Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 7 минути, dioib написа:

Бе кирка, бе удар, бе трясък, всички излетяха от шахтата, но защитата в подстанцията сработи. По кабела минаваше ток за цял долен квартал лозенец в София.  

Да не си бил ти с тоя чук, че нещо процесора ти грешно регистрира де пишеш и отговаряш на  Жорката.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

• Автор
преди 2 часа, Гост. написа:

Да бе,не блее…нали и гледам ферманите… 

Е вече не е чак толкоз активна както преди та чак форума си пита къде му е принцесата :lol6:

преди 2 часа, bulljo написа:

Да не си бил ти с тоя чук, че нещо процесора ти грешно регистрира де пишеш и отговаряш на  Жорката.

Той се опитва да не спами та затва

Вера Су потъна!

• Автор
преди 2 минути, ДзВяРа! написа:

Вера Су потъна!

Верно ли? До 19 часа тази вечер още се държеше

преди 3 минути, petie1 написа:

Верно ли? До 19 часа тази вечер още се държеше

Машинното отделение е наводнено! Това означава че двигателите са пълни със вода.

Въпроса е, кой е виновен??

Нашите казват че екипажа, нарочно преди да напусне кораба е оставил няколко от товарните отделения отворени.

• Автор
преди 3 минути, ДзВяРа! написа:

Няма как жълтите павета да се разрушат, или по някакъв начин да се повредят! Тези камиони са празни, но дори и пълни да са ще трябва да преминават поне няколко години по тези павета, преди да се разрушат.

Правени са по някаква технология която е загубена и е била много здрава

преди 1 минута, ДзВяРа! написа:

Машинното отделение е наводнено! Това означава че двигателите са пълни със вода.

Въпроса е, кой е виновен??

Нашите казват че екипажа, нарочно преди да напусне кораба е оставил няколко от товарните отделения отворени.

Виновен както винаги няма да има, според мен това е някакъв цирк... Не може 10 дена да не могат да издърпат някакъв си малък танкер а другите страни да се оправят с десет пъти по големи танкери :)

преди 6 часа, petie1 написа:

Ами за жалост не живея в монтанско та не знам този израз :)

Аз мисля че хората с увреждания трябва да положим усилия да се интегрираме а не като форумната принцеса мрън мрън

Полагала съм усилия, колкото мога. Но не съм суперчовек.  Това общество просто си намира хиляда извинения да не приема хората с увреждания.

А на мен ми писна да бъда добра и да търпя дискриминациите и лицемерието.

преди 4 часа, АСПЕКТ написа:

Не е вярно, че вината е само на Германия... или периодът е 1871–1918 тя се е казвала Kaiserreich.

Периодите на колонизация на Африка.

Та за да се разбере, защо евентуално се е стигнало до световна война. Трябва да се погледне времето и нагласите тогава. Няма как човек 2021 година, само ако прочете 1 или 2 реда да осъди веднага, Германия е виновна. Или Франция...

Та в този период Франция, Англия и Русия са се обединили да бранят християнството. Сърбия, както винаги е била партньор на Русия.

Както преди това Англия и Франция сключват съюз или съглашение през 1904 година.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Сърдечно_съглашение

Казвам преди, защото

https://bg.wikipedia.org/wiki/Антанта 

е към 1907 година, ако не бъркам.

Пък Русия открай време си иска Дарданелите. За да контролира търговията по Черното Море из Средиземно Море.

Единственият партньор и съюзник на Германската империя е била Австро-Унгария. Която пък самата по себе си имала проблеми, заради многобройните етноси там.

Тя не одобрявала това славянско обедение на Балканите. Сърбия, България, Русия.

В този период можем да причислим и асимилирането на славяните в Унгария.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Австрославизъм

В земите на Унгария от 1867 г. започва да се провежда силна унгаризация, чиято цел е създаването на унитарна унгарска национална държава по пътя на асимилиране на неунгарското (преди всичко славянското) население.

