Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 33 минути, emmi написа:

О, ти нищо не знаеш са малоумника бугенвил! Есента в знак на протест че съм го прибрала от балкона и не съм го поляла си разкара всички листа и ме хвърли в дълбок размисъл дали не е опънал петалите, пардон, корените. Неописуема гледка! Стърчат разни клонаци във всички посоки - малък ужас. Взех една ножица..... Поокълцах го. И зачаках да видя дали ще се съпикяса или трайно е е гътнал. 

И преди няколко седмици нашия реши да се пооблече. Обаче пускайки листенца, си промени рязко концепцията и реши, че ще цъфти. И сега е гол, почти, но в цвят! Е, няма такава откачалка, честно! 

Да, като отворена книга съм ти, дет'се вика... за "малоумника бугенвил" верно не знаех нищо (т'ва, че знам мноо за маса други малоумници, според мен не компенсира невежеството ми) та ходих да видя що за дзвер е. Ми то си пише там (ако там е треело да чета) за ефекта "новите цветчета на царя" ... нешо свързано със светлината, доколкото схванах.

-------

Иначе, наминах да споделя, че тоя 4 сек. момент (долу) от горния клип на Гарик Сукачев (4:07), с "тука има, тука нема" - мастера, като танцьор и прелъстител... толко ме кефи (и винаги ме е  кефил), че... ко изразя колко, ш'ми порозовее възхищението.

mp4

gif

-------

едит: а за "Тъпата кайсия" и "неадекватното дърво" не се будалках. Легнаха като балсам на многострадалното ми чувство за хумор. Чесно!

едит2: само...  не знам що...  малумник по ме кефи от малоумник

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

преди 9 часа, lebel написа:

Да, като отворена книга съм ти, дет'се вика... за "малоумника бугенвил" верно не знаех нищо (т'ва, че знам мноо за маса други малоумници, според мен не компенсира невежеството ми) та ходих да видя що за дзвер е. Ми то си пише там (ако там е треело да чета) за ефекта "новите цветчета на царя" ... нешо свързано със светлината, доколкото схванах.

-------

Иначе, наминах да споделя, че тоя 4 сек. момент (долу) от горния клип на Гарик Сукачев (4:07), с "тука има, тука нема" - мастера, като танцьор и прелъстител... толко ме кефи (и винаги ме е  кефил), че... ко изразя колко, ш'ми порозовее възхищението.

mp4

gif

-------

едит: а за "Тъпата кайсия" и "неадекватното дърво" не се будалках. Легнаха като балсам на многострадалното ми чувство за хумор. Чесно!

едит2: само...  не знам що...  малумник по ме кефи от малоумник

Ох, само аз ли не виждам виделото, извинети? 

Заформи се Винен клуб.... Много удобна причина. Пиеш с цел повишаване на квалификацията. 

Тъкмо се прибрах. Темата тази вечер беше бялото вино. Аз, принципно, бяло вино не пия. Обаче като е за науката.... Попих. 

преди 11 минути, emmi написа:

Ох, само аз ли не виждам виделото, извинети? 

Заформи се Винен клуб.... Много удобна причина. Пиеш с цел повишаване на квалификацията. 

Тъкмо се прибрах. Темата тази вечер беше бялото вино. Аз, принципно, бяло вино не пия. Обаче като е за науката.... Попих. 

- Куда идешь?
- На репетицию хора.
- А что вы там делаете?
- Играем в карты, вино пьем...
- Хм, а когда же вы поете?
- А когда по домам расходимся!

и тук бих добавил...

- и какво пеете?
- ой ти бело вино, що не си червено!?

преди 8 часа, lebel написа:

- Куда идешь?
- На репетицию хора.
- А что вы там делаете?
- Играем в карты, вино пьем...
- Хм, а когда же вы поете?
- А когда по домам расходимся!

и тук бих добавил...

- и какво пеете?
- ой ти бело вино, що не си червено!?

