Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за кабинета Петков

Featured Replies

преди 8 минути, АСПЕКТ написа:

Абе, човек аз съм ходил и съм бил превикан в инстанцията за чужденци, там трябваше да си вадя Freizügigkeitsbescheinigung.

Какви свободи, какви 5 лева. Трябва и ти уседналост за работа. Не може от София директно в Берлин да работиш.

Ами ще вадиш документи, които са нужни, какво толкова! То не само в Германия е така! Някой да те е гонил инак или да не ти дава да работиш, да те депортирва ? Нормално е да се иска да работиш , като отидеш там , а не да висниш на помощи , както едни мургави събратя правиха дълги години!

• Отговори 10,4k
  • Прегледи 396,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Този този кабинет ще ни довърши. Абсолютно нищо не казваха по време на кампанията си, а сега не знаят и къде се намират.

• Изкарах го КОВИДа за 10-11 дни още преди Новата година, сам се лекувах (но не го препоръчвам на друг самолечението). Протече в пъти по-леко от грип – боляха ме раменете малко (жилите ми се стегнаха) и

• Искам да ви попитам всички вас в темата: акви сте вие, които злобеете срещу новото правителство и наричате всички с обидни имена? Българи ли сте? Американци ли сте? Мултикултуралисти ли сте? Защото, а

Публикувани изображения

• Автор
преди 9 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ами ще вадиш документи, които са нужни, какво толкова! То не само в Германия е така! Някой да те е гонил инак или да не ти дава да работиш, да те депортирва ? Нормално е да се иска да работиш , като отидеш там , а не да висниш на помощи , както едни мургави събратя правиха дълги години!

Е, как ще е нормално. Аз бях с хора, в една сграда,  които са афганистанци, хора от Африка. Африканци. От Гана, от Камерун, от Слоновата Кост, ... Афганистанци. Някакси други от Азия. Даже турците ги нямаше в сградата. Няма ни 1 европеец, които да си вади този документ.

България се водеше в ЕС. 2007 година. Аз човек идваш уж от европейска държава. От ЕС. И какво пишеше на този документ, знаеш ли? Пишеше, аз чий х..й го диря в ЕС. Откъде имам пари, за да дойда в Германия, кой ми ги даде, и колко ще стоя в ЕС. Защо съм тук? И такива простотии.

преди 14 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Глупости не чета! То е ясно, че страни не изповядващи тези ценности ще е нужна виза , респективно и за хората живущи там.

За това е и ЕС , за всички изповядващи общочовешките права, да могат да пътуват, учат, работят, живеят!

Спрямо, кого сме загубили суверинитет? Пак глупости! Това , че трябва законодателството да се синхронизира с това на съюза ли?

Да разбирам ли, че САЩ не изповядват тези ценности, та затова нашенци 30+ години вече, че и членове на ЕС, продължават да климат шапка за визи?

И не разбирам защо нервно заобикаляш фактите, които показват, че съвсем не живеем в свободен и глобализиран свят? 

И да, загубили сме суверенитет в момента, в който подписахме влизането си и в НАТО, и в ЕС. Каквото ни наредят, това правим. Ще кажеш- по собствено желание сме влезли. Да, но това въобще не променя факта, че така сме си продали суверенитета- срещу субсидии и бази. И пак не можеш да пътуваш навсякъде без да искаш позволение, да работиш навсякъде и да живееш навсякъде. И да, върховенството на закона на ЕС над този- на България, си е идеален пример за загуба на суверенитет. По собствена воля, на всичкото отгоре. 

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Е, как ще е нормално. Аз бях с хора, в една сграда,  които са афганистанци, хора от Африка. Африканци. От Гана, от Камерун, от Слоновата Кост, ... Афганистанци. Даже турците ги нямаше в сградата. Няма ни 1 европеец, които да си вади този документ.

България се водеше в ЕС. Аз човек идваш уж от европейска държава. От ЕС. И какво пишеше на този документ, знаеш ли? Пишеше, аз чий х..й го диря в ЕС. Откъде имам пари и колко ще стоя в ЕС. И такива простотии.

Ти пак на свободия го обръщаш ! Хората гледат да е законно всичко инак ще те водят от контингента и т.н. или пък има нещо "сиво" в твоето пребиваване там?

