Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

Няма нужда от коментар

• Отговори 3k
  • Прегледи 125k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

Руският президент Владимир Путин издаде укази, разпореждащи на министерството на отбраната да изпрати руски миротворци в двата отцепили се региона в Източна Украйна, след като взе решение за признаване на тяхната независимост, предаде Ройтерс.

Осем години чакаха тези в Киев да приложат решението за автономия, а те не искаха. Повече дали ще има ненужни преговори в Минск?  Руски миротворци при руско население - дори много дълго изчакаха. Търпението на руснаците е пословично.

мдаааа... опасенията ми май ще се окажат верни.

Рашистите ще искат да "освобождават" целите лугански и донецки републики в областните им граници.

https://www.clubz.bg/124491-kremal_chasti_ot_donetsk_i_lugansk_sa_pod_kontrola_na_ukrayna?fbclid=IwAR05YHheVdF840egd27cvVdOKfYVH9Y1wSFoYCpWQoeKRAZwDNQOcnUT2jI

2/3-ти в момента са украински.

Тия идиоти ще подпалят и избият и останалите невинни хора до които се докопат.

преди 3 часа, miro20 написа:

мдаааа... опасенията ми май ще се окажат верни.

Рашистите ще искат да "освобождават" целите лугански и донецки републики в областните им граници.

https://www.clubz.bg/124491-kremal_chasti_ot_donetsk_i_lugansk_sa_pod_kontrola_na_ukrayna?fbclid=IwAR05YHheVdF840egd27cvVdOKfYVH9Y1wSFoYCpWQoeKRAZwDNQOcnUT2jI

2/3-ти в момента са украински.

Тия идиоти ще подпалят и избият и останалите невинни хора до които се докопат.

Защо руснаците в Донбас да нямат право на самоопределяне като албанците в Косово?  Все още е възможно дипломацията да преговаря за автономия на рускоезичните райони в Украйна.   В Киев си вкарват автогол с нежеланието за автономия!   Накрая рискуват да им отрежат изцяло достъпа до Черно море.

по същата причина по която сърбите не признаха Косово, руснаците Чечения, и т.н. Цяла Европа е толкова много омешана че ако всеки почне да се самоопределя ще се трепем 20 години и пак ще останем на същия хал.

преди 6 минути, BANKATA написа:

по същата причина по която сърбите не признаха Косово, руснаците Чечения, и т.н. Цяла Европа е толкова много омешана че ако всеки почне да се самоопределя ще се трепем 20 години и пак ще останем на същия хал.

В Украйна иде реч за около 15 милиона ентически руснаци.   Уместно е сравнение единствено с кюрдите, които са над 30 милиона души.  На Ердоган с право му прилошава от подобни теми.

преди 22 минути, BANKATA написа:

Да, ама не става и избирателно- на тия ще им уважим желанието и ще им разрешим, а на тия- не. Да не говорим, че никой няма право да се меси във вътрешните работи на която и да било, страна.Когато няма единни критерии, така се получава и не виждам защо трябва да има изненадани, че разместванията продължават. Толкова милиона руснаци не може да бъдат пренебрегнати и направени насила украинци. Никой не бяга от хубавото, та и те не биха искали да са към Русия, ако украинците ги припознаваха като свои. И не е нужно човек да бъде "фил" или "фоб", за да схване по принцип нещата, както и да се постави на мястото на тези, местени като пионки по нечия дъска.

преди 3 часа, attj написа:

Защо руснаците в Донбас да нямат право на самоопределяне като албанците в Косово?  Все още е възможно дипломацията да преговаря за автономия на рускоезичните райони в Украйна.   В Киев си вкарват автогол с нежеланието за автономия!   Накрая рискуват да им отрежат изцяло достъпа до Черно море.

Пак бъркаш понятията. Никой не име нарушавал правата за самоопределение и автономия.

Така и не разбрахте че когато се сменя правителство и/или президент, това не дава право на всеки който не ги харесва новите, да казва - искам да се отцепя щото новите не ми харесват.

Украйна избра евроинтеграция и броба ск орупцията и реформи. Това защо да е проблем ? Кой смеси това с етнически конфликт   - точно така - единствено и само руската пропаганда. С измислиците си и фейковете за разпънати руски момченца на площади.

Второ - а кой иска автономия бре ? :)  Както съм ти обяснявал, а и то е очевидно, Крим имаше много по голяма свобода и автономия при украинското урпавление.

И собствен бюджет, и собственпарламент, и собствено управление ! и различни етнически свободни медии .

Сега нищо това го няма !

Сега са просто придатък към Южня федерален окръг.

с ЛДНР нещата са същите. Каква автономия , като единственото което ще се случи - това е присъединяване към Ростовска област. Никаква независимост, никаква автономия !

