Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Следващото управление на България - предложенията на ИТН

Featured Replies

преди 4 минути, Michigan111 написа:

Добре баце, като е Полша кофти пример,  гръцки краставици, италиански ябълки и немски картофи не си ли купуваш? Или и те са кофти примери,  щото са стари членки на ЕС? То в ЕС май са само кофти примери и бокова чалгария 🤣

Ти пък започваш да звучиш, като Ива Николова. Всеки твой въпрос, е внушение всъщност. Не знам какво си мислиш че правиш, като ми вкарваш твърдения, които не съм изказал.

Честно казано немски картофи, не съм виждал и в Германия даже. Сигурно има, не може да няма. Италиански ябълки също бих искал да видя.

• Отговори 3,7k
  • Прегледи 165,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Резултатите на пожарникаря- 1 во място по смъртност и най- бързо топяща се нация, никой не може да ги стигне! Не актьори, кукли от мъпет шоу биха се справили по- добре.

• Не зная защо си решил ,че твоите фантазии и мокри сънища могат да се сбъднат . Ти може да искаш , но има едни 80 процента българи ,които не само , че не искат Гроб ,но и не могат да ги понасят . Тоест

• Michigan111
    Michigan111

Направо ги срина баце боко 😆 След като нахока комунистите (покрай които влезе в държавните структури), дойде ред на царистите (покрай които влезе в политиката). Утре го очакваме да почне да обижд

Публикувани изображения

преди 10 минути, Michigan111 написа:

Добре баце, като е Полша кофти пример,  гръцки краставици, италиански ябълки и немски картофи не си ли купуваш? Или и те са кофти примери,  щото са стари членки на ЕС? То в ЕС май са само кофти примери и бокова чалгария 🤣

Даже наскоро купих - от голяма верига - „Българско месо! Произход - Белгия“

Не знаех, че Белгия е ... анексирана???

преди 10 минути, jhoro написа:

Даже наскоро купих - от голяма верига - „Българско месо! Произход - Белгия“

Не знаех, че Белгия е ... анексирана???

Вече знаеш 🤣

преди 11 минути, Радул написа:

Ти пък започваш да звучиш, като Ива Николова. Всеки твой въпрос, е внушение всъщност. Не знам какво си мислиш че правиш, като ми вкарваш твърдения, които не съм изказал.

Честно казано немски картофи, не съм виждал и в Германия даже. Сигурно има, не може да няма. Италиански ябълки също бих искал да видя.

Е нали ти каза, че Полша е кофти пример, защото е силно субсидирана.  Ако за там имаме обяснения, се чудя какво е обяснението за другите.  Вероятно ниското заплащане в тези държави 😆

Немски картофи и италиански ябълки съм си купувал от Кауфланд.  Предполагам че там можеш да ги намериш.  

преди 12 минути, Michigan111 написа:

Проблемът е, че парите не стигат до реалните производители,  а до такива, които са на хартия.  Тук не говоря за зърнарите,  а зеленчукари,  овощари.. Познавам такива, които се опитаха нещо да правят и всякакви спънки им се слагат.  Скоро ще почнем и розово масло да внасяме имам чувството. 

Така е . Отглеждат се виртуални култури , виртуални животни и не знам още какво а на реални производители не достигат пари за да развият наистина реално производство щото то без пари не става. А това нещо е функция на действащото правителство то трябва да осигури организацията , разпределението и контрола. Но Борисов се хвали как усвоили едни субсидии от ЕС . Не е лошо да ги вземаме като страна но още по важно е как ще ги разпределим след това. Неправилното разпределение води до демотивиране на производителите и стремеж да се произвежда малко на висока цена затова казвам че вместо да гонят конкурентно способност те искат протекционизъм. Ясно е че няма как да са конкурентно способни сравнение с производители подкрепяни от тяхната държава но е срам и резил при такива благоприятни климатични условия и богата земя да внасяме всичко.