• Автор
преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ти пак на свободия го обръщаш ! Хората гледат да е законно всичко инак ще те водят от контингента и т.н. или пък има нещо "сиво" в твоето пребиваване там?

Е, като е законно защо само на България и защо го махнаха през 2015 година този документ? Тогава да продължа да си ходя при афганистанци, викаш и да давам показания на всеки 6 месеца.

Ми, да го върнат. Щом ти се струва нормално.

преди 47 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ти на себе си ли даваш отговор ? Кой каза , че е демократ , само някой глупак може да го твърди това!

Опитвам се нещо да ти кажа, помисли малко. ;)

преди 16 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Е как да заработи правосъдието, като не е синхронизирано?

Тука друго пише:

Цитат

Защита, права и правосъдие за гражданите на ЕС

Гражданите на ЕС се ползват от редица свободи и защита, включително лични, граждански, политически, икономически и социални права, законови разпоредби за защита на личните данни и за борба с дискриминацията, както и право да пътуват свободно в повечето държави от Съюза.

Всеки гражданин на ЕС се ползва от едни и същи основни права, базирани на ценностите на равенството, недискриминацията, приобщаването, човешкото достойнство, свободата и демокрацията. Тези ценности са подсилени и защитени от принципите на правовата държава, залегнали в Договорите за ЕС и Хартата на основните права. Гражданите на ЕС имат право да живеят, работят, учат и сключват брак в други страни от Съюза. ЕС работи, за да опазва сигурността на личните данни на европейските граждани и да им осигурява права като потребители.

Гражданите имат право на правна защита във всички държави от ЕС, а престъпниците могат да бъдат преследвани през граница и репатрирани благодарение на европейската заповед за арестТърсене на налични преводи за тази връзкаEN•••. Съдебните органи си сътрудничат посредством звеното на Европейския съюз за съдебно сътрудничество (Евроюст), за да се гарантира, че правните решения, взети в една страна от ЕС, се признават и изпълняват във всяка друга страна от Съюза.

Съдът на Европейския съюз гарантира, че правото на ЕС се прилага еднакво във всички страни членки и разрешава правните спорове между национални правителства и институции на ЕС. При определени обстоятелства Съдът може да се използва също и от граждани, предприятия или организации, за да заведат дело срещу институция на ЕС, която може да е нарушила техните права.

ЕС работи за подобряване на сигурността чрез сътрудничество в областта на правоприлагането, управлението на границите, гражданската защита и управлението при бедствия. Това включва предприемане на действия срещу организираната престъпност и помощ за националните полицейски власти да си сътрудничат по-добре чрез Европейската полицейска служба (Европол).

Страните от Съюза работят и за разработване на последователна имиграционна политика на ЕС, чрез която той да се възползва от преимуществата на легалната и да преодолее предизвикателствата на нелегалната имиграция. Продължава работата за подобряване на сигурността посредством по-добър контрол по външните граници, като същевременно се улеснява влизането в ЕС на лицата, които имат право на това.

Правосъдие и основни права (europa.eu)

Е, е ?!

преди 1 минута, absurt написа:

Да разбирам ли, че САЩ не изповядват тези ценности, та затова нашенци 30+ години вече, че и членове на ЕС, продължават да климат шапка за визи?

Не, разбирай ги че нямат вяра в нас все още , че ги изповядваме, а и не са част от ЕС! Въпреки това, който става си става , за това и има много Българи не само в САЩ, но и в Канада

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Тука друго пише:

Е, е ?!

Ееее , ииии ?

• Автор
преди 5 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не, разбирай ги че нямат вяра в нас все още , че ги изповядваме, а и не са част от ЕС! Въпреки това, който става си става , за това и има много Българи не само в САЩ, но и в Канада

ЕС или европейски щати спонсориран от САЩ обслужва само богатите. В този съюз не всички страни са еднакви. Даже при евроизбори, в парламента се определя от населението на страната. Пак добре измислено. Защото Франция и Германия имат по-голямо население и имат по-голяма тежест и повече представители в парламента.

