Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Русия и Украйна на крачка от мащабен военен конфликт. Кому е нужно и защо?

Featured Replies

преди 11 минути, АСПЕКТ написа:

Едно и също е. Нали затова се казва националСОЦИАЛИЗЪМ.

Е тъй де. Затова казах че има само лееееееки нюанси.

Ето едно сравнение и на системите и в частност и на самите Хитлер и Сталин  :

Цитат

У Гитлера красный флаг. И у Сталина красный флаг.

Гитлер правил от имени рабочего класса, партия Гитлера называлась рабочей. Сталин тоже правил от имени рабочего класса, его система власти официально именовалась диктатурой пролетариата.

Гитлер уничтожил в Герамании демократию. И Сталин ликвидировал демократию в СССР.

Гитлер строил социализм. И Сталин строил социализм.

Гитлер считал свой путь к социализму единственно верным, а все остальные пути извращением. И Сталин считал свой путь к социализму единственно верным, а все остальные пути отклонением от генеральной линии.

Соратников по партии, которые отклонялись от правильного пути, таких как Рем и его окружение, Гитлер беспощадно уничтожал. Сталин тоже беспощадно уничтожал всех, кто отклонялся от правильного пути.

У Гитлера четырехлетний план. У Сталина - пятилетка.

У Гитлера были запрещены все партии, кроме правящей. И у Сталина были запрещены все партии, кроме правящей.

У Гитлера партия стояла над государством, страной управляли партийные вожди. И у Сталина партия стояла над государством, страной управляли партийные вожди.

У Гитлера съезды партии были превращены в грандиозные представления.И у Сталина - тоже.

Главные праздники в империи Сталина 1 мая, 7-8 ноября. В империи Гитлера - 1 мая, 8-9 ноября.

У Гитлера был Гитлерюгенд, молодые гитлеровцы. У Сталина комсомол - молодые сталинцы.

Сталина официально называли вождем, а Гитлера - фюрером. Но в переводе - это одно и то же.

Гитлер любил грандиозные сооружения. Он заложил в Берлине самое большое здание мира - Дом собраний. Купол здания - 250 метров в диаметре. Главный зал должен был вмещать 150-180 тысяч человек. И Сталин любил грандиозные сооружения. Он заложил в Москве самое большое здание мира - Дворец Советов. Главный зал у Сталина был меньше, зато все сооружение было гораздо выше: здание высотой 400 метров было как бы постаментом, а на нем должна была возвышаться стометровая статуя Ленина. Работа над проектами Дома собраний в Берлине и Дворца Советов в Москве велась одновременно.

Гитлер планировал снести Берлин и на его месте построить новый город из циклопических сооружений. Сталин планировал снести Москву и на ее месте построить новый город из циклопических сооружений.

Для Германии Гитлер был человеком со стороны. Он родился в Австрии и почти до самого момента прихода к власти не обладал германским гражданством. Сталин для России был человеком со стороны. Он не был ни русским, ни даже славянином.

Иногда, очень редко, Сталин приглашал иностранных гостей в свою кремлевскую квартиру, и те были потрясены скромностью обстановки: простой стол, шкаф, железная кровать, солдатское одеяло. Гитлер приказал поместить в прессе фотографию своего жилища. Мир был потрясен скромностью обстановки: простой стол, шкаф, железная кровать, солдатское одеяло. Только у Сталина на сером одеяле черные полосочки, а у Гитлера - белые.

Между тем, в уединенных местах среди сказочной природы Сталин возводил весьма уютные и хорошо защищенные резиденции-крепости, которые никак не напоминали келью отшельника. И Гитлер в уединенных местах среди сказочной природы возводил неприступные резиденции-крепости, не жалел на них ни гранита, ни мрамора. Эти резиденции никак не напоминали келью отшельника.

