Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква да е съдбата на хората с увреждания?

Featured Replies

преди 1 минута, Anne написа:

Виждаме колко прави държавата при управлението на мутрите. Чак толкова тъпи не сме. Проблема е, че вие се дразните на нашите пенсии и възможности. Споделих за екскурзиите, телескопа, хобитата и интересите и край - станах черната овца.

Хм вярно изписахме 10 страници за тоя дет клати гората и ти нищо  не си разбрала най малкото че аз съм много по зле от теб....

• Отговори 2k
  • Прегледи 101,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 минути, Anne написа:

вие се дразните на нашите пенсии и възможности

Ползвай си ги със здраве.

преди 5 минути, Myanmar написа:

Мизерно са разпределени за всичко и всеки в България. Няма нужда от "предложения", това е реалността.

Аз не давам "предложения", просто си изказвам мнението. Иначе съм съгласен, че заплатите и пенсиите (за пенсионери и с ТЕЛК) също са под всякаква критика.

Ако можеше всеки човек за един ден или един час да изпита несгодите, които търпят всички хора с увреждания щеше да е друга картинката.

преди 5 минути, petie1 написа:

Държавата прави каквото може за нас хората с увреждание това за което говориш се нарича фонд редки болести

Ако ти също си такъв, се извинявам, но значи най-добре трябва да разбираш нещата. Иначе изобщо не съм съгласен с това, че "държавата" прави каквото може и под държава трябва да се разбира политиците, които представляват уж нашите интереси

преди 1 минута, Айнщайн написа:

в каквото искаш вярвай

Тогава би могъл за ми кажеш какво ти е казвал за мен. :D Да видя дали звучи като нещо, което наистина би го казал. Защото в началото на септември е празника на града, ще си идва и може да го питам.:D

току-що, tepmu написа:

Ако можеше всеки човек за един ден или един час да изпита несгодите, които търпят всички хора с увреждания щеше да е друга картинката.

О, извинявай, ние неинвалидите си нямаме понятие какво е болка, страдание и болести.

току-що, Anne написа:

Тогава би могъл за ми кажеш какво ти е казвал за мен. :D Да видя дали звучи като нещо, което наистина би го казал. Защото в началото на септември е празника на града, ще си идва и може да го питам.:D

веднага,моля питай го🤣

току-що, Айнщайн написа:

веднага,моля питай го🤣

Тогава ми кажи какво е казвал. Може и на лично.

Тогава ми кажи какво е казвал. Може и на лично.

може и да съм ПЕТЪР,много знаеш ти

преди 8 минути, Myanmar написа:

А да се похваля чел съм "Нова Земя" на Вазов наред с "Под игото" :) Като казах АБПФК Кити-Анне не може да ми стъпи на малкото пръстче по брой изчетени книги

току-що, Айнщайн написа:

може и да съм ПЕТЪР,много знаеш ти

Да бе. Пепи едва ли ще седне да пише в форум, в който съм и аз, и в моя тема. Имам му скайха, не ми пише изобщо, та чак сега ще ми пише, как пък не.:lol6:

Ако не съм права, искам доказателство. Снимка на лични например.

Да бе. Пепи едва ли ще седне да пише в форум, в който съм и аз, и в моя тема. Имам му скайха, не ми пише изобщо, та чак сега ще ми пише, как пък не.:lol6:

Ако не съм права, искам доказателство. Снимка на лични например.

ама гол или...

преди 1 час, Anne написа:

Воденичен камък?

Прекрасно общество, няма що. Претендирате за морал, а наричате хората с увреждания воденичен камък.

Аз наистина не мога нищо и не лъжа. Това, че вие вярвате в малоумието, наречено "безкрайни човешки възможности", е ваш проблем. Сигурно сте чели книгите на Хъбард за сциентологията, но трябва да ви кажа, че те не са нищо друго, освен бълнуванията на един психичноболен ум.

Съжалявам, но жестоката истина е, че хората имат предел на възможностите си, физически, умствено и психически. Това, че някои го надскачат не значи, че всички са такива.

Целта на темата ми беше да попитам ВИЕ ЗДРАВИТЕ какво предлагате да се направи за възрастните хора с увреждания, които не могат да работят. Вие заобикаляте този въпрос. Искам да знам какво предлагате за хора като мен, но реалистично и без глупости. Напомням ви, че става дума за хора, страдащи от сериозни физически и интелектуални трудности.

Вие бихте ли си зарязали вашето дете с уврежданияв дом, пълен с мизерия? Мислите ли, че там ще го третират добре?

Преди десетилетия се възмутихте за Могилино. Но не прибрахте тези деца у вас, нали? Пращахте помощи, и толкоз! И това ви прави хора?

Защото съм несамостоятелна и не мога много неща сама, затова!

Да воденичен камък. Съжалявам знам колко гадно звучи, но това е истината - Всички отговорности по обгрижването, изхранванетом лечението и специалните нйужду на човека с увреждания, събразяването с всичките му и често сменящи се настроения, постоянните оплаквания, мрънкания за най дребни неща и т.н... Имаш ли си на идея това какъв пхически, физически и финансов товар е? Имам щастието да познавам такива случи и хора от най близо, повярвай ми НИКОЙ не би си го причинил, ти самата също не би, не и ако не става дума за собственото ти дете.
Извини ме отново че съум така откровен, НО истината е такава и тук не става дума за общество, нагласи и т.н., казва ти го човек който познава и е помагал на хора с камара проблеми всеки, единия беше на легло с инсулт(млад човек, мой приятел, вечна му памет), другия с шизофрениям страхова невроза, диабет и оше Бог знае какво, само аз бях ве състояние да го укротявам и не със сила а с думи и т.н...м познавах добре ситуацията в семействата им, а и като бях малък един от дядовците ми(Вечна му памет!) също беше тежко болен и на легло, затова добре знам за какво иде реч и въпреки това пак бих помагал, затова и се опитвам да ти дам някакъв съвет дето се вика нещо да опиташ, но виждам че смисъл няма.
Бъди жива и здрава, пък дано се опомниш. :)

току-що, Айнщайн написа:

ама гол или...

