Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Каква да е съдбата на хората с увреждания?

Featured Replies

преди 17 минути, Myanmar написа:

Не можеш, защото ти е по-лесно да не се разхождаш. Като има кой да ти примък-отмъква, и си приела, че не бива да ходиш да си купиш хляб, навън има кучета-убийци и пияни, които ще се качат на тротоара и ще те убият. Всички живеем с това, само ти не можеш.

Естествено, че ще ти атрофират краката, имам чувството, че точно това си и скала!

Да, ние магаретата теглим каруцата. За нас това е нещо нормално. Ти искаш само да се возиш, но вече си надушила, че твоите магарета са грохнали и скоро няма кой да тегли вместо теб.

Не се прави на луда и спри да обясняваш, че не можеш да качваш стълби от застояване вкъщи пред компютъра. Никой не ти е предлагам да ставаш танцьорка. Ума ти работи, само ще трябва да спреш да го ползваш за глупости и да започнеш да го ползваш за неща, които са полезни, срещу което ще ти плащат пари. Скапаната за теб държава е уредила това ти да имаш преференции, запазени места, които само инвалиди могат да заемат. Уредено място на закрито, на топло, спокойно и уютно, с асансьори! За това си мечтаят повечето хора по света!

1. Искам да се разхождам навън, но сама не смея, защото не мога сама да се пазя. Ти чуваш ли изобщо какво ти казвам - аз не чувам колите зад гърба ми,  и много лесно някой може да ме сгази, това ли искате? Живея в малък град да, но тук все още има хора, простаци също, тъкмо се върнахме от екскурзията и с ужас установих, че някакви идиоти са пилили гуми на центъра и са оставили следи от "забавлението" си и сега центърът изглежда ужас!

От улични кучета истински ме е страх, не искам да умра нахапана от куче.

Много искам дълги разходки, но мама вече не е добре, а и за разходки до стадиона не искаше да чува, заради Пепи.

После ще пиша, правим ремонт на стаята, сменяме мебели.

• Отговори 2k
  • Прегледи 101,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 26 минути, Myanmar написа:

Темите ѝ в калдата и други форуми, тя създава единствено за да я съжаляват. Какъвто и съвет да ѝ дадеш, каквото и решение да ѝ дадеш, ако изисква от нея усилие тя го отхвърля защото Бойко Борисов, а пък немците, а пък Пепи...

Пише да приспи съвестта си, да намери някой друг да ѝ е виновен. Сама си го пише - нейните родители ѝ казват след 30 години мързел какво трябва да направи, за да оцелее, и хоп - тема в Калдата. Те са притеснени за нея, те са единствените, които безрезервно се грижат за нея, няма как да ги заподозреш, че ти мислят лошото, обаче и те са вече предатели, защото застрашават царуването ѝ и статуса на принцеса, от който може да се присмива на работещите магарета.

Почни висше задочно - тема в Калдата.

Вземи занаят - тема в Калдата.

Почни работа - тема в Калдата.

Раздвижи се, ще атрофираш и до тоалетната няма да можеш да ходиш - тема в Калдата.

Още в предишните ѝ теми прозрях това, и ви казах, че ѝ правите лоша услуга, като я утешавате и дундуркате, но и в тази тема получи една плачеща емотиконка. Горката тя. Клетата тя. Нищо не може, но за това са виновни само другите.

Лошо, познавам един такъв човек, снощи го споменах някъде из темата, той е горе-долу същия като мислене, не случайно й зададох горния въпрос, просто предполагам какъв би бил отговора.
Винаги съм се старал да помагам, но хората са казали - "Насила можеш да вземеш, но насила не можеш да дадеш.".

преди 29 минути, Myanmar написа:

Пепи...

Кой?

преди 4 минути, Anne написа:

Искам да се разхождам навън, но сама не смея, защото не мога сама да се пазя.

Лъжа!

Сами на улицата не могат да се предпазят около 99% от населението на планетата. Никой, освен теб, не използва за оправдание това.

преди 5 минути, Anne написа:

аз не чувам колите зад гърба ми

Ходи по тротоара, като белите хора.

току-що, Myanmar написа:

Лъжа!

Сами на улицата не могат да се предпазят около 99% от населението на планетата. Никой, освен теб, не използва за оправдание това.

Чакай бре, щом като е принцеса, като се нагизди с всичкото злато и коприна всеки ша скокне да й ги вземе.