преди 12 минути, АСПЕКТ написа:

Е, как ще е нормално. Аз бях с хора, в една сграда,  които са афганистанци, хора от Африка. Африканци. От Гана, от Камерун, от Слоновата Кост, ... Афганистанци. Някакси други от Азия. Даже турците ги нямаше в сградата. Няма ни 1 европеец, които да си вади този документ.

България се водеше в ЕС. 2007 година. Аз човек идваш уж от европейска държава. От ЕС. И какво пишеше на този документ, знаеш ли? Пишеше, аз чий х..й го диря в ЕС. Откъде имам пари и колко ще стоя в ЕС. Защо съм тук? И такива простотии.

Ти по времето на Станишев, пак се радвай че изобщо са те пуснали да влезеш.

• Автор
преди 2 минути, Радул написа:

Ти по времето на Станишев, пак се радвай че изобщо са те пуснали да влезеш.

Не се е променило мисленето на немците за България. Вече кое поколение идва. Минаха 3 поколения. Все същото мислене.

преди 7 минути, absurt написа:

И да, загубили сме суверенитет в момента, в който подписахме влизането си и в НАТО, и в ЕС...

Каквото ни наредят, това правим.

Ще кажеш- по собствено желание сме влезли. Да, но това въобще не променя факта, че така сме си продали суверенитета- срещу субсидии и бази. И пак не можеш да пътуваш навсякъде без да искаш позволение, да работиш навсякъде и да живееш навсякъде. И да, върховенството на закона на ЕС над този- на България, си е идеален пример за загуба на суверенитет. По собствена воля, на всичкото отгоре. 

Изглежда не знаеш или си тълкуваш по своему какво е суверинитет!

Какво направихме , което са ни наредяили след като сме станали пълноправни членове, което е лошо пример ?

АХА,  ако не бяха тези субсидии щяхме да сме рай, или пък можехме преди да пътуваме всякъде, или пък имахме суверинитет преди това ? Кой закон визираш е този над този в България ?

току-що, АСПЕКТ написа:

Не се е променило мисленето на немците за България. Вече кое поколение идва. Минаха 3 поколения. Все същото мислене.

МОже би защото и България не се е променила много. То мнението за нещо се променя, когато и самото нещо се променя.

• Автор
преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

ЕС или европейски щати спонсориран от САЩ обслужва само богатите. В този съюз не всички страни са еднакви. Даже при евроизбори, в парламента се определя от населението на страната. Пак добре измислено. Защото Франция и Германия имат по-голямо население и имат по-голяма тежест и повече представители в парламента.

20200123PHT70912-cl.jpg

Това сега демократично ли е? 17 гласа срещу 96, примерно. Значи Германия каже нещо гласува 96 за, а България е против 17 не, но се приема. И как тогава ще се защитят интересите на България?

преди 10 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ееее , ииии ?

И с това обяснение, не схващаш ли как пак за зависимости иде реч и за невъзможност да пътуваш, работиш и живееш където поискаш?

Съжалявам, ама аз не страдам от липса на чувство за собствено достойнство, за да приемам за нормално някой да ми проповядва демокрация и глобализъм, а да "няма вяра в мен", та да не ме пуска в страната си.

Такава зависимост я живяхме по времето на соца. Не, мерси. Няма как облъчено да я харесвам и искам, само защото Големият брат е друг.

преди 9 минути, absurt написа:

И да, загубили сме суверенитет в момента, в който подписахме влизането си и в НАТО, и в ЕС

Чудно защо след като "ние" сме направили това, нямам спомени да съм подписвал или подкрепял нещо подобно...

А тези, които се изказват и подписват от името на всички българи са реално избрани с под 20% от гласувалите на избори. Затова, за всички важни политики трябва да се правят референдуми.

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Ами време е нужно, ако мрънкаш , че искат законно да прибиваваш там, още 3 поколения няма да стигнат! Аз пък имам много познати там и са с много добри впечатления и отношение към тях. Работят, семейство са съградили, дом са вдигнали и проблеми нямат и живеят като"хората"! Та май си е до индивида!

Начии, некои още не могат да разберат що има виза за в сащ. Щото те са господари на всички в западнясалият блок и на есср в това число, а ние сме роби на няколко нива господари, ние сме най-най-най долу на дъното, нищо че формално се водим като част от есср.

