Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 45 минути, Реджеп Иведик написа:

А не се ли замисляш, защо тези, които знаем руски език, сме за Украйна ?

Аз ако искам да разбера нещо на руски, ще използвам преводача. А и доста от руските новини имат субтитри на английски.

А дали знам защо сте за Украйна? Забелязал съм, че "вие" подкрепяте всичко, което пропагандните източници ви кажат да подкрепяте.

Същите "вие" гласувате за всеки, който ви каже "Ние сме промяната". Същите "вие" никога не проявихте грам критична мисъл относно новините които ви се показват и относно тези, за които гласувате година след година, докато не постигате нищо и само губите.

Същите "вие" никога не зададохте критичен въпрос, какъвто и да е...

Същите "вие" участвахте в частно финансирана от САЩ политическа дестабилизация срещу Съветския съюз, след което същите "вие" искахте в НАТО и ЕС. Нали същите "вие" гласувахте за пирата в ляво и армията му от САЩ?

image.png.2c7da683706ed5cc6ba02e908e6a2680.png

image.png.81189312200682ead317c99837a8818e.png

Помниш ли кой е Иван Костов? Е как да не го помниш, бе приятелю? Нали точни "вие" го подкрепяхте и гласувахте за него и капиталистическите приватизатори от САЩ, за които той работеше.

image.png.2d3fc0b5a6fe525c81a66fce36e73e6a.png

image.png.a4d434a859b720d4f4e9a4cf508b8b94.png

image.png.7d05822377d051b4a5c33349a07a2551.png

На последната снимка, се вижда Костов да се здрависва с Джордж Сорос, който обеща да спаси България, ако приемем неговото НПО, Отворено Общество. Стана ли това, което обещаха? Не. Що? Защото, капитализма, свободната пазарна икономика имат една цел - приватизация и централизация на богатство и власт в частни ръце, корпоративен елит.

Трансфер на пари от публичния джоб към корпоративния джоб - това е едната единствена цел на капитализма. Това е едното единствено нещо, и нищо друго, което се случи след падането на комунизма.

Целта на Сорос и другите хора, като него, които подкопаха цяла България и всяка ценност, е унищожаване на националността и даване на превес на плутокрацията.

Политиките, които подкрепяш ти в момента, ги подкрепяха (и продължават да ги подкрепят) всички "вие" в продължение на повече от 30 години след падането на комунизма. Продължавай да подкрепяш - сигурно ще постигнеш нещо.

Това, което написах, е пример за едно от многото неща, които групата наречена "вие" или "ние" (както ти е удобно) подкрепя без да задава въпроси.

Това е психологията на стадото - стадната психология: "Повечето подкрепят Х, значи и аз ще подкрепям Х, че да не съм различен."

Това "вие" нищо не значи. Истината е такава каквито са фактите. Фактите не са и никога не са били на страната на "вие". Ясно е, че във всички случай "вие" винаги грешат. Защото повечето хора са неспособни на критична мисъл, това е доказано с проучвания.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, miro20 написа:

промито комуне говори за "стереотипи и затворени очи" :giggle1:

Бившия комунист завършил в СССР говори против комунистите.

:)

току-що, miro20 написа:

промито комуне говори за "стереотипи и затворени очи" :giggle1:

Миме, прочете ли какво казах за тези, които обиждат на комуне?

Ти кога си "отвори" очичките, преди или след 1990-а?

Или още не са ти се отворили, то и без това живееш като къртица в канализацията, търсейки път към светая светих под един нужник в Банкя, то очи ти не трябват.

Светлина пък хич.

преди 41 минути, Coco1 написа:

Нищо не можеш да разбереш, а колко пъти ти се обяснява. Трол-русороб

Ти говориш за "съветски болни", които са по здрави от някакви други болни. Аз такива хора не познавам - затова те попитах кои са те.

И не, не съм "Трол-русороб".

Казваш, че съм трол. Ами, защо не покажеш тролските ми теми и отговори? Бих искал да ги видя.

По руска телевизия показаха симулация на ядрен удар срещу Берлин, Париж и Лондон (видео)

По руска телевизия показаха симулация на ядрен удар срещу Берлин, Париж и Лондон (видео)

Популярно руско предаване показа на зрителите какво би се случило ако ядрена ракета удари Берлин, Париж и Лондон.

