Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

• Отговори 3k
  • Прегледи 125k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

• Автор

След ученията с дървени и въображаеми калашници, украинската армия премина и на дървени противотанкови комплекси имитиращи "Джавелин": 
273466124_5067158749981446_6656689794660

https://www.facebook.com/BGATLANTIC/posts/1007604706496094

ЧЕСТИТО НА ШАМПИОНИТЕ ПО ПУТИНИЗЪМ!
Бг-патент: да любиш врага си по-силно от Отечеството
Тримесечен мониторинг на 20 електронни български издания ни изправя пред тъжна картина: скрити зад названия на английски език, двадесет от т. нар. независими медии едностранчиво, тенденциозно, антинационално и антиевропейски подкрепят позицията на путинова Русия срещу суверенна Украйна.
Благодарим на Ivan Gotsev, от чийто пост във фейсбук получихме информация за мониторинга.
1. Факти.бг – 2 789 публикации (те други нямат)
2. Поглед.инфо – 2 522
3. Нюз-Фронт Бългериен – 2 225
4. Фокус-нюз.нет – 2 021
5. Актуално.ком – 1 781
6. Българско национално радио – 1 584 (Волгин! Волгин!)
7. Вчас.нет -1 361
8. Нюз.бг – 1 353
9. Блиц (Бойко! Бойко!) - 1 341
10. Бг7.ЕЮ – 1 292
11. 24 часа.бг (ех, честни частници) - 1 283
12. Уърд Тудей.Бг-вест (това пък какво беше?)- 1 250
13. Труд.бг (Петьо! Петьо!) - 1 203
14. Пан.бг (“гаварит Масква“) - 1 145
15. 24Пловдив – 1 062 (екскурзия до Магадан)
16. Новини.бг – 1 062 (екскурзия до Магадан)
17. Епицентер – 973
18. Искамнови (галоши) - 973
19. Класа.бг – 890
20. Враца Новини – 885 (де гиди, жено врачанска!)
Честито на победителите! Руското пасолство в Болгария би могло да се поинтересува от класацията и да награди първенците. Но ни се струва, че поощренията са били раздадени предварително и високите резултати са постигнати след неуморен труд, умерена олигофрения и допълнителни материални стимули за пишещите български братушки.
Така че земните благини са раздадени и консумирани.
Остава да изчакаме Божието правосъдие.

пп

Сещам се... другаря николоффф  е един от най активните тук цитиращи факти бг :giggle1:

• Автор
преди 10 минути, miro20 написа:

https://www.facebook.com/BGATLANTIC/posts/1007604706496094

ЧЕСТИТО НА ШАМПИОНИТЕ ПО ПУТИНИЗЪМ!
Бг-патент: да любиш врага си по-силно от Отечеството
Тримесечен мониторинг на 20 електронни български издания ни изправя пред тъжна картина: скрити зад названия на английски език, двадесет от т. нар. независими медии едностранчиво, тенденциозно, антинационално и антиевропейски подкрепят позицията на путинова Русия срещу суверенна Украйна.
Благодарим на Ivan Gotsev, от чийто пост във фейсбук получихме информация за мониторинга.
1. Факти.бг – 2 789 публикации (те други нямат)
2. Поглед.инфо – 2 522
3. Нюз-Фронт Бългериен – 2 225
4. Фокус-нюз.нет – 2 021
5. Актуално.ком – 1 781
6. Българско национално радио – 1 584 (Волгин! Волгин!)
7. Вчас.нет -1 361
8. Нюз.бг – 1 353
9. Блиц (Бойко! Бойко!) - 1 341
10. Бг7.ЕЮ – 1 292
11. 24 часа.бг (ех, честни частници) - 1 283
12. Уърд Тудей.Бг-вест (това пък какво беше?)- 1 250
13. Труд.бг (Петьо! Петьо!) - 1 203
14. Пан.бг (“гаварит Масква“) - 1 145
15. 24Пловдив – 1 062 (екскурзия до Магадан)
16. Новини.бг – 1 062 (екскурзия до Магадан)
17. Епицентер – 973
18. Искамнови (галоши) - 973
19. Класа.бг – 890
20. Враца Новини – 885 (де гиди, жено врачанска!)
Честито на победителите! Руското пасолство в Болгария би могло да се поинтересува от класацията и да награди първенците. Но ни се струва, че поощренията са били раздадени предварително и високите резултати са постигнати след неуморен труд, умерена олигофрения и допълнителни материални стимули за пишещите български братушки.
Така че земните благини са раздадени и консумирани.
Остава да изчакаме Божието правосъдие.