Нормална портретна снимка.

е,нормална нямам,ама щом не вярваш,здраве

преди 2 минути, Anne написа:

Анка се върна към ежедневните си занимания.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Да воденичен камък. Съжалявам знам колко гадно звучи, но това е истината - Всички отговорности по обгрижването, изхранванетом лечението и специалните нйужду на човека с увреждания, събразяването с всичките му и често сменящи се настроения, постоянните оплаквания, мрънкания за най дребни неща и т.н... Имаш ли си на идея това какъв пхически, физически и финансов товар е? Имам щастието да познавам такива случи и хора от най близо, повярвай ми НИКОЙ не би си го причинил, ти самата също не би, не и ако не става дума за собственото ти дете.
Извини ме отново че съум така откровен, НО истината е такава и тук не става дума за общество, нагласи и т.н., казва ти го човек който познава и е помагал на хора с камара проблеми всеки, единия беше на легло с инсулт(млад човек, мой приятел, вечна му памет), другия с шизофрениям страхова невроза, диабет и оше Бог знае какво, само аз бях ве състояние да го укротявам и не със сила а с думи и т.н...м познавах добре ситуацията в семействата им, а и като бях малък един от дядовците ми(Вечна му памет!) също беше тежко болен и на легло, затова добре знам за какво иде реч и въпреки това пак бих помагал, затова и се опитвам да ти дам някакъв съвет дето се вика нещо да опиташ, но виждам че смисъл няма.
Бъди жива и здрава, пък дано се опомниш. :)

Разбирам, че не е лесно, но не е и чак толкова трудно. Аз не съм в инвалидна количка. Наистина не мога да съм по - самостоятелна от това. Толкова ми позволяват мускулите и физическите сили, които имам, толкова ми го позволява интелекта. Не съм чак тежък случай.

преди 1 минута, Айнщайн написа:

е,нормална нямам,ама щом не вярваш,здраве

При това положение спри с гаврите си и не се представяй за някой, който не си, щото гаврите са много грозно и долно нещо. Не знам дали го осъзнаваш. Пепи така не би се изгаврил с мен.

преди 8 минути, tepmu написа:

Ако ти също си такъв, се извинявам, но значи най-добре трябва да разбираш нещата. Иначе изобщо не съм съгласен с това, че "държавата" прави каквото може и под държава трябва да се разбира политиците, които представляват уж нашите интереси

Виж сега ние хората с увреждания имаме право на работа образование здравеопазване, тоест това което зависи от държавата е осигурено поне на миниум, че не е като в Европа така е, сега че политиците ни са "маскари" спор няма

току-що, petie1 написа:

Виж сега ние хората с увреждания имаме право на работа образование здравеопазване, тоест това което зависи от държавата е осигурено поне на миниум, че не е като в Европа така е, сега че политиците ни са "маскари" спор няма

А редно ли е хората с увреждания според теб да работят? Тези, които не могат? Редно ли е да бъдат напъхани в мизерни домове при ужасяващи условия? Това ли заслужават?

преди 5 минути, Anne написа:

толкова ми го позволява интелекта

Бавно развиваща ли си, не разбрахме?

А редно ли е хората с увреждания според теб да работят? Тези, които не могат?

Нещо не разбрах. Как ще работят тези, които не могат да работят?

току-що, Myanmar написа:

Бавно развиваща ли си, не разбрахме?

Ако така го разбирате, в много лека степен, да. Вече ви обясних за проблема ми с математиката и документите.

Не съм била никога тежък случай, че да съм за помощното училище. Но някои неща са ми трудни, да.

Ако така го разбирате, в много лека степен, да.

Демек, достатъчно лека, че да си права в споровете, обаче достатъчно тежка, че да не ставаш за работа.

току-що, Anne написа:

Ако така го разбирате, в много лека степен, да. Вече ви обясних за проблема ми с математиката и документите.

Не съм била никога тежък случай, че да съм за помощното училище. Но някои неща са ми трудни, да.

чакай не обясняваше ли ти точно другите колко ниско интелигентни са и не може ли да ти стъпят на малкия пръст и образованието

преди 8 минути, Anne написа:

А редно ли е хората с увреждания според теб да работят? Тези, които не могат? Редно ли е да бъдат напъхани в мизерни домове при ужасяващи условия? Това ли заслужават?

Редно е да, ако искаме да се чустваме полезни за обществото, ето пример съм аз помагам във форума и така ме приемат като равен с равен, ако не работим се получават  Анне-та :)

Вече ви обясних за проблема ми с математиката и документите.

Нищо не си обяснила. Каза, че те е страх и че не можеш да смяташ. Не стана ясно разбрала ли си защо е така? Каква е причината?

преди 2 минути, Айнщайн написа:

чакай не обясняваше ли ти точно другите колко ниско интелигентни са и не може ли да ти стъпят на малкия пръст и образованието

Да, по неща като литература и история. Никога не съм твърдяла, че съм математически гений. Даже и нотите не ги знам.

преди 2 минути, Myanmar написа:

Нищо не си обяснила. Каза, че те е страх и че не можеш да смяташ. Не стана ясно разбрала ли си защо е така? Каква е причината?

Сложно ми е, сложно ми е да работя с документи бе!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.