Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 29 минути, M.Николов написа:

Въобще не ме бърка това, че живееш в заблуда.

промито комуне говори за "заблуда,  затворени очи , стереотипи"

:giggle1:

преди 20 минути, M.Николов написа:
преди 25 минути, N1K17Y написа:

Ми дано някой ти пребие семейството, пък да дойдеш да ни обясниш, как те са виновни и да ни кажеш за другата гледна точка ;) 

Хубавото е, че не пишлегари, като теб решават какво да става в живота на човек.

Не си ли чул, че обикновено тези, дето кълнат ги застига.

:hush:

кой те кълне бре.

дават ти пример колко си закърнял с пропутинската пропаганда, че чак не се усещаш колко ти е абсурдна позицията.

Ако смяташ че някой те кълне, значи ти сам се кълнеш  абсурдите си  които защитаваш.

Всъщност, то путинизма учи на омраза към всички...

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, andiay написа:

Доживях да ме цитираш мен и да говориш на мен, баф мааму!

Само дето си сбъркал, ако мислиш, че твоето мнение за скромната ми особа има някаква тежест.

Без коментар...

FRqjPfwXMAYL2oL?format=jpg&name=medium

Каквото и да говорим, и това със смъртта на заместника му , е огромен  деморализиращ факт за рашистката армия.

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

току-що, Реджеп Иведик написа:

Без коментар...

То па оставаше и коментар да има.

Асланчик, Асланчик, веселяк си ти, имал си реални шансове да капитализираш това си свое качество, ако имаше поне малко акъл.

Сега вече е късно, опасявам се.

току-що, M.Николов написа:

Не разбираш причинно-следствени връзки.

А бе вие какво учите в училище?

Сам отказа да даде каквато и да е причина с оправданието, че няма да го разбера, сега не съм му разбирал причинно-следствените връзки :lol6:

За училище не знам, но яко си се учил от троловете и сега само тролиш и дрънкаш общи приказки.

преди 4 минути, miro20 написа:

FRqjPfwXMAYL2oL?format=jpg&name=medium

Каквото и да говорим, и това със смъртта на заместника му , е огромен  деморализиращ факт за рашистката армия.

Може и да е фърлил топа.

На рашистите им нямам вяра

преди 14 минути, symanbg написа:

не е само това. след войната япония отказва да търгува с америка. краварите я заплашват с война и те започват да търгуват.

Добре, значи е имало и втора причина.

преди 5 минути, Реджеп Иведик написа:

На рашистите им нямам вяра

Под "рашисти" ти да не би да имаш предвид "фашисти"? Владимир Путин фашист ли е, според теб?

main-qimg-03d16dbdf9fa17e573f423389933b358-lq.jpeg.6afc511a1339bff98e1c9d03080e7ec4.thumb.jpeg.0cd56b714cddefbd15c5497e15333a0b.jpeg

преди 6 минути, bootlicker (Мазния) написа:

Добре, значи е имало и втора причина.

Основната причина е била нежеланието на САЩ да губят повече хора и техника в сражения с японците.

И сломяване бойния дух на японците.

преди 14 минути, Реджеп Иведик написа:

Защото никого не е нападала и на ничия територия не е нахлувала.

Какви са земите на казаците в Донбас???   Да не би да са на бандеровските украинци?  А тези на кюрдите в древна Персия да не би да са турски!?   

преди 16 минути, miro20 написа:

рашистката армия

Колко пъти трябва да се повтаря, че руската армия не е фашистка, или "рашистка", както ти казваш. Русия не е фашистка страна, както подобни пропагандни източници твърдят:

IMG_20220502_133231.jpg.1003e2962c44eb41837c570bbfdd6e34.thumb.jpg.47c1dfbbdff0d3cce842b64e0abd6227.jpgIMG_20220502_133953.jpg.13e80fea2e8ae294963379051c99c9a7.thumb.jpg.8f7b058d7ba8bf0b5a3824b61a3d3530.jpg

Ако Путин е фашист, както ти твърдиш, как би коментирал това:

main-qimg-03d16dbdf9fa17e573f423389933b358-lq.jpeg.6afc511a1339bff98e1c9d03080e7ec4.thumb.jpeg.31ef9f9fd56b04148cd3ffed4391a8be.jpeg

преди 46 минути, dimy написа:

Одеса - където изгориха 42 души, сред които един българин!

Ти беше този който ми обясняваше как са ги изгорили преди анексиятана Крим. Още си чакам доказателствата.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Ти беше този който ми обясняваше как са ги изгорили преди анексиятана Крим. Още си чакам доказателствата.

Я да проверим докъде си успял да отвориш очите си.

Анексията на Крим следствие на какво е?

Анексията на Крим оправдание ли е за изгарянето на хора?

Надявам се, че ще отговориш честно, според знанията и разбиранията си, а не да се вслушаш в съвета на Асланчик и да ставаш като него.

преди 23 минути, Реджеп Иведик написа:

Защото никого не е нападала и на ничия територия не е нахлувала.

Грешка.

Украйна започна политически конфликт още през 2013-2014г., след успешния държавни преврат, който беше частно финансиране от САЩ, НАТО, ООН. После дойдоха желанията да се насочат и построят свръх-звукови самолети и американски военни бази срещу Русия.

Русия поиска гаранция за безопасност, беше й отказано.

Русия предложи мерки да се избегне война, мерките бяха отхвърлени.

