Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Засекретената наука

Featured Replies

преди 1 час, ntm7iv написа:

Явно Руснаците са си намерили по-технологични съюзници. Фак е, че вече много американски военни са притеснени от новите военни технологии на руснаците.

Те вече разполагат със средства за водене на електрона война от много високо ниво. Имат напълно автономни бойни единици, които се управляват дистанционно от изкуствен интелект. Последния им бомбардировач, който е двуместен е с изключителни летателни характеристики. Втория пилот непосредствено се грижи за функционирането на летателен дрон, който е в тандем с бомбардировача и е с технологията stelts. И това не е научна фантастика а факти.

Е не ми се вярва това за руснаците :)

преди 50 минути, kipen написа:

Е определено темата е сериозна! Даже не е за маса, а за две маси... и четири фази.

Ама иначе на мен ми се правят забележки:lol6:Почнахме от "стартрек" и "засекретена наука", а ся на геополитика.... та и Анка даже "замълча", смаяна вероятно...

Е че ние да не сме сите учени кат ламята Поля от БрИНСПФ та да въртим сериозна тема а как стигнахме до геополитиката ли? Елементарно драги ми Уотсън всички технологии се разранотват за военно приложение и чак тогава се пускат за плебса пример нета и джипиеса :)

преди 1 час, nikolaustirol написа:

От разговорите с моите китайски колеги имам определени съмнения дали Китай ще подкрепи Русия. Още повече, че те вече са воювали едни срещу други. Причината и тогава, и сега е, че китайците смятат голяма част от Източен Сибир за своя територия. 

И аз така мисля

преди 56 минути, Емил Костов написа:

Колко да е сериозна една тема в един форум. Просто се изказват мнения и това е.

Е то за сериозна тема трябва да сме от професор нагоре една учена от БрИНСПФ тема не прави я

• Отговори 253
  • Прегледи 11,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Има доста засекретени неща. И не че толкоз се крият. Просто човечеството не е готово за тях.

• Мхм, я си помисли колко хора ще реагират нормално и колко ще откачат напълно!? Дори сега само заради един вирус има примрели от страх. А да помниш опашките в магазините от самото начало когато се ра

• Емил Костов
    Емил Костов

Не, не си готов. А колкото до масовата психоза и страх си спомни за простотията с календара на Майте и как светът щеше да свърши 2012 година. По това време в САЩ са били изкупени хранителните продукти

преди 2 минути, ntm7iv написа:

Относно напредъка на руснаците.

https://zen.yandex.ru/video/watch/6147332523e2ec51ee470bfb

Същото го имат и американците. Няма разлика във въоръжението.

• Автор
преди 25 минути, Емил Костов написа:

Същото го имат и американците. Няма разлика във въоръжението.

Според видеото, в което се виждат и официални източници на информация, това съвсем не е така.

Освен това се споменава и за сериозни проблеми с двигателите на F35. Хубаво е, че видеото цитира различни западни издания. Нека всеки сам си прави изводите дали наистина американците и техните партньори има от какво да се притесняват.

В същия канал има и още други много интересни видеа.

преди 10 минути, ntm7iv написа:

Според видеото, в което се виждат и официални източници на информация, това съвсем не е така.

Освен това се споменава и за сериозни проблеми с двигателите на F35. Хубаво е, че видеото цитира различни западни издания. Нека всеки сам си прави изводите дали наистина американците и техните партньори има от какво да се притесняват.

В същия канал има и още други много интересни видеа.

Кое не е така, като в Космоса има толкоз спътници за наблюдение, че могат да те засекат дори, когато пръднеш. И нали се сещаш, че дори да не се засече една ракета може да се изчисли за секунди курса и да се разбере откъде е изстреляна. Допълнително постоянно летят и слухтят самолети и радарни станции. Веднага може да се отговори на удара с удар. 

И точно поради тази причина 80-те години започнаха разоръжаване в двете държави ( говоря за ядреното оръжие). Преди се смяташе, че който нанесе първи удар и ще е победител, но се оказа че не е така. Колкото до бункерите и скривалищата там може да издържиш до 50 години ( идеален вариант), докато планетата ще бъде непригодна поне 250-300 години!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 12 минути, Емил Костов написа:

Кое не е така, като в Космоса има толкоз спътници за наблюдение, че могат да те засекат дори, когато пръднеш. И нали се сещаш, че дори да не се засече една ракета може да се изчисли за секунди курса и да се разбере откъде е изстреляна. Допълнително постоянно летят и слухтят самолети и радарни станции. Веднага може да се отговори на удара с удар.

Ако визираш само и единствено ядрено нападение съм съгласен. Но ако е от цитираните във видеото ракети без ядрена глава, смисъла, че ще я засекат е никакъв, защото според показаното във видеото реално не може да бъде спряна. Освен това и самолетоносача няма как да се премести толкова бързо, че да избегне удар. Нали точно това обясняваха, че с тези ракети се обезсмислят самолетоносачите. Изгледа ли цялото видео?

преди 1 минута, ntm7iv написа:

Ако визираш само и единствено ядрено нападение съм съгласен. Но ако е от цитираните във видеото ракети без ядрена глава, смисъла, че ще я засекат е никакъв, защото според показаното във видеото реално не може да бъде спряна. Освен това и самолетоносача няма как да се премести толкова бързо, че да избегне удар. Нали точно това обясняваха, че с тези ракети се обезсмислят самолетоносачите. Изгледа ли цялото видео?

Нищо не се обезмисля. Няма как да не се засече нещо, което лети в околоземна орбита при толкоз сателити горе. Да, нашата страна няма да засече подобна ракета, това е ясно. Освен това си има защита на самите кораби, която може да спира ракети на 30 километра, след това на 10, след това на 3 и накрая каквото приближи го почват GG-760 оръдията.

• Автор

Аз доколкото разбрах според разни източници подобни ракети било почти невъзможно да бъдат засечени. Във видеото се споменаваше и нещо, че самата ракета заглушавала радарните системи, като поради високата си скорост много над звуковата създавала нещо като плазмена бариера. Дори и да имат траектория, това няма да помогне особено. Ако пък са изстреляни няколко такива ракети от различни посоки, идеята с прихващането е вече в сферата на фантастиката.

При такива високи скорости, конвенционалното прихващане просто е безсилно.

https://www.dw.com/bg/русия-тества-успешно-хиперзвуково-оръжие/a-60254978

https://bg.wikipedia.org/wiki/Циркон_(ракета)

преди 8 минути, ntm7iv написа:

Аз доколкото разбрах според разни източници подобни ракети било почти невъзможно да бъдат засечени. Във видеото се споменаваше и нещо, че самата ракета заглушавала радарните системи, като поради високата си скорост много над звуковата създавала нещо като плазмена бариера. Дори и да имат траектория, това няма да помогне особено. Ако пък са изстреляни няколко такива ракети от различни посоки, идеята с прихващането е вече в сферата на фантастиката.

При такива високи скорости, конвенционалното прихващане просто е безсилно.

Да, тя заглушава радарните, но не и сателитните системи. Горе сателитите виждат всичко като на длан. И това не е отсега. Още 80-те години има сателити, които търсят полезни изкопаеми в земната кора, като нефт, земен газ, руда и каквото още се сетиш,а сегашните са в пъти по модернизирани. И успяват да проникнат на доста километри под земната повърхност. Да не говорим, че при излитане подобна ракета отделя огромно количество енергия, която се засича на момента. Имай предвид, че може да се разбере дали един кораб в момента е пуснат или е спрян по топлината на реактора, който е инсталиран на него. 

Та това са просто филмчета, за да се плашат хората или да се показва уж коя от двете сили е по-велика, защото хората това обичат да гледат. Реално няма начин нещо да остане незабелязано. Оставяме пък настрана шпионажа, където всяка една технология се знае.

Разбира се, не си длъжен да приемаш написаното от мен. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 4 минути, JKirilov написа:

:lol6: За ядрена война не може да се каже. Това са олигофрении на хора, които искат да са известни и писаници  на жълтата преса. Със сигурност обаче е ударен от метеорит  съдържащ желязо и то доста жестоко.

преди 3 часа, kipen написа:

Е определено темата е сериозна! Даже не е за маса, а за две маси... и четири фази.

Ама иначе на мен ми се правят забележки:lol6:Почнахме от "стартрек" и "засекретена наука", а ся на геополитика.... та и Анка даже "замълча", смаяна вероятно...

Да смаяна от глупостите на "Аненербе", които цитирате съвсем дословно, сякаш са някакви научни факти.  Само дето не са!

И в най - големия български форум, в темата за загадките и произхода на човека взеха да цитират тъпните на "Аненербе" и да отричат Дарвин, ужас!

Тези простотии на "Аненербе"е трябвало да си останат в миналото.

преди 35 минути, Емил Костов написа:

Да, тя заглушава радарните, но не и сателитните системи. Горе сателитите виждат всичко като на длан. И това не е отсега. Още 80-те години има сателити, които търсят полезни изкопаеми в земната кора, като нефт, земен газ, руда и каквото още се сетиш,а сегашните са в пъти по модернизирани. И успяват да проникнат на доста километри под земната повърхност. Да не говорим, че при излитане подобна ракета отделя огромно количество енергия, която се засича на момента. Имай предвид, че може да се разбере дали един кораб в момента е пуснат или е спрян по топлината на реактора, който е инсталиран на него. 

Та това са просто филмчета, за да се плашат хората или да се показва уж коя от двете сили е по-велика, защото хората това обичат да гледат. Реално няма начин нещо да остане незабелязано. Оставяме пък настрана шпионажа, където всяка една технология се знае.

Разбира се, не си длъжен да приемаш написаното от мен. 

Само че много удобно забравяте нещо за сателитите,драги. А именно,че Русия има разработена технология с която да блокира или унищожи сателитите. И тогава вече ще стане забавно. Без сателитите САЩ ще са като слепи.:popcorn2:

преди 19 минути, Anneliese написа:

Да смаяна от глупостите на "Аненербе", които цитирате съвсем дословно, сякаш са някакви научни факти.  Само дето не са!

И в най - големия български форум, в темата за загадките и произхода на човека взеха да цитират тъпните на "Аненербе" и да отричат Дарвин, ужас!

Тези простотии на "Аненербе"е трябвало да си останат в миналото.

Само че много удобно забравяте нещо за сателитите,драги. А именно,че Русия има разработена технология с която да блокира или унищожи сателитите. И тогава вече ще стане забавно. Без сателитите САЩ ще са като слепи.:popcorn2:

Хайде драга да спреш с глупостите, защото простотията извира от теб. Унищожаването на сателит става лесно стига да го знаеш къде е. И ако случайно някой реши да направи подобна глупост всички ние се връщаме в каменната ера и ти няма да оцелееш и 3 секунди там.

Само че, драги, ако Русия унищожи само щатските(САЩ) сателити, ще пострадат само и единствено САЩ. Чаткаш ли?:popcorn2:

Европа е на други сателити, всъщност доста страни си имат свои. Ние също. Няма да се върнем в пещерната епоха, но американопитещите - като едното нищо.   Ще е голяма забава тогава как ще воюват.

А интернет  и телевизията не зависят само от сателитите, но и от подземните дълбоко океански кабели. Тях Русия няма да ги пипне. Интернет в Европа ще има, но в САЩ - едва ли. Голяма забава ще е да им срежат кабелите. В САЩ ще настане страшна драма.:giggle1:

преди 17 минути, Anneliese написа:

Само че, драги, ако Русия унищожи само щатските(САЩ) сателити, ще пострадат само и единствено САЩ. Чаткаш ли?:popcorn2:

Европа е на други сателити, всъщност доста страни си имат свои. Ние също. Няма да се върнем в пещерната епоха, но американопитещите - като едното нищо.   Ще е голяма забава тогава как ще воюват.

А интернет  и телевизията не зависят само от сателитите, но и от подземните дълбоко океански кабели. Тях Русия няма да ги пипне. Интернет в Европа ще има, но в САЩ - едва ли. Голяма забава ще е да им срежат кабелите. В САЩ ще настане страшна драма.:giggle1:

Ние имаме сателити. Мисля, че в време да отидеш да доктор за да ти изпише ама много сериозни и тежки наркотици.  Колкото до интернет дори не знаеш какво означава тази дума. И понеже мозъчните ти клетки са спрели да работят, хайде помисли какво пречи на САЩ да унищожи пък руските сателити. 

Но, спокойно нещата при теб ще се оправят. Само някой трябва да ти спре тока за няколко дена.

преди 17 минути, Емил Костов написа:

Ние имаме сателити. Мисля, че в време да отидеш да доктор за да ти изпише ама много сериозни и тежки наркотици.  Колкото до интернет дори не знаеш какво означава тази дума. И понеже мозъчните ти клетки са спрели да работят, хайде помисли какво пречи на САЩ да унищожи пък руските сателити. 

Но, спокойно нещата при теб ще се оправят. Само някой трябва да ти спре тока за няколко дена.

При липсата на аргументи се почва с обидите и подигравките.

Не си ли чувал, че България също има сателит? Толкова са ти и познанията по наука:

https://www.economic.bg/bg/a/view/bylgarija-shte-ima-oshte-edin-satelit-v-kosmosa-prez-2023-g-119513

Ако броим и социалстическия, новия, който ще се изстреля догодина, ще ни е трети.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Категория:Изкуствени_спътници_на_България

Всъщност най - новия ще се пада четвърти.

преди 5 минути, Anneliese написа:

При липсата на аргументи се почва с обидите и подигравките.

Не си ли чувал, че България също има сателит? Толкова са ти и познанията по наука:

https://www.economic.bg/bg/a/view/bylgarija-shte-ima-oshte-edin-satelit-v-kosmosa-prez-2023-g-119513

Ако броим и социалстическия, новия, който ще се изстреля догодина, ще ни е трети.

Аз български сателити не виждам изстреляни досега. Никъде няма нито поддръжка, нито система за наблюдение и управление. А статията за бъдеще време за мен е просто смешна. Социализъм няма отдавна. Та за пореден път при доктора да ви изпише лекарствата. Моля ви.

Но понеже ръсиш глупости на тон. Ето ти една статия. И виж ЕндуроСат на кой е.

Освен това понеже ръсиш простотии виж и какво значи GPS и какво ще стане като започнат да се свалят сателитите.

Та много те моля стой си при нацистите и не се занимавай с друго.

Да бе то ей така се свалят сателити а за хиперзвуковите ракети що си мислите че САЩ или Русия си нямат защита срещу тях? Щом взеха да ги вадят значи са готови с всичко а онова което е наистина сериозно  се пази в тайна

• Автор
преди 21 минути, petie1 написа:

Да бе то ей така се свалят сателити а за хиперзвуковите ракети що си мислите че САЩ или Русия си нямат защита срещу тях? Щом взеха да ги вадят значи са готови с всичко а онова което е наистина сериозно  се пази в тайна

Ще си дойдем на думата. :)

преди 2 часа, Anneliese написа:

Абе ти гледай да не ти спрат "Мета" че тогава не те виждам къде ще бориш католиците и ще развиваш разни теории

преди 7 минути, ntm7iv написа:

Ще си дойдем на думата. :)

Че аз никога не съм вярвал че тия оръжия дет ги развяват насам натам са последната дума на техниката за мен те са просто остарели и сега ги вадят с цел продажби нещо като с нета и джипиеса навремето

"Фейсбук" го бойкотирам, без друго не е чудно, че ще го спрат. идеята тази социална мрежа да бъде превърната в Гестапо, където всеки да докладва всеки, просто видя сметката на "Фейсбук". Зъкърбърг се взе много насериозно и не предвиди до какво ще доведе наложената цензура във сайтчето му.

Фейсбук не дава да изразиш никакво свободно мнение, аз съм с предупреждение.

А ми писна да поствам само хубави картинки от България и емотки.

Затова пиша теми тук, тук поне няма такова ненормално докладване и такава цензура!:angry:

преди 2 часа, Anneliese написа:

Интернет в Европа ще има, но в САЩ - едва ли. Голяма забава ще е да им срежат кабелите. В САЩ ще настане страшна драма.

Айде сега познай къде се намират важните съррвъри и дали светът няма да направи едно яко Мяуууууу ако спре нета в САЩ м?

преди 7 минути, Anneliese написа:

Затова пиша теми тук, тук поне няма такова ненормално докладване и такава цензура!:angry:

Просто си ни забавна с твоите шаржове та затва и не те и докладваме много много хехе

преди 10 часа, Емил Костов написа:

И нали се сещаш, че дори да не се засече една ракета може да се изчисли за секунди курса и да се разбере откъде е изстреляна.

Това при положение, че е балистична. ;) Някои неща не се движат по ДжPiS ... :) И друго ... хм ... установките са мобилни. ;) 

Друг е въпроса, че на определени неща не им слагат етикет "Made in ..." или "Сделано в ...", щото се знае ... произведени са в china ... :) 

Навремето Китай си търсеше една армия която била нахлула в СССР ... но руснаците казаха, че нямало такова нещо и допуснаха китайците да си я търсят, но нещо не я откриха и затова остана само легендата ... :) 

Та, хм ... не се знае какво плува в Мисисипи в момента, някой дракон примерно ... :) 

Едно от нещата които не се знае е как може да ползваш времето за невъзможност определени ракети да не излитат. ;) = и да не се окаже, че US ракета по погрешка не е излетяла към целта си ... примерно ... :) 

Към ту днешна дата, то повече се ползват пси способи, а не материални. ;) 

преди 1 час, dioib написа:

Това при положение, че е балистична. ;) Някои неща не се движат по ДжPiS ... :) И друго ... хм ... установките са мобилни. ;) 

Друг е въпроса, че на определени неща не им слагат етикет "Made in ..." или "Сделано в ...", щото се знае ... произведени са в china ... :) 

Навремето Китай си търсеше една армия която била нахлула в СССР ... но руснаците казаха, че нямало такова нещо и допуснаха китайците да си я търсят, но нещо не я откриха и затова остана само легендата ... :) 

Та, хм ... не се знае какво плува в Мисисипи в момента, някой дракон примерно ... :) 

Едно от нещата които не се знае е как може да ползваш времето за невъзможност определени ракети да не излитат. ;) = и да не се окаже, че US ракета по погрешка не е излетяла към целта си ... примерно ... :) 

Към ту днешна дата, то повече се ползват пси способи, а не материални. ;) 

Не е останало легенда. Просто Китайците минаха границата и срещу тях ревнаха Град и Буратино или така наречените модифицирани БМ-12 Катюша. Немците също ги е било страх от тях. При падане на ракета в центъра на взрива се развива 700 градуса температура, но понеже се изстрелват огромно количество ракети ефектът се усилва главоломно.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.