Ако наистина хората искат някаква самостоятелност от украинската власт която не им харесва, няма проблем - отдавна украинците се съгласиха и се правеха законови постъпки за тяхната самостоятелност и самоопределение. И собствено ръководство, квота на  проруски партии и какво ли не.

Сега както вървят нещата,всичко отива по кримски сценарий.

Със сегашното признание от Путя, нищо реално не се променя. ЛДНР от 2014 г са под пряко руско ръководство. Сега просто се узакони това /не и пред света де/

Както от 2014 г нямат никаква свобода, така и в бъдеще ЛДНР няма да имат абсолютно никаква  независимост или автономия.

Защо жонглирате с тези думички , аз идея си нямам, но е смехория :) 

Нито в Крим , нито в ЛДНР има или ще има самостоятелност,  автономия от централната власт и свобода на хората , каквато са имали при Укайна !

преди 2 часа, absurt написа:

Толкова милиона руснаци не може да бъдат пренебрегнати и направени насила украинци.

Айде пак стари фейкове. Кой е искал насила да ги прави украинци бре  ??

То бива пропаганда и лъжи, ама твоето минава всякакви граници.

преди 7 часа, miro20 написа:

Пак бъркаш понятията. Никой не име нарушавал правата за самоопределение и автономия.

Нито в Крим , нито в ЛДНР има или ще има самостоятелност,  автономия от централната власт и свобода на хората , каквато са имали при Укайна !

Според мен тези в Киев бъркат понятията -вече изтекоха 4 дни от руския ултиматум за широка автономия   https://bultimes.bg/putin-otpravi-ultimatum-kam-ukrajna-za-predostavyane-na-shiroka-avtonomiya-na-doneczk-i-lugansk/ 

Отменени срещи с Лавров. То наистина няма смисъл.

https://edition.cnn.com/2022/02/22/politics/blinken-cancels-lavrov-meeting/index.html

преди 25 минути, badr написа:

Поздрави за всички, които пишат по темата, с най-актуалния хит

Парадокса е че сега мотото е същото - борба с фашистите, но реално именно Путлерленд се е превърнала във фашистка държава.

https://www.9111.ru/questions/777777777733130/

Признаки фашизма в политической системе России . Судите сами ...

преди 9 часа, miro20 написа:

Така и не разбрахте че когато се сменя правителство и/или президент, това не дава право на всеки който не ги харесва новите, да казва - искам да се отцепя щото новите не ми харесват.

Украйна избра евроинтеграция и броба ск орупцията и реформи. Това защо да е проблем ? Кой смеси това с етнически конфликт   - точно така - единствено и само руската пропаганда. С измислиците си и фейковете за разпънати руски момченца на площади.

Второ - а кой иска автономия бре ? :)  Както съм ти обяснявал, а и то е очевидно, Крим имаше много по голяма свобода и автономия при украинското урпавление.

И собствен бюджет, и собственпарламент, и собствено управление ! и различни етнически свободни медии .

Сега нищо това го няма !

Сега са просто придатък към Южня федерален окръг.

с ЛДНР нещата са същите. Каква автономия , като единственото което ще се случи - това е присъединяване към Ростовска област. Никаква независимост, никаква автономия !

Ако наистина хората искат някаква самостоятелност от украинската власт която не им харесва, няма проблем - отдавна украинците се съгласиха и се правеха законови постъпки за тяхната самостоятелност и самоопределение. И собствено ръководство, квота на  проруски партии и какво ли не.

Сега както вървят нещата,всичко отива по кримски сценарий.

Със сегашното признание от Путя, нищо реално не се променя. ЛДНР от 2014 г са под пряко руско ръководство. Сега просто се узакони това /не и пред света де/

Както от 2014 г нямат никаква свобода, така и в бъдеще ЛДНР няма да имат абсолютно никаква  независимост или автономия.

Защо жонглирате с тези думички , аз идея си нямам, но е смехория :) 

Айде пак стари фейкове. Кой е искал насила да ги прави украинци бре  ??

То бива пропаганда и лъжи, ама твоето минава всякакви граници.

Смешен ставаш ти с агресивното си държание и както винаги- размахал пръст като последна инстанция.  Явно, за разлика от нормалните хора, на теб ти е хубаво, когато ти е зле. Избираш по- гадното, затова не можеш да схванеш, че никой не бяга от хубавото. И когато милиони руснаци казват кое "хубаво" избират, хора като теб, но за съжаление, с повече възможности, им заповядат да вярват, че като украинци ще са най- свободни, ще цъфнат и вържат. то, бива наглост, ама толкова в 21- ви век, не бива.

Що се отнася до опорките и фейковете- аз говоря от името на близките ми- руснаци. Ти от чие име говориш и с какво право? А, да, от името на всички- и руснаци, и украинци, но най-вече, от името на янките, говориш. И разбира се, който защити правото на руснаците да решат да не бъдат украинци, пропагандира и лъже. Ми, жалка работа......

