Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Тема за ЛИС на Анне

Featured Replies

преди 29 минути, petie1 написа:

Сбирай се народе тук учат принцесата да смята :)

http://www.cosmopolitan.bg/forum/viewtopic.php?f=4&t=29349&sid=0978a5c41fbabc6ddeb31bdd44082869&start=30

цялото космо качихте значи. 

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 120,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 13 часа, Anne написа:

какво да го мисля

Не какво, а с какво. Научи се вече. 

• Автор
преди 50 минути, Айнщайн написа:

цялото космо качихте значи. 

Дам който обижда така му вадят кирливите ризки една по една

преди 11 минути, petie1 написа:

Дам който обижда така му вадят кирливитеб ризки една по една

Само аз не разбрах, коя е тази Дани? Пепи разбрах и видях.

• Автор
преди 17 минути, acnekt написа:

Само аз не разбрах, коя е тази Дани? Пепи разбрах и видях.

Ами според легендата е жена на Пепи... А аз си мисля че е една от личностите в АБПФК Кити-Анне :)

• Автор

Така след два месеца чакане ЛИС все още нема ама за сметка на това се сдобихме с тема за махленска седянка :)

на 30.11.2020 г. в 23:07, Anne написа:

НЕ Е ВЯРНО! Ти да не работиш за оная предателка, дето искаше да пренапише историята за Батак?

Германските евра не миришат, а?

Кое не е  вярно? Баратунлията е помак. Хората в отряда му са от съседните села, също помашки. Знаеш ли какво е "помак"? 

• Автор

А аз още чакам защита на тезата че в България е имало келти :)

https://bg.wikipedia.org/wiki/Келтско_нашествие_на_Балканите

Цитат

„Голямото“ келтско нашествие в Македония, Гърция, Тракия и Мала Азия започва в началото на 80-те години на III век пр.н.е. Вероятно то е било предшествувано от концентрация на келтски групи в Панония

Цитат

Латèнската култура е келтска археологическа култура през желязната епоха (5 – 1 век пр.н.е.), разпространена по цяла Средна Европа (Франция, Швейцария, Испания), на Балканите, Мала Азия, Великобритания и Ирландия. Наречена е на селото Ла Тен (La Tène) в Швейцария, на няколко километра от Ньошател.

Латенската култура е преди всичко култура на многочислените келтски племена гали, брити и много други.

Към особеностите на Латèнската култура са накитите от стъкло.

Необходимо е да се дефинира "имало". Дали означава "основали държавност" или просто "преминавали". Но дори да приемем, че е второто значение, то на териториите на дн. България е нямало келти. Келтски артефакти, гробища, поселища не са намерени. 

• Автор

Ама тук пише на Балканите а не примерно тракийските земи? По принцип се говори само за Балканите а не конкретно за нашите земи, ще ти дам пример с вампирските скелети на Божидар Димитров където се изброява Румъния, България, Сърбия и други... А за келтите имаме само едно мъгливо "на Балканите" :) 

преди 19 минути, васил козарев написа:

Необходимо е да се дефинира "имало". Дали означава "основали държавност" или просто "преминавали". Но дори да приемем, че е второто значение, то на териториите на дн. България е нямало келти. Келтски артефакти, гробища, поселища не са намерени. 

Аз приемам че е второто тъй като псевдоисторичката АБПФК Кити-Анне твърди че  тук е имало келти а нашите археолози не са намерили една стена на поселище или гроб да речем на келти

преди 21 минути, petie1 написа:

Ама тук пише на Балканите а не примерно тракийските земи? По принцип се говори само за Балканите а не конкретно за нашите земи, ще ти дам пример с вампирските скелети на Божидар Димитров където се изброява Румъния, България, Сърбия и други... А за келтите имаме само едно мъгливо "на Балканите" :) 

Аз приемам че е второто тъй като псевдоисторичката АБПФК Кити-Анне твърди че  тук е имало келти а нашите археолози не са намерили една стена на поселище или гроб да речем на келти

Най-много ми хареса твърдение, че Хелоуин бил есенен карнавал. И в България няма есенни празници. Да,  от 22.09 до 21.12 никакви празници няма в България.

Особено на 22.09. Никакъв празник няма. Какво е станало през 1908 година - нищо. Важното е да има карнавал. Защото всеки ден е бал.

