Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тема за ЛИС на Анне

Featured Replies

преди 7 минути, Anne написа:

Ти май не разбираш, нищо чудно, нали не си на мое място. Дразни ме целият този антисемитизъм спрямо хората с увреждания, дразни ме нацисткото мислене за биологията и как заради това никой не ме искал. Третирате хората с увреждания така, сякаш не са хора. Дразни ме това, че нямам право да се влюбя в когото си поискам, че трябва да чакам да бъда избрана, все едно съм стока на пазара. Дразни ме остарялото мислене, че хората с увреждания нямаме чувства и не сме сексуални същества. На мен ми писна да водя самотен живот на стайно растение. Не съм си го избрала аз, но и не искам с някой идиот. Не искам да съм учила за нищо. А точно така ще се чувствам, ако съм с някой простак и идиот. А готините и образованите вече са лапнати от жените с леко поведение. Само защото не съм от жените, склонни на секс при първа среща и всички смятат, че съм тъпа и задръстена. Не, просто си имам самоуважение.  Да, не искам да съм част от тъпото овче стадо, водещо се по всякакви моди. Предпочитам да съм себе си.

Това е нещо, което трябва да спре. И моля те, спри с глупостите за еврейските конспирации, това са пълни измишльотини. В онези времена, в които хората са вярвали в суеверия, естествено, че ще нарочат хората от чужда религия.

Но не би трябвало през разумния и научен 20 век да стават такива неща.

"Протоколите на ционските мъдреци" е руски фалшификат. За съжаление обаче още се намират хора да вярват в тези глупости.

Опитвам се да ти напиша, че не само немците имат вина за преследване на евреите, примерно. И е смешно да се посочват само те. 

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 120,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, acnekt написа:

Опитвам се да ти напиша, че не само немците имат вина за преследване на евреите, примерно. И е смешно да се посочват само те. 

Смешно? Я ми кажи, кои точно са архитектите, строителните фирми, администраторите и надзирателите в концлагерите? Какви са техните имена? Немски, нали? Немски лични имена, немски фамилии, католици, арийци, членове на нацистката партия и на СС. Не ми пука за другите държави, холокостът е най - масовото избиване на невинни хора, не само на евреи.

Кажи ми какво цивилизовано виждаш в действията на този човек, за когото разказва човекът от интервюто. Кое му е хуманното, човешкото, цивилизованото?

преди 3 минути, Anne написа:

Смешно? Я ми кажи, кои точно са архитектите, строителните фирми, администраторите и надзирателите в концлагерите? Какви са техните имена? Немски, нали? Немски лични имена, немски фамилии, католици, арийци, членове на нацистката партия и на СС. Не ми пука за другите държави, холокостът е най - масовото избиване на невинни хора, не само на евреи.

Кажи ми какво цивилизовано виждаш в действията на този човек, за когото разказва човекът от интервюто. Кое му е хуманното, човешкото, цивилизованото?

https://news.bg/comments/sasht-stranata-na-kontslagerite.html

Малцина обаче знаят, че в Съединените щати съществуват повече от 600 - по други сведения 800 - концентрационни лагера. Наистина засега празни. Но в тях на пълен работен ден се труди многобройна въоръжена охрана и администрация.

При обявяване на военно положение в страната лагерите ще се поддържат от FEMA - Федералната агенция по извънредните ситуации.

Концлагерите са създадени по програмата Rex 84 - съкратено от „Readiness Exercises 1984", която предвижда масово нахлуване в Щатите на нелегални емигранти от Мексико. Планът е нежеланите пришълци да бъдат незабавно задържани на границата, а след това въдворени в лагерите.

Нова, докато не се случи, ням да го повярвам. А и да стане, САЩ едва ли ще посмеят много грубо да нарушават човешките права, все пак руснаците не спят, имат си шпиони, сателити и всичко............. Не мисля, че биха допуснали такова нещо.Те са чувствителни на тази тема.

А ти много удобно не коментира видеото.