В този период 

https://bulgarianhistory.org/sanstefanski-miren-dogovor/

Ох, стига глупости.  Говорим за военната вина на Германия. Тя първа използва боен отровен газ, както и  огнепръскачки. Германците първи започват със зверствата в Белгия и Франция. Питай французите дали са забравили за станалото в град  Камбре.

За това говорим, не за някакви имперски амбиции.

• Автор
преди 2 минути, Anneliese написа:

Полагала съм усилия, колкото мога. Но не съм суперчовек.  Това общество просто си намира хиляда извинения да не приема хората с увреждания.

А на мен ми писна да бъда добра и да търпя дискриминациите и лицемерието.

М никакви усилия не си полагала... Защото аз съм много по зле от теб и ме приемат също и моите познати с увреждания, разгледай да речем Линукс раздела и ще видиш как си говорим като равни нищо че съм с увреждания :)

преди 6 минути, petie1 написа:

М никакви усилия не си полагала... Защото аз съм много по зле от теб и ме приемат също и моите познати с увреждания, разгледай да речем Линукс раздела и ще видиш как си говорим като равни нищо че съм с увреждания :)

Ти си от големия град,  а и едва ли си искал "много", така да се каже. А аз винаги съм искала да бъда приемана за равна сред другите деца и никога не ставаше. Не ми позволиха да уча английски език, само защото съм с увреден слух и то на два пъти - в трети и в пети клас. Децата ми се подиграваха за двойките по математика, а вкъщи ми се караха и не разбираха защо не съм математически гений като сестра ми. Гледаха ме като извънземно заради любовта ми към четенето и книгите, присмиваха ми се на любовта ми към музиката и че пея фалшиво, не ми позволиха да уча народни танци, нито модерен балет, нито да бъда мажоретка. А много  исках да бъда част от група и да нося униформа. Все бях различна за всички - за родителите ми, съучениците, учителите, възрастните.............. От малка трябваше сама да си играя и да си измислям занимания, защото децата в детската градина не ме искаха, както и в училище. Дори и в училището в София н бях съвсем щастлива, защото глухите ми съученици ме нарочиха за "клюкарка", и то само защото чувах и имам богата и запазена реч и си говорех с учителите.

В малкия град не съжаляват хората с увреждания, а просто ги отхвърлят и изолират.

• Автор
преди 1 минута, Anneliese написа:

Ти си от големия град,  а и едва ли си искал "много", така да се каже. А аз винаги съм искала да бъда приемана за равна сред другите деца и никога не ставаше. Не ми позволиха да уча английски език, само защото съм с увреден слух и то на два пъти - в трети и в пети клас. Децата ми се подиграваха за двойките по математика, а вкъщи ми се караха и не разбираха защо не съм математически гений като сестра ми. Гледаха ме като извънземно заради любовта ми към четенето и книгите, присмиваха ми се на любовта ми към музиката и че пея фалшиво, не ми позволиха да уча народни танци, нито модерен балет, нито да бъда мажоретка. А много  исках да бъда част от група и да нося униформа. Все бях различна за всички - за родителите ми, съучениците, учителите, възрастните.............. От малка трябваше сама да си играя и да си измислям занимания, защото децата в детската градина не ме искаха, както и в училище. Дори и в училището в София н бях съвсем щастлива, защото глухите ми съученици ме нарочиха за "клюкарка", и то само защото чувах и имам богата и запазена реч и си говорех с учителите.

В малкия град не съжаляват хората с увреждания, а просто ги отхвърлят и изолират.

Напротив искал съм много и съм ги принуждавал да си вършат работата, и със здрави деца съм си играл и с увреждания, е да докат свикнат с мен е малко тегаво щот малко трудно говоря ама това става в рамките на 10-20 минути и аз да свикна с тях щот не чувам добре :)

Интересно пък как реши че съм от голям град? :lol6: В една от дрън дрън темите ти казах откъде съм :)

преди 39 минути, Anneliese написа:

Ох, стига глупости.  Говорим за военната вина на Германия. Тя първа използва боен отровен газ, както и  огнепръскачки. Германците първи започват със зверствата в Белгия и Франция. Питай французите дали са забравили за станалото в град  Камбре.

