Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тема за ЛИС на Анне

Featured Replies

преди 4 минути, Myanmar написа:

5 века свободни българи в странство - хъшове, са гледали тези, в състава на Османската империя, ама не са си казвали "с тея нямаме нищо общо мнооооооооооооооооооооооого отдавна".

Ти не се напъвай да разсъждаваш по история, че си гола вода.

Чакаме ти шедьовъра, с който се фукаше, че си способна да ни покажеш колко си добра на литературно писане.

Хъшовете просто не са разбирали, че Македония е загубена кауза. Били са просто много наивни. Да се освободи България - да, да се помогне на Македония - да, но самата Македония е била поела по свой път от 5 века насам.  Иначе как си обясняваш, че в нашите, поне в моите учебници по история, за периода на турското робство македонският край  и животът на хората там въобще не се споменава? Нито за революционни комитети, нито за въстания. И говоря точно за района на днешна Македония, не за Благоевградска област.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 120,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 7 минути, Anne написа:
преди 10 минути, petie1 написа:

Българка съм, но не съм крайна националистка като Болен Сидеров.

Айде да не казвам казувам ква си щото два месеца банан ме чака

преди 1 минута, Anne написа:

как си обясняваш, че в нашите, поне в моите учебници по история, за периода на турското робство македонският край  и животът на хората там въобще не се споменава?

Ти ли не си чела в учебниците за Илинденското въстание? Срамота, че си българка.

преди 9 минути, Anne написа:

Не мисля, че съм изгубила нещо. Те не са върхът на философията или музиката.

Как ще си изпуснала?!??

Върхът са ония силиконови виещи чалгаджийки🤮 който слушаш

• Автор
преди 2 минути, Anne написа:

Хъшовете просто не са разбирали, че Македония е загубена кауза. Били са просто много наивни. Да се освободи България - да, да се помогне на Македония - да, но самата Македония е била поела по свой път от 5 века насам.  Иначе как си обясняваш, че в нашите, поне в моите учебници по история, за периода на турското робство македонският край  и животът на хората там въобще не се споменава? Нито за революционни комитети, нито за въстания. И говоря точно за района на днешна Македония, не за Благоевградска област.

Споменава се под името всички земи населени с българи

преди 10 минути, Anne написа:

Съжалявам, имам право. Заради гнусните идеи на Ницше и и музиката на Вагнер и опитите за извиняването на нацистите и техните престъпления, възраждането на антисемитските идеи водят до там, че обществото още не приема хората с увреждания за равни.

Хайде да дадеш цитати от трудовете му, които сочат "гнусните му идеи". А за Вагнар - за щастие има Преслава и Галена, които са върха в световната музика. 

• Автор
преди 2 минути, Myanmar написа:

Ти ли не си чела в учебниците за Илинденското въстание? Срамота, че си българка.

Никаква българка не е аз бих я заплюл ако я срешна на улицата

преди 28 минути, Anne написа:

Не била евгенична? Ти чуваш ли се какво говориш?  Евгенична и расистка е и още как - идеята за свръхчовекът, но не свободен от суеверия, а за силният физически човек, за здравият, за идеята, че само силните и здравите ще оцелеят и ще владеят обществото. Да не забравяме, че любимецът ти Ницше е почитател на идеята, че Бог е мъртъв.

Само не ми разправяй глупостите, че нацистите грешно го били разбрали, това са пълни глупости. И на мен не ми минават извиненията от типа, че сестра му била преработила негови трудове. Още по онова време антисемитизъм е имало. И без да познавам биографията на Ницше съм на 100% сигурна, че е избягвал да общува с евреи.

И по времето на Вагнер е имало антисемитизъм. Не само, че е имало, ами и Вагнер си е позвлил да обижда Менделсон и да му казва, че не е бил германец. А простотията на Вагнер да се жени за роднина, как си я обяснявате? И не, не се е вдъхновявал от германската, а от скандинавската митология, вие май не правите разлика между двете.

"Богоизбраният" народ поне не е палил световни войни и не е провеждал етнически чистки, за разлика от любимите ти германци.

Според доктор Weilmeier свръхчовек не е това, което си мислиш.

• Автор
току-що, васил козарев написа:

Хайде да дадеш цитати от трудовете му, които сочат "гнусните му идеи". А за Вагнар - за щастие има Преслава и Галена, които са върха в световната музика. 

Ще даде тя колкото написа есето си

току-що, petie1 написа:

Ще даде тя колкото написа есето си

Пак ѝ се вързахте на акъла. А тя само си търси оправдание да не напише есето, заради което цяла тема си има в световната мрежа Интернет.

преди 6 минути, petie1 написа:

Щото сърбите яко са им промили мпзъка точно както и на теб :)

Какви сърби бълнуваш? Просто не съм заседнала в назадничавото старовремско мислене "България на три морета". Няма как да стане, съжалявам.

Като ходих с нашите до Ксанти, Гърция, и да знаех, че мястото е било българско, нямаше да се държа така сякаш това място е наше и ни принадлежи. Ако някога отида на екскурзия в Македония или в Сърбия, например в западните покрйнини, ще се държа нормално и възпитано, както би се държал човек в чужда държава и не бих отваряла дума за минали неща от историята. За мен добрите съседски отношения са по - важни от мижави парчета земя и тесногръдото старо мислене за територии.