• Автор
преди 13 часа, Anne написа:

Е, ти си извадил късмет обществото да ти позволи да имаш личен живот. Аз обаче нямам. Всички гледат в мен само външността ми.

Я пак? Кое общество ми е разрешило да имам личен живот? Имам си личен живот защото първо не съм нацист кат теб и второ този живот аз съм си го изградил лично а не някакво обшество което ми е дало право  да уча и работя между другото само за сведение съм учил и чел повече от теб както и повечето форумци тук но никой не парадира с това :)

Мисля че Валкирия1 ти беше казала че е имало нацисти помагали на евреите и че са споменати на  плочатата на благодарноста или нещо такова беше (не съм дали така беше или нещо такова)... Ако иска може да пише :)

Така Вернер фон Браун създава Фау 1 и 2 та и 3 която се явявава първата балистична ракета която остава на чертеж който руснаците докоповат след войната както и част от екипа проектирал Фау 3 и именно него Корольов използва за Спутник :) Това го казват самите руснаци, иначе делото на Корольов е че създава ракета която може да носи обитаема капсула което е огромно постижение но не прави Королоьов бащата на съвременото ракетостроение :)

преди 1 час, Айнщайн написа:

Какви са тия отговори ма? 

Сама си пожела тема, даже за срока се съгласи.Какво е това "нямам настроение" ? 

Но беше в настроение да пишеш нова тема за нацисти и да драскаш пак за същите навсякъде другаде. 

Е при принцесите е така :)

• Автор
преди 2 часа, Anne написа:

Ще го напиша тогава, когато имам настроение. В момента нямам. А нямам, защото заради тъпия вирус не мога да излизам навън, не празнувахме Хелоуин, и като нищо, няма да има и коледни празници, а и покрай новите мебели се чудя къде ще сложим елхата в стаята, че то място няма, а пък осъзнаването, че съм хлътнала по антисемит е адски болезнено!

Че то по голям расист и антисемит от теб във форума едва ли има :) Хем плюеш по американците хем им искаш празника който между друготго  почита душите на мъртвите а нашия празник е Задушница като искаш и карнвал имааме кукерски игри и фестивал на шегата в Габрово ама иначе била българка моля ви се :)  Ще се пръсна от хилеж

преди 10 минути, petie1 написа:

Че то по голям расист и антисемит от теб във форума едва ли има :) Хем плюеш по американците хем им искаш празника който между друготго  почита душите на мъртвите а нашия празник е Задушница като искаш и карнвал имааме кукерски игри и фестивал на шегата в Габрово ама иначе била българка моля ви се :)  Ще се пръсна от хилеж

Не видях нещо българско. Даже името й е еврейско. Хана. חַנָּה.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Ханна

В Стария Завет Хана е бездетна жена. Тя се помолила на Бог да я благослови с дете и обещала да го посвети на Него. Молитвите й се сбъднали и синът й Самуил станал един от най-известните пророци. Заради тази легенда името й се обяснява и с цяло изречение - "Бог ме благослови със син". Производно на хана е Анна и имен ден празнува на 9 декември: зачатие на Св. Анна.

https://m.bg-mamma.com/?topic=111373

• Автор
преди 3 часа, Myanmar написа:

Лъжеш. Създадохме ти тема, за да покажеш какво си повече от външността си. Ти написа ли есето си?

Ама тя си създаде тема за нацистите а ние тук чакаме да ни покаже колко е умна :)

преди 2 часа, Anne написа:

Не искам да съм учила за нищо. А точно така ще се чувствам, ако съм с някой простак и идиот. А готините и образованите вече са лапнати от жените с леко поведение. Само защото не съм от жените, склонни на секс при първа среща и всички смятат, че съм тъпа и задръстена.

Учила си,ама какво си научила? 

А колкото до какво си склонна или не не на първа среща, само ще ти припомня прословутия чат с черешките и какво склони да правиш даже не за вечер, а за има-няма час. 

