Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Следващото управление на България - предложенията на ИТН

Featured Replies

преди 9 минути, ncl написа:

По-скоро Балканкар...

Точно мотокари се купуваха в Япония - когато баласта беше олово! За суровина!
После взеха да слагат бетон и .. интереса изчезнА!

• Отговори 3,7k
  • Прегледи 165,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Резултатите на пожарникаря- 1 во място по смъртност и най- бързо топяща се нация, никой не може да ги стигне! Не актьори, кукли от мъпет шоу биха се справили по- добре.

• Не зная защо си решил ,че твоите фантазии и мокри сънища могат да се сбъднат . Ти може да искаш , но има едни 80 процента българи ,които не само , че не искат Гроб ,но и не могат да ги понасят . Тоест

• Michigan111
    Michigan111

Направо ги срина баце боко 😆 След като нахока комунистите (покрай които влезе в държавните структури), дойде ред на царистите (покрай които влезе в политиката). Утре го очакваме да почне да обижд

Публикувани изображения

преди 1 час, absurt написа:

Нито е лъжа, нито пропаганда! "Балкантон" изнасяше продукция, която беше и качествена, и добре платена от руснаците. Разбиха завода, подариха го на един Виктор Шамаа, а плочите отидоха на боклука- всичко в тях, от материала, през мастилата и опаковките, през звукозаписите и галванопластиката, беше второ направление. Западни машини, западни химикали и т. н. Само че се появи един външен министър през 1992-1993г.- Стоян Ганев, който се изцепи, че ще съди федерацията. И побърза да прекрати всякакви търговски връзки, че да се докара на новия Голям брат. 

И въобще не е вярно, че сме произвеждали само некачествени стоки, та затова нарязаха заводите за скраб. Това е лъжата и манипулацията- да накарат хората да вярват, че нищо свястно не сме произвеждали и че, едва ли не, сме скачали по дърветата. 

Постигнаха го с голяма част от тези, които бяха деца, когато избухна демокрацията. Затова и днес те са без самочувствие, затова избягаха навън, защото повярваха ,че за нищо не ставаме.

Но, това е дълъг разговор и не е за тази тема, а може би е, но не му е времето.

Да, не е тук мястото, има много  други подходящи теми.

затова само ще кажа че много не си в час :)

Има вече издадени книги, разсекретени архиви , които коклото и да не се харесва на някои комунета, никой не ги отрича.

Просто ... не си в час, и си повече от очевидно заслепена от елементарна и СТАРА соц пропаганда .

преди 42 минути, ncl написа:

По-скоро Балканкар...

Говори за плочи и звукозапис все пак .  :)

преди 8 минути, miro20 написа:

Говори за плочи и звукозапис все пак .  :)

Плочи (винилки), кари, домати ... все тая.
Продукцията беше:

• за вътрешен пазар;
  • „първо направление“ - СИВ;
  • „второ направление“ - извън СИВ;
  • каквото не става за трите - СССР!
току-що, jhoro написа:

Плочи (винилки), кари, домати ... все тая.
Продукцията беше:

• за вътрешен пазар;
  • „първо направление“ - СИВ;
  • „второ направление“ - извън СИВ;
  • каквото не става за трите - СССР!

Всъщност, вътрешния пазар бе след първо и второ направление :) 

преди 7 минути, miro20 написа:

Всъщност, вътрешния пазар бе след първо и второ направление :) 

Всъщност - на първо място беше „второ направление“!

преди 1 час, ncl написа:

По-скоро Балканкар...

Аз за "Балкантон" разказвам. Но, съдбата му последваха всички заводи, фабрики, институти. 

преди 57 минути, miro20 написа:

Да, не е тук мястото, има много  други подходящи теми.

затова само ще кажа че много не си в час :)

Има вече издадени книги, разсекретени архиви , които коклото и да не се харесва на някои комунета, никой не ги отрича.

Просто ... не си в час, и си повече от очевидно заслепена от елементарна и СТАРА соц пропаганда .