преди 30 минути, Anne написа:

някакви идиоти са пилили гуми на центъра

А да си чела, че по домовете стават кражби, убийства и изнасилвания. По тъпата ти логика, не бива да си стоиш вкъщи. Защо си стоиш вкъщи, като там може да те оберат, изнасилят и убият?

От улични кучета истински ме е страх, не искам да умра нахапана от куче.

Ако спреш да се гавриш с хората край себе си, може и да си спечелиш приятели, в чиято компания ще си в безопасност. Ако не се отвращаваше и от другите инвалиди, КОИТО СА НАВЪН, ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ, пак щеше да ти е много лесно и да ти отнемат от бремето на отговорността, която толкова те плаши.

не искам да умра нахапана от куче

Посочи ми кой иска да умре нахапан от куче и само такива ли вървят по улиците на малкото ти спокойно градче?

Много искам дълги разходки, но мама вече не е добре

37 години те е чакала да се сетиш. И в твоето състояние не се правят дълги разходки, не ти трябва да си олимпийски шампионка, а да поддържаш мускулен тонус, да не губиш калций от костите си. Космонавтите след седмици, в които не вървят, стъпват на Земята с гумени крака, ти си се сетила на 37 години, че ще се движиш, че и помпозно имаш претенции за не какви да е, а дълги разходки! То така се става, отиваш във фитнеса и почваш да вдигаш от 100 кила нагоре, щото си голям ербап.

преди 26 минути, Bubbles написа:

Кой?

Сексуален роб, който ще ѝ слугува до края на живота без да очаква нищо в замяна. Това:

преди 18 часа, Айнщайн написа:

...нито дискалкулия имаш нито половината от нещата които твърдиш са толкова зле, ти търсиш заместител на майка си, които освен да ти слугува и да те е. е, жалка си

преди 1 час, Myanmar написа:

Не се прави на луда и спри да обясняваш, че не можеш да качваш стълби от застояване вкъщи пред компютъра. Никой не ти е предлагам да ставаш танцьорка. Ума ти работи, само ще трябва да спреш да го ползваш за глупости и да започнеш да го ползваш за неща, които са полезни, срещу което ще ти плащат пари. Скапаната за теб държава е уредила това ти да имаш преференции, запазени места, които само инвалиди могат да заемат. Уредено място на закрито, на топло, спокойно и уютно, с асансьори! За това си мечтаят повечето хора по света!

Работа в офис? С документи? Искате нещо да объркам и да ме уволнят? Или всички да ме гледат накриво и да ми се чудят как може да съм толкова тъпа? Да ми се дразнят, че трябват да ми обясняват разни неща по хиляди пъти?

Искате нещо да объркам и да ме уволнят?

Никой не ти го иска, стига се прави на изнасилена. Питаш какво да направиш, че да не умреш от глад и ние ти казваме това, което ще ти коства най-малко усилие и ще отговаря на липсата ти на образование.

Или всички да ме гледат накриво и да ми се чудят как може да съм толкова тъпа?

Не ми отговори на въпроса:

Коя е тежката умствена изостаналост, която имаш, за да възпрепятства извършването на интелектуална работа от твоя страна:

1. дeбилизъм (всъщност това е лека умствена изостаналост)
  2. oлигoфрeния
  3. идиoтизъм
  4. крeтeнизъм
преди 31 минути, Myanmar написа:

Лъжа!

Ходи по тротоара, като белите хора.

Каква лъжа, бе? Ти нали чуваш, лесно ти е на теб! Аз обаче не чувам, как да пресичам, като не чувам зад гърба ми? Как?  По тротоари ходя, но нали се сещаш, че трябва и да се пресича?

Не си го измислям това, в града ми има идиоти, които карат като луди и с никого не се съобразяват. Преди десетилетие един откачен таксиметров шофьор решил да мине на спусната бариера на жп прелеза на града и станала зверска катастрофа, беше по новините. Човека оцеля, ама то лудите Господ ги пази............. Няма да казвам какви бяха таксиметровите шофьори по едно време (казвам го като живееща точно на центъра)- караха като луди, пилеха гуми, лятно време на отворен прозорец мислите си не можеш да чуеш от откаченото им шофиране. Точно близо до нас е стоянката за таксита. Всеки път ми настръхваха косите от форсирането им с 200, нито книга можеш да прочетеш, нито филм да изгледаш заради тях. Все се притеснявах, че ще стане някоя катастрофа и утре града ни ще цъфне по новините с трагична новина за шофьори идиоти............. А ние се опитваме туризъм да правим в нашия град. Само дето идиотите и простаците в града саботират всичко.

