Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 7 часа, Уиш... написа:

охо,найш кога :D

...

По югозападна България има един лаф за нещо, което никога няма да стане, казват, че се стане или ще се случи - На Върба у петък! - Върба, на местния диалект е синоним на Цветница (щото тогава си кичат къщите с върбови клонки), а Цветница се пада винаги в неделя. Сиреч, на кукуво лято...

Ке ни догонят на Върба у петок!

...

начи тъй, правили сте мечка на  неподозиращото уиши?? лъзнали сте го по прясно боядисана пързалка да му се смеят сички на овапцаните гащи... браво, а то ризата си кина за вас :0

...

Как започва Макс и Мориц? Знайш ли?

Ех, веднъж ли дваж ли вече,
В книги приказки и речи...

...

записвам си- като  сляза от самолетя, зареждам патрондаша сс 100 патрона ,прекръствам се и скачам в джунглата.оле! :р

...

И паспорта да не забравиш Ей... Че без него таксиджиите са за никъде...

...

като оставим лигоча, много смешен спомен с батко ти, като излязъл от виц ))

...

На брат ми съучениците всичките беха уникати... Имаше един дето ходеше и им пишеше малоумни забележки в бележниците... Прибира се нищо неподозиращият ученик вкъщи и родителите му четат забележка: - Катери се по тополата и замеря с ябълки! - ай ся, ходи и обеснявай, как се берат ябълки от топола и как се замеря с тях... И най-вече защо... Или пък друга забележка: - Кара рейс в час, сменя шумно скоростите... - и тук отново... Айде, че е карал рейс, карал е... На всеки му се е случвало да кара нещо... Ама защо точно в час... А и не можеше ли да сменя тези скорости малко по-тихо... Че чак и забележка са му написали... Най-трудна за обяснение ми се вижда забележката: - Скубе космите на госпожа Налбантова! - шах с пешката... Защо!

Ей такива клоунади...

...

че ти си имаш ламитет и там съвсем ясно се записан като Гъзен Ламер, не може вв всички ламигети  с гзъ напред да се тикаш .. комитета е друга работа ,така да се каже в услуга на обществото . разбириш?

...

Имам си! С две мажоретни лами - Ламерил и Ламиша! Ма рекох, че ше организираш ноф... Ф помошт на съопществвото! Та за туй... Щото не може то ламитет, без Ламер да се е огъзил там...

...

ади,ставам да направя едно кафе че усещам простотийката не може да влезе качествено от мозъчната мъгла  в главата ми D

Не се тревожи! Не е от кахето! А е щото, ние нямаме мозъчни глави, а само безмозъчни гъзове!

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 6 часа, lebel написа:

...

Сигурен съм. Скоро слушах некви "инструкции" за пиене на шампанско под водата... нещо се обръщаше бутилката с дъното нагоре, за да няма - малка бях, не разбрах... Абе... ти си начетен човек, срам не срам, ше попитам... тоя, дето си мисли, че познава вината е сомелиер, тук спор няма, нали... имат ли специфично наименование (освен юзъри... ако пригодим малко сленга - юзвери, чайници...) тия с ракията, брендито, рома... и останалите силнотокови експерти? :полушега:

...

Вызов принят! Докладвам:

За рома е ясно! Той е ромелиер... Ако е отглеждан по система Солера... Значи гледачът му е солериер!

За ракията не знам... Обаче на село в общинският казан имаше един щатен артабозин, дето по миризмата и след миниатюрна глътка можеше да ти разкаже целата история, плодове, съотношение, дали си я загорил, на колко градуса църцори в  (с точност до 2 - 3 градуса) и трябва ли да увеличиш охлаждането в кондензатора... Никой никога не го беше виждал трезвен... Но и никога не правеше золуми... Тоя юнак носеще скромното прозвище Спиртомеро, а пък прозвището съвпадаше с длъжността му... Преживяваше покрай казанджиите в казана... Хората го черпеха за хапване, а за пийване ходеше, пробваше и даваше дельные съвети...  Явно и разбираше, щото хората го слушаха и после се хвалеха, оти дека Спиртомеро е кажал, дека тая рачия е много добра и е силна и укусна, ама без да е врла... Тоя човек знаеше сичко за ракията... И ако има име за познавач на рикиите тогава името му е Спиртомеро, както казахме и длъжността му се казва така!

Инак за брендитата, признавам си не знам... Ама то за мен, брендито е купешкото име за рикия... Значи Спиртомеро пак требва да е у играта...

