Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Следващото управление на България - предложенията на ИТН

Featured Replies

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Аз не мога да си обясня, как може да гласуваш за човек, който знаеш, че е виновен децата ти да напуснат родния дом, родината, а в града да караш колата си в някакви кратери, който път се води път за млрди., при най-малкия дъжд да се наводни целия град, водата да ти дигне къщата, сметките месечните са повече от заплатата, която получаваш. И е по-малка от социална помощ в Западна Европа.
Максималната заплата пък, тази на лекар или тази учител в България, примерно е в пъти по-малка колкото тази на един чистач на кенефи в Западна Европа. 

Ако се разболееш не дай си боже, по-добре да запалиш свещ.
Защото събират капачки, пари, дарение за апаратура за болницата, а другата болница е на км от града, защото тази в родния град е закрита. 
Тя пък не е ремонтираната от 50 година.

Ти нали  си фен на Царя, защо не питаш него, като вместо да ни оправи за 800 дни, те "изгони" теб и другите неудачници, да чистите кенефи навън? 

Защо не направиш справка колко сте избяглите до преди 12 години и колко- след това? И колко са върналите се преди 12 години и след това? Дай линкове и тогава прави смешните си заключения, които пак на мерак за индулгенция намирисват.

Що се отнася до дупките по пътищата на влизане в София- колко години не си си идвал, та пишеш небивалици? 

Що се отнася до "водата да ти вдигне къщата"- дали пък ще се окаже, че въобще не чистиш кенефи в Берлин, а живееш от пенсията на майка си и баща си в някоя затънтена погранична махала без телевизия, та не си чул за разпадналите се от наводнението къщи в Германия и изчезналите безследно  над 1000 души?

Що се отнася до гордото сравнение между заплатата ти на кенефочистач и тази- на тукашните хора, оставям на пишещите тук мъже да ти изръкопляскат за пореден път, че ги изкарваш абсолютни аутсайдери, живеещи като аборигени.

• Отговори 3,7k
  • Прегледи 165k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Резултатите на пожарникаря- 1 во място по смъртност и най- бързо топяща се нация, никой не може да ги стигне! Не актьори, кукли от мъпет шоу биха се справили по- добре.

• Не зная защо си решил ,че твоите фантазии и мокри сънища могат да се сбъднат . Ти може да искаш , но има едни 80 процента българи ,които не само , че не искат Гроб ,но и не могат да ги понасят . Тоест

• Michigan111
    Michigan111

Направо ги срина баце боко 😆 След като нахока комунистите (покрай които влезе в държавните структури), дойде ред на царистите (покрай които влезе в политиката). Утре го очакваме да почне да обижд

Публикувани изображения

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Значи излиза, че ЕС се радва и има полза България да е най-бедната, най-корумпираната, най-неграмотната. Защо ли?

Защото, явно им трябва такава държава да си правят опитите. Евтина работна ръка.

Разбира се, че има. Чак сега ли го осъзнаваш? 

Не е само работната ръка.  Също е и лесен пазар за стоките от ЕС,  на практика без почти никаква родна конкуренция.  Кисели краставички с произход Германия?? Ти това как го осъзнаваш,  на мен ми е трудно.  А то да са само те, то компоти,  туршии,  сушени плодове,  ако не беше трагично щеше да е смешно.  Как да нямат интерес от такава държава в ЕС. 

А голяма част от еврофондовете са всъщност начин, използвайки определени инструменти,  да насочат паричните потоци към определени западни корпорации.  За да ти мине проекта,  трябва да се насочиш към определени марки и партньори,  други може да са ти по изгодни,  ама те вече не влизат в програмите.  С други думи, съвсем целенасочено ти казват къде да се разпределят държавните пари,  и къде да бъдат изхарчени.  Всичко прикрито зад мотото "Европа дава", без да се споменава,  че и Европа взема, вноска си имаме все пак.  Първо ги вземат, после ги дават така, че пак да ги вземат 🤣 И като теглиш чертата,  те са взели 2 пъти, ние само 1 път. После, що така става... 