В симулацията ракетата е изстреляна от Калининград в Балтийско море. Тя достига Берлин за 106 секунди, Париж – за 200 секунди и 202 секунди до Лондон.

В предаването взе участие и лидерът на националистическата партия „Родина“ Алексей Журавльов. Той коментира симулацията, като каза, че при това положение Великобритания вече няма да съществува. „Една „Сармат“ и това е – Британските острови са съществували някога, Британските острови вече не съществуват“, казва сериозно Журавльов.

Другият участник в предаването Евгейни Попов от партия „Единна Русия“ казва, че Великобритания също има ядрени оръжия и подобна атака с ракета „Сармат“ ще доведе до това, че никой няма да оцелее и от двете страни.

A до София ще стигнат за 1 - 2 минути, не повече! Нали за това се бори ПРОСТО КИРО?

преди 6 минути, N1K17Y написа:

Нещо конкретно ще кажеш ли ? Или само, че щом са нападнати, явно са нарпавили нещо. 

Нещо си се объркАл, нямам нито желание, нито нужда да ти доказвам нещо.

Въобще не ме бърка това, че живееш в заблуда.

преди 25 минути, miro20 написа:

само дето до сега са проведени само тестове :) 

интересно, кога американци и руснаци са спрели тестове на оръжия за масово поразяване
в реални условия само американци са пуснали бомби над Япония, което не говори нищо добро за тях

преди 4 минути, N1K17Y написа:

Нещо конкретно ще кажеш ли ? Или само, че щом са нападнати, явно са нарпавили нещо. 

Ей го и дървения философ, дето нищо не казва, но пък пише цели фермани да "образова". 

Дървен дървен, ама философ, а ти какво си и какво казваш?

През ум няма да ми дойде да образовам някой, това учителската професия не е за всеки, а за мен определено не е.

Не търпя посредствеността.

Човек ако има желание сам търси начин да се образова, ако няма си стои на нивото до което са му възможностите.

В твоя случай е второто, а възможностите ти са крайно ограничени.

Но пък така се живее щастливо, мда.

преди 1 минута, dimy написа:

Популярно руско предаване показа на зрителите какво би се случило ако ядрена ракета удари Берлин, Париж и Лондон.

В симулацията ракетата е изстреляна от Калининград в Балтийско море. Тя достига Берлин за 106 секунди, Париж – за 200 секунди и 202 секунди до Лондон.

В предаването взе участие и лидерът на националистическата партия „Родина“ Алексей Журавльов. Той коментира симулацията, като каза, че при това положение Великобритания вече няма да съществува. „Една „Сармат“ и това е – Британските острови са съществували някога, Британските острови вече не съществуват“, казва сериозно Журавльов.

Другият участник в предаването Евгейни Попов от партия „Единна Русия“ казва, че Великобритания също има ядрени оръжия и подобна атака с ракета „Сармат“ ще доведе до това, че никой няма да оцелее и от двете страни.

A до София ще стигнат за 1 - 2 минути, не повече! Нали за това се бори ПРОСТО КИРО?

Добре, разбрахме. Вече няколко човека го показаха. Не е нужно всички да показват едно и също нещо.

преди 7 минути, BANKATA написа:

Внимавай какво искаш че вчера на един не му изържаха нервите и се разпени по никое време вечерта. 

Още го мисля дали е добре.

Анди се е запенил.

На Синдбад това му е спокойното говорене ти казах.

Аз психологията съм я измислил

Одеса - където изгориха 42 души, сред които един българин!

преди 1 минута, Овню написа:

интересно, кога американци и руснаци са спрели тестове на оръжия за масово поразяване
в реални условия само американци са пуснали бомби над Япония, което не говори нищо добро за тях

Защо не говори нищо добро за тях? Пускането на бомбата не е било без причина, имало си е причина.

Пускането на бомбата сложи край на Японския империализъм.

преди 4 минути, M.Николов написа:

Нещо си се объркАл, нямам нито желание, нито нужда да ти доказвам нещо.

Въобще не ме бърка това, че живееш в заблуда.

Ми дано някой ти пребие семейството, пък да дойдеш да ни обясниш, как те са виновни и да ни кажеш за другата гледна точка ;) 

преди 3 минути, andiay написа:

Дървен дървен, ама философ, а ти какво си и какво казваш?

