Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква да е съдбата на хората с увреждания?

Featured Replies

преди 10 минути, Myanmar написа:

Ти май реши да минеш на врели-некипели. За твое разочарование аз познавам инвалиди, сети се и че съм имал мотивация за да науча езика на глухите.

Първо, в специалното училище ти е било в пъти по-леко. Второ, ти какво си въобразяваш, че аз съм нямал много да уча, обаче успоредно с това не съм ходил на кръжоци, не съм помагал и работил ли?

О, господи, ти си ходила на училище! Като всички останали, които имат мозък.

Мисля, че само допълнителните ми предмети в специалната паралелка, която бях аз, бяха около десет. Т.е. ти колкото си учила, на мен толкова ми бяха само допълнителните предмети. Обяснявай ми още как е нямало как да правиш нищо за живота си.

Тя си пуска кукичките, играе си със струните ти на съжаление, човещина, но ако си прочел 10 от темите ѝ, разбираш, че тя не пише защото иска съвет или помощ, а само да си уплътни времето, докато мързелува в ролята на принцеса. Вече съм бил на твоето място, защитавал съм я, подкрепял съм я, съветвал съм я. На лъжливото овчарче обаче, който го познава вече никой не вярва.

1. Да бе, леко. 7 часа всеки божи понеделник и 6 часа от вторник до петък, много леко, спор няма. Ние, за разлика от вас, нямахме никакви учебници, преписвахме уроците от дъската и от учебници, развих умора на ръката от писане по три - четири страници по всеки един предмет. А вие сте имали учебници и сте пишели само най - важното.

2. Не търся съжаление, а питам вие какво предлагате за възрастните несамостоятели хора с увреждания. Какво?

• Отговори 2k
  • Прегледи 101,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 22 минути, Anne написа:

За телескопа ли ми завидя?

Обясних ти за телескопа, че заради лупите му е вреден за очите ти и разваля зрението ти. И това не се връзва с думите ти, че можеш да правиш всичко, даже най-вердните неща с очите си, но не и да ги ползваш за образованието си, което да ти отвори вратите към кариера, финансова независимост, социални контакти, признание, а защо не и семейство.

Има само един сигурен начин да не постигнеш тези неща и той е да не опиташ. Т.е. точно каквото правиш ти 20-ина години.

преди 3 минути, Myanmar написа:

Те инвалиди ли са? Мислех, че те също са здрави хора - точно тези, за които говориш. И като хора, чийто живот отлично познаваш, мислех, че ще ти светне лампичката, че концепцията как неинвалидите "се радват пълноценно на живота", по думите ти, няма нищо общо с реалността.

Ти имаш проблем и търсиш решението му или си влязла да хейтиш хората?

Ясно, ядосан си ми заради пенсията.

Значи, какво, хората с увреждания нямаме право на интереси? Така ли излиза? Да не си купуваме телескопи и да не ходим по екскурзии, че да ви е кеф на вас.

Не се ли усещаш колко ниско падаш?

преди 23 минути, Anne написа:

Аз поне имам хоби и интереси, ти имаш злоба!

Да, много те мразя и ти завиждам, че си саката, затова опитвах да ти помогна в няколко теми. Моля, съжалявайте принцесата заради мен.

преди 1 минута, Myanmar написа:

Обясних ти за телескопа, че заради лупите му е вреден за очите ти и разваля зрението ти. И това не се връзва с думите ти, че можеш да правиш всичко, даже най-вердните неща с очите си, но не и да ги ползваш за образованието си, което да ти отвори вратите към кариера, финансова независимост, социални контакти, признание, а защо не и семейство.

Има само един сигурен начин да не постигнеш тези неща и той е да не опиташ. Т.е. точно каквото правиш ти 20-ина години.

Не го ползвам непрекъснато, той е само за лятото, това лято само веднъж го използвах, в Берковица нощите все са облачни, гасимуси и късмета. А исках да намеря Марс, но не ме бива в ориентирането, пък племенницата не ще да ми е навигатор.