За това говорим, не за някакви имперски амбиции.

Ето затова света е признал Германия за силно развита страна колкото и псевдоисторичките като теб да мяукат за обратното :)

преди 1 минута, petie1 написа:

Напротив искал съм много и съм ги принуждавал да си вършат работата, и със здрави деца съм си играл и с увреждания, е да докат свикнат с мен е малко тегаво щот малко трудно говоря ама това става в рамките на 10-20 минути и аз да свикна с тях щот не чувам добре :)

Интересно пък как реши че съм от голям град? :lol6: В една от дрън дрън темите ти казах откъде съм :)

Не помня от къде си.

Тома, че ти си бил приет, не значи, че със всички деца е ставало и става така.

Заради нежеланието на много хора след ВСВ да признаят, че отношението към храта с увреждания е нехуманно и невярно и води до трагедии и страдания, сега страдат още хора.

А е можело да се поведе една истинска борба срещу предразсъдъците, медицинската "псевдонаука" и суеверията. Но никой не е искал. Искали са да затворят страницата със ВСВ. Е, извинявайте, тя не може така лесно да се забрави, нито прости. Избити са милиони невинни, включително деца и  възрастни с увреждания. Трябвало е след войната да се приеме изцяло нов медицински кодекс и да се забранят всякакви прояви на дискриминация. Една Всеобща декларация за правата на човека изобщо не е достатъчна!

Трябваше идеологията "нацизъм" да бъде разпердушинена.

И днес много държави не искат да признаят нацимът колко много е навредил на хората!

• Автор

Не помня от къде си.

Тома, че ти си бил приет, не значи, че със всички деца е ставало и става така.

Заради нежеланието на много хора след ВСВ да признаят, че отношението към храта с увреждания е нехуманно и невярно и води до трагедии и страдания, сега страдат още хора.

А е можело да се поведе една истинска борба срещу предразсъдъците, медицинската "псевдонаука" и суеверията. Но никой не е искал. Искали са да затворят страницата със ВСВ. Е, извинявайте, тя не може така лесно да се забрави, нито прости. Избити са милиони невинни, включително деца и  възрастни с увреждания. Трябвало е след войната да се приеме изцяло нов медицински кодекс и да се забранят всякакви прояви на дискриминация. Една Всеобща декларация за правата на човека изобщо не е достатъчна!

Трябваше идеологията "нацизъм" да бъде разпердушинена.

И днес много държави не искат да признаят нацимът колко много е навредил на хората!

Иди на Запад и ще видиш че е точно така както казваш а за дискриминацията тя е по силно изразена в Източна Европа, нали ти зададох въпроса за сградите строени по времето на великия соц?

Няма значение откъде съм важното е че съм винаги готов да се боря когато трябва и ако трябва

преди 2 минути, petie1 написа:

Иди на Запад и ще видиш че е точно така както казваш а за дискриминацията тя е по силно изразена в Източна Европа, нали ти зададох въпроса за сградите строени по времето на великия соц?

Извинявай, но не е само в Източна Европа. Не съм тъпа и чета новини. Преди няколко години гръмна новина от Великобритания за дом за деца инвалиди, където са били умъртвявани и е имало насилие.  Не на мен тези колко "хуманна" е Западна Европа.  Ако беше хуманна, нямаше да има такива случаи, нито щеше да има тормоз над евреите.

Колкото до сградите, повечето не са били достъпни на Запад до началото на 90 - те.  Причината да ги правят достъпни е, че там много родители се обединявват и заплашват със съд общини и държавни служители. На тях парите са им скъпи, затова изграждат рампи и асансьори. Не го правят от любов към хората с увреждания.

Много от хората с увреждания в САЩ до 90 - те са били стерилизирани.

Не на мен тези за западния "хуманизъм".