По - скоро бих казала на сърбите, че ние, българите, не сме я искали войната от 1999 и че правителството е взимало решенията за даване на въздушен и сухопътен коридор на НАТО, не ние. Че ние не сме искали убийствата на невинни хора,  че не сме мразили никога сърбите и че в България още има хора, които помнят уцеленият автобус със сръбски цивилни жители.

Но не бих отворила и дума например за сръбско - българската война. Нито за Македония.

• Автор
преди 2 минути, васил козарев написа:

Хайде ново двайсе, революционни идеи, че Македония от 5 века е поела по свой път. Мамо мила... 

Велик историк е нямам думи

преди 2 минути, Myanmar написа:

Пак ѝ се вързахте на акъла. А тя само си търси оправдание да не напише есето, заради което цяла тема си има в световната мрежа Интернет.

Ха вярно

преди 3 минути, Anne написа:

Какви сърби бълнуваш? Просто не съм заседнала в назадничавото старовремско мислене "България на три морета". Няма как да стане, съжалявам.

Като ходих с нашите до Ксанти, Гърция, и да знаех, че мястото е било българско, нямаше да се държа така сякаш това място е наше и ни принадлежи. Ако някога отида на екскурзия в Македония или в Сърбия, например в западните покрйнини, ще се държа нормално и възпитано, както би се държал човек в чужда държава и не бих отваряла дума за минали неща от историята. За мен добрите съседски отношения са по - важни от мижави парчета земя и тесногръдото старо мислене за територии.

По - скоро бих казала на сърбите, че ние, българите, не сме я искали войната от 1999 и че правителството е взимало решенията за даване на въздушен и сухопътен коридор на НАТО, не ние. Че ние не сме искали убийствата на невинни хора,  че не сме мразили никога сърбите и че в България още има хора, които помнят уцеленият автобус със сръбски цивилни жители.

Но не бих отворила и дума например за сръбско - българската война. Нито за Македония.

Яко са ти промили мозъка ама яко или толкоз я разбираш историята

преди 10 минути, Myanmar написа:

Учили сме, ама първо, не е най - обсъжданата тема по история тук, в България, и второ, тъй като Македония не е част от нас, имам предвид днес и териториално, повечето ученици възприемаме каузите за Македония като изгубени и още в училище ни се оформя мисленето, имам предвид, в гимназията, че просто навремето хората не са осъзнавали, че Македония е била изгубена кауза, тъй като днес не е част от нас и много мои връстници не виждат смисъл да обсъждаме Македония и нейната история и да ревем за нещо, което няма как да стане, защото и самите македонци не го желаят, имам предвид обединението, мисълта, че сме един народ, защото е явно, че не е. Нашето поколение не е расло с разговори и насаждане на мислене, че Македония е наша. Ние не сме като поколението на родителите ни например, които сигурно мислят, че след войната (ВСВ), са допускани грешки по отношение на територии и самоопределения. Ние не мислим така.Лично аз съм съгласна със всички взети решения за геополитическата карта на Европа след войната.

За тези, които не разбират немски език. От видеото не чух нещо свързано за нацистите. Чух нещо такова. Разбира се темата е голяма, но...

Свръхчовек има две разделения. Едното е свят, в който има вечност. Ний имаме определен брой състояния, примерно човешкия живот, но пък времето не е точно определено. И затова всичко това се повтаря. Вечното повтаряне. Цикъл. Това нещо, който го  разбере и да го приеме ще се натовари с твърде голяма, огромна задача. И който успее това е свръхчовек. Свръхчовек приема реалоността, има самодисциплина, да се нагажда, да има креативност...

Другото разделение е морализъм и биологията.  От морализъмът е взето диктатура, а от биологична гледна точка е примерно генетика, ...

преди 3 минути, Anne написа:

Учили сме

Кой сте вие и какво сте научили? Нима има още като теб? 

преди 18 минути, васил козарев написа:

Преслава поне прави нормална музика.

преди 1 минута, Айнщайн написа:

Кой сте вие и какво сте научили? Нима има още като теб? 

Да, има, такива, които не живеят в миналото и не лелеят например за царска България, такива, които знаят, че страната тогава не е била просперираща.

преди 29 минути, Anne написа:

Яворов не знаеш ли кой е? Поне този филм?

• Автор

Ама за магистралките на "Пайнер" веднага даде

преди 1 минута, acnekt написа:

Яворов не знаеш ли кой е?

Ако не пише за чалгаджийките, от къде ще знае? 

Явно тука сте се събрали цял фенклуб на "Атака"  и ВМРО.

преди 3 минути, Айнщайн написа:

"Две хубави очи" е любимото ми негово стихотворение.

току-що, Anne написа:

Явно тука сте се събрали цял фенклуб на "Атака"  и ВМРО.

Какъв усет само?

преди 12 минути, Айнщайн написа:

Примерно Вапцаров Кючек. Поне да бе избрала друго стихотворение на Вапцаров, а не точно когато се прощава и ще го разстрелят. Примерно това https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=17&WorkID=134&Level=1

Ще строим завод,

огромен завод,

със яки

бетонни стени!

Мъже и жени,

народ,

ще строим завод

за живота!

ПРОЩАЛНО

https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=17&WorkID=177&Level=1

Понякога ще идвам във съня ти

като нечакан и неискан гостенин.

Не ме оставяй ти отвън на пътя –

вратите не залоствай.

Ще влезна тихо. Кротко ще приседна,

ще вперя поглед в мрака да те видя.

Когато се наситя да те гледам –

ще те целуна и ще си отида.

Страшно много ви се иска да съм тъпа, но не съм. А вие сте много тесногръди.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.