През ум няма да ми дойде да образовам някой, това учителската професия не е за всеки, а за мен определено не е.

Не търпя посредствеността.

Човек ако има желание сам търси начин да се образова, ако няма си стои на нивото до което са му възможностите.

В твоя случай е второто, а възможностите ти са крайно ограничени.

Но пък така се живее щастливо, мда.

Абе бате, айде стига ме занимава с приказките ти за пред блока, слизай долу пред пиянките, да ти кажат колко си умен. Само ми спамиш известията. Не си ми интересен, няма да ти отговарям на празните приказки, намери някой друг да ти се връзва на глупостите.

преди 9 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Защото, капитализма, свободната пазарна икономика имат една цел - приватизация и централизация на богатство и власт в частни ръце, корпоративен елит.

Трансфер на пари от публичния джоб към корпоративния джоб - това е едната единствена цел на капитализма. Това е едното единствено нещо, и нищо друго, което се случи след падането на комунизма.

Е и? Това е правилно защото позволява на знаещите и можещите да бъдат богати а глупавите и не можещите остават бедни. Знам че това те дразни, но така е правилно.

преди 1 минута, Реджеп Иведик написа:

Анди се е запенил.

Няма ли да отговориш на ето това, моят отговор на твоят въпрос "защо ние сме за Украйна":

преди 12 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Аз ако искам да разбера нещо на руски, ще използвам преводача. А и доста от руските новини имат субтитри на английски.

А дали знам защо сте за Украйна? Забелязал съм, че "вие" подкрепяте всичко, което пропагандните източници ви кажат да подкрепяте.

Същите "вие" гласувате за всеки, който ви каже "Ние сме промяната". Същите "вие" никога не проявихте грам критична мисъл относно новините които ви се показват и относно тези, за които гласувате година след година, докато не постигате нищо и само губите.

Същите "вие" никога не зададохте критичен въпрос, какъвто и да е...

Същите "вие" участвахте в частно финансирана от САЩ политическа дестабилизация срещу Съветския съюз, след което същите "вие" искахте в НАТО и ЕС. Нали същите "вие" гласувахте за пирата в ляво и армията му от САЩ?

image.png.2c7da683706ed5cc6ba02e908e6a2680.png

image.png.81189312200682ead317c99837a8818e.png

Помниш ли кой е Иван Костов? Е как да не го помниш, бе приятелю? Нали точни "вие" го подкрепяхте и гласувахте за него и капиталистическите приватизатори от САЩ, за които той работеше.

image.png.2d3fc0b5a6fe525c81a66fce36e73e6a.png

image.png.a4d434a859b720d4f4e9a4cf508b8b94.png

image.png.7d05822377d051b4a5c33349a07a2551.png

На последната снимка, се вижда Костов да се здрависва с Джордж Сорос, който обеща да спаси България, ако приемем неговото НПО, Отворено Общество. Стана ли това, което обещаха? Не. Що? Защото, капитализма, свободната пазарна икономика имат една цел - приватизация и централизация на богатство и власт в частни ръце, корпоративен елит.

Целта на Сорос и другите хора, като него, които подкопаха цяла България и всяка ценност, е унищожаване на националността и даване на превес на плутокрацията.

Политиките, които подкрепяш ти в момента, ги подкрепяха (и продължават да ги подкрепят) всички "вие" в продължение на повече от 30 години след падането на комунизма. Продължавай да подкрепяш - сигурно ще постигнеш нещо.

Това, което написах, е пример за едно от многото неща, които групата наречена "вие" или "ние" (както ти е удобно) подкрепя без да задава въпроси.

Това е психологията на стадото - стадната психология: "Повечето подкрепят Х, значи и аз ще подкрепям Х, че да не съм различен."

Това "вие" нищо не значи. Истината е такава каквито са фактите. Фактите не са и никога не са били на страната на "вие". Ясно е, че във всички случай "вие" винаги грешат. Защото повечето хора са неспособни на критична мисъл, това е доказано с проучвания.

Унгария и още девет държави са открили сметки за плащане на руския газ в рубли

Унгария и още девет държави са открили сметки за плащане на руския газ в рубли

Унгария, заедно с още девет държави, вече е открила сметки в руска банка, за да плаща за газ в съответствие с правилата, предложени от Москва. Изявлението беше направено от Гергели Гуляш, началник на кабинета на премиера в ефира на радио Rádió Kossuth.

