Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

преди 39 минути, miro20 написа:

:giggle1:

Нямам повече въпроси към теб :getout:

Кога ще разбереш -рускоезичните райони или са автономни или излизат извън бандеровка Украйна.  Вече 8 години е някакво странно лошо състояние -нормално е в Киев най-после да  решат.  Уж обещаха в Минск.

• Отговори 3k
  • Прегледи 125k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

преди 22 минути, attj написа:

Кога ще разбереш -рускоезичните райони или са автономни или излизат извън бандеровка Украйна. 

Защо му сипвате на тролопитека? 

преди 1 час, miro20 написа:

Защото референдуми не се правят така. Нито е имало каквито и да е проблеми на руснаци в Украйна преди военната путинска инвазия.

Писано е и дискутирано многократно, не знам защо трябва на всеки невежа да повтарям отново.

И кой си ти, че да решаваш как се правят референдуми в чужда държава? И кой си ти, че да твърдиш от името на руснаците там, че не били имали никакви проблеми? Не се ли усещаш колко парадоксално звучиш? Вярваш си в нещо и тропаш с краче, че е единственото истинско и вярно. Че и определяш другите за невежи, защото не ти пеят в хора. Колко пъти да ти напиша, че никой не ти иска "копи-пейст" обясненията, защото с латерна не се води диалог.

Бандеровците с Украйна  могат да са в НАТО и в ЕС - само без Крим и без Черноморските райони с рускоезично население в Югоизточна Украйна.   Следваше досега те в Киев да са премислили.  Стига са плакали за още пари и помощи от Европа и от САЩ!  Дори те едва ли желаят полу насила да им бъдат доведени  в ЕС около 15 милиона украински руснаци.   И точно за какво ни са тези хора насила в НАТО!?    

• Автор

Цяла Украйна е рускоезична, та даже тези дето се определят за истински украинци и служат на страната си масово перат на руски до днес. Последно гледах кадри на полицаите задържали украинския войник, който разстреля много от колегите си, разпитваха го на чист руски език:

Преди промените имах възможност да пътувам до Одеса, и тогава всички масово си говореха руски. Този украински национализъм започнаха да го налагат след преврата. Беларус и Украйна са си руски земи населени предимно с етнически руснаци. Самите военнослужещи верни на режима в Киев знаят добре и не се свенят да го споделят пред чуждите медии, че голяма част от населението на Украйна приема руснаците за братя:

Да подчертая, че интервюто е от преди няколко месеца. 

преди 3 часа, absurt написа:

И кой си ти, че да решаваш как се правят референдуми в чужда държава? И кой си ти, че да твърдиш от името на руснаците там, че не били имали никакви проблеми? Не се ли усещаш колко парадоксално звучиш? Вярваш си в нещо и тропаш с краче, че е единственото истинско и вярно. Че и определяш другите за невежи, защото не ти пеят в хора. Колко пъти да ти напиша, че никой не ти иска "копи-пейст" обясненията, защото с латерна не се води диалог.

Не аз, цивилизования свят казва това .

:hush:

Утре ще ревете за референдум в Кърджали и как трябва да имат автономия, ще приветствате маскиран тежковъоръжен аскер вкаран от Турция , да разстрелва българи и да отцепва "автономни републики".

Пак ти казвам - по никакви закони , нито международни, нито руски, референдума няма как да е валиден и законен. Особено след военната окупация от Путя.

Най важното е че и по руските закони е невалиден. Всеки път ще ви напомням , че според приетите закони на руската  федерация, референдуми касаещи  промяна на статута на федерацията /отделяне или присъединяване/ са забранени.

:hush:

И последно да ти отговоря с твоите думи :

Не се ли усещаш колко парадоксално звучиш? Вярваш си в нещо и тропаш с краче, че е единственото истинско и вярно. Че и определяш другите за невежи, защото не ти пеят в хора. Колко пъти да ти напиша, че никой не ти иска "копи-пейст" обясненията, защото с латерна не се води диалог.

Сама не се усещаш че латерната с личните офтопици и нападки си ти , дето вместо  да плямпаш Мио такъв Миро онакъв, вземи е научи да отговаряш с аргументи и само по темата.

Пробвай следващия път да отговориш с цитат и кое от казаното от мен не е вярно и защо. Така се води диалог, а не с латерна  която само повтаря "Миро за какъв се мислиш че отговаряш"  :giggle1:

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

И на децата е ясно че "американската/западна/  истерия и заплаха" е всъщност опит за предотвратяване на конфликт.

Оповестяване на конкретна дата /16-ти/ означава че Путя точно пък никога няма да нападне на тази дата.

