Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Срам нямате ли?

Featured Replies

преди 20 минути, TheDirtyCleaner написа:

Но,когато си изкарал 1000лв. а ти дадат 200,за да те приравнят с другите,нещо не е редно.Или бъркам?

Не бъркаш, прав си, но и днес е така от тази гледна точка, за да получиш 1000лв си заработил най малко три пъти повече, но ги взема шефа ти не ти и приравнен с другите си колеги. 

• Отговори 220
  • Прегледи 9,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Виж пич, аз нямам нищо против това че някой е гей, даже имам добър приятел който е такъв но той не ходи по паради и ако не го познаваш и не ти е казал няма как да разбереш че е такъв. Когато обаче и

• И то само към "модерните" каквото и да значи това в нейната сбъркана представа а това че е нацистка явно не само аз съм го забелязъл

• Всеки има право да почита който смята за герой и т.н., ОБАЧЕ е пълна глупост да ги завират тия неща в новините. Лично аз съм на мнение че народния съд е по-полезен отколкото вреден, знаеки какво вре

Публикувани изображения

преди 2 часа, Anneliese написа:

Повярвай ми, имам. По - образована съм, отколкото си мислиш.:D

Ти си много затънал в пропаганда.

Със средно образование, получено по милост в помощно училище. Образованието спомага за решаването на проблеми, като започнем от най-простите, битовите, и стигнем до по-сложни, абстрактни проблеми. Ти, не можеш да се оправиш в магазин. Колко да си "по-образована". 

преди 16 минути, ^Li^ написа:

Не бъркаш, прав си, но и днес е така от тази гледна точка, за да получиш 1000лв си заработил най малко три пъти повече, но ги взема шефа ти не ти и приравнен с другите си колеги. 

Като си грамотен,имаш акъл и умения-никой не те спира,да просперираш.Едно време,и да имаш и да нямаш,парите са едни.Цял живот.Няма стълбичка.Единствената борба беше,за малко повече власт,от сорта на-началник цех,или смяна...Или да можеш да отидеш до Румъния,Чехия...А за коли,дънки,видео,телевизори,изобщо няма да говоря.

преди 12 минути, TheDirtyCleaner написа:

Като си грамотен,имаш акъл и умения-никой не те спира,да просперираш.

Но пък нямаш пари, не го виждам просперитета за който пишеш по този начин. 

преди 14 минути, TheDirtyCleaner написа:

А за коли,дънки,видео,телевизори,изобщо няма да говоря.

И банани също. 

преди 30 минути, ^Li^ написа:

Говоря за частната инициатива.Като имаш умения и не ти харесва как те ръководят-отиваш и си правиш,частен бизнес.Или като не те устройва работата,сменяш работодателя.Ако брецаш постоянно,че няма пари и всичко е скъпо,пък не правиш нищо-значи го заслужаваш.Това е формата на капитализма.Всеки според това каето може и според желанието,за развитие.Един тип,писа във форума-как го билиуредили на работа и взимал 1000лв???????Е,на такъв как да му кажеш,че ако поучи малко и поработи тук-там,ще има уменията,да взима 3000.И точно с този тип,те приравнява комунизма.

преди 17 часа, Anneliese написа:

От това, че спомена мандрите. Явно е от семейство, което е било богато и му е криво, защото сега и той е можел да бъде богат. Явно само парите го вълнуват.

Да ти кажа право - аз и сега не се оплквам, даже изобщо! Да те светна - само в машини (производствени) имам вложени около 300 000 лв, които ми носят доста добри доходи. Отделно имам и други неща, които печелят - малко или много (мултимедийни екрани и други)..... Така, че аз съм си ОК и няма за какво да ме е яд.

Да те светна и за сиренето "Дунавия": Купувай си сирене "Дунавия" производство на Ферма "Ведраре" - около 16-18 лв му е килограма. 

Да ти кажа и за консервите: Влизал съм в "държавен" завод за консерви по време на комунягите, влизал съм и сега - в частни такива фабрики сега (и то често) - разликата в технологично и хигиенно отношение е, като да сравняваш....комунистическа кочина с операционн зала.

преди 6 часа, ncl написа:

Мен повече ме дразни опита за насаждане на вина. Не мога и няма да приема да съм виновен за нещо, което не съм извършил.

Затова и аз отказвам да поемам вина........