преди 2 минути, Myanmar написа:

Да, много те мразя и ти завиждам, че си саката, затова опитвах да ти помогна в няколко теми. Моля, съжалявайте принцесата заради мен.

С какво ми помогна - с безполезни съвети! Казах ти сто пъти, че не мога да работя физически труд!

преди 21 минути, Anne написа:

Не съм вярвала, че ще се стигне дотам, че да ни завидят за пенсиите.

Откъде ти хрумна тази глупост? Аз написах, че те са ви недостатъчни. И те попитах в прав текст какво сте направили вие, инвалидите, за хората, които сме уредили чрез своя труд вие наготово да получите тези пари? Отговор имаш ли или единствения ти извод е, че ти завиждаме за пенсията?

Крайно време е да разбереш на 40 години или колкото там си живяла, че живота е взаимодействие и то е двупосочно. Не може да искаш от другите да те обичат, след като темите ти преливат от омраза и ненавист, към немци, към вярващи в това или онова, към хора, които купонясват и прочие.

преди 9 минути, Anne написа:

Ние, за разлика от вас, нямахме никакви учебници, преписвахме уроците от дъската и от учебници

Хайде да не говориш от мое име. По специалните предмети имахме учебниците, но цял час се диктуваше. Надали може да си представиш с какво темпо и то терминология.

преди 11 минути, Anne написа:

Не търся съжаление, а питам вие какво предлагате за възрастните несамостоятели хора с увреждания. Какво?

Ние малко ли изписахме в тази тема? На кого писахме в тази тема, на филанкишията ли? Доказваш, че ти не търсиш начин да хванеш живота си в свои ръце, а чакаш момента, в който да почнем да те съжаляваме, да ти обясним, че нищо не зависи от теб и ти да потънеш в тщестлавие и приспана гузна съвест, че за 20 години само си научила да мразиш немците и да слушаш чалга.

преди 10 минути, Anne написа:

Ясно, ядосан си ми заради пенсията.

Повтори си средното образование, че още трудно разбираш български език.

преди 9 минути, Anne написа:

Не го ползвам непрекъснато, той е само за лятото

Абе не може да ползваш лупи с болни очи, на какъв език ти пиша, че не го разбираш? На фона на това ти твърдиш, че не си взела образование да си хванеш надомна професия и източник на пари, заради очите.

преди 10 минути, Anne написа:

С какво ми помогна - с безполезни съвети! Казах ти сто пъти, че не мога да работя физически труд!

Доказваш, че си безотговорна и мързелива. От стоте ми предложения нямаше нито едно свързано с физически труд.

С теб изобщо не може да се говори. Ти си си навил на пръста, че съм фалшив инвалид и толкова.Дразни те, че имам хобита и интереси. Грам не схващаш, че заради дискалкулията ми няма как да работя даже по интернет, защото мога нещо да объркам или да направя беля!

Познаваш инвалиди, но не познаваш хора с интелектуални трудности. А аз имам и двете.

И знаех отдавна, че нямаше да ми е лесно, но се надявах съдбата да е благосклонна към мен и дда ми донесе мъничко щастие.

И щеше да стане, ако не бяха една луда и едно закостеняло общество. Можеше да съм с човек, когото познавам от дете и на когото имам доверие, а сега един бог знае накрая какъв човек ще си грижи за мен..............

Да, само дето Стивън Хокинг не е имал дискалкулия, която да му превръща живота в кошмар.
Мдаа ся ще прозвуча гадно съжалявам за което, но е по-лесно а и необяснимо защо по-сладко да се оплакваш отколкото да се пробваш нещо да направиш.
Доколкото помня трябва да си ми наборна, значи не си престаряла все още, опитай нещо да направиш, няма да е никак лесно но поне ще знаеш че си опитала, а иначе утре като одъртееш и вече няма родители с които да се караш ще се питаш "Какво ли и станало ако се бях пробвала?".
Затова не си пилей времето, има толкова много неща които можеш да направиш, а да си четеш езика при бай Калин винаги може.