Според Гуляш Унгария е открила сметка в евро, по която цената на газа се превежда в евро, а след това банката я конвертира в рубли. Други държави, които вече са направили същото, все още не разпространяват информацията.

"Освен нас това правят още девет държави, но те не казват, че правят същото, просто защото в Европа сега "да си добър за Европа" означава, че ръководството на една държава не говори честно пред народа си и в международен план", каза политикът.

Той също така припомни, че ЕС не е приел никакви санкции, които да правят невъзможно плащането на руския газ в рубли, и че този въпрос се урежда само с гражданскоправен договор между държави и компании.

Унгарският министър на външните работи Петер Сиярто направи подобно изявление на пресконференция на 29 април. Според него някои европейски компании, които внасят газ от Русия, са се съгласили с предложената от Русия схема за плащане, но не го заявяват публично.

На 19 април членът на комисията по енергетика в Държавната дума Борис Гладкиш коментира отказа на Унгария да подкрепи санкциите, свързани с доставките на енергийни ресурси от Русия. Според него в Европа са се появили първите гласове, които казват, че приятелството с Русия е единственият правилен път към самодостатъчност и икономически просперитет.

На 9 април говорителят на унгарския министерски кабинет Золтан Ковач заяви, че плащането на руски газ в рубли няма да наруши санкциите, тъй като Будапеща и Москва имат двустранен договор. Според него въпросът за валутата на плащане е технически.

На 23 март руският президент Владимир Путин заяви, че страната ще премине към заплащане на доставките на газ за недружелюбни държави в рубли, а на 31 март подписа указ.

Решението за преминаване на сделките с газ в рубли беше взето на фона на антируските санкции, наложени от чужди държави след началото на специалната операция.

На 24 февруари Путин обяви започването на специална операция за защита на цивилното население в Донбас, след като ситуацията с обстрела от страна на украинските военни се изостри.

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Ми дано някой ти пребие семейството, пък да дойдеш да ни обясниш, как те са виновни и да ни кажеш за другата гледна точка ;) 

Това, което написа е подвеждащо.

Жертвите в Украйна ли имаш предвид? Когато една плутократична държава започне да подкопава национална държава, и втората държава отвърне на удара, тези които са на територията на плутократичната държава ще пострадат, въпреки че нямат нищо общо с решението вземано от плутократите и идеолозите.

Русия предложи смислени мерки за избягване на война - Украйна отказа. Кой е виновен за войната в този случай?

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Хубавото е, че не пишлегари, като теб решават какво да става в живота на човек.

Не си ли чул, че обикновено тези, дето кълнат ги застига.

:hush:

току-що, Реджеп Иведик написа:

Анди се е запенил.

Тц, Асланчик, нищо през живота си не си успял да измислиш, е, ако не броим "предсказанията" ти, естествено.

И пак ползваш коментар, който не е насочен към мен, за да се опиташ да ме засегенеш, тцъ, тцъ, тцъ...

На бати мъжленцето недоузряло.

А с теб не се занимават психолози, друга е специалността, не бъркай и тези термини.

А за повече от половин век, нямам спомен някога да съм се пенявил, ма щом ти го казваш... значи не е истина, толкова е простичко.

Дай сега за Кунчев!

преди 2 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Защо не говори нищо добро за тях? Пускането на бомбата не е било без причина, имало си е причина.

Пускането на бомбата сложи край на Японския империализъм.

каква причина ве
Японците са били пред преговори за капитулация
ама нали американците трябва да изпреварят за да си пробват бомбите на чужда територия

преди 3 минути, dimy написа:

Унгария, заедно с още девет държави, вече е открила сметки в руска банка, за да плаща за газ в съответствие с правилата, предложени от Москва.

Защо го казваш така, сякаш това е нещо лошо?

преди 1 минута, M.Николов написа:

Хубавото е, че не пишлегари, като теб решават какво да става в живота на човек.

Не си ли чул, че обикновено тези, дето кълнат ги застига.

:hush:

Сигурен съм, че и за гнусните типове, които обвиняват жертвата, когато е нападната, също има някоя поговорка ;) 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.