Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Засекретената наука

Featured Replies

преди 1 минута, ntm7iv написа:

Така е според официалната информация. :)

Не, рано е още. Просто няма енергиен източник затова. Иначе математически е доказано, че може. А и този двигател засега не ни трябва. За достъп до Венера и Марс един йонен двигател е предостатъчен. Него вече го има. Лошото е, че той е слаб и няма тягата, за да излети кораб от Земята и затова такъв трябва да се сглобява в околоземна орбита, което със сегашните двигатели е тежка и непосилна задача. 

• Отговори 253
  • Прегледи 11,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Емил Костов
    Емил Костов

Има доста засекретени неща. И не че толкоз се крият. Просто човечеството не е готово за тях.

• Мхм, я си помисли колко хора ще реагират нормално и колко ще откачат напълно!? Дори сега само заради един вирус има примрели от страх. А да помниш опашките в магазините от самото начало когато се ра

• Емил Костов
    Емил Костов

Не, не си готов. А колкото до масовата психоза и страх си спомни за простотията с календара на Майте и как светът щеше да свърши 2012 година. По това време в САЩ са били изкупени хранителните продукти

• Автор

Между другото си спомням за една фантастика, в която космическите кораби на една раса бяха с един голям кръг по средата много наподобяваш колайдера, това им беше реално  WARP Drive. :)

Може колайдера да е опит за създаване на прототип тук на земята. 

току-що, ntm7iv написа:

Между другото си спомням за една фантастика, в която космическите кораби на една раса бяха с един голям кръг по средата много наподобяваш колайдера, това им беше реално  WARP Drive. :)

Може колайдера да е опит за създаване на прототип тук на земята. 

Не, нямат нищо общо. Това което си гледал на тези кораби е по-скоро устройство за изкуствена гравитация. Това е още един проблем, който трябва да се реши при полети в космическото пространство. Ако няма изкуствена гравитация човешкото тяло просто умира. Колкото до колайдера той е направена така, че да се засилят частици с голяма скорост и да се блъснат. При сблъсъка се отделя енергия и още други частици и каквото още се сетиш. Обяснявам го по-най тъпия начин. 

• Автор
преди 4 минути, Емил Костов написа:

Просто няма енергиен източник затова.

Това според мен е основния проблем и то по-точно не, че няма такъв а, че не е с достатъчна мощност.

Възможно е да се използват крадени извънземни технологии но те са с ограничена употреба от военните. На човечеството му трябва масово производство  на собствен тип апарати, за да може да стане галактическа цивилизация. :) 

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Не, нямат нищо общо. Това което си гледал на тези кораби е по-скоро устройство за изкуствена гравитация. Това е още един проблем, който трябва да се реши при полети в космическото пространство. Ако няма изкуствена гравитация човешкото тяло просто умира. Колкото до колайдера той е направена така, че да се засилят частици с голяма скорост и да се блъснат. При сблъсъка се отделя енергия и още други частици и каквото още се сетиш. Обяснявам го по-най тъпия начин. 

Знам за какво говориш, чел съм за колайдера. Основните притеснения в началото бяха, че може да има страничен ефект и да се отвори нещо подобно на мини черна дупка или нещо подобно.

Освен основната идея на колайдера, за която пишеш ми се струва, че се търсят и други очаквани ефекти.

преди 3 минути, ntm7iv написа:

Това според мен е основния проблем и то по-точно не, че няма такъв а, че не е с достатъчна мощност.

Възможно е да се използват крадени извънземни технологии но те са с ограничена употреба от военните. На човечеството му трябва масово производство  на собствен тип апарати, за да може да стане галактическа цивилизация. :) 

Няма крадени извънземни технологии. Има ДАДЕНИ извънземни технологии. Нали не вярваш на простотията, че човек е произлязъл от маймуната. Много ми е интересно как човек, който вижда една руда за първи път( метал ) решава че с огън, коване, загряване, изчистване, закаляване ще направи меч или острие. Да не говорим, че някой трябва да му покаже това нещо. Притчата за Прометей, който е дал огъня на хората и е бил наказан от Боговете не е измислица. Всичко се дава, стига цивилизацията да го заслужи. Ние сме наблюдавани от друга раса и това го вярвам на 1000%.