преди 1 час, darkterminal написа:

Вызов принят! Докладвам:

За рома е ясно! Той е ромелиер... Ако е отглеждан по система Солера... Значи гледачът му е солериер!

За ракията не знам... Обаче на село в общинският казан имаше един щатен артабозин, дето по миризмата и след миниатюрна глътка можеше да ти разкаже целата история, плодове, съотношение, дали си я загорил, на колко градуса църцори в  (с точност до 2 - 3 градуса) и трябва ли да увеличиш охлаждането в кондензатора... Никой никога не го беше виждал трезвен... Но и никога не правеше золуми... Тоя юнак носеще скромното прозвище Спиртомеро, а пък прозвището съвпадаше с длъжността му... Преживяваше покрай казанджиите в казана... Хората го черпеха за хапване, а за пийване ходеше, пробваше и даваше дельные съвети...  Явно и разбираше, щото хората го слушаха и после се хвалеха, оти дека Спиртомеро е кажал, дека тая рачия е много добра и е силна и укусна, ама без да е врла... Тоя човек знаеше сичко за ракията... И ако има име за познавач на рикиите тогава името му е Спиртомеро, както казахме и длъжността му се казва така!

Инак за брендитата, признавам си не знам... Ама то за мен, брендито е купешкото име за рикия... Значи Спиртомеро пак требва да е у играта...

Благодаря!

Начи... за текилата трее да е текилиер ... или защо не Дарктекилиер, спомняйки си, че си разказвал доста неща за нея. И мескала (мескалиерите... тва прозвуча почти като Кинг - Ланголиерите)... и определението ти за него - "подъл алкохол"... в неква порочна връзка с корите от лайм... ма т'ва на про ниво, а аз даже не съм го и опитвал.

А Спиртомеро... секи у'ажаващ себе си казан трее си има по един такъв! И сигурно си има.

- Интересен експонат. Символизира ли нещо?
- О, да! Символизира смелост, храброст, сила, вяра в бъдещето, радост и любов.
- На мен ми прилича на казан за ракия...
- То ѐ казан за ракия!

Двама варят ракия на казана и се черпят.
По едно време единия се потръскал такъф и  притеснено отронил:
– Ей, брат'чед дай се стегаме, че казана взе да ни насмогва!

Някой ден ш'си купя казан за ракия, ш'си сложа статус "щастлив" и повече никога няма да бъда online!

пп извинявай, освен невежество по отношение на рома (една от любимите ти напитки, доколкото си спомням), проявих и недоверие, мислейки си... ко трее се изразя по-изящно, че се eбaваш с "ромелиер"-а. А то се оказа, че наистина имало такова. Сорка!

ех, че хубаво така като се заредят едни форумни фермани, пък да има какво да почете човек,пък и да попишe след натоварения ден.)))

Вызов принят! Докладвам:

колоритен образ, има материал около него за един разказ ала Чудомир.

преди 4 часа, darkterminal написа:

По югозападна България има един лаф за нещо, което никога няма да стане, казват, че се стане или ще се случи - На Върба у петък! - Върба, на местния диалект е синоним на Цветница (щото тогава си кичат къщите с върбови клонки), а Цветница се пада винаги в неделя. Сиреч, на кукуво лято...

Ке ни догонят на Върба у петок!

знам го ,но не съм се замисляла откъде идва... как  дюшеш ми доди само.. директно от ламерския извор  :)

Как започва Макс и Мориц? Знайш ли?

Ех, веднъж ли дваж ли вече,
В книги приказки и речи...

кой знае от кое ламско коляно са се пръкнали и те. D

И паспорта да не забравиш Ей... Че без него таксиджиите са за никъде...

щом е зилен Няма!:p

На брат ми съучениците всичките беха уникати... Имаше един дето ходеше и им пишеше малоумни забележки в бележниците... Прибира се нищо неподозиращият ученик вкъщи и родителите му четат забележка: - Катери се по тополата и замеря с ябълки! - ай ся, ходи и обеснявай, как се берат ябълки от топола и как се замеря с тях... И най-вече защо... Или пък друга забележка: - Кара рейс в час, сменя шумно скоростите... - и тук отново... Айде, че е карал рейс, карал е... На всеки му се е случвало да кара нещо... Ама защо точно в час... А и не можеше ли да сменя тези скорости малко по-тихо... Че чак и забележка са му написали... Най-трудна за обяснение ми се вижда забележката: - Скубе космите на госпожа Налбантова! - шах с пешката... Защо!

Ей такива клоунади...