преди 7 минути, lsmurf написа:

Така е . Отглеждат се виртуални култури , виртуални животни и не знам още какво а на реални производители не достигат пари за да развият наистина реално производство щото то без пари не става. А това нещо е функция на действащото правителство то трябва да осигури организацията , разпределението и контрола. Но Борисов се хвали как усвоили едни субсидии от ЕС . Не е лошо да ги вземаме като страна но още по важно е как ще ги разпределим след това. Неправилното разпределение води до демотивиране на производителите и стремеж да се произвежда малко на висока цена затова казвам че вместо да гонят конкурентно способност те искат протекционизъм. Ясно е че няма как да са конкурентно способни сравнение с производители подкрепяни от тяхната държава но е срам и резил при такива благоприятни климатични условия и богата земя да внасяме всичко.

Е то за субсидиите писах вече, субсидира се лесно производство,  което бълва суровини. А печалбите пак изтичат на запад като цена за техника,  препарати и т.н. Голяма част от тези суровини директно се изнасят, а после ни ги пращат в преработен вид - макарони, хрупки,  бисквитки и т.н. Малка част се преработват тук и дават т.нар добавена стойност,  като реална икономика.  Изобщо, ако почнеш да четеш етикетите и опаковките за произхода на храните,  които си купуваш,  направо ще се изцъклиш. Ние храната си не можем да произведем,  а искаме да сме добре. Е, няма да сме добре.  

Аз морска българска сол не мога да намеря по веригите. Не бива да забравяме, че нашите субсидии са процент от тези, давани в старите демокрации. И че, освен за външна граница на ЕС, ни присъединиха, за да си разширят пазара. Направиха го и ако все пак управляващите не бяха натиснали за някаква квота български стоки, нещата щяха да бъдат още по- зле. Не можем да ограничим вноса от ЕС, можем само като родолюбци, да купуваме повече български стоки. Но, много хора не са навити, защото не им е изгодно. 

защо ли не обвиняват правителството както ние правим

Жертвите на наводненията в Германия продължават да се ...

преди 40 минути, Без умствен капацитет написа:

Щото там няма толкова прости хора. :)

преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

Правиш ли разлика между некадърно управление и природна катастрофа(бедствие)?

И имай малко милост. 1000 се търсят още, има и жертви.

Както Борисов и оная снимка на астронавтите.

https://www.mediapool.bg/borisov-i-gerb-se-gavryat-sas-snimka-na-zaginali-astronavti-za-da-osmeyat-oponentite-news324199.html

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Правиш ли разлика между некадърно управление и природна катастрофа?

https://www.mediapool.bg/borisov-i-gerb-se-gavryat-sas-snimka-na-zaginali-astronavti-za-da-osmeyat-oponentite-news324199.html

Аха, в  България като се скъса дигата, е от некадърно управление, а като се скъса в Германия- природно бедствие! Явно, не помниш дори какво пишеш или имаш няколко опорки, които пействаш периодично?

По- скоро, ти имай малко мярка и човещинка, ако можеш, де. Все за жертви иде реч, без значение в коя страна се е скъсала дигата.

преди 1 минута, absurt написа:

Аха, в  България като се скъса дигата, е от некадърно управление, а като се скъса в Германия- природно бедствие! Явно, не помниш дори какво пишеш или имаш няколко опорки, които пействаш периодично?

По- скоро, ти имай малко мярка и човещинка, ако можеш, де. Все за жертви иде реч, без значение в коя страна се е скъсала дигата.

Каква дига се скъсала в България? Чуй хората в Котел какво казват.

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

И дига се скъса, а за наводнението в Котел ти чуй- тук също ти обясниха, че и снимки ти показаха, ама нали опорката ти е да плюеш по България за всичко, пак продължаваш.

Защо ли не чуваш какво казват хората и в Германия?

Ето ти, дано решиш да прочетеш.