Envoyé de mon H9436 en utilisant Tapatalk

преди 1 час, Anne написа:

развих умора на ръката от писане по три - четири страници по всеки един предмет

Е това, вече е.....направо за смях. Ти какво....някой, и да пише вместо теб, а! Ама за телескоп и екскурзия има пари, така ли?

Знаеш ли...няма да мине  схемата ти!

:offtopic_s:

преди 33 минути, Bubbles написа:

Баце.....смени го това от мобилния, на някакъв по човешки език....  :lol6:Не, че знаем какво пише, ама поне на иврит,,,,

Баце.....смени го това от мобилния, на някакъв по човешки език....  [emoji38]6:Не, че знаем какво пише, ама поне на иврит,,,,
Ай ся по-лесно е вие да се научите да шпрехате франсе отколкото аз оня език с чертичките.

преди 5 часа, Anne написа:

Познаваш инвалиди, но не познаваш хора с интелектуални трудности. А аз имам и двете.

не знам за какви интелектуални трудности говориш
до сега, това което съм видял написано във форума, ми казва точно обратното
вярно е, че мнозина се заяждат с теб, което е едно признание, че все пак си интелегентен човек и имаш собствени убеждения
да, вярно е че понякога се паникьосваш от дреболии, но това е свързано със състоянието ти, а съфорумците се забавляват когато изпаднеш в паника
вероятно имаш затруднения с говор и реално общуване..не знам, а от всичко което съм успял да видя във форума
съм стигнал до убеждението, че много лесно изпадаш в паника и може би това е причината за да не се справяш с реалността
такива мисли ми се въртят в главата...тъй де, това виждам в "кристалната топка"

Пф мрънкащата форумна принцеса как бързо ги шари тези фермани ама иначе не можела да учи... Пак ми падна коня от смях :)

преди 4 часа, Bubbles написа:

Ай ся по-лесно е вие да се научите да шпрехате франсе отколкото аз оня език с чертичките.

Баце аз се пробвах с японски ма нищо не вдянах от техните йериглифи, иначе от французите най доброто е *инета :)

преди 10 часа, Anne написа:

На мен ми писна вече

Не мислиш ли, че и на тях не им е писнало? 

Само да те светна: Жена ми в момента се грижи за "две деца" на по 88+ години и не може да обърне внимание на 20 годишното си дете ... Но, да то е в разцвета на силите си и търси и той "място под Слънцето", независимо, че е нормално и без увреждания ... 

Проблематиката ти е, че не може да си намериш с какво да се занимаваш. ОК, разбрахме всички тук за твоята физиология и сега задаваш въпрос по отношение на хората с увреждания, при положение, че много без увреждания се борят за вид оцеляване. 

Анне, научи се да се подчиняваш на родителите и не проявявай капризи! Колко пъти да ти кажа, че имаш нужда от специализирана психиатрична помощ. Тук не може да получиш адекватна такава. 

Да, съдбата на хората с увреждания е в ръцете на близките. Ти от своя страна не може да им помогнеш, затова и не им пречи. Какво се оплакваш от родителите си?! Не си ли нахранена, не ти ли е дадено устройство наречено компютър, не те ли водиха до Бургас и т.н. ... Да, разбрахме от какво имаш нужда ... да ти се обръща внимание. По един или друг начин го получаваш, а ти какво ... на колко поста било мои или на друг/други се гневиш?! Защо?! По мое мнение аз не правя разлика дали си с увреждане или не, приемам те като равна и затова не се отнасям с вид милост, която обаче ти желаеш. Защо слагаш отново, за пореден път твой каприз пред това да се занимаваш с нещо от което някой друг ще му е полезно?

Определено правиш вид постановка. 

Да, в миналото, в соца такива индивиди като теб директно се хоспитализираха. Но ... уви в момента държавата има къде по-важни приоритети. 

Не мисли, че на твоите родители им е лесно. Полагат грижи за теб. НО, това ще е до време ... после не му мисли ... има социални грижи и ще те настанят в някое болнично заведение, а до тогава прояви вид разбирателство спрямо твоите родители. От вън, от чужди хора, не ще получиш вид подкрепа, особено ако проявяваш вид агресивно словесно поведение. 