преди 1 час, Michigan111 написа:

Ох, направо ме трогна 😆

Миро, не си ти човека, който ще коментира нивото ми, много над твоето е, уверявам те.

Колкото повече знам, толкова повече разбирам колко малко знам. В този смисъл да, ти си над моето ниво.. добре, така да е. Щом и си "уверен" :)

Абсолютно уверените са обикновенно най глупавите .

Най малкото не изпитвам потребност да троля за определени партии и да обяснявам как са по малкото зло,  при положение, че цяла Европа вижда че сме най бедната и корумпирана страна в ЕС.  

Клишета. Първо - имам си позиция и мнение, с което дискутирам темите. Тролене е един друг вид занимание и тук ясно се вижда кой прилага такова. Тези които задръстват темите с офтопици, спамят , обиждат, заяждат се , и т.н. което няма нищо общо с понятието дискусия.

Второ - И като не гласуваш Европа ще види че сме станали най богатата държава в Европа ?

:)

С какво ти като не гласуваш ще подобриш положението в държавата ? Клишето - то всичко е предопределено, то големите ни диктуват какво да става, илюминатите са нагласили всичко, от нас нищо не зависи е... клише. За наивници.

А това, че мен и смърфа (който не знам защо го намесваш) ни наричаш комунета е повече от показателно. Ама от герб активист толкова.  

Обясних защо. Принципа ви е един и същ - да не се носи отговорност, или казано още - колективна безотговорност зад която се крие индивида.

И винаги "някой друг" ще свърши работата, някой друг ще се погрижи за  него,  все "някой друг" трябва да го оправи.

Но диригента го бе казал по хубаво. Ама кой е той че ще се мери на "нивото ти" ... :)

Твоето разбиране за демокрация и антикомунизъм е малко стил,  прибрал другаря партийната книжка,  скрил в килера свещените сърп, чук и петолъчка,  пребоядисал се в синьо,  и вече е "антикомунист" 😆

Не, не е това. Аз не си затварямочите например че първото СДС  бе тотлано контролирано и проядено от "другарите" . Че Костов е назначавал 2000г стотици ченгета във властта и администрацията. и т.н. и т.н.

Затова казвам - по делата ще ги познаете. 

Боко тиквата бил с партийна книжка . Е И ? да  избираме неговите противници , които не само са сп артийни книжки, но и открито си проповядват утопиите и цоциалситическите глупости, които ВИНАГИ , доказано ВИНАГИ ни дърпат назад. Вече сме виждали в управлението и БСП и тройи и всякакви коалиции.

Винаги провал.

Говорел съм и за лустрация която никога не епроведена и едва ли ще бъде.

Която толкова плаши някои .

А то има много видове лустрация. Сещам се май за Германия бе такава че дори комунетата и от бившите служби могат да участват в управлението .

Стига не да се крие, а човека открито да каже - ето аз съм бил такъв и такъв, правил съм това и това в службите и компартията, ако все пак ви харесвам  и вярвате в мен че мога да работя  - изберете ме.

Това е.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 2 минути, miro20 написа:

Колкото повече знам, толкова повече разбирам колко малко знам. В този смисъл да, ти си над моето ниво.. добре, така да е. Щом и си "уверен" :)

Абсолютно уверените са обикновенно най глупавите .

Клишета. Първо - имам си позиция и мнение, с което дискутирам темите. Тролене е един друг вид занимание и тук ясно се вижда кой прилага такова. Тези които задръстват темите с офтопици, спамят , обиждат, заяждат се , и т.н. което няма нищо общо с понятието дискусия.

Второ - И като не гласуваш Европа ще види че сме станали най богатата държава в Европа ?

:)

С какво ти като не гласуваш ще подобриш положението в държавата ? Клишето - то всичко е предопределено, то големите ни диктуват какво да става, илюминатите са нагласили всичко, от нас нищо не зависи е... клише. За наивници.