Любимая женщина Гитлера, Гели Раубал, была на 19 лет моложе его. Любимая женщина Сталина, Надежда Аллилуева, была на 22 года моложе его. Гели Раубал покончила жизнь самоубийством. Надежда Аллилуева - тоже. Гели Раубал застрелилась из гитлеровского пистолета. Надежда Аллилуева - из сталинского. Обстоятельства смерти Гели Раубал загадочны. Существует версия, что ее убил Гитлер. Обстоятельства смерти Надежды Аллилуевой загадочны. Существует версия, что ее убил Сталин.

Гитлер говорил одно, а делал другое. Как и Сталин. Гитлер начал свое правление под лозунгом «Германия хочет мира». Затем он захватил половину Европы. Сталин боролся за «коллективную безопасность» в Европе, не жалел на это ни сил, ни средств. После этого он подчинил половину Европы.

У Гитлера Гестапо. У Сталина - НКВД.

У Гитлера Освенцим, Бухенвальд, Дахау. У Сталина - ГУЛАГ.

У Гитлера Бабий Яр. У Сталина - Катынь.

Гитлер истреблял людей миллионами. И Сталин миллионами.

Гитлер не обвешивал себя орденами, и Сталин не обвешивал.

Гитлер ходил в полувоенной форме без знаков различия. И Сталин - в полувоенной форме без знаков различия. (Позднее Сталина все же потянуло на воинские звания, маршальские лампасы и золотые эполеты. Но он присвоил себе звание маршала лишь в 1943 году, после победы под Сталинградом, когда стало окончательно ясно, что Гитлер войну проиграл. В момент присвоения звания маршала Сталину было 63 года. Маршальскую форму он одел впервые во время Тегеранской конференции, когда встречался с Рузвельтом и Черчиллем. Впрочем, в данном вопросе сравнивать Гитлера и Сталина некорректно просто потому, что Гитлер не дожил ни до такого возраста, ни до таких встреч, ни до таких побед.)

Сталин без бороды, но со знаменитыми усами. И Гитлер без бороды, но со знаменитыми усами. Но вот форма усов существенно различалась.

83611838_2447247_st_hi.jpg

Приведенный список Виктора Суворова дополнил писатель Александр Никонов.

И Сталин, и Гитлер любили совершенно одинаковое искусство - крепких теток, плакатных физкультурников. В общем, здоровый реализм. И никакого чтоб упадничества! Искусство должно воспитывать массы.

Гитлер, как известно, был художником. Но и Сталин неплохо рисовал. Портрет Шота Руставели, нарисованный им еще в духовной семинарии, поразил соучеников мастерством исполнения.

Сталин поддерживал лысенковщину и громил генетику. И Гитлер обожал лженауку: теория полой Земли и герберовская теория вечного льда являлись краеугольными камнями в фундаменте его мировоззрения.

Сталин считал, что не может быть науки вне политики, что есть науки, находящиеся в русле марксизма, а есть науки империалистические, отвлекающие пролетариат от классовой борьбы. И Гитлер полагал, что бывают науки «неправильные», разлагающие нацию...

Гитлер в военном деле придерживался наступательной тактики. И Сталин наступательной.

Гитлер считал свою нацию самой лучшей. И Сталин называл русский народ «основной национальностью мира».

Сталин, выступая весной 1941 года перед выпускниками военных академий, сказал, что им нужно быть готовым к любым неожиданностям - вождь имел в виду, что сегодняшний союзник, с которым подписан пакт о дружбе, может внезапно стать врагом. И Гитлер, выступая весной 1941 года с речью перед выпускниками военных училищ, сказал, что им нужно быть готовым к любым неожиданностям - фюрер имел в виду, что сегодняшний союзник, с которым подписан пакт о дружбе, может внезапно стать врагом.

В гитлеровской Германии процветало массовое доносительство - граждане стучали друг на друга в политическую полицию. И в Советском Союзе процветало массовое доносительство - граждане стучат друг на друга в политическую полицию.

Гитлер сажал в лагеря детей. И Сталин сажал детей.

Сталин считал уголовных преступников социально-близкими, в отличие от политических. И в гитлеровских лагерях мелкими начальниками над политическими заключенными - так называемыми капо - были уголовники.

