Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тема за ЛИС на Анне

Featured Replies

преди 7 часа, acnekt написа:

Хората арийци.

Арийци е просто опит да се именува население в дадена област. Това не са някак си различни хора, нещо, което го няма никъде другаде. Същото е с българи. Знаем основните племена - траки, славяни и прабългари, събрани от два континента, но и в тези понятия траки и прочие ,пак говорим за различни подплемена, които даже са били с различни езици, култура и гени и са воювали помежду си.

Така че името само по себе си не е признак за някакво радикално разграничаване. На запад от нас има чужда държава, в която има 100% генетични българи.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 120,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 часа, acnekt написа:

Ларк е красива блондинка, Трой е нейният приятел. Бианка е разглезеното момиченце, което се опитва да раздели двамата влюбени. Честър е геният на групата, който създава невероятни изобретения. Уилшър е прислужникът на Бианка, който е влюбен в нея, но това не я впечатлява. Суичборд е многословна и обича да разпространява слухове. 

нашта Бианка къде се покри бе

• Автор
преди 10 часа, васил козарев написа:

Какво е това за свещите, че съм изпуснал? 

А за Вагнер и Ницше нямам думи. "Свръхчовекът" не е някаква евгенична или расистка концепция, а идея за човекът, свободен от властта на суеверията. И е пълна с тези и антитези. Вагнер, когато е живял е нямало нацизъм, нито антисемитизъм в Германия - точно за това там е и най-голямата еврейска общност в Европа. Просто се е вдъхновявал от немската митология и епическа поезия. 

Та, Вагнер и Ницше, не са за устата на хора със силно ограничени познавателни способности. 

Много ми е интересно, според Кити Ане, как представата за богоизбрания народ се отнася към Хитлеровите разбирания за висшата раса на арийците; или гоите с подчовеците??? 

Ами според легендата свещите са любимите се*кс играчки на АБПФК Кити-Анне :)

Идеята за "свръхчовека " на Ницше всъщност е и идеята на Просвещението когато се зараждат идеите на хуманизма и развитието на наауката :)

Разбира се АБПФК Кити-Анне има силно ограничено познание както се видя в темата дето я направиха на салата за шабата :)  И по много други теми които не са една или две...

преди 10 часа, acnekt написа:

България също има в името си Ария. Сигурно и ний сме арийци. Или част от нас.

Имаме и бира Ариана :)

преди 12 часа, haidukpikaso написа:

тя отдавна прегряла милата - то любов, то болежки, то нацисти...

едно ли е

Ами според мен тя е бинарна система *екс или нацисти друго не виждам да има ключа й :)

преди 1 час, haidukpikaso написа:

Е ти си спеца по нея ти кажи

преди 1 час, haidukpikaso написа:

То все едно не е ясно, къде да е-в тях пред щайгата седи и гледа филми за нацисти

преди 33 минути, petie1 написа:

система *екс или нацисти друго не виждам да има ключа й :)

Има-чалга, Пешо и друго няма

• Автор
преди 6 минути, Айнщайн написа:

Има-чалга, Пешо и друго няма

*екса == Пешо

Тоест става тринарна система *екс нацисти и чалга :)

преди 5 минути, petie1 написа:

*екса == Пешо

Тоест става тринарна система *екс нацисти и чалга :)

Готова е за Германия значи. Има ги и трите нейни любими неща.

• Автор
преди 3 минути, acnekt написа:

Готова е за Германия значи. Има ги и трите нейни любими неща.

Ама сега ще те омяука за тази идея :) Както вика Ники Пънчев нека мяукането започне сега

преди 29 минути, petie1 написа:

Ама сега ще те омяука за тази идея :) Както вика Ники Пънчев нека мяукането започне сега

Да не купува значи билет. Има един български хотел тук. 
Хотел Кубрат. До българското посолство. На центъра.

Чалга, нацисти, а за другото не знам. Сега са затворени бордеите заради коронавируса. Трябва да почака да отворят. Или сама да си намери принцеси. 

offensichtlicvh-geschlossen.jpg

преди 12 часа, васил козарев написа:

Какво е това за свещите, че съм изпуснал? 

А за Вагнер и Ницше нямам думи. "Свръхчовекът" не е някаква евгенична или расистка концепция, а идея за човекът, свободен от властта на суеверията. И е пълна с тези и антитези. Вагнер, когато е живял е нямало нацизъм, нито антисемитизъм в Германия - точно за това там е и най-голямата еврейска общност в Европа. Просто се е вдъхновявал от немската митология и епическа поезия. 