Няма да споря с теб, но е смешно да определиш като "заслепен от пропаганда" човек, който разказва какво е преживял- от съвсем първа ръка. Какви архиви, какви книги са по- истински от трудовия ми стаж и това, което съм го живяла? Защо не поговориш с родителите си, с други близки и познати на техните години, вместо да четеш всякакви измислици из нета? За теб, всички са комунисти, щом не плюят в упоение миналото и руснаците.

преди 8 часа, jhoro написа:

Само дето ако вземеш цената на мотокара и цената на оловото от онова време, се оказва, че в един мотокар е трябвало да има към 10 тона олово...

преди 8 часа, absurt написа:

вместо да четеш всякакви измислици из нета?

Ами не са измислици, а разсекретени архиви на компартията и службите.

Които забележи, никой от обикновенните работници не знаеше . Всеки е работел напълно съвестно и до колкото му се поставят задачи се изпълняват. Проблема е че обикновенния работник не вижда глобалната картина , разценки ,  отчети , направления и т.н. и т.н..

Случая с Балкантон не го знам, но е вероятно същия като завода за ЦД -та.

Кой виновен, кой източил, пак все към "отговорните другари" са насоките. Били сме изнасяли за СССР. Е И ? До кога трябва да ни изкупуват стоката ? Или некачествените консерви ??

Но дори това не е важно. То е ясно че комунетата съсипаха всичко заради първо - тотална масова некадърност и второ - от алчност.

Важното е че в останалия свят никой не реве нито за завод за плочи, нито за ЦД-та. А гледат напред и се развиват.

В Китай някой реве ли за завод за плочи и касети ? Или за ЦД-та ?? Не разбира се. Премахват старото, обновяват линиите и са първи в момента в света.

А тук още ми ревете за плочите и ЦД-тата

:getout:

преди 8 часа, absurt написа:

За теб, всички са комунисти, щом не плюят в упоение миналото и руснаците.

Глупости . Просто комунистите са част от безпрекословно коленичещите антибългари.

сега например виждаме партии и хора ,  които уж не са комунисти, а са по големи руски националисти от тези в самата РФ . :) 

И има разлика между плюене и исторически фАКТИ за руската политика спрямо нас.

И тя не е никак в полза на т.нар. "русофили", дето аз им викам "путинисти".

Само дето ако вземеш цената на мотокара и цената на оловото от онова време, се оказва, че в един мотокар е трябвало да има към 10 тона олово...
Я дай числата!
преди 22 минути, jhoro написа:
преди 4 часа, Радул написа:

Я дай числата!

Кои числа ти трябват? Цената на оловото? Цената на мотокар? Имаш Гугъл нали? 

Само ще ти подскажа, че при цена 3000 долара за нов мотокар ( силно занижена) трябва да има близо 3 тона олово, при сегашните цени на оловото. И това при цена продава, чисто олово.

преди 1 минута, Радул написа:

Кои числа ти трябват? Цената на оловото? Цената на мотокар? Имаш Гугъл нали? 

Само ще ти подскажа, че при цена 3000 долара за нов мотокар ( силно занижена) трябва да има близо 3 тона олово, при сегашните цени на оловото. И това при цена продава, чисто олово.

Нищо не ми подсказвай - не ми се занимава! Няма смисъл да те убеждавам за неща, които съм видял с очите си!

Най-малкото - тогава нямаше пазарната логика на свободния пазар! За България и Балканкар (конкретно) - това беше „пробив“ в Япония!
Остава да питаш:

• на какви цени е продавана продукция от ВПК на Иран и Ирак (по време на войната)?
  • какви са били цените, при сделки между ВПК, КинТекс и офшорките - при износ за „ембаргови държави“!
преди 3 часа, miro20 написа:

Глупости . Просто комунистите са част от безпрекословно коленичещите антибългари.

Да. Ти обаче яко слугуваш на същите едни такива,  пребоядисани в синьо.  И ги наричаш "по малкото зло". И същевременно мен нарече комуне,  щото твърдя, че бивш комунист няма,  и отказвам да им влизам в игрите 🤣

преди 1 час, jhoro написа:

Нищо не ми подсказвай - не ми се занимава! Няма смисъл да те убеждавам за неща, които съм видял с очите си!