• Автор
преди 6 минути, acnekt написа:

Не видях нещо българско. Даже името й е еврейско. Хана. חַנָּה.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Ханна

В Стария Завет Хана е бездетна жена. Тя се помолила на Бог да я благослови с дете и обещала да го посвети на Него. Молитвите й се сбъднали и синът й Самуил станал един от най-известните пророци. Заради тази легенда името й се обяснява и с цяло изречение - "Бог ме благослови със син". Производно на хана е Анна и имен ден празнува на 9 декември: зачатие на Св. Анна.

https://m.bg-mamma.com/?topic=111373

Ама тя май се казва Полина ама то май пак не е българско :)

преди 2 минути, petie1 написа:

Ама тя си създаде тема за нацистите а ние тук чакаме да ни покаже колко е умна :)

Дали ще го дочака някой това? 

• Автор
преди 1 минута, Айнщайн написа:

А колкото до какво си склонна или не не на първа среща, само ще ти припомня прословутия чат с черешките и какво склони да правиш даже не за вечер, а за има-няма час. 

Ааа бая извратено звучи с тия черешки

току-що, petie1 написа:

Ааа бая извратено звучи с тия черешки

То си е

• Автор

Дали ще го дочака някой това? 

Ама едни въпроси заддавате казала базата данни и увиснала

То си е

Между другото бях енциклопедист много енциклопедии четях като малък та затова казвам че съм чел повече от нашата принцеса

@petie1 в огромна грешка си.

1. Точно "ФАУ 2" е първата балистична ракета във света, това и историците го признават.

3. "ФАУ 3" е бил проект за атомната бомба на германците, обаче изцяло грешен и неработещ. Справка - реактора, построен от тях в една планина. Абсолютно неработещ. Знам го,  защото съм чела и съм се интересувала от ядрени оръжия. Били са завили в абсолютно грешна посока.

3. Хелоуин не е американски, а британски празник, присвоен от американците, които винаги си присвояват всичко, каквото им хареса. Би трябвало да плащат на англичаните, задето им ползват езика и им иззеха празника. Но най - вече Хелоуин е келтски празник, а келти е имало в цяла Европа, не само Британия, имало ги е и в България.

4. Да, името ми не е българско - то е и гръцко, и френско, и руско, но аз нямам проблем с това, харесвам си името и, за разлика от теб, нацисте,  нямам нищо против  интернационалните имена, особено за момичета.

5. Не омаловажавай постиженията на Сергей Корольов. Твоят любимец е бил толкова тъп и така забит в това "ФАУ", че не се е сетил за идеята за сателит, чак след "Спутник" се сеща за такова нещо. Ама някой днес да помни американския сателит? Забравих, помни се - с невероятно взривяващият фал за милиони долари пред очите на цялата американска нация по телевизията. А "Спутник" успява от първия път, Юрий Гагарин - също. Зад проектите в НАСА са стоели стотици хиляди умни глави, но зад руските проекти на това, което е сега "Роскосмос" е само един човек - Сергей Корольов. Защото твоят любимец не е имал толкова въображение и талант, колкото му се е искало. Той е най - обикновен чертожник. Само им виж програмата на НАСА по негово време - фал след фал...........

преди 54 минути, Айнщайн написа:

Да, като се изгаврихте с мен и се представихте за Пепи. И като удобно извърташ разни мои думи както  ти изнася на болното съзнание.

преди 4 часа, Anne написа:

не празнувахме Хелоуин, и като нищо, няма да има и коледни празници

Ее, не бъди така черногледа. Мисля, че няма да има проблем с Коледа. Аз даже украса си купих в края на октомври. Гледам и улиците са украсили. Не мисля, че ще ограничат движението по Коледа, магазините ще са отворени.

преди 6 минути, Anne написа:

Да, като се изгаврихте с мен и се представихте за Пепи. И като удобно извърташ разни мои думи както  ти изнася на болното съзнание.

Кито, никой нищо не извърта. Тогава ясно се видя колко си скромна. Помниш ли(естествено, че помниш) какво искаше да правиш с Пешо? 

