Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета Петков

Featured Replies

• Автор
преди 14 минути, Без умствен капацитет написа:

а в германия може да си снмениш доставчика:)  - това са така наречения естествен монопол

прави впечатление, че производството на ток в Германия е в погранични райони

Да, нещо като интернет доставчиците в България. Така е изборът тук за ток. Има, мисля, към 1200 доставчиците на ток в Германия. 23 хиляди тарифи.

• Отговори 10,4k
  • Прегледи 383,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Този този кабинет ще ни довърши. Абсолютно нищо не казваха по време на кампанията си, а сега не знаят и къде се намират.

• Изкарах го КОВИДа за 10-11 дни още преди Новата година, сам се лекувах (но не го препоръчвам на друг самолечението). Протече в пъти по-леко от грип – боляха ме раменете малко (жилите ми се стегнаха) и

• Искам да ви попитам всички вас в темата: акви сте вие, които злобеете срещу новото правителство и наричате всички с обидни имена? Българи ли сте? Американци ли сте? Мултикултуралисти ли сте? Защото, а

Публикувани изображения

преди 42 минути, Реджеп Иведик написа:

Николоффф да се яви по служба !!!

Кирчоикокорчо се заканил да съди умрелите бе !

https://fb.watch/aiZZaH8rZo/

Дали ще има зелен сертификат след 12 януари?   Кирчо нещо изглежда надъхан по темата -ама той не е наясно с нещата в България  и включва със закъснение.   Чакаме да каже кога ще се изгражда следващ мост над река Дунав!  

преди 13 минути, attj написа:

Дали ще има зелен сертификат след 12 януари?   Кирчо нещо изглежда надъхан по темата -ама той не е наясно с нещата в България  и включва със закъснение.   Чакаме да каже кога ще се изгражда следващ мост над река Дунав!  

Той дали знае, къде е Дунав ?

Беше се засилил за Шумен през Видин.

Васи неграмотника.

Южна Осетия имала по констутуция

Кирчо е най-безнадеждния наш премиер за цялата ни история.  Само Прокопиев ще да е виновен.  Даже Асен много е в час - ама не е премиер.  Мъка...

преди 3 часа, АСПЕКТ написа:

Да, нещо като интернет доставчиците в България. Така е изборът тук за ток. Има, мисля, към 1200 доставчиците на ток в Германия. 23 хиляди тарифи.

искаш да кажеш, че под плочките имате 30 кабела

preokladka-silovogo-kabelya1.jpg

• Автор
преди 1 час, Без умствен капацитет написа:

preokladka-silovogo-kabelya1.jpg

Мисля, че една мрежа, която се ползва от всеки. От всичките 1300 доставчика.

Пътят от София до Варна нали е един пътя, който ползваш с колата.  Не са над 30 вида път? Колата с която пътуваш по този път е различен. Можеш с БМВ, може с Москвич,,, може и с колело да тръгнеш.😀

Ако мога да направя такава аналогия.

Сега чакаме кога четворната коалиция ще се организира да приеме бюджета на България за 2022 година.   На автопилот се случва това   https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/danaci-osiguriavane/2022/01/04/4299119_durjavnite_finansi_prez_minalata_godina_na_deficit_ot/

• Автор
преди 3 часа, attj написа:

Сега чакаме кога четворната коалиция ще се организира да приеме бюджета на България за 2022 година.   На автопилот се случва това   https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/danaci-osiguriavane/2022/01/04/4299119_durjavnite_finansi_prez_minalata_godina_na_deficit_ot/

За финанси Кирчо и Васил. Също и кака Корнелия. Едва ли ИТН ще вземат участие. Не е техния ресор. Но ще видим.

Пенсията ми е увеличена със 167 лв., повече отколкото тиквите за четири години и толкова за жалките 50 лв., с които лоясалия се пънеше пред беззъбите старци по села и паланки.