Ти би ли си пуснал твоето дете с увреден слух само навън?

преди 1 час, Айнщайн написа:

сега тези които те гледат ли са виновни? много си нагла честно, освен това си мързелива, завистлива и злобна

Не са виновни, но пробвай ти да живееш с диабетици............

преди 1 минута, Anne написа:

Аз обаче не чувам, как да пресичам, като не чувам зад гърба ми?

Ти сигурно и по слух паркираш. Каква е връзката между пресичането и слуха? Очи нямаш ли?

И ти казах, че никой не ти е предлагал сама да го правиш. Ослепя ли, че не прочети тази част от текста?

преди 2 минути, Anne написа:

Преди десетилетие един откачен таксиметров шофьор...

А преди няколко милиона години на това място минал динозавър без да даде мигач.

stegosaurus GIF

преди 3 минути, Anne написа:

Каква лъжа, бе? Ти нали чуваш, лесно ти е на теб! Аз обаче не чувам, как да пресичам, като не чувам зад гърба ми? Как?  По тротоари ходя, но нали се сещаш, че трябва и да се пресича?

Не си го измислям това, в града ми има идиоти, които карат като луди и с никого не се съобразяват. Преди десетилетие един откачен таксиметров шофьор решил да мине на спусната бариера на жп прелеза на града и станала зверска катастрофа, беше по новините. Човека оцеля, ама то лудите Господ ги пази............. Няма да казвам какви бяха таксиметровите шофьори по едно време (казвам го като живееща точно на центъра)- караха като луди, пилеха гуми, лятно време на отворен прозорец мислите си не можеш да чуеш от откаченото им шофиране. Точно близо до нас е стоянката за таксита. Всеки път ми настръхваха косите от форсирането им с 200, нито книга можеш да прочетеш, нито филм да изгледаш заради тях. Все се притеснявах, че ще стане някоя катастрофа и утре града ни ще цъфне по новините с трагична новина за шофьори идиоти............. А ние се опитваме туризъм да правим в нашия град. Само дето идиотите и простаците в града саботират всичко.

Ти би ли си пуснал твоето дете с увреден слух само навън?

Тая Берковица е.. хти и трафика, цяла България от там минава

преди 8 минути, Anne написа:

web

Имат си
мама
и татко
дете -
и за детето си
грижат се те.
Гледат го, сякаш
е цвете в саксия,
всичко поднасят му
те на тепсия.

Слага му баба
в устенцата хляба,
таткото - млякото,
супата - мама.
Глезят го всичките -
обич голяма!

Мими се мръщи,
потропва,
пищи:
- Супа не искам,
разбираш ли ти?
- Мамино Мими,
що искаш, кажи ми!
- Искам бисквити,
ала шоколадови,
сладки, каквито
ни дадоха Владови.

- Мъжо, бисквити
иди достави ти!
Татко излиза
набързо по риза.
Носи кутия
с бисквити, обаче
не тъкмо тия -
и Мимето плаче.

- Тези не ща!
Направете ми крем!
- Крем ли? Щом искаш,
и крем ще дадем!

- Мъжо, изтичай,
яйца ми купи.
Мамино Мими,
сега, потърпи!

Мими се плези, но...
радват се те.
Мими разглезено
чедо расте!

Радост!
Дочакват
голямата слава -
Мимето им
първокласница става!
Но първокласници
с нея и те са -
всички са роби
на тази принцеса.

Има ли Мими
домашни задачи -
има и свита
добри помагачи!
Своята работа
татко зарязва,
синя хартия
на ленти нарязва.
Прави на Мимето
ново сметало,
старото вече
било овехтяло!

Мама лицето
на Мимето мие,
бабата внучето
трие с хавлия.
Грижи за Мимето -
колкото щеш!
- Мими, почивай си,
да порастеш!

Вкъщи случайно
тя днеска сама е,
ала без работа
Мими се мае.
С кални обувки
лежи на чаршафа.
Гладна е тя,
но далече е шкафа!

Как ще се мъчи
яйца да вари!
Хляб да нареже
е трудно дори!
Но се усмихва
щастливият миг,
баба се връща -
тя среща я с вик:
- Бабо, къде си се
влачила, ма?
Обеда как
ще приготвя сама?