самороден талант :biggrin:

туби кънтинюю чи много дълго стана

Имам си! С две мажоретни лами - Ламерил и Ламиша! Ма рекох, че ше организираш ноф... Ф помошт на съопществвото! Та за туй... Щото не може то ламитет, без Ламер да се е огъзил там...

рекох да не сряскаме  другите кандидати сс солидните си данни, но стига суета, тук каузата е важна. Оле! улица номер 1 в списъка с чакащи за имена кръщавам "Камилопардали"

преди 5 часа, darkterminal написа:

Не се тревожи! Не е от кахето! А е щото, ние нямаме мозъчни глави, а само безмозъчни гъзове!

:ass:

тоз емотикон трябва да го кръстим Ламерилкон

преди 20 часа, lebel написа:

...

Начи... за текилата трее да е текилиер ... или защо не Дарктекилиер, спомняйки си, че си разказвал доста неща за нея. И мескала (мескалиерите... тва прозвуча почти като Кинг - Ланголиерите)... и определението ти за него - "подъл алкохол"... в неква порочна връзка с корите от лайм... ма т'ва на про ниво, а аз даже не съм го и опитвал.

...

Мескалът е подло създание! Щото човек го обича, а той му прави бели... Приятна и ароматна напитка е... Ма тря се внимава с него...

преди 20 часа, lebel написа:

...

пп извинявай, освен невежество по отношение на рома (една от любимите ти напитки, доколкото си спомням), проявих и недоверие, мислейки си... ко трее се изразя по-изящно, че се eбaваш с "ромелиер"-а. А то се оказа, че наистина имало такова. Сорка!

Хъхъхъ... Един от тези моменти... Написах го тоя ромелиер като закачка... Един вид, да подчертая по забавен забавен начин незнанието си в тази насока... А то, да вземе да се окаже, че наистина имало такава професия... Ще падна...

преди 19 часа, Уиш... написа:

ех, че хубаво така като се заредят едни форумни фермани, пък да има какво да почете човек,пък и да попишe след натоварения ден.)))

...

Чеки да те питам ся: - А ти какво си товарила, цял ден?

...

колоритен образ, има материал около него за един разказ ала Чудомир.

...

Дето вика lebelът, всеки уважаващ себе си казан, трябва да съдържа по един такъв артабозин...

...

кой знае от кое ламско коляно са се пръкнали и те. D

...

Пръкнали се те... Изрутчета!

...

рекох да не сряскаме  другите кандидати сс солидните си данни, но стига суета, тук каузата е важна. Оле! улица номер 1 в списъка с чакащи за имена кръщавам "Камилопардали"

...

Улица №2 в списъка Папардели.

Улица №3 - Ламер - на тази улица обаче, всички адреси са №1 и понеже това ще най-дългата улица, у Градо ще има най-много адреси улица Ламер №1

Оле!

...

:ass:

тоз емотикон трябва да го кръстим Ламерилкон

Записано! Подпечатано! Прономеровано! Прошнуровано!

преди 55 минути, darkterminal написа:

Чеки да те питам ся: - А ти какво си товарила, цял ден?

претоварих кракомобила тази седмица, не може целогодишно жуй кокось ешь банань чунга чанга 

Дето вика lebelът, всеки уважаващ себе си казан, трябва да съдържа по един такъв артабозин...

и да има кой да разказва за тях ,за   людете като мен които не са помирисвали казан

Пръкнали се те... Изрутчета!

нещо като дете идиотче в мн.ч.:biggrin:

Записано! Подпечатано! Прономеровано! Прошнуровано!

все така липсва ..

Мескалът е подло създание! Щото човек го обича, а той му прави бели... Приятна и ароматна напитка е... Ма тря се внимава с него...

Хъхъхъ... Един от тези моменти... Написах го тоя ромелиер като закачка... Един вид, да подчертая по забавен забавен начин незнанието си в тази насока... А то, да вземе да се окаже, че наистина имало такава професия... Ще падна...

...

А зад гърба ми, точно в този момент Джак Спароу каза:

- Защо ромът винаги свършва?

преди 21 часа, Уиш... написа:

...

...

Тъй, като си хортуваме за имена, бях поочуден да науча, че освен махала Попишка, имало молявити се още и фирма Попутка, а също така и град Покур... И ако Комитетът не се заеме с увеличаването на бройката на този тип име, то на Ламитетът ще му се падне високата чест и тежката отговорност да се заеме с тази важна задача...

преди 55 минути, Уиш... написа:

претоварих кракомобила тази седмица, не може целогодишно жуй кокось ешь банань чунга чанга 

...