Дори не става дума за скъсана дига, а за порой- като в Котел, като в София, когато метрото се наводни. Не, че не са се наводнявали метрата в Германия, Франция и др. страни, ама тм е било природно бедствие- никакво "престъпно управление". 

https://www.dw.com/bg/пороите-в-германия-като-филм-за-края-на-света-какво-преживя-наш-колега/a-58286898

преди 8 минути, absurt написа:

И дига се скъса, а за наводнението в Котел ти чуй- тук също ти обясниха, че и снимки ти показаха, ама нали опорката ти е да плюеш по България за всичко, пак продължаваш.

Защо ли не чуваш какво казват хората и в Германия?

Ето ти, дано решиш да прочетеш.

Дори не става дума за скъсана дига, а за порой- като в Котел, като в София, когато метрото се наводни. Не, че не са се наводнявали метрата в Германия, Франция и др. страни, ама тм е било природно бедствие- никакво "престъпно управление". 

https://www.dw.com/bg/пороите-в-германия-като-филм-за-края-на-света-какво-преживя-наш-колега/a-58286898

Ти чуй!

Няма какво да ми обясняваш. Хората от Котел казват, че на кметът му е било трудно да изгради подпорна стена. Никакво природно бедствие.

Това е гербеджийско управление. Некадърно.

Престъпници, рекетьори и невежи. Нагли.

Време е за друго!

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Ти чуй!

Няма какво да ми обясняваш. Хората от Котел казват, че на кметът му е било трудно да изгради подпорна стена. Никакво природно бедствие.

Това е гербеджийско управление. Некадърно.

Престъпници, рекетьори и невежи. Нагли.

Защо не отидеш да попиташ германците, защо не са построили стена, ами пороят ги отнесе? Ще излезе, че не ти е Борисов проблема, ами си в ужас, че няма с кого да си извиняваш бягството от тук за едното нищо-  да си пак на първото стъпало на соц. стълбица- при кенефите.

преди 15 минути, absurt написа:

Защо не отидеш да попиташ германците, защо не са построили стена, ами пороят ги отнесе? Ще излезе, че не ти е Борисов проблема, ами си в ужас, че няма с кого да си извиняваш бягството от тук за едното нищо-  да си пак на първото стъпало на соц. стълбица- при кенефите.

Какво да попитам немците? Всеки ще каже, че е природно бедствение, а не некадърно управление. Както е при ГЕРБ. То когото и попиташ в Котел ще ти каже.
ГЕРБ са виновни.

И ако е възможно да се придържаш към темата, аз не съм темата. Да ме коментираш мен и да ме поставяш във всяко едно изречение. 

И колкото да повтаряш кенефи, това е истината. Един чистач на кенефи в Германия взима повече от теб, от един лекар или от един учител в България.

преди 46 минути, АСПЕКТ написа:

да тик, като вали много е виновен ГЕРБ че е направил некачествена канализация

преди 37 минути, АСПЕКТ написа:

браво за примера - за природното бедствие там кой е виновен, според германската логика

преди 2 минути, Без умствен капацитет написа:

да тик, като вали много е виновен ГЕРБ че е направил некачествена канализация

браво за примера - за природното бедствие там кой е виновен, според германската логика

ГЕРБ разбира се. Кой да е виновен? Аз ли ? 😂

преди 24 минути, АСПЕКТ написа:

Ти чуй!

а на германците, защо не им е било трудно да укрепят стената

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

ГЕРБ разбира се. Кой да е виновен? Аз ли ? 😂

кой е виновен че подпорната стена с стара и нестава - ГЕРБ ли

преди 5 минути, Без умствен капацитет написа:

а на германците, защо не им е било трудно да укрепят стената

А на кметът на Котел? С какво помогна поне малко да олекоти природното бедствие? Подпорни стени? Почисти шахтите ли? Улиците асфалатирани ли са?

преди 3 часа, Michigan111 написа:

Вече знаеш 🤣

Е нали ти каза, че Полша е кофти пример, защото е силно субсидирана.  Ако за там имаме обяснения, се чудя какво е обяснението за другите.  Вероятно ниското заплащане в тези държави 😆

Немски картофи и италиански ябълки съм си купувал от Кауфланд.  Предполагам че там можеш да ги намериш.  