Хайде сега да ми обясниш как да се запази националния суверен на страната, без война, след като провокаторите и идеологическите подривници са започнали нахлуване и идеологическо подкопаване на Русия?

Обяснявай да те видя.

ПРИМЕР: Ако някой започне да ти съсипва живот без насилие, ти няма ли да се отбраниш?

1937071932_main-qimg-a2896d0c9a9b8c0ba848f75b7a9d0635-lq(1).thumb.jpeg.e5c82ed80fee604a3f37957fb5f497a1.jpeg

преди 2 минути, andiay написа:

На имперските амбиции на Путлер. Или с други думи, желанието на украинците да се развиват към Европа, а не към Евразия и да са с орките на Путлер.

преди 3 минути, andiay написа:

Анексията на Крим оправдание ли е за изгарянето на хора?

Надявам се, че ще отговориш честно, според знанията и разбиранията си, а не да се вслушаш в съвета на Асланчик и да ставаш като него.

Анексията на Крим е следствие малката пишка на Путьо. 

Нито едно убийство не е оправдано. Нали това се опитвам да им набия в главите на няколко човека.

преди 14 минути, N1K17Y написа:

На имперските амбиции на Путлер. Или с други думи, желанието на украинците да се развиват към Европа, а не към Евразия и да са с орките на Путлер.

Това не е вярно. И забрави да споменеш имперските и капиталистически желания на САЩ, които притежават Европа като собственост.

Също така, Украйна не "иска" да се развива към Европа, а САЩ го иска - за да може Украйна да се присъедини към дойните крави (държавички) на САЩ:

image.webp.d736236a32795c2b50b957e81e0a6982.webp

преди 11 минути, M.Николов написа:

Зеленски да се връща в бункера с декорите, от който е излязъл.

main-qimg-31d8295bd19711a9b363faa47ce66211-lq.jpeg.dd9672b1600b3d43c79d12916c8dfee4.jpeg

преди 35 минути, N1K17Y написа:

Трипио, я се огледай дали зад теб не е Чубака.

Към времето на Майдана, почти 80% от украинците не желаеха влизане в ЕС.

Казах ти вече, не се опитвай да коментираш неща, за които ти липсват елементарни познания.

Иначе вече се установи, че си запомнил къде е мястото ти, на седянката пред блока.

преди 34 минути, BANKATA написа:

Анексията на Крим е следствие малката пишка на Путьо. 

Нито едно убийство не е оправдано. Нали това се опитвам да им набия в главите на няколко човека.

Следствие на "малката чишка на Путин" е успешният Майдан, мда.

Ако не му бе малка и имаше топки, днес нямаше да я има тази тема.

А анексията на Крим бе най-малкото, което трябваше да направи, ако искаше да запази властта си и модела на Русия.

След Майдана той нямаше как да позволи Крим да попадне в чужди ръце.

И тук не говорим за това, дали е редно или не от морална и идеалистична гледна точка, а говорим от чисто политическа и дипломатическа гледна точка.

Модела на Русия не е предпочитания от мен модел на управление, но страхувам се, че той е най-безболезнения за останалия свят модел там.

Всеки опит за промяна на този модел ще доведе до много по-опасни последици от тази война и от самия Путин.

Разпада на РФ е най-страшното, което някой може да си пожелае.

Западния тип демокрация не е задължително да е успешен и приложим навсякъде и близката история непрекъснато ни го доказва.

Нашата също.

А когато се водят бойни действия или се извършва преврат, убийството на хора е неизбежно, за съжаление.

И за де не ме разбереш пак криво, не оправдавам тази война, нито която и да е друга.

Просто съм учил точно за това и прекрасно разбирам причините довели до днешната ситуация.

Тук виновни и невинни държави няма, това е въпрос на пропаганда и лични предпочитания.

Невинни са тъй наречените "обикновени хора", защото те отнасят вьсичко, независимо в коя държава живеят.

В политиката има нещо наречено "зона на влияние", това са едни неофициални гранични бразди, които не бива да се прекрачват без съгласието на "домакина".

Когато един от участниците непрекъснато разширява своята зона, намалявайки чуждата такава, то неизбежно се стига до това, което наблюдаваме днес.

И тук изобщо не играе роля, какво искат или не искат населяващите тези зони, това е въпрос на "политически маркетинг".

Не случайно още в началото на участието си в тази тема ви попитах, какво би станало, ако в Мексико се осъществи проруски преврат и бъдат поканени руски войски там.

Никой не пожела да отговори, сори, A.com каза, че американския президент щял да каже, че това са си вътрешни работи на Мексико и нас не ни засяга.

Хубав виц, ама тъп, не мислиш ли?

Бях ви постнал и една лекция на американски дипломат при пети вече президент, която дава много ясна представа как се защитават национални интереси и как се води съвременната война.

Тази лекция е била пред Американския Военен Колеж, но се изучава и до днес в реномираните университети в САЩ.

Е, не ме учуди, че бе обявена за фейк и теория на конспирацията, дори без да бъде прочетена, камо ли осмислена.

Затова всичко, което си казвате тук е на равнище седянка пред блока, а когато вали в близката кръчма.

Политиката хич не е проста работа, а за жалост в нея морала няма място и да се разсъждава върху политически въпроси от морална гледна точка е лаишко и безсмислено занимание.

Ма щом ви влече...

Редактирано от andiay
правописна грешка (преглед на промените)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.