Карай на таксита тогаз... Или по скоро, нека такситата да те карат...

...

и да има кой да разказва за тях ,за   людете като мен които не са помирисвали казан

...

То... Тфа тря се види...

...

нещо като дете идиотче в мн.ч.:biggrin:

...

За тия двамата - в двойствено число...

...

все така липсва ..

Липсва...

преди 3 часа, darkterminal написа:

Улица №2 в списъка Папард:biggrin:ели.

Улица №3 - Ламер - на тази улица обаче, всички адреси са №1 и понеже това ще най-дългата улица, у Градо ще има най-много адреси улица Ламер №1

Оле!

Папардели напук на Камилопардали? D

с този номер 1 много подло.. като иска някой да ти дойде на гости, да озвъни нарет от край  до край звънците на съседите  ,да го целят с ийца  и щипки и недай си боже да му се пикай. :0 

Тъй, като си хортуваме за имена, бях поочуден да науча, че освен махала Попишка, имало молявити се още и фирма Попутка, а също така и град Покур... И ако Комитетът не се заеме с увеличаването на бройката на този тип име, то на Ламитетът ще му се падне високата чест и тежката отговорност да се заеме с тази важна задача...

.ади, изприкажай си кот имаш   на изика и да минаваме нататък:biggrin:

Карай на таксита тогаз... Или по скоро, нека такситата да те карат...

където може карат ме,където не може -кракомобила

За тия двамата - в двойствено число...

нали знаеш че кяквита и очела да сложа все на кестерме ще прочета ,няква нова форма на  дислексия шдоди тва мойто

🙈

Липсва...

да извадим от архива някоя сочна сиганска песен в нейна чест пък и  Банго Васил да почетем.. представяш си как щеше да превърти очи от кеф:biggrin:

Мерилкоооо земи си ела вече

преди 3 часа, Уиш... написа:

спите,а

айде моля другарите с колекциите в барчетата да сипят по едно, че кафено много скъпо..😂

https://www.facebook.com/reel/337109089127895?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Цитат

- Секи ден пия сутрин и обед...
- Аз и вечер...
- Що?
- Пий ми съ... 

Ммм, готино... ко да ти сипна?

Тъй?

spacer.png

Неам там розета, бейлиси, пина(я)колади и прочее

преди 1 минута, цър-вул написа:

Сипи е'на симсе градусовка поотлегнала.

Имах и такива градуси... ако не са ги поразтрили (разредени) по бодитата си местните...

преди 4 часа, Уиш... написа:

другарите с колекциите в барчетата

Ми, то там почти суша. Виш, обаче уф мазето е друго нещо - полегнали кат' прасенца уф слама.

преди 5 минути, lebel написа:

ако не са ги поразтрили (разредени) по бодитата си местните...

Сакън!

Сети ме '90-та едно приятелче извади една шишичка от оливия литър джон. Пише 70гр/1970 - от раждането му спастрена. При наливане - цвят на дест. вода, а се лее кат' масло. Пиеш един полегнал пръст и ставаш друг чуек.

преди 7 часа, цър-вул написа:

Ми, то там почти суша. Виш, обаче уф мазето е друго нещо - полегнали кат' прасенца уф слама.

Сакън!

Сети ме '90-та едно приятелче извади една шишичка от оливия литър джон. Пише 70гр/1970 - от раждането му спастрена. При наливане - цвят на дест. вода, а се лее кат' масло. Пиеш един полегнал пръст и ставаш друг чуек.

Нешо като прераждане, ма на живо. 

на 15.01.2024 г. в 13:43, lebel написа:

Ммм, готино... ко да ти сипна?

Тъй?

spacer.png

Неам там розета, бейлиси, пина(я)колади и прочее

на 15.01.2024 г. в 13:52, цър-вул написа:

Сакън!

като каза прасенца у слама се сетих за малкото пуфкаво пингвинче 😄

https://www.facebook.com/reel/1025749518732364/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

преди 1 час, Уиш... написа:

като каза прасенца у слама се сетих за малкото пуфкаво пингвинче 😄

https://www.facebook.com/reel/1025749518732364/?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v

Бех го забравил. Благодаря!

Толко глупости, които не заслужават място по рафтовете на паметта ми има там, а т'ва беше изпаднало. Светла им памет на тия два светлика.

ма, то, било вторник днес!

нещата се изясниха....

преди 6 минути, цър-вул написа:

Сял ден

усещаше се

мхм

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.