преди 6 часа, Anneliese написа:

Дано дао имате късмета да ви поканят на Шабат. Хич няма да ви се иска да повторите.

После не била нацистка а? Ко кат ме поканят Шабат? С вериги ше ме връзват? Бой ли ще ям ? Същите глупости са ги плямпали и любимите ти нацисти а сега и ти и такива кат теб ще подпалят нов Холкост, което май вече се случва пример Франция :( Много глупости си натворила за ден браво БрИНСПФ браво

преди 2 часа, ^Li^ написа:

Акъла и грамотноста водят до парички пример Светлин Наков и други успели българи

преди 19 минути, NewRedDragon написа:

Да ти кажа и за консервите: Влизал съм в "държавен" завод за консерви по време на комунягите, влизал съм и сега - в частни такива фабрики сега (и то често) - разликата в технологично и хигиенно отношение е, като да сравняваш....комунистическа кочина с операционн зала.

Е не ти я закопа бре ама на мен ми беше друга идеята че "държавен" завод не винаги значи добро и съм дал пример с консервната промишленост :)

преди 3 часа, TheDirtyCleaner написа:

Няма стълбичка.

Имаше и стълбища, и тунели и мостове и парашути и т.н. :) 

Този който бе интелигентен намираше начин, а само и единствено инфантилните бяха респектирани, за да не злоупотребяваха с държавни постижения. Да, то понеже бяха не до там интелигенти и хи хващаха, а тези които се правеха на "отворени" съветвани с други средства и така ... 

Та явно при теб стимула е ... хм ... като това същество:

Април месиц прулитта дукара, Кукундрела мисли веч ваканция да кара! -  Страница 16 :: BG-Mamma

:) че ако го дам в този вариант ще го счетеш за обида:

GIF hbo after party cash baila - animated GIF on GIFER

:) 

преди 38 минути, petie1 написа:

Акъла и грамотноста водят до парички пример Светлин Наков и други успели българи

Не споря, но не всички имат талант да програмират. За бизнес е нужен начален капитал освен акъл. 

преди 15 минути, dioib написа:

Имаше и стълбища, и тунели и мостове и парашути и т.н. :) 

Този който бе интелигентен намираше начин, а само и единствено инфантилните бяха респектирани, за да не злоупотребяваха с държавни постижения. Да, то понеже бяха не до там интелигенти и хи хващаха, а тези които се правеха на "отворени" съветвани с други средства и така ... 

Та явно при теб стимула е ... хм ... като това същество:

Април месиц прулитта дукара, Кукундрела мисли веч ваканция да кара! -  Страница 16 :: BG-Mamma

:) че ако го дам в този вариант ще го счетеш за обида:

GIF hbo after party cash baila - animated GIF on GIFER

:) 

Смени дилъра,пич.Много си зле.Точно тези,които копаеха тунели-точно те,бяха най-мързеливите.Аз се имам с началника,защо да работя?И накрая,равно на всички.

преди 2 часа, TheDirtyCleaner написа:

Говоря за частната инициатива.Като имаш умения и не ти харесва как те ръководят-отиваш и си правиш,частен бизнес.Или като не те устройва работата,сменяш работодателя.Ако брецаш постоянно,че няма пари и всичко е скъпо,пък не правиш нищо-значи го заслужаваш.Това е формата на капитализма.Всеки според това каето може и според желанието,за развитие.Един тип,писа във форума-как го билиуредили на работа и взимал 1000лв???????Е,на такъв как да му кажеш,че ако поучи малко и поработи тук-там,ще има уменията,да взима 3000.И точно с този тип,те приравнява комунизма.

1205840133_(1).png.1c39113a3d558d94b500b6061173d961.png

преди 9 минути, TheDirtyCleaner написа:

Смени дилъра,пич.Много си зле.Точно тези,които копаеха тунели-точно те,бяха най-мързеливите.Аз се имам с началника,защо да работя?И накрая,равно на всички.

Ти си смени господаря пич ...  застанал си в неправилния кюп на мъжете в цветове на дъгата ... :) 

преди 13 минути, dioib написа:

Ти си смени господаря пич ...  застанал си в неправилния кюп на мъжете в цветове на дъгата ... :) 

За разлика от теб,аз NoGods No Masters.Ама с тази комунистическа тиква,няма как да го разбереш,този израз.