За мен обяснението е че Байдън намеква че знае /разузнаването/ много повече отколкото Путя предполага.

Публичното говорене е просто валс който разиграват геополитически. И много често нещата са много различни на тайния фронт.

Малко от мрежата :

На фронтовата линия с рашистките наемници "огъня" се поддържа периодически, като продължават провокациите и  обстрелите

За минувшие сутки российские наемники на Донбассе четыре раза нарушили режим тишины

Предупреждение и от икономистите и експертите :

Вторжение в Украину и санкции Запада неминуемо принесут России девальвацию рубля, обвал рынков и удар по благосостоянию граждан, единодушны экономисты.

От много време казвам колко фашизирани украинци има. Ето едно по-подробно обяснение:

https://blitz.bg/analizi-i-komentari/kak-da-se-podmeni-istoriyata-na-ukrayna-s-istoriya-na-banda-lakei-na-khitler_news860231.html

преди 20 часа, absurt написа:

А, сега де!?

273886581_4839130789497897_1483543806964

Да да... и такива има.

Защо ли не слагаш източник и какво е точно това ?

Да ти помогна ли :

"Наташа ни извика.. " :giggle1:

преди 21 часа, JKirilov написа:

От много време казвам колко фашизирани украинци има. Ето едно по-подробно обяснение:

https://blitz.bg/analizi-i-komentari/kak-da-se-podmeni-istoriyata-na-ukrayna-s-istoriya-na-banda-lakei-na-khitler_news860231.html

Лека полека рашистката пропаганда ще изкара че украинците ще се награждават с георгиевска лентичка.

Знаеш ли историята на този символ ? А кой е Власов ? :giggle1:

Как видим официальный стандарт георгиевской ленты по цветовой гамме и расположению полос, принятый сейчас в России, основывается именно на варианте ленты времен царизма и армии РОА Власова, а не видоизменном варианте ленты советстких наград.

От последните новини, Путя клекнал най сетне и почнал да изтегля войските

преди 22 минути, miro20 написа:

От последните новини, Путя клекнал най сетне и почнал да изтегля войските

Хи,хи! Путин колко месеца вече, говори едно и също- няма да напада Украйна, а прави учения на собствената си земя, че и на 150 км. от границите си? Ама, твоите "достоверни източници", ежеминутно нагнетяваха страха, че всеки момент руснаците ще нападнат. То, бива циркове, ама да адмирираш поредното Байдъново осиране и да извъртиш фактите на 180 градуса, се иска голям тепегьозлък.

Наистина не разбирам екзалтираните ти антиамерикански фобии.

Захарова например, говори почти с твоите думи, как те са победили "пропагандната американска война" :giggle1:

А това което виждам извън патосното ви истерично говорене е... че след няколко разговора на Байдън, след ултиматума на Зеленски за разговори до 48 часа с джуджето, последния клекна и даде заден ход .

:)

Това е .

Та.. като видна русофилка дето бкел руски не знае, едва ли разбираш какво цитирах в туита по горе, но хората изказват известни съмнения дали покрай "голямото" няма да "забравят" определено количество войски в региона.

Както вече се е случвало преди.

Та, лично аз подозирам че покрай прикритието на това голямо дрънкане на оръжие, путинистите /службите/ са прикрили провеждането на  определени задачи ... престои да видим .

преди 2 часа, miro20 написа:

Наистина не разбирам екзалтираните ти антиамерикански фобии.

Захарова например, говори почти с твоите думи, как те са победили "пропагандната американска война" :giggle1:

А това което виждам извън патосното ви истерично говорене е... че след няколко разговора на Байдън, след ултиматума на Зеленски за разговори до 48 часа с джуджето, последния клекна и даде заден ход .

:)

Това е .

Та.. като видна русофилка дето бкел руски не знае, едва ли разбираш какво цитирах в туита по горе, но хората изказват известни съмнения дали покрай "голямото" няма да "забравят" определено количество войски в региона.

Както вече се е случвало преди.

Та, лично аз подозирам че покрай прикритието на това голямо дрънкане на оръжие, путинистите /службите/ са прикрили провеждането на  определени задачи ... престои да видим .