Слушай сега това тук

Този е италянец

на 20.03.2024 г. в 22:22, lebel написа:

"Тъпата кайсия" и "неадекватното дърво" са словосъчетания, които могат да направят нечий ден. Примерно моя.

Добро утро!

Баси! Ефремов какъв е млад...

Моята любима от Гарик...

преди 1 час, emmi написа:

Слушай сега това тук

Този е италянец

Браво на Юнака!

преди 3 часа, darkterminal написа:

Баси! Ефремов какъв е млад...

...

И не само той.

преди 3 часа, darkterminal написа:

Мдаа...

"Одной из красивейших композиций Игоря Сукачева является песня «Ольга». По названию можно легко догадаться, к кому обращается музыкант. Да и сам он признавался в интервью, что написал ее для жены."

"У меня такое ощущение, что я родился женатым. Я женат с 1983 года. ... Когда я познакомился с Ольгой, ей было четырнадцать лет, мне шестнадцать..."

Не че не ги знаеш тия неща...

Предполагам съзнателно си избрал вариант с неговата китара, но без неговия глас. Освен ако не пее прекалено тихо за моя слух.

преди 4 часа, emmi написа:

Слушай сега това тук

Kaval Sviri - Bulgarian folk song

Този е италянец

Слушах. Сега. Това тук (вече там). Готино. И ме сети за ено девойче...

Бре, Петрунко (Ансамбъл „Филип Кутев“)

Тая девойка (Саша Капустина (Квашеная)) ми направи преди време впечатление с ...

Струва ми се, че някой от вас (имам смътен спомен, че т'ва беше Дарк) беше открил и предложил горния клип ("финская полька") тук

преди 12 минути, lebel написа:

Дарк

Мола, уточнявай кой от тъмните субекти, щот има и такиви, дебнещи в сенките.
https://www.kaldata.com/forums/search/?&q=dark&type=core_members&quick=1

преди 29 минути, lebel написа:

Струва ми се, че някой от вас (имам смътен спомен, че т'ва беше Дарк) беше открил и предложил горния клип ("финская полька") тук

о, не съм аз

аз много рядко шервам клипчета

преди 29 минути, цър-вул написа:

Мола, уточнявай кой от тъмните субекти, щот има и такиви, дебнещи в сенките.

Да бе, га е за фалба, ш'се изтрепете

има, има...

- Най-много от всичко  се страхувам от зъболекари и от тъмнината.
- А от тъмнината - защо? 
- Е как защо?! Кой знае колко зъболекари се крият в тъмното!

spacer.png

А сериозно, не беше тъмното едж... нема начин да е родено 1905 и оше да е активно...

преди 10 минути, lebel написа:

нема начин да е родено 1905 и оше да е активно...

Винаги има начин - у китайски анали има данни за ора, живели по над 200 го́дин.

преди 20 минути, цър-вул написа:

Винаги има начин - у китайски анали има данни за ора, живели по над 200 го́дин.

Не знам к'во има по китайските анали и колко живее, но, принципно, има данни, че т'ва дето живее по аналите, не е 'ора...

есенеска набрах трънкосливки. Хубаво узрели трънкосливки. от онези, които цапат докато ги береш и пръстите ти стават лилави. Набрах ги по широковското Кале - ходихме да разгледаме до къде са стигнали разкопките на една римска крепост.  Та, тези трънкосливки ги залях с джин. И ръснах малко захар. И ги оставих така в джина до Коледа. Може би трябваше да сложа и карамфил. Но и така се получи много вкусно - все едно отпиваш от есента. 

Петък е много хубава дума

...

Не че не ги знаеш тия неща...

...

Накак си са ми се изплъзнали... В тфа отношение съм голям темерут... В смисъл, кон с капаси... Слушам си ас най-егоистично песните, които ми харесват и личният живот и подбудите на музикантите не ме вълнуват хич... Само понякога, ако случайно чуя или науча нещо (като сега от теб) се запечатва в мозъкът ми на вечни времена... 