преди 2 минути, Myanmar написа:

Ее, не бъди така черногледа. Мисля, че няма да има проблем с Коледа. Аз даже украса си купих в края на октомври. Гледам и улиците са украсили. Не мисля, че ще ограничат движението по Коледа, магазините ще са отворени.

Проблема ми е, че не знам дали ще позволят на хората да пътуват и семейството на сестра ми да си дойде. Още помня горчивината, че не можахме да се съберем за Великден, нито да ходим на църква за Връбница, нито за великденската вечерна служба. Откакто принцесата ми си замина на София, не ми е писала, не съм я виждала и чувала, така да се каже, а децата растат и не знам дали ще я видя за празниците..............

А ИП го въведоха точно на рождения ми ден - 12 март, мама беше забравила да вземе свещи тогава и за малко да остана без свещи върху тортата, щото се почна с паниката и хората щяха да затварят магазините.........

Поне имах годишната лятна екскурзия, но без празници просто нищо не е същото. И фестивал нямаше в града тази година............

Просто обожавам празниците..............:crying10:

• Автор

Хаха развесели ме яката и с какво се транпортират ядрени глави ако не с балистична ракета? И не ми е любимец Вернер фон Браун а разказвам историята призната дори от руснаците ама ти си вярвай в легендите де не пречиш.. Е как американците ще присвоят нещо което си е тяхно по право бре?

преди 6 минути, Айнщайн написа:

Кито, никой нищо не извърта. Тогава ясно се видя колко си скромна. Помниш ли(естествено, че помниш) какво искаше да правиш с Пешо? 

Какво бих правила с някого, не е ваша работа. Ти си гледай твоя си живот. Ако обичаш.

преди 2 минути, Anne написа:

Проблема ми е, че не знам дали ще позволят на хората да пътуват и семейството на сестра ми да си дойде. Още помня горчивината, че не можахме да се съберем за Великден, нито да ходим на църква за Връбница, нито за великденската вечерна служба. Откакто принцесата ми си замина на София, не ми е писала, не съм я виждала и чувала, така да се каже, а децата растат и не знам дали ще я видя за празниците..............

А ИП го въведоха точно на рождения ми ден - 12 март, мама беше забравила да вземе свещи тогава и за малко да остана без свещи върху тортата, щото се почна с паниката и хората щяха да затварят магазините.........

Поне имах годишната лятна екскурзия, но без празници просто нищо не е същото. И фестивал нямаше в града тази година............

Просто обожавам празниците..............:crying10:

Ти все езически празници ли празнуваш? Да не си сатанистка? Все към паганизъма те влече.

току-що, petie1 написа:

Хаха развесели ме яката и с какво се транпортират ядрени глави ако не с балистична ракета? И не ми е любимец Вернер фон Браун а разказвам историята призната дори от руснаците ама ти си вярвай в легендите де не пречиш.. Е как американците ще присвоят нещо което си е тяхно по право бре?

Как им е по право? Откъсват се от Британия, какват, че не са британци вече, но най - нагло продължават да ползват английския език и английските празници, иначе британците за тях са колонизатори и робовладелци. Ама кой го казва само.

А САЩ като са толкова умни, що нямат аналог на "Сатана" с системата за мъртвата ръка?

преди 3 минути, Anne написа:

Какво бих правила с някого, не е ваша работа. Ти си гледай твоя си живот. Ако обичаш.

Ааа, не така. Точно наша работа е, щом ни занимаваш. 

преди 2 минути, acnekt написа:

Ти все езически празници ли празнуваш? Да не си сатанистка? Все към паганизъма те влече.

Откъде ги измисли тия глупости? Не съм нито сатанистка, нито паганистка, източноправославна християнка съм, но не съм по крайностите, дори не постя, освен на Бъдни вечер, освен това нямам против светските празници като Хелоуин и Свети Валентин.

• Автор

Да бе то щото руснаците нямат фалове стига вярва в легенди, просто по добре са ги криели разръчкай се в руските сайтове да видиш

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.