Бъди поне малко благодарна на своите родители, а не хленчи, че теб те намират за виновна ... Да, ама не ... пак ще избълваш вид ненавист след този мой пост ... 

Защо?! С какво сме ние виновни?! Че се отнасяме към теб като равна?! Защо да те смятам за по-нисша от мен и трябва да се отнасям по-специално?! 

Не става!!! Помисли и не циври ... Приеми се такава каквато си = негодна за това общество. Не го упреквай, то не е отговорно за твоето положение, а до колкото виждам твоите родители полагат достатъчно грижи. Кога за последно си им казала: Благодаря?! Кога, а?! Колкото си могат = толкова и правят, а останалото са вид твои капризи! Да, не толерирам капризни хора!!!

2. За всекиго и за всички – едно: една съдба за праведник и нечестивец, за добър (и лош), за чист и нечист, за който принася жертви и който не принася; както за добродетелен, тъй и за грешник; както за който се кълне, тъй и за който се бои от клетва.

3. Това е тъкмо лошото във всичко, що се върши под слънцето, че една съдба е за всички, и сърцето на синовете човешки е пълно със зло, и в сърцето им, в живота им има безумие; а след това те отиват при умрелите.

4. Който е още между живите, има още надежда, понеже и куче живо е по-добре, нежели мъртъв лъв.
(Екл. 9)

Лесно се дава акъл, когато имаш всичко, особено през интернет. Но мн тъга има в думите ви, даже ярост, затова се включих.

Не сте тежест. Или ако сте, то всички на някого тегнем. Проблемът е в сиромашията. Сиромахомилството е отречено като особено богопротивна ерес по нашите земи още преди векове. Но пусто опустело, идат усилни времена и беднотията напада хората. А беднотията е бич. Тя кара хората да рият в земята, гледат надолу, за да изкарат насъщния и забравят небесата.

В усилни времена хората допускат да гледат на милото си като на тежест. Не ги съдя, само изтъквам факти.

Доживях, преди седмица - две, в един парк срещнах съученик. Той живо вярваше и опитваше да ме убеди, че най-добрият подарък, който може един родител да направи на децата си, е пагубен инфаркт. Тоест, да умре внезапно, и така би спестил тежестта на деца и внуци, да се грижат за него.

Представяте ли си?

Думите така ме обсебиха, че ги споделих с мнозина. И те се съгласяваха с тях. Не знам какво да кажа. Духовната нищета ли провокира сиромашията? Или обратното?

Не сте в тежест. Това ще мине, само се пазете, като добре помните, че живо куче е по-добре от мъртъв лъв. Животът е над всичко.

преди 6 часа, petie1 написа:

Пф мрънкащата форумна принцеса как бързо ги шари тези фермани ама иначе не можела да учи... Пак ми падна коня от смях :)

Баце аз се пробвах с японски ма нищо не вдянах от техните йериглифи, иначе от французите най доброто е *инета :)

Ба японския е лесен бря, имаш 1861 йероглифа някъде към 30 или 40 бяха хирагана, оше толкова катакана и останало май се казваше кана(това са тия дето един йероглиф значи няколко думи според зависи от контекста) и всичко е на срички.
Бях почнал сам да се уча заради комиксите ама ся тука си ги намирам преведени на френски или английски и нема нужда.

преди 9 часа, дръндю написа:

не знам за какви интелектуални трудности говориш
до сега, това което съм видял написано във форума, ми казва точно обратното
вярно е, че мнозина се заяждат с теб, което е едно признание, че все пак си интелегентен човек и имаш собствени убеждения
да, вярно е че понякога се паникьосваш от дреболии, но това е свързано със състоянието ти, а съфорумците се забавляват когато изпаднеш в паника
вероятно имаш затруднения с говор и реално общуване..не знам, а от всичко което съм успял да видя във форума
съм стигнал до убеждението, че много лесно изпадаш в паника и може би това е причината за да не се справяш с реалността
такива мисли ми се въртят в главата...тъй де, това виждам в "кристалната топка"

Не мога да смятам. Не разбирам нищо от документи. Великите форумци искат да работя нещо през интернет, при положение, че ме е страх да се занимавам с разни такива неща, защото нито разбирам много от компютри, нито мога да смятам, нито да се занимавам с документи.

