Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква да е съдбата на хората с увреждания?

Featured Replies

преди 9 минути, Anne написа:

Като знам как приемат за лични асистенти всеки, който се навие............ Не, благодаря. Страх ме е от непознати, нямам им вяра, кой ги знае какви са, дали нямат криминално минало и така нататък........... На вас ви е все тая, на мен - не. На вас може и да не ви пука,  но мен историите за неглижирани, пребивани и обиждани хора в домовете са ми достатъчни, за да съм скептична към тази идея. Към домове и за лични асистенти се явяват често безработни,  склонни към насилие, пияници.................. Не, благодаря.

Самата аз имам сериозни проблеми, моето не е само някой да ми готви, чисти, пазарува, глади................ Не е само да ми взима лекарства и да ме води на лекар. Аз не мога сама да се къпя, да взимам лекарства, да стоя сама в болница, не мога сама да си слагам капки в очите/ушите. Едва нацелвам ушите, като си слагам маската, все ми пада. Дори сама не разбирам, когато имам температура.

На мен ми трябват сериозни грижи и домашна атмосфера.

Всичко при теб е,аз,на мен ми трябва,имам нужда от,а тези около теб замислила ли си се поне веднъж какво им трябва или от какво имат нужда.ЕГОИСТ

• Отговори 2k
  • Прегледи 101,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 7 минути, Anne написа:

Просто елате в този град, бе, да видите за какво става въпрос.

Бил съм ... видях ... и какво?! 

И друго: Една моя позната е от там. Тя също има проблеми някакви с децата си, но усърдно не афишира своето "страдание" ... а напротив ... помага им .... а тя също бе с вид увреждане ... 

Що специално за теб да идвам?! 

За разлика от теб съм бил на повече места в света и определено мога да разпозная кога е вид каприз на някой и кога не е ... 

Ако се разровиш из моете постове, то ще видиш с колко много недъгави даже съм имал контакт ... НО, определено няма да чуеш техен коментар как, съм постъпил с тях ... Да, те не се жалват из този или друг интернет и винаги като се свържа с тях = все усмивки за преживени моменти ... 

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

Бил съм ... видях ... и какво?! 

И друго: Една моя позната е от там. Тя също има проблеми някакви с децата си, но усърдно не афишира своето "страдание" ... а напротив ... помага им .... а тя също бе с вид увреждане ... 

Що специално за теб да идвам?! 

За разлика от теб съм бил на повече места в света и определено мога да разпозная кога е вид каприз на някой и кога не е ... 

Ако се разровиш из моете постове, то ще видиш с колко много недъгави даже съм имал контакт ... НО, определено няма да чуеш техен коментар как, съм постъпил с тях ... Да, те не се жалват из този или друг интернет и винаги като се свържа с тях = все усмивки за преживени моменти ... 

Казах го, за да разберете какво е на тази улица, защо не е безопасно да излизам сама и защо за мен такива хора, които шофират безотговорно са идиоти. И аз живея на центъра все пак.

преди 31 минути, Anne написа:

Според теб кой нормален човек ще кара с над разрешената скорост

12 000 души ли карат с превишена скорост, че ги наричаш всички идиоти?

А може за болницата да я карал някой, като теб. Много лесно е да съдиш, без да знаеш.

преди 33 минути, ncl написа:

Ще кандидатства за личен асистент.

Ще ѝ дадат да присъства когато кандидатства за работа. За домашна прислужница никой няма да ѝ бъде назначен.

току-що, Myanmar написа:

12 000 души ли карат с превишена скорост, че ги наричаш всички идиоти?

Не всичките, но повечето в града са така. Не съм виновна, че градът е пълен с комплексари, които гледат да покажат какъв готин автомобил или мотор имат, да покажат "умения", да впечатлят някой.............

преди 3 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

По спомен, от другата страна на "Петрохан" от към южната страна на Стара планина има действащо заведение ... т.е близко е ... Там е хубаво и спокойно място ... 

like2.png

Ще секнат темите по форумите. А там и задължения ще си има, ако си мисли, че някой ще идва леглото да ѝ оправя.