Знаеш ли, че наистина си безкрайно досадна и ограничена личност? Да, такъв си. Демонстрираш непрекъснато как знаеш руски, защото някога си бил дървосекач там. И се изживяваш като познавач на руската действителност, руския народ и Путин, пак на база дървосекаческото ти минало там. Е, за разлика от теб, има хора, които са учили езика от малки още, а после са се сродили с руснаци и са продължили да го упражняват. За себе си говоря- веднъж ти обясних, че познанията ми и по езика, и по "руската душа", са доста по- дълговечни и сериозни от твоите. Ама, не вдяваш, бе. Мразиш всичко руско, щото явно, не си се разделил със страната приятелски. Кой, как и защо те е изритал и наритал, не ме интересува, ама не спря да се пъчиш и да се биеш в гърдите какъв познавач си и как си последната инстанция. 

ПП. Много добре разбрах написаното, което постна. Което не означава, че съм длъжна да приема твърденията им, както и твоите запенени такива, за кристална и необорима истина. Само че, на теб няма как да ти  се обясни, че някой може да не е на твоето мнение и пак да контактувате интелигентно. Прочети си поста пак и внимателно, преди да ревнеш, че те нападам лично, а не по темата.

преди 3 часа, absurt написа:

Хи,хи! Путин колко месеца вече, говори едно и също- няма да напада Украйна, а прави учения на собствената си земя, че и на 150 км. от границите си? Ама, твоите "достоверни източници", ежеминутно нагнетяваха страха, че всеки момент руснаците ще нападнат. То, бива циркове, ама да адмирираш поредното Байдъново осиране и да извъртиш фактите на 180 градуса, се иска голям тепегьозлък.

Ами тия  оръжия трябва се продават та затва беше цялата патаклама край Украйна е има и друго за което си траят и двете страни

преди 8 часа, absurt написа:

Знаеш ли, че наистина си безкрайно досадна и ограничена личност? Да, такъв си. Демонстрираш непрекъснато как знаеш руски, защото някога си бил дървосекач там. И се изживяваш като познавач на руската действителност, руския народ и Путин, пак на база дървосекаческото ти минало там. Е, за разлика от теб, има хора, които са учили езика от малки още, а после са се сродили с руснаци и са продължили да го упражняват. За себе си говоря- веднъж ти обясних, че познанията ми и по езика, и по "руската душа", са доста по- дълговечни и сериозни от твоите. Ама, не вдяваш, бе. Мразиш всичко руско, щото явно, не си се разделил със страната приятелски. Кой, как и защо те е изритал и наритал, не ме интересува, ама не спря да се пъчиш и да се биеш в гърдите какъв познавач си и как си последната инстанция. 

ПП. Много добре разбрах написаното, което постна. Което не означава, че съм длъжна да приема твърденията им, както и твоите запенени такива, за кристална и необорима истина. Само че, на теб няма как да ти  се обясни, че някой може да не е на твоето мнение и пак да контактувате интелигентно. Прочети си поста пак и внимателно, преди да ревнеш, че те нападам лично, а не по темата.

Драга ми путинистке, виждам че те клати руски гржданин, в което няма абсолютно нищо лошо, но идея си нямам защо реши че някой "ме е изритал" . Или че "мразя" . Нито съм бил дървосекач, въпреки че и в това няма нищо лошо като всяка една добре платена професия.

Идея си нямам и как реши че твоите познания за "руската душа" са по големи от моите. Колко руски стихотворения знаеш наизуст, колко руска литература си прочела ?

С гугъл транслейт ли ?  От това което демонстрираш тук виждам че абсолютно нищо руско което цитирам можеш да прочетеш адекватно .

Колко си живяла в Русия , къде и как ? Мога да ти разказвам с дни като Шехерезада за моите впечатления, и ти ще ме гледаш със зяпнала уста.

За какво говорим тогава ?

Ще те разочаровам, но от Русия имам изключително приятни и само хубави спомени . Това няма нищо общо с режима на Путя който той наложи.

Аз съм бил и преди него в Русия, и в началото на неговото издигане, и много добре знам за какво става въпрос.

Нямаш си на идея с колко и какви народности и състуденти имах щастието да общувам. Не само руснаци. За което съм също много благодарен на съдбата.

Така че, не знам откъде е твоето непокрито самочувствие, но от теб виждам само някакви соц илюзии и пропаганда, нямащи нищо общо с реалния живот и впечатления от Русия.

И последно което пак ще ти напомня...  Темата не  е за мен, нито всеки път да "ме оценяваш" в стил Миро такъв Миро онакъв.

Аз не те питам, и въобще не ме интересува кой руснак те клати  и те лъже за руската действителност.

Така че, пак ти напомням - абстрахирай се кой съм аз и не ме коментирай извън това което казвам . Ако имаш с какво да ме обориш ПО ТЕМАТА - заповядай.

Ако не - знаеш си мястото в ъгъла. :hit:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.