За ТЕЛК и всякакви други документи се занимават нашите, защото аз нищо не разбирам, обърквам се много,  а и не чувам, пък сте наясно какви хора работят по администрациите и колко точно ще са търпеливи да пишат бележки и да обясняват на човек с увреден слух.............. Че аз от едното пращане до училищната канцелария се спекох............

Познавам числата, но не мога да смятам наум, не съм ходещ калкулатор, от документи нищо не разбирам, обикновено мен ме влачат да се подписвам, е и чета ги де, не че разбирам много.   Мисълта да работя канцеларска работа ме ужасява. Много лесно мога да объркам нещо. Като нищо ще ме уволнят от първия ден.

Аз дори банкомата не познавам и не ползвам, мобилен телефон - също.

Освен това съм притеснителна от срещи с непознати.

А и сама не мога да ходя никъде, не умея да се ориентирам.

преди 19 минути, Anne написа:

Не мога да смятам. Не разбирам нищо от документи. Великите форумци искат да работя нещо през интернет, при положение, че ме е страх да се занимавам с разни такива неща, защото нито разбирам много от компютри, нито мога да смятам, нито да се занимавам с документи.

За ТЕЛК и всякакви други документи се занимават нашите, защото аз нищо не разбирам, обърквам се много,  а и не чувам, пък сте наясно какви хора работят по администрациите и колко точно ще са търпеливи да пишат бележки и да обясняват на човек с увреден слух.............. Че аз от едното пращане до училищната канцелария се спекох............

Познавам числата, но не мога да смятам наум, не съм ходещ калкулатор, от документи нищо не разбирам, обикновено мен ме влачат да се подписвам, е и чета ги де, не че разбирам много.   Мисълта да работя канцеларска работа ме ужасява. Много лесно мога да объркам нещо. Като нищо ще ме уволнят от първия ден.

Аз дори банкомата не познавам и не ползвам, мобилен телефон - също.

Освен това съм притеснителна от срещи с непознати.

А и сама не мога да ходя никъде, не умея да се ориентирам.

Не мога, не зная... Горе ти дадох съвет, ти се намръщи все едно съм ти изял вечерята.
Не може да не можеш нищо, все има нещо което умееш, съсредоточи се върху него.
Ок разбирам имаш здравословни проблеми, това обаче не еповод да се предаваш без бой.
Най важното е да си вярваш, дори да сбъркаш какво толкова, всеки греши, а човек се учи от грешките си.

Ето ти идея : Има училища за хора с увреждания където тези хора се учат да вършат разни неща за да са полезни на себе си и  на обществото, поинтересувай се, запиши се, ще ти е от полза.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Не мога, не зная... Горе ти дадох съвет, ти се намръщи все едно съм ти изял вечерята.
Не може да не можеш нищо, все има нещо което умееш, съсредоточи се върху него.
Ок разбирам имаш здравословни проблеми, това обаче не еповод да се предаваш без бой.
Най важното е да си вярваш, дори да сбъркаш какво толкова, всеки греши, а човек се учи от грешките си.

Ето ти идея : Има училища за хора с увреждания където тези хора се учат да вършат разни неща за да са полезни на себе си и  на обществото, поинтересувай се, запиши се, ще ти е от полза.

Наистина нищо не мога. Не съм виновна, и никой не е виновен де,  просто не разбирам защо ви бърка това, че не работя.

Значи не ви е проблем Бойко и компания да ограбват България, но проблем е, е че някои хора с увреждания не могат да работят, но имат хобита и интереси.

Никакво записване в каквото и да е училище няма да ми премахне дискалкулията или несръчността в ръцете ми.

току-що, Anne написа:

просто не разбирам защо ви бърка това, че не работя.