преди 37 минути, ^Li^ написа:

Не споря, но не всички имат талант да програмират. За бизнес е нужен начален капитал освен акъл. 

И аз не споря,че е така.Затова има стотици професии.Един може едно,друг друго.Иначе всички,щяхме да сме банкери.Кагато си сигурен,че си кадърен и искаш да направиш нещо,стискаш зъби,събираш кинти и не на последно място-рискуваш.

преди 28 минути, TheDirtyCleaner написа:

За разлика от теб,аз NoGods No Masters.Ама с тази комунистическа тиква,няма как да го разбереш,този израз.

ама ти май наистина си вярваш

преди 11 минути, дръндю написа:

ама ти май наистина си вярваш

Не знам,какъв е този въпрос.Ти като пишеш тук,не си ли вярваш?Но,със сигурност-не съм имал господар.Никога.И никога,няма да имам.

преди 44 минути, TheDirtyCleaner написа:

И аз не споря,че е така.Затова има стотици професии.Един може едно,друг друго.Иначе всички,щяхме да сме банкери.Кагато си сигурен,че си кадърен и искаш да направиш нещо,стискаш зъби,събираш кинти и не на последно място-рискуваш.

Единствен недостатък за теб от соц. ерата е липсата на частна дейност? 

За мен пък мерилото, е че по соца мнозонството в държавата бяха средна класа, а сега мнозонството са на ръба на оцеляване. 

преди 5 минути, TheDirtyCleaner написа:

Но,със сигурност-не съм имал господар.Никога.И никога,няма да имам.

Ако помислиш задълбочено и аналитично ще стигнеш до друго заключение. 

преди 18 минути, ^Li^ написа:

а сега мнозонството са на ръба на оцеляване. 

Точно,че го няма соц-а,да ги бута.

преди 27 минути, ^Li^ написа:

Ако помислиш задълбочено и аналитично ще стигнеш до друго заключение. 

И задълбочено и аналитично,никога не съм се поставял в положение,да завися от някого.Никога.Всички сме родени,с глава мужду ушите.Някои че не я ползват по предназначение-техен проблем.

• Автор
преди 3 часа, petie1 написа:

Затова и аз отказвам да поемам вина........

После не била нацистка а? Ко кат ме поканят Шабат? С вериги ше ме връзват? Бой ли ще ям ? Същите глупости са ги плямпали и любимите ти нацисти а сега и ти и такива кат теб ще подпалят нов Холкост, което май вече се случва пример Франция :( Много глупости си натворила за ден браво БрИНСПФ браво

Не. Като те поканят на вечеря за шабат и видиш, че не е точно вечеря, ами вечерен ритуал с храна,молитви и четения, че има правило кога от какво да се хапва и пие, кога се слушат и четат молитви или части от Стария завет, и то не кратки пасажи, а цяла глава............ Ще ти се отяде.............Шабатът не е като нашите тържествени вечери за Бъдни вечер с кратка молитва, кадене с тамян и разчупване на хляб и после храна, ами е нещо с продължителност повече от час................... И като научиш, че нямаш право да си носиш мобилния телефон, за да не звъни и притеснява хората, както и че е невъзпитано по време на вечерята за шабат да зяпаш в телефон или друго, че нямаш право да показваш, че ти е скучно и да се въртиш на стола, и не се приема добре да си хапваш тайно, а и да не говорим, че храната за шабат не е типичната вечеря, ами включва храни, които не задоволяват апетита.............. То са едни дълги молитви, пеене, четения.......... а на всичкото отгоре на шабат е тъмно и светят само едни свещи, да не говорим , че не можеш да си поискаш кафе, защото на шабат се сервира само религиозна храна и нищо друго..............

По - скоро не аз, а традиционните евреи, които и не искат да вникнат, че живеят в 21 век и твърде много държат на религиозността..............точно те ще докарат проблеми на всички евреи. Традиционните евреи живеят според правила от античността и не щат и да чуят за реформизъм и промяна. Нямат добро отноениекъм реформистките евреи. Традиционните евреи живеят доста откачено - жените нямат право да носят къси поли над коляното, шабатът всяка събота е задължителен, не одобряват смесените връзки и бракове, не консумират алкохол, семействата им са строго патриархални, децата им учат в еврейски училища, светските музика и кино не се толерират.