преди 4 часа, васил козарев написа:

Това да не е минаването на викингите по нашите земи? Ама само това са направили - минали са. При кръстоносните войни има и останали. Контузени да се приберат или влюбени, не знам, ама по селата им се носи славата, че са си оставили семето.

Сетих се за Анчето с това видео.

Гаджето ми се мисли за бебе и живее като бебе, а мен ми мисли за ТАТЕНЦЕ. Ето и видеото.

преди 8 часа, васил козарев написа:

Кое не е  вярно? Баратунлията е помак. Хората в отряда му са от съседните села, също помашки. Знаеш ли какво е "помак"? 

Небългарин.

преди 12 минути, Anne написа:

Небългарин.

haha.png Помак е българин, който е приел исляма по една или друга причина, но в общи линии да му отпаднат доста данъци по време на османското иго. Защото Османската империя е религиозно обединение и всеки мюсюлманин може да стане гражданин на империята, а всеки немюсюлманин е по-ниско от мюсюлманите и такова е и отношението и правното таксуване.

преди 54 минути, acnekt написа:

Много малко розаво има!!!!!!!

преди 2 часа, acnekt написа:

Гаджето ми се мисли за бебе и живее като бебе, а мен ми мисли за ТАТЕНЦЕ. Ето и видеото.

Привижда ли ми се или на книжката пише"PEPPO"?

преди 1 час, Айнщайн написа:

Привижда ли ми се или на книжката пише"PEPPO"?

Да, Пише Пепо.

• Автор
преди 10 часа, acnekt написа:

Най-много ми хареса твърдение, че Хелоуин бил есенен карнавал. И в България няма есенни празници. Да,  от 22.09 до 21.12 никакви празници няма в България.

Особено на 22.09. Никакъв празник няма. Какво е станало през 1908 година - нищо. Важното е да има карнавал. Защото всеки ден е бал.

Е България е селска страна така че си имаме доволно много есенни празници жътва гроздобер и др Та даже на някои от тях се  палят тиквени фенери подобно на Хелоуин

преди 2 часа, Myanmar написа:

haha.png Помак е българин, който е приел исляма по една или друга причина, но в общи линии да му отпаднат доста данъци по време на османското иго. Защото Османската империя е религиозно обединение и всеки мюсюлманин може да стане гражданин на империята, а всеки немюсюлманин е по-ниско от мюсюлманите и такова е и отношението и правното таксуване.

Не ми пука от твоето мнение и извъртанията на историята, които правиш. Факт е, че ммного българи не въприемат помаците за истински българи и въобще за българи. Що са се продали образно казано за една паница леща, значи не са нито българи, нито хора.

И не си ти този който ще казва къде стоят немюсюлманите. Това е било в миналото, и вярвай ми, няма да го бъде!

Ясно ми е, че си мюсюлманин, обаче си прибери надутите паунски пера, защото никога няма да си възстановите османската империя, колкото и да ревете!

Точно днес моят град отбелязва 143 години свобода от турско робство.

• Автор
преди 2 часа, Myanmar написа:

Помак

Аз знам че помак е българин принуден насила да приеме исляма и че самата дума значи помъчен, а това за изгодата е в един по късен етап от развитието на Османската империя когато вече започва да запада

преди 9 минути, acnekt написа:

Да, Пише Пепо.

Искаш да побъркаш принцесата със скрити послания,лисицо

преди 2 минути, petie1 написа:

Аз знам че помак е българин принуден насила да приеме исляма и че самата дума значи помъчен, а това за изгодата е в един по късен етап от развитието на Османската империя когато вече започва да запада

И аз това знам

• Автор
преди 8 минути, Anne написа:

Не ми пука от твоето мнение и извъртанията на историята, които правиш. Факт е, че ммного българи не въприемат помаците за истински българи и въобще за българи. Що са се продали образно казано за една паница леща, значи не са нито българи, нито хора.

И не си ти този който ще казва къде стоят немюсюлманите. Това е било в миналото, и вярвай ми, няма да го бъде!

Ясно ми е, че си мюсюлманин, обаче си прибери надутите паунски пера, защото никога няма да си възстановите османската империя, колкото и да ревете!

Точно днес моят град отбелязва 143 години свобода от турско робство.

Както винаги "блесна" с умнотия

преди 10 минути, Anne написа:

Спри да обиждаш ма! 

преди 1 минута, petie1 написа:

Както винаги "блесна" с умнотия

Как иначе?!? 

И не се осъзнава, ама ИЗОБЩО

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.