Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета Петков

Featured Replies

Честито предложение на кевр за почти +60% повишаване на газа. Честито предстоящо излизане на битовите потребители на свободния пазар на енергия. Честотата на самоубийствата ще се повиши също, не мога да предрека процента. Тая държава в капитализма, всъщност защо въобще съществува? Само да има място за паразити да цоцат от бюджета, да си чешат чаталите и да стрижат стадото? 

• Отговори 10,4k
  • Прегледи 396,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Този този кабинет ще ни довърши. Абсолютно нищо не казваха по време на кампанията си, а сега не знаят и къде се намират.

• Изкарах го КОВИДа за 10-11 дни още преди Новата година, сам се лекувах (но не го препоръчвам на друг самолечението). Протече в пъти по-леко от грип – боляха ме раменете малко (жилите ми се стегнаха) и

• Искам да ви попитам всички вас в темата: акви сте вие, които злобеете срещу новото правителство и наричате всички с обидни имена? Българи ли сте? Американци ли сте? Мултикултуралисти ли сте? Защото, а

Публикувани изображения

Не че нещо, но...

Разбрах, че днес олиото в българската верига Фантастико струва 5 лв. и се полагат до 3 бутилки на клиент.

И това след вчерашното изявление на Корнелия Нинова.

Не е ли време правителството да фиксира цените на основните хранителни продукти, както преди време (и навреме) направи Виктор Орбан?

преди 3 часа, Sliderum2 написа:

Честито предложение на кевр за почти +60% повишаване на газа. 

Прилича ми на опит за спекула.

преди 45 минути, Мойра написа:

Всъщност аз съм се объркал, предложението било на булгаргъz, а кевр, щели да сведат увеличението от 58%,  до "само" 38%. :(

преди 16 минути, Sliderum2 написа:

Всъщност аз съм се объркал, предложението било на булгаргъz, а кевр, щели да сведат увеличението от 58%,  до "само" 38%. :(

И 38% са много.

преди 1 час, Мойра написа:

Не че нещо, но...

Разбрах, че днес олиото в българската верига Фантастико струва 5 лв. и се полагат до 3 бутилки на клиент.

И това след вчерашното изявление на Корнелия Нинова.

Не е ли време правителството да фиксира цените на основните хранителни продукти, както преди време (и навреме) направи Виктор Орбан?

за да стане това, трябва държавата да излезе на пазара - не е сложно, но Нинова има ли воля да го направи, изказването не е решение

преди 47 минути, Мойра написа:

И 38% са много.

погледни по мащабно - газта скача в цяла Европа - и бъди сигурна че олиото ще стане 5 лева, сега може да е спекула, но с покачващи цени на слънчоглед, торове, енергия само покачване ще има на всичко

Един производител на олио си го каза- 4.50лв. на този етап е нормалната цена. Защото има запаси от слънчоглед. Не така седи въпроса с хляба, защото ние имаме жито, но нашите житари, въпреки субсидиите с които им пълнят гушите, произвеждат фуражна пшеница и хлебарите внасят хлебна от Украйна.

преди 2 минути, absurt написа:

Един производител на олио си го каза- 4.50лв. на този етап е нормалната цена. Защото има запаси от слънчоглед. Не така седи въпроса с хляба, защото ние имаме жито, но нашите житари, въпреки субсидиите с които им пълнят гушите, произвеждат фуражна пшеница и хлебарите внасят хлебна от Украйна.

точно заради това одобрявам действието на Василев - да се запасява страната с зърно

преди 22 минути, absurt написа:

Нашите жътвари масово произвеждат така наречения сорт третикал /казвам го по памет/ , което си е фуражно зърно! И това по-горе е вярно!

Ми ний сме стадо и кво му е на фуражното жито. Малко химия и става на нещо като хляб.

преди 29 минути, Sliderum2 написа:

Ми ний сме стадо и кво му е на фуражното жито. Малко химия и става на нещо като хляб.

да преди доста години, още при Станишев, казаха че цената на по висока от реалната, защото трябва да добавят много стабилизатори, защото сме имали много ниско качествено зърно

Внимание, фейк картинка! В Метро, до края на месец март олиото на едро, щото аз броя 10 литрова бутилка олио за едрова покупка, до края на месеца все още се продава за 53.48лв, или средно по 5.35лв. за литър! На картинката има две оферти горе вляво:

827656-950-100000.jpg

Горе-долу такива са и днес цените в моят град, между 5 и 6лв, за бутилка от литър олио. Може би утре най-накрая ще докарат от прословутото олио на цените на курнела, по 2.50лв. литъра, аз още силно се надявам! Тамън най-сетне проверяващите от КЗП да си размърдат дирниците и може би да имам късмета да дойдат и в моят град и успешно да НЕ намерят спекулата, за пореден път.

Като сте се напънали за олиото мислете защо семките за година поскъпнаха от 30 ст. на 1,50. И че само двама държат този пазар (монопол).

Междувременно просто киро се прави на по-католик от папата. Оставка! Че докарва народа до просешка тояга.