• Отговори 3k
  • Прегледи 125,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Не знам дали е уместно да се разпространяват неща,които не са доказани от официални източници. Каквито и да са причините ,този човек ми направи впечатление с едни думи на достоен човек. Обръщението му

• Драга ми Ауми, това се знае. Това се опитвам по някакаъв начин да кажа и аз. Около нас  има хора поне от 12 държави. Виждам тяхната реакция. Руснаците пак  си живеят живота и пръскат хиляди. Араб

• Прекрасен ..според теб ? Посредствен е.Доколкото се знае не е успял да се реализира като художник, а днес се оспорва идентичността на повечето от картините.  Но не намирам информация да са забран

Публикувани изображения

Мащабният конфликт е налице и темата какво бъдеще има?

губернатор разговаря с войнишките майки :

Само аз ли се сещам как Путлер бе определил войските си в Крим и Донбас  ?

Това не са войници, а хора които решават разнообразни задачи, включително и във военната сфера :) :)

Защо се учудваме че сега нарича войната "специална операция"

присутствуют россияне, которые «решают определенные вопросы, в том числе и в военной сфере»

преди 3 часа, miro20 написа:

Другарки и другари, какво я дъвчете тая тема като всяко дете знае че и двете системи са строили социализма

С леки нюанси, но са едно и също.

:hush:

Ами да има ко да дъвчат иначе скука нема с кого да се закачаме, тя и кака им Кури им беше отправила един наци поздрав наскоро на другарите и другарките хехе

преди 2 часа, miro20 написа:

губернатор разговаря с войнишките майки :

Нали Путин обясняваше, че не е пратил наборни войници - тоя губернатор значи лъже. Инак поне прави впечатление, как стриктно спазват правилото, че няма война, само специална операция.

А бе, идиоти, има огромни разлики между националсоциализма и истинският социализъм.

Най - голямата разлика е, че националсоциализмът проповядва расова и верска омраза и държавата им е основана на расистките идеи.

Социалистическите страни от Източния блок НИКОГА не са били расистки и не са проповядвали антисемитизъм и омраза. Знам го, защото съм виждала и чела учебниците на сестра ми. Там никъде не пишеше за евреи, нито съм срещала глупостите като тези от книжката "Отровната гъба". Нито у нас е имало расови класификации, мерене на черепи и подобни.

Адолф Хитлер сам си признава в "Моята борба", че е откраднал червения цвят от комунистите, за да ги дразни.

Цитат

По предварительным данным, с 24 февраля от обстрелов российской армии в Украине погибли 38 детей и пострадал 71 ребенок. Об этом сообщила уполномоченная по правам человека Людмила Денисова.
Она отметила, что эти данные не окончательные, поскольку установить точную информацию о количестве убитых и раненых жителей города Мариуполя Донецкой области и города Ирпень в Киевской области пока невозможно.

Цитат

С момента вторжения российских войск на территорию Украины в стране в результате обстрелов были выведены из строя 34 больницы, заявил министр здравоохранения Виктор Ляшко

Феновете на рашистонацистите нещо да кажат ?

преди 1 час, Anneliese написа:

А бе, идиоти, има огромни разлики между националсоциализма и истинският социализъм.

Най - голямата разлика е, че националсоциализмът проповядва расова и верска омраза и държавата им е основана на расистките идеи.

Социалистическите страни от Източния блок НИКОГА не са били расистки и не са проповядвали антисемитизъм и омраза. Знам го, защото съм виждала и чела учебниците на сестра ми. Там никъде не пишеше за евреи, нито съм срещала глупостите като тези от книжката "Отровната гъба". Нито у нас е имало расови класификации, мерене на черепи и подобни.

Адолф Хитлер сам си признава в "Моята борба", че е откраднал червения цвят от комунистите, за да ги дразни.

Сталин е убил повече хора от Хитлер. Комунизмът е избил, убил и увредил повече хора, отколкото нацизма.

Идеологията е почти една и съща.