Най-малкото - тогава нямаше пазарната логика на свободния пазар! За България и Балканкар (конкретно) - това беше „пробив“ в Япония!
Остава да питаш:

• на какви цени е продавана продукция от ВПК на Иран и Ирак (по време на войната)?
  • какви са били цените, при сделки между ВПК, КинТекс и офшорките - при износ за „ембаргови държави“!

Аха, ясно. Продавали сме мотокарите по 30 долара парчето.

преди 7 минути, Радул написа:

Аха, ясно. Продавали сме мотокарите по 30 долара парчето.

ней баш така
они, немаха природни ресурси, а пъ нашти слагаха чугун за противотежести на мотокарите
итри ипонци ей
тъй де, слагат бетонни тежести и вземат чугуна 
тва мотокара е ного джелезо и кът го бракуват отива за ресурс на ипонската промишленост

преди 30 минути, дръндю написа:

ней баш така
они, немаха природни ресурси, а пъ нашти слагаха чугун за противотежести на мотокарите
итри ипонци ей
тва мотокара е ного джелезо и кът го бракуват отива за ресурс на ипонската промишленост

Ми той чугуна още по евтин. Само да те питам, японците на техните мотокари, какви противотежести мислиш слагат? Щото в съседство тука има склад за строителни материали, които имат 2 мотокара Тойота и така като ги гледам, поне на външен вид мязат чугунени.

преди 11 минути, Радул написа:

Ми той чугуна още по евтин

е, те си надделяха на масрафа
ся джелезу ут всейде

преди 2 часа, Michigan111 написа:

Да. Ти обаче яко слугуваш на същите едни такива,  пребоядисани в синьо.  И ги наричаш "по малкото зло". И същевременно мен нарече комуне,  щото твърдя, че бивш комунист няма,  и отказвам да им влизам в игрите 🤣

Не, не слугувам на никого :hush: И да, избираме винаги по малкото зло . Винаги.

Комунета ви нарекох за съвсем друго нещо  - за манталитета и нихилизма който демонстрирате  с негласуването.

Защото показвате точно тези "характеристики" които и комунетата - някой друг да се грижи за вас, някой друг да определя правилата, от нас нищо не зависи, всичко е предопределено от "големите" .. бла бла бла...

Ето за това. А не за "бивш комунист няма" .

Да добавя още една мисъл която вчера един спомена в интервю

- Няма неучастващи в изборите. Тези които не гласуват просто увеличават неколкократно влиянието на гласуващите.

преди 3 часа, jhoro написа:

това беше тогава
днес е така
1711016698_.JPG.8f9582e2aa1d55ed39f20a9d39536e2e.JPG

http://burgas-podlupa.com/от-лидер-в-износ-на-мотокари-българия-днес-е-лидер-в-износ-на-седалки-за-тоалетни-чинии

Знам че не харесвате Антон Тодоров, нито да четете документи, но все пак някой ако се интересува  какво е било реалното състояние :

https://zonanews.bg/dokumentite-i-arhivi/stopanski-upadak-i-finansova-nesastoyatelnost-na-komunisticheska-balgariya

преди 16 часа, jhoro написа:

преди 7 часа, Радул написа:

И това си беше виц.

https://bg-voice.com/vuzhod_i_padenie_na_bulgarskiya_motokar/

преди 1 минута, M.Николов написа:

Бе аз съм наясно че това са митове и легенди от соца, ама чак такова лековерие не съм очаквал. Малко като се позамисли човек и ще се сети, че няма как да е друго освен виц.

преди 11 минути, Радул написа:

ама чак такова лековерие не съм очаквал

аве народа е лековерен и не вярва на история, а на "мировци"
ама виж колко лошо е било тогава, а виж колко е добре сега...на трето място в света по производство на тоалетни чинии
баси

ней баш така
итри ипонци ей

Ето - и експерта по „джелезото” се включи!
Бе аз съм наясно че това са митове и легенди от соца, ама чак такова лековерие не съм очаквал. Малко като се позамисли човек и ще се сети, че няма как да е друго освен виц.

За вас може да е всичко, но съм работил „в системата на Балканкар”!

И това си беше виц.

Във всеки виц - поне половината е истина.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.