Не бих живяла на Запад в дом, където служителите се взимат за Бог и убиват невинни хора със смъртоносни инжекции. Не че и тукашните са по - добри. Но западът не е това, което ни се рекламираше. Целият фалш отдавна лъсна.

• Автор

Извинявай, но не е само в Източна Европа. Не съм тъпа и чета новини. Преди няколко години гръмна новина от Великобритания за дом за деца инвалиди, където са били умъртвявани и е имало насилие.  Не на мен тези колко "хуманна" е Западна Европа.  Ако беше хуманна, нямаше да има такива случаи, нито щеше да има тормоз над евреите.

Колкото до сградите, повечето не са били достъпни на Запад до началото на 90 - те.  Причината да ги правят достъпни е, че там много родители се обединявват и заплашват със съд общини и държавни служители. На тях парите са им скъпи, затова изграждат рампи и асансьори. Не го правят от любов към хората с увреждания.

Много от хората с увреждания в САЩ до 90 - те са били стерилизирани.

Не на мен тези за западния "хуманизъм".

Не бих живяла на Запад в дом, където служителите се взимат за Бог и убиват невинни хора със смъртоносни инжекции. Не че и тукашните са по - добри. Но западът не е това, което ни се рекламираше. Целият фалш отдавна лъсна.

Напротив още през 70-те на Запад е започнало подобрение в живота на хората с увреждания чети малко история не само филмчета за детската градина, аз ги видях и не е реклама

преди 1 минута, petie1 написа:

Напротив още през 70-те на Запад е започнало подобрение в живота на хората с увреждания чети малко история не само филмчета за детската градина, аз ги видях и не е реклама

Едва ли е било масово.

А ти спри да плюеш по източноевропейците, защото не е тяхна вината за вярването им в простотии, ами в онези, дето не са пожелали да направят една истинска денацификация.

Хората в Източна Европа може и да са бедни и скромни, без мечти за империя и световно господство, обаче са в пъти повече хора. В България поне Народният съд е бил повече от справедлив, а съпругите, децата и внуците на престъпниците с пълно право са били изселвани далеч от обществото, за да не влияят вредно на децата.

Ти, като си бил на Запад и евентуално са ти преподавали деца и внуци на нацисти, ти какво научи от тези хора?

Туук е имало денацификация, въпросът е, че твърде много се уважаваха учителите, а и нямаше контрол какви хора стават учители. Това сега трябва да се промени из основи. Неведнъж съм казвала, че, ако някой учител си позволи грозно отношение към племенницата ми,  ще му вгорча живота! А на нея съм и повтаряла безброй пъти, че уважение не се дава даром на лекари и учители, а се заслужава!

• Автор
преди 3 минути, Anneliese написа:

Едва ли е било масово.

А ти спри да плюеш по източноевропейците, защото не е тяхна вината за вярването им в простотии, ами в онези, дето не са пожелали да направят една истинска денацификация.

Хората в Източна Европа може и да са бедни и скромни, без мечти за империя и световно господство, обаче са в пъти повече хора. В България поне Народният съд е бил повече от справедлив, а съпругите, децата и внуците на престъпниците с пълно право са били изселвани далеч от обществото, за да не влияят вредно на децата.

Ти, като си бил на Запад и евентуално са ти преподавали деца и внуци на нацисти, ти какво научи от тези хора?

Туук е имало денацификация, въпросът е, че твърде много се уважаваха учителите, а и нямаше контрол какви хора стават учители. Това сега трябва да се промени из основи. Неведнъж съм казвала, че, ако някой учител си позволи грозно отношение към племенницата ми,  ще му вгорча живота! А на нея съм и повтаряла безброй пъти, че уважение не се дава даром на лекари и учители, а се заслужава!