В интерес на истината се чудих що я кръстил Олга, но някак си се самоубедих, че е озвучавал някакъв сериал с такова има име или нещо тоя дух...

...

Предполагам съзнателно си избрал вариант с неговата китара, но без неговия глас. Освен ако не пее прекалено тихо за моя слух.

...

Ми... Май е по-скоро било несъзнателно... Сигурно е най-вече защото много обичам когато Пелагия и Драья Мороз пеят заедно...

...

Слушах. Сега. Това тук (вече там). Готино. И ме сети за ено девойче...

...

Оооо! Квашеная! Ас съм и голям почитател...

...

...

А това и изпълнение е разкошно! Впрочем, както и повечето и други изпълнения!

...

Тая девойка (Саша Капустина (Квашеная)) ми направи преди време впечатление с ...

...

А! Квашеная и Йева Полька... Няма кой друк да е бил! Само мене може да е бил!

преди 2 часа, emmi написа:

есенеска набрах трънкосливки. Хубаво узрели трънкосливки. от онези, които цапат докато ги береш и пръстите ти стават лилави. Набрах ги по широковското Кале - ходихме да разгледаме до къде са стигнали разкопките на една римска крепост.  Та, тези трънкосливки ги залях с джин. И ръснах малко захар. И ги оставих така в джина до Коледа. Може би трябваше да сложа и карамфил. Но и така се получи много вкусно - все едно отпиваш от есента. 

...

Трънки! Пачаран (Patxaran)! Един от най-вкусните ликьори, които съм пил!

pabloesparzabasarana.gif

преди 2 часа, emmi написа:

...

Петък е много хубава дума

С думите ми записано вярно!

преди 2 часа, Уиш... написа:

Наче... Като почнете да ги давате тия фейсбук линки... А хората дето нямат фейсбук? А? Какво да правят те? М? Как да видят какво има там?

преди 1 час, M.Николов написа:

Всичко що е Астрид приказки разказва.

Ох! Много и обичам книгите на тъйзи госпожа! Само... Как е могла майка и да я кръсти тъй? Като го видя това име... И се сещам за гастрит... А от тма се сещам за един виц... И като се почне един хилеш... А най-тъпото е, че няма как да обясниш на околните хода на мислите си... Щото вица е малко нещо пиперлив и всяка находяща се наоколо Астрид, най-малкото би сресирала...

Оле!

Втората ми любима от Гарик!

Обикновено давам един клип на тъс песньофка, с едни драматични червени скали от Гранд Каньон в Аризона... Едни индянци... Едни кумбойци... Ино злато и ини песъци и кактипуси... Ма ся, нешо не можах да го найда...

преди 3 часа, emmi написа:

5add84e5-d1ac-4df3-b1ae-702e12fc6f4e.jpg

Самтаймс е тъй, самтаймс  пускаш професора да загуши реалитито докле  превърти по напред до едни по светли бъднини

преди 51 минути, darkterminal написа:

..

Спицялно за теб бих са напрайла да изиграя Професофа, обаче като си знам бодито колко носи на твърд алкохол , по- скоро ще го докарам на ранена камила от междузвездни войни D

Пп щи го потърся в тубата но нз дали 

Шчерпиш

преди 1 час, darkterminal написа:

... Само мене може да е бил!

...

Мене прай Тебе Благодаря!

Мене също я харесва, без да влага нишо Хумберт Хумбертово. Струва ми се бая талантлива!

едит:

преди 23 минути, Уиш... написа:

...

...

Баси, капризи. И ние немаме фейс! Ама цъкаме като египтянин и разкарваме тия бисквитки, вафли и сухи пасти, барабар с императивите - влезни, регни и прочее ни-та, с ублока. А некой път не цъкаме. Даже... почти винаги.

преди 1 час, lebel написа:

Мене също я харесва, без да влага нишо Хумберт Хумбертово. Струва ми се бая талантлива!