Докато реформистите са точно обратното - светски облечени, децата им учат в светски училища, носят светски имена, празнуват само големи празници и ходенето на синагога не е задължително, алкохолът е позволен, както и смесените връзки и бракове, също така и разводите. Шабат не спазват, а вечерят в събота вечер като всички останали и не живеят като лалугери на тъмно.Ако не ги попиташ, такива хора няма и да ги знаеш, че са евреи. Също така те масово не знаят иврит или ладино, при традиционните е повече от задължително. Също така реформистите ядат всичко, на традиционните не позволяват и дума да се издума за свинско на масата.

Каквото и да си говорим, традиционните са си секта. Прекалено крайни са.

преди 12 минути, Anneliese написа:

Не. Като те поканят на вечеря за шабат и видиш, че не е точно вечеря, ами вечерен ритуал с храна,молитви и четения, че има правило кога от какво да се хапва и пие, кога се слушат и четат молитви или части от Стария завет, и то не кратки пасажи, а цяла глава............ Ще ти се отяде.............Шабатът не е като нашите тържествени вечери за Бъдни вечер с кратка молитва, кадене с тамян и разчупване на хляб и после храна, ами е нещо с продължителност повече от час................... И като научиш, че нямаш право да си носиш мобилния телефон, за да не звъни и притеснява хората, както и че е невъзпитано по време на вечерята за шабат да зяпаш в телефон или друго, че нямаш право да показваш, че ти е скучно и да се въртиш на стола, и не се приема добре да си хапваш тайно, а и да не говорим, че храната за шабат не е типичната вечеря, ами включва храни, които не задоволяват апетита.............. То са едни дълги молитви, пеене, четения.......... а на всичкото отгоре на шабат е тъмно и светят само едни свещи, да не говорим , че не можеш да си поискаш кафе, защото на шабат се сервира само религиозна храна и нищо друго..............

По - скоро не аз, а традиционните евреи, които и не искат да вникнат, че живеят в 21 век и твърде много държат на религиозността..............точно те ще докарат проблеми на всички евреи. Традиционните евреи живеят според правила от античността и не щат и да чуят за реформизъм и промяна. Нямат добро отноениекъм реформистките евреи. Традиционните евреи живеят доста откачено - жените нямат право да носят къси поли над коляното, шабатът всяка събота е задължителен, не одобряват смесените връзки и бракове, не консумират алкохол, семействата им са строго патриархални, децата им учат в еврейски училища, светските музика и кино не се толерират.

Докато реформистите са точно обратното - светски облечени, децата им учат в светски училища, носят светски имена, празнуват само големи празници и ходенето на синагога не е задължително, алкохолът е позволен, както и смесените връзки и бракове, също така и разводите. Шабат не спазват, а вечерят в събота вечер като всички останали и не живеят като лалугери на тъмно.Ако не ги попиташ, такива хора няма и да ги знаеш, че са евреи. Също така те масово не знаят иврит или ладино, при традиционните е повече от задължително. Също така реформистите ядат всичко, на традиционните не позволяват и дума да се издума за свинско на масата.

И какво общо има това с факата, че 1 февруари е Ден за почит на жертвите на комунизма?

• Автор
преди 1 час, NewRedDragon написа:

И какво общо има това с факата, че 1 февруари е Ден за почит на жертвите на комунизма?

Няма, но нацистите не са хора и почит не заслужават. Те са убийци!

преди 1 час, Anneliese написа:

Мале мале наистина пишеш големи глупости и мислиш че тва ще ме стресне ли ако искам да почета шабат ли? пак ти казвам пишеш абсолютно същите глупости кат любимите си нацисти

преди 5 часа, ^Li^ написа:

Не съм казал всички да програмират а че ако можеш нещо трябва да имаш акъл да го монетизараш, чудесен пример е форумната ни комичка в чиято тема си драскаме сега

преди 5 минути, petie1 написа:

Мале мале наистина пишеш големи глупости и мислиш че тва ще ме стресне ли ако искам да почета шабат ли? пак ти казвам пишеш абсолютно същите глупости кат любимите си нацисти

Не мога да разбера,защо не си направи една тема,например-Има ли нацизъм?А трябва да е-Трепери ми мишката,е ба ти и швабите.

преди 5 минути, TheDirtyCleaner написа:

Трепери ми мишката,е ба ти и швабите.

Направо да я пъха в гащите тая мишка щом трепери хем ще спести от женските играчки:biggrin:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.