Баба слугува,
а Мими яде.
- Бабо, водица! -
И тя и даде!

Връща се мама -
тревога голяма!
- Мамо ма, копчето
я ми заший!
Дай ми престилката
и ме среши!
Идва и татко,
нарежда му кратко:
- Хайде, обувките
ми почисти,
иначе, татко,
защо си ми ти?

Ляга по гръб
на кушетката Мимето,
а се залавят
за работа тримата...

Тъй се минават
години наред,
стават капризите
нейни безчет.

- Искам на бар да отида!
- Иди.
- В бара с цигара ще бъда!
- Бъди.
- Искам без вас
да вървя на море!
- Щом настояваш,
тогава добре.

Мими израсна
девойка прекрасна -
нежна, кокетна
и шик издокарана,
само че с работа
всякаква скарана!

- Моля те, Мими,
ела, помогни ми!
Ето,
в мазето
слезни за кюмюр!
- Как да отида
в мазе с маникюр?

- Слушай, момиче,
хвани се за работа!
- Нека се хване
за работа бабата!

Ех, че отмяна
отгледаха те -
май че в саксията
плевел расте!

Дайте на Мими
разкош, развлечения,
но не мъчете я
с труд и учение!
Мими с труда
не желае приятелство.
Принц потърсете
за нейно сиятелство!

Асен Босев

току-що, Myanmar написа:

Ти сигурно и по слух паркираш. Каква е връзката между пресичането и слуха? Очи нямаш ли? И ти казах, че никой не ти е предлагал сама да го правиш. Ослепя ли, че не прочети тази част от текста?

Аз не шофирам! Нямам и шофьорска книжка. Каква е връзката ли? Верно ли си толкова тъп? Ами някой изневиделица се появи? Ти не си ли чувал за внезапно връхлитащи с 200 идиоти, или се правиш на ударен? Колко хора си отидоха така, включително на пешеходни пътеки заради идиоти като онзи, който уби Милен Цветков?

Имам основателни причини да се страхувам да съм сама на пътя. Очите не са достатъчни. Често става въпрос точно за секунди действие. При човек с увреден слух това е невъзможно. В моя град, казвам го със съжаление, има наркомани, има хора, които се качват да шофират пияни и дрогирани, или просто са фенове на адреналина. Аз не живея в тих квартал, а точно на центъра.

И с кого предлагате да излизам, като майка ми вече е на години и не е добре, а племенницата ми не иска? Сестра ми е в София, преместиха се там заради принцесата ми, приеха я да учи в НПМГ.  Тази година като леля на два пъти изживях ужас. Първия път заради катастрофата до тяхното училище, втория път заради катастрофата с Милен Цветков, станала близо до техния район, принцесата ми обича да ходи в мола...............

Просто аз съм безпомощна на пътя, осъзнайте го!

преди 3 минути, Anne написа:

Верно ли си толкова тъп?

Питам те като други ще са с теб за какво ти е слух, не се прави втори път на ударена.

Питам те и друго:

Коя е тежката умствена изостаналост, която имаш, за да възпрепятства извършването на интелектуална работа от твоя страна:

1. дeбилизъм (всъщност това е лека умствена изостаналост)
  2. oлигoфрeния
  3. идиoтизъм
  4. крeтeнизъм
преди 4 минути, Айнщайн написа:

Тая Берковица е.. хти и трафика, цяла България от там минава

За съжаление в града ми са останали само идиотите............Полицията  прави акции срещу наркоманите, но нищо не прави по отношение на откачените мотористи и шофьори. А точно по централната улица се движат майки с бебешки колички, деца играят на центъра, карат колелета, тротинетки, ролери, скейтборди,  хората си разхождат домашните любимци, възрастни хора също излизат............. Едно време, като бях малка, имаше прегради, които спираха достъпа на автомобили до центъра, и така центърът беше безопасен,  аз там карах колело като малка. Обаче после махнаха тежките саксии, които препречваха на автомобилите............ В центъра преди можех да пресичам заради това, вече не. Сега са други времена, не е като през 90 - те, когато хората още спазваха правилата.

Като им напиша във фейсбук групите на града да не пилят гуми и мотористите да ходят другаде да се трепят, ме гледат накриво. За децата хич не им пука. Важен им е адреналина.

Просто елате да видите какво е в моя град. Тъкмо завършили гимназисти получават хубава кола и си въобразяват, че улиците са писти от "Формула 1". А полицията клати краци.