преди 3 минути, Филипов написа:

Като сте се напънали за олиото мислете защо семките за година поскъпнаха от 30 ст. на 1,50. И че само двама държат този пазар (монопол).

Междувременно просто киро се прави на по-католик от папата. Оставка! Че докарва народа до просешка тояга.

Не че ти отговаряш, можеш само клипчета да пускаш, но може би някой друг ще го направи вместо теб, я покажете цените на газта и семките, в Сърбия например и да смятаме колко точно е виновен Киро. 

Нови изцепки на Кирчо.   "Тази война ни дава шанс да изчистим хибридките", каза още Петков. Ами да започваме от неграмотния си премиер - дето и основно образование няма завършено в България      https://blitz.bg/politika/kiril-petkov-szrya-golyam-shans-za-blgariya-ot-voynata-v-ukrayna-video_news874129.html

Я неми обяснявай че трябва да плащаме енергоносители по някакви измислени борсови цени на цена "ден напред" на някаква още по-измислена борсичка  из Низоземска. Изземват се гигантски обеми финансови средства от населението, част от тях се натрупват из разни производиртели. Едни пари, основно от нови външни заеми отуивали за "компенсации" ама само на някои. Тази сутрин по дебилизора обясняваха че разни като ЧЕЗ ги прихващали за "бъдещи периоди" и като цяло крадат. 

Дори и толупий банкянски не си позволяваше за вдига така цените и то насред зима.

преди 30 минути, Филипов написа:

Ми не знам колко са поскъпнали семките, аз от няколко години си вземам печен слънчоглед 500 грама и се движи между 2.40 и 2.70лв за цялото това време. Т.Е. между едровата цена на суровия франко склада, производствената цена(осоляване, печене, пакетиране, транспорт, прекупуване и т.н) явно има отдавна поставен широк буфер, който позволява крайната цена почти да не се променя.

П.П. Да не пиша нов пост, докато още може в този. В магазина на моята улица има две марки олио, то в целият град е така де...цени съответно 5.50 и 5.80лв. за литър...Според комшийката, в търговията в Пазарджик олиото на едро е 5.50лв, за една друга марка, която допреди спекулата зареждаше и сега не е взела от нея, че трябвало да я предложи за 6лв...значи на тия другите две марки едровата не е била кой знае колко по ниска на едро, сигурно нещо като 5лв и 5.30. явно си слага само 10% надценка тя.

преди 12 минути, attj написа:

Кирчо нещо  много си е повярвал   https://news.bg/politics/kiril-petkov-vzeli-sme-zavoya-i-tryabva-da-go-otstoyavame.html

Кирчо изправи завоя и сега е в щарпата, или каквото има извън пътя. Той призовава да не се разпространяват фейкове за обстановката в страната, за цените и т.н. А целият му кабинет лъже и маже на поразия. Дали е принуден от обстоятелствата,  мен не ме интересува. Да бъде така добър да доложи публично защо го прави. По точки с реални цифри, със снимки, с експертизи. Имаме ли наистина споменатите запаси хлебна пшеница, или цифрите са били общи, за всичките житни, или дори за всичките въобще зърнени култури, в това число хлебна пшеница, ръж, ориз, фуражни зърнени култури, ечемик, царевица и всички останали. Дали и колко е наистина запаса от маслодаен слънчоглед, колко хлебна пшеница реално има налично, а не само по документи. Дали и колко е изнесено нелегално, описано като реекспорт, примерно, или по друг начин. С документи, снимки и с експертизи, направени сега през последните 1-2 седмици за състоянието на нещата, а не на база на някакви стари хартийки, с вероятно с вписани неистински данни в тях.

преди 12 минути, Sliderum2 написа:

Кирчо изправи завоя и сега е в щарпата, или каквото има извън пътя. Той призовава да не се разпространяват фейкове за обстановката в страната, за цените и т.н. А целият му кабинет лъже и маже на поразия. Дали е принуден от обстоятелствата,  мен не ме интересува. Да бъде така добър да доложи публично защо го прави. По точки с реални цифри, със снимки, с експертизи. Имаме ли наистина споменатите запаси хлебна пшеница, или цифрите са били общи, за всичките житни, или дори за всичките въобще зърнени култури, в това число хлебна пшеница, ръж, ориз, фуражни зърнени култури, ечемик, царевица и всички останали. Дали и колко е наистина запаса от маслодаен слънчоглед, колко хлебна пшеница реално има налично, а не само по документи. Дали и колко е изнесено нелегално, описано като реекспорт, примерно, или по друг начин. С документи, снимки и с експертизи, направени сега през последните 1-2 седмици за състоянието на нещата, а не на база на някакви стари хартийки, с вероятно с вписани неистински данни в тях.

