Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

• Автор

ДНР и ЛНР обявиха начало на спешна евакуация на цивилните граждани. Войната е съвсем близо . . .

• Отговори 3k
  • Прегледи 124,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

на 17.02.2022 г. в 19:27, criminall написа:

надявам се Путин да ги избие до последния доларолюбец.. 

Че то всичките му приятели от неговия кръг милиардери са такива . мислиш ли че ще ги избие до крак ? :giggle1:

преди 9 часа, M.Николов написа:

Светът отдавна видя че с Путин се "преговаря" на принципа на... "обезьяна с гранатой" .

Иначе за Украйна широкомащабно настъпление едва ли ще има. Путя подрънка с оръжие, обьезяната  се наскача, сега проблема е леко деликатен.. То че се провали провали, но как Путя да излезе от ситуацията " запазвайли лице"  ?

Затова ще продължи с ескалацията в непризнатите терористични образувания ЛДНР, ще ги "напичка" яко с оръжие и военна сила, и ще продължат с неспирната тлееща война.

Един от сценариите може да е както в Грузия. Както навлязоха и проведоха операция "принуждение към мир"  / звучи много смешно и тъпо едновременно , нали/

Раздадоха предварително руски паспорти на абсхазците и осетинците, и получиха още едно "оправдание" - те са там да защитят своите граждани. Изпепелиха една камара етнически грузински православни села и градчета , пуснаха там мюсюлманите, и така се родиха Абхазия и ЮО дето и до ден днешен никоя нормална държава не е признала.

Та.. какво пречи на същия сценарий и в малката окупирана част от Донбас ?

Въпроса е сега да се измисли повод за ескалация. ...

То се почна лека полека де...

преди 13 минути, M.Николов написа:

Каква е идеята да публикувате видеа с платен абонамент?

Ама ти да не би да им гледаш простотиите бре :) :)  

преди 8 часа, M.Николов написа:

В този дух, като прочетох тази статия

Начинът, по който България бяга от отговорност, трябва да влезе в наръчниците по хибридна война

И ми стана ясно пред света какви сме "женски полови органи" начело със Зелените чорапи, колко сме различни от Полша и другите далеч по трезви страни, които имат топки и си защитават интересите и се грижат за сигурността си .

преди 50 минути, M.Николов написа:

Каква е идеята да публикувате видеа с платен абонамент?

Изгледал съм го свободно като съм го пуснал. Достъпът се закрива след време (примерно 2 часа) заради цензурата на YT. В сурат тефтера можело да се гледа свободно. И на двете места нямам регистрация.

• Автор
преди 42 минути, miro20 написа:

В този дух, като прочетох тази статия

Начинът, по който България бяга от отговорност, трябва да влезе в наръчниците по хибридна война

И ми стана ясно пред света какви сме "женски полови органи" начело със Зелените чорапи, колко сме различни от Полша и другите далеч по трезви страни, които имат топки и си защитават интересите и се грижат за сигурността си .

Нас българите ще ни вълнува само мнението на НПО, като "Атлантически съвет на България" финансирано отвън и защитаващо чужди интереси. :emoji_smiley-02: Същата работа, като "Национално Движение Русофили". Предатели захранвани от едната страна с долари, от другата с рубли. Подобни организации, като цяло трябва да бъдат забранени в България. 

на 16.02.2022 г. в 20:25, IvanKirov написа:

Баннаха му единия канал у Тубата, пуща ги за по 1 час и после ги прави платени. У Сурат тефтера ги има свободни.

https://www.facebook.com/paskov.plamen

https://www.facebook.com/PaskovPP

преди 11 минути, Филипов написа:

Изгледал съм го свободно като съм го пуснал. Достъпът се закрива след време (примерно 2 часа) заради цензурата на YT. В сурат тефтера можело да се гледа свободно. И на двете места нямам регистрация.

Ясно, разбрах.

преди 1 час, miro20 написа:

Иначе за Украйна широкомащабно настъпление едва ли ще има. Путя подрънка с оръжие, обьезяната  се наскача, сега проблема е леко деликатен.. То че се провали провали, но как Путя да излезе от ситуацията " запазвайли лице"  ?

Дали се е провалил?

https://fakti.bg/world/654545-vladimir-putin-otpravi-priziv

преди 1 час, M.Николов написа:

Човече, от 2014 г всички прекрасно знаят че и военните структури, и военната логистика, и финансиране, и личен състав, и т.нар. "доброволци" дето пращат от РФ, са на прякоподчинение на  руските служби и военни.

Администрацията в ЛДНР е изцяло под ръководството и разпорежданията на сложени управници от РФ.

Имаше изтекли имейли и кореспонденции и какво ли не как се движат нещата от РФ.

Нищо в ЛДНР не става без одобрението на ресорния от РФ. И птичка не може да пръдне без одобрението и прякото ръководство на РФ.

И след виско това пак си прочети статиите за Путя.