преди 8 минути, Anne написа:

Аз не шофирам! Нямам и шофьорска книжка. Каква е връзката ли? Верно ли си толкова тъп? Ами някой изневиделица се появи? Ти не си ли чувал за внезапно връхлитащи с 200 идиоти, или се правиш на ударен? Колко хора си отидоха така, включително на пешеходни пътеки заради идиоти като онзи, който уби Милен Цветков?

Имам основателни причини да се страхувам да съм сама на пътя. Очите не са достатъчни. Често става въпрос точно за секунди действие. При човек с увреден слух това е невъзможно. В моя град, казвам го със съжаление, има наркомани, има хора, които се качват да шофират пияни и дрогирани, или просто са фенове на адреналина. Аз не живея в тих квартал, а точно на центъра.

И с кого предлагате да излизам, като майка ми вече е на години и не е добре, а племенницата ми не иска? Сестра ми е в София, преместиха се там заради принцесата ми, приеха я да учи в НПМГ.  Тази година като леля на два пъти изживях ужас. Първия път заради катастрофата до тяхното училище, втория път заради катастрофата с Милен Цветков, станала близо до техния район, принцесата ми обича да ходи в мола...............

Просто аз съм безпомощна на пътя, осъзнайте го!

🤔

преди 5 минути, Anne написа:

За съжаление в града ми са останали само идиотите............

Всички са ѝ под нивото. Тя няма средно образование, ама останалите са даже идиоти за нея!

преди 5 минути, Myanmar написа:

Всички са ѝ под нивото. Тя няма средно образование, ама останалите са даже идиоти за нея!

е как да не, все пак е чела Мики Маус и чалга списания с много картинки

преди 2 часа, Bubbles написа:

Някога мислила ли си какво ще правиш като си отидат родителите ти?

Спокойно ... социалните си знаят .... ;) НО, определено не знам дали ще има достъп до интернет ... 

По спомен, от другата страна на "Петрохан" от към южната страна на Стара планина има действащо заведение ... т.е близко е ... Там е хубаво и спокойно място ... 

преди 4 часа, Myanmar написа:

Лекарят е бил обективен. Ти самата направи признания, че можеш да ходиш, но си се отказала да се раздвижваш навън, защото не ти се хвърля боклука, не ти се ходи до бакалията, за музеи искаш да те возят, да се мъчиш по улиците - не щеш, защото някой ще скочи да те убие.

И здрав човек, който откаже да ходи 1 година, ще се инвалидизира и няма да може да ползва краката си.

Не е бил обективен. Не става дума за мързел, колкото и да ти се ще. Живея на втория етаж, сама не мога да качвам стълбите, а парапета много отдавна е целият в прах, защото е дървен, апартаментът ни е стар, от 60 - те и стълбищните площадки не са пребоядисвани и чистени и всичко е потънало в прах и паяжини. Боклук не пипам и не изхвърлям, а и ние правим много боклук, не мога да мъкна цял чувал, самите кофи за боклука даже не са и наблизо, малки са, често и препълнени, щото почистващата фирма в града не си върши работа и ако продължава така да тънем в боклуци на центъра, гарантирано ще се появят плъховете, а с тях и средновековната екстра бубонна чума.

Ама съгражданите ми избраха да ги управляват ГЕРБ + ДПС.............

Сама не пазарувам, обяснила съм защо - защото не мога да смятам, и ако ме пратят с неточна сума пари, не знам дали ще ми върнат. Разказвала съм преди как веднъж си купих пица, дадох парите, взех си пицата и от притеснение офейках, щото не знаех дали ще ми върнат, не исках да стоя и да гледам тъпо като теле в железница. Калкулатор с мен няма как да мъкна. Никога не съм пазарувала повече от 1 нещо. При повече ще се объркам и сигурно ще ревна от страх и притеснение.............Съвсем сериозно. Мозъкът ми блокира на тема сметки.

преди 4 часа, Bubbles написа:

Наистина не знам какво очакваш от бъдещето. Някога мислила ли си какво ще правиш като си отидат родителите ти?
Опитвам се да те разбера, но не успявам, честно.

Какво да мисля? Мисля, мисля, и единственото нещо, което знам е, че не искам в дом. Там е пълна мизерия. А и аз с моите здравословни проблеми имам нужда от сериозни грижи, които вие омаловажавате като  "дундуркане". А за фобията ми от гадинки да не споменавам, буквално откачам.