Не мислех че ще се налага да ти го напиша простичко. Сравнение с Полша в селското стопанство е кофти, защото тя е силно субсидирана. Други страни от ЕС са силно субсидирани в други области. В България силно субсидирана е мафията и както виждаш тя процъфтява. Няма втора като нашата мафия. Или смяташ че ГЕРБ се самосъздаде от нищото? Изведнъж извадиха едни огромни пари и станаха първа политическа сила. България е точно такава, каквато я иска ЕС. И ще продължи да бъде точно такава. Всичко друго са самозаблуди и общи приказки на пенсионерски седянки.

преди 33 минути, absurt написа:

Няма срамен труд дори и да чисти кенефи щом не се налага да прави компромиси със съвестта си а си изкарва парите с честен труд според мен човек е по достоен от някой останал в България за да се усуква около чорбаджиите да лъже и измисля само за да се хареса на някого.  А това че трудът се заплаща с по достойна сума от тук е факт който желаеш да омаловажиш опитвайки се да подиграваш хора изкарващи парите си достойно.

преди 6 минути, Радул написа:

Не мислех че ще се налага да ти го напиша простичко. Сравнение с Полша в селското стопанство е кофти, защото тя е силно субсидирана. Други страни от ЕС са силно субсидирани в други области. В България силно субсидирана е мафията и както виждаш тя процъфтява. Няма втора като нашата мафия. Или смяташ че ГЕРБ се самосъздаде от нищото? Изведнъж извадиха едни огромни пари и станаха първа политическа сила. България е точно такава, каквато я иска ЕС. И ще продължи да бъде точно такава. Всичко друго са самозаблуди и общи приказки на пенсионерски седянки.

Не знам защо все някой трябва да ни бъде виновен. Да прав си че субсидиите отиват основно при мафията но какво ни е виновна Европа че сами сме си избрали такова управление при което това се случва. И на тези избори системните партии победиха . Пак ЕС ни е виновен нали.

преди 14 минути, lsmurf написа:

Не знам защо все някой трябва да ни бъде виновен. Да прав си че субсидиите отиват основно при мафията но какво ни е виновна Европа че сами сме си избрали такова управление при което това се случва. И на тези избори системните партии победиха . Пак ЕС ни е виновен нали.

Ти много проста я изкара тая Европа. Дава едни милиарди на мафията и дори не подозира, че това е мафия.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Те и ГРОБ са ... „природно бедствие“! Природата е виновна, че ГРОБ-аджии са тъпи!

преди 4 минути, Радул написа:

Ти много проста я изкара тая Европа. Дава едни милиарди на мафията и дори не подозира, че това е мафия.

Тя Европа ги дава на България а това че ние не умеем да ги изискаме от управляващите а мълчим и гледаме как мафията ги прибира си е наша вина а не на Европа. Ти какво искаш да ходят да ги разпределят по България европейските чиновници може би а през това време ние да нанкаме отворили уста някой да ни пусне нещо от горе. 😀

преди 16 минути, Радул написа:

Ми Радуле,  простичко,  не простичко,  горе- долу пишеш това, което и аз написах по- рано.

С Полша положението е ясно,  че е силно субсидирана е факт,  но такъв договор са подписали, ние сме подписали друг. Но за договор трябват поне двама, тоест от наша страна някой незнайно (Или пък не толкова незнайно) как се е съгласил да подпишем неизгоден договор.  Точно заради това ти написах и примера с Германия,  Италия,  Гърция, защото не е само Полша,  а всички други държави са с по добри условия, при положение че държави, в които заплащането е в пъти по голямо от това при нас в сектора, могат да си позволят да изнасят земеделска продукция тук. 

И въпреки това,  макар и с тези средства,  можем да си подредим редица отрасли да работят по добре и да създават много повече малки фирми,  които ще бъдат много пъти по градивни за икономиката ни от това, което е сега.  

преди 11 минути, Радул написа:

Ти много проста я изкара тая Европа. 

Абе, не са това което бяха европейците,  да не се лъжем.  

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.