Цяла България са идиоти,не Ви ли е ясно,сега всички дружно да зарежем работа,семейства,живот и да отидем да прислужваме на принцесата,мъжете са с предимство

Докато може, нека да ни се репчи, че ние сми били имали нужда тя да може да се оправя с живота си.

преди 52 минути, Anne написа:

не мога да качвам стълбите, а парапета много отдавна е целият в прах

96790.jpg

Ама вие насериозно сте си повярвали, че съм се взела за принцеса. Написаното под ника си го харесах от една потребителка в друг форум. Чудех се какво да си напиша в моя, това ми хареса, и си го сложих.

преди 54 минути, Anne написа:

Боклук не пипам и не изхвърлям, а и ние правим много боклук, не мога да мъкна цял чувал, самите кофи за боклука даже не са и наблизо...

moves dancing GIF by Angry Birds

преди 56 минути, Anne написа:

щото почистващата фирма

Тя, тя е виновна, че не си чистиш входа. Никой друг.

преди 3 минути, Anne написа:

И аз живея на центъра все пак.

Изселете се тогава ... Да, определени хора са безотговорни и следователно = или вадиш оръжие = умъртвяваш или се изселваш = миграция му се вика = отиваш на по-добро място ... 

Да, Анне ... по добре ти да си този който удря, а не да те удрят ... хм ... асоциативно с поведението на една моя позната ... 

Някакъв по твоему мутра со голем джип ша я сгази, а тя = дирекно на предния капак с двата крака и удар и му пръсва челното стъкло и изкривява ламарините на предния капа ... оня тръгва да я стреля, а тя луп тъ  ... и се озовал на третуъръ ... :) 

Та, мисълта ми е такава: След като физиологията ти е не е пригоден за справяне с действителността, седи мирно и кротко ... 

Проумей ... ти си с вид недъзи ... колкото по-малко излизаш, т.е. биваш активна ... толкова не ще бъдеш наранена иначе ко ... ми да хората са без отговорни и не им пука за тебе = ти си слаба бе ... следователно = трябва да те хоспитализират, за да не навредиш на някой ... щото не знаеш как да живееш ... 

преди 57 минути, Anne написа:

Сама не пазарувам, обяснила съм защо - защото не мога да смятам

Имаш образованието на сиганин, това вече го обясни. Ама нищо не ти пречеше през следващите 20 години да усвоиш поне това, което се преподава в първите три класа.

Да не говорим, че самочувствието ти е до тавана, с претенции, че разбираш повече от всички останали, които са за теб идиоти.

преди 59 минути, Anne написа:

не искам в дом. Там е пълна мизерия.

На лесното се свиква лесно. На лошото - трудно. Като не щеш да инвестираш в бъдещето си, то ще дойде и по трудния начин ще се научиш на много неща. Да не бъда лош пророк, но веднъж влезеш ли в дома, възможностите ти за реализация и излизане от него са минимални.

преди 1 час, Anne написа:

ГЕРБ + ДПС.............

Те, те са виновни, че си неграмотна.

преди 1 час, Anne написа:

Просто трябва някой да се грижи за мен.

Е, то това е най-просто. Ама за никой друг освен теб не е просто и никой няма да се навие доброволно да слугува като роб, особено на човек като теб, който третира хората като идиоти, надменен е над хората със същите проблеми и се подиграва на хората.

преди 42 минути, Anne написа:

Страх ме е от непознати, нямам им вяра, кой ги знае какви са, дали нямат криминално минало

Теб, ако имаше кой да се захване, отдавна да имаш криминално минало с призоваването към геноцид и етническа омраза.

преди 12 минути, Myanmar написа:

like2.png

Ще секнат темите по форумите. А там и задължения ще си има, ако си мисли, че някой ще идва леглото да ѝ оправя.