Просто трябва някой да се грижи за мен.

преди 9 минути, Anne написа:

Какво да мисля? Мисля, мисля, и единственото нещо, което знам е, че не искам в дом. Там е пълна мизерия. А и аз с моите здравословни проблеми имам нужда от сериозни грижи, които вие омаловажавате като  "дундуркане". А за фобията ми от гадинки да не споменавам, буквално откачам.

Чакай ся, едно е какво искаме и съвсем друго как виждаме бъдещето.
Ти лично как се виждаш бе вашите, кой ще се грижи за теб?

преди 13 минути, Anne написа:

То много неща трябват, ама като няма, какъв ти е плана - освен да продължиш да чакаш на съдбата.

преди 3 часа, Myanmar написа:

Според теб кой нормален човек ще кара с над разрешената скорост по централна улица, по чиито тротоари има хора, защото точно на оживен път се намира болницата на града. Значи намираш за нормално 18 - годишен пиян/дрогиран да изгуби управление и да връхлети върху някоя трудноподвижна баба, която кротко си ходи по тротоара на път за болницата? Или не дай Боже, някой откачен моторист да изгуби управление и да помете играещи деца на центъра. Докато дойде полицията, белята ще е станала.

Извинявай, ама градските улици не са състезателни писти. Не може да пилиш гуми по улици, ползвани от деца, майки с колички, инвалиди и възрастни. Да, идиотско е. Никой нормален човек не кара като откачен. Явно чакате да стане трагедия, за да се вземат мерки.

Я направо потърси в "Гугъл мапс" улица "Александровска" в Берковица, разходи се по цялата улица, виж какви сгради има край нея, после ми говори че е нормално да летиш там с 200.

Аз, ако можех да шофирам, нямаше да се правя на Михаел Шумахер и да застрашавам чужд живот.

Ето на ... пак гняв ... очаквано е Анне .. Гневът ти е неоснователен .... 

Да, не съм в състояние да ти помогна, но поне малко прояви вид интелект ... уви ... явно на знаеш какво е ... 

Аз не съм виновен, че си се родила такава ... а упреците ти към твоите родители са пълен абсурд ... 

Да, знам, че не може да мислиш, но определено този твой начин  на мислене вреди не на мен, а на тебе .. 

преди 1 минута, ncl написа:

Ще кандидатства за личен асистент.

Като знам как приемат за лични асистенти всеки, който се навие............ Не, благодаря. Страх ме е от непознати, нямам им вяра, кой ги знае какви са, дали нямат криминално минало и така нататък........... На вас ви е все тая, на мен - не. На вас може и да не ви пука,  но мен историите за неглижирани, пребивани и обиждани хора в домовете са ми достатъчни, за да съм скептична към тази идея. Към домове и за лични асистенти се явяват често безработни,  склонни към насилие, пияници.................. Не, благодаря.

Самата аз имам сериозни проблеми, моето не е само някой да ми готви, чисти, пазарува, глади................ Не е само да ми взима лекарства и да ме води на лекар. Аз не мога сама да се къпя, да взимам лекарства, да стоя сама в болница, не мога сама да си слагам капки в очите/ушите. Едва нацелвам ушите, като си слагам маската, все ми пада. Дори сама не разбирам, когато имам температура.

На мен ми трябват сериозни грижи и домашна атмосфера.

преди 6 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Ето на ... пак гняв ... очаквано е Анне .. Гневът ти е неоснователен .... 

Да, не съм в състояние да ти помогна, но поне малко прояви вид интелект ... уви ... явно на знаеш какво е ... 

Аз не съм виновен, че си се родила такава ... а упреците ти към твоите родители са пълен абсурд ... 

Да, знам, че не може да мислиш, но определено този твой начин  на мислене вреди не на мен, а на тебе .. 

Гневът ми е много основателен. Самата аз живея на центъра. Заради идиотите, дори да искам, нашите не ме пускат сама навън.

Просто елате в този град, бе, да видите за какво става въпрос.

Не упреквам родителите ми, неправилно си прочел...............Но болестта им е такава, че на моменти изригват и все аз виновна............... Ами, писна ми все да рева като магаре и да се чувствам виновна. Все за всичко съм виновна - че не чувам, че имам здравословни проблеми, че не съм самостоятелна, че обществото е отвратително..........

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.