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Чудно защо след като "ние" сме направили това, нямам спомени да съм подписвал или подкрепял нещо подобно...

А тези, които се изказват и подписват от името на всички българи са реално избрани с под 20% от гласувалите на избори. Затова, за всички важни политики трябва да се правят референдуми.

Те та питат на парламентарни избори, ако не си разбрал, че зор да питат 7 милиона лично!

Ами време е нужно

Никъде не го пише това! Пак ще дам цитата:

Цитат

Защита, права и правосъдие за гражданите на ЕС

Гражданите на ЕС се ползват от редица свободи и защита, включително лични, граждански, политически, икономически и социални права, законови разпоредби за защита на личните данни и за борба с дискриминацията, както и право да пътуват свободно в повечето държави от Съюза.

Всеки гражданин на ЕС се ползва от едни и същи основни права, базирани на ценностите на равенството, недискриминацията, приобщаването, човешкото достойнство, свободата и демокрацията. Тези ценности са подсилени и защитени от принципите на правовата държава, залегнали в Договорите за ЕС и Хартата на основните права. Гражданите на ЕС имат право да живеят, работят, учат и сключват брак в други страни от Съюза. ЕС работи, за да опазва сигурността на личните данни на европейските граждани и да им осигурява права като потребители.

Гражданите имат право на правна защита във всички държави от ЕС, а престъпниците могат да бъдат преследвани през граница и репатрирани благодарение на европейската заповед за арестТърсене на налични преводи за тази връзкаEN•••. Съдебните органи си сътрудничат посредством звеното на Европейския съюз за съдебно сътрудничество (Евроюст), за да се гарантира, че правните решения, взети в една страна от ЕС, се признават и изпълняват във всяка друга страна от Съюза.

Съдът на Европейския съюз гарантира, че правото на ЕС се прилага еднакво във всички страни членки и разрешава правните спорове между национални правителства и институции на ЕС. При определени обстоятелства Съдът може да се използва също и от граждани, предприятия или организации, за да заведат дело срещу институция на ЕС, която може да е нарушила техните права.

ЕС работи за подобряване на сигурността чрез сътрудничество в областта на правоприлагането, управлението на границите, гражданската защита и управлението при бедствия. Това включва предприемане на действия срещу организираната престъпност и помощ за националните полицейски власти да си сътрудничат по-добре чрез Европейската полицейска служба (Европол).

Страните от Съюза работят и за разработване на последователна имиграционна политика на ЕС, чрез която той да се възползва от преимуществата на легалната и да преодолее предизвикателствата на нелегалната имиграция. Продължава работата за подобряване на сигурността посредством по-добър контрол по външните граници, като същевременно се улеснява влизането в ЕС на лицата, които имат право на това.

Правосъдие и основни права (europa.eu)

Те та питат на парламентарни избори, ако не си разбрал, че зор да питат 7 милиона лично!

Е аз нали това съм написал, че гласували под 20% за водещата партия ще ми се изказват от мое име... Затова, референдуми за всичко!

• Автор

Ето още демократичност.

https://www.consilium.europa.eu/bg/council-eu/voting-system/qualified-majority/

предложението е подкрепено от държави членки, чието население представлява най-малко 65% от общото население на ЕС

Германия, Франция, Италия и Испания.

преди 11 минути, Joss Bomon написа:

Ами, нямаш спомен, защото никой не те е питал дали искаш да те вземат в НАТО  и ЕС. Стоянов се похвали как дори без решение на правителството и НС дори, ни бил вмъкнал, че да не изтървем келепира. Същото беше и за ЕС. На никого не му мина през ума да направи референдум. 

преди 5 минути, Sliderum2 написа:

Начии, некои още не могат да разберат що има виза за в сащ. Щото те са господари на всички в западнясалият блок и на есср в това число, а ние сме роби на няколко нива господари, ние сме най-най-най долу на дъното, нищо че формално се водим като част от есср.

Причината да сме на дъното обаче не е в ЕС. И пак е по- добре от другото дъно, с 20 долара заплата. А на дъното на ЕС, най- слабо платените взимат към 500 долара.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.