Обясних защо. Принципа ви е един и същ - да не се носи отговорност, или казано още - колективна безотговорност зад която се крие индивида

Но диригента го бе казал по хубаво. Ама кой е той че ще се мери на "нивото ти" ... :)

Не, не е това. Аз не си затварямочите например че първото СДС  бе тотлано контролирано и проядено от "другарите" . Че Костов е назначавал 2000г стотици ченгета във властта и администрацията. и т.н. и т.н.

Затова казвам - по делата ще ги познаете. 

Боко тиквата бил с партийна книжка . Е И ? да  избираме неговите противници , които не само са сп артийни книжки, но и открито си проповядват утопиите и цоциалситическите глупости, които ВИНАГИ , доказано ВИНАГИ ни дърпат назад. Вече сме виждали в управлението и БСП и тройи и всякакви коалиции.

Винаги провал.

Говорел съм и за лустрация която никога не епроведена и едва ли ще бъде.

Която толкова плаши някои .

А то има много видове лустрация. Сещам се май за Германия бе такава че дори комунетата и от бившите служби могат да участват в управлението .

Стига не да се крие, а човека открито да каже - ето аз съм бил такъв и такъв, правил съм това и това в службите и компартията, ако все пак ви харесвам  и вярвате в мен че мога да работя  - изберете ме.

Това е.

Опитваш се да се правиш на умен, пък ми твърдиш,  че първото сдс било тотално контролирано от другарите,  а сегашното герб-сдс вече не е контролирано. Ама как да стане , като вожда ви е другар и той бе 😆 И сега пишеш, е, имал книжка, ама какво от това.  🤣

Яж си тортата и не ме занимавай с комунистическите ви антикомунисти.  

преди 1 час, Радул написа:

ЕС ще се окаже по- вредно за България дори от СССР. Щото комунистите поне имаха малко акъл да затворят границите, та да не се разбяга калабалъка. Сегашните "демократи" хептен не им дреме какво ще стане. След нас потоп!

Със затваряне на границите се произвежда стадо, не народ. Не е устойчиво във времето, защото поражда недоволство,  а то съпротива и отказ на затворените да работят за режима.  Което неминуемо довежда до срив на системата. 

ЕС не е вреден по своята същност,  много добра възможност си е,  просто ние не успяваме да се възползваме.  Добре го обясни икономическия министър,  имаме летен и зимен туризъм,  имаме плодородна земя и свободен достъп до големи пазари. Просто трябва да се преструктурира икономиката,  да се обърне внимание на производството (Той каза - износоориентираното, аз бих казал - и ограничаващо вноса), да се даде равен шанс на всички да бъдат инициативни и нещата ще се случат.  

А иначе, сега ни цедят,  но ти знаеш,  че не е прост този, който яде баницата нали. 

преди 6 минути, Michigan111 написа:

Опитваш се да се правиш на умен, пък ми твърдиш,  че първото сдс било тотално контролирано от другарите,  а сегашното герб-сдс вече не е контролирано. Ама как да стане , като вожда ви е другар и той бе 😆 И сега пишеш, е, имал книжка, ама какво от това.  🤣

Яж си тортата и не ме занимавай с комунистическите ви антикомунисти.  

Пак показваш че нищо не си разбрал.

И да, винаги ще избираме различни по вкус торти , дори с вкус на фекалии.

Разликата е че аз предпочитам да избирам по вкусна , дори да не е най добрата правена от сладкар от ПАриж,  докато ти ще си ядеш винаги тази която са ти сервирали.

И ще си мислиш че имаш избор да не ядеш. Не . Винаги ще ядеш това което са ти сервирали. Това не е въпрос на избор.

преди 11 часа, miro20 написа:

Найден Тодоров. ей сега даваха повторение по БНТ.

Диригент.