• Автор
преди 3 минути, Емил Костов написа:

Няма крадени извънземни технологии. Има ДАДЕНИ извънземни технологии. Нали не вярваш на простотията, че човек е произлязъл от маймуната. Много ми е интересно как човек, който вижда една руда за първи път( метал ) решава че с огън, коване, загряване, изчистване, закаляване ще направи меч или острие. Да не говорим, че някой трябва да му покаже това нещо. Притчата за Прометей, който е дал огъня на хората и е бил наказан от Боговете не е измислица. Всичко се дава, стига цивилизацията да го заслужи. Ние сме наблюдавани от друга раса и това го вярвам на 1000%.

Съгласен :)

преди 4 минути, ntm7iv написа:

Съгласен :)

Не е задължително да си съгласен. Просто като помислиш логически ще видиш, че това е невъзможно без чужда намеса. Давам пример пак. Човекът вижда огъня , макар и да го е страх отива до него и вижда, че го грее и че го пази от зверовете. Разбира, че дървото гори и трябва да слага други дървета, за да го поддържа. Между другото е имало смъртно наказание навремето, ако огънят изгасне. Защото е трябвало да се чака светкавица или пожар, за да има друг огън. 

КАК обаче човек решава, че при триенето на 2 дървета, слагането на прахан и духане в същото време ще получи огън?!?!?!

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Само не разбрах, кое е фейк?!

Съвременните медии бре, бастун! Ти изглежда заспиваш и забравяш за какво се говори...:doh:

преди 17 минути, Емил Костов написа:

КАК обаче човек решава, че при триенето на 2 дървета, слагането на прахан и духане в същото време ще получи огън?

Много просто - вече някой е успял да му духне под опашката! :)

преди 5 минути, JKirilov написа:

Съвременните медии бре, бастун! Ти изглежда заспиваш и забравяш за какво се говори...:doh:

Наистина не те разбирам понякога. А това дали съм бастун е без значение.

Не прочетох цялата тема.Извънземни реално има и те се сменят от време на време.Това са астронавтите от МКС.Те не се намират на земята. следователно са........

Пет страници нищене на нацистката псевдонаука. Тука масово във форума не сте добре с главата!:giggle1::popcorn2:

преди 11 часа, TheDirtyCleaner написа:

Превключи рязко,на ултра-къси вълни. И пак,не знаеш за кого говоря.(не е за теб)

:bubblegum:Той често гледа какво да каже, а не какво е казал другия!

Ама и ти с твоите "хватки", дето виждаш

преди 11 часа, TheDirtyCleaner написа:

Сега са се хванали за-"нисички и слабички".

Хич няма да те харесат наште високички и едрички. Сигурно си бял и не можеш да скачаш, еле па да забиваш....Язък, че сме полигамни. Явно си фен на ревността и притежаването...и е нормално да тръпнеш за идването на онази, орионката, дето си знае за Бен...

преди 12 часа, TheDirtyCleaner написа:

Очаквам включване от Бен Хасар.За мозъчните операции.Тя е много запозната.

Тоз "Бен Хасар" ими ли и друга фамилия? .... "Кеноби"?   

...........Или си е просто онзи от Сатурн с армията му дето има и опитомен ancient Behemoth, който удря без значение на бронята, а на руската кракната тройка(ver. 3.57), като поседи една седмица в армията ти с капитана и става 8-ми левъл. 

........или е неква кодирана форма за напомняне на приключение с Албена в Хисаря, дето само ти и тя-запозната си знаете?

