Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква да е съдбата на хората с увреждания?

Featured Replies

Тя няма дискалкулия, лъже, правила си е тест в някакъв сайт

• Отговори 2k
  • Прегледи 101,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 часа, Anne написа:

Великите форумци искат да работя нещо през интернет

"Великите форумци" изобщо не искат "да работиш нещо през Интернет". Ти се жалваш, че родителите ти вече са грохнали от грижи по теб и възрастта няма да им позволи да ти поддържат аристократичния статус.

Съответно помагаме ти със съвети как би могла да живееш без тях, защото те не са вечни, а и са на възраст на която е нормално ти да им помагаш, а не те на теб.

Вместо едно "благодаря" да кажеш, ти се обръщаш със сарказъм към хората, които са си отделили от времето да ти помогнат и им плюеш в сурата. Евала!

преди 9 минути, Myanmar написа:

Покрай работата с компютри пък научих английски език

Е ти как мислиш и аз съм почнал с английския? Компютри баце

нито разбирам много от компютри, нито мога да смятам

А по цял ден да ползваш Интернет можеш. Ако е за чалга и филмчета - можеш. По форуми можеш да пишеш, но ако е в електронно писмо или документ на Word - вече не можеш, защото това е висш пилотаж и ти трябва образование на програмист.

преди 2 минути, Айнщайн написа:

Ко? От тест в сайт е решила че е болна от дискалкулкия?

Смятането не ти е трябвало, защото други са ти купували всичко. Ще научиш по трудния начин, че всички останали сме се научили от нуждата, а не от удоволствие да смятаме и други подробности.

И човек, който не може да смята бакалски сметки ще ми обяснява, че бил начетен ученик. Ти нямаш право да завършиш четвърти клас!

Пфу, абе, как да ви обясня, че не мога да работя? Физическият труд ми е забранен,  работа през интернет или в администрация, неща, изискващи документи - забравете. Или ще направя беля или ще ме уволнят при първия гаф. 

Темата тук не е конкретно за мен, а ви питам какво предлагате вие, здравите, да се направи за хората с увреждания, конкретно такива, които не могат изобщо да работят.

И не лъжа за дискалкулията,  абстрактно мислене нямам, не разбирам за какво в училище трябваше да учим за различните видове триъгълници, не виждам разлика между триъгълници с тъп и остър ъгъл. Не знам таблиците за умножение и деление, не мога да смятам наум, само с пръсти или калкулатор.............

Наистина ли не схващате за какво си говоря?

преди 5 часа, Anne написа:

За ТЕЛК и всякакви други документи се занимават нашите, защото аз нищо не разбирам

То така е най-лесно. Докато има кой да го прави вместо теб, ти не разбираш. Като спре да има кой да го прави вместо теб и неволята ще те научи и ще заразбираш скоропостижно. Но ти чакаш ножа до кокала и си си пропиляла поне 20 години от живота без да научиш елементарни неща.

пък сте наясно какви хора работят по администрациите

Пък ти не си. Не те ли е срам от това?

преди 4 минути, Myanmar написа:

А по цял ден да ползваш Интернет можеш. Ако е за чалга и филмчета - можеш. По форуми можеш да пишеш, но ако е в електронно писмо или документ на Word - вече не можеш, защото това е висш пилотаж и ти трябва образование на програмист.

С текст мога да работя, с цифри, не.

С документи не се занимавам обаче, защото са сложни и като объркам нещо............после ще ме овикват, а от стреса пак ще ми стане лошо на стомаха.

Имам две операции от сплетени черва и преживяна бъбречна криза, трябва да се пазя от стрес. А овикването си е стрес.

Не мога да нося отговорност за документи, особено за чужди хора.

преди 4 минути, Myanmar написа:

Смятането не ти е трябвало, защото други са ти купували всичко. Ще научиш по трудния начин, че всички останали сме се научили от нуждата, а не от удоволствие да смятаме и други подробности.

И човек, който не може да смята бакалски сметки ще ми обяснява, че бил начетен ученик. Ти нямаш право да завършиш четвърти клас!

Да, ама го завърших - през 1996 г.

и колко точно ще са търпеливи да пишат бележки и да обясняват на човек с увреден слух..............

То най-лесно нищо да не правиш, защото може да ти създаде дискомфорт. Ами ще бъда реалист - ще бъдат толерантни към теб, но може и да има такива, които зад гърба да ти се смеят. А може и да те гълчат като правиш глупости. И за твоя голяма изненада, същото се случва и на хората, които не са инвалиди, просто на тях не им се спестяват много неща.

преди 2 минути, Myanmar написа:

програмист

void main () 
{

std::cout<< "Hello" <<endl;

}

:)

стига си лъгала Кито, нито дискалкулия имаш нито половината от нещата които твърдиш са толкова зле, ти търсиш заместител на майка си, които освен да ти слугува и да те е. е, жалка си

от документи нищо не разбирам, обикновено мен ме влачат да се подписвам, е и чета ги де, не че разбирам много.

Тези документи, които изискват твоя подпис, са твоя живот - там пише за твоите права и задължения, за твоето физическо и материално състояние. Ако и от това не разбираш, от какво изобщо разбираш?

Незнанието на неща, които касаят твоя живот, се наричат с една дума - безотговорност.

А и сама не мога да ходя никъде, не умея да се ориентирам.

Е как ще можеш, като до бакалията не излизаш и навсякъде с превоз те водят? То щеше да е изненада, ако си медалист по спортно ориентиране, триизмерно чертане и паркиране на тирове на заден ход.