Каза нещо толкова простичко и толкова режещо . Малко ще перефразирам

Всеки разбира демокрацията като свободия без отговорност. Само че тя е отговорност преди всичко .

Само при комунизма имаше това ваше отношение - бягане от отговорност.

Вие сте комнуета бре.  Класически комунета.

И ти , и смърфа.

Помедитирай над това. И си изтегли това по БНТ1 с диригента.

Далеч си от нивото му , но поне да си свериш часовника.

Оф бре трольо да ти имам отговорността . Да наричаш влаченето на хората в посока провалил се псевдо политик като Борисов отговорност ето това е класически пример на безочие на така наречените комунета. Веднъж признаваш че Борисов е зло но е по малкото зло и като такова ти ще гласуваш за него в следващия момент ми казваш че аз съм безотговорен защото ми е писнало  77 години да ме правят на маймуна и няма да дам гласът си за да легитимирам поредния псевдо политик пръкнал се от разроилата се БКП независимо за какъв се представя . Гласувай си там за крилото което най ти изнася. Да не мислиш че не личи че правиш всичко от личен интерес а не заради някакви принципи и идеали зад които се криеш -стар комунистически обичай. Това че ти ме определяш като комуне не ме притеснява също стар комунистически навик да обвиняваш другия в пороците които притежава. Прочети още веднъж баснята на Христо Радевски надявам се че ще се познаеш там.

https://bglog.net/Poetry/31698

И помисли защо във форума никой не те харесва. В даден момент мислех че някои хора прекаляват в нападките срещу теб ,но явно просто търпението им свършва по бързо от моето.

преди 8 минути, miro20 написа:

Пак показваш че нищо не си разбрал.

И да, винаги ще избираме различни по вкус торти , дори с вкус на фекалии.

Разликата е че аз предпочитам да избирам по вкусна , дори да не е най добрата правена от сладкар от ПАриж,  докато ти ще си ядеш винаги тази която са ти сервирали.

И ще си мислиш че имаш избор да не ядеш. Не . Винаги ще ядеш това което са ти сервирали. Това не е въпрос на избор.

Ами напротив. Ти друга опция освен сервирането не виждаш,  а аз виждам.  Като не ме устройва менюто, напускам заведението. Та, кой викаш бил с мисленето от едно време? 🤣

Ама остави ме мен,  неразбралия.  Ти, като разбирач, яж си тортата, каквото ти я сервират.  Или пък избирай си - с черешка ли да бъде,  или пък с малинка 😆

преди 3 минути, lsmurf написа:

Да не мислиш че не личи че правиш всичко от личен интерес а не заради някакви принципи и идеали зад които се криеш

А, мислиш ли го наистина? 🤣

преди 24 минути, Michigan111 написа:

Със затваряне на границите се произвежда стадо, не народ. Не е устойчиво във времето, защото поражда недоволство,  а то съпротива и отказ на затворените да работят за режима.  Което неминуемо довежда до срив на системата. 

Абсолютно вярно и историята го показва не само в България а навсякъде. Самоизолирането е лесно решение с тежки последствия и няма как да се получи в този глобален свят. Тези дето си въобразяват че след като им е вършило работа преди време ще могат да го ползват и за напред дълбоко се заблуждават.

преди 17 минути, lsmurf написа:

Абсолютно вярно и историята го показва не само в България а навсякъде. Самоизолирането е лесно решение с тежки последствия и няма как да се получи в този глобален свят. Тези дето си въобразяват че след като им е вършило работа преди време ще могат да го ползват и за напред дълбоко се заблуждават.

Никой не бива да бъде държан насила там, където не иска да бъде. Но и никой, който се е изселил от тук, не бива да се меси в решаването на вътрешните ни работи. 

преди 11 минути, absurt написа:

Но и никой, който се е изселил от тук, не бива да се меси в решаването на вътрешните ни работи. 