Та, Вагнер и Ницше, не са за устата на хора със силно ограничени познавателни способности. 

Много ми е интересно, според Кити Ане, как представата за богоизбрания народ се отнася към Хитлеровите разбирания за висшата раса на арийците; или гоите с подчовеците??? 

Не била евгенична? Ти чуваш ли се какво говориш?  Евгенична и расистка е и още как - идеята за свръхчовекът, но не свободен от суеверия, а за силният физически човек, за здравият, за идеята, че само силните и здравите ще оцелеят и ще владеят обществото. Да не забравяме, че любимецът ти Ницше е почитател на идеята, че Бог е мъртъв.

Само не ми разправяй глупостите, че нацистите грешно го били разбрали, това са пълни глупости. И на мен не ми минават извиненията от типа, че сестра му била преработила негови трудове. Още по онова време антисемитизъм е имало. И без да познавам биографията на Ницше съм на 100% сигурна, че е избягвал да общува с евреи.

И по времето на Вагнер е имало антисемитизъм. Не само, че е имало, ами и Вагнер си е позвлил да обижда Менделсон и да му казва, че не е бил германец. А простотията на Вагнер да се жени за роднина, как си я обяснявате? И не, не се е вдъхновявал от германската, а от скандинавската митология, вие май не правите разлика между двете.

"Богоизбраният" народ поне не е палил световни войни и не е провеждал етнически чистки, за разлика от любимите ти германци.

Не си напъвай главичката върху неща, които са ти далеч от възможностите. За разлика от теб, някои четем по-сложни неща от Космополитан и имаме Ницше в библиотеките си. 

И, ако обичаш, дай ми един цитат, с който да защитиш твърденията си. Но не можеш, защото това са бръщолевения да болен мозък

Много си права, че по времето на Вагнер има чисти. В Руската империя в края на 19в има погроми срещу евреите. И евреите бягат - О! Чудо!- към Германия. 

• Автор
преди 2 минути, Anne написа:

Не била евгенична? Ти чуваш ли се какво говориш?  Евгенична и расистка е и още как - идеята за свръхчовекът, но не свободен от суеверия, а за силният физически човек, за здравият, за идеята, че само силните и здравите ще оцелеят и ще владеят обществото. Да не забравяме, че любимецът ти Ницше е почитател на идеята, че Бог е мъртъв.

Само не ми разправяй глупостите, че нацистите грешно го били разбрали, това са пълни глупости. И на мен не ми минават извиненията от типа, че сестра му била преработила негови трудове. Още по онова време антисемитизъм е имало. И без да познавам биографията на Ницше съм на 100% сигурна, че е избягвал да общува с евреи.

И по времето на Вагнер е имало антисемитизъм. Не само, че е имало, ами и Вагнер си е позвлил да обижда Менделсон и да му казва, че не е бил германец. А простотията на Вагнер да се жени за роднина, как си я обяснявате? И не, не се е вдъхновявал от германската, а от скандинавската митология, вие май не правите разлика между двете.

"Богоизбраният" народ поне не е палил световни войни и не е провеждал етнически чистки, за разлика от любимите ти германци.

Както винаги се изложи...

преди 3 часа, Myanmar написа:

Така че името само по себе си не е признак за някакво радикално разграничаване. На запад от нас има чужда държава, в която има 100% генетични българи.

Онези, които се чувстват българи, да заповядат да живеят при нас. Няма да палим етническо напрежение, спорове и скандали със съседите си за мижави парчета земя. Няма да стъпваме върху мината, наречена Ньойски договор и точка!

Ако визираш Македония обаче, съжалявам, с Македония нямаме нищо общо мноооого отдавна. Спрете да ревете за глупости и не се дръжте така тъпо, като германците.

Светът би трябвало да се е примирил и приел границите и договорите, сключени след Втората световна война. Шокирана съм, че още има народи, които продължават да мърморят за дребни парчета земя. Имаме си по - важни проблеми.

• Автор
преди 1 минута, васил козарев написа:

Не си напъвай главичката върху неща, които са ти далеч от възможностите. За разлика от теб, някои четем по-сложни неща от Космополитан и имаме Ницше в библиотеките си. 

