Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

дeба несретния мач

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 12 минути, vlado1985 написа:

Я да те питам щото на снимката гледам че поялника ти е като един от моите.

Виждам че си го нагласил на 350℃ случвало ти се е гайката сама да се отхлаби и да падне металната тръбичка която предпазва нагревателя защото при мен на едно ZD-735 като го наглася на 350℃ и гайката се разхлабва сама и металната тръбичка изпада.

А на другия поялник като твоя от снимката този яд го няма със гайката.

Не! 🙂

Нали знаеш, че когато температурата на метала започне да се повишава и метала се разширява. Гайката не я стягам силно, а просто я затягам съвсем леко. Това ми е втори такъв поялник и се вижда, че е доста изгорял, тоест не е нов. Имам и накрайници/човки различни, включително и медни.

По принцип запоявам на 300 градуса, повиших го на 350 защото последно запоих ушите на захранването, които са дебели и искат по-висока температура.

Припоя ми е с флукс и се топи на 182 градуса.

Ползвал съм го и на с 99% чист тинол, който се топи на 400 градуса, при него имам друг поялник, но и стози става когато го увелича докрай 500 градуса. Тогава много гори. 🙂

П.П. Гайката дори не я затягам, а просто леко я завивам.

преди 14 минути, Звяра! написа:

Не! 🙂

Нали знаеш, че когато температурата на метала започне да се повишава и метала се разширява. Гайката не я стягам силно, а просто я затягам съвсем леко. Това ми е втори такъв поялник и се вижда, че е доста изгорял, тоест не е нов. Имам и накрайници/човки различни, включително и медни.

По принцип запоявам на 300 градуса, повиших го на 350 защото последно запоих ушите на захранването, които са дебели и искат по-висока температура.

Припоя ми е с флукс и се топи на 182 градуса.

Ползвал съм го и на с 99% чист тинол, който се топи на 400 градуса, при него имам друг поялник, но и стози става когато го увелича докрай 500 градуса. Тогава много гори. 🙂

П.П. Гайката дори не я затягам, а просто леко я завивам.

При мен на това ZD-735 още когато го взех гайката си беше стегната здраво и ми се наложи да запоявам и разпоявам на 350℃ и гайката взе сама да се разхлабва. Съвсем малко я стягах и на по ниски градуси не се отвива но вдигнали малко градусите се развива сама и на няколко пъти ми изпада металната тръбичка.

Даже и без да съм включил поялника в ел мрежата кат хвана гайката и съвсем леко опитам да я стегна веднага превърта.

преди 1 минута, vlado1985 написа:

При мен на това ZD-735 още когато го взех гайката си беше стегната здраво и ми се наложи да запоявам и разпоявам на 350℃ и гайката взе сама да се разхлабва. Съвсем малко я стягах и на по ниски градуси не се отвива но вдигнали малко градусите се развива сама и на няколко пъти ми изпада металната тръбичка.

Даже и без да съм включил поялника в ел мрежата кат хвана гайката и съвсем леко опитам да я стегна веднага превърта.

Резбата е заминала.

преди 4 минути, Звяра! написа:

Резбата е заминала.

И аз това си мисля макар че на поглед е здрава резбата на поялника и може да е заминала резбата на гайката.

Мисля си да пробвам да му сложа обикновенна гайка със същия диамтър да видя дали със нея ще държи или да сложа малко тефлонова лента или телчета от проводник.

преди 6 часа, Муца Дебелогъзова написа:

@АСПЕКТ Твоят любимец се е барнал обаче. Не може го отречеш.

Кой е моят любимец? Дара ли.

преди 12 часа, lebel написа:

дeба несретния мач

Правилно - ДА ЕБА!

17411811.jpg

OIP.t192sNuCPI4xOxhPRMWN0QAAAA.jpg

преди 22 минути, nickolaycho написа:

Правилно - ДА ЕБА!

17411811.jpg

OIP.t192sNuCPI4xOxhPRMWN0QAAAA.jpg

Адаш, не ти ли омръзна с тези речници ?Да не си бил даскал ? И веднага се сещам за един епизод от ," Двама мъже и половина" госпожица Пъщарнак .

Дразни ме повсеместната неграмотност и простащина, съвсем елементарно е....

kak-da-pobedim-prostaka.jpg

преди 3 минути, The Lone Star написа:

Може да дойде и утре. А дотогава без пиене?

ми без

достатъчно издрънках оня ден

имам бира бай дъ уей

преди 12 минути, buldak написа:

как е котета? bye1

аз чакам сливовата

Е, от сутринта ли?!?

Прави ще излязат хората:

445563771_10159969694223568_7242166044593317314_n.jpg

Добро ви утро, лейдис анд джентълмен.

преди 5 минути, ivottoshev написа:

Е, от сутринта ли?!?

не е лоша идея

щот следобед ще излизам

преди 21 часа, lebel написа:

Всъщност, като прочетох това (споменах ли вече, че ме усмихна), се сетих и за още една песен (любима мене)

Нека пък тя да е за Пепелта от рози и обожателите и тъдява... Не съм включил себе си между тях само и единствено поради възрастови ограничения... и щото внуците четат какво пиша...

А бе... Идва Сиренката, представя и всички - колко е мила. Кой знае кой бай Радул е...

преди 57 минути, Teemo v. X написа:

А бе... Идва Сиренката, представя и всички - колко е мила. Кой знае кой бай Радул е...

Грешиш ,Сирена е изключително красива, талантлива и умна жена ,Радул е от моята порода хевиметалист ,двамата имаха специална връзка и аз много се възхищавах на отношенията помежду им. Знам и повече ,но това е лично и няма как да го споделя. Пиша всичко това за да не се случват интриги, конспирации и т.н.

Добър ден на всички,

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.