Знаеш ли ... хм ... някъде в средна гора има едно болнично заведение ... малко след "Малка Верея", не Малка Виена ... 

Там знаят как да се справят с Анне и определено съм контактувал с човек бил в нейното състояние и знам как после може да комуникираш нормално с такъв ... 

Да, Анне е с патологични изменения по отношение на психиката, но както ми напомниха в друга тема не ние решаваме ... ;) 

преди 51 минути, Anne написа:

Ами, писна ми все да рева като магаре и да се чувствам виновна.

Ама ти направо си си го сложила на сърце. Притеснила си се, хванала си задочно две висши да изкараш, кандидатствала си и работиш две смени - дневна и нощна, за да натрупаш капитал и за дом и за домашна прислужница. Започнала си да се отнасяш с хората като с хора, а не като с идиоти, спряла си да се гавриш с другите инвалиди, вече не ги избягваш и имаш среда, в която имаш подкрепа и помощ. Направо си се осъзнала, виждам те.

преди 51 минути, Anne написа:

Аз не мога сама да се къпя, да взимам лекарства, да стоя сама в болница, не мога сама да си слагам капки в очите/ушите.

В дома ще се научиш, не се плаши. С много баби - хилаво бебе. Без "бабите" ще почнеш и да тичаш по стълбите.

преди 24 минути, Anne написа:

Не всичките, но повечето в града са така. Не съм виновна, че градът е пълен с комплексари, които гледат да покажат какъв готин автомобил или мотор имат, да покажат "умения", да впечатлят някой.............

6 000 души в твоя град карат с 200 км/ч?

преди 19 минути, Anne написа:

това ми хареса, и си го сложих

Тъй, тъй, истина говориш. Харесва ти да си принцеса и дума да не става.

Изобщо... има ли нещо, което друг не прави вместо теб?

преди 6 минути, skalata_73 написа:

Тука верно ли изписахте 13 страници за два дена?

Е, те тва са хора с увреждания :D

определено са с умствени увреждания
да викат на инвалида, че не е такъв
да се обръщат към него като към здрав човек,
хора които си нямат понятие какво е това безпомощност
на никой не го пожелавам да изпита тази гадост, да е безсилен да върши каквато и да е дейност
ситият не мисли за гладния,  здравия за болния богатият за бедния...
а ся да почват да ме дъвчат, шси го преместа в другия крачол

преди 22 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

отиваш на по-добро място ... 

В дома тя ще разбере, че това, което приема за даденост е бил живот на принцеса. Тя даже не е благодарна за това, че си има двама пажове, които денонощно ѝ слугуват, хранят я, къпят я, возят я, угаждат ѝ на прищявките, плащат ѝ всички сметки. Късно ще разбере, че е живяла в Рая и е имала "пълноценен радостен живот", осигурен от двама души, които я обичат.

Още е на етап да нарича хората, които не са инвалиди, идиоти и да си въобразява че живота на убитите ѝ от работа и грижи родители е този "пълноценен радостен живот", за който трябва да ни завижда и заради който ни мрази.

преди 10 минути, Myanmar написа:

Изобщо... има ли нещо, което друг не прави вместо теб?

да,не и подават свещи за содомиите и,само кара майка и да я подмива след това

преди 6 минути, Myanmar написа:

6 000 души в твоя град карат с 200 км/ч?

Нали се сещаш, че Анне не е управлявала автомобил с 5 км. в час?! 

Едва ли знае какво е да се движиш с тази скорост ... камо ли с 300 ... Да, познат е вдигал с мотор 300 и все още е жив ... верно счупи си и двата крака, но при 50 км. ... ... карал на една гума ... :) 

преди 5 минути, дръндю написа:

да викат на инвалида, че не е такъв

От инвалид до инвалид има разлика! И аз съм инвалид Дънди ... 

преди 25 минути, skalata_73 написа:

Тука верно ли изписахте 13 страници за два дена?