:)

Кой ми сра в гащите ... имаше един лаф/поговорка.  Но след като всичко там е под негово пряко ръководство, по скоро е живо лицемерие от страна на джуджето .

:hush:

Джуджака завижда на Зеленски, че не е с мишоподобно лице, а с нормално човешко и затова ще напада Украйна.

Плюс това бухалката с общата вежда 

thumb_910x0_047d9ab8c2d29c8d33836004e86e

вече не му го вдига 

и от яд, че не го вдига, ще нападне Украйна.

Така ще се доказва, че е мъж, а не меко джудже.

преди 34 минути, Mediterranean написа:

Джуджака завижда на Зеленски, че не е с мишоподобно лице, а с нормално човешко и затова ще напада Украйна.

Плюс това бухалката с общата вежда 

thumb_910x0_047d9ab8c2d29c8d33836004e86e

вече не му го вдига 

и от яд, че не го вдига, ще нападне Украйна.

Така ще се доказва, че е мъж, а не меко джудже.

какво говориш  ти 

всичко е  парлама

за да има санкции срещу русия

путин да си вземе половин украйна

да си вземе народа  и да му даде руски паспорти и да му плащат данъци

и да си продаде газта на китай

а глупавия европеец  да  следи за глобалното затопляне и да не гори въглища

и да  му пробутат американски втечнен газ ама само за богатите

всички доволни само европееца прее бан

Списъците от РФ с "доброволци' за фарш и тор на Донбас ,почват да се попълват .

Призоваващия към деескалация и дипломация миролюбив мек и благ Путлер, пък планира под лично наблюдение да проведе не есента, а днес, 19 февруари учения с ядрения си  арсенал , балистически и крилати ракети.

https://www.svoboda.org/a/minoborony-rossii-obyavilo-o-provedenii-yadernyh-ucheniy/31709762.html

руския атом е най мирния атом на света :giggle1:

Освен това благородния щедър милостив Путя, ще даде по 10 хил. рубли за всеки от бежанската вълна която неговите подчинени в Донбас, планирано обявиха, съгласно заръките от щаба на Путя и Шойгу   :) 

т.е. около 220 лв. на калпак.

преди 10 часа, miro20 написа:

Призоваващия към деескалация и дипломация миролюбив мек и благ Путлер, пък планира под лично наблюдение да проведе не есента, а днес, 19 февруари учения с ядрения си  арсенал , балистически и крилати ракети.

https://fakti.bg/world/654750-rusia-uspeshno-testva-raketi-dokato-zapadat-a-plashi-sas-sankcii

https://fakti.bg/world/654772-speshno-nato-zatvori-ofisa-si-v-kiev

преди 22 минути, M.Николов написа:

Не виждам твой коментар ?

Да ти преведа какво означава това в прав текст. - НАТО повече от очевидно не иска да се меси. да не прави"услуга" на Путлер , чиято пропаганда е ИЗЦЯЛО на тази основа.

- че видиш ли всичко дирижират злите САЩ и НАТО ,които употребяват Украйна като инструмент срещу 'невинната " Русия :)

Но и на теб устата не може да ти се изкриви че Украйна /и другите съседи на Рашистан/ ,  има пълното право да си се защити, включително и с логистика и явна, силна подкрепа от най силните и можещи в това отношение срещу рашистката заплаха.

Второ ... Какво според теб демонстрира Путлер с това учение в Южния федерален окръг, по оста с Черно море, пак в близост до украинската граница ? че има балистични ракети и ядрен арсенал ?

Можеше да проведе ученията на о. Сахалин. Или другаде. ама не... "миролюбивия , диалогичен, дипломатичен, благороден, милостив ", Путя, дрънка оръжие по най провокативе нначин който може да се измисли .

Това според теб нормално ли е ?

Правилно е че не си дал мнение под тези твои линкове. :hush:Щото трябва да се самобичуваш :) 

ПП

Версията че Уркайна ще напада РФ дори не споменавам, макар че и това е в рашистките опорки .

Как точно Украйна се е решила да напада Путлеристан баш ТОЧНО когато руснаците са СТРУПАЛИ  100-200 хил войски по границата, и дебил да си ,няма кой да отговори :giggle1:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 53 минути, Mediterranean написа:

Нали се научи да стреляш по живи мишени върху елените в гората.

Какво са ти виновни животинките, че ги подлагаЖ на подобен стреЗ?

на 19.02.2022 г. в 4:04, Mediterranean написа:

Не знам, ама са ми противни. Бухал и мишка.

ти па си много убава 

преди 34 минути, цър-вул написа:

Какво са ти виновни животинките, че ги подлагаЖ на подобен стреЗ?

Аз не ги стрелям. Питай тоя дето се учи да стреля по хора, като стреля по животинките.

преди 44 минути, Banesc написа:

ти па си много убава 

Убава съм ми, иначе щех ли да съм в тоа форум

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.