Напротив беше масово, където и да идех можех да вляза където искам даже за сефте там видях автобуси с платформи и нещо както пикапи пак с такива платформи и микробуси :)

Сега пък реши че плюя хората в Източна Европа :) Да ти имам и сбърканата логика

И как реши че съм живял на Запад че даже и учил там? Май по тебе може да се напише учебник какво не е логика

преди 23 минути, petie1 написа:

Напротив беше масово, където и да идех можех да вляза където искам даже за сефте там видях автобуси с платформи и нещо както пикапи пак с такива платформи и микробуси :)

Сега пък реши че плюя хората в Източна Европа :) Да ти имам и сбърканата логика

И как реши че съм живял на Запад че даже и учил там? Май по тебе може да се напише учебник какво не е логика

А ти какво си правил на запад тогава?

• Автор

Защо ти трябва да знаеш? :lol6:

преди 9 минути, Anneliese написа:

А ти какво си правил на запад тогава?

преди 1 час, Anneliese написа:

Едва ли е било масово.

Кой ти го каза това?

преди 1 час, Anneliese написа:

Глупости, не ми се коментира дори. Кой е беден и кого са били принудили да напусне, не ми става ясно, обоснови се ако можеш?

преди 1 час, ДзВяРа! написа:

Кой ти го каза това?

Глупости, не ми се коментира дори. Кой е беден и кого са били принудили да напусне, не ми става ясно, обоснови се ако можеш?

1. То сега се признава. Заради Студената война,  в Западна Германия не е била проведена денацификация. В Източна - да, но доколко............. Маса германци и до днес предпочитат да се правят на жертви, вместо да признаят, че имат нацисти в рода си и че самите те са били възпитавани в простотиите от типа че Германия е велика и е на два пъти прецаквана от запада.

2. Не ми казвай, че симпатизираш на уж "репресираните" дисиденти, в голямата си част хора с дясно и монархическо мислене, дето си живеят в миналото и не одобряват определени групи хора. Заради тия "репресирани",  сега България е толкова зле и ще става все по - зле. Аз на престъпници изобщо не вярвам и не им съчувствам.

преди 37 минути, Anneliese написа:

1. То сега се признава. Заради Студената война,  в Западна Германия не е била проведена денацификация. В Източна - да, но доколко............. Маса германци и до днес предпочитат да се правят на жертви, вместо да признаят, че имат нацисти в рода си и че самите те са били възпитавани в простотиите от типа че Германия е велика и е на два пъти прецаквана от запада.

2. Не ми казвай, че симпатизираш на уж "репресираните" дисиденти, в голямата си част хора с дясно и монархическо мислене, дето си живеят в миналото и не одобряват определени групи хора. Заради тия "репресирани",  сега България е толкова зле и ще става все по - зле. Аз на престъпници изобщо не вярвам и не им съчувствам.

1. Нищо не се признава, съчиняваш си. Обществото във Германия е напълно наясно какво е било, и какво е сега.

2. Всеки е свободен да си симпатизира, харесва който си иска! Във България, отдавна е демокрация! И не само тук е така, не знам във кой век си мислиш че живееш но, престъпниците се наказват.

3. Прочете ли заглавието на темата??? Прочети го пак, ние тук във тази тема не искаме да четем законите на бай Тошо, ние тук се забавляваме и не спорим!

преди 8 часа, bulljo написа:

Не, и не ... 

Просто изтеглих тока от мивката, че оня ако пусне водата и ще стане отново бауууу ... :) 

Напротив, признава се, но вие не признавате документалните филми, които гледам, защото са ви неудобни и не отговарят на вашата пропаганда.

Ами гледай си ги, щом ти харесват, твоя си работа, аз не бих гледал нещо подобно. Виждаш ли колко е тъпо така, теб ти харесва едно, на мен друго. Защо не си пуснеш някой филм който ти харесва на теб, и да си го гледаш? Ние тук ще си гледаме каквото на нас ни харесва! Какво ще кажеш?

преди 10 часа, Anneliese написа:

Ами клюкарка си,защи пък искаш да те съжаляват?!?Би трябвало да искаш да те уважават,ама трудно ще го постигнеш.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.