едит:

Баси, капризи. И ние немаме фейс! Ама цъкаме като египтянин и разкарваме тия бисквитки, вафли и сухи пасти, барабар с императивите - влезни, регни и прочее ни-та, с ублока. А некой път не цъкаме. Даже... почти винаги.

Омондьоо, как ще разкараш цяла торба  пасти и бисквиди.. на прецаканото с f.прохил чавета фафла кой ще даде? Кажете ми?

Оооф аман от визуализации🙈

преди 3 минути, Уиш... написа:

Омондьоо, как ще разкараш цяла торба  пасти и бисквиди.. на прецаканото с f.прохил чавета фафла кой ще даде? Кажете ми?

Оооф аман от визуализации🙈

...

Ти на кой викаш омондьоо ве? А? Да знаеш, че съм те докладвал! Омондьо ше ми вика, Мен майка ми не ми е викала омондьо! 

Че и пари! Пари, пари... омондьо ше ви даде!

...

Спицялно за теб бих са напрайла да изиграя Професофа, обаче като си знам бодито колко носи на твърд алкохол , по- скоро ще го докарам на ранена камила от междузвездни войни D

...

Оххх... Добре, че съм добро другарче... Щото, ако бях някакъв лош другар... Щях съвсем преднамерено да те подхлъзна на локва твърт алкохол, че много са ми се догледали ранени камили от междузвездни войни...

...

Шчерпиш

Мерсъ ти! Много ти мерсъ! (Не го бях слушал)... И Черпя...

...

Трогнат!

...

...

Добро дете е тя...

преди 46 минути, lebel написа:

Ти на кой викаш омондьоо ве? А? Да знаеш, че съм те докладвал! Омондьо ше ми вика, Мен майка ми не ми е викала омондьо! 

Че и пари! Пари, пари... омондьо ше ви даде!

Ай ни са прай на ощипана мома,огънче поне имаш ли? Р

преди 41 минути, darkterminal написа:

Добро дете е тя...

Някои са добри , др уги са идьотчета. Тръц

Мерсъ ти! Много ти мерсъ! (Не го бях слушал)... И Черпя...

Знайш ти как да ме целнеш в десятката.

И така ми се пише нещо бурно и невъзможно като едно време ама на

Оххх... Добре, че съм добро другарче... Щото, ако бях някакъв лош другар... Щях съвсем преднамерено да те подхлъзна на локва твърт алкохол, че много са ми се догледали ранени камили от междузвездни войни...

Начи имам  ключ и за тази  палатка, ако звездите са благосклонни ще пийш една люта ракия с холограмния ми образ

Пп късметлия си тази вечер

30 мин

преди 32 минути, lebel написа:

Качи се по-нагоре.

Няма, че ме избива на много черен хумор..    уишотикжн с рокца

преди 22 минути, Уиш... написа:

Някои са добри , др уги са идьотчета. Тръц

...

Хъхъхъ... Пази Боже! Тава беше за Саша Капустина! За теп, никоги не бих си и по мислил да го кажа! Никога! Устата не ни се отварят, да нарека една истенска Ламя - дете...

Ллламммм!

...

Знайш ти как да ме целнеш в десятката.

...

Ми то... Щото ти е голяма и къдрава мишената! От цел хорум, само ти им се кефиш на Ревачосите!

Чичо Адаш ги нарече така, когато ме запозна с музиката им и от тугас, само така им викам... Щото, инак, името им е едно такова... Малко дълго... И бая наркоманско! А Ревачосите е Ехе! Ей такова голямо, добро и удачно име!

...

И така ми се пише нещо бурно и невъзможно като едно време ама на

...

Нямаш какво да кажеш на света... И мен ме преследва същата мълчина...

...

Начи имам  ключ и за тази  палатка, ако звездите са благосклонни ще пийш една люта ракия с холограмния ми двойник 

...

За льюта ракия и за льюта чушка, съм като Льоф Лилильоф! Винаги Готоф!

Сипвай!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.