Е тя пак се изложи де... Не мисля че е чела Нишце или слушала Вагнер

преди 1 минута, Anne написа:

Онези, които се чувстват българи, да заповядат да живеят при нас.

От години македонците подават документи за българско гражданство... за да емигрират в западен ЕС.

преди 1 минута, petie1 написа:

Е тя пак се изложи де... Не мисля че е чела Нишце или слушала Вагнер

Не мисля, че съм изгубила нещо. Те не са върхът на философията или музиката.

с Македония нямаме нищо общо мноооого отдавна

Два човешки живота не са много отдавна време. Тези хора още говорят разбираем български език, въпреки етническата асимилация.

• Автор

Онези, които се чувстват българи, да заповядат да живеят при нас. Няма да палим етническо напрежение, спорове и скандали със съседите си за мижави парчета земя. Няма да стъпваме върху мината, наречена Ньойски договор и точка!

Ако визираш Македония обаче, съжалявам, с Македония нямаме нищо общо мноооого отдавна. Спрете да ревете за глупости и не се дръжте така тъпо, като германците.

Светът би трябвало да се е примирил и приел границите и договорите, сключени след Втората световна война. Шокирана съм, че още има народи, които продължават да мърморят за дребни парчета земя. Имаме си по - важни проблеми.

Хаха и ти се пишеш българка :) Нямам думи за глупостите които си написала

преди 1 минута, Myanmar написа:

От години македонците подават документи за българско гражданство... за да емигрират в западен ЕС.

Щото правителствата пчнаха да раздават гражданството като стока. Отвратителна работа. Но пък и сами виждате, че тези, за които ревете, че ви били братя, не ви възприемат като такива.

• Автор
преди 1 минута, Anne написа:

Не мисля, че съм изгубила нещо. Те не са върхът на философията или музиката.

Тогава нямаш право да съдиш разбираш ли? Или май за теб е все едно

5 века свободни българи в странство - хъшове, са гледали тези, в състава на Османската империя, ама не са си казвали "с тея нямаме нищо общо мнооооооооооооооооооооооого отдавна".

Ти не се напъвай да разсъждаваш по история, че си гола вода.

Чакаме ти шедьовъра, с който се фукаше, че си способна да ни покажеш колко си добра на литературно писане.

преди 1 минута, Myanmar написа:

Два човешки живота не са много отдавна време. Тези хора още говорят разбираем български език, въпреки етническата асимилация.

Ще те разочаровам - повече от два човешки живота време е. Просто не искате да го осъзнаете и признаете. Македония е изгубена много отдавна.

На мен пък езикът им не ми е разбираем.

преди 2 минути, petie1 написа:

Хаха и ти се пишеш българка :) Нямам думи за глупостите които си написала

Българка съм, но не съм крайна националистка като Болен Сидеров.

• Автор

Щото правителствата пчнаха да раздават гражданството като стока. Отвратителна работа. Но пък и сами виждате, че тези, за които ревете, че ви били братя, не ви възприемат като такива.

Щото сърбите яко са им промили мпзъка точно както и на теб :)

преди 14 минути, Anne написа:

Само не ми разправяй глупостите

Той ли е този с глупостите? 

преди 1 минута, petie1 написа:

Тогава нямаш право да съдиш разбираш ли? Или май за теб е все едно

Съжалявам, имам право. Заради гнусните идеи на Ницше и и музиката на Вагнер и опитите за извиняването на нацистите и техните престъпления, възраждането на антисемитските идеи водят до там, че обществото още не приема хората с увреждания за равни.

преди 8 минути, Anne написа:

Щото правителствата пчнаха да раздават гражданството като стока.

Българското законодателство приема българите от Македония за българи, поради което не създава политически пречки за приемане на българско гражданство и такова се получава на всеки заявил, че има българско самосъзнание. Няма нищо общо с пошлия стокообмен, за който говориш, а за идеалите на Левски.

преди 6 минути, Anne написа:

На мен пък езикът им не ми е разбираем.

Зошто мислиш така?

Попитах те на македонски, да проверя дали наистина не го разбираш.

преди 7 минути, Anne написа:

Ще те разочаровам - повече от два човешки живота време е.

Разочароващо е, че нямаш познания по история. Но аз и очаквания към теб не съм имал, така че не можеш да ме разочароваш.

Май и литературата ще ти е същия гьон с буламачи и не смееш да покажеш на какво си способна?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.