Това е от както палачинката се обърна и вместо една четвърт от гласовете в чужбина както през 2017г, на последните избори ГЕРБ взеха едва 9.01% от тях, нали? 

И що да няма право? Ами ако е решил един ден да се върне и да харчи тук чужбинската си пенсия? Аз познавам лично такива хора. Защо те да не могат да кажат каква България искат да видят при завръщането си?

преди 4 часа, jhoro написа:

Отказа от избор … също е Избор!!!

Не, това в случая е съгласие с мнозинството. Считай го като въздържание. = Не може да вземеш отношение и който и да е избран за теб е едно и също. 

Не те касае политиката. Каквото и да решат политиците, то ти си следваш законодателството. То дали е добро или лошо е без значение за тебе, защото правно знаеш как да защитиш правата си които са ти дадени по Конституция. 

преди 21 минути, absurt написа:

Никой не бива да бъде държан насила там, където не иска да бъде. Но и никой, който се е изселил от тук, не бива да се меси в решаването на вътрешните ни работи. 

Не съм съгласен с тази постановка защото по този начин губим като народ много ценен човешки материал и намаляваме шансът си някога да станем нормална държава. Има доста млади умни и образовани хора в чужбина които биха се върнали в България ако видят шанс за коренна промяна на системата. Те са избягали именно от тази система в която не се вписват а не от родината си. Не виждам защо трябва да ги ограничаваме да гласуват за промяна въпреки че с опциите които имаме според мен промяна няма как да стане . Правото на избор е право на всеки български гражданин и ограничаването му не води до нищо добро. Казва ти го човек който упорито за сега не иска да гласува но кой знае може да се появи нещо наистина добро и тогава желая да имам правото да го подкрепя.

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Това е от както палачинката се обърна и вместо една четвърт от гласовете в чужбина както през 2017г, на последните избори ГЕРБ взеха едва 9.01% от тях, нали? 

И що да няма право? Ами ако е решил един ден да се върне и да харчи тук чужбинската си пенсия? Аз познавам лично такива хора. Защо те да не могат да кажат каква България искат да видят при завръщането си?

Не, не "нали"? Пак сам си твърдиш неща, които приписваш на другите. Как не се научи да говориш само от свое име и да не се опитваш да манипулираш? Не ти се отдава колко пъти да ти напиша?

Винаги съм имала това разбиране за установилите се навън за постоянно. Там живеят и от тамошната действителност имат пълната представа, а не изградена от разказите на този и онзи, или от разните сайтчета с неизвестни собственици и оцветени в жълто-кафявата гама.

Видяхме докъде го докараха "външните". Да дадат глас за Чалгата. С главно "Ч"- като манталитет и възпитание, преди всичко. 

старата песен на нов глас

преди 3 минути, absurt написа:

Видяхме докъде го докараха "външните". 

Върви на...на друго място да проповядваш! 

Хайде и ти в списъка. Аман бе от "всезнаещи" "специалисти" "учители" !

преди 3 часа, АСПЕКТ написа:

По-голяма простотия не бях чел. Нищо чудно, че Живков, Брежнев и Борисов са ви идеала.

То и аз по-голяма политическа простотия от ИТН не съм виждал. :) 

Да казваш, че на някой въпросните са идеала им, е меко казано просташко изказване, защото все пак са политици. Дори президента Първанов сподели, че Борисов е бил политик. 

Не е проблем, че си политически неграмотен, а че слагаш етикет. Само където не знаеш стойността на другия.

ЕС не е вреден по своята същност,  много добра възможност си е,  просто ние не успяваме да се възползваме.  Добре го обясни икономическия министър,  имаме летен и зимен туризъм,  имаме плодородна земя и свободен достъп до големи пазари. Просто трябва да се преструктурира икономиката,  да се обърне внимание на производството (Той каза - износоориентираното, аз бих казал - и ограничаващо вноса), да се даде равен шанс на всички да бъдат инициативни и нещата ще се случат.  