Миро вече 8 години се държи като заблуден бандеровец.   Навярно и той лично не знае защо го прави.  Ако обаче го докопа Маруся от Донецк -здраво ще го шамари... И не само това.  Та той цинично отрича дори убийствата в профсъюзния дом в Одеса.  Фрапиращ случай на националистичен тероризъм. Сега от тези в Киев зависи докъде ще стигнат руските миротворци.  Широката автономия отдавна е обещана на руснаците в източна Украйна.   Путин нищо ново не иска.

преди 42 минути, absurt написа:

Явно, за разлика от нормалните хора, на теб ти е хубаво, когато ти е зле. Избираш по- гадното, затова не можеш да схванеш, че никой не бяга от хубавото. И когато милиони руснаци казват кое "хубаво" избират, хора като теб, но за съжаление, с повече възможности, им заповядат да вярват, че като украинци ще са най- свободни, ще цъфнат и вържат. то, бива наглост, ама толкова в 21- ви век, не бива.

аха.. а ти знаеш че руското е по хубаво. Безправието, репресиите, мачкане на инакомислието , забрана на протести , липса на опозиция, една /партийна диктаторска/ гледна точка, покорни партийни диктаторски медии , уравниловка с малки заплати и нисък стандарт , няколко милиардера да крадат милиарди, доктао 99% от хората са с почти като нашите, че и по ниски доходи ?

Това ли е "хубавото" ? 

А това което искаха наМайдана и постигнаха украинците - стремежа на хората към демокрация, към реформи, към евроинтеграция, към по добра военна и вътрешна и външна защита , защита на родината си и териториална цялост,  по високи доходи, нормални европейски стандарти са.... лошото ?

:) 

Не драга, сама си знаеш и се виждаш че си изключително пристрастна към рашистката пропаганда и затова прокламираш само техните фанатизирани фашистки теории .

Наглостта е изцяло от тоя страна  да казваш на очевидно черни неща и фашистки рашистки политики колко са "бели" .

На руснаците никой не им пречи на избора. Но пак ти казвам.. не може някой да каже :

- Щом свалихте Боко тиквата , щом ДПс не е на власт, хората от Къджали имат право да не живеят повече в тази държава, но не да си ходят в Турция което никой никога не им е забранявал, а да си отцепят територийката и кърджалийски окръг, защото освен това бъгларите разпъват  турчета на площада.А Турция, която подклажда тези изказвания, да праща високотрениран "маскиран необозначен тежовъоръжен аскер с полумесеци" да превзема РПУ-то в Кърджали и околните селца. И да представя това като "местна самооборона" .

После  когато българската армия се опита да си върне властта и да възстанови границата с Турция , да вкараш още танкове и вече кадрови турски военни с последен модел въоръжение, и да ги представиш като ... самоорганизирани "доброволци" с които държавата Турция няма нищо общо, "тяхгиняматам".

Да отблъснеш българската армия и да я представиш като фашисти пратени да избиват етнически турци които не искат да живеят в България, и не им дават автономия.

Усещаш ли колко абсурден е този пример ?

Е, точно това стана и става в Украйна, в окуприаната част на Донбас.Ето точно този абсурд защитаваш ти и рашистките ти фашизирани приятели/роднини  и пропаганда.

:hush:

преди 57 минути, absurt написа:

Що се отнася до опорките и фейковете- аз говоря от името на близките ми- руснаци. Ти от чие име говориш и с какво право? А, да, от името на всички- и руснаци, и украинци, но най-вече, от името на янките, говориш. И разбира се, който защити правото на руснаците да решат да не бъдат украинци, пропагандира и лъже. Ми, жалка работа......

Колко стандартно.. пак янки, пак руснаците някой ги карал да бъдат украинци... бла бла бла..

Ето това е класическа промита фейк пропаганда, на която си жертва.

• Автор
преди 1 час, badr написа:

Поздрави за всички, които пишат по темата, с най-актуалния хит

Прекрасна песен, но тази страна за жалост отдаван не съществува. Сегашната ситуация между Русия и Украйна се олицетворява по-скоро с пасните на Олег Газманов "Есаул" и "Новая заря".

"Есаул, есаул, что ж ты бросил коня(Украйна), пристрелить не поднялась рука.
Есаул, есаул, ты оставил страну и твой конь под седлом чужака(САЩ).
"

А тук е обяснена добре и просто, защо Русия не може да си върне коня: 

Мен ми е ясно какво говорят тези които са под военния руски ботуш.

Поинтересува ли се какво мислят руснаците на неокупираната от рашистите, 2/3 територия на Донбас ?

А останалите из цяла Украйна ?

Парадокса е че именно те живеят много по демократично и свободно дори от руснаците в самата РФ. :hush:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.