пп

Сещам се... другаря николоффф  е един от най активните тук цитиращи факти бг :giggle1:

Поредните клевети подкрепени с нулеви доказателства към сайтове показващи и друга гледна точка, от тази на чисто пропагандни медии, като ,Свободна Европа, DW, BBC, CNN и др. А всичката тая пропаганда против български медии, какво точно общо има с темата за конфликта Русия-Украйна само ти си знаеш. 

Президентът Макрон тия дни се среща с Путин и Зеленски предимно по повод обсъждане на безопасността в Европа. 

преди 1 минута, Soviet Soldier написа:

Поредните клевети подкрепени с нулеви доказателства към сайтове показващи и друга гледна точка, от тази на чисто пропагандни медии, като ,Свободна Европа, DW, BBC, CNN и др.

Гузен негонен бяга.  :) 

Виждаш ли как наричаш "клевети" нещо което просто можеше да наречеш "друга гледна точка " ?

Но ти предпочиташ да наречеш това "клевети" , т.е. разбираш че "другата гледна точка" е антибългарски интерес.  И  определяш  критикуващите това, като .. "клевети" .

Както казах "гузен негонен бяга" . Сам си знаеш че пропагандираш  рашистки антибългарски интереси, а който е против това наричаш "клевети"  срещи любимите ти рашисти :)

Колко си прозрачен и наивен :)

преди 4 минути, Soviet Soldier написа:

А всичката тая пропаганда против български медии, какво точно общо има с темата за конфликта Русия-Украйна само ти си знаеш. 

Е как какво ... Пряко. Става въпрос кои защитават рашисткия интерес в  този конфликт.

Да цитирам пак  специално за теб :

".....т. нар. независими медии едностранчиво, тенденциозно, антинационално и антиевропейски подкрепят позицията на путинова Русия срещу суверенна Украйна...."

• Автор
преди 7 минути, miro20 написа:

Гузен негонен бяга.  :) 

Виждаш ли как наричаш "клевети" нещо което просто можеше да наречеш "друга гледна точка " ?

Ами клевети са, когато към тях има отправени обвинения и нулеви доказателства и някакви цифри от неизвестен източник. Постът ти точно осъжда правото на друга гледна точка, наричайки ред медии мразещи родината и обичащи враговете. Публикувайки подобни неща, ти се обявяваш против алтернативната гледна точка и подкрепяш хората осъждащи медиите, които я представят. 

Че то никой не спори че публикациите им са тенденциозни , пропагандни, а в повечето случаи и директно преведени от рашистки източници.

:giggle1:

на 8.02.2022 г. в 23:59, miro20 написа:

Че то никой не спори че публикациите им са тенденциозни , пропагандни, а в повечето случаи и директно преведени от рашистки източници.

Никой не спори и че твоите постове са тенденциозни и пълни с омраза към руснаците, прикрита зад омразата към Путин. Никой не спори и че, за теб, руските източници са неверните, а всички, пишещи срещу Русия, са правилните, верните и истинските. Не си в състояние да приемеш дори, че има и други гледни точки, а какво остава да ги уважиш. Освен да заклеймяваш, за друго не ставаш. Само че, с едната омраза не се живее и дори да се живее, не води до нищо добро. 

Я, да те питам- броиш ли колко месеца вече, любимите ти и идеални във всяко отношение, янки, ни обещават Русия да нападне Украйна? И колко време вече, руснаците се дърпат, не искат да нападат и търсят приемлив изход от отворилото уста като хипопотам НАТО/САЩ, в мерака си да погълне света?

преди 3 часа, absurt написа:

Я, да те питам- броиш ли колко месеца вече, любимите ти и идеални във всяко отношение, янки, ни обещават Русия да нападне Украйна? И колко време вече, руснаците се дърпат, не искат да нападат и търсят приемлив изход от отворилото уста като хипопотам НАТО/САЩ, в мерака си да погълне света?

Ахааа... те хамериканците с гегата събраха  руски военни подразделения и ги струпаха по границата с Украйна :giggle1:

Хамериканците пратиха и руски войски в Беларус. :)

Най вероятно и 2014 г. хамериканците лчинос а притиснали Путя да издаде заповед за нахлуване в Крим на десантните и всички видове войски.

Не знам кой е обсебен от злоба, но вече ти обясних разликата между путинисти и русофили.

Защо трябва да се повтарям за всеки неук путинист ?

Защо трябва да отговарям на изцяло личните ти нападки и простотии към мен ? Очевидно нищо не вдяваш и не правиш разлика между лични нападки и коментиране на политически възгледи. :getout:

Ако имаш с какво да обориш казаното от мен, ако покажеш и докажеш колко хубав е Путя, заповядай, нямам абсолютно нищо против.Но не и да ми правиш квалификации и изцяло личностни нападки. :hush:

преди 1 час, miro20 написа:

Не знам кой е обсебен от злоба, но вече ти обясних разликата между путинисти и русофили.

