Ямбол преди много години и от детството ми беше в пъти по-впечатляващ.

Други ден паля гуми, лапето ще се снима  с Дуейн Джонсън-Скалата после на хапка пивка на 25 етаж на един баровски ресторант в Северната Венеция. Трябва да се живее няма как

привет, другари..окичихте ли ехлште ,въопще как е Коледния дух?

преди 20 часа, emmi написа:

реших днес да е денят Хъ, в който ще напазарувам подаръците за динозаврите за коледа. Не ме не получиха предколедни подаръци във вид на телефони и лаптопи.

И в девет и половина се бях строила в местния мол само за да разбера, че то магазините отваряли в десет

прецтаяшлиси!? 

възмутен Емот

хааххохо,Емчо направи ми меня. намаше ли някой камък в чантата за секи случай:wub:

пп Малеф, драго ми е за те засека на въртелешката😘

преди 10 часа, Коркодила написа:

Други ден паля гуми, лапето ще се снима  с Дуейн Джонсън-Скалата после на хапка пивка на 25 етаж на един баровски ресторант в Северната Венеция. Трябва да се живее няма как

охо!? кога се обебихте?

преди 51 минути, Уиш... написа:

привет, другари..окичихте ли ехлште ,въопще как е Коледния дух?

хааххохо,Емчо направи ми меня. намаше ли някой камък в чантата за секи случай:wub:

пп Малеф, драго ми е за те засека на въртелешката😘

елхи, венци, свещурляци, бляскащи гирлянди.... сичко квот има е окачено, овесено, оплетено, проснато и квототамоще

под елхата се мъдрят две торби подаръци

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.