Какви снимки, какви цифри, какви 5 лева? Хлебарите официално казаха- българската пшеница е фуражна и не става за производство на хряб. Затова се купува жито от Украйна. Складовете и да са пълни, резервът и да е попълнен- все тая. За фураж става, но за хляб- не. Слънчоглед имало за 4 години напред. Да, бе, щото той не гранясва, него гризачи и птици не го ядат, той не мухлясва. Вечен е. Отделен е въпроса, защо държавата не подпомага производителите колкото е нужно, заради покачването на газа и тока. Производството не е само на ток, не го ли знаят? Защо кокорко не иска да намали ДДС? Щото е най- умен от всички по света!? Няма смисъл да ни представят каквито и да било даказателства- натъкмени и ибелени......

ПП. Сега върви реклама по телевизията- "Дайте си печките на дърва и въглища, ние ще ви дадем безплатно такива на пелети или ще ви захраним с газ" 

Да ревеш ли, да се смееш ли или да ги броиш за руснаци и да им отправиш няколко закани съвсем законно?

,,Малки перифразирам .. Отишъл Кирчо в Ню Йорк,но се загубил някъде в Харлем. Насреща му едър негър... Вади пищов и му вика да сваля гащите... Нашият се изплашил, събул се, навел се... Свършил негъра работа, закопчал се, бръкнал в джоба, изкарал 100$ и ги дал на Кирчо.
"- Еееее, ама ти що не каза от рано, че ще си платиш" рекъл нашия...А метрото му отговорил:
- Да бе, вие българите, като видите долари и ееей така ви се разтварят з@дниците.

Не знам защо като видя нашия премиер и веднага се сещам за този виц..."

Кирчо да обясни на стотиците хиляди уж работещи наши сънародници за по 700-800 лв заплати на месец - защо последствията от всичко до сега са  само на техния гръб???   Откакто Борисов не е премиер тези хора загубиха поне 20 % от предишната си покупателна способност.  Скоро те ще се разбунтуват.  Какво е направила четворната коалиция досега за най-нископлатените работещи!? Съвсем нищо.   Скоро мораториума изтича и ще има нови цени и на тока, газа, водата, парното и т.н.   Пак ще трябва да сменяме некомпетентните и некадърни управници.  То тяхното е само шуробаджанащини с лъжи и подмени. Пак ли   Радев ще ни намира нови лъжеспасители!?!   

Цитат на деня: С приятели като ДПС врагове не ти трябват

Цитат

С приятели като ДПС врагове не ти трябват.

Това обяви премиерът Кирил Петков по време на традиционната среща на бизнеса с правителството, организирана от "Капитал", анализирайки политическата ситуация в страната.

Spoiler

Няма протегната ръка от ГЕРБ и ДПС, няма как след всички тези години да им кажем, че им прощаваме за всички милиарди, които са откраднали, само за да останем по-дълго на власт. "Аз няма да съм този премиер, който ще подаде ръка на този който е крал години от България, докато този новоизбран куче пазител стои. Аз лично сделка с него не мога да направя", обяви премиерът, имайки предвид дейността на главния прокурор.

Посочи, че след няколко дни, когато в България ще дойде европейският главен прокурор Лаура Кьовеши, с нея ще се обсъди възможността да се направи поне "едно побутване" на съществуващия модел.

"На нас буквално са ни вързани ръцете. Той (главният прокурор - бел. ред.) следи повече нас, колкото кое да е престъпление", допълни той, като посочи, че в България има превзети институции главно заради прокуратурата. "Ако там успеем да вдигнем похлупака, другите неща ще се наредят", смята Петков.

Според него въпреки този пазител в лицето на главния прокурор проблемът на тези, които той защитава, е, че България е в ЕС.

...

преди 1 час, _nib_ написа:

,,Малки перифразирам .. Отишъл Кирчо в Ню Йорк,но се загубил някъде в Харлем. Насреща му едър негър... Вади пищов и му вика да сваля гащите... Нашият се изплашил, събул се, навел се... Свършил негъра работа, закопчал се, бръкнал в джоба, изкарал 100$ и ги дал на Кирчо.
"- Еееее, ама ти що не каза от рано, че ще си платиш" рекъл нашия...А метрото му отговорил:
- Да бе, вие българите, като видите долари и ееей така ви се разтварят з@дниците.

Не знам защо като видя нашия премиер и веднага се сещам за този виц..."

Не знам защо, но все прикритите гейове разказват вицовете за негърски пи*шки и педалско е**не. 

преди 1 час, attj написа:

Кирчо да обясни на стотиците хиляди уж работещи наши сънародници за по 700-800 лв заплати на месец - защо последствията от всичко до сега са  само на техния гръб???   Откакто Борисов не е премиер тези хора загубиха поне 20 % от предишната си покупателна способност.  Скоро те ще се разбунтуват.  Какво е направила четворната коалиция досега за най-нископлатените работещи!? Съвсем нищо.   Скоро мораториума изтича и ще има нови цени и на тока, газа, водата, парното и т.н.   Пак ще трябва да сменяме некомпетентните и некадърни управници.  То тяхното е само шуробаджанащини с лъжи и подмени. Пак ли   Радев ще ни намира нови лъжеспасители!?!   

Дишай бате, че ще пукнеш. Ей сега, малко остана. Април пада правителството. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.