Защо трябва да се повтарям за всеки неук путинист ?

Защо трябва да отговарям на изцяло личните ти нападки и простотии към мен ? Очевидно нищо не вдяваш и не правиш разлика между лични нападки и коментиране на политически възгледи. :getout:

Ако имаш с какво да обориш казаното от мен, ако покажеш и докажеш колко хубав е Путя, заповядай, нямам абсолютно нищо против.Но не и да ми правиш квалификации и изцяло личностни нападки. :hush:

Че, кой те кара да повтаряш като латерна едно и също? Нали това се опитвам да ти обясня- да проявиш уважение към чуждото мнение, вместо да пееш едно и също в опит да сразиш врага. Опитвам се да те призова да спреш да сипеш квалификации- нещо, което и тук правиш, докато се оплакваш, че правя аз. Ми, прочети си поста, бе, Мирко- не можеш без да ръсиш обиди и квалификации от позицията на най- вещия и най- правия по темата. Гадно се чувстваш, като използвам твоите камъни върху твоята глава, ама да се спреш, не искаш.

преди 18 часа, absurt написа:

Че, кой те кара да повтаряш като латерна едно и също? Нали това се опитвам да ти обясня- да проявиш уважение към чуждото мнение, вместо да пееш едно и също в опит да сразиш врага. Опитвам се да те призова да спреш да сипеш квалификации- нещо, което и тук правиш, докато се оплакваш, че правя аз. Ми, прочети си поста, бе, Мирко- не можеш без да ръсиш обиди и квалификации от позицията на най- вещия и най- правия по темата. Гадно се чувстваш, като използвам твоите камъни върху твоята глава, ама да се спреш, не искаш.

Не знам колко пъти да ти повторя нещо толкова очевидно. Жалко че не го виждаш - За разлика от теб, аз говоря по темите, а не за теб. С какво теб съм те обидил  ? Да съм говорел за твои снимки, да съм се подигравал че седиш в хола на майка си  ? Не те ли е срам малко ?

Твоите постове са изцяло с нападки лично към мен, а не към това което казвам. Това че не ти изнася как се изразявам за путинския режим и че не правиш разлика между путинисти и русофили, си е твой проблем. Аз не се обиждам ако някой плюе злите хамериканци, тяхната политика, нито имам нещо против някой да не харесва Байдън, Джонсън, Макрон или който и да е друг. Нито се вбесявам като теб че някой постоянно плюел тези лидери.

Ако имаш с нещо да обориш казаното , заповядай, но не ми плямпай ЛИЧНОСТНИ нападки и квалификации към мен.Капиш  ?

:hush:

преди 4 часа, miro20 написа:

Ако имаш с нещо да обориш казаното , заповядай, но не ми плямпай ЛИЧНОСТНИ нападки и квалификации към мен.Капиш  ?

:hush:

Аз "капиш", ама ти няма да вденеш, колкото и да ти обяснявам. 

А ето как Путя прекрасно описва себе си и защо на една олигархична власт е небходима война :)

преди 5 минути, miro20 написа:

А ето как Путя прекрасно описва себе си и защо на една олигархична власт е небходима война :)

Абе не знам за Путин, ама на рогатите всяка втора дума им е война, та не знам кой е агресора.

преди 21 часа, absurt написа:

колкото и да ти обяснявам. 

Пак ти казвам, ти обясняваш как аз съм такъв онакъв, а не да обориш  нещо от казаното от мен по темата или за путинския режим . Твоето е лични нападки и офтопици, а не коментари по темата.

Бил съм латерна, не съм уважавал чуждо мнение, ръсел съм обиди и квалификации дето не ти изнасят...бла бла бла...  Е и ? Теб с какво те обиждам ?

Ако ръся метани и възхвали за Путя няма да ревеш че "налагам мнение  като най вещ и най прав "  а ? :) 

преди 1 минута, Bubbles написа:

Абе не знам за Путин, ама на рогатите всяка втора дума им е война, та не знам кой е агресора.

Какво е агресивното че Байдън предупредил и призовал съгражданите си да се изтеглят от Украйна ? Агресия ? Моля ти се... :giggle1:

Всъщност, сегашната ситуация трябваше да се слчуи 2014 г.

Когато съм сигурен, хамериканците и всички други  разузнавания са виждали и преместването на военни, и подготовка за инвазия и превземане на Крим , и какво ли не.

Но си траяха.

Сега се повтаря подобна ситуация, с тази разлика че света се усети и реши да бие аларма малко по отрано.

Публично.