Е, те тва са хора с увреждания :D

Сефте яде нещо изстинало - истината. Още като почна познатия сценарий и ѝ пресолих манджата, че скоро ще има в черната хроника нейното име и всички, които са се занимавали да ѝ пригласят на самосъжалението ще са съучастници.

преди 16 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Там знаят как да се справят с Анне

Законно ли е да издадеш как?

преди 4 минути, Myanmar написа:

Сефте яде нещо изстинало - истината. Още като почна познатия сценарий и ѝ пресолих манджата, че скоро ще има в черната хроника нейното име и всички, които са се занимавали да ѝ пригласят на самосъжалението ще са съучастници.

Законно ли е да издадеш как?

Не върви .... може да е по закон, но не и по правилата на форума .. 

п.п. Тук има лица под 18 .... 

преди 10 минути, дръндю написа:

определено са с умствени увреждания

Отказва да отговори:

Коя е тежката умствена изостаналост, която имаш, за да възпрепятства извършването на интелектуална работа от твоя страна:

1. дeбилизъм (всъщност това е лека умствена изостаналост)
  2. oлигoфрeния
  3. идиoтизъм
  4. крeтeнизъм

Потребителят Айнщайн ще се окаже прав, че:

преди 22 часа, Айнщайн написа:

СТИГА СЕ ПРАВИ НА ЖЕРТВА,НИТО СИ ТОЛКОВА ЗЛЕ НИТО СИ ТОКОВА БОЛНА КОЛКОТО ТВЪРДИШ,ПРОСТО ТЕ МЪРЗИ И МИСЛИШ,ЧЕ ВСИЧКИ СА ТИ ДЛЪЖНИ

преди 23 часа, Айнщайн написа:

Тя няма дискалкулия, лъже, правила си е тест в някакъв сайт

Хванах я вече няколко пъти да послъгва. И тея танци "жестуно"... жестуно се нарича международния жестомимичен език - тоя същия, който била твърде проста да научи, а пък в група чак е участвала...

преди 2 минути, Myanmar написа:

Потребителят Айнщайн ще се окаже прав

Друго е ... 

преди 21 минути, дръндю написа:

на никой не го пожелавам да изпита тази гадост, да е безсилен да върши каквато и да е дейност

Хайде стига превземки! Абсолютно всички ще остареем и ще сме безпомощни и напикани в гащите си. Някой ще умрат и преди това, "щастливците". И вероятно всеки има такива изживявания с месеци и години през живота си. Аз вече знам какво е да си инвалид и какво е да си стар. Знам какво е да мечтая да кача две малки стъпала наведнъж в продължение на 1 година.

Тази надменност и завист към хората, които не са пълни инвалиди, това презрение към тях, този яд, тези сипещи се обиди, групово заклеймяване и омраза, са оставили Анне без приятели. Тя сама ги е изпъдила, те не са си тръгнали сами.

Аз съм бил приятел с джудже. Беше готин веселяк и не ми е пречило това, че е инвалид. Имаше компютърни познания и обичаше музиката... и марихуаната. Всеки си има пороци, но мога да кажа, че беше желана компания от повечето хора.

преди 7 минути, Myanmar написа:

Отказва да отговори:

Коя е тежката умствена изостаналост, която имаш, за да възпрепятства извършването на интелектуална работа от твоя страна:

1. дeбилизъм (всъщност това е лека умствена изостаналост)
  2. oлигoфрeния
  3. идиoтизъм
  4. крeтeнизъм

Потребителят Айнщайн ще се окаже прав, че:

Хванах я вече няколко пъти да послъгва. И тея танци "жестуно"... жестуно се нарича международния жестомимичен език - тоя същия, който била твърде проста да научи, а пък в група чак е участвала...

100% съм права,познавам я от 2006,дори телк непрекъснато и спират парите защото виждат,че е способна да работи.Тя за това рови по мед.сайтове и енциклопедии за да си припише нова болест,хем пенсията да и стане пожизнена,хем да се оправдава пред родителите си защо не работи,а на хората отдавна им е писнало

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.