преди 3 минути, Myanmar написа:

То така е най-лесно. Докато има кой да го прави вместо теб, ти не разбираш. Като спре да има кой да го прави вместо теб и неволята ще те научи и ще заразбираш скоропостижно. Но ти чакаш ножа до кокала и си си пропиляла поне 20 години от живота без да научиш елементарни неща.

Пък ти не си. Не те ли е срам от това?

Извинявай, господин Знам и мога, но аз даже сама не пътувам, защото съм страшен заплес. ТЕЛК - а е в Монтана, а пък Монтана е голям град, зле съм с ориентацията, не знам кое къде е, как се стига до него, а и не чувам, как да ми обяснят хората............. Освен това съм си притеснителна и се притеснявам да общувам с непознати..............

В София никога не съм пътувала сама с градския транспорт, защото нито знам разписанията, нито цените на билетите, нито къде да сляза, зяпам много през прозорците............ София е голям спагетник. Познавам важни сгради от снимки, но не и как да стигна до някоя например.

А кола нямам, няма шофьорска книжка, не ми и трябва.

И колело не карам след един инцидент.

преди 2 минути, Айнщайн написа:

стига си лъга Кито, нито дискалкулия имаш нито половината от нещата които твърдиш са толкова зле, ти търсиш заместител на майка си, които освен да ти слугува и да те е. е, жалка си

Аа аз й викам АБПФК Кити-Анне

Наистина нищо не мога. Не съм виновна, и никой не е виновен де,  просто не разбирам защо ви бърка това, че не работя.

Нас ни бъркало haha.png

Жено, като починат родителите ти, не знаеш да ползваш телефон, не знаеш да смяташ, отвикнала си да ходиш, не можеш да комуникираш, защото си глуха, нямаш пари за хляб, КОГО тези неща го бърка?

Наистина нищо не мога.

Ще се научиш. Хората така правят. Ти нещо повече от хората ли си? Принцеса ли си?

Аз правя по няколко месеца годишно със сън по 3 часа на денонощие, на теб не ти стигнаха 20 и кусур години да усвоиш умения от основното образование.

преди 6 минути, Айнщайн написа:

стига си лъгала Кито, нито дискалкулия имаш нито половината от нещата които твърдиш са толкова зле, ти търсиш заместител на майка си, които освен да ти слугува и да те е. е, жалка си

Ти пък кой си? Не и някой, който наистина ме познава. Някой, като ме види отдалеч, естествено, че ще реши, че ме познава.

преди 7 минути, Myanmar написа:

Тези документи, които изискват твоя подпис, са твоя живот - там пише за твоите права и задължения, за твоето физическо и материално състояние. Ако и от това не разбираш, от какво изобщо разбираш?

Незнанието на неща, които касаят твоя живот, се наричат с една дума - безотговорност.

Е как ще можеш, като до бакалията не излизаш и навсякъде с превоз те водят? То щеше да е изненада, ако си медалист по спортно ориентиране, триизмерно чертане и паркиране на тирове на заден ход.

Мен обикновено ме влачат да подписвам телефонните сметки на сестра ми, или като купят кола на мое име (не че и разбирам защо трябва да е на мое име, като даже не шофирам и нямам шофьорска книжка)................... Ама като кажат да подписвам, къде да мърдам?

преди 4 часа, дръндю написа:

защо не се пробваш да напишеш книга?

Общността на глухите хора е изключително задружна. Обаче нашата принцеса е над тези неща и ги презира. И ако не беше ги отсвирила, щеше да знае, че една книга написана от нея автоматично ще се изкупи от глухите и глухонемите в България.

току-що, Myanmar написа:

Общността на глухите хора е изключително задружна. Обаче нашата принцеса е над тези неща и ги презира. И ако не беше ги отсвирила, щеше да знае, че една книга написана от нея автоматично ще се изкупи от глухите и глухонемите в България.

Не ги презирам, просто не ми се пише в момента, нямам муза, дето се вика........

преди 4 часа, Bubbles написа:

ОБАЧЕ си пуснала тема и реших че търсиш помощ за това как да се справиш и да почнеш да правиш нещо. Ако не искаш недей, утре ти ще  свършиш в някой дом не аз.

Тя е усетила, че годините на принцеса са на привършване и сега от любовни неволи и здравословни проблеми мина на "ама аз нищо не знам". Важното е да има за какво да я съжаляваме, а виновният никога не е тя.

Цял живот на теб някой ти е длъжен,обиждаш,кълнеш и накрая какво стана и за съжаление съм запозната от години с теб,не се спря:emoji_smiley-35:

преди 1 минута, Anne написа:

Не ги презирам, просто не ми се пише в момента, нямам муза, дето се вика........

И колко книги си написала?

преди 1 минута, Айнщайн написа:

Цял живот на теб някой ти е длъжен,обиждаш,кълнеш и накрая какво стана и за съжаление съм запозната от години с теб,не се спря:emoji_smiley-35:

А на мен се смее за книгите

преди 29 минути, petie1 написа:

Тука грешиш, аз мога да я туря в малкия си джоб по всяка дисциплина и то без да си давам много труд и освен това не може да ми стъпи на малкото пръстче по брой прочетени книги

Само така си мислиш. Виж ѝ реакцията на поста ти - смее ти се. В нейните очи тя е най-великата и знае повече от теб, а тези, които не са съгласни с нея тя ги наричаше глупаци или нещо от тоя род.

Хем голямата работа, хем не може хляб да си купи.

преди 1 минута, Айнщайн написа:

Ти от косматия розов форум ли си? Много ме познавате оттам,  спор нема.  Дето защитихте една куку, вместо да я поставите на място.

преди 29 минути, Айнщайн написа:

И секунда не ѝ вярвам. Това е някакво тъпо оправдание. Даже и да имаше, това се лекува и се оправя.

Болна е от хипохондрия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.