никой не го бърка, че не работиш
разбирам че имаш затруднения с логическото мислене
за теб е типично абстрактното мислене и това ти помага в писането
защо не се пробваш да напишеш книга?
при всички здрави хора са развити и двата начина на мислене, като има превес в единия

преди 12 минути, Anne написа:

Наистина нищо не мога. Не съм виновна, и никой не е виновен де,  просто не разбирам защо ви бърка това, че не работя.

Значи не ви е проблем Бойко и компания да ограбват България, но проблем е, е че някои хора с увреждания не могат да работят, но имат хобита и интереси.

Никакво записване в каквото и да е училище няма да ми премахне дискалкулията или несръчността в ръцете ми.

Добре мен не ме бърка дали работиш или какво можеш или не можеш, живота си е твой гти си вземаш решенията. ОБАЧЕ си пуснала тема и реших че търсиш помощ за това как да се справиш и да почнеш да правиш нещо. Ако не искаш недей, утре ти ще  свършиш в някой дом не аз.
И остави го ся Тиквун, не е той темата, плюс че колкото и да има неразбории в социланата система все има възможности за хората с увреждания.

И какво значи никакво записване? Защо? В тези училища обучават хора точно като теб, да могат да готвят, да се перат, да чистят, да смятат и да са способни да работят, дори им се намира работа. Какъв е проблема? Болестта си болест, но ти трябва да си повярваш че можеш, да си поставиш цели и да ги гониш.
Пак ти казвам да си чешем езиците при бай Калин винаги може, важно какво правим извън това, щото утре като ги няма мама и тате няма да го има и интернета нито бай ти Калин с форумо нито Дрънди ни никой, ще те заврът в някой дом и повече никой няма да те чуе. Това ли искаш? Стегни се, млада си, образована си, владееш малко компютър, със сигурност имаш и нещо което ти е интересно и можеш да го правиш, с една дума действай.

Имам един приятел от България който също има една камара проблеми, някога се опитвах да му подам ръка намирайки му работа и учейки го на оснвни неща за да може да се справя, НО самия той като теб отказваше каквато и да е помощ, горе-долу с твоите изводи, наистина това не го разбирам.

преди 17 часа, Anne написа:

дискалкулията

"Това разстройство може да изчезне бързо с помощта подходяща рехабилитация, продължена понякога от поддържаща психотерапия." Макар аз да съм скептичен за някой от "болестите" ти, съдейки по това за какви глупости си създавала теми с въпроси дали едва ли не трябва да са те убили вече. С други думи ти си хипохондричка.

При все това, даже да имаше дискалкулия и даже да не си я лекувала, това по абсолютно никакъв начин не ти пречи нито да се образоваш, нито да пишеш научни трудове и статии. Абсолютно никаква пречка! Спри да се лъжеш, че имаш сили и време да мразиш хората и в частност немците от сутрин до вечер, но тази енергия не можеш да впрегнеш в нещо смислено и градивно!

За втори път ти казвам, не говори от мое име и не ми казвай какво знам или познавам.

Какви са интелектуалните ти трудности, че нямам спомен само от това да си се оплаквала. Или става въпрос за поредната ти хипохондрична криза.

И знаех отдавна, че нямаше да ми е лесно, но се надявах съдбата да е благосклонна към мен и дда ми донесе мъничко щастие.

Надяваше се да спечелиш от лотарията ли? Какви точно са били надеждите ти за "благосклонна съдба", че след като уж си знаела, че вечно няма да те дундуркат, ще дойде деня, в който ще трябва сама да се оправяш в живота?

Можеше да съм с човек, когото познавам от дете

И да не беше инвалид, оная пак щеше да ти го "открадне". Да не мислиш, че хората, които не са инвалиди получават каквото искат, просто защото не са инвалиди? Тази ненавист и завист, която имаш към здравите и веселящите се хора, е нездрава.