Цените на тока и газа бият рекорди в целия свят и не ние сме най-зле, но факта, че  в България те се определят от все още васалните на престъпниците органи усложнява положението и дава възможност да ни рекетират, единствено нещо, което споменатите умеят до съвършенство и го правят за да облагодетелстват собствените си абсурти.

Тепърва още ще поскъпва всичко, а средната пенсия в България щяла да достигне 580 лв през 2022 година. Изглежда около 1 500 000 възрастни хора  ще получават минимални и средни пенсии.  Добре, че още не съм пенсионер.  Бих се принудил като покойните ми родители да отида на село и да насадя в двора каквото ми дойде на ума.    Те живееха с по-малко пари.

преди 14 часа, Без умствен капацитет написа:

Работата е проста, ама ти си ... още по-прост!

преди 13 часа, АСПЕКТ написа:

Мисля, че една мрежа, която се ползва от всеки. От всичките 1300 доставчика.

Недей да мислиш - измислено е!

Енергията се доставя от Системния оператор - на всички потребители. Но парите - минават през различни търговци.
Може даже - да сме на един и същ търговец, но да плащаме различно.

преди 3 часа, АСПЕКТ написа:

За финанси Кирчо и Васил. Също и кака Корнелия. Едва ли ИТН ще вземат участие. Не е техния ресор. Но ще видим.

За приемане на бюджета ще са им нужни гласовете на всичките им депутати.  Опозицията Герб, ДПС и Възраждане очаквам да гласуват против.

преди 50 минути, adersa написа:

Каква промяна е това без вдигане на доходите .Както се вика нови курви в стар бардак.

А ти как го разбираш това „вдигане на доходите“? Да кажат - „От утре - всички заплати +10%“ - така ли?

Не са вдигнали МРЗ! Че аз - за толкова пари ... няма да отида, само да им кажа „Добро утро“. Без значение, дали е 650 или 710 лева.

преди 2 минути, ncl написа:

Е, нали на тези 650 дават още толкова на ръка, за да укриват данъци...

Почти не останаха такива работодатели.

преди 20 минути, attj написа:

Почти не останаха такива работодатели.

Все още се намират, но намаляха чувствително.

преди 6 минути, ncl написа:

Да, жалко че никога не срещнах такива работодатели...

А ти ... искаш ли?

Когато коментирам „очаквано трудово възнаграждение“ - имам предвид нормална основна заплата.
А не - ОЗР 650 лв + ДМС и разни бонуси - още толкова. Нищо, че всичко се декларира и облага.
Утре - ще им кефне и ... без бонусите, само основната.

МРЗ се ползва като статистика - на нея стъпват и другите (по високите)

Васко Начев: Цената на газа можеше да е по-ниска

Цитат

"Виждам, че новите управляващи страдат откъм потенциал, опит, лутат се, а това подсказва, че няма да е лесно преструктуриране в положителна посока"

преди 4 часа, jhoro написа:

Енергията се доставя от Системния оператор - на всички потребители. Но парите - минават през различни търговци.

Може даже - да сме на един и същ търговец, но да плащаме различно.

и тук съм чувал че някои фирми - уж ползват мрежата на ЕВН а плащат на друг

преди 2 минути, ncl написа:

Цената не се ли определя от КЕВР, която е независима?!

Булгаргас иска КЕВР преценя (съгласява се, нищо не преценя)

Цитат

"Ако "Булгаргаз" беше предложил на КЕВР начин на хеджиране, на омекотяване на шоковото поскъпване на природния газ, то можеше да бъде 16-20%, а не 30%. И част от тези 30% са компенсация за това, което "Булгаргаз" е пропуснал като приход за предишния месец".

преди 42 минути, Без умствен капацитет написа:

и тук съм чувал че някои фирми - уж ползват мрежата на ЕВН а плащат на друг

Нали затова има лицензирани търговци на електрическа енергия на свободния пазар

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.