Затова и всички съседи на Путлеристан предприемат всякакви мерки за своята сигурност. Само тук спим и от най високо военно равнище ни говорят как ... "не трябва да  сме толкова чувствителни когато някой говори за нас " по повод исканията на Лавров към НАТО.

Изцяло сме пак в позиция "те ни плюят то си мисли че вали" ....

преди 14 минути, miro20 написа:

Какво е агресивното че Байдън предупредил и призовал съгражданите си да се изтеглят от Украйна ? Агресия ? Моля ти се... :giggle1:

Всъщност, сегашната ситуация трябваше да се слчуи 2014 г.

Когато съм сигурен, хамериканците и всички други  разузнавания са виждали и преместването на военни, и подготовка за инвазия и превземане на Крим , и какво ли не.

Но си траяха.

Сега се повтаря подобна ситуация, с тази разлика че света се усети и реши да бие аларма малко по отрано.

Публично.

Затова и всички съседи на Путлеристан предприемат всякакви мерки за своята сигурност. Само тук спим и от най високо военно равнище ни говорят как ... "не трябва да  сме толкова чувствителни когато някой говори за нас " по повод исканията на Лавров към НАТО.

Изцяло сме пак в позиция "те ни плюят то си мисли че вали" ....

Сериозно ли?
Ти новини гледаш ли?
Кравите постоянно наливат масло в огъня, защо имало войски, инвазия щяло да има, такъв риск, онакъв риск, войници ми пращат, самолети, работи, оня дъртия даже и дата взел че турил преди няколко часа.
От какъв зор?
И какво превземане на Крим? Там беше проведен референдум и хората си казаха че искат да са с Русия.
В интерес на истината повечето така наречени украинци си казват че предпочитат Русия, обаче подобно на нашите мАкедонци политката дрънка друго.

преди 2 минути, Bubbles написа:

И какво превземане на Крим? Там беше проведен референдум и хората си казаха че искат да са с Русия.

Нямам повече въпроси към теб :getout:

преди 1 минута, miro20 написа:

Нямам повече въпроси към теб :getout:

Нямаш, разбира се. Руската посланичка пак обясни, че маневрите се извършват на руска територия, при това- на 150 км. от границата. И в западния военен окръг. Така, както са се извършвали и миналата, и по- миналата години. Не ти изнася да попиташ, чий го търсят янките и британците, и всички други, там- на границата на Русия с Украйна?. Да позная ли- Украйна ги била повикала, щото от месеци янките й внушават, как Русия ще я нападне!? И най- смешното, което не смееш да попиташ- как е правилно да натискат Русия, че Крим бил Украински, а не е правилно желанието на жителите му, изразено чрез референдум, че искат да са си в родината?

току-що, absurt написа:

Нямаш, разбира се

Репликата бе за Крим и учудването на някои "какво превземане на Крим" :giggle1:

А е смешно защото има поне няколко теми за рашистката инвазия в Крим и малка част от Донбас.

А и не гледайте мен, гледайте пропагандния руски филм  "пътя към родината" , където не аз, а Путя описва поминутно операцията по превземането на Крим :)

Очевидно някои дори руската пропаганда и военни хвалби не са гледали :) 

преди 1 минута, absurt написа:

Руската посланичка пак обясни, че маневрите се извършват на руска територия, при това- на 150 км. от границата. И в западния военен окръг. Така, както са се извършвали и миналата, и по- миналата години.

Първо - никога до сега не е имало толкова мащабно преместване и концентриране на войски по границата.

Второ .. Една дреболия... не ти ли прави впечатление че повечето посланници говорят български , дори и хамериканката. Пък май само рускинята надменно дава интервюта само на руски :)  А уж сме толкова близки ... :)

преди 17 минути, absurt написа:

И най- смешното, което не смееш да попиташ- как е правилно да натискат Русия, че Крим бил Украински, а не е правилно желанието на жителите му, изразено чрез референдум, че искат да са си в родината?

Защото референдуми не се правят така. Нито е имало каквито и да е проблеми на руснаци в Украйна преди военната путинска инвазия.

Писано е и дискутирано многократно, не знам защо трябва на всеки невежа да повтарям отново.

преди 17 минути, absurt написа:

Руската посланичка пак обясни, че маневрите се извършват на руска територия, при това- на 150 км. от границата. И в западния военен окръг.

:lol6::lol6::lol6:

преди 7 минути, miro20 написа:

Първо - никога до сега не е имало толкова мащабно преместване и концентриране на войски по границата.

Едно време началниците на чугунените глави ги облъчваха как соца се развивал а капитализма пропадал. След това началниците им дет ги облъчваха сами си погребаха соца. Сега е същото пак ги хванаха за канарчета.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.