преди 16 часа, Bubbles написа:

но е по-лесно а и необяснимо защо по-сладко да се оплакваш отколкото да се пробваш нещо да направиш

Има във форума жена, която я познава. По думите ѝ Анне си е живяла като принцеса и е получавала всичко от живота.

rgh1598542649t.png

Парадоксално, ТЪКМО ТЯ "се е радвала пълноценно на живота", нещото за което тя е завиждала на неинвалидите, които по същото време са учили за образованието си, работили са прехраната си и са се грижили за децата и семейството си, което е тоталната саможертва на личния живот. 20 години нищо не е направила за себе си и сега ще ми минава с номера, че се надявала "съдбата да била по-благосклонна към нея". Такава чудовищна безотговорност няма никъде! Не е като да не знае, че е инвалид и че ще трябва да знае и може специфични неща, за да има нормален живот.

ncl, махни си тъжната емотиконка. Единственото, което постигаш с това е да ѝ направиш лоша услуга. Докато човек е зает със самосъжаляване, няма да направи нищо за своя или чуждите животи. Тя, Анне, е шокирана, че можела да бъде полезна и за останалите, след като я мързи да си работи дори по собствената издръжка.

преди 11 часа, дръндю написа:

Нищо такова. Не минавай и ти като нейн адвокат да я пазиш от хората, които искат да ѝ помогнат като ѝ кажат къде, как и какво може да направи за да уреди живота си, само защото и ти си от малцинство. Никой тук не е виновен за това, че тя е инвалид. В отговор тя се подиграваше на хора, на чиито знания не можеше да стъпи и на малкия пръст, проповядваше етнически геноцид, приканваше към убийства, одобряваше изнасилването на малолетни немски момичета!

От твоята ниска камбанария тя може да изглежда и умна, но от моята е много далеч от това. Самото ѝ убеждение, че е преродена еврейка, която трябва да търси реваншизъм и се подиграва с велики личности градили човешката цивилизация, в областта на науката, изкуствата и културата, е показателно за нейния нисък интелект. Наивните ѝ разсъждения, натрапваната дискриминация, която иначе самата тя би следвало от толерантност, разбиране и съпричастност да отрича, чалга ценностите ѝ, отричането на науката и фактите, говорят за човек, с дефицити отвъд интелектуалните, касаещи нейния светоглед, култура и възпитание. Чувството за превъзходство, вероятно защото е учила повече от други инвалиди, които не са си давали зор, тя ползва като аргумент, когато пише съждения лишени от здрав разум. Фактът, че тя смята училището за инвалиди за някаква норма за образование е също пародия, защото аз лично съм запознат, че там нивото е в пъти по-ниско откъм изисквания, спрямо традиционните училища в България.

Съжаление е едно, гювеч - друго.

преди 7 часа, Bubbles написа:

Бях почнал сам да се уча заради комиксите ама ся тука си ги намирам преведени на френски или английски и нема нужда.

И аз заради мангата ама така и не се научих да ги различавам :) Форумната принцеса сигурно ще ни помисли за луди :) Ама с руския се оправих :)

преди 4 часа, дръндю написа:

никой не го бърка, че не работиш
разбирам че имаш затруднения с логическото мислене
за теб е типично абстрактното мислене и това ти помага в писането
защо не се пробваш да напишеш книга?
при всички здрави хора са развити и двата начина на мислене, като има превес в единия

Е аз откога й го предлагам да напише книга ама тя не чува

преди 14 минути, petie1 написа:

И аз заради мангата ама така и не се научих да ги различавам :) Форумната принцеса сигурно ще ни помисли за луди :) Ама с руския се оправих :)

Покрай музиката аз съм учил мъртъв език - латински. Анка я мързи да научи единствения, който ѝ трябва - жестомимичния. Покрай работата с компютри пък научих английски език. До навършване на висшето си образование почти нищо не знаех на английски език.

преди 12 часа, Iztre6tel написа:

Той живо вярваше и опитваше да ме убеди, че най-добрият подарък, който може един родител да направи на децата си, е пагубен инфаркт.

И какво общо има това с инфантилизираната примадона, която търси съжаление от непознати по форумите?

преди 3 часа, Myanmar написа:

Чувството за превъзходство, вероятно защото е учила повече от други инвалиди,

Тука грешиш, аз мога да я туря в малкия си джоб по всяка дисциплина и то без да си давам много труд и освен това не може да ми стъпи на малкото пръстче по брой прочетени книги

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.