А иначе, сега ни цедят,  но ти знаеш,  че не е прост този, който яде баницата нали. 

Ма като почнеш и ти едни общи приказки... "Равен шанс". :wub:  Къде го има тва, в ЕС ли? Там не ги цедят, така ли? Цедят и още как. МИ цедят си техните по- малко, щото съществуваме ние, да бъдем цедени до дупка.  Като ни изцедят нас и ще почнат сами да се цедят. Капитализма съществува на един единствен принцип- експлоатация! Докато има какво да се експлоатира, ще има и капитализъм. Последните една - две години би трябвало да си видял, как се експлоатират здравни системи. Брутална експлоатация. Нечовешка. ЕС не бил вреден. Всяка огромна бюрократична машина е вредна, защото работи за да захранва себе си, без да генерира никакъв продукт. И изцежда всичко останало. По- вредна е от война дори.

п.п. Щях да се поправя, че "мутри вън" е по-голяма простотия, но те са олигофрени, т.е. те са политически невменяеми, което е болестно състояние. 

преди 14 минути, absurt написа:

Не, не "нали"? Пак сам си твърдиш неща, които приписваш на другите. Как не се научи да говориш само от свое име и да не се опитваш да манипулираш? Не ти се отдава колко пъти да ти напиша?

Обвиняваш ме, че генерализирам и манипулирам, вместо да говоря от свое име, а в същият пост изтропваш това:

преди 18 минути, absurt написа:

Видяхме докъде го докараха "външните". Да дадат глас за Чалгата. С главно "Ч"- като манталитет и възпитание, преди всичко. 

Та това е абсолютно същото, за което обвиняваш мен. 

Когато считаш, че постъпките на друг са неморални и нередни, а в същото време сама правиш същото - това означава че си лицемер. 

преди 2 минути, dioib написа:

п.п. Щях да се поправя, че "мутри вън" е по-голяма простотия, но те са олигофрени, т.е. те са политически невменяеми, което е болестно състояние. 

Тях ги води жажда за мъст! Особено Кюстендилската!

преди 1 час, lsmurf написа:

По- прозорливите вече започнаха да се самоизолират. Щото са наясно, че в "глобалния свят" им е отредено да изчезнат. И представи си, първи започнаха британците.

преди 2 часа, Hristo52 написа:

170916921_282100556871433_5883333836773622012_n.jpg.9f092c72f7d527f5afb1a5f6ec889fcc.jpg

А не е ли време да помислим мъничко защо "чалгаджията" Слави се оказа най добрата опция . Мен специално ми е тъжно и срамно за държавата ни . Вие продължавайте да се забавлявате. Следващите избори наистина Азис може да се окаже най свястната кандидатура. Не мисля че е забавно а по скоро трагично.

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Тях ги води жажда за мъст! Особено Кюстендилската!

Нещо не разбирам??? 

Мъст??? За какво, че друг е бил по-умен?! Че е бил по в час?! Че е по-силен?!

Всеки си е мутра или фаце, но в политиката не става по симпатия ... 

току-що, Радул написа:

По- прозорливите вече започнаха да се самоизолират. Щото са наясно, че в "глобалния свят" им е отредено да изчезнат. И представи си, първи започнаха британците.

Ти сериозно ли ? Знаеш ли колко чужденци има във Великобритания ? Това че не желаят повече да спонсорират огромна не работеща бюрократична машина каквато в момента е ЕС не значи че са се самоизолирали. Просто не им се дават излишни средства и затова сега чиновниците от Брюксел се опитват да ги накажат по всевъзможен начин.

преди 9 минути, Hristo52 написа:

Върви на...на друго място да проповядваш! 

Хайде и ти в списъка. Аман бе от "всезнаещи" "специалисти" "учители" !

Това е моето мнение и ако не ти отърва, подминавай. Само не си позволявай да ме пращаш където и да било- не си ти този, който решава. Пък и така, онагледяваш вица за Господ и раздаването на акъл.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.