Ти да видиш ! Сърбия ?? опять нож в спину :)

И чеченската диаспора във Франция !??? Кадиров няма да им прости :)

Ей ви една статия за различните социализми https://epochtimes.bg/нацизмът-фашизмът-и-социализмът-са-пр/

преди 5 минути, miro20 написа:

Ти да видиш ! Сърбия ?? опять нож в спину 

Струва ми се, че Сърбия си изигра картите за години напред - много години. Запада отдавна вече е наясно с балканския тариклатък.

Цитат

Съвременната концепция, че социализмът е по някакъв начин отделен от нацизма и фашизма съществува благодарение на историческия ревизионизъм и изобилието от умствени гимнастики. На тях се дължи и идеята, че и двете теории нямат връзка със своя комунистически произход.

преди 18 минути, petie1 написа:

Сталин и неговия режим, колко евреи също е убил, а не само, а не говорим пък за Ленин.

https://www.dw.com/bg/как-германия-помогна-на-ленин/a-41202314

https://m.dw.com/bg/ленин-сталин-и-готвачката/a-41006191

за множествените интерпретации помага обстоятелството, че след взимането на властта Ленин прави различни идейни завои, а и изкарва последната година безмълвен в психодиспансер, за да стане още по-безмълвен като мумия.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Сталин и неговия режим, колко евреи също е убил, а не само, а не говорим пък за Ленин.

https://www.dw.com/bg/как-германия-помогна-на-ленин/a-41202314

Е тук не знам туй е територията на берковската псевдоеврейка псевдоисторичка

Аз общите неща ги забелязах много много отдавна и без някакви абсуртки и филмчета за ДГ като на принцесата

преди 5 минути, petie1 написа:

Е тук не знам туй е територията на берковската псевдоеврейка псевдоисторичка

Ох и аз не знам, какво дават по  Виасат Хистори. Някаква друга Русия, явно.

😩

272196229_1876674065857158_6693477117689

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Ох и аз не знам, какво дават по  Виасат Хистори. Някаква друга Русия, явно.

😩

272196229_1876674065857158_6693477117689

Ами общо взето само за Хитлер и нацистите дават като че ли само те са били най злите а другите са били ангелчета небесни

https://www.youtube.com/watch?v=NwCtOnPkqxM&t=1104s

Малко проруски фейкнюз и опорки, лично от Владимир Зеленский, с дата 11.10.2014 г. (скеч в Студия "Квартал 95" онлайн)
За нежелаещите да гледат видеото, по-долу давам текста на български и в оригинал - на руски.

„Здравейте, чичо Игор, леля Валя и чичо Саша !
Въпреки опасенията ви, съобщавам, че живея добре ... засега живея ...
По-нататък ще е още по-добре, защото вече 3 седмици откакто съм приет за бандеровец.
А как иначе ? Иначе у нас в Украйна кариера не можеш да направиш !
Макар, че, какво ви разказвам – вие и така всичко знаете ...
Заплатата ми е малка, но това не е главното, нали ни разрешиха да отнемаме парите и имуществото на руснаците.
А по-рано можеше и на евреите.
Но после дойде главния бендеровец – Коломойский, и забрани.
Аз, например, сега уча английски език ... за да забравя руския ...
В това ми помагат американските наемници, които при нас тук са на всяка крачка.
... а, и се ожених за втори път – за Вадик.
За нас – европейците – това е нормално !
Днес нашия президент, най-главния, който ни е, най-главния президент Барак Обама
обеща, че скоро ще влезем в НАТО ... засега, естествено, в качеството на американски „поддръжник“.(„прихвостень“ - презрително като „натегач“, „слагач“, „ибрикчия“)
Ако имате възможност, приятели, изпратете ми книгата на Хитлер „Main kampf“ ...
че при нас тук ... я разграбват ...
Случва се, сутрин, излизам на балкона, и започвам да правя упражнение, от сърцето към слънцето, ето така : (показва нацистки поздрав с дясната ръка)“
Владимир Зеленский, ефир на „Студия Квартал 95“ от 11.10.2014 г.

Евромайданът е от 21 ноември 2013 г. – до края на февруари 2014 г.
Указът на и.д. президента на Украйна за начало на антитерористична операция в Донбас е от 13.04.2014г
Референдумът за отделяне на ДНР и ЛНР е на 11.05.2014 г.
Влиза в сила на 12.05.2014г.
Степан Бандера, статия в Уикипедия
Евромайдан, статия в Уикипедия
....................................
оригиналният текст на руски :
„Здравствуйте, дядя Игорь, тетя Валя и дядя Саша !
Вопреки вашим опасениям, сообщаю, что живу я хорошо ... пока живу ...
Дальше будет еще лучше, потому что уже 3 недели как я принят в бендеровцех.
А как иначе ? Иначе у нас в Украине карьера не сделать !
Хотя, что я вам рассказываю – вы и так все знаете ...
Зарплата у меня маленькая, но это не главное, ведь нам разрешили отбирать деньги и имущество у русских.
А раньше можно было и у евреев.
Но потом пришел главный бендеровец – Коломойский, и запретил.
Я например, сейчас, учу английский язык ... чтобы забыть русский.
В этом мне помогают американские наемники, которые у нас тут на каждом шагу.
... а и я женился во второй раз ... на Вадике.
Для нас – европейцев – это нормально !
Сегодня наш президент, ну, самый главный, который у нас, самый главный президент Барак Обама, пообещал, что мы скоро вступим в НАТО ... пока, естественно, на правах американского прихвостня.
Если есть возможность, друзья, вышлите, пожалуйста, мне книгу Гитлера „Mein kampf“ ... а то у нас разметают.
Бывало, утром выхожу на балкон, и начинаю делать зарядку, от сердца к солнцу, вот так:
Ну что я вам рассказываю – вы уже так все знаете. „

Точно "Бесогон" дават по "Россия 24" и показват историята от 2014 до сега. Има и много интересни кадри, включително от западни медии, с логата и текстовете в лентите................. Всички са знаели за геноцида на руснаците и всички са си мълчали! Даваха и за украинските кланета над поляците през ВСВ.  А поляците сега ги посрещат ентусиазирано...............Да не реват после само....................

преди 33 минути, Anneliese написа:

Точно "Бесогон" дават по "Россия 24" и показват историята от 2014 до сега. Има и много интересни кадри, включително от западни медии, с логата и текстовете в лентите................. Всички са знаели за геноцида на руснаците и всички са си мълчали! Даваха и за украинските кланета над поляците през ВСВ.  А поляците сега ги посрещат ентусиазирано...............Да не реват после само....................

Дават те, ама ме зачовърка нещо, и потърсих оригиналното видео в канала на "Студия "Квартал 95" онлайн"
Много е назад, 8 години, превъртях доста, но го намерих.
В оригинала, преди да почне да чете горното "писмо до роднини в Русия",
Зеленский казва, че ако искаш да опровергаеш нещо, не трябва да го отричаш,
а най-добре е да го доведеш до абсурд.
И скечът с "писмото" е сатира на руската официална картина на Украйна.
Има и още редове в писмото, които Никита Михалков е изрязал.
Това е оригиналното видео, заедно с предисловието към писмото от горния ми пост :
https://youtu.be/s2wcvj7C1zs?t=1776

Никита Сергеич е ... режисьор !!!

Ама той ли води това предаване? Не го познах. Аз принципно руско кино не гледам, виждала съм го само във филмите "Анна от 6 до 18", и "Изпепелени от слънцето", май, хванах ги случайно, гледам само филми със субтитри.

Цитат

Ся... той и Хитлер е разсъждавал така навремето... Ако прочетеш Моята борба ще разбереш, че руският народ е арийски, също като германския (за разлика от балканците), обаче е под еврейски гнет (Сталин, Ленин, Зиновиев и да не ги изброявам всички евреи). Та е бил с впечатлението, че като влезе германската армия и населението ще я подкрепи. На места може би (Украйна и то много изолирано), но останалите защитават Родината си до край. Рамо до рамо се бият казахи, корейци, чуваши, белоруси, украинци, латвийци и да не ги изброявам всички 104 националности. Щото Хитлер е враг.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.