преди 8 часа, ДзВяРа! написа:

Но всичко това са пак Факти, дано някога се направи тема по тези въпроси.

Ами факти биха били, ако са представени официално за проверка и публикувани в сериозни издания...иначе са интерпретации на нещо,което някой си снимал или е казал, че е видял.

Ето примерно, в Кения или още по на юг, не помня вече, има открити селища с централизирана органзация на каменните постройки, датирана на 250-300 000 г., а пък уж тогава не би трябвало да сме имали развити подобни умения. Но, ако приемем сериозно темата....За засекретена наука е, а положениете е, че метода на датиране колкото "по-назад" от 2000 г. се връщаме, толкова по-неточен е. И според мен няма смисъл толко да говорим за "засекретена наука" поне в историята, щото там няма нищо секретно, а просто е въпрос да се разсекретят или да се открият качествени документи. А пък за археологията - поне точни методи за датиране. Виж за антропологията, там пък повече клони към въображение. 

Но за зацикляне е готина Хипотезата за Гигантските дървета... по-позитивна е от филма "Идиокрация"..аз го догледах с интерес, щото до края се чудех от къде ми е познато първото от имената на президента в бъдещето - Дуейн - Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho...Спокойно можеха и Джонсън да включат, ама не могат да стигнат Симпсънови.

преди 2 часа, ДзВяРа! написа:

И трябва да направят надежден двигател, който безопасно ще може да достигне до тази планета. Това е гравитационния двигател, за който се трие всичко което се публикува като информация в гугал.

Виж ся, нали авторът поиска да сме по-сериозни! ....а пък сам си пише малко неподготвен, че нещо щяло да излезне...ей така, все едно, че са "скрити новините"... Ако търсим конспирация, ши открием такава винаги...

Новината за първия мехур с промененена кривина на пространство-времето вече я постнаха...

--.....ето пък за антигравитационните експерименти

Eugene Podkletnov’s New Gravity Modification Experiment & Video

или пък нещо свързано с разработките на Подклетнов - https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1875389211005803 -Reverse Engineering Podkletnov's Experiments

Пишем за конспирация и засекретена наука, а па Брауновия газ, дето даже е кръстен на Ил(Илия) Браун не го споменаваме. Или пък на д-р Константин Тренчев с колегите му "запалената вода" 

е ся защо ми стои за одорение поста?!? дори не съм написал "цици".....аааа "президент" съм написал, брееее....

преди 1 час, JKirilov написа:
преди 2 часа, Емил Костов написа:

КАК обаче човек решава, че при триенето на 2 дървета, слагането на прахан и духане в същото време ще получи огън?

А може и да е подобно на момента, в който Пинокио разбрал, че е от дърво и, че е момче.

преди 13 минути, kipen написа:

е ся защо ми стои за одорение поста?!? дори не съм написал "цици".....аааа "президент" съм написал, брееее....

А може и да е подобно на момента, в който Пинокио разбрал, че е от дърво и, че е момче.

Не е никак смешно, но както и да е! 

преди 28 минути, Anneliese написа:

Пет страници нищене на нацистката псевдонаука. Тука масово във форума не сте добре с главата!:giggle1::popcorn2:

Ти говориш за тъпите нацисти, а не ние. А че не си наред с главата това го има като доказателство в целия форум.

• Автор

Моля чатърите и заяждачите да напуснат темата. Има други теми създадени за такива забавления!

преди 1 час, JKirilov написа:

Ами мисли или се разходи до някой по-простичък форум!

Ти защо не се разкараш там? Дори и едно бастунче ще ти дам, където пожелаеш можеш да го поставиш. :)

преди 33 минути, Anneliese написа:

Теб чакаме Полииии, любов моя! Да ни научиш на Фъшизам и Комунизъм. :laughing5: Твоята глава е най-добрата, ха бягай от тука. :getout:

преди 19 минути, kipen написа:

Защото си объркал темата брат, премести се в празни приказки, там няма да ти задържат постовете!:cool:

• Автор
преди 48 минути, ivan_pop написа:

Не прочетох цялата тема.Извънземни реално има и те се сменят от време на време.Това са астронавтите от МКС.Те не се намират на земята. следователно са........

Ами прочети я! Знаеш ли може пък да научиш нещо. 

А според вярващите, извънземните са ангелите.

Хайде малко по-сериозно!

преди 37 минути, Емил Костов написа:
преди 50 минути, kipen написа:

Не е никак смешно, но както и да е! 

Е антиподът, че няма как да сме измислили форма и да сме установили ефект, който да използваме продуктивно, да не би да е сериозен?!?

Възпроизвеждаме това, което е в колективното ни несъзнавано.....значе някога сме го правили! Не ти ли звучи по-правдоподобно от "извънземни",дето не откриваме?!?

преди 34 минути, ДзВяРа! написа:
преди 50 минути, kipen написа:

Защото си объркал темата брат, премести се в празни приказки, там няма да ти задържат постовете!:cool:

Охооо, и ти не "потегли" на конспирацията "президент" и споменаване във форум - блокиран за проверка пост......

Аман от начинаещи конспиратори, полит-коректни, такива... :lol6::tease:

А за поста ми подхождаш по еврейски.... те режат без да знаят колко голем ще му порасне на пинокио, но по некое време доста се предлагат калмари в ресторантите...

преди 1 час, ivan_pop написа:

Нали знаеш кой е "Последният гражданин на СССР"? ....един астронавт от МКС "Мир"

преди 1 час, Anneliese написа:

И къде ги намърда и тук любимите си нацисти? Па теб кат те гледам си много добре с главата оня ден беше решила че си ламя после пък че очите ти изтичат :biggrin:

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Всичко е доста сериозно. Стига да знаеш какво да четеш и какво да отсееш!

Е аз говорех за това което ни се представя засега

преди 4 часа, ДзВяРа! написа:

И трябва да направят надежден двигател, който безопасно ще може да достигне до тази планета. Това е гравитационния двигател, за който се трие всичко което се публикува като информация в гугал.

Оо за такъв двигател съм сигурен че ще е продукт на много напреднала физика която е наясно какво е гравитацията

Къде ли? Вашите идеи не са по  по - различни от тези на обществото "Туле". Направо си се прекръстете на "Фен общество "Туле", много ще ви отива.

преди 2 часа, ДзВяРа! написа:

Разконспирирах те! Минал си от petie1! С познание за пирамидите ли те зарибява, бре дзвер? Остави ги тия! Посраха се на Баалбек вдигнаха с пясък и изместването му няколко обелиска в Луксор и айдееееее... подвеждат, че са богове.

И ти кът него - подвеждаш ме, че в "Празни приказки и забава" нямалло да ми задържат постовете....и аз не се сетих....ми че то двата бана са ми заради постове в тоя раздел - хич не ги задържаха. Още ме е яд, особено за този с женския крак и задник, облечени само в широко-мрежест чорапогащник и човека дето си платил за един час си играе морски шах с момето. 

Е май верно не требе да пиша в тая тема....още един пост ми стои за "преглед преди публ", ама тоя пък явно е заради думичката "з@дник"...ши им науча сито-речника и ше ги заобикалям тия автомати-... само не разбрах за по-предния дали е заради думичката "прezидент"

Аууу чак сега видах снимката на Анка.....е вече ми сатана ясно всичко .... и за нацистите и за К. К@р@бойчев и за Старгейт...

преди 3 минути, kipen написа:

Е май верно не требе да пиша в тая тема....още един пост ми стои за "преглед преди публ", ама тоя пък явно е заради думичката "з@дник"...ши им науча сито-речника и ше ги заобикалям тия автомати-... само не разбрах за по-предния дали е заради думичката "прezидент"

